Ruský jaderný arzenál

Autor
Štítky

Rusko prodlouží životnost mezikontinentálním balistickým střelám (ICBM) R-36M2 „Voevoda“. Rakety Voevoda přitom měly nahradit nové RS-28 Sarmat. 

http://www.armadninoviny.cz/bez-ukrajiny-rusko-slozite-strasit-svet-jadernou-valkou.html

V roce 2016 bylo plánováno, že ve 2018 začnou letové zkoušky rakety Sarmat. Ve skutečnosti do konce 2018 jsou plánovány pouze dva testy vymetení (ze sila do výšky pro zapálení 1. stupně raketového motoru) a teprve v roce 2019 letové testy.

Avšak již v letech 2021 až 2022 končí garantovaná 20 roků dlouhá lhůta bezpečného provozu komplexů hned celé rodiny ruských ICBM – RT-2PM „Topol“, UR-100N a  R-36M2 „Voevoda“. Podle dřívějších plánů měly ruské strategické síly začít v roce 2020 vyřazovat nejstarší ICBM.

Pokud Moskva v nejbližším roce či dvou nevyřeší problém prodloužení životnosti pozemních ICBM (Topol, UR-100N, Veovoda), nebo nepřijme nový typ rakety (RS-28 Sarmat), pak se v roce 2020 sníží význam pozemních nosičů (z celkového jaderného potenciálu Ruska) ze současných 70 % na 35 %.

Z toho jsou jaderné střely nerovnoměrně rozloženy, kdy 70% má pozemní armáda a o zbylých 30% se dělí strategické letectvo a ponorky.

Navíc již několik let nefunguje ruský kosmický systém včasného varování před jaderným útokem Oko. Poslední dva satelity tohoto systému (Kosmos-2422 a Kosmos-2446) ukončily svoji činnost na podzim roku 2014. Vzniká tedy otázka, jak bez vojenských satelitů budou Rusové včasně detekovat odpálení rakety z území Spojených států nebo ze světových oceánů? Ruské radary včasné výstrahy sice dokáží americké střely odpálené z území USA nebo jaderných ponorek odhalit, ale bez kosmického systému včasného varování se časový prostor pro reakci značně zmenšuje.

Američané si prý plně uvědomují stav ruského jaderného potenciálu. V současnosti přijatá americká doktrína Rychlého globálního úderu (Prompt Global Strike), podle níž se neutralizuje 80 % jaderného potenciálu Ruska, počítá s provedením úderů do čtyř kritických bodů: Gadžijevo (Murmanský region), Viljučinsk (Kamčatka), na letiště blízko města Engels (Saratovský region) a na základnu bombardérů v Ukrainka (Amurská oblast). Předpokládá se, že zbývající mobilní komplexy (například „Topol“) je možné zničit přesnými zbraněmi a zbytek odpálených střel zachytí systémy protiraketové obrany.

Stav tedy je, že USA věří, že v roce 2020 dojde k dočasnému snížení ruského jaderného potenciálu na 35%, kdy otevřené okno takové příležitosti trvá max. několik dalších let. Dále věří, že dokážou eliminovat  z budoucích 35 % ruských pozemních jaderných sil a 15% leteckých sil celých 80% (tj. pozemní na 7% současných a 3% leteckých). K tomu zbylých 15 % ruské jaderné hrozby zajišťují ponorky a s těmi nic neudělají. Ze 100 na 25%, kdy většině napomůže protivník, to je hodně dobrá šance na vychýlení rovnováhy.

USA tedy odhadem očekávají, že mezi lety 2020 a 2025 budou mít šanci zničit Rusko prvním jaderným úderem.

Donald John Trump nastoupil do funkce 20. ledna 2017 a prezidentské období mu končí tedy 19. ledna 2021.  Pokud by nevyhrál 2. prezidentské období, nastoupil by kandidát Demokratické strany typu Hillary Clintonové.

Hitler nařídil útok na SSSR svou směrnicí č. 21 podepsanou 18. prosince 1940 ihned po pádu Francie. A 22. června 1941, o půl roku později, došlo k operaci Barbarossa.

Dá se předpokládat, že do půl roku mohou mít Američané zpracovaný plán útoku, přičemž nějaký již mají jistě nyní a Rusové v záloze jistě nějakou odpověď také.

Je zde jen jediný problém, ideologická příprava obyvatelstva na jadernou válku. To je oslabené a rozpolcené cílenou muslimskou imigrací. Jestliže dojde k válečným událostem, islámští duchovní vyhlásí svatou válku proti Rusům. Po posledních událostech v Sýrii zřejmě půjde o válku sunnitů proti šíitům. Sunnité budou vedeni Saúdskou Arábií, šíité představují Írán, jižní část Iráku, Sýrii, severní Jemen.

Válka sunnitů se šíity nikdy neskončila, nyní probíhá v Sýrii a Jemenu. Obyvatelé Evropy jsou mezitím připravováni na útok proti Rusům, ať už jde o sestřel letadla MH-17 nad Ukrajinou, otravu 2 morčat a jedné kočky u Skřípalových ve Velké Británii, chemický útok v Dumě u Damašku spáchaný (pokud vůbec byl) nejspíše organizací Bílé přilby. Poslední dvě akce (výpověď ruských diplomatů po zavraždění Skřípalovo kočky a morčat a odpálení raket na Sýrii) byly jen test loajality vůči USA. My jsme obstáli jako věrní sluhové, bez řečí přijmeme kdejakou hloupost. Za každé zvíře zemřelé v rodině Skřípalových (1 kočka + 2 morčata, kocour utekl) jsme vypověděli 1 diplomata. Pokud britské královně uhyne smečka psů na nějakou infekci, můžeme diplomatické styky s Ruskem zrušit úplně.

USA potřebují ještě více zbraní na útočnou válku proti Rusku, dá se čekat navýšení výdajů. Současně je ale Trump tím, kdo brání americkým jestřábům v konečném útoku na Rusko. Proto jsou takové snahy o dovolání Trumpa. Může nechat minout okno příležitosti nevyužité.

Dá se také čekat, že překvapivé rozhovory Severní a Jižní Koreje mohou mít v pozadí tlak z Moskvy i Pekingu, kdy nechtějí, aby se KLDR stala záminkou k jaderné válce.

Možná se tedy DJ Trump dočká překvapivé vstřícnosti při svém setkání s Kimem, a oba se stanou nositeli Nobelovy ceny míru. Koneckonců laureáty byli Hitler, Stalin, obdržela ji spousta teroristických organizací nebo lidé, kteří ani nic pro mír neudělali (např. Obama). Proč by ji tedy nemohli obdržet nejvyšší představitelé KLDR, Jižní Koreje a USA? Nebo třeba taky medvídek panda nebo koala. Jejich roztomilý zjev se také zasloužil o mír.

Do konce roku 2020 nelze očekávat zmírnění protiruské rétoriky ze strany všech agentů válkychtivé strany. DJ Trump bude čelit hrozbě odvolání celou dobu svého prvního prezidentského období. Kampaň proti Trumpovi bude kulminovat v roce 2020 v době dalších amerických prezidentských voleb. Obvykle je vyhrává úřadující prezident, takže čekejme záplavu falešných informací a různých podpásovek vůči němu. Pokud Trump vyhraje druhé prezidentské období, bude zase celou dobu čelit hrozbě atentátu zorganizovanému příznivci Demokratické strany a odpůrci Trumpa v řadách republikánů.

A od roku 2020 můžeme čekat snahu o daleko dramatičtější přípravu války s Ruskem. Podle Overtonových oken dnes diskutujeme hrůzou o možnosti války s Ruskem. Sice s negativním podtextem, ale otevřeně probíráme takovou možnost – a nejen já. Dalším krokem bude, že ji budeme očekávat jako hotovou věc, aniž bychom se příliš pídili po důvodech. Až pak může nastat skutečná fáze horké války.

Mezitím dojde ke snaze o vznik Evropské armády. V akci jsme viděli 7 budoucích potenciálních kandidátů v Praze u Kafkovy hlavy. Taková armáda složená z muslimů se hodí na potlačení vzpour domácího obyvatelstva.

Také očekávám vystupňování problematického soužití Litevců, Lotyšů a Estonců s ruskou menšinou.  S cílem NATO vyvolat válku v Pobaltí.

Jenže vznik Evropské armády s převahou muslimů bude úzce souviset se snahou o radikalizaci muslimů na Kavkazu. Moc úspěšná nebude, řídit ji bude možná známý packal Saakašvili (bývalý gruzínský prezident a oděský gubernátor).  Dojde ale k pokusu o zesílení vlivu islámu v Kazachstánu a dalších postsovětských středoasijských republikách. A Ujgurů v Číně, to jsou také muslimové. Pokud se muslimové od Kavkazu, střední Asie po Altaj a ujgurská území nechají zatáhnout do konfliktu, dopadnou jako spojenci USA v konfliktu v Sýrii, Kurdové. Opuštěni, bez podpory a bez uznání za jejich oběti.

Situace ale není zcela pesimistická. Do té doby nás možná postihne ekonomická krize, která válečné ambice horkých hlav značně ochladí. Dále ústup USA z pozice jediné velmoci. Válečné dobrodružství proti Rusku bude znamenat dramatický konec USD jako světové rezervní měny. Válka proti Rusku by musela být velmi rychlá a krátká, což při rozloze ruského území vůbec nejde. Nepovedlo se to ani Napoleonovi ani Hitlerovi. Mimochodem tihle dva se zdaleka nejvíc zasloužili o myšlenku evropské jednoty a vlastně jsou to předchůdci EU.

A také válečné dobrodružství je to poslední, co by EU potřebovala ke sjednocení do většího celku. I když, kdo ví? Pod záminkou válečného stavu lze leccos nedemokratického prosadit.

Jsme jen v další fázi dlouholeté konfliktu USA vs. Rusko, který začal v květnu 1945 a od té doby nikdy neskončil. Měl své vyhrocenější a utlumenější fáze. Dnes se dostáváme do fáze vyhrocenější. A také už známe vítěze celého konfliktu USA vs. Rusko v případě omezeného jaderného úderu. Je jím Čína.

Pokud by byl úder jaderných hlavic proveden oběma stranami, vítěze známe také. Bude jím štír, ten radioaktivní záření přežije.

Na té prosté skutečnosti nelze už nic změnit. Válka není nezbytná, je to mimořádně hloupá hra s životy obyvatel Evropy a celého světa.

A jako v každé světové válce s účastí obyvatel ČR (30. letá válka, napoleonské války, 1. a 2. světová válka) se díky neomylné orientaci českých politiků zase ocitáme na straně, která válku určitě prohraje.

Honoré Balzac v jedné své knize popisoval epizodu ze stoleté války mezi Francií a Anglií. Týkala se jednoho barona, který měl přezdívku Prohrávač.  Strana, ke které se před bitvou přidal, určitě bitvu prohrála. Nakonec to dopadlo tak, že obě strany měly pověrčivou hrůzu, aby se k nim Prohrávač nepřidal, že jej k bitvám ani nezvali. A pokud se náhodou do bitvy hodlal zapojit, velitelé obou stran bitvu raději svedli dříve, než se k nim připojil.

Češi (Moravané a Slezané s omezenou platností) sice začínají světové války na straně prohrávajících, ale zásadně jsou na konci na straně vítězů. Takže nemusíme mít strach ani z jakékoliv další války. Zatím tomu tak vždy bylo, vyhráli jsme v 1. i 2. světové válce silou diplomacie!

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zajímavý článek. Ovšem mám za to že RF ví nejlíp co jí chybí a že s tím určitě něco dělá. A nemluví o tom. Vypadá že už několikrát táhli nečekanou figurou. Věřím a doufám že to zvládnou. Umí přicházet s těmi správnými věcmi ve správný čas. Navíc není jisté že Západ do té doby vydrží pohromadě.

Zatím bez slepic

In reply to by Línej Wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

Putin ukazoval nějaké samořiditelné torpédo, co vypadá jako malá ponorka a dopluje ke každému americkému přístavu i s jadernou náloží. Možná to bude ta zbraň.
Pro jednotu Západu bude rozhodující příští ekonomická krize, kterou můžeme odhadovat také na dané období 2020 -2025. Spíše dříve, ekonomika vysílá podobné signály jako před 2008-2009.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Také pochválím článek.
Někdo by se měl zamyslet nad smyslem života.Ta komunita,co tvrdí,že jsou Bohem pověřeny vládnout světu,rychle odstavit od vesel.
Jasně vidíme,že se jedná jen o moc a prachy,lidský život je nezajímá,co nám neustále dokazují svými intervencemi pomoci bomb.
Právo je na naší straně,jen to dlouho trvá,než se prosadí,ještě nikde nezvítězilo násilím.
Já jsem narozen ve znamení štíru,tak mám také naději na přežití,ještě jednou díky.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče, tady na kydech i jinde kolem víme, že "rychle odstavit od vesel" je formulováno tak, že "je třeba udělat to a to". Asi jako když já doma říkám "je třeba utřít prach". Dokud se toho nechytnu, výjimečně někoho nenaženu zcela natvrdo, tak "se to neudělá". Bohužel, i když víme, co je třeba, nevíme, jak na to. Kdyby ano, už by se dávno našel někdo, kdo by "začal jako první, přidalo se pár a nakonec by se připojil dav". A vždycky v pozadí stojí někdo, kdo podobné akce odklání na slepou kolej, když už by hrozilo něco podobného. Vždycky a všude.
Občas koukám na Pjakina, má zajímavé myšlenky a spojuje věci, které by mě nenapadly dát dokupy. Několikrát řekl, že "skupina v pozadí", co jí říká GP (ať je to kdokoliv, nějak tuším, že tam fakt jsou), má personální problém. Nemá dostatek "potřebných kádrů". Když se nad tím zamyslíte, tak ... kdo na západě je politik či osobnost typu Putina, Lavrova, Zacharovové...? Neříkám, že tam nejsou, jen že nejsou na tom potřebném místě. Kdyby ano, aspoň jeden, dva, tak tady dnes kvákáme o počasí a ne o přípravách na válku, která probíhá nepřetržitě od konce té minulé a začíná se nachylovat na tu horkou stranu.
Co mě děsí není "možnost války s Ruskem po roce 2020", jak o tom píše Gerd v článku, ale to, že ji budou připravovat a provádět diletanti, kterým nezáleží vůbec na ničem. Připomíná mi to tu pohádku "zničit krtka", kdy zahradník kvůli likvidaci krtka totálně zlikvidoval svou zahradu. Netřeba dodávat, že krtek přežil všechny jeho diletatnské zásahy.

Zatím bez slepic

Co s tím,přemnožila se nám škodná,skutečně budeme s tím muset něco dělat,jinak nás vyhubí.
Sleduji trochu,že se hledá deratizér,ale když se objeví,včas ho sežerou.
Někde jsem napsal,když teda nevíme,kdo se schovává za GP,tak mě napadlo,že je to něco jako podsvětí,nechtějí být na očích,ani aby se vědělo,kdo to všechno řídí.Každopádně si nepřeji jadernou válku,ale když to sleduji,nasazováním armád,zbraní kolem Ruska,že spíš USA počítá s velkým nasazením konvenčních bomb,raket a armády,dorazit Rusko do týdne.Asi si myslí,že Ruské rakety letadla,armádu,něčím včas znemožní.

Zatím bez slepic

Otázka je, zda pohádka "zničit krtka" přičemž se má lidkvidovat vlastní zahrada je vlastně likvidací vlastní zahrady nebo jenom vedlejší škody na sousedově zahradě, která se pak rekultivuje za pomocí ztrát na živé síle těch krtků... On krtek je užitečné zvíře a když má nepřátele, které někdo nepřemnoží nebo nezměnší jejich počet, tak se udržuje "+-rovnováha", ale když máš potřebu, aby krtek začal řádit nebo krtků byl nedostatek a nechceš být viděn, přeci nebudeš lidvidovat přímo krtka=být viděn, ale jeho přirozené nepřátele=to okolnosti...

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za chválu. Někdy stačí zveřejnění plánů útoku k tomu, aby k útoku nedošlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bych bral s rezervou.
Je to něco jako "pí ár" absolutně nejchytřejšího "experta na Rusko", Libora Dvořáka, jehož věhlas je tak velký, že ho slovenské rádio SRO-1 pozvalo na rozhovor o nynějších událostech v Arménii.
Pokud jsou v US výzvědných službách alespoň polonormální lidé, zamyslí se nad dvěma prokazatelnými věcmi:
1/ zásadně pozměněný dolet raket kaspické flotily předvedený v praxi, nikoli na nějaké pitomé střelnici
2/ (dle mého názoru) zoufale nízká účinnost US Toamhawků - 103až 105 raket a tři vybombardované cíle. Není nic lehčího, než spočítat díry po explozích, případně podle ženijních tabulek odhadnout velikost náloží, kterými byly tyto cíle zničeny. Že je na shoz baráku potřeba dvacet až třicet půltunových náloží, to ať Vlk a podobní "experti" vykládají hadům v lese.

Zatím bez slepic

Targusi,
souhlasil bych, ale hlavní fakt nebyl zmíněn. Je úplně jedno, jaká je skutečnost, čemu věřím já nebo Targus. Důležité je, čemu věří útočník. Adolf Hitler považoval údaje o výrobě a počtech tanků v SSSR za nadsazené. Pak se divil, kolik tanků se proti němu objevovalo znovu a znovu. A hrozně moc s morálkou útočníků udělá fakt, že vědí, že mají poslední šanci na vítězství. Pokud ji nechají projít bez využití, čeká je jen dramatický propad životní úrovně. Pokud zaútočí, mohou vyhrát i prohrát. A ti rozhodující lidé v USA si myslí, že vyhrají nebo válku přežijí v krytech a důsledky na ně nedopadnou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A čemu věří? Tomu co napíší do novin, kde 99procent je PR jak je někdo dokonalej, proč zrovna toto by měla být pravda nebo tomu co mají v papírech rozvědky , ale to v novinách určitě není a tedy nevíš ani ty...

Ale k článku píšeš "Do té doby nás možná postihne ekonomická krize, která válečné ambice horkých hlav značně ochladí."
Jenom pro mě, 1 i druhá světová začala právěže začala a byla ekonomická krize, proč třetí nezačně protože začala krize bude ekonomická krize? Peníze začali většinu válek, proč zrovna tuto válku zažehne pravej opak, tedy dostatek?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mezi tím, jak svět přistupoval k jaderné válce dříve, třeba za vyhrocené studené války, a teď.
Celý svět se shodl na tom, že jaderná válka je nepřípustná. Znamenala by nejen konec civilizace, ale i konec života na Zemi, jak ho známe dnes.
Dnes se vážně uvažuje o tom, že takovou válku lze přežít. V tom vězí největší nebezpečí, že takovou válku někdo vyprovokuje. Záměrně se rozebírají různé varianty konfliktu, aby si na něj lidstvo zvyklo.
Každé zpochybňování následků jaderné války by mělo být trestné. Politik, který se ho dopustí, by měl být okamžitě zbaven funkcí.
To se v OSN nenajde jediný rozumný člověk ?

Zatím bez slepic

Pucku,
odpovím protiotázkou na OSN. Kolik lidí v OSN prohlédlo lži Colina Powella o zbraních hromadného ničení v Iráku? To by byli ti hledaní rozumní lidé. Někteří politici v USA věří, že mají tak dokonalé podzemní kryty, že v nich přežijí jadernou válku. Nedávno se svět dojímal nad uhynutím posledního samce nosorožce tuponosého - bílého severního. Po jaderné válce by vyhynul stejně.
Jadernou válku nelze vyhrát, ani při omezeném konfliktu s použitím jaderných zbraní a nelze ji přežít ani v krytu. Jediný způsob, jak přežít jadernou válku, je, že k ní nikdy nedojde.

Zatím bez slepic

...je naprosto bezzubá organizace, kterou nikdo z velkých hráčů nebere vážně. Se podívejte, co se dělo v RB OSN po Skripalech a "Chem.útoku". Něbenzja setřel tu stafáž z Británie a USA, Nikki se tvářila, že se jí to absolutně netýká, když ruský kolega nadává na její zemi a pak co...? Objímali se jak nejlepší kámoši. Kdyby OSN a její RB měly nějakou váhu, tak se dočkáme přenosů ze zasedání k tak závažným otázkám. Viděl jste snad v mediální stoce nějaké v poslední době? Kromě "ilustrativních" obrázků?
Události v podstatě po 11.září degradovaly OSN z hodnosti dejme tomu plukovníka do hodnosti vojína dnes. Nebo spíše ani vojína, spíš jakého pucfleka civilní služby.
nedávno dával Vlk na kose video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SPynk1rFuEw
O Kavanovi si myslím své a nic moc dobrého to není, ale dokonale ilustruje tu kašparádu v OSN.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě ke kauze Skřípal. Dvě morčata Skřípalovým uhynula žízní a kočka se zdála veterináři dezorientovaná, tak ji utratil. No aby nebyla, když k ní do jejího poklidného soužití vtrhlo tolik cizích lidí.
Pokud budeme vypovídat ruské diplomaty při každém úhynu domácího zvířete, měli by se všichni Rusové urychleně stát diplomaty, jinak Rusům diplomaté dojdou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Aktuální zpráva o Alfie Evansovi, chlapci odpojeném od přístrojů v dětské liverpoolské nemocnici Alder Hey zemřel. Podle názoru lékařů měl nevratně poškozený mozek. Sice žil po odpojení přístrojů ještě několik dní, ale dnes svůj boj o život ukončil. Podle rozhodnutí britských soudů nesměl být převezen do vatikánské nemocnice, kde mu byli ochotni poskytnout pomoc.
Nechtěl bych být v kůži těch lékařů a soudců, kteří rozhodli o Alfieho životě. Jejich čin může splňovat všechny skutkové znaky vraždy.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včera jsem k tomu posílala Vidlákovi článek. Je to hnus, co provádějí v této výstavní skříni demokracie. Soudci nemají morální právo nazývat se lidmi. Tenhle případ, byť jeden z mnoha podobných, které se v Británii staly, jen ilustruje dekadenci a totální rozklad tzv. demokratické společnosti.
Mediální stoka ovšem ani ťuk, raději se bude dojímat nad zvířátky v ZOO.
Je mi z toho na blití.
Chudák Alfie. Na Hlavných správách publikovali úvahu, proč to ta nemocnice vlastně dělá? Taky jsem nad tím uvažovala. Nad spekulacemi, že chtějí zakrýt "něco", čím Alfieho "léčili", zřejmě něco bude.

Zatím bez slepic

Ano, kvůli dvěma morčatům uhynulým žízní a jedné kočce utracené britským veterinářem vypovídáme ruské diplomaty. Kvůli vraždě za pomoci lékařů a soudců nehneme prstem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V těch zpitomělých US hlavách se může zrodit jakákoli blbost, ale co by znamenala jaderná válka. Připusťme, že by na Rusko dopadlo 100 Abonb a na USA jen 50Abomb. Řeší to vůbec něco. Jednak je Rusko rozlohou dvakrát větší a hlavně, co s přeživšími. Nemysleme si, že v těch odlehlých Ruských oblastech nikdo nepřežije. Usiluji li o bohatství hlubin Ruska a bude li zamořeno, jak se k němu dostanu. Nebo jej budou těžit přeživší a dekontaminují vše a pošlou na Západ?
Jediný důvod zmáčknutí těch červených tlačítek je: když padám já, ať padají všichni.

Zatím bez slepic

A nepřestanou, dokud se jim některá provokace nepovede. Svět by mě dorodružství, kdy jsou ve hře atomové zbraně, odsoudit a trestat. Nějaký způsob by se našel.
A atomové zbraně ve hře jsou. Může se stát, že konflikt dospěje doo stádia, kdy nepůjde zastavit.

Zatím bez slepic

Každý, kdo usiluje o nerostné bohatství Ruska, by si měl položit základní otázku. Kdo kromě Rusů dokáže přežít na Sibiři a těžit v takových podmínkách? I kdyby USA zvítězily a vyhladily všechny Rusy a těžili jen v létě, kde vezmou lidi na těžbu? Nemají je.

Zatím bez slepic

Gerde,
před desítkami let USA dovážely otroky z Afriky. Pak je museli živit.
Ještě předtím Britové (tj. nynější Američané) vyváželi své psychopaty (aby je nemuseli živit) do poloviny světa, aby zotročovali (a v případě budoucích USA a Austrálie vyvražďovali) domorodce.

Dnes si objednají a zaplatí vlastnoručně vytištěnou měnou místní psychopaty, aby vládli za ně.
Proč bv v Rusku či jinde nemohlo těžit pár miliónů mírně ozářených přeživších a vládnout jim pár desítek tisíc místních psychopatů. osvobozených z vězení ?
Jde jen o to, ovládnout ze zahraničí výrobu, import a distribuci potravin - třeba v té míře, jako je tomu t.č. již realizováno u nás.
Nelegální pěstování potravin trestat postřikem polí Agentem Orange - vyzkoušeno ve vietnamské válce.
Nebuďte takový pesimista, těch pár tisíc vlastníků USA či zbytku světa si nejspíš poradí.
Heil USA! Die amerikanische Fahne hoch!

Zatím bez slepic

Bylo by k ničemu,kdyby byla jaderná válka v tom nejhorším podání,kdo by to kupoval,kdyby všechno vyhynulo.
Jak jsem napsal u Rejpalky,spíš USA počítá s klasickou trhavinou,válkou,ale drtivou.Proto se pořád mluví o možnostech likvidace Ruských raket.Jak vidíme,nárůst vojsk a zbraní kolem Ruských hranic,to není příprava na jadernou válku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od počátku řízené imigrace z Afriky a Asie píši, že se jedná o cílený dovoz vojáků do budoucí Evropské armády. A už je to zde i otevřeně na veřejnosti. http://zahranicni.eurozpravy.cz/222275-uprchlici-jako-armada-evropy-odb…

Zatím bez slepic

A nejvtipnější na tom je, že už barbaři v římské armádě si nakonec položili jednoduchou otázku: "My máme zbraně, oni mají prachy. Chtějí po nás, abychom za ně umírali a sami vložili své životy do našich rukou." Odtud je jen krůček k pochopení, že "Ty s mocí" vlastně vůbec nepotřebují, protože moc má ten, kdo má zbraně.
Je fascinující, s jakou lehkostí a absurdní vírou v "modernitu" nevěříme historii...

Zatím bez slepic

Důsledek současného školství. Kdo se nepoučil z historie, je nucen ji opakovat. Habsburci, ať na ně nadáváme jakkoliv, svou dějinnou úlohu ochrany Evropy před muslimy splnili. Veteráni bojů proti Turkům Evžen Savojský a Radecký musí v hrobech rotovat. Nejenže sem vozíme muslimy už od břehů Afriky, ale ještě je vyzbrojíme a dáme jim vojenský výcvik!

Baví se dva Libyjci na pobřeží. Kde jsi byl minulý týden? Ale, chtěl jsem si zaplavat kousek od břehu a než jsem se nadál, nějací Evropané mě vytáhli do člunu a odvezli na Sicílii. Zbytek týdne jsem strávil přesvědčováním neziskových organizací, že opravdu nechci do Německa a pak cestou zpátky. Jestli s půjdeš zaplavat, neplav moc daleko od břehu.

Zatím bez slepic

A vtipné na té habsburské historii bylo, že to byli Francouzi, kteří s těmi Turky nejdenou spolupracovali (právě proto, aby bylo ublíženo Habsburkům).

Na stranu druhou, když prchal Ludvík bažinami u Mocháče, jistě mu hořce běželo hlavou, kde že jsou ti Francouzi, Angličané, Poláci a Papeženci. A hlavně - kde že je ten jeho švagr Ferdinand, arcivévoda Rakouský a Karel V., císař? Jistě, papež i císař měli plné ruce práce v boji s vnitřním nepřítelem...

Jednoduše, ti Habsburci svou dějinnou roli ochránce střední Evropy začali hrát až ve chvíli, kdy šlo o jejich vlastní zájem. Do té doby jim nějaká střední Evropa a muslimská agrese byla vlastně celkem putna. A kdo ví, jakými kličkami by se ubíraly dějiny Evropy, nebýt Jana Sobieskeho (a jak pak ti Habsburkové za odměnu jen o pár let později spolurozdělili Polsko)... A byli to právě oni, kdo anexí Bosny učinili první krok ke katastrofě 20. století.

Dějiny je třeba vnímat v širším kontextu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Americký sci-fi spisovatel Philip K. Dick napsal kdysi povídku (snad si to pamatuji dobře) o chlapíkovi, který měl na straně Američanů prst na červeném knoflíku, když přilétaly sovětské rakety. A s vědomím planetární zkázy, jež by následovala, ten americký knoflík nakonec nezmáčkl. Protože se rozhodl, že přežití lidstva jako druhu je důležitější než přežití Američanů. Tak si říkám, že po všech těch ukázkách racionálního uvažování ze strany VVP, zda to současní stratégové zpoza atlantiku nezamýšlejí cynicky právě takto, jen s převrácenými rolemi.
Dopad jaderné války rozměrů Rusko vs USA by měl katastrofální dopad pro celou Zemi, i kdyby šlo řádově "jen" o stovky hlavic.

V jiné Dickově povídce žijí hrdinové ve vystresovaných USA, v nichž stát outsorcoval otázku "obrany" před stále hrozícím Sovětem do rukou samotných obyvatel. Autor v podstatě nádherně ukazoval, o co v celé věci jde - o výrobu a PRODEJ (anti)zbraní. Ne o válku jako takovou. Stát se věnoval informováním o rizicích, prací se symbolikou, emotivním výzvám... a jednotlivá města a jednotliví občané PLATILI své "domobrany" a "prostředky osobní ochrany" nad rámec běžných daní, protože "přeci válka a Sovět" a jako bonus se v obavách o bezpečnost a jednotu moc nezajímali o to, co vlastně pro ně za jejich peníze jejich stát dělá (mám trochu problém s Kennedyho "Neptej se, co může...", neboť je to krásná vymejvárna, zazní-li z úst Státu, jenž přestal být pro občana, ale občan tu je pro něj).
Vtipné je, že když někdy vloni tu povídku zfilmovali Britové, udělali z ní odstrašující, řekl bych protiorbánovskou agitku. Místo všudypřítomného strachu ze Sovětů a raket je v televizním zpracování strach z terorismu, jenž je v rukách cynických totalitářů využit k ovládnutí společnosti. (Sami v podstatě vytvířejí teroristické útoky, aby z nich mohli obvinit hodné "alternativce" a příchozí "odjinud" a mohli tak uvěznit ovládanou společnost v neprodyšné totalitní bublině). Ne, že by model podobné situace možný nebyl, ale ve chvíli, kdy ji autoři použijí v době zvýšeného výskytu teroristických útoků, před kterými se snaží oponenti oficiální vládních kroků varovat, jeví se mi podobná změna veskrze účelovou. Namísto původního varování "Vláda vytváří umělé vnější nepřítele, abyste se nechali ovládnout a ještě podporovali ekonomický růst - rozuměj zbrojení", přichází z tezí "Terorismus je zbraní těch, kteří před ním varují, aby vás zbavili svobody."

Podobný posun udělali i v jiné povídce. Ta byla o skupině telepatických mutantů, kteří hrozili ovládnout svět. V televizním zpracování byli tito "mešinoví a jiní" mutanti obětmi hnusné a zlé zbohatlické většinové společnosti, která na nich jen ukájela své zvrhlé choutky. A když na konci přebírají vládu nad světem, člověk by s nimi šel až na barikádu plivnout po té hnusné, šovinistické nesnášenlivé "staré" společnosti.

Některé posuny se prostě nedějí náhodou. A je fascinující, s jakou lehkostí dnes dokáží tvůrci názorů nabízet svou propagandu zaštítěnou jménem člověka, jenž při tom napsal PRAVÝ OPAK toho, co říkají oni...

Zatím bez slepic

Ještě k té povídce o terorismu vs vnějším nepříteli: V současné době vidíme Theresu s Borisem hřímat a ukazovat prstem na velkou zemi Na východě a volají po solidaritě, zbraních etc. a VĚTŠÍ KONTROLE VŠEHO...
...zatímco otázku bezpečnosti ve vlastních zemích bagatelizují slovy "Nesmíme se nechat zastrašit, nesmíme podlehnout touhám omezit svou svobodu ve strachu o bezpečnost"...

Neschopnost (neochotu, nemožnost) řešit problém jeden, odvádějí pozornost k vyfabrikovaným problémům druhým. Zatímco bojují proti "totalitářským sklonům" oponentů své politiky, neváhají prosazovat stejné kroky vůči vlastním obyvatelům ve jménu "vnějšího nepřítele". A přijde mi fascinující, s jakou lehkostí neváhají proti svým oponentům zneužít díla, jež varuje před jejich vlastním konáním...

Zatím bez slepic