Tak proto

Autor
Štítky

Můj dnešní článek bude velice krátký, protože dnešní text neobstarám já. Zařídí nám ho osobně Lubomír Volný. Doteď jsem ho víceméně spíše přehlížel a nemyslel si o něm nic valného. Ale včera jsem měl možnost slyšet a přečíst si rozhovor, který dal v pořadu PoliTalk. 

Už jsem tu takhle dělal reklamu Hutkovi a jeho písni o Zemanovi a zubaté, také jsem neměl důvod k tomu něco dodávat a také jsem to velice rád sdílel. Toto je podobné.  Nebudu kolem toho dál chodit, zde máte odkaz: 

Volný: Volby vyhrajeme a získáme strašnou spoustu financí - Novinky.cz

 

Po přečtení a nebo poslechu byste měli chápat, proč Volnému žádnou budoucnost nepředpovídám a proč si myslím, že má jako politické téma jen a jedině covid.  

Stejně tak se odvažuji tvrdit, že pokud v jeho hnutí  a mezi jeho příznivci panují opravdu takové myšlenkové pochody, jaké ventiloval v tomto rozhovoru, tak se nedivím Okamurovi, že se s ním rozešel a tímto se našemu vlasteneckému  polojaponcovi upřímně omlouvám. Já si doteď myslel, že rozštípnutí SPD byla Okamurova vina, že šlo o nezvládnutý "lídršip", případně o přílišné ambice nebo zbytnělé ego předsedy. Ale ne... po tomto rozhovoru už vím, že Okamura tohle udělat musel. 

Pro mě tento rozhovor znamená, že zmizela jedna velká výhrada, kterou jsem proti Okamurovi měl.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (75 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

No jo, ale kde se berou i ty, byt mensinove, ale stale pocetne pomerne velke like v diskuzi pro Volneho ? Co to mame za narod ?

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

Zřejmě jde o národ, který není zcela jednotný, např hulvathsky jednotný ?
No ale klávesnici na českou si většinou přepnout umí....

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Jeho příznivci jsou jako sekta - sice málo početní, ale fanatičtí a zcela Volným fascinováni. A tak za ním všude běhají jako pejsci a lajkují kdejakou hovadinu

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

In reply to by Jaromír (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky to můžou být brigádníci, obdobně jako zde se vyskytující elfstvo.
Byla by chyba považovat "podporu na internetu, lajkování" za vyvážený průměr názorů případných voličů.
Sakra, asi jsem to napsal poněkud nesrozumitelně, no doufám že chápete jak jsem to myslel, řev v diskuzích neodpovídá realitě, tedy tomu, jak a kdo spočítá volební výsledky a jestli nedojde opět k nějakému výpadku serverů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Volného nemá smysl komentovat. Je jen zcela bezvýznamnou epizodou ukazující hloubku propadu české politiky a demokracie obecně. Hlavní otázkou je, jak se takový člověk mohl dostat na volební listinu a být zvolen. Ti co ho navrhli mají snížený práh odpovědnosti.
Pokud Volného Okamura znal, tak to vrhá těžký stín na jeho schopnost personální politiky. Bál bych se ho jako ministra.

Průměrný počet slepic: 3.2 (41 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale s Vaším názorem musím říct, že já bych se zase bál Vás. Protože to jsou přesně ty názory, které vedou do největších sraček a nejhorších konců. Jsou to argumenty hodné Urválka.

Průměrný počet slepic: 2.8 (38 hlasů)

Vlastimile, omlouvat se nemusíte a bát se sice můžete, ale moc smysl to nemá, nikam nekandiduji a nikdy kandidovat nebudu. To že Volného beru jako exota bez významu a u Okamury nevěřím v jeho schopnost dobrého výběru kandidátů na poslance pro vás nemá žádný význam. Nebo lépe, stejný jako je váš názor na mně.
Domluvme se, že já nebudu reagovat na vás a vy zase na mně. Každopádně, já na vás reagovat nebudu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejdo, vám jde dobře všeobecné, neurčité, moralizování. Které můžete nalepit pod každý článek. Jak začnete být konkrétní, jde to s vámi dolů.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

No vidíte, škoda že nepíšete víc, nemohu na vás nijak reagovat. Snad jen, že pouze moralizujete a vůbec nejste konkrétní. Co s tím uděláte?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Volný neexistoval.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Sranda je, jak si novináři myslí, že host musí skákat podle nich. Novináři taky používají strašně moc klišé, třeba jako "to je váš názor". - No tak jasně, koho jiného? :D Ve skutečnosti to znamená, že novinář přišel hájit politickou pozici a ne vyzvídat informace a názory od zpovídaného.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

In reply to by pufa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Problém je v tom, že většina současných novinářů si plete žurnalistický žánr "rozhovor" s pojmem policejním - "výslech".
To je to jejich oblíbené "tady se ptám já", čímž se staví do role vyšetřovatele a jejich respondent je tlačen do role obviněného.

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem myslel, že to bylo spíš naopak, že Volný odešel od Okamury. Dnes Okamurovi vyčítá, že se s ním nechce sjednotit. Snad žádný předseda jakékoli strany by se nedoprošoval těch co se od něho oddělili, jestli se s nimi může sjednotit a oni jestli to dovolí. Celá ta skupina, která se skrz kandidátku SPD dostala k funkcím a potom přešla k Bloku nebo Trikoloře nebo se zvala nezávislými. Ani Trikoloru v minulých volbách nikdo nezvolil do sněmovny a přesto má své poslance. Příliš mnoho podobných stran a limit 5 % povede k jedinému, že spousta hlasů propadne, přepočítají se těm stranám, které do sněmovny projdou, takže vlastně část hlasů Bloku přepočtem dostanou i ty koalice, které Volného stoupenci nejvíc odmítají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Byl členem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) a předsedou jeho krajské organizace. V prosinci 2016 vystoupil proti možnému stěhování uprchlíků do bytů v havířovské městské části Šumbark.[10][11]

V krajských volbách v roce 2016 byl zvolen jako člen SPD na kandidátce subjektu „Koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů“ zastupitelem Moravskoslezského kraje.[12][13][14] Působil jako člen Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a člen Výboru pro tělovýchovu a sport.[15]

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2017 byl lídrem hnutí SPD v Moravskoslezském kraji[16] a z této pozice byl zvolen poslancem.[17]

Ve své místní organizaci SPD čelil Volný opakovaně od kolegů nařčením z nedemokratičnosti, čistek ve straně, likvidování názorových oponentů a dosazování rodinných příslušníků a loajálních podřízených na klíčové stranické posty. Po neúspěšné snaze spolustraníků uspořádat v místní organizaci referendum a po neúspěšné žádosti o vyřešení sporu směřované k místopředsedovi SPD Radimu Fialovi a předsedovi hnutí Tomio Okamurovi opustila část členů moravskoslezskou SPD.[18]

V březnu 2019 oznámil, že vystupuje z hnutí SPD a zakládá vlastní hnutí Jednotní – alternativa pro patrioty (JAP). Spolu s ním odešli také Marian Bojko a Ivana Nevludová.[19][20] Ve volbách do Evropského parlamentu v květnu 2019 kandidoval jako člen hnutí JAP na 6. místě kandidátky hnutí Alternativa pro Českou republiku 2017 (APAČI 2017).[21] Zvolen však nebyl, neboť uskupení získalo pouze 0,49 % hlasů[22] a sám Volný 999 preferenčních hlasů.[23]

V krajských volbách v roce 2020 obhajoval jako člen hnutí Jednotní post zastupitele Moravskoslezského kraje, ale tentokrát neuspěl.[24] V únoru 2021 začal působit v politickém seskupení VOLNÝ blok.[25] Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2021 je lídrem strany Volný blok v Moravskoslezském kraji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

No a co když má Volný v mnohém pravdu?

Existuje dnes v tak pestrém názorovém covidovém guláši i mezi odborníky nějaký pevný bod?

Mně se rozhovory s Volným poslouchají rozhodně lépe než rozhovory s většinou TOPkařů, ODeSáků nebo STANařů. Volný se v rozhovorech chová zdánlivě "nevychovaně" tam, kde redaktor/ka vede rozhovor nevychovaně, drze, skáče do řeči, nenechá dokončit myšlenku.

Poslechněte si rozhovor Volného s Xaverem a uvidíte, že to vše může probíhat i velmi kultivovaně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (52 hlasů)

Jak se říká, diskuse končí v okamžiku, kdy jeden začne útočit místo diskuse, což udělal první novinářka, takže souhlasím s Manekou, v tomto rozhovoru za hovado byla novinářka, a i když Volnýho moc nemusím, tak uznávám, že je jeden z mála, který si novináře namaže na chleba a nenechá se zatlačit arogancí do kouta, viz rozhovor v ČT se Železným, tam musím říci, že se mě fakt líbilo, jak si toho blba z Čt natřel na chleba, prostě odpovídal dál na otázku a ignoroval dětské výkřiky "jááááá jsem tady páááánem, měěěě musíte poslouchat, protože jáááá to chci"

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

podle mě, další politická reinkarnace Sládka. Taky má hodně pravdy v tom, co říká, podobný způsob jakým to prezentuje a stejnou neomalenost ve vystupování.

A taky stejné cíle, jaké měl Sládek. Ví, že nikdy nebude muset rozhodovat a že může být někdo, se kterým se musí počítat.
Nedovedu si ho představit při jednání se slizskými evropskými protějšky. Našel svou volnou "politickou niku", která ho pohodlně dovede k té hromadě peněz, o které se postará stejně, jako se postaral Sládek o tu svou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by B52 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mirek Sládek byl ovšem větší fešák, řekl bych, a to nejsem na kluky ;-).

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Hlavním důvodem, působení těchto pofiderních partiček, kromě momentálního příspěvku do kapsy, je co nejvíc rozdrobit voličskou základnu, aby nějaká - jakákoliv parta nezískala nadpoloviční většinu. Vyberou si nějaké táhnoucí téma a jedou....
Bez ohledu na cokoliv. Ač trapná - vybral si boj proti rouškám i přesto, že loni se všichni mohli přesvědčit, že jako prevence zabírají.
A přes tuto zkušenost válčí dál. Unavení lidé pak bez rozmyslu bloudí odnikud - nikam. Kdo ví, jak by to s breberkou bylo, kdyby neprosadili co prosadili a donutili vládu jim ustoupit. Ono je docela možné, že už by tu dávno nebyla, protože neměla potravu . Co by asi tak řekli na to , kdyby se jim ta smrtnost připsala na účet a byli voláni k zodpovědnosti......

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

...přesně...také mám pocit, že ve Volném bloku, je to moc "navoněné". Mne tam "neštimují" ti bývalí vojcli a policajti ve vedení a prostě, celé mi to zavání nějakou "umělotinou". To i ten Okamura je prostě autentičtější.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Získáme 21 procent a dostaneme od státu strašnou spoustu financí na chod naší strany. Všechny je investujeme do informování veřejnosti o tom, jak skutečně probíhá politický mafiánský boj v ČR, a aby lidé dostali veškeré možné informace, které mohou mít k tomu, co se teď tady děje ohledně covidu-19 a co se chystá ohledně covidu 21, 22, 23, 24, 25 a tak dále."

Co se na tom komu nelíbí? Co jiného odpovědět důře, jejímž jediným cílem bylo Volného znemožnit?

Průměrný počet slepic: 3.9 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Protože není uvedeno celé tvrzení, které má ovšem formu veřejného příslibu, značně troufalého a zřejmě i demagogického ( " všechny" !!! /získané finance/)...ale také vyvrací podsouvaný záměr, že by chtěli od státu finance pouze na chod jejich strany.:
"....Získáme 21 procent a dostaneme od státu strašnou spoustu financí na chod naší strany. Všechny je investujeme do informování veřejnosti o tom, jak skutečně probíhá politický mafiánský boj v ČR, a aby lidé dostali veškeré možné informace, které mohou mít k tomu, co se teď tady děje ohledně covidu-19 a co se chystá ohledně covidu 21, 22, 23, 24, 25 a tak dále...."

Takže toto " menší Zlo" si asi nezvolíte.
Kdo je tam další - na holení (a sestříhání) ? Řada je dlouhá, ať se to stihne....

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Plutokrati zase vymění starou mrkvičku za šťavnatou, jenže to blboni nigdy nepochopí, Voni si budou dál myslet, že vládnou sobě skrz na skrz kýmsi zvolenými papaláši a nebudou mít vod teho ani účtenku. Voni dokonce eště nigdy neviděli finále jak se to počítá, jen jim ukazujou barevné sloupečky v blbovizi. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel hulvath (neověřeno) dne Pá, 17. 09. 2021, 00:08
"No jo, ale kde se berou i ty, byt mensinove, ale stale pocetne pomerne velke like v diskuzi pro Volneho ? Co to mame za narod ?"

Máme národ, který ve své většině ztratil důvěru ve své lídry, tzv. "elity". Z toho pramení motivace k podpoře nějakých/jakýchkoliv nových "kontraelit", byť jsou to partičky mnohdy velmi obskurní (Gaetane Mosco, vždycky na tě dojde).

Já si Volného a spol. zařadil mezi magory. Ne kvůli covidu (čerti vědí, jak je to s tou chorobou doopravdy), ale když se spojil s Bobo. Znával jsem ji celkem dobře/osobně asi tak před pětadvaceti lety, když pracovala ve zpravodajství ČT (dost kopírovala Báru Tachecí, s níž seděla v jedné kanceláři). Je to povahou mrcha a rozdává polibky smrti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

Elity přeci emigrovaly na západ v několika vlnách, v pobělohorské době, po Únoru 1948, po 21.8.1968. A podle toho zbytku tvůrců mínění, se zbytek politicky uvědomělých lidí sestěhoval do Prahy, aby byli první u toho sluchátka, odkud chodí pokyny z Washingtonu D.C., Bruselu a Berlína. Jen odstřihli drát z Moskvy.
To, co zde zbylo se sice za elity prohlašuje, ale ověřil to tvrzení někdo nezávislý? To se jen stejná parta lidí ujišťuje o své neskonalé nadřazenosti nad zbytkem národa nevzdělaného dobrého leda k placení daní.
Všechny jevy a názory rádoby elit pozorujme optikou, že zde vzniká nová šlechta a ti guttenmensch (česky lepšolidé) se stáhli do své bašty Prahy a odtud kádrují zbytek národa. Všechny, kdo by chtěli patřit k nové šlechtě, poznáme podle dvou věcí:

1. Žijí v Praze ve své sociální bublině.
2. Vždy volí a hlásají názory uvědoměle proevropské, kosmopolitní, pravdy a lásky. A zásadně brojí proti opačným názorům a dávají najevo své skryté nebo zjevné pohrdání ostatními lidmi.

Nejvíce je to vidět při debatách o přijetí/nepřijetí EUR (nekoná se žádná odborná debata s ověřenými a měřitelnými argumenty, ale ideologická tvrzení), CO2 a adorace Grety Thunberg, rádi se ukazují na akcích Milionu chvilek za demokracii a podobných, a vždy důsledně prosazují oficiální ideologii.
To vše jen z důvodu, aby ukázali svou příslušnost k nově vznikající šlechtě, a díky tomu se dostali ke státním korytům. Nebo aspoň těm korytům, která plní stát nepřímo (viz všechny ty dary z rozpočtů několika ministerstev jednotlivým neziskovkám - jak asi kvalitní jsou rozpočty ministerstev, když v nich zbývá tolik zbytečných peněz, které mohou rozdávat?).
Lidé to podvědomě vnímají a odtud ten konflikt mezi Prahou a zbytkem ČR, městem a venkovem, generacemi, dle vzdělání, atd. Proto taková podpora novým politickým protestním hnutím.
Lidé zkrátka nechtějí být řazeni mezi nevzdělaný plebs a nechat určovat polovzdělané idioty, co hlásají směrnici z Bruselu, aby jim nařizovali, jak mají myslet a pro koho se obětovat.
Spolehlivým rozeznávacím znakem novodobé šlechty je fakt, že vědí přesně, co se má komu platit, ale nikdy nejde o jejich peníze. Skrytě jde o peníze státní vydřené z platů obyčejných lidí. A přesně jako starou šlechtu je mají živit jiní lidé.
Sem tam se mezi novodobou šlechtu dostane nějaký parvenu jako Babiš, kterého se potom snaží vyhodit z kola, odstřihnout od zdrojů státních financí, aby je mohli rozkrást sami. Protože jim nevadí fakt existence dotací, ale že je přidělili zrovna Babišovi a na ně zbude méně!
Novodobá šlechta vzniká i kolem evropských institucí. Dejte jim průměrné platy, seberte exkluzivní výhody a rázem ti lidé zmizí. Za tím vším je jen snaha o lehký život na úkor ostatních.

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Napíši u vás,abyste to je lépe doplnil.
Je příliš mnoho peněz,jak se i píše,mnoho natištěných peněz,ale také mnoho nakradených,odkloněných,které jsou v bankách a je potřeba do něčeho investovat.Proto s tím souhlasí i Babiš,za tuto značku,lze schovat,pochopitelně dotace k tomu,výstavbu nových chemických závodů,nebo jejich rekonstrukcí,můžeme mluvit i o dalších vhodných objektech pro Agrofert.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
žijeme ve virtuálním světě, kde se neoceňují skutečné hodnoty, ale zdání. Je to zdání spěchu, zdání prosperity, zdání úspor. Hodně lidí to vnímá a hledají něco reálnějšího jako životní jistotu - půdu a záhumenky, zlato, nemovitosti - nebo jen hledají někoho, kdo jim tu jistotu slíbí. Je zde strach z překotných změn zaváděných omladinou Pirátů přespříliš rychle a bez dostatečného vysvětlení a vyvrácení obav. Proto Piráti selhávají, chtějí příliš mnoho, příliš rychle a nevysvětlují obavy názorových oponentů. Místo toho je označí za hlupáky, kteří nic nechápou. Nejsou to demokraté, jsou to novodobí svazáci - eurosvazáci.
Krásným příkladem je imigrace. Většina lidí nebude mít potíže přijmout Ahmeda, pokud nikomu nevnucuje svou ideologii a snaží se nějak uživit. Ale hodně lidí už nebude chtít přijmout anonymní masu nějakých afghánských tlumočníků.
Nic o nich neví, jejich dovozci z řad neziskovek je zglajchšaltovali do role anonymního migranta místo člověka s jeho lidským příběhem. Už zase jsme svědky snahy o tvorbu nového unifikovaného člověka. Tentokráte nejde snaha z kanceláře generálního tajemníka UV KSČ nebo rovnou z Moskvy, ale nejnovější vrchní ideolog se jmenuje předseda Evropské komise.
Zavádí změny příliš rychle a v příliš velkém množství, proto evropská integrace selhává. Vládnou nám politici, kteří se chtějí zapsat do historie a tak tlačí na změny přespříliš rychlé natolik, až celému procesu škodí.

Podobně je to i s penězi. Tisk je příliš rychlý, jsou za tím jen virtuální hodnoty slibů, že si za údaj na bankovním účtu budeme moci koupit něco hodnotnějšího. A jednou za čas se celý systém zhroutí, protože je nepoměr mezi virtuálním obrazem a realitou přespříliš odlišný. průvodním jevem, tou pověstnou první vlaštovkou, je inflace. Na závěr je za tím měna a oddlužení na úkor střadatelů. Vždy to odnese tzv. střední třída a lidé, kteří si poctivě střádali celý život. Ale jejich utrpení je vládnoucím vrstvám lhostejné. Narodí se noví lidé nebo si nové lidi dovezou.
Politici pak velmi rádi dělají velká viditelná gesta, takže rádi rozdávají dotace, protože to vypadá, že dali ze své peněženky hodně peněz. Přitom jen dali jednomu člověku peníze, které sebrali všem ostatním. Ta deformace ekonomických vztahů je příliš velká. Zapomněli si přečíst Vergilia v originále nebo překladu, protože ten říká, že dobrý pastýř ovce stříhá, nikoliv dře z kůže. A my jsme svědky toho dření z kůže, kdy rostou ceny všeho natolik, že na ostatní věci už lidem nezbývají peníze. První to odnese kultura. Zatím se návštěvnost schovávala za Covid19, ale co budou dělat, až zjistí, že lidé jen nemají peníze na vstupenky? Pak se návštěva divadla stane exkluzivní záležitostí pro majetné.
V takových dobách přežijí jen typy lidí, které nelze rychle okrást, protože jsou buď příliš bohatí a mají peníze rozložené na mnoha místech a hlavně dluží. A dluhy jim inflace nebo měna smaže. Nebo lidé s penězi v realitách, pokud jim nemovitosti nezničí válka nebo jim Piráti nenastěhují do bytu imigranty, protože mají nadbytečné metry. Nebo mají pole, které je uživí.

Všechny současné problémy planety jsou řešitelné omezením počtu obyvatel. Je jen otázkou času, kdy někoho napadne, jak by se mu krásně žilo, kdyby nebyli ti lidé opačných názorů. Proto jsou Piráti novodobé Hitlerjugend plné netolerantních lidí fanaticky zaslepených. A odtud se budou rekrutovat komanda, která budou ty méněcenné a odlišných názorů likvidovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Škoda, že i ta jedna slepice je jen virtuální. Reálná a živá by byla lepší. :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

moc chvátáte! Snesl jste kopu vajíček, bylo třeba dát jim čas, aby se tu z nich vylíhly slepice .
To první jednoslepiče bylo virtuální kuře ze záprdku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidíte, a já si jen posteskl, že ta jedna slepice měla raději kvokat na dvorku. :-) Virtuální je celkem k nepotřebě. Asi jako virtuální socha. https://www.stoplusjednicka.cz/umeni-jake-svet-nevidel-milanska-aukcni-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Pane Gerd.
Perfektní,díky,Váš příspěvek může hodně napovědět i pro více lidí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zaujal mě Váš postřeh o rozpočtech ministerstev. Máte naprostou pravdu. Pro paní Schillerovou by mělo být velice snadné osekat rozpočty resortů. Stačilo by podívat se, kolik peněz dávají neziskovkám. Nejvíce mě zaráží, kolik peněz dává neziskovkám Ministerstvo vnitra. Například Bezpečnostnímu centru Evropské hodnoty. Nechápu, proč dává Hamáček peníze opozici (Evropské hodnoty jsou projektem Petra Koláře, který má na to prostředky zřejmě od svých amerických přátel). Taky nechápu, jak se mohou citlivé bezpečnostní otázky svěřovat partě amatérů z Evropských hodnot. Stačí si vzpomenout, jak Xaver rozebral jakousi doktorantku z Univerzity Palackého, která pracuje pro Evropské hodnoty brigádně. Jaká je asi kvalita výstupu, který zpracuje doktorantka ve svém volném čase, mimo studium?

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Ono je v rozpočtech asi takových zbytečných kapitolo více. Hezky to vypadá, že se tolik ministerstev podílí na financování jedné neziskovky. Pak ten projekt musí být jistě kvalitní, přeci se nemůže tolik lidí mýlit, a mýlí se jednotlivý oponent. Ale ta snaha o zajištění mnoha souhlasných názorů vždy zakrývá nějakou vlekou lumpárnu. Například bylo chybějící rozhodnutí OSN nahrazeno koalicí ochotných při invazi do Iráku.
Být Babišem nebo ministrem financí, sesčítal bych dary jednotlivých ministerstev neziskovkám, osekal o to rozpočet ministerstva, a dal to do kapitoly rozpočtu, kterou by rozdělovala celá vláda.
Odhaduji, že o tom Babiš i Schillerová moc dobře ví, ale jde o trpěnou činnost, kterou ANO korumpuje ČSSD. Zvláště,, když tím může rozdávat prachy všech. Jenže ve výsledku pak končí vybrané daně na účelech, pro které voliči ANO a ČSSD vůbec nehlasovali. To uplácení neziskovek začalo za Bohuslava Sobotky, aby nejhlasitější kritici přestali křičet. Prostě je uplatili.
Ten jednoduchý fakt hodně vypovídá o sestavování rozpočtu ministerstev a míře politické korupce ve vládě. Ta nehospodárnost je až děsivá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

neb přikvačila sezóna oskeruší, nakoukl jsem do diskuze. Dobře jste to napsal, Gerde👍

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

...soukromého majetku a tedy i tkzv. " práva".
Živit elity.
Ty pak z takto získaných přebytků živí další lidi, které potřebují už ne pouze k uspokojení svých základních potřeb, ale potřeb dalších, např. kulturních (zdaleka nejde jen o špýmaře, dodavatele goobelínů či děvky). To je jejich činnost. Činnost zprostředkovatelská, dnes bychom asi řekli že " obchodně-zprostředkovatelská". Občas však ty lidi i hubí, to je také jejich činnost. Oběma těmto činnostem se říká tu " přirozené vlohy", jindy " vlohy kulturní". Vzbuzují povíceru obdiv, ale i úžas, odpor či hnus. Záleží na náplních těchto činností a charakteru, a také na výkonnosti kejklířů, jak dovedou zabavit ty ostatní, jak jim umějí vnutit pocit, že moc je nejen legální, ale i legitimní. Samozřejmě že i na fízlech , bachařích a katech dost záleží.
Do Prahy se tak zřejmě na počátku sestěhovávali de facto parazité, avšak mocní, dost mocní na to, aby dokázali výše nastíněné vztahy uvést do praxe, udržovat je, rozvíjet a legalizovat i legitimizovat (např. tím, že své kejklíře etc , dejme tomu, že herce a pochopy...že je nechají působit svými kejkly -nebo pendreky , tedy fantaziemi - nebo konkretním bitím, i na obyčejné lidi, tedy davy). Posléze získali statut nepostradatelnosti, většinou také i sakralizovaný, různými , převážně starověkými náboženskými věroučnými koncepty a parazitujícíimi, na těchto konceptech. Takový statut, že si mohli dovolovat třeba i popravovat ty, kteří je živí, a třeba i kvůli pouhým svým rozmarům (nicméně většinou se jednalo i o nějaký ten výnos z takové činnosti, způsoby jeho distribuce ovšem byly různé, ale pravděpodobně vždy byly ku prospěchu dotyčného statutárního poloidiota, idiota či grázla , jeho rodiny, jeho fízlů, jeho pacholků, jeho katů apod ., hercům stačily ohlodané kosti, to se ale změnilo).
Toto přetrvává, dnes na mnohem vyšších úrovních, než kdysi, hovoří se dokonce i o úrovni globální. Včetně vzniku nových možnosti - jde např na pouhý pokyn různých parazitů vehnat do válečného konfliktu i ty celé státy či národy, které z hlediska logiky, etiky i estetiky naprosto nemají nic s takovýmto konfliktem společného, i to je možné. Státy lze ždímat nejen mírovými prostředky, ale i při užití prostředků válečných. Zničení států je však nežádoucí, parazité nemají zájem na tom zničit své hostitele.

Elity - to je jen název. Firma. Vývěsní štít. Synmbol. Produkt snění...atd apod.
Nebo oblíbené téma nikam nevedoucích pseudodiskusí.
Což těm elitám také vyhovuje.
:-D

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Rodinné štěstí, co máte proti katům? Ona taková občasná veřejná popravička, mučeníčko nebo alespoň potupení na pranýři nemálo příspívalo k obecně mnohem menší míře obecné kriminality, než máme dnes.
Celkové náklady na justici a vězeňství starověku a středověku jsou oproti těm dnešním směšně malé, pouhý zlomek.
Středověk měl také poměrně malou míru recidivy, člověk potrestaný na hrdle pochopitelně už další svinstva nedělal. Ubližovat lumpům považuji za věc záslužnou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě si z vás jen občas trochu utahuji, verbálně, pohled na zakrvavené palečnice totiž nesnáším.

Mučeníčko byla náramná věc, to by i takový Zapadlo se přiznal že je militantním islamistou s nemravnými sklony.
No a zločinnost by tak opět o trochu klesla. A kozy mohly na pastvu bez obav.
---------------------------------------------------
Ty poměrně malá míro recidivy, pohledej ve smolných knihách.....

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Kdož byl jest jednou ve smolné knize napsán, tomuť byla recidiva již navždy odepřena.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

On se vlastně středověk až tolik neliší od dnešního stavu. Tehdy vládl pomazaný panovník, dnes vládne jeden premiér či prezident. A zákony? Ty se obcházely tehdy i dnes. Pro někoho platí do posledního písmenka, pro jiného ne.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale nájemné referenty si hýčká pečlivě ;-))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Novodobá šlechta nám něco zajistila...???
Ale ale ..

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Bez ni byste za normalizace uz davno pochcipali, protoze komousi moc dobre chapali, ze musi nastavit zdravotnoctvi tak, aby lidi zavcas exli a nemuseli jim platit duchody.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

co slušně cuká nervíkem. Ten tlak řídících důstojníků na operativce musí být šílený ... ale zase dal se na vojnu, atd. Podle všeho to vypadá, že volby by nemusely dopadnout úplně špatně.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja tu dobu pamatuji, na duchodech umeli komuniste efektivne usetrit tim, ze lidi zavcas poslali do hrobu.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Článek je sice dlouhý, ale jeho podstatu vystihuje obrázek v něm s textem: USA jsou v úpadku. Smiř se s tím.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

U

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

demokrata Yeltsina se zatím neodváží srovnávat ani agenturní profíci :-))) (natož pak řadoví referenti)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obecně se USA a EU pohybují na vrcholu křivky, takže růst je jen pozvolný a rostou jen státy, jejichž úroveň byla v 1989 nízká. Jen dorovnávají životní úroveň, ale to nic nemění na příznacích úpadku. I za Římské říše některé provincie prosperovaly, zatímco jiné byly v úpadku spolu s Římem. Jde o celkový obraz celého civilizačního okruhu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)