Volby skončily co poradit ČSSD k návratu na výsluní voličské přízně?

Autor
Štítky

Především je nezbytná schopnost sebekritiky v řadách nejvyšších členů ČSSD. Je čas, aby si řekli, že nezvolili vhodnou strategii.

Pokud mají zájem hledat viníka, tak nechť ve svých řadách naleznou ty hlupáky, kteří horovali pro najmutí agentury STG. Ta sice pomohla k vítězství keňského muslima Baracka Husseina Obamy v amerických prezidentských volbách v roce 2008 (proti Johnu McCainovi, takže měla hodně snadnou práci), ale také pomohla prohře Hillary Clintonové proti Trumpovi. V atmosféře dluhů vůči dědicům právníka Zdeňka Altnera ČSSD neučinila nejlépe, když najala dva výtečníky z STG, a to Juliannu Smootovou (finanční ředitelka první Obamovy volební kampaně, spoluzakadateka STG a současně vybírala mnoho Obamových spolupracovníků, konkrétně do ČR prosadila velvyslance Andrew Schapira - za příspěvek na volební kampaň Obamovi) a Dana Kaninne (šéf Obamovy kampaně ve Wisconsinu v 2008 a viceprezident firmy STG pro veřejné kampaně).

STG sice neměla žádné zkušenosti s volbami ve střední a východní Evropě, ale podle jejich slov to nevadilo, protože měli několik amerických konzultačních společností, které se podílely na kampaních v Maďarsku a Rumunsku. http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/sobotkovi-maji-s-kampani-pomoci-obamovi-lide-1327845

STG pak chtěla kampaň vést ve stylu srovnání Andreje Babiše a Donalda Trumpa s využitím částí kampaně proti Donaldu Trumpovi. Nu a také chtěla prosadit heslo Jana Hamáčka, že by lidé měli mít něco z toho, že se ekonomice daří. 

V lednu 2017 Jan Hamáček prohlásil: „Soustředíme se na klíčové sdělení, aby lidé měli něco z toho, že se ekonomice daří. Nechceme, aby to u nás dopadlo jako za minulé Tuskovy vlády v Polsku. I když se jí ekonomicky také velmi dařilo, v peněženkách Poláků se to neprojevilo a výsledkem bylo to, že zvolili alternativu.“  http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/sobotkovi-maji-s-kampani-pomoci-obamovi-lide-1327845

S dnešním odstupem se dá říci, že slova Jana Hamáčka byla prorocká. Údajně špatně komunikované úspěchy vlády ČSSD, které si údajně přisvojil Andrej Babiš, se projevily jen v tom, že si lidé raději zvolili alternativu k ČSSD, protože úspěchy ekonomiky se neprojevily v jejich peněženkách. 

Zde ČSSD doplatila poněkud neprávem na činnost předchozích vlád ČSSD, ODS a TOP 09, které dělaly politiku lákání montoven. Změna takové politiky je na nejméně pět let až desetiletí, a za to ČSSD opravdu nemohla. Ovšem odvolávat se na úspěchy vlády, když se v peněženkách cílové skupiny voličů nijak neprojevily, byla hloupost.

Volba STG jako poradenské agentury nebyla šťastná, ale prvotní impuls ke spolupráci vzešel ze strany ČSSD. Voliči ČSSD už 18. ledna 2017 varovali, že přijetí této agentury bude průšvihem pro ČSSD. A také bylo. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cssd-jedna-s-poradci-clintonove-a-obamy-chce-od-nich-pomoci/r~621ceaf8dd9111e69d46002590604f2e/

Základní v ČSSD nepochopený rozdíl byl, že agentura STG představovala voličskou skupinu Schwarzenberga a Kalouska, ale ne ČSSD, jejíž voliči byli spíše vlažnými příznivci Donalda Trumpa oproti Hillary Clintonové. Tak zásadní informaci mohl ČSSD přinést pouhý souhrn z diskuzí na českých diskuzních fórech. STG nikdy nemohla ČSSD pomoci vyhrát, ta úvaha byla chybná od samého počátku. Nechť si ČSSD sama ve svých řadách najde propagátory spolupráce s agenturou STG - a už nikdy tyto lidi nepustí k volebním kampaním ČSSD. Nejde o perzekuci viníků, ale odstranění hrubé chyby ve volební kampani, kdy autoři spolupráce z STG zapříčinili první kroky, které ve výsledku znamenaly prohru ČSSD ve volbách 2017.

 

Pak byla STG potichu odejita z kampaně spolu s Janem Birkem, šéfem volební kampaně za ČSSD. Tehdy kampaň ještě nepřinesla úspěchy, ale ani neúspěchy. Srovnejme situaci s rokem 2006 za Jiřího Paroubka, kdy ČSSD radila agentura Penn, Schoen & Berland. Klíčový člověk Alexander Branu z této agentury pak radil Andreji Babišovi. ANO ještě spolupracovalo s Calmia Planet Petra Topinky nebo Production team Markéty Kutilové. 

Srovnejte s Piráty a Tomio Okamurou. Těm totiž radili jejich voliči, žádná agentura.

Samotná konfrontační forma kampaně navržená v STG byla zcela nevhodná pro vládní stranu. Volič ČSSD si totiž řekl, že ministři za ČSSD musí být pěkně hloupí lidé, když chyby Andreje Babiše poznali až po 3 letech vlády. Jednoduché odpovědi byly dvě, buď jsou ministři a vůdčí tváře krajských kampaní naprosto hloupí troubové snadno obelhatelní kýmkoliv nebo bezcharakterní lumpové úrovně Miroslava Kalouska. Obě varianty špatné pro voliče ČSSD.

Andreje Babiše jste mohli porazit na jeho lidech kolem něj, hnutí je značně nekonzistentní. Mohli jste využít slabin osob jako je Věra Jourová za ANO, Zlatuška, Telička, a další. Tam jste měli vést svou konfrontační kampaň, tam jste mohli uspět.

 

Samotná myšlenka konfrontační kampaně nemusela být špatná, kdyby ovšem ČSSD byla stranou opoziční jako ODS, viz https://www.mediaguru.cz/2017/06/volebni-kampane-budou-letos-uspornejsi/.  U vládní strany je chybou dělat konfrontační kampaň proti koaličnímu partnerovi. To ČSSD měla poradenská agentura říct jako první. Řekla to ČSSD a ta radu neakceptovala? Nebo byla poradenská agentura jen neschopná? Spíše se ukazuje, že STG vůbec nepochopila rozdíly mezi prezidentským systémem v USA a systémem v ČR, tak svou kampaň zaměřila výhradně na Andreje Babiše jako šéfa hnutí. Že šlo o hrubou, nikoliv však ojedinělou chybu, ukazují výsledky TOP 09. Evropská témata voliče nepřitáhnou, kašlou na ně v atmosféře muslimské imigrace.

Současně Piráti s náklady volební kampaně kolem 5 milionů Kč a jednoduchým heslem "Pusťte nás na ně!" ukazují, že volební kampaň se dá z pozice opoziční strany dělat úsporně, levně a účinně (srovnejme s náklady ODS 80 milionů Kč a stejným výsledkem)  https://www.mediaguru.cz/2017/06/volebni-kampane-budou-letos-uspornejsi/ . Piráti vsadili na autobus (jako kdysi Zeman se Zemákem), 250 tisíc výtisků Pirátských listů, hromadu dobrovolníků pro přímé oslovování voličů a poskytnutí ploch pro plakáty na balkonech, plotech a autech. Současně s další hromadou dobrovolníků na diskuze na internetu. V Pirátských listech pak upozornění na úspěchy zastupitelů za Pirátskou stranu. Pak stačí jen jedna jasná nezkompromitovaná volební tvář a úspěch je zaručen. S programem Pirátů nemusíme ve všem souhlasit, ale jejich volební kampaň byla přesná, cílená, levná a ukázková. Bravo Piráti, můžete posloužit jako příklad jiným stranám, jak mají dělat volební kampaň!

ODS dosáhla s 80 miliony Kč stejného výsledku, kdy jí ale oproti nevýraznému předsedovi Fialovi pomohl k zisku hlasů Václav Klaus mladší a jeho dlouhodobé publikování názorů v komentářích Novinek.cz. ODS dosáhla v roce 2013 pouhých 7,72% hlasů. Dostala tehdy volební výprask. V roce 2017 pak zisk ODS dostala 11,32%. Dá se jen odhadnout, že část hlasů jí přihrála rétorika proti EET (živnostníci dotčení EET), část otevřeného odporu proti bruselské byrokracii a část díky Václavu Klausovi ml., jehož přínos bych odhadoval v rozmezí 1 až 1,5% hlasů. Minimálně však 22 635 preferenčních hlasů.

ČSSD na volební kampaň věnovala 82 milionů Kč, vedla konfrontační kampaň jako ODS a oproti ODS dosáhla jen 7,27%. V roce 2013 měla 20,45% hlasů.

 

Tomio Okamura měl v roce 2013 výsledek 6,68% hlasů. Jeho volební kampaň stála zhruba 4,5 milionu Kč (viz. https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2701212152&f=14.07.2016&t=13.07.2017) . Přesto dosáhl v roce 2017 volební výsledek 10,64% hlasů. Bravo Tomio, tak se dělá úsporná, účinná a úspěšná kampaň!

Signálů, že ČSSD nepostupuje dobře, měla dostatek. Pro jednoduchost vezmu ty, které jsem vyslal já osobně, např.:

 

14. února 2017 k pokusu Mládka a Urbana za ČSSD ožebračit české domácnosti, aby si Němci nemuseli stavět přenosové sítě severní Německo - Bavorsko přes střední Německo, ale zaplatili jim je obyvatelé ČR https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/02/14/pokus-s-ozebracenim-domacnosti-na-posileni-energeticke-site-se-bude-opakovat/ - kauza nezanechala na ČSSD vážnější škody, protože se obou ministrů včas zbavili

 

1. března 2017 komentář k nápadům Pícla z ČSSD (https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/03/01/kormidlo-ostre-vlevo/)

14. března 2017 komentář k novému nápadu ČSSD na zdanění mezd https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/03/14/cssd-v-brne-prave-zavadi-model-ktery-ji-a-take-cr-privede-ke-krachu/ , který odradil více vydělávající příznivce ČSSD (a nebylo jich zase tak málo, ne každý člověk s vyššími příjmy volí jen ODS anebo TOP 09) . Daňové zatížení obyvatel a jejich práce je jak ve Švédsku, ale výsledky tomu neodpovídaly. Oproti tomu Slovensko i Polsko mají výrazně nižší zdanění práce (více v článku).

 

7. května 2017 komentář k útokům na Andreje Babiše a rozbor myšlení jeho voličů https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/05/07/949535/ k hlavním argumentům proti Babišovi - s kritickým komentářem vlka. Není pravdou, že by voliči ČSSD nečetli volební program ČSSD, jak tvrdil Lubomír Zaorálek. Voliči jej četli a četli i ten z roku 2013. V roce 2013 ČSSD vyhrála s 20,45% se slibem, že zvrátí ostudné církevní restituce. Co se slibem ČSSD provedla? Vůbec nic! Tak začala přicházet o voliče, odhadem asi o 7%.

 

Dále dal Sobotka v březnu 2017 přednost sjezdu ČSSD před jednáním premiérů v Bruselu, kdy zájmy ČR musel zastupovat Robert Fico. Fajn, ale takhle se premiér, Bohušu, opravdu nechová. Přitom Bohuslav Sobotka měl po lánském puči nadstandardní podporu obyvatel proti Haškovi a dokonce mohl získat nové a další příznivce pro ČSSD! Bylo jich dost! Co s tou podporou udělal? Prohospodařil ji v závodech o nejhlubší anální ponor do bruselské zadnice Jean-Claude Junckera!

Dokonce i Robert Fico pomáhal svému příteli Bohuslavu Sobotkovi, seč mohl! Poskytl mu na konci června 2017 svého marketingového specialistu Roberta Žanony, který několikrát pomohl Smeru vyhrát volby! https://www.info.cz/volby/volby-2017/slovenska-lecba-kampan-cssd-nove-povede-muz-ktery-opakovane-pomohl-zvitezit-ficovi-12142.html?page=2 Nepomohlo to!

 

Rozdávání peněz před volbami také nepomohlo!

Volební účast v roce 2013 byla 59,48 % a ČSSD dosáhla 20,45%. V roce 2017 byla volební účast 60,84% a ČSSD dosáhla jen 7,27%. Chyba není ve voličích ČSSD, Lubomíre Zaorálku, chyba je ve vůdcích ČSSD a jejich neochotě naslouchat svým voličům! A není to ani o prostředcích, vždyť Piráti a SPD Tomio Okamury dosáhli shodně velmi podobného výsledku s náklady kampaně kolem 5 milionů Kč!

 

Voliči jen zkrátka nepocítili úspěch hospodářství ČR ve svých peněženkách.

Byla dvě hlavní témata voleb, bezpečnost v ČR a korupce - přímá demokracie. Z nich se díky výsledku ukázala důležitějším domácí korupce, téma Pirátů a SPD. Evidentně však ne korupce Babiše, kterou voliči oproti ostatním kauzám považovali za prkotiny. A to voliči odpustili ODS korupci z 90. let a ostudnou amnestii Václava Klause st.!

 

Další témata, která ČSSD zhatila volby.

Lithium - Havlíček stranu na poslední chvíli potopil. Fatálně. Ten podpis hloupého memoranda stál 2-3%. Stačilo počkat 2 týdny.

Altner - dluh ČSSD, který nechala narůst do obřích rozměrů. 

Sobotka v Bruselu - až bude mistrovství světa v análním ponoru, nominujte Bohuslava Sobotku, má šanci na zisk zlaté medaile.

 

Jak na nápravu situace a získání voličů zpátky? 

1. Vyvoďte důsledky z neúspěšné volební kampaně a už nikdy tak hloupé chyby neopakujte. Více viz výše.

2. Udělejte něco s kauzou Altner. Buď ji vyřešte nebo nechte stranu zkrachovat a založte zcela novou.

3. Přestaňte hledat liberální voliče. Bohuslav Sobotka to zkusil a ztratil ty staré levicové. Přestaňte likvidovat své příznivce z řad střední třídy - viz Píclovy nápady.

4. Vykašlete se na Vaše poradce a image makery. Jsou drazí i zadarmo a v letošních volbách Vám opravdu nepomohli. Především ti z STG ostudně selhali. Spolehněte se na dobrovolníky.

5. Začněte hájit národní zájmy a kašlete na nápady z Bruselu. Tam budou Češi, Moravané a Slezané stejně vždy za občany 2. kategorie, podivné pologramoty z východu s nedostatkem demokracie v krvi. Přitom v době 30. let 20. století, kdy v ČSR vládla demokracie, byly všude kolem autoritářské režimy. Argumentovat nedostatkem demokracie může jen hlupák z Bruselu. V ČR je demokracie a tolerance dostatek. Přijali jsme 60 tisíc Vietnamců, které nechtělo Německo. Soužití až na daně bezproblémové. Přijali jsme půl milionu Ukrajinců. Soužití bezproblémové. Po rozchodu ČR a Slovenska jsme přijali statisíce Slováků, kteří zde pracují - a bez problémů. Což je totéž, jako kdyby dnes v Madridu měli ž&i acute;t s půl milionem Katalánců a měli jim okamžitě odpustit. Češi to dokázali. Španělé to nedovedou. V současné ČR je více demokracie než v Madridu a Bruselu dohromady.

6. Evropu likviduje islám. Nemá smysl si nalhávat, že ne. Islámský terorismus hýbe děním v Evropě. Postavte se k islámskému terorismu v zájmu obyvatel ČR a ne Bruselu.

7. Setřeste své korupční kmotry a lidi s nimi spojené. Zbavte se vazeb na Bakalu.

8. Hledejte cesty, jak vrátit byty OKD jejich obyvatelům, zvyšte poplatky za těžbu lithia, zdaňte razantně církevní restituce.

9. Najměte si vlka z https://vlkovobloguje.wordpress.com/, aby Vám dal dohromady zpravodajský portál. Určitě si k tomu přizve pár autorů a dá jim prostor k vyjádření nových myšlenek. Současně na zpravodajském portálu budete moci představit své myšlenky a programy. S tvrdou diskuzí Vašich čtenářů. Vaše současné webové stránky nestačí, tam chodí jen Vaši příznivci a přesvědčení. Chcete-li podchytit nové voliče, zeptejte se vlka. Ten Vám nové čtenáře přivede, a z nich nové voliče časem získáte.

10. Na zpravodajském portálu dle bodu číslo 9 si můžete pořádat hromady anket na různá témata. Klidně i se základními sociologickými daty, aby Vaši hlasující nemuseli vyplňovat pořád totéž při každém hlasování. Měli byste okamžité odpovědi Vaší voličské základny na jakákoliv témata.

11. Udělejte si vzorek třeba 6 000 osob průřezu celé populace a dělejte s nimi každý měsíc průzkumy volebních preferencí. Najměte si na to sociologa, aby Vám projekt zavedl. Bude to levnější než jakákoliv poradenská agentura. A dostanete zcela přesná data.

 

ČSSD nejvíce chybí schopnost sebereflexe. Její čelní představitelé dělají základní chyby v komunikaci,  z nichž tu nejzásadnější Vám krátce popíši.

Nedejte na první nápad, který se vám zrodí v hlavě. Nejdříve jej kriticky prozkoumejte. Co hovoří pro a co proti? Jaké další informace se k tomu dají získat? Už to někdo někdy někde zkoušel? Jak dopadl? Jakých chyb se dopustil a co se mu naopak povedlo? 

ČSSD podléhá tzv. klamu plánování. Sice zná fakta, ale dá přednost pohledu zevnitř, protože doufá, že v jejím případě je vše jinak. Není. Jen pohled zvenčí je ten správný. Úspěšní prognostici dají pohledu zvenčí vždy přednost před pohledem zevnitř. Pokud si na své zasedání pozvete pár bývalých voličů ČSSD, aby Vám řekli o Vašich chybách, jejich pohled zvenčí bude vždy lepší než pohled Vašich dnenších stranických funkcionářů zevnitř.

Pokud už k nějakému názoru dospějete, neustále sledujte informace z okolí, své názory opravujte podle názorů okolí a díky tomu upřesňujte svou předpověď.

Nepotřebujete drahé průzkumy veřejného mínění. Udělejte si své vlastní, levné. Když je budete dělat dostatečně často a budete je korigovat, dostanete kvalitní výsledky. Pokud je na tom ČSSD finančně špatně, ať se spokojí jen s body 9. a 10., kdy za pakatel dosáhnete ohromujících úspěchů. Nesmíte to ovšem svěřit nějakému Vašemu neschopnému funkcionáři z ČSSD, ten by Vám projekt dokonale pohřbil. Když začnete s aplikací bodů 9. a 10. už nyní, další volby už s přehledem vyhrajete.

Poradenské agentury a drahá reklama se přežily. Volební kampaň se dá úspěšně dělat s minimem nákladů, jak dokazují Piráti i SPD.

 

JEŠTĚ POŘÁD SI V ČSSD NEVÍTE RADY? ZEPTEJTE SE SVÝCH VOLIČŮ!

 

Dovedete se ovšem zeptat a naslouchat odpovědím a radám Vašich voličů? Zatím ne a voliči vám to dali najevo. Šance na změnu zde je a může být provedena rychle během několika měsíců! Vše záleží jen na ČSSD.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Gerde, čtu Vaše články se stále se opakujícím hodnocením. S některými názory souhlasím, některé mně inspirují, některé považuji za zbytečně vytržené z množiny možných a s některými nesouhlasím. Tak to má být. Pro mě je problém ČSSD od samého počátku její nové historie ideová nedostatečnost. O politiky s odvahou usilovat o vyšší posty strana problém nemá, těch je až příliš a bude jich do sjezdu přibývat, ale autoritu která by spojovala, autoritu morální se silným ideovým nábojem na jehož základě by dokázala spojit sociálně a demokraticky orientované občany a přeměnit je ve své voliče, takovou osobu nemá, nebo alespoň já ji neznám . Když se vrátím k Vašemu článku…. je to poctivě míněný rozbor , hledání příčin i několik východisek, ale s absencí hledání odpovědi na otázku PROČ a PRO KOHO sociální a demokratický program? … bez této odpovědí nemá existence ČSSD, jako politické strany smysl…

Zatím bez slepic

In reply to by MNOP (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč a pro koho je sociálnědemokratický program? No tak si to ujasněme:
A) Levicová strana, jako Sociální demokracie, je pro běžného většinového člověka, který se živí tím, že je zaměstnanec, má rodinu a nemá tak vysoký plat, aby si mohl všechno platit cash na dřevo a proto využívá třeba mizernější, leč dostupné veřejné státní služby (zdravotnictví, školství pro svoje děti, důchod pro rodiče, mateřskou pro manželku a pod.). Jeho zájem je, aby stát daně nerozkradl na zbytečné státní zakázky pro firmy kamarádů zastupitelů, ale aby je věnoval na výše uvedené státem poskytované služby a aby tyto fungovaly dobře a efektivně.
B) Protikladem je strana pravicová, třeba ODS, což je strana pro vysokopříjmového podnikatele či manažera, jemuž příjem stačí na to, aby si sám zaplatil cash soukromé zdravotnictví, pro děti soukromé školství, našetřil si na důchod ze svého a manželku v domácnosti zabezpečil z toho, co mu ještě zbyde. Výhodou pro něj je, pokud rodinu nemá (ušetří). Jeho zájem je, aby stát poskytoval veřejných státních služeb co nejméně, jednak aby je nemusel ze svých daní platit, jednak mu to otevře prostor pro podnikání, když bude moci tyto nezbytnosti pro život poskytovat sám na komerčním principu.
Každý se může podle své příjmové kategorie zařadit do A nebo B, pomiňme, že často ten, kdo je reálně A sám sebe klame, že je B a volí podle toho.
Samozřejmě pokud jsem úchyl, náboženský fanatik, ekoterorista a pod. mohu volit ještě nějakou specializovanou stranu, která vidí tento dílčí předmět zájmu jako důležitější než A či B. Například pro někoho může být důležitější, zda dosáhne v životě změny svého pohlaví než jestli bude mít na chleba.
V postokomunistických zemích je situace ještě deformovaná tím, že mnoho starších lidí si myslí, že pokud nebudou všichni volit pravici nejpravicovatější, přijedou ruské tanky, zadrátují se hranice a začne se znárodňovat.
> No a pak nastává situace, kdy některá ze stran hájících zájmy A či B začne svojí práci dělat špatně. Pak Sociální demokracie předává agendu třeba Pirátům, ODS předává agendu TOP09 a podobně. Co je na tom složitého?

Zatím bez slepic

Ano, ale ...... život není jenom dán vztahem k hmotným statkům, vyjádřitelným přes peníze, ale jsou to také emoce, sny, hledání smyslu, definování životních cílů a schopnost směřovat k jejich naplnění... Ukázkovým příkladem rozporu mezi ideí a pouhým rozborem je třeba vztah k husitství Masaryk x Pekař....

Zatím bez slepic

Život je především o přežití a s plným žaludkem se přežívá lépe. Ujišťují vás v jednom: pokud hladovému nabídnete světlou myšlenku přesahující vesmír a kus žvance, nezaváhá, zvolí žvanec. Drtivá většina lidí volí zcela jednoznačně onen žvanec a čím větší, tím i lepší život, třebas i naprosto ideí prost. Tím nechci říct že ideály nemají v našich životech místo. Jen jsou až na třicátém šestém místě po žvanci.
Tudíž ano, chtějí li socani uspět musí sesednout ze sedel a jít mezi prostý špinavý lid a ušpinit se ním, tedy krom jiného.
A ty plky Masaryk x Pekař z zajištěného tepla finančního státního toku jsou na vzdáleném místě s hodně nulami. Máme pro to již zažité označení, pražská kavárna, kam to nakonec i patří. Ale hodně silně zabouchnout dveře, dobře izolované, aby ty hovadiny nebyly slyšet.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Smyslem života je žít. ČSSD by velmi prospělo, kdyby si zopakovala Maslowovu pyramidu potřeb. Základní potřeby bezpečí a plného žaludku vždy převáží nad vznešenými idejemi intelektuálů z pražské kavárny. Nejvíce je to vidět za války, kdy se všechny potřeby smrsknou na ty nejzákladnější na holé přežití a na dnešní problémy si jen řekneme: "Mít jen tyhle problémy a Kellnerovy prachy."

Zatím bez slepic

In reply to by MNOP (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane MNOP,
děkuji že mé názory čtete. Nikoho nenutím se mnou souhlasit, mým cílem je ukázat na problém a podnítit diskuzi. Že se v ní dobereme zcela jiných výsledných názorů než byl můj původní předpoklad, mně vůbec nevadí, rád vyměním původní názor za lepší.

Za připomínku PROČ a PRO KOHO sociální a demokratický program děkuji, je správná a v mém textu opravdu chybí. Jsem rád, že jste mě doplnil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Gerd jasně napsal, že tento program je pro obyvatele České kotliny a přilehlého okolí. Minimálně v otázce bezpečnosti na evropské úrovni.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

při četbě Vašeho článku mne maně napadá cosi o házení hrachu na zeď, či perel sviním.
A to si nejsem jist, jestli ty svině náhodou neurážím.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milý Targusi, slovy Varla Frištenského ze hry Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem 5. dubna 1909: "Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal."

Jinak celá scénka zní:

Náčelník: „Navrhuju sníst psy.“
Lékárník: „Nechci vypadat jako kverulant, ale já bych ze všeho nejdříve určil sever.“
Učitel: „Pravdu má náčelník!“
Lékárník: „Domů! Do Prahy! Do Podolí! Do lékárny! Do prdele, to je mi smutno.“
Náčelník: „Mě to taky zmejlilo. Natožpak takovýho primitiva, jako je tady Frištenský.“ Frištenský: „Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal.“
Učitel: „Jdu na sever. A už jdu na jih!“
komentář k slavnostnímu proslovu náčelníka na severním pólu: „Karle, zkrať to! Je tady zima.“
Frištenský: „No já tomu možná nerozumím, ale za sebe bych řek, že tu nic tak extrovního nevidím. Když to srovnám s tím naším výletem na Kokořín, jo.“ Lékárník: „Prosím tě, to se vůbec nedá srovnávat.“ Frištenský: „Jak to?! Byly tam skály pískovcový, občerstvení... co je tady? Prd.“

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kupodivu jsem se nad neúspěchem socanů zamýšlel a dospěl k naprosto jiným výsledkům. K přemýšlení mne přivedla jedna dívčina z TOPky jež se chtěla utkat o post nejvyšší, ale dala přednost rodině. Když se ji dotazující ptal na důvod neúspěchu, ihned vyjevila "že ještě nemají podrobnou analýzu" ale určitě, až ji udělají vyvodí krutopřísné důsledky.
Tento text mi ti to hooodně připomíná.
Přitom podstata je někde úplně, ale doopravdy úplně někde jinde.
Možná to mnohý přijde divné, ale politika je stejné řemeslo jak každé jiné. No a zde jsou lidé jež to umí a neumí, mají k politice dispozice nebo taky nemají. Jako u všech činností jsou i špičky oboru a taky navíc v politice i lídři. Jsou to lidé za kterými ten dav jde.

Dovolím si několik příkladů.

Jistě vzpomeneme na sarajevský atentát. Nezpochybnitelně ODS měla lídra v Klausovi. Oněm lídrům jde ta politická práce tak nějak sama. Je nanejvýš lidskou povahou, že si myslíme, že jsme schopni dělat vše nejmémě stejně bobře jako lídr, dokonce ještě lépe.
No a ta skupina se již s Klausem nechtěla zdržovat a odštěpila se s tím, že to tomu Klausovi natřou. Strana bez lídra zanikala.

Socani měli svého lídra v Zemanovi. Neznám podrobnosti o jeho vyštípání ze strany, leč nevyhnutelně je musí stihnout osud strany bez lídra. Možná to snad pochopil jen jeden socan a s prosíkem se obrátil i na nestraníky s prosbou: staň se zázrak a daruj nám lídra i z vnějšku, jen ať nás zachrání.

Můžeme Babiše nenávidět, leč je to nezpochybnitelný lídr, navíc zavilý a pracovitý. Tomu se nedá konkurovat.

Můžeme Okamuru zatracovat, leč je to lídr, i když takového toho tlučhubovského typu. Dovede si najít své příznivce. Soudím, že na něj začne být teprve hon za jeho finanční machinace v ÚSVITu. Podvody jej dohánějí jak Babiše.

Piráti také našly "svého" člověka. Určitě je to lídr na vzestupu.

Komanči si zcela určitě zvolí Skálu, je to lídr v mezích zákona a pomůže přežít.

Ostatní nemají šanci proti lídrům a zaniknou.
Je mi líto Gerde, ale nedávám socanům moc šance. To co píšete je sice pravda, leč, pokud by měli lídra, to co píšete nepotřebují. Onen lídr by to dělal tak nějak to pověstnou, levou zadní.

Zatím bez slepic

ti "vůdci" v soc. dem. aby ji vyčistili od kohokoli schopného, kdo by mohl přinést uspěšně změnu. Bylo to do očí bijící. Sebekastrace.

Jinak, než že to měli nařízené od vyšší instance si to nedovedu vysvětlit.

Zatím bez slepic

Souhlasím.

Ale okomentuji obecně. Udivuje mě, že sociologové, siciální atropologové, prostě všichni co se zabívají chováním skupin atd. Napsali x tisíc studií, jako byla např. studie o středních školách, kde je pár "cool" jedinců "vůdců" co určují trend v oblékání, oblíbenosti atd. Tuto studii využívají např. firmy jako nike, které tyto jedince hledají a pak jim platí za ukazování právě jejich zboží.

A pak otevřu noviny a přestože právě humanitně vzdělaní lidé by toto na sto pro znají a vědí o tom, přesto píší žvásty o programech, pravdě a lásce atd. A přitom i poslední pepa na vesnici ví, že když před ním nestojí někdo kdo má koule, tak ho pošle doprdele nebo po něm hodí půllitrem. I ty feministky nesní o 150cm vysokém 35kg vážicím plešatém chlapovi co má 5 doktorátů a profesuru, ale skočí do postele prvnímu pracháčovi co se jim bude alespon trochu libit.

On ten lídr má přesně co píše Gerd, a když ho socani budou mít, tak to o čem Gerd píše dá. Já bych neřekl, že vymyslí něco jiného než socani měli v programu, ale dá důraz právě na to co chtějí lidi slyšet, ukáže, že když něco řekne kalousek, tak se mu akorát zasměje a pojede dál, jako by Kalousek byl štekající štekající krisařík a vůdce se k němu choval jako klidný vlčák a jenom zívl. A lidi pak tomu co mají socani v programu budou věřit, protože to řekl vůdce, kterýmu se dá věřit a že okolo něho běhá krisařík a štěká dokazuje spíše jeho sílu.

Zatím bez slepic

Věštče,
děkuji za doplnění. Myšlenka, že by ČSSD měla mít vůdčí osobnost, je správná. Nemá ji a určitě jí není Sobotka, Chovanec nebo Zaorálek. Pokud ČSSD z volební porážky vyvodí důsledky a odsune současné vedení stranou, možná se najde někdo nový, schopný a neotřelý, za kým lidé půjdou. Jednou z nezbytných vlastností takové osobnosti je schopnost vyjádřit myšlenky, které oslovují nejvíce lidí. Není to zase nic těžkého. Někdo má takový dar přirozeně, někdo se k němu musí dopracovat. Ale vždy, i ten nejméně schopný nemůže udělat chybu, pokud se svých voličů prostě zeptá. Na to ČSSD pod dojmem bruselské europolitiky zapomněla. V diskuzi se svou voličskou skupinou má ČSSD největší mezery. Přitom stačí tak málo, zeptat se, poslouchat a snažit se porozumět odpovědi. Ale některým členům předsednictva ČSSD se nedostává ani toho minima znalostí takové věci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

NE Gerde, ne a ne a ještě stokrát ne.

Předpoklad:
"se najde někdo nový....z nezbytných vlastností takové osobnosti je schopnost vyjádřit myšlenky.....Není to zase nic těžkého."

Je to těžké a to tak, že převelice. Ten člověk se nehledá, není to někdo nový. Je to lídr. A jak se mnohokrát již hlásalo: lídr se nevolí, lídr je. Drobná parafráze: lídr se nehledá, lídr je. Pokud by v té straně nějaký lídr byl, již dávno by byl v čele a my zde neřešili tyto naše poplky. Socani lídra měli, nepečovali o něj, okopávali jej jak jen mohli, a dokonce ochotu lídra se překonat a navrátit se, šedé myši znemožnily. Ano, měly tu možnost, využili ji, platí za to. Všichni co se podepsali na Zemanovi musí stranu opustit, je to první předpoklad, že nějakého lídra za nějaký čas najdou. Ti co šli proti Zemanovi, ti jsou krom jiného odpovědní za současný propad. Obhájí li Zeman prezidenství, definitivně socany dorazí. Bude to souboj zdali to Zeman zabalí dřív než socany dorazí, nebo zdali je přežije. Je očividné, že Zeman chátrá, tož se snad přece jen štěstěna k nim neobrátí zády.

Zatím bez slepic

Možná že celý souboj Zemana s ČSSD završí exekutor, až přijde vymáhat Altnerovu pohledávku. A bude vymalováno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Naprosto perfektní rozbor situace v ČSSD.
Možná jste zapomněl na úlohu Shapira,proč mu také Zeman zavřel dveře na hrad.Už tam bych hledal určitou obezřetnost voličů.
Proč ta skepse,odpudivost vůči stranám,vždyť každou stranu vedou židé,tak nemůže být žádný rozdíl v jejich jednání,rozkrádání,rozprodávání republiky.Hledal bych chybu i v médiích,které si sami vytvářejí lídra.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
na úlohu Andrew Schapira jsem nezapomněl. Miloš Zeman mu zavřel dveře na Hrad, když se jej Schapiro zcela v duchu velmocenské koloniální politiky snažil určovat, co má a nemá dělat a říkat. Psal jsem ještě na Kose v článku Kolik stojí ČR https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/06/06/kolik-stoji-cr/, za kolik si který velvyslanec svou židli koupil.
Ale při psaní tohoto článku jsem u agentury STG narazil na fakt, že byla propojena s Obamou a že radila, kdo se má stát v ČR velvyslancem. To jsem před psaním článku ani netušil, informaci jsem zjistil až v průběhu.
Jenže když jsem ji zjistil já, mohli si ji zjistit i autoři požadavku na angažování STG pro volby 2017. Přesto se tak nestalo. Voliči spojení ČSSD - STG zase moc neřešili, většinou o něm ani nevěděli. Máte pravdu, že napojení ČSSD na STG a kliku Obamy a Clintonové v USA je skandální. Ale neovlivnilo letošní volby přímo. Nepřímo ano, protože STG poradila stejné věci jako proti Trumpovi. Strategie byla neúspěšná, Clintonová i ČSSD volby prohráli.

Zatím bez slepic

Válka na Ukrajině mi přinesla asi největší šok v tom, kolik židů podporovalo nácky z Ukrajiny. Tady, tam i ve světě. To mi spadla čelist, když jsem je viděl v TV.

I sám Soros má pověst, že si prachy nadělal za války kolaborací s náckama. To pak už nemůžete spoustu věcí odmávnout jako výmysly.

To jak se šéfové Izraele srdečně nenávidí se Sorosem a přitom nejsou schopni ho prostě zlikvidovat, ukazuje, že není zdaleka sám a že má velmi mocné přátele a spíše zaměstnavatele, pro které to dělá. Pochybuju, že by si mohl dovolit, co si dovoluje (proti USA a Izraeli, my jsme malý hovna) kdyby tím sral ostatní americký bankstery.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Většina toho, co píše Gerd, je bohužel TAKÉ pravda.
Taktika a strategie volební kampaně byla naprosto úděsná a kontraproduktivní.
Ovšem pokud si toho "vedení" nevšimlo, bylo by to důkazem absolutní slepoty a nekompetentnosti a hlouposti Sobotky a spol.

Osobně to považuji za tu optimističtější variantu... bohužel se jako mnozí přežívající voliči bývalé strany mého srdce nedokážu přiklonit k uklidňujícímu pohledu na Sobotku ve smyslu Je to sice blbeček, ale hodnej a náš!

Protože jsem míval psychologii takříkajíc v popisu práce, byla do značné míry mým koníčkem
(a dokonce z jejích několika odrůd mám i oštemplovaná potvrzení od jejich examinátorů v indexu, která jsem si odseděl a odbifloval),
cítím se kompetentním prohlásit, že Vidlák se staví před zbytečné dilema, když se snaží rozhodnout, zda je Bohuš Blbeček nebo Slizký elektrický úhoř.

Dobrý herec i naturščik zvládne současněvíce rolí než jen tyto dvě!!

Na rozdíl od mnohých se domnívám, že Sobotka splnil obě své role na dvěstě procent a bohužel MNOHEM dokonaleji než žádal scénář, který si ovšem nemohl a nesměl stoprocentně přečíst - režisér Kalousek ani klapka Dinsbier mu ho nikdy nedali do ruky.
Komedie "Lánský puč" byla geniální tah.
I dementní lyska mohla ovšem tušit, že o žádosti o setkání se Zemanem jejich iniciátor v předstihu informuje média.

Že pak sám zavázal své druhy ve zbrani k mlčení a zatloukání a tím je kompromitoval,
aby si posléze nasypal popel na hlavu byl podle mého názoru tak inteligentní tah, že ho u nás těžko mohl naplánovat někdo jiný než Kalousek...
... na to by se Sobotka, tím méně Chovanec sani nezmohli.

Kdyby "pučisté" napochodovali k Zemanovi hlavním vchodem s tím, že se s ním jdou poradit, jak v této pro Stranu a Národ tak těžké povolební situaci pokračovat, mohlo všechno dopadnout jinak - rozhodně by Sobotka nedostal tak výrazný mandát pro nynější kastraci ČSSD.

Asi by bylo i tak ouvej (skupina ČEZČSSD, a.s. a jiní Sobotkovi nadřízení jsou mocní) ale sociálně-demokratická mlčící většina se už tehdy mohla alespoň otřepat v opozici a stát se alespoň ČÁSTEČNĚ znovu sociálně-demokratickou stranou a nikoli nynějším tragikomickým kastrátem.

Takže opakuji s Admirálem:

"....ti "vůdci" v soc. dem. ji vyčistili od kohokoli schopného, kdo by mohl přinést uspěšně změnu. Bylo to do očí bijící. Sebekastrace."
JÁCHYM

Jinak, než že to měli nařízené od vyšší instance si to nedovedu vysvětlit.

Zatím bez slepic

Návrat k lánskému puči
31. 10. 2017 - EB

Miloš Zeman včera posluchačům Českého rozhlasu připomněl, že když ČSSD získala v parlamentních volbách v roce 2013 pouze 20,45 % hlasů, 20 z 33 členů předsednictva odhlasovalo výzvu Bohuslavu Sobotkovi k rezignaci na předsedu strany. Sobotka tehdy prohlásil, že nebude „ustupovat nátlaku, špinavé kampani a nedemokratickým praktikám, které připomínají metody, jež uplatňoval Zdeněk Fierlinger na půdě ČSSD v roce 1948.“ Právo a Česká televize se postavily na stranu Sobotky a označily hlasování za „převrat“ a za „puč.“ „To nebyl žádný lánský puč,“ řekl včera Zeman v Radiožurnále. Pokud by Sobotka tehdy rezignoval na funkci předsedy strany, dodal, možná by teď ČSSD neměla 7 %. Zeman PR bitvu v říjnu 2013 drtivě prohrál, v posledních říjnových dnech roku 2017 se ale pouští do další. Snaží se dokončit „ne-puč,“ který zahájil v roce 2013. Historie se v ČSSD opakuje, i když to mimo stranu už téměř nikoho nezajímá.

Zatím bez slepic

Takže se nám vlastně Právo a ČT v roce 2013 mýlily, protože se nejednalo o puč, ale o demokracii a od Zemana o pokus o záchranu ČSSD.

ČSSD Bohouš nakonec zesobotkoval tak umělecky, že Zeman rázem zpětně vypadá jako uvážlivý předvídavý muž, co dělal, co mohl, aby sebral děťátku hračku než s ní ublíží sobě i ostatním dětem.

http://www.postavy.cz/foto/bohous-foto.jpg

Zatím bez slepic

Kdo si tehdá (lánský puč) uvědomil kdo že Sobotku a Chovance tlačí, muselo mu být jasné, odkud vítr fouká. Začal za ně plédovat i Karel.

Pokud se ČSSD nepodaří uříznou si a spálit tohle křídlo, tak není naděje na změnu. No jo, kdo by vzal do ruky sekeru a udělal to, Nejsou lidi.

Zatím bez slepic

Správná připomínka. Po lánském puči (či co to proběhlo) měl Bohuslav Sobotka nebývalou podporu v ČSSD i mimo ni. Všechnu ji stačil ztratit. A volební kampaň ČSSD byla drahá, otřesná a neprofesionální. Nikoho nemohla oslovit, tak ani nikoho neoslovila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem již téměř čtvrt století oprávněným voličem. Volil jsem až na dva případy vždy stejně. ČSSD. Letos podruhé jsem je volit nedokázal. A ač jsem dlouho váhal, byl pro mě rozhodující až letošní rok. Pokusil jsem se shrnout mé hlavní důvody, proč jsem tak učinil (a drobnosti, jako demonstrace za lepší plat po čtyřech letech vlády, jež nechala v platnosti neproplácení prvních tří dní nemocenské, je skutečně spíš směšnou věcí). Třeba z toho někomu vyplyne, co nedělat příště:

1) Církevní restituce. Dokáži akceptovat, že v koalici s KDU-ČSL byla možnost prosadit zrušení církevních restitucí malá. A neřešme, nakolik svému slibu věřilo vedení strany už před volbami. Lehkost, s jakou na svůj nejzásadnější slib voličům zapomněli, že danou otázku ani veřejně neotevřeli, mne ale utvrzuje v dojmu, že nikdy tento slib ani vážně nemysleli. Argument ohledů ke koaličnímu partnerovi byl jen výmluvou a fíkovým listem pro nahou pravdu - nikdy věc řešit nehodlali. Vůbec tolerance k požadavkům KDU-ČSL a k excesům Daniela Hermanna omlouvaná koalicí dostává nedobrou pachuť v okamžiku, kdy je Sobotka ochoten vyvolat až vládní krizi v boji proti většímu ze svých koaličních partnerů. ČSSD se tak moc bála svého největšího konkurenta, až se sama dostala na úroveň menšího ze svých partnerů. A zaslouženě. O nějakou morálku a Čapí hnízdo nikdy ani nešlo.

2) Uniklé e-maily Bohuslava Sobotky. Celý národ zjistil, že něco jiného říká B. Sobotka doma a něco jiného v zahraničí. Že je předseda strany ve vleku úzké a poměrně specifické skupiny "přátel". Následné kvičení a mobilizace veřejnosti pak vyznívala jen trapně - zvláště zvážíme-li, jak přistupují k únikům Šumana. On nakonec už další z pokusů posílit hraním si na oběť a zopakovat "boj proti pučistům" - tedy "vážné obavy o život svůj a svých blízkých po prezidentově slovech o kalašnikovu" vyzněl nehodně dospělého svéprávného muže, nedej bože předsedy vlády.

3) Vliv Patočkovy skupiny v ČSSD na osobnost předsedy strany. Nakonec, byla to právě tato skupina, která provedla akci náboru "dříve zelených" s cílem zvýšení vlivu ve straně za účelem podpory Sobotky. Vedení strany obrostlo zelenou plísní (přesně v duchu Bělohorského teze, že cílem zelených by mělo být infikovat všechny strany a tím prosadit svou politiku, když strana sama zjevně končí neúspěšně) a umožnilo Dienstbierovi, Valachové - a nakonec i Šabatové páchat největší škody připadající na vrub této vládě. Že byl Dienstbier nakonec odstaven byl čirý pud sebezáchovy, protože kdyby tak Sobotka neučinil, nedostala se CSSD možná ani do parlamentu. Prostor, který dostala Valachová k ideologicky motivované likvidaci našeho základního školství (přičemž nevětšími obětmi budou a jsou právě ony děti inkludované) je ještě otřesnější, než smíření se s církevními restitucemi.

4) Volební sjezd ČSSD, na němž v boji za "jednotu" a proti "praní špinavého prádla" dosáhlo nejužší vedení strany v čele se Sobotkou odstavení všech potenciálních kritiků uvnitř strany. Vše pak bylo završeno zásahy do kandidátních listin.

5) Boj proti Babišovi jsem již zmiňoval a měl pro mě už spíše symbolický význam. Přitom to nebyla Sobotkova bitva. Ne po třech letech společné vlády. Demise nedemise půl roku před parlamentními volbami byla už jen zábavnou pikantérií a Sobotka si Zemanovu hůlku na Hradě zasloužil, jakkoliv šlo o Zemanovo Buranství.

Shrnuto podtrženo - nedokáži posoudit, nakolik byla příznivá ekonomická situace země výsledkem práce ministrů Sobotkovy vlády (z jedné či druhé či třetí strany). Dokáži ale posoudit, když někdo koná licoměrně, falešně. Když předseda strany dovolí, aby se jeho strana oslabila bojem, které vede za jiné politické strany (KDU-ČSL, Zelení, TOP 09), když se nechá dobrovolně zavřít do bubliny svých přátel, rádců pochlebovačů, znevěrohodní svou vlastní schopnost přijímat rozhodnutí a těchto rozhodnutí se držet (od "boje o městské liberální voliče po hraní si na Koloběžku I.), když je i tak špatným hercem, že nesehraje přesvědčivě ani obavu o svou rodinu (kalašnikov) či tvrďáctví ("ojebávání") - a ZÁROVEŇ toto všechno v rámci strany zabetonuje - prostě nemůže můj hlas dostat. Nejpozději po volebním sjezdu ČSSD bylo zřejmé, že s tímto vedením strana není schopná sebereflexe a vinu hledá všude kolem. Dát jí hlas, by pro mě bylo v danou chvíli totéž, jako smířit se s tím, že mi Šofér autobusu sice slíbil jet do Brna, ale veze mě do Plzně, z kopce moc nebrzdí, místo točením volantem zařizuje telefonem kšefty a všechny ostatní šoféry s oprávněním D zahnal se svými kumpány na zadní sedačky, či je rovnou vyhodil z okna. Protože - co kdyby ho náhodou chtěl někdo za volantem vystřídat... Takový autobus, i kdyby byl sebemodernější, i kdybych věděl, že další čtyři roky musím chodit pěšky... Takový autobus je třeba opustit. Ne se nechat vést k nejbližším svodidlům a doufat, že něco šoférovi dojde. Protože šoférovi nedojde nic, dokud bude mít v tom autobuse lidi. Vlk doufám omluví, že jsem použil jeho příměr po svém.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD uspěla jen v likvidaci vnitrostranické konkurence. Byla v ní natolik úspěšná, až neměla žádné nové myšlenky a ty staré utahané slogany už netáhly.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všem děkuji za příspěvky do diskuze, byly k věci a podnětné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sociální demokracie se stane sociální demokracií, až ji Bakalonoviny a ČT přestanou řadit mezi demokratické strany.

Zatím bez slepic

BINGO!!!
"Sociální demokracie se stane sociální demokracií, až ji Bakalonoviny a ČT přestanou řadit mezi demokratické strany."
Tuto větu by si socani měli vytesat na průčelí vchodů do svých sekretariátů. A jejich velekněží - pardon - lídři - pardon - vedoucí osobnosti nad postele, na kterých chrápou nejčastěji a střízliví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také výstižně napsáno.
ČSSD se měla aspoň pokusit dostat otázku cirkevních restitucí do parlamentu a zavdat k tomu rozpravu.
Pak by se ukázalo kdo co hájí a prosazuje.Jistě,od KDU-ČSL se mohla očekávat podpora restitucí,ale ANO by muselo přiznat barvu,buď souhlasit,nebo něco změnit a tím by byl Sobotka veleben.Snad jde také říci,Sobotka zřejmě až mnoho důvěřoval svým poradcům a bez znalosti situace,mluvil,jednal a nedohlídl následky.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže Sobotka neměl co důvěřovat svým poradcům. Poradce si vyslechnete, jako specialisty, ale vy se pak musíte rozhodnout, jestli to, co říkají má hlavu a patu nebo ne.

Sobotka není někdo, kdo si umí věci srovnat v hlavě. Je to slušňák, co neumí jít do konfliktu, ale umí pletichařit.

Svou stranu zbavil všech osobností, co by ho mohly překonat a překonal Babiš pak překonal je, jeho a celou stranu. .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pád ČSSD za dřívějším pádem ODS je moje jediné letošní volební potěšení, i když to asi bude katapultovat Sobotku do Brusele, ale nechápu, proč požadujete, aby strana dělala to, co chtějí voliči, když jste si mohli všichni v Sobotkových mailech jasně přečíst, že (parafrázuji) jste jen tupé hroudy, které svými malými mozečky nechápou všechny ty krásné, moderní výdoblitky v podobě liberálních evropských hodnot.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když jsem hledal, co je zač ta bytost neurčitého věku a pohlaví Shapiro, tak na wikipedii nebylo ani datum narození. - Ale o léta později jsem padl na to samé jméno v článku o bankéřích. Celá famílie jich je. Mezi bankéři v USA možná druhá třetí liga, ale i to znamená strašně bohatí.

Koupil si ambasádorování, umí si kupovat pokřivené charaktery a to je tak všechno, přechytračil ho důchodce z Vysočiny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I together with my pals were following the nice points on the blog then before long came up with a terrible suspicion I never expressed respect to the site owner for those secrets. All of the people are already as a consequence passionate to study them and have in effect seriously been making the most of these things. Thank you for indeed being considerably kind as well as for opting for these kinds of really good subject areas most people are really needing to know about. My honest regret for not expressing gratitude to you earlier.
hermes birkin http://www.hermes-birkin.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My wife and i have been absolutely delighted when Raymond managed to finish up his investigation through the precious recommendations he obtained in your site. It's not at all simplistic just to be giving away tips and tricks that many people may have been trying to sell. And we all understand we have got the writer to be grateful to for that. The explanations you made, the simple blog menu, the relationships you will help to foster - it's many overwhelming, and it's letting our son in addition to the family understand that subject is satisfying, and that is particularly fundamental. Thank you for the whole lot!
chrome hearts http://www.chrome-hearts.us.org

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Thank you for all your efforts on this web page. My daughter really loves conducting internet research and it's really easy to understand why. We all know all of the compelling method you provide both useful and interesting tips and hints on this web blog and encourage contribution from the others on the article then our own daughter is now becoming educated a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You are always carrying out a first class job.
curry 3 http://www.stephencurry-shoes.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily splendid opportunity to read in detail from this web site. It is often so terrific and stuffed with a good time for me personally and my office acquaintances to visit the blog particularly 3 times every week to find out the newest things you will have. Of course, I am just certainly contented considering the mind-blowing tips and hints served by you. Certain 4 tips in this posting are essentially the most beneficial we have ever had.
curry 4 http://www.curry4.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I and also my buddies have been reading the good thoughts found on your website and so immediately came up with a horrible suspicion I had not thanked you for them. All the boys came for that reason glad to read all of them and have now undoubtedly been enjoying these things. I appreciate you for turning out to be well accommodating and also for deciding on variety of amazing areas most people are really eager to be aware of. My sincere apologies for not expressing appreciation to sooner.
kobe 11 http://www.kobesneakers.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I am only writing to make you know what a brilliant encounter my friend's girl went through reading your web page. She discovered plenty of things, which included what it's like to possess an excellent helping mood to have other individuals really easily thoroughly grasp specified tricky issues. You actually did more than people's desires. Thank you for rendering these practical, healthy, informative not to mention cool tips on this topic to Lizeth.
roshe run http://www.rosherun.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My spouse and i were joyful Peter managed to finish off his survey out of the precious recommendations he discovered from your very own web pages. It is now and again perplexing to just find yourself offering ideas which often the others have been trying to sell. So we take into account we need the website owner to appreciate because of that. Those illustrations you've made, the easy website navigation, the friendships you make it possible to create - it is many spectacular, and it is assisting our son in addition to the family imagine that that article is interesting, which is certainly quite essential. Many thanks for all the pieces!
roshe run http://www.rosherun.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I together with my friends happened to be going through the great points found on your site and so quickly I had a horrible suspicion I had not expressed respect to the site owner for those techniques. These young boys happened to be for that reason very interested to learn all of them and have in effect seriously been tapping into those things. Thank you for actually being so kind as well as for having these kinds of essential topics millions of individuals are really desperate to be informed on. Our honest regret for not expressing appreciation to sooner.
kobe 11 http://www.kobebasketballshoes.net

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I wanted to draft you a very small remark to give many thanks once again relating to the beautiful techniques you've contributed at this time. It was simply strangely open-handed of you to convey unhampered precisely what a lot of folks could possibly have marketed as an ebook to generate some profit for their own end, precisely considering the fact that you might have tried it if you ever wanted. These concepts as well worked like a fantastic way to know that someone else have a similar zeal like my own to know a great deal more in regard to this issue. I am sure there are some more enjoyable sessions up front for those who browse through your site.
under armour curry 3 http://www.curry3.in.net

Zatím bez slepic