Jsem jako Tomáš Klus?

Autor
Štítky

Od památného klipu Přemluv bábu, přemluv dědka! https://www.youtube.com/watch?v=MLfFhdcXJhA natočeným triem Martha Issová, Jiří Mádl, Petr Zelenka už uplynulo sice hodně vody ve vyschlé ČR (8 let), ale pořád jsem nerozdýchal jejich tvrzení, že si prarodiče v klidu umřou a dluhy jim nechají. Dluhy dělají politici, zatímco prarodiče jen výjimečně. A podobné perly mdlého ducha chrlí ta dvojka celý klip.

Ovšem kromě Jiříčka Mádla, který se dal na propagování brambůrků Bohemia, se nám i Martha Issová dala na propagování společnosti e.on. Protože mně názory obou dvou připadají ujeté až příliš přes čáru, reklamy na výrobky, ve kterých ti dva vystupují, na mě mají přesně opačný účinek, než autoři reklamy zamýšleli. Jakmile vidím někde brambůrky Bohemia, vybaví se mně Jiří Mádl. A když slyším jméno e.on, vybaví se mně Martha Issová. Takže se výrobkům a službám obou značek systematicky vyhýbám. Petr Zelenka naštěstí v žádných reklamách nehraje.
 
Jenže podle posledního prohlášení Tomáše Kluse, který odmítá hrát na akcích, které sponzorují firmy Andreje Babiše, bych se měl považovat také za zásadového bojovníka a zařadit se tak po bok Jiřího Macháčka (zpěvák a herec), kuchařka Kamu, Václav Neužil (herec) a prý další, kteří odmítají účast Karla Gotta na knižním veletrhu v Lipsku. Také totiž bojkotuji akce těch, s jejichž názory nesouhlasím. Protože z těch dalších jmenovaných mně něco říká jen jméno J. Macháčka a ostatní vůbec neznám, tedy přesněji neznám jména Kamu, Václav Neužil Jaromír Typlt, Ondřej Hložek, Jan Burian, Jonáš Hájek, Adéla Knapov&aa cute;, Petra Hůlová, Bianca Bellová, Petr Borkovec, David Zábranský, Zuzana Fuksová, atd. ( petici a petenty lze nalézt na http://literarky.cz/komentare/ostatni/26750-asociace-spisovatel-do-lipska-bez-gotta-a-roveho-trabanta ). Neznám ty ostatní a dosud jsem bez vědomí jejich nicotné existence v klidu žil.
 
Pokud jsou jmenovaní natolik bohatí, že si mohou vybírat akce, kde budou nebo nebudou vystupovat, jejich právo. Asi nemohou, když chtějí vyštvat Karla Gotta z Lipska, aby tam mohli sami. Ale proč stejné právo upírají těm, kterým je ukradené, zda Andrej Babiš podpořil zrovna jejich festival, nerozumím. Také Vás nevyzývám k bojkotu brambůrků nebo přestat odebírat elektřinu kvůli Mádlovi a Issové (Mimochodem, oba od doby klipu za těch 8 let pěkně přibrali, asi se jim daří lépe než důchodcům. Dalších 8 let a nevejdou se do záběru kamery.).
 
Možná si řeknete, proč o tom píši, když je každého volbou, jakými brambůrky se bude cpát neb odkud brát elektřinu. Ale ony ty mediální lynče ze strany pražské kavárny neustávají a šíří se i za hranice ČR. Bojovníci za neochvějnou pravdu vypustili petici, aby Karel Gott nevystupoval v Lipsku, protože je celoživotní oportunista, "Synonymum beznázorového prospěchářství a pokleslého masového vkusu". Ať si Němci v Lipsku na knižní veletrh pozvou, koho chtějí. Třeba Tomáše Kluse, ale Němci jej asi neznají a tak chtějí Karla Gotta.
A aby nebylo všem výplodům konec, do petice ještě petenti napsali: "Vedle deficitu konzultace celé akce s námi českými autory se vymezujeme vůči této ukázkové absenci postojovosti. Naším druhým požadavkem, vedle onoho primárního - společné schůze - je, aby bylo vystoupení Karla Gotta bezodkladně zrušeno či vyjmuto z kalendáře akcí "Rok české kultury", jež tvoří entrée knižního veletrhu Lipsko 2019." 
 
Vůči Karlu Gottovi lze mít výhrady, že vyhrává soutěž Zlatý slavík, aniž by nazpíval jedinou novou píseň (a totéž Lucie Bílá). Ale zakazovat mu zpívat v Lipsku? To už ti potrefení svazáci, důstojní nástupci mládeže nové, mládeže Stalinovy 50. let, z pražské kavárny vážně přehánějí. Karel Gott se měl asi kvůli nim stát homosexuálem jako petent Martin C. Putna? Nebo by snad chtěli Němci poslouchat ideově nezávadné zpěváky Tomáše Kluse či Jaroslava Hutku? To by se asi Němci podivili! Zatímco Karel Gott i ve věku 79 let dokáže zpívat operní árie (pravda, věk se mu podepsal na hlasivkách, ale v 79 letech má pořád hlas, že by mu jej Klus mohl závidět!), Jaroslav Hutka ani Tom áš Klus se k jeho úrovni zpěvu ani nepřiblížili. A nikdy nepřiblíží. 
 
Není tomu ani týden, co nám své politické názory vnucoval Hrušínský. Před ním to byl Dyk a Bartoška (o Dykovi jsem do té doby taky neslyšel).
 
Je těch akcí těch kavárenských elit nějak moc, a tak je čas, aby je postihl nečas divácké- čtenářské nepřízně a prostě jsme tu nadutou kamarilu neúspěšných umělců začali ignorovat také - přesně podle jejich návodu. Sice nejsme jako oni, ale nadutost pražské kavárny už dávno přesahuje všechny meze a neutlumil ji ani dvojí výprask jejich kandidátů v přímé prezidentské volbě, přičemž podpora "známých" umělců jejich kandidátovi spíše uškodila. Volají po trhu bez přívlastků, tudíž je jim jistě odporné přiživovat se na dotacích přidělených z peněz, které stát vyždímal z občanů. Z těch 29,64% volilo Andreje Babiše nebo 7,76% volilo KSČM, tudíž je možné ve st átním rozpočtu pokrátit dotace na kulturu o 37,4% , aby umělci nemuseli být financováni z daní těch, od kterých by si peníze stejně nevzali.
 
Bojkot v osobní rovině těch umělců a "známých " osobností je o to snazší, že jsem o většině z nich dosud nikdy neslyšel. A na koncert Jaroslava Hutky nebo Tomáše Kluse jsem se stejně nechystal, mám raději jiné zpěváky kvůli jejich písním a ne kvůli správným politickým názorům. Ovšem tím bojkotem se dostávám na roveň Tomáše Kluse! Je to dobře nebo špatně? V každém případě mě to mistrování neznámých řadových obyvatel ČR, kteří si dají název zpěvak, herec, spisovatel nebo politický aktivista po skoro 30 letech začíná vážně štvát, už toho bylo dost! Máme vlastní rozum a každý se může sám rozhodnout, koho bude volit, podporovat, nav& scaron;tíví jeho akci nebo bude poslouchat! A ty nedemokratické zrůdy prohlašující se samozvaně za svědomí národa ať vezme Kalousek na své cestě do pekel!
Do nebe by kvůli Gottovi stejně nešli.
 
 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Targusi,
se smutkem zjišťuji, že se mi do předchozího textu vloudila závažná chybička, které by mohla nejednoho čtenáře zmást a svést na zcestí (zvláště čtenáře, jehož kognitivní funkce jsou narušeny dlouhodobým nedostatkem kvalitních živočišných bílkovin).

Chybně jsem napsal:
"(vegetariáni) dříve či později začnou požírat své zlé sousedy, kteří odmítají uznat nadřazenost zájmů lidí nad zájmy krav a slepic."
To je pochopitelně přesně naopak! Nechal jsem se strhnout svým podvědomím.

Ve skutečnosti vegetariáni a vegani nadřazují zájmy krav, slepic, kůrovců (a spřátelených umírněných teroristů) nad zájmy NEPERSPEKTIVNÍCH LIDÍ, zvláště lidí s odlišným názorem.

Několikrát jsem již četl, že neperspektivních lidí, kterým by mělo být přinejmenším odebráno volební právo, je u nás devadesát pět procent.

Zřejmě tady podle jejich názoru i v (desetiprocentní jednomiliónové)Praze existuje značná část populace, vhodná pouze (po řádné kuchyňské úpravě) ke konzumaci.
Co bude globální elita zaniklého českého národa po sežrání zaostalých venkovanů, švábů, kůrovců a posléze méně uvědomělých pražských důchodců jíst, se mi nepodařilo vypátrat.

Kdysi dávno (viz film Ch. Chaplina o zlaté horečce) bylo možno požírat vlastní KOŽENÉ boty.

Jenže dneska?
Ani ten nejuvědomělejší vegan se polyuretanovou podrážkou nezasytí.
A obávám se, že ani ten nejzbožnější a nejumírněnější terorista na tom nebude jinak.

Allah je veliký, ale v určitém okamžiku může být hlad ještě větší...

Zatím bez slepic

Oni mají ti různí lístko a filcko žrouti jednu bravurně rozvinutou vlastnost. Jsou nespolehliví. Stačí pár reálných interakcí s nimi a člověk velmi rychle pochopí, že jejich nespolehlivost je to jediné, na co se dá u nich absolutně spolehnout.

Není potřeba chtít po někom cosi víc, než vědět o něm, že na 100% vykazuje určitou vlastnost. S vědomím že to u něj nemůže být jinak -- leda by Pánbůh udělal zázrak a ten myslím že při své inteligenci nemá jediný důvod zázraky mrhat -- se pak dá již předem predikovat v podstatě jakékoliv jeho další chování v němž se ona axiomická vlastnost promítá. Při troše tréninku pak vlastně není možnost se v interakci s takovým člověkem vmotat do stavu křivdy či prohry a není potřeba se chránit ani automatickým cynizmem. Když prostě vím, že se absolutně mohu spolehnout na to, že onen "vyvolený" je nespolehlivý, tak nemám jediný důvod se s ním jakkoliv přátelit natož uzavírat s ním jakékoliv dohody atd. Vyjímka je možná jen v případě ukájení vlastního masochizmu.

Takže se asi budu učit trénovat :-).

P.S. Druhá jejich charakteristika je podrazáctví, ale tu dokáží po určitou dobu skrývat, tudíž se to i docela dlouho může tvářit pouze jako jakási nechtěná chybovost a až ve finále je zjištěno, že to je skutečně 100%-ní podraz.

Zatím bez slepic

že jste to chtěl napsat naopak (správně nadřazení zájmů jedlých i nejedlých živočichů nad zájmy jejich dvounohého požírače), leč jsem tak dobrá duše, že jsem nechtěl při neděli prudit a kazit vám blažený pocit při konzumaci řízku a píva.

Že je hlad svině, jsem si též jednou uvědomil na ukrajinsko-polské hranici, kdy mě saldátik nechtěl propustit do civilizace za nic jiného, než za masovou konzervu. Nechtěl ryby, nechtěl paštiky, nechtěl německé marky, nechtěl tehdejší ukrajinské karbovance, nechtěl nic, kromě masa. Takže jsem mu řekl, že prostě nic takového nemám, načež saldátik ukázal na záložní plechovou pikslu Solvíny, která byla dlouhou jízdou po sovětských príma darógách zbavena lakového nápisu, se slovy, že ho chci obelhat. Když jsem projížděl zvednutou závorou, viděl jsem dovnitř strážní budky (byla tma), kterak saldátik páčil bajonetem konzervu a házel její obsah na rozpálenou pánev promaštěnou ukrajinským salem.
Od té doby jsem si dával hodně dlouho majzla, abych tamtudy nejel.
A pokud už jste tohle četl někde jinde, omlouvám se, že nudím.

Zatím bez slepic

To je skvělý příběh! :-)

Zatím bez slepic

Targusi,
vždycky jsem vás podezíral z pečlivě skrývané útlocitnosti a latentní dobrodušnosti.
Jsem rád, že mne intuice nezklamala!

Zatím bez slepic

Označením nepohodlných lidí začínal nacismus nebo stalinismus. Pak ty nepohodlné nahnali do koncentračních táborů vzali jim všechna práva, i volební, a nakonec likvidovali. Není rozdíl mezi bruselským neomarxistou a nacistou.

Zatím bez slepic

kusů je počátkem rozkastování společnosti a vytvořením nástupiště pro jejich hromadné vybíjení.
Popravdě řečeno, nečekal jsem, že se takového trendu dočkám ještě ve svém produktivním věku, neboli tak brzo po vyhasnutí pecí v Osvětimi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od dob, kdy vojenské mise jsou nazývány mírové, bombardování humanitární a vraždě civilistů kolaterálními ztrátami při šíření demokracie a lidských práv těmi pravými mírovými bombarďáky mne nějaký sem tam asi umělec, co trpí podivně selektivním mesiášským komplexem....netrápí. Mnohem zajímavější je, když zjistíte, že takto „postižený“ je někdo Vám blízký, nebo z blízkého i pracovního okolí. Tam nastupuje demokracie a tolerance v „žité“ praxi, tam se odhalují charaktery. A těch demokratů fakt ani po 100 letech moc nemáme, nakonec i ta dnešní "demokracie" kulhá, mrška jedna vratká....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je vidět, že i muži mají své dny, protože Vy tu dnes řádíte jako lázeňská veverka.

Ráno jste mě sundal se židle návrhem na vybudování Hrobu neznámého literáta nebo přímo Hrobu neznámé literatury a pak to pojídání nastrouhaných tuhých venkovských důchodců....

Připomněl jste mi serii pro mě naprosto brilantních leč pro mnoho čtenářů velmi kontraverzních článků jednoho amerického studenta, na které jsem náhodně narazila na internetu někdy v minulosti.

Tady jsou titulky některých jeho článků:
"Pave the Rain Forest"
"Spread Toxic Waste"
"Preserving the Earth: Who Cares?"
"Old people should be eaten" (jo, to jste mi připomněl...)

Dám sem pro ty, co mají v repertoáru angličtinu, pro ukázku jeden můj oblíbený článek toho studenta (ani neznám jeho jméno..).
Je to jako chladivý déšť v úmorném parnu politické korektnosti.

////////////////////////////////////////////

Kill the Whales

When is the last time a whale did anything for you?

I just have one question about whales: who cares? All I ever hear are people pissing and moaning about saving the whales. Why save the whales? Screw them, what have they done for me? How would you like to go to the beach one day and read a sign that says “Sorry, all out of water”. Not likely? Think again. Here’s a little fact about whales that not many people know:

Whales are drinking all our water and eating our sailors.

When they are not busy ravaging the high seas, they’re getting beached and rotting to death out of spite so nobody can enjoy the beach.

Then there are the people who say whales are smart. If whales are so smart, then how come they still haven’t learned to breathe under water like everything else that lives in the ocean? They’ve only had 40-million years to do it and they still don’t have their shit together. And how researchers are saying that they’ve found gay whales. Duh.

Is it too much to ask for a whale to save me for a change? When is the last time you procrastinated by putting up a stupid web page instead of studying and a whale saved your ass during the test? Never. In fact, when is the last time a whale did anything other than some stupid trick like jumping out of the water? Ooh, the whale can jump out of the water. Big deal. Try building an oil rig, then I’ll be impressed asshole.

Whales came to this page but left because they can’t read.

Zatím bez slepic

Milá Maneco, díky!

Mám depresi a takhle si ji kompenzuji...
****
Co se týče anglickéhom textu:
Moje znalost angličtiny se dá přírovnat ke znalostem indiánských panen druhý den ráno po vylodění první anglické lodi, plné nadržených námořníků .
(Předpokládám, že první anglické slovo, vyslovené ráno indiánskou sqaf bylo "krocan" - viz Den díkuvzdání).

Projel jsem tudíž tu anglickou úvahu o velrybách gůgl tranlátorem.
Připouštím, že mnohé zůstalo ztraceno v překladu, leč uznejte, že text naopak náhradou získal i něco nečekané přidané hodnoty:

ZABIJTE VELRYBY

Kdy je naposledy velryba pro vás něco?

Mám jen jednu otázku o velrybách: komu je to jedno? Jediné, co jsem kdy slyšel, jsou lidé, kteří se naštvaní a stékají zachránit velryby. Proč zachránit velryby? Šroubujte je, co pro mě udělali? Jak byste rád chodil na pláž jednoho dne a přečetl si znamení, které říká "Omlouvám se, všechno z vody". Nepravděpodobně? Přemýšlejte znovu. Zde je malý fakt o velrybách, o kterých mnoho lidí neví:

Velryby pijí celou naši vodu a jedí naše námořníky.

Když nejsou zaneprázdněni na volném moři, dostanou se z břehů a vyhubí se z cesty, aby se nikdo nemohl bavit na pláži.

Pak jsou lidé, kteří říkají, že velryby jsou chytré. Jsou-li velryby tak chytré, jak to, že se ještě nenaučili dýchat pod vodou jako všechno, co žije v oceánu? Měli jen 40 miliónů let, než to dokázali, a oni si pořád nemají sračky dohromady. A jak výzkumníci říkají, že našli veselé velryby. Duh.

Je příliš mnoho, než se zeptat na velrybu, aby mě zachránil za změnu? Kdy je naposledy procrastinated tím, že namísto studie postavíte hloupou webovou stránku a během testu jste ušetřili velrybu? Nikdy. Ve skutečnosti, když je naposledy velryba udělala něco jiného než nějaký hloupý trik jako vyskočit z vody? Ooh, velryba může vyskočit z vody. To je toho. Pokuste se postavit ropnou plošinu, pak mě zaujme kretén.

Velryby přišli na tuto stránku, ale zanechali, protože nemohou číst.

Zatím bez slepic

Ježišmarja panenko skákavá ježkovy oči, holube... to je strašidelný překlad. To z té lehké cynické zpovědi udělalo rozpačitý nesmysl.

Je mi líto, že si to nemůžete vychutnat v angličtině, ta v tom hraje důležitou roli.

Zatím bez slepic

:-)
Ale jo, vždyť já vím, Maneco!

Na druhé straně - když jsem si za poslední léta mnohdy přečetl, jak spousta lidí (ne)pochopila mnohé, a nejen mé, ironické přispěvky ...a to byly česky!
Ironii chápe menšina lidí, sebeironii pak, na rozdíl třeba od sarkasmu, chápe údajně méně než 10% žen...
(Tvrdí odborníci, ale já se domnívám, že to bude maximálně polovina z uvedeného množství).
Takže sláva vám, že patříte ke vzácné menšině...

Prravda ale je, že anglicky opravdu umím mizerně. (Mimochodem, moje bývalá žena a matka mých dětí byla středoškolská profesorka angličtiny).
Nicméně přesto, že ten děsný strojový překlad nemá co do hodnoty nic společného s originálem, pro zvrhlíka mého typu má svůj zvrácený půvab. :-)

Zatím bez slepic

ten strojový překlad mi přijde lepší, než normální převyprávění do češtiny.
:-)))
Ale může to být tím, že tu anglinu taky už prostě nedávám. Lapal jsem ji kdysi dávno, a to téměř výhradně pouze od lidí, kteří nebyli rodilými mluvčími. Jakmile jsem natrefil na Anglána či Ira, zhroutil se mi svět a já uvažoval o bezbolestném předčasném odchodu z tohoto světa.

Zatím bez slepic

Asfaltový Holube to by mě teda zajímalo, k čemu můře být vůbec dobrá (či prospěšná) sebeironie :-)? Pobavit sám sebe na úkor sebe samého? Nebo pobavit jiné vlastně na úkor sebe samého? Nebo pobavit sebe či jiné samého a úkor v tom nevidět :-)?

Zatím bez slepic

sebeironie?
K hledání. Čehokoli.
Třeba sama sebe.
Bez ní to docela bolí.
Pokud dožiju, dám sem přesně něco takového někdy kolem konce září. Už je to hotovo, čekám jen na vhodnou dobu.

Zatím bez slepic

moc rád si přečtu :-).
S termínem sebeironie jsem se setkal vůbec poprvé a nějak mi pořád nespíná, k čemu by to právě mohlo bejt užitečný víc než neužitečný :-). Tak třeba se dožijeme a uvidíme :-).

Zatím bez slepic

z nás preferuje něco jiného.
Někdo suchý anglický humor, jiný něco šťavnatějšího, třetí se rád utápí v morbidnostech.
Něco podobně laděného jsem slyšel před lety v polském rozhlase. Dotyčný se podivoval, že jeho protějšek v kavárně, kde rozhovor probíhal, má dvě univerzity a žádný z vyučujících mu neřekl nikdy ani slovo o tehdy profláknuté popové hvězdě.
Klidně bych to našel na netu, nicméně ty vychytávky v polštině jsou prostě nepřenosné. Pokud jazykem nevládnete a neznáte aktuální slangové výrazy a "moderní" slovní spojení, v skoro se nemáte čemu smát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
řed lety, ještě v dobách hluboké totality, byl vypuštěn do USA jeden významný český vědec, aby tam přednesl přednášku na univerzitě.
Měl z toho vcelku oprávněné obavy, protože jeho učitelé angličtiny se prakticky také nikdy s rodilými mluvčími nesetkali a tudíž nebyli schopni nasát a předat onen staletí potvořený jazyk příbuzenskou plemenitbou poškozených britských ostrovních domorodců.

Po dvouhodinové přednášce se český učenec s obavami zeptal pořádajících: Rozuměli jste mi alespoň trochu ?
Ale jo, dobrý to bylo, odtušili Američané.
Ale minulý týden jsme tady měli profesora z Oxfordu a tomu jsme nerozuměli ani slovo.
---
Podle mého názoru může za britskou angličtinu epidemie dyslexie, která v minulosti postihla a geneticky deformovala ostrovní poulaci. Od té doby čtou Angličané něco úplně jiného než píšou a vůbec o tom nevědí.

Američané se pokusili vykompenzovat tento defekt svých pradědů vynálezem žvejkačky, kterou při řeči převalovali v hubě. V době hospodářské krize však zbídačelé nižší vrstvy a zkrachovalí milionáři na žvejkačku neměli, ale styděli se za to.
Takže se alespoň snažili předstírat, že při řeči žvejkaj. A už jim to zůstalo.
Televizní komentátoři a američtí politici dodnes povinně fasují před zapnutím mikrofonů erární XXL žvejky, aby jim bylo rozumět.

Netuší, že kdyby jim rozumět nebylo, cítili bychom se na naší zeměbouli lépe: Lepší jest v blahé naději žíti, naž strašlivou poznati jistotu, pravil K.J.Erben.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jan Burian

Oni jsou dva. Jeden, co byl pisnickar.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Burian_(p%C3%ADsni%C4%8Dk%C3%A1%C5%99)

Koncem sociku obrazel kluby a zpival tam k rezimu lehce kriticke pisnicky v duu Burian - Dedecek.

Ovsem byl to syn komunistickeho divadelnika E. F. Buriana a vystudoval prominentni fakultu zurnalistiky na Karlove Univerzite.

Po revoluci pracovaval pro Ceskou televizi. Natacel porad Burianuv den zen kam si zval slavne zeny a verejne je ponizoval tim,z e utocil na jejich slaba mista. Nektere se mu tam i rozbrecely. Ovsem poblaznena Jana Kratochvilova ho strcila do kapsy, a udelala hlupaka z nej.

Je to jedna z typickych tvari rezimu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Ale ony ty mediální lynče ze strany pražské kavárny neustávají"

Jó, kdyby jenom mediální. Linčuje se, kde to jen jde, i tam, kde by to člověk čekal nejméně ;). Baví mě pozorovat tu jejich rostoucí vztahovačnost a posedlost. (Ono taky co jiného s tím dělat, než to jen pozorovat a pociťovat nad tím jejich stavem lítost.). V protiakcích s Gredem nesouhlasím neb to je asi přesně to, oč by těmhle "kavárníkům" mohlo jít. -- Hezky snášet mrskance (dokud to vydržíme), blogovat, psát "komponované" deníky :), domáhat se spravedlnosti, vyžadovat omluvy a případně se soudit (snad až tak dalece ne).

Zatím bez slepic

Fuj, asi bych měl slovo "lynčova" psát častěji... Jsem já to ale truhlík.

Zatím bez slepic

Linčování může být obzvlášť brutální způsob lynčování - stětí či sejmutí pomocí lineálu, česky pravítka.
Já bych tvrdil, že je to správně.

Zatím bez slepic

Jj, take od slova linux a jinych podobnych sebemrskacskych, proto mi to asi netrklo :). Mel bych asi prestat psat komentare na starem 10” notebooku s mizernym rozlisenim v podivnem prohlizeci neb to bude nejspis take trochu pricinou ruznych mych textovych podivnosti; plus vedle toho jeste tri dalsi veci, ktere jsem si pred chvili diagnostikoval :) vetsina z nich se asi da odstranit vcetne te dnesni unavy, takze to snad bude priste lepsi :).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Řada těch elitních umělců, většinou zpěváci, hudebníci i herci často zneužije příležitost a přeruší svou produkci a vyjádří se k nenáviděnému politikovi. Ještě větší faul je, když to udělají před TV kamerami a opět “zničeno nic” třeba když se v přímém přenosu dostanou k mikrofonu. Mnozí to považují za hrdinství, ale je to spíše ubohost. Asi si pamatujete jak to třeba Lenka Dusilová koktala z papírku.
Představte si, ze by třeba v Labutím jezeře baletka přerušila pas de deaux, vyšla na forbínu a sepsula Zemana. Ale krom toho, že běžný ovčan tyto možnosti nemá, je to trapný faul, který o tom umělci řekne vše.

Zatím bez slepic

Řešením je zakázat mikrofony. Až budou řvát hodinu a půl nebo dvě, budou umělci rádi, když nebudou muset říkat už nic dalšího.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pche, predstavte si kdyby baletka (pokud mozno napul cernoska) vysla na forbinu, napred dala francka kolegyni, aby ukazala, ze je pokrokove sexualni a pak protestovala proti nekomu posunkovou reci, pak je vybidla vsechny k potlesku a az pozdeji by se prislo na to, ze sepsula Havla.

Myslim, ze by u mnoha umelcu vyvolala neco zname z IT jako cyclic error.

Zatím bez slepic

-))

Zatím bez slepic