První zkušenosti s iráckými křesťany

Autor
Štítky

Do minulého týdne se v Kábulu bojovalo za Prahu. Ovšem od tohoto týdne se začíná v Praze bojovat za Kábul. Afghánští tlumočníčci už brzy vyjdou z detence a přijdou do pražských městských bytů, protože Babiš by byl blbej kdyby je Hřibovi s chutí nehodil na plodnici. A tak si dneska dejme článek od Manecy, který kdysi odmítl Vlk zveřejnit. Bude takovým pěkným úvodem pro zítřejší povídání. 

Maneco, je to tvoje: 

Mám jednoho kamaráda, se kterým jsme si zvykli viset na telefonu třeba i hodinu, většinou v době, kdy venčí venku psa. Řešíme téměř výhradně politiku a věci veřejné, protože nás to oba zajímá a lidi kolem nás doma a v práci to prostě nezajímá.

Asi tak před víc jako měsícem jsme se s kamarádem bavili o přijímání iráckých křesťanů do Česka. Bylo to nějak těsně poté, co dorazila myslím druhá skupina a já jsem v televizi pozorně sledovala šot o jejich příjezdu. V jednom okamžiku našeho hovoru jsem ze sebe dostala:

"Víš, z toho, co jsem v té televizi viděla, si myslím, že to žádní křesťané nejsou."

I když mezi mnou a kamarádem nepanuje žádná politická korektnost, tak jsem z jeho mlčení pochopila, že ten výrok byl na něho už příliš. A tak se až za moment zeptal:

"A jak jsi proboha na tohle přišla?"

A tak jsem mu to začala podrobně vysvětlovat.

V televizi mimo jiné brali záběry na irácké křesťany rozsazené u stolů v nějaké větší společenské místnosti, kde se jim dostalo slovního přivítání ze strany hostitelů a pak někdo začal před každého pokládat výtisk bible jako dárek na uvítanou. Z detailního záběru to vypadalo, že jde o dvojjazyčnou bibli, na levé stránce byl text arabsky a na pravé tentýž text asi anglicky.

Všichni ti lidé se tvářili nějak podivně, něco mezi naštváním, znuděním a rozpačitostí, jako by byli natlačeni do reality show, do které jít nechtěli. Dobrá, řekla jsem si, dělají to ty televizní kamery, ta světla, cizí lidi. Nicméně když před ně kdosi položil ty dvojjazyčné bible, byla jsem jejich reakcí už zaskočená. Jeden se na tu knížku podíval s výrazem 'no a co já s tím?', paní si v ní zalistovala jak v reklamním letáku a když zjistila, že tam nejsou řasenky, tak to vzdala, jiná slečna tam asi hledala nějaké obrázky, pán v ní listoval a přitom se díval jinam... prostě nikdo z nich vůbec nevnímal obsah. A tak jsem si v tom okamžiku najednou řekla: 'Ne, ne a ne. To nejsou křesťané, takhle se křesťané do bible nedívají.'

A jak to vím? Už několik roků chodím jednou týdně na výuku angličtiny, kterou pořádají američtí křesťanští misionáři, kteří u nás žijí. Některé z nich znám už 18 roků a mám mezi nimi pár dobrých přátel.

První část hodiny se debatuje nějaké obecné téma a v další části hodiny se většinou ukáže, co na to téma říká bible. Za tu dobu, co tam chodím, se tam vystřídalo docela

dost lidí, často i cizinců, kteří u nás pracují, Filipínky, Indové, Indonézan, Kanaďan, Rumun, Rusky, Slovák, Ukrajinec... je to občas takový Babylon. Ale jedno mají všichni společné. V jejich obličejích je vždy cítit ochota naslouchat, je tam pokora a respekt k bližnímu svému. I ke mně, přestože jsem mezi nimi jako jedna z mála nevěřících. No a za ty roky fakt dobře vím, s jakým výrazem se opravdový křesťan dívá do bible.

 

Na tenhle rozhovor před víc jako měsícem jsem si vzpomněla tento týden, kdy jsem se zapovídala se svou dobrou známou, říkejme jí paní Z. Je to jedna z těch oddaných věřících, která se svým manželem celý život někde někomu pomáhá. No a tentokrát nabídla svou pomoc při integraci iráckých křesťanů. A protože je vybavená jazyky a je zvyklá učit, tak se nabídla především jako pomocník při procvičování českého jazyka.

Paní Z se těšila na první setkání s iráckými křesťany a samozřejmě byla i zvědavá a plná chuti pomoct celému projektu. Organizátory byla seznámená s integračním plánem, který byl pro ně připraven, ten začíná třemi měsíci především výuky českého jazyka a seznámením se s reáliemy života u nás. Po 3 měsících by měly rodiny dostat své byty a začít samostatně žít a pracovat.

Výuka jazyka byla naplánována na dopoledne a začátek na 8 hod. Tak se paní Z rozhodla dojet na místo už v 7 hod, aby třeba pomohla předtím se snídaní a mohla se trochu "aklimatizovat". Na místě ale kromě kmitajících českých dobrovolníků nikdo z Iráčanů nebyl a nebyl tam nikdo z nich ani v těch 8 hod. Teprve před devátou se začali první hosté trousit do společenské místnosti s kuchyňským koutem a začali si dělat snídani. Paní Z byla překvapená, ale nechtěla nic řešit, a tak se jen snažila představit se a nějak komunikovat. Člověku, který byl nejblíž, se jí ještě podařilo podat mu ruku a zkusila mu říct pár slov anglicky. On ale jen pokrčil rameny, odešel ke stolu, kde si sedl na půl židle, otočil se k ní zády a začal snídat. S ostatními už bylo obtížné si potřást rukou na seznámení, protože prchali z místnosti nebo se otáčeli zády, nikoho z nich paní Z nezajímala.

Když pak po výuce češtiny chtěla paní Z začít znovu nějak s Iráčany komunikovat, nepodařilo se to. Podle organizátorů by měli být téměř všichni dospělí Iráčané buď středoškoláci nebo vysokoškoláci. Ale oni ani nejevili zájem o výuku čehokoliv, ani nikdo z nich nebyl schopen mluvit anglicky. Prostě pořád jen krčili rameny a musel nastoupit překladatel, který jim ovšem nemůže být k dispozici stále.

Paní Z se potom ptala organizátorů, co to mělo znamenat, že hosté takhle arogantně ignorovali začátek výuky i to, že na ně čeká docela dost lidí, kteří jim přicházejí pomáhat. Jeden z pomocníků, kteří na střídačku zůstávají v objektu kvůli ochraně 24

hodin, jí řekl, že je to tak každý den, nemůžou je dostat z postelí někdy i v 10 hod, protože jsou dlouho do noci, často tak do 2 hod, vzhůru a baví se, většinou všichni včetně děcek, která v tu dobu ještě nespí.

Další den se vše opakovalo, nikdo z Iráčanů nejevil sebemenší zájem s paní Z komunikovat.

Aby se to nějak pokusila prolomit, paní Z se nabídla, že další den půjde se třemi Iráčankami a překladatelem na nákup. Od organizátorů věděla, že rozpočet na tento projekt není nijak velký a peníze každý den ubývají a ubývají. A protože je sama šetrný člověk, snažila se Iráčankám v obchodě ukazovat levnější alternativy toho, co potřebovaly nakoupit, ukazovala na sebe a nižší cenu a pak na ně a vyšší cenu, dělala ne ne ne a mával rukama, prostě se s nima domlouvala jak s hluchoněmýma, ale ony vždy jen pokrčily rameny a vzaly si stejně, co chtěly ony. Úplně nejvíc je zajímaly šampóny a dost času strávily výběrem vlasových balzámů na jejich odbarvené vlasy. Cena nákupu je naprosto nezajímala.

"A co budeš teď dělat?" zeptala jsem se paní Z po tomhle vyprávění.

"Teď začnu doučovat jednu 12-letou holku češtinu. Její babička je členka našeho křesťanského sboru. Dcera jí poslala z Kanady do Česka tuto vnučku, protože prý se tam o ní už nemůže starat a má prý zůstat v Česku. Holka je šikovná, ale mluví hlavně anglicky, česky zná jen trochu a babička si neví rady, protože by měla začít chodit do české školy... No a tak jí pomůžu s tou češtinou."

"No počkej, a co s těmi iráckými křesťany? zeptala jsem se znovu.

"Tak tam jsem nahlásila, že už nepřijdu. Oni jsou jak z jiné planety, je to prostě jiná kultura. Nemají v sobě základní lidskou slušnost a na to já už nemám sílu. Připadá mi, že to ani nejsou křesťané. Ta malá slečna mě teď potřebuje víc."

19.3.2016

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (144 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jeden pán kdysi řekl, učit se, učit se, učit se. Byl moudrý a tak nemluvil o tom, kdo se má učit. V tomto případě se učila ta dáma, co chtěla irácké křesťany učit. A jak vidno, naučila se. A učí i nás.
Bylo by zajímavé vědět, co dělá ta čtvrtina co zůstala v tuzemsku, jak pracují, jak rodí děti, jak umí česky a jak se jim líbí jejich nová vlast.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

...ucit se. J.V. Stalin.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

... hovno vedet. Stare vojenske prislovi

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Kdo má v mozku hovna zase zplodí jen hovno.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://buypriligyhop.com/ - priligy dapoxetine amazon

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buyzithromaxinf.com/ - azithromycin cost 500mg china

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cephalexin And Urinary Tract Infections <a href="https://ocialisshop.com/ ">cialis generic 5mg</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://buyplaquenicv.com/ ">plaquenil rheumatoid arthritis</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromaxi.com/ ">where can i buy zithromax online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://abuyneurontins.com/ ">gabapentin addiction</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">valtrex without rx</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamagra espana de la india <a href="http://vskamagran.com ">kamagra laboratorio chile</a> over the counter kamagra

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie becker avignon therapies comportementales et cognitives maigrir therapie genique mucoviscidose , pharmacie en ligne marseille pharmacie lafayette mont de marsan , pharmacie pijolins bourges pharmacie a proximite orleans therapies with scoliosis Comprar Transoft AutoTURN Pro 3D 9, Transoft AutoTURN Pro 3D 9 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34293#>Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio PerГє</a> Comprar Transoft AutoTURN Pro 3D 9 Transoft AutoTURN Pro 3D 9 por internet. pharmacie de garde paris xvi pharmacie lafayette auch Microsoft Office Home Business 2019 precio Chile, Microsoft Office Home Business 2019 venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34228#>Compra Microsoft Office Home Business 2019 a precios mГЎs bajos, Microsoft Office Home Business 2019 precio Chile</a> Microsoft Office Home Business 2019 por internet Compra Microsoft Office Home Business 2019 a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde williamsville aujourd'hui pharmacie rue emile zola boulogne billancourt , pharmacie filio avignon cfa pharmacie bourges offre d'emploi Comprar VMware Workstation 6.5, VMware Workstation 6.5 donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34646#>VMware Workstation 6.5 venta Chile</a> VMware Workstation 6.5 precio Chile VMware Workstation 6.5 por internet. pharmacie fontaine pharmacie homeopathique boulogne billancourt .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde marseille nuit 13010 pharmacie rue des jacobins beauvais pharmacie de garde montauban , therapie act livre therapie de couple bruxelles , pharmacie hyper u angers pharmacie ouverte versailles pharmacie auchan la fourragere CorelDRAW Graphics Suite 2019 barato, Compra CorelDRAW Graphics Suite 2019 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34259#>CorelDRAW Graphics Suite 2019 por internet</a> CorelDRAW Graphics Suite 2019 venta EspaГ±a CorelDRAW Graphics Suite 2019 por internet. pharmacie bourges marronniers pharmacie theron boulogne billancourt Microsoft Project Professional 2021 por internet, Microsoft Project Professional 2021 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34617#>Microsoft Project Professional 2021 venta Colombia, Microsoft Project Professional 2021 por internet</a> Comprar Microsoft Project Professional 2021 Compra Microsoft Project Professional 2021 a precios mГЎs bajos. medicaments sans ordonnance infection urinaire pharmacie auchan roncq , traitement gastro pharmacie beauvais en ligne Compra GraphiSoft ArchiCAD 18 a precios mГЎs bajos, GraphiSoft ArchiCAD 18 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34444#>GraphiSoft ArchiCAD 18 venta Venezuela</a> GraphiSoft ArchiCAD 18 por internet GraphiSoft ArchiCAD 18 precio Venezuela. pharmacie esplanade auchan therapies cognitivo comportementales et addictions .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie beaulieu poitiers pharmacie ouverte uccle pharmacie hopital d'annecy , pharmacie beaulieu poitiers horaires therapie comportementale et cognitive en gironde , therapie cognitivo comportementale wikipedia therapie comportementale et cognitive brest pharmacie cbd beauvais Compra Adobe Photoshop CS5 a precios mГЎs bajos, Compra Adobe Photoshop CS5 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34629#>Adobe Photoshop CS5 barato</a> Adobe Photoshop CS5 precio Colombia Adobe Photoshop CS5 barato. pharmacie de garde aujourd'hui compiegne pharmacie en ligne en france Autodesk Alias AutoStudio 2023 precio Miami, Compra Autodesk Alias AutoStudio 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34687#>Compra Autodesk Alias AutoStudio 2023 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk Alias AutoStudio 2023 por internet Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2023. therapies have been used not only to treat mental disorders pharmacie angers faculte , pharmacie beauvais tetard pharmacies in aix en provence Microsoft Office Professional Plus donde comprar en Chile, Compra Microsoft Office Professional Plus a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34473#>Compra Microsoft Office Professional Plus a precios mГЎs bajos</a> Microsoft Office Professional Plus precio Chile Comprar Microsoft Office Professional Plus. pharmacie avignon horaire therapies for depression .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

traitement maladie de lyme therapies quantiques fabiola pharmacie ouverte zurich , therapie de couple tunis pharmacie auchan guilherand , pharmacie bailly avenue mozart pharmacie amiens rue alexandre dumas pharmacie de garde aujourd'hui vendee Adobe Muse CC 2015 donde comprar en Guatemala, Adobe Muse CC 2015 donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34574#>Compra Adobe Muse CC 2015 a precios mГЎs bajos</a> Adobe Muse CC 2015 por internet Adobe Muse CC 2015 venta Guatemala. pharmacie lafayette toulon traitement fer Adobe Framemaker 2015 venta Colombia, Comprar Adobe Framemaker 2015 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34614#>Adobe Framemaker 2015 por internet</a> Adobe Framemaker 2015 barato Adobe Framemaker 2015 por internet. www.pharmacie en ligne.fr pharmacie annecy teppes , pharmacie lafayette nimes pharmacie tilleuls annecy Autodesk Alias AutoStudio 2018 barato, Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34580#>Autodesk Alias AutoStudio 2018 barato</a> Autodesk Alias AutoStudio 2018 barato Autodesk Alias AutoStudio 2018 por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador medicaments xarelto medicaments hypertension .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie ouverte vannes act therapy for trauma traitement bronchite , pharmacie bailly gare st lazare pharmacie de garde aujourd'hui calais , pharmacie lafayette saint quentin pharmacie villeneuve avignon pharmacie auchan chasseneuil Parallels Desktop 9 donde comprar en PerГє, Comprar Parallels Desktop 9 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34374#>Parallels Desktop 9 </a> Compra Parallels Desktop 9 a precios mГЎs bajos Parallels Desktop 9 precio PerГє. therapie cognitivo-comportementale rabat raw therapies download Flexeril precio sin receta, Comprar Flexeril sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34161#>Comprar Flexeril sin receta</a> Flexeril precio Miami Flexeril barato en la farmacia. therapies narratives pharmacie de garde avignon telephone , traitement eau therapie de couple pour se separer Acheter AutoCAD LT 2020 en ligne, AutoCAD LT 2020 vente en ligne <a href=https://faithlife.com/acheterautocadlt2020enbelgique#>AutoCAD LT 2020 vente en ligne</a> Recherche AutoCAD LT 2020 moins cher Acheter AutoCAD LT 2020 en Belgique. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie en ligne test covid pharmacie ouverte lyon .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie hotel de ville pharmacie auchan strasbourg pharmacie ouverte la nuit , xcyte therapies pharmacie en ligne dijon , pharmacie auchan chambray les therapies comportementales et cognitives pour les nuls pdf pharmacie bailly avenue mozart Compra Autodesk Ecotect Analysis 2011 a precios mГЎs bajos, Autodesk Ecotect Analysis 2011 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34326#>Autodesk Ecotect Analysis 2011 por internet</a> Compra Autodesk Ecotect Analysis 2011 a precios mГЎs bajos Autodesk Ecotect Analysis 2011 venta Guatemala. pharmacie leclerc nancy pharmacie dumont bourges Compra Flonase a precios mГЎs bajos, Comprar Flonase genГ©rico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34165#>Flonase barato en la farmacia</a> Flonase barato en la farmacia Flonase precio sin receta. therapie de couple sherbrooke pharmacie lafayette perigueux , pharmacie angers boulevard foch therapies cognitivo-comportementales insomnie Sony Vegas Pro 13 barato, Compra Sony Vegas Pro 13 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34501#>Compra Sony Vegas Pro 13 a precios mГЎs bajos</a> Sony Vegas Pro 13 donde comprar en Venezuela Comprar Sony Vegas Pro 13. therapie zen pharmacie en ligne hyeres .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico</a> traitement zona ophtalmique pharmacie wambrechies .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> pharmacie anglaise beaulieu sur mer pharmacie ouverte hericourt .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> pharmacie favier amiens pharmacie argenteuil garde .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> pharmacie beauvais horaire therapies non conventionnelles .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapies comportementales et cognitives (tcc) pharmacie massillargues avignon pharmacie de garde draguignan , pharmacie angers garde a vue pharmacie lafayette quissac , pharmacie de garde aujourd'hui bastia therapie comportementale et cognitive nantes pharmacie brest pontanezen Windows 11 Enterprise barato, Windows 11 Enterprise barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34774#>Compra Windows 11 Enterprise a precios mГЎs bajos</a> Windows 11 Enterprise donde comprar en PerГє Windows 11 Enterprise por internet. medicaments yeux rouges pharmacie angers test covid Comprar Autodesk Inventor Professional 2017, Autodesk Inventor Professional 2017 donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34238#>Compra Autodesk Inventor Professional 2017 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk Inventor Professional 2017</a> Autodesk Inventor Professional 2017 barato Autodesk Inventor Professional 2017 venta Argentina. pharmacie a proximite france therapie de couple en ligne gratuit , traitement qui fait grossir zylkene pharmacie lafayette Comprar Adobe Dreamweaver CC, Compra Adobe Dreamweaver CC a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34458#>Adobe Dreamweaver CC por internet, Comprar Adobe Dreamweaver CC</a> Adobe Dreamweaver CC barato Adobe Dreamweaver CC venta EspaГ±a. pharmacie bordeaux fondaudege kijimea pharmacie lafayette .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie en ligne portugal act therapy nz .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> pharmacie de garde ouverte aujourd'hui hyeres therapies breves psychanalyse .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> pharmacie lafayette poly karaya pharmacie hopital brest .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> therapie respiratoire pharmacie nuit brest .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie leclerc bois d'arcy pharmacie lafayette gengembre therapies x antoine harben , therapie jean lapointe pharmacie ouverte metz , keto pharmacie lafayette traitement phlebite pharmacie en ligne boulogne billancourt Avodart precio PerГє, Dutasteride precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/dutasteride-barato-en-… Dutasteride a precios mГЎs bajos</a> Comprar Dutasteride pastillas sin receta Dutasteride barato en la farmacia. pharmacie pont neuf brest pharmacie en ligne lille Sertralina precio sin receta, Sertralina barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/sertralina-precio-sin-… Zoloft 50 mg</a> Comprar Sertralina 50 mg genГ©rico Compra Sertralina a precios mГЎs bajos. pharmacie ouverte besanГ§on pharmacie ouverte montpellier , pharmacie intermarche avignon act therapy adhd Stromectol barato en la farmacia, Comprar Ivermectina 6 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectina-precio-sin… precio Ecuador</a> Compra Ivermectina a precios mГЎs bajos Ivermectina precio Ecuador. pharmacie rue joannes beaulieu saint just saint rambert pharmacie vauthier argenteuil .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

act therapy harris comprime un generique therapie quantique avis , pharmacie de garde zuydcoote therapie de couple tournai , pharmacie herboriste bourges medicaments generiques pratique des therapies cognitivo-comportementales au quotidien Medicamento Zithromax nombre generico, Azithromycin barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-azithromycin-1… Zithromax 1000 mg</a> Azithromycin precio Ecuador Comprar Azithromycin 1000 mg sin receta. therapie cognitivo comportementale jura pharmacie bordeaux rocade Comprar CorelCAD 2021, CorelCAD 2021 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34764#>CorelCAD 2021 donde comprar en Venezuela</a> Compra CorelCAD 2021 a precios mГЎs bajos CorelCAD 2021 precio Venezuela. traitement naturel menopause du therapies breves lyon , therapies with cancer pharmacie leclerc etalondes Bro Zedex Syrup precio sin receta, Bro Zedex Syrup precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bro-zedex-syrup-barato… Zedex Syrup </a> Medicamento Bro Zedex Syrup nombre generico Compra Bro Zedex Syrup a precios mГЎs bajos. pharmacie ouverte vannes pharmacie leclerc allonnes .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette haute garonne pharmacie bleue angers pharmacie principale bordeaux , therapies used by clinical psychologists pharmacie rue d'argenteuil saint gratien , medicaments yokebe pharmacie de garde aujourd'hui villeneuve sur lot pharmacie lafayette arras Plaquenil barato en la farmacia, Medicamento Plaquenil nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/plaquenil-barato-en-la… precio sin receta</a> Comprar Plaquenil 400 mg genГ©rico Plaquenil barato en la farmacia. therapie de couple valenciennes pharmacie leclerc bayonne Azithromycin precio sin receta, Comprar Azithromycin 1000 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/azithromycin-precio-si… precio PerГє</a> Comprar Azithromycin 1000 mg sin receta Azithromycin precio PerГє. pharmacie fayon bordeaux julien roby hypnotherapeute - therapies breves sens , pharmacie des weppes auchan englos pharmacie de garde fontenay sous bois Medicamento Sumycin nombre generico, Comprar Sumycin 500 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-sumycin-no… precio Ecuador</a> Comprar Sumycin 500 mg genГ©rico Sumycin precio sin receta. pharmacie auchan issy pharmacie en ligne question .

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie lafayette hyper u corgnac comprime ramipril generique therapie de couple valence , pharmacie thiault bourges therapie cognitivo-comportementale yverdon , therapies de conversion canada therapie comportementale et cognitive saint nazaire pharmacie angers carrefour saint serge Medicamento Pentosan nombre generico, Elmiron barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/elmiron-precio-ecuador… Pentosan 100 Mg</a> Comprar Elmiron 100 Mg sin receta Comprar Elmiron 100 Mg genГ©rico. traitement lithium parapharmacie leclerc jet dentaire Medicamento Zithromax nombre generico, Zithromax barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-zithromax-… Zithromax a precios mГЎs bajos</a> Zithromax precio sin receta Medicamento Zithromax nombre generico. pharmacie amiens saint maurice pharmacie route d'enghien argenteuil , therapies of autism therapies esseniennes et egyptiennes Priligy barato en la farmacia, Comprar Priligy pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/priligy-barato-en-la-f… Priligy nombre generico</a> Compra Priligy a precios mГЎs bajos Medicamento Priligy nombre generico. pharmacie de garde bordeaux therapie de couple yvelines avis .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

S velkou pravděpodobností ty prvotní církve (ecclesia) které zakládali např. Saul vulgo Pavel či Barnabáš, vůbec žádný Nový zákon k dispozici neměli, v psané podobě. Ba i ty o 100 let později. Přesto jsou někdy spatřovány coby pravzory a kořeny dalšího rozkvětu sociální praxe křesťanské starověké věrouky.
Dokonce i o víc jak tisíce let později existovali lidé a skupiny lidí, kteří si dovolili konstatovat, že žádný text žádné knihy nemůže nahradit živoucího Boha. Ti byli samozřejmě organizací sakrální vrchnosti a jejich světskými kumpány pronásledováni - coby kacíři. Bez ohledu na to, že žili " s Bohem" či " v Kristu", to nebylo z hlediska hodnotitelů důležité, důležitá byla ta světská poslušnost, okázalost - jak uměli svou " křesťanskost" prodat např. kacíře pronásledující biskupové atd. apod.

Domnívám se, že dle "křesťanských" výkladů má být pomáháno a pomoženo především hřešícím, tedy i neznalým, opovážlivým, ignorantským apod. lidem - souvěrcům. Ze strany " praktikujících křesťanů". Ba snad je to i (Matouš, kap. 5 ?) i povinnost " praktikujícího křesťana, praktikující křesťanky", její neplnění může být potrestáno věčnými muky, což je tedy trest mnohem horší jak pobyt a zhouba ve vyhlazovacím táboře (tam i to nejhorší mučení má přeci jen svůj fyzický konec).
Ale lidé se samozřejmě umí ze všeho vymluvit, katolící pak mají navíc k dispozici instituci ušní zpovědi, tedy na křesťanské frontě klid....

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Nový zákon se postupně formoval až do cca 5. století n.l.
Irácká křesťanská skupina se utvořila patrně již na přelomu 1. a 2. století n.l. a její pojetí křesťanství se od té doby nezměnilo.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)