Co je ve skutečnosti za Syndromem války v zálivu?

Autor
Štítky

Předmluva k českému překladu

Původní anglická verze byla publikována 25. prosince 2005 v internetovém časopise Trinidad and Tobago News: http://www.trinicenter.com/ . Článek tam pořád ještě je: http://www.trinicenter.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1236 . Podkladem mi bylo studium odborné literatury, sledování internetových diskusí, kontakty s jejich členy a samozřejmě osobní zkušenosti.

Časový odstup od první Války v Zálivu ( https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Z%C3%A1livu ) je dnes již značný. Řadě lidí obě války splývají, detaily jsou zapomenuty. Některé internetové odkazy v článku již nejsou platné, internetové diskuse z té doby byly archivovány nebo již neexistují.

Článek byl určen pro čtenáře mající již určité znalosti daného problému, tedy většinou pro lidi, kteří těmito potížemi trpěli. Ale možná přinese užitek i tomu, kdo tomuto problému nerozumí a třeba o něm ani nikdy neslyšel.

Je 14 let po první Válce v Zálivu, ale zatím nedošlo k posunu při řešení problému, který zničil život zhruba 200 000 lidí. Doufám, že tato analýza alespoň započne skutečnou diskusi o tomto problému.

1. Co je Syndrom Války v Zálivu (GWS = Gulf War Syndrome) ?

GWS je skupina asi dvaceti symptomů jako: chronická únava, bolest kloubů, ztráta paměti, problémy se spánkem, kožní vyrážky, alergie, noční pocení, deprese. Celý seznam naleznete třeba na www.immed.org/signsympt.htm (druhý obrázek). U osoby s GWS se obvykle projeví několik z nich. GWS je velmi časté (asi 90%) u veteránů z prvosledových jednotek, které vstoupily do Kuvaitu a Iráku. U vojáků, kteří vstoupili do Iráku později je méně časté a téměř se nevyskytuje u těch, kteří do Iráku přímo nevstoupili, jako třeba posádky lodí.

2. Co NENÍ GWS symptom: Rakovina, leukémie.

3. Možné příčiny GWS.

Toto jsou možné příčiny GWS, jak uvádí např. www.gulfwarvets.com/testimony_2.htm .

- Fyzikální látky (např. kouř z hořících ropných vrtů nebo jemný písek)

- Očkování (např. proti antraxu)

- Chemické látky (insekticidy, chemické zbraně, irácké chemické sklady, které byly vyhozeny do vzduchu)

- Radiace (ochuzený uran)

- Nakažlivá choroba

A co členové rodin veteránů? Mnoho z nich má stejné problémy jako veteráni, kteří se vrátili domů. (Viz např. druhý odstavec v: www.gulfwarvets.com/treatment2.htm .) Jsou potíže ostatních členů rodin způsobené něčím jiným? To je nemožné. V případě členů rodin můžeme vyloučit "fyzikální látky" a "očkování", protože členové rodin nedýchali kouř z hořících vrtů nebo jemný písek, ani nebyli očkováni.

A co "jedovaté chemické látky" a "radiace"? Někteří veteráni říkají: "Přinesli jsme si z Iráku nějaké suvenýry." Ale je tu řada vážných otázek, jako:

Kolik veteránů si přineslo suvenýr?

Byly tyto suvenýry skutečně kontaminovány?

Do jaké míry byly kontaminovány?

Dostali se všichni nemocní členové rodiny do styku s tímto suvenýrem?

Lidé, kteří hovoří o chemických látkách nebo o radiaci (jako třeba ti, co propagují teorii o ochuzeném uranu) jako o příčině GWS tyto otázky ignorují. Ignorují také, že je velký rozdíl v tom, mít doma kontaminovaný suvenýr a žít týdny nebo měsíce v prostředí, kde je VŠE kontaminováno jako tento suvenýr. Množství chemických látek / radiace které dostanou do těla je nesrovnatelné. A proto i zdravotní problémy by měly být nesrovnatelné, co do intenzity. Členové rodin by proto měli mít jen malé nebo žádné potíže. Tak tomu ale není.

Doufám že si nyní uvědomujete, že je velmi nepravděpodobné, že chemické látky nebo radiace by mohly být příčinou GWS u členů rodin.

Poslední možnost - nakažlivá choroba - může vysvětlit velice jednoduše co se stalo: během prvních měsíců v Iráku se veteráni touto nemocí nakazili a vyvinuly se u nich její symptomy. A když se vrátili domů, nakazili ostatní členy svých rodin, u nichž se později tyto symptomy objevily také.

4. Léčení GWS

Mnoho lidí hovoří o GWS a prezentují své teorie, ale je jen málo těch, kteří byli úspěšní při léčení nemocných veteránů. Pravděpodobně nejznámějším je doktor Nicolson (www.immed.org). Také doktor Hyman byl úspěšný (viz www.gulfwarvets.com/treat.htm). Mají na to rozdílné teorie, ale oba používají dlouhodobou léčbu antibiotiky. Mnoho z jejich pacientů s GWS se navrátilo do normálního zdravotního stavu. Viz např. www.immed.org/publications/gulf_war_illness/jamdox.html .

Protože antibiotika nemají žádný efekt v případech otrav nebo radiace, úspěšná léčba antibiotiky je potvrzením, že je to nakažlivá choroba, co způsobuje GWS. Můžeme dokonce říci, o jaký druh choroby jde: je to nemoc způsobená bakteriemi!

Trochu smutné je, že u lidí, kteří se vyléčili, se později často symptomy GWS opět objevily (1). To celkem není velké překvapení: oni se prostě znovu nakazili od členů rodiny nebo jejich léčba nebyla dostatečně dlouhá, aby došlo k totálnímu zlikvidování infekce v jejich těle.

5. Jaká nemoc je za symptomy GWS ?

Doktor Nicolson říká, že GWS způsobují mykoplasmy. Jsou/byly přítomny asi u 50% veteránů s GWS. Doktor Nicolson vás otestuje na mykoplasmy a zdá se, že vás přijme k léčení pouze pokud jste na mykoplasmy pozitivní. To je trochu zvláštní: co zbylí veteráni, kteří mykoplasmy nemají? Mají stejné symptomy, ale jinou nemoc? A je tu další problém týkající se mykoplasm: obvykle potřebují, aby imunitní systém byl poškozen dříve než mohou začít zaplavovat tělo.

Doktor Hyman nezkoumá mykoplasmy, ale "baktérie v moči". To znamená, že pravděpodobně přijímá k léčení i lidi, kteří nemají mykoplazmy. A je také úspěšný!

Je za GWS více nemocí? To nevypadá pravděpodobné, protože nejsou dvě (nebo více) rozdílných sad GWS symptomů - u kohokoli se může vyvinout kterýkoliv (u něho nový) symptom ze sady asi dvaceti. To je zcela běžné.

Zdá se, že to nejsou mykoplasmy, ale nějaká jiná nemoc, která je odpovědná za GWS symptomy. Musí to být nakažlivá nemoc, která poškozuje imunitní systém. To může vysvětlit, proč je časová prodleva mezi vytvořením GWS symptomů a rozvojem mykoplasmálních (nebo i jiných) infekcí: imunitní systém musí být dříve poškozen, a to trvá určitý čas. To také vysvětluje, proč je léčba antibiotiky učinná i u lidí bez mykoplasmat a dále to vysvětluje, proč je pouze jedna sada GWS symptomů.

Pojďme nyní zpátky k symptomům GWS.

6. GWS a CFS.

GWS bylo poprvé diagnostikováno u veteránů první Války v Zálivu, ale stejnou sadu symptomů mají lidé s CFS (Chronic Fatigue Syndrom = Syndrom chronické únavy) - viz např. Figure 1. v www.gulfwarvets.com/article24.htm . Zdá se, že GWS i CFS jsou způsobeny jednou a tou samou nemocí, ale jsou tu určité rozdíly:

A. Je zcela jisté, že je GWS nakažlivé, ale u CFS to tak nevypadá. Lidé, kteří mají CFS, obvykle nemají nikoho s CFS mezi členy rodiny, mezi přáteli nebo spolupracovníky.

B. Hromadný výskyt tolika případů jako u GWS nebyl nikdy u CFS zaznamenán. Ale případy, kdy se objevilo CFS u několika lidí zárověň, byly několikrát zaznamenány.

C. Potíže, které mají veteráni s GWS, jsou obvykle o hodně intenzivnější než potíže lidí s CFS. (Např. lidé s CFS někdy mluví o sebevraždě, ale skoro nikdy ji nespáchají. Mezi lidmi s GWS jsou sebevraždy dost časté.)

7. Co se to stalo během první Války v Zálivu?

(Od počátku článku až sem šlo pouze o fakta. Odtud dál je to i trochu odhad, jak fakta co nejlépe vysvětlit s ohledem na obecný chod věcí.)

Již víme, že GWS je bakteriální nemoc. Odkud se vzala ?

A. Endemická choroba. Tomu ale nic nenasvědčuje: Lidé v Iráku, Kuvaitu nebo SA takové potíže nemají (2). A američtí vojáci, kteří jsou v Iráku nyní, je také nemají. A jak vysvětlit CFS ?

B. GWS je nová "přirozená" nemoc. Na to to ale nevypadá, protože má stejnou sadu symptomů jako nemoc, která způsobuje CFS. (Vytvoření nové nakažlivé choroby není každodenní událost: obvykle k tomu dochází jednou za mnoho set let.)

C. Nemoc vytvořená "uměle" v laboratoři. To zní daleko pravděpodobněji než předcházející možnosti. Prostě vzali chorobu (třeba tu, co způsobuje CFS) a geneticky ji zmodifikovali. To by mohlo vysvětlovat vyšší morbiditu u GWS - byla prostě tak navržena. Ale je tu další záhada, která vás už možná napadla: Jestliže se GWS šíří na členy rodiny, proč se obvykle nešíří na další lidi vytvářejíc tak epidemii GWS? Nemoci mění své vlastnosti (3), ale může být ta změna tak rychlá?

D. GWS je CFS. Iráčani se rozhodli použít nemoc, která způsobuje CFS jako biologickou zbraň. Aby připravili velká množství nakažlivé látky, rychle ji šířili z jedné bytosti na druhou (asi šlo o zvířata). Když se nemoc šíří rychle, její symptomy se stávají vážnějšími (4). To vysvětluje, proč příznaky GWS jsou vážnější než příznaky CFS. Když se nemoc šířila z veteránů na členy jejich rodin, tak se už zase šířila svým obvyklým způsobem, to znamená pomaleji než v irácké laboratoři. To vysvětluje, proč členové rodin mají obvykle méně potíží (5) a někteří jsou (nebo alespoň se zdají být) zdraví. Když se infekce šíří z členů rodin veteránů na další lidi, její morbidita se snižuje při každém přenosu: lidé mají menší a menší potíže. Pouze malá část lidí má závažnější potíže, obvykle diagnostikované jako CFS. Proto tedy nevidíme žádnou epidemii GWS a CFS se nezdá být nakažlivé.

Myslím, že poslední možnost nejlépe vysvětluje to, k čemu došlo.

8. Nemoc odpovědná za CFS/GWS symptomy

Hledáme pomalu se rozvíjející bakteriální chorobu, která:

- Poškozuje činnost nervového systému velmi flexibilním způsobem - to aby bylo možné vysvětlit neobvyklý soubor stále se měnících potíží jako je únava, bolest, svědění, ztráta paměti apod. Potíže, které přicházejí a pomíjejí bez jakéhokoli zjevného důvodu. 

- Poškozuje imunitní systém a umožňuje tím, aby se vytvářely oportunní infek

Nemoc, která nejlépe odpovídá těmto kritériím, je lepra.

9. Důsledky

Protože méně než asi 1% nakažených lidí má diagnózu CFS, nemoc, která stojí za CFS/GWS se musí v USA/Evropě vyskytovat často. Kde jsou všichni ti nakažení lidé, kteří nemají diagnózu CFS? Je několik možností:

A. Mají CFS symptomy, ale z nějakého důvodu nebyli klasifikováni diagnózou CFS. (6)

B. Jejich CFS symptomy nejsou natolik vážné, aby diagnózu CFS získali.

C. Dostali jinou diagnózu: nemoc, jejíž příčina je neznámá, jejíž léčení je nespolehlivé, a výhled pacienta nejistý. Některé takové nemoci: Alergie, Ekzém, Astma, Cukrovka typu 2 (7), Roztroušená skleroza, Psoriáza, Lupus.

D. Nemají (téměř) žádné potíže a mohou prožít normální život. (Ale - tak jako všichni nakažení - šíří infekci dál.)

Nemoc, která je za CFS/GWS, je pravděpodobně tou nejčastější nakažlivou nemocí v USA/Evropě. Veteráni z první Války v Zálivu se liší od zbytku nakažených lidí pouze intenzitou svých příznaků.

10. Pokud je to lepra, proč nevidíme lidi s deformacemi obličeje?

V Evropě během posledního tisíce let byli lidé s deformacemi obličeje účinně separováni od zbytku populace. To zabránilo šíření variant lepry projevujícími se deformacemi obličeje. Ale šíření variant lepry, která deformace nezpůsobovala, nebylo omezeno, protože nakažení lidé nebyli obvykle identifikováni.

Tak jako lidé během tisíců let dávali přednost jabloním s většími jablky, aby získali jabloně s velkými jablky, tak my v Evropě jsme dávali přednost lepře bez deformací obličeje, a tím jsme si "vyšlechtili" lepru, která deformace obličeje nezpůsobuje. (4)

11. Proč nemoc způsobující CFS/GWS nebyla dosud (oficiálně) identifikována?


Nemoc, která způsobuje CFS/GWS je problém pro část společnosti a hrozba pro její zbytek, ale pro farmaceutické společnosti a ty, kteří profitují ze zdravotnické péče, je tato nemoc stabilní zdroj příjmů. Jak asi víte, komerční společnosti jsou dostatečně silné na to, aby si vynutily to, co je v jejich zájmu.

V každém případě, ve společnosti, kde jsou nové nemoci "vyráběny" (8), a vypouštěny mezi lidi, by tento článek neměl být nějakým velkým překvapením.

12. Co můžete dělat.

Pokud máte potíže, které odpovídají CFS/GWS, můžete vy sám/sama (bez účasti lékařů) prověřit to, co zde bylo řečeno:

1. Lepra poškozuje vnímání teploty v konečcích prstů. Lze to otestovat jednoduchým způsobem: Připravte si jeden šálek s chladnou vodou a jeden s teplou vodou (asi 50 stupňů). Požádejte někoho, aby si vzal štěteček a sedl si k vám. Zavřete oči a vyzvěte ho, aby vzal štěteček a namočil ho do jednoho z hrnků a pak se dotkl konečku některého vašeho prstu. Měl byste říci, zda je štěteček teplý nebo studený. To je třeba několikrát opakovat. Zdravý člověk odpovídá ihned a správně. Pokud si nejste jist, zda odpovídáte dost rychle, zkuste jinou část prstu - zde citlivost na teplotu není poškozena. Toto je standardní test na lepru.

2. Vdechujte alkoholové výpary (např. z vroucího vína) asi po dobu 10ti minut každý den. Tím zlikvidujete infekci v dýchacím traktu a potíže spojené s poškozením činnosti nervů (např. únava) a sekundární infekce by měly zmizet během několika málo dnů. Alergie a kožní problémy zatím zůstanou. (Pravidelné vdechování alkoholu též pravděpodobně zamezí šíření nemoci na další lidi.) Pokud jste úspěšní, nezapomeňte na další členy své rodiny - a to i v případě, že tvrdí, že nemají žádné potíže.

Spolehlivá informace o GWS:

www.immed.org - IMMED: The Institute for Molecular Medicine 
www.gulfwarvets.com - American Gulf War Veterans Association (viz další linky zde).

************************************ 
POZNÁMKY: 

(1) Dr. Nicolson byl optimista, když léčil GWS v polovině 90tých let, ale když se GWS symptomy začaly opět objevovat po úspěšně dokončené léčbě antibiotiky, uvědomil si, že bojuje v bitvě, která je ztracena: antibiotická léčba nemůže být úspěšná, pokud léčíme jen jednu osobu, která je obklopena dalšími nemocnými lidmi.

(2) Vím o lidech z Kuvaitu, kteří měli stejné potíže jako veteráni z Války v Zálivu (I) (vyhledávali zdravotní pomoc v USA), ale jejich potíže také nastaly až po začátku první Války v Zálivu.

(3) Vlastnosti nemoci se mohou měnit. Asi víte, že syfilis se začala šířit po Evropě v šestnáctém století. Ze začátku to byla strašná nemoc, která zničila tělo během několika let. Později byla již méně morbidní - lidé žili 20, 30 i více let. Nyní asi 50% případů (v Evropě) nemá žádné příznaky: tito lidé jsou obvykle diagnostikováni rutinními testy, když jsou přijímáni do nemocnice. Např. když mají nehodu nebo jinou nemoc nebo v případě těhotenství.

(4) Toto je příliš složitý problém, aby ho bylo možné vysvětlit tady. Prostudujte si, prosím, knihu "Sobecký gen" od Richarda Dawkinse, knihu "Vládce parazit" od Carla Zimmera nebo další, kde je Darwinova teorie použita k vysvětlení chování zvířat a jejich vlastností.

(5) Potíže členů rodin veteránů jsou obvykle zahrnovány pod diagnózu CFS.

(6) Například: Mají CFS symptomy pouze po krátké období (např. méně než 6 měsíců) - nebo - Mají pouze jeden z CFS symptomů - nebo - Mají již diagnózu od psychiatra - nebo - Jejich doktor nezná CFS. Podmínky diagnózy CFS jsou v různých zemích různé a někde je tato diagnóza zcela neznámá.

(7) Lepra a cukrovka jsou nejčastějšími příčinami ztráty prstů a noh z důvodu neurologických. Viz např. National Diabetes Information Clearinghouse (http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/neuropathies/ ) for Diabetic Neuropathies.

(8) Viz např. L. Horowitz: The Avian Flu Fright is Politically Timed, www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20051012&articleId=1071

Současná (r. 2018) poznámka na okraj: Já už jsem toto téma před dlouhou dobou uzavřel a nevěnuji se mu. Nicméně, pokud se setkám s nějakou důležitější informací, která se k němu vztahuje, všimnu si jí:

- V poslední době se stalo běžným použití DNA v různých případech. A tak by bylo snadné - pokud chceme diagnostikovat lepru - vyzkoušet, zda se v nějakém vzorku pacienta neobjeví DNA původce lepry. To se ale kupodivu NEDĚLÁ! Jen v Indii to kdosi zkusil: Snažil se zjistit skryté případy lepry v populaci. Dopadlo to špatně: Původce lepry byl objeven u většiny testovaných lidí. Článek o tom jsem nalezl v jednom mezinárodním, odborném, anglicky psaném časopise, asi z let 1995 až 2010. V Lékařské knihovně ČR (Praha, poblíž nám. I.P.Pavlova) ho mají v tištěné (papírové) podobě. Odkaz nemám.

 

A pro Vás, co jste to dočetli až sem - zítra pustím článek o tom, co si o tom myslím jako Vidlák 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

kurva, tak oni mě léčí na cukrovku a nakonec to je lepra, kurva!

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

п»їorder stromectol online <a href=" http://ivermectinon.com/# ">best price on ivermectin pills</a> - ivermectin 1mg

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy prescription drugs from canada cheap <a href=" http://prescriptiondrugson.online# ">buy prescription drugs without doctor</a> - erectyle dysfunction

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

stromectol 3mg tablets <a href=" http://stromectolgnr.online# ">buy stromectol</a> - ivermectin for humans

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 1mg <a href=" http://stromectolgnr.com/# ">ivermectin cream</a> - ivermectin lotion for lice

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

stromectol tab price <a href=" http://stromectolgnr.com/# ">buy stromectol</a> - ivermectin 6

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ed natural remedies <a href=" https://pillgtr.com/# ">erectile dysfunction</a> - solutions for ed

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

paypal cialis <a href=" https://cialisgtr.com/# ">cialis without a prescription</a> - whats better viagra or cialis

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic clomid <a href=" http://clomidgtr.com/# ">clomid for sale</a> - buy clomid online without prescription

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy viagra online usa <a href=" http://viagragtr.online# ">buy viagra online usa</a> - viagra price

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

cheap erectile dysfunction pills online <a href=" http://pillgtr.com/# ">ed meds pills drugs</a> - best online drugstore

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

zithromax capsules <a href=" http://zithromaxizi.com/# ">zithromax for sale online</a> - zithromax without prescription

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin purchase <a href=" http://ivermectinizi.com/# ">ivermectin 1</a> - purchase oral ivermectin

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

how do i get propecia <a href=" http://propeciaizi.com/# ">propecia generic</a> - cheap propecia pills

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin humans <a href=" https://ivermectinizi.com/# ">ivermectin 80 mg</a> - cost of ivermectin pill

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

purchase zithromax z-pak <a href=" https://zithromaxizi.com/# ">zithromax generic cost</a> - buy zithromax online cheap

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic cialis with dapoxetine <a href=" https://cialismgz.com/# ">cialis pills</a> - does cialis really work

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra cost per pill <a href=" https://viagramgz.com/# ">buying viagra online</a> - when will viagra be generic

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

cialis no prescription <a href=" https://cialismgz.com/# ">cialis pills</a> - buy low dose cialis online

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

cipla cialis <a href=" http://cialismgz.online# ">cialis no prescription canada</a> - can you buy cialis without a prescription

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 5 mg price <a href=" http://ivermectincovi.com/# ">ivermectin for sale</a> - ivermectin over the counter

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 1 topical cream <a href=" http://ivermectincovi.com/# ">ivermectin</a> - ivermectin tablets order

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako odborník na nic,uvažuji,čím nafetovali vojáci nahnané do války v zálivu.

Zatím bez slepic

být. Nebylo by to poprvé, ani naposledy. Prostě emeryckým soudruhům v labinách něco nevyšlo, jak se domnívali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

následně provedené autodiagnostice jsem zjistil, že mám všechny výše popsané nemoci. Lepru, syfilis, cukrovku, všechny houby na světě a tak dále. A to už nejméně od narození. A když slyším o práci, jsem okamžitě tak unaven, že mne od ní musejí odnést, ani prchat nemůžu.
Jediné, co mne povzbuzuje k dalšímu žití, je vdechování výparů z chlastiva.

Ale trochu vážně
Hlupáci lidé si mysleli, že vymyšlením penicilínu nastane éra nekonečného a nepodlomitelného zdraví. A vono houno.
Zoufalcům uvažujícím o léčbě antibiotiky jen malou poznámku - tyto léky jsou ještě větší sajrajt, než původci našich nemocí, jinak by je prostě nezabily.
Nemoci, které jsou zvladatelné jinými prostředky, léčím zásadně těmi jinými. Určitě bych si AB nestrčil do huby kvůli bolesti v krku. Ostatně už hezkých pár let o něčem takovém vůbec nevím. Postačí trocha kuchyňské soli a obyčejná voda z kohoutku.

Zatím bez slepic

"Po přečtení článku a
následně provedené autodiagnostice jsem zjistil, že mám všechny výše popsané nemoci. Lepru, syfilis, cukrovku, všechny houby na světě a tak dále."

To jste na tom stejně jako Jerome Klapka Jerome ve své knížce Tři muži ve člunu. Ten měl seznam nemocí delší, ale netrpěl sklonem k samovolným potratům.

Zatím bez slepic

neodbytný dojem, že mám autora zavřeného někde v prádelníku. Úsměv mi mrznul na rtech.

Zatím bez slepic

taky mam vsechny uvedene nemoci, krome toho blbe slysim, mam refluxy, rakovinu prostaty (vylecenou) dela se mi seda dira v prostrekdu zorneho pole praveho oka, a to je mi teprve 84 let

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... tak jsem z toho jelen ... jaký přínos tato "informace" přinese (by měla přinést) do naší populace ?! Co by měla, pro mne "skrytá poenta" vypovídat ? "som zmetený !!"
Ale jinak přeji všem hezký den.

Zatím bez slepic

Přínosem je milý Lojzo informace, že není dobré být agresorem a dokonce ani být jeho nejbližší podporovatel nebo dokonce rodinným příslušníkem. Já se podle toho zařídím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale zejména je jasné, že pro farmaceutické společnosti a ty, co poskytují následně i lékařskou péči to prostě dobře živí, a možná i někdo v armádě sleduje pečlivě co a jak "veteráni" a jejich organismus a ti okolo nich "nato" nebo, že by NATO? Já vím nakonec "spojenci odhalí" kdo je za tím - PUTIN.
Targus napsal "Zoufalcům uvažujícím o léčbě antibiotiky jen malou poznámku - tyto léky jsou ještě větší sajrajt, než původci našich nemocí, jinak by je prostě nezabily." Ano "člověk moudrý" se pro záchranu lidstva domnívá, že i matku přírodu obelstí. Někdy se ZDÁ, že se mu to i povedlo, viz antibiotika, ale i tento článek naznačuje, že je moudrost, na kterou prostě nemá. Ale to hraní na BOHY a konání lidí v intencích hlášky, že válce je dovoleno vše....Nakonec už i laici tuší, že i bakterie a různí původci našich nemocí i to i bez vojenských laboratoří se zřejmě domnívají, že jsou moudré a umí už přežít i naše nejmocnější antibiotika......

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

WTF? Spletl jsem si server? :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Iráčani se rozhodli použít nemoc, která způsobuje CFS jako biologickou zbraň....k čemu je biologická zbraň která nemá okamžitý účinek( nebo nastupující fatální účinek v rámci dnů)

Zatím bez slepic

Až na ně někdo (kdokoliv) půjde příště, bude tušit, co ho čeká - a když se vrátí, tak i jeho rodinu. Pravda, pro aktuální válku to moc platné není, ale alternativa byla nedělat buď vůbec nic nebo se nechat zaživa zahrnout do písku.

Zatím bez slepic

Jenže ty Iráčany, kteří měli výhody za režimu Saddáma Husajna, už do písku zahrnuli. Takže až Američané zaútočí na Irák příště, budou bojovat s protivníky Saddáma Husajna. A stoupenci S.H., kteří teď nejsou u moci, vlastně podpoří své irácké protivníky, aby s eudrželi u moci. To je možné jen v případě, kdyby S.H. a spol. vůbec nepřemýšleli.

Zatím bez slepic

mohl být eliminován preventivními dávkami léků nebo očkováním.
Ale osobně na to taky nevěřím. Saddám měl kulové, a ne ZHN.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v těch skutečných, tzn. nezfalšovaných a neproředěných výpisech ze zdravotních karet "nemocných" vojáků..
Jak většina z nás ví nebo alespoň tuší, mocným nepřítelem naší imunity je stresový faktor a absence spánku, čehož je i v takové fešácké válce, jakou válka v zálivu byla, v míře vrchovaté. Pak už stačí třeba jen banální rýma, anebo jakási pitomá injekce s "lékem", či "cucavý bonbón" proti zubním kazům, aby se imunitní systém jedince nenávratně zhroutil, či jen mírně, avšak TRVALE poškodil.
A je vymalováno.
Vojáček přijde dom a schytává jednu infekci za druhou, kterou imunitní systém normálního smrtelníka při běžném styku běžně zvládá. Nezvládá ji ovšem, když je denodenně zásobován čerstvými chrchly a kapénkami od vojáčka - katalyzátoru - inkubátoru po řadu týdnů.. A z akutní infekce se dostáváme do chronického stádia. Do toho vlítne chytrý, krásný a mladý dochtor s vagónem antibiotik, které imunitní systém rozloží ještě více, a kruh je uzavřen.
Zas se určitě někdo ze čtenářů sám sebe optá, odkud to ten hňup mimořádných kvalit (dále jen HMK) Targus ví, jak na to přišel.
Odpověď je jednoduchá - HMK se mrknul do zrcadla a na první pohled vše pochopil. Bohužel zde nelze vkládat fota, což je vaše štěstí, jinak byste měli zkaženou neděli už ode dneška.

Zatím bez slepic

nebylo moc vystihující.
1. po WWII. nikdo neřešil nějaké syndromy, tenkrát to ještě nebylo v módě
2. slabší kusy v Ojropě pošly po válce hladem, nebylo co do huby
3. naprostá většina vojáků si nějakou památku přinesla (rodinná zkušenost). Jestli to nebyly každonoční můry nebo válečná zranění, byly to třeba neadekvátní reakce na běžnou stresovou zátěž v obyčejném životě.
4. naprostá většina navrátilců naprosto šíleným způsobem chlastala.
5. naprostá většina přeživších neměla čas se nějak extra pozorovat. Bylo potřeba znova postavit většinu měst v Evropě, rozjet ekonomiku, nikdo neměl nic, o nějakých válečných výsluhách se nikomu ani nezdálo. Kdo chtěl žít, musel do rachoty, jinak pošel hladem.

Zatím bez slepic

tam se totiz zcela vazne bojovalo od prvniho dne zcela vazne, kdezto takovej Irak byla podle Rumsfelda jen takova sranda, ale vojackove byli vycviceni od svych otcu co byli v Koreji, a v 'Namu, kde jak vscichni vime ci vy byste meli vedet to pro US vojacky nebylo tak docela slavne, takze Irak I kdyz byl celkem jednoduchy, se politicky vyuzil na ruzne syndromy, potize, ci fobie..a jelikoz vladnouci trida mela neciste svedomi, a doktori jako vsichni nenavidi armady, sli vojaxkum na ruku, takze tam kde v Koreji a v 'Namu vyslouzilci dostali jen medal, a pak celkem nic, se novodobi vojackove poucili, a zacali se o sebe "starat"

Zatím bez slepic

Vojacek prijde domu a mimo schytavani jedne infekce take nachyta postaka jak se mu pelesi s manzelkou, za tyden jde do prace, a zjisti, ze uz se do nikoho nemuze trefit, ze ta zenska v galabtii sice dala praci svleknout ale pak to slo, kdezto tadyta mrcha kdyz ji jen plac' pres prdel zacala jecet...takze po rozvodu, skoncil s praci a pak to uz zname

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

how long does viagra stay in your system <a href=" https://viagracnd.online# ">viagra commercial girl</a> - herbal substitute for viagra paypal
https://viagracnd.com/# canada viagra overnight
viagra for sale in liverpool [url=https://viagracnd.com/#]viagra how long[/url] viagra pay by paypal

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

azithromycin zithromax <a href=" https://zithromaxazitromycincheap.com/# ">cheap azitromycin</a> - zithromax capsules

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

stromectol price in india <a href=" https://ivermectinon.com/# ">stromectol tablets</a> - buy ivermectin uk

Zatím bez slepic