Co na to ti investigativci?

Autor

Před necelým rokem nechali slovenští organizovaní zločinci zastřelit novináře Jána Kuciaka. Vyšetření není u konce, podle mě ještě vyplave něco ve smyslu, že to schytal, protože se náhodně dostal blízko k něčemu, co mělo zůstat skryto, případně si dovolil říci do oči nějakému mafiánovi, že se ho nebojí. 

Sotva se to stalo, vyšly do ulic desetitisíce lidí. Bez jakýchkoliv důkazů bylo jasné, že za zločin je minimálně spoluzodpovědná Ficova vláda. Slovenská politická scéna zažila slušné zemětřesení a Fico to tak tak ustál. Demonstrace mohutně přiživovaly novinářské svazy, veřejnoprávní televize a téměř všechna média. Ze zahraničí jezdily novinářské i politické špičky, každý se k tomu vyjádřil. 

Po půl roce policie pozatýkala podezřelé a obvinila je. Pak se ukázalo, že žádná kaše se nejí tak horká a přes úpornou snahu se nepodařilo najít spojitost mezi Ficem a mafií. Spíše naopak. 

Před několika dny byl v Turecku zavražděn saúdský opoziční novinář. Nebyl zabit někde v domě, ale na saúdké ambasádě. O jeho zavraždění existuje nahrávka a po pár dnech existovala slušná zásoba sice nepřímých, ale přesto solidních důkazů o jeho smrti. Původce je v podstatě jasný. Saúdská vláda. Minimálně je tato vláda asi tak milionkrát spoluzodpovědnější za smrt Chašakdžího než Fico za Kuciaka. 

Ze světa zní kupodivu hlasy o zdrženlivosti, nezbytnosti zločin důkladně vyšetřit a vůbec reakce jsou velmi opatrné. Donald Trump například řekl, že jakákoliv rychlá reakce by byla presumpcí viny. Nekonají se žádné demonstrace... nevyjadřuje se žádný Člověk v tísni ani Jakub Janda. Ticho... tak velké, že to vypadá na vyhnití. 

Ani se nepokouším porovnat celou kauzu s tanečky kolem agenta Skřípala...  

Já celkem chápu stanovisko Trumpa a ostatních politiků. Saúdové mají prsty na ropných kapacitách  a tak z nich mají všichni plné kalhoty. Dokonce i ten americký macho a nejmocnější muž světa s fakt velkými raketami najednou stáhl ocas. Jo, kdyby mělo dojít na ropnou krizi, proti tomu by čínsko americká obchodní válka byla jen selanka.  Zřejmě by to urichlilo většinu krizových jevů ve společnosti, leckoho by to smetlo a na konci by po světě jezdilo mnohem více Toyot Hillux s namontovaným kulometem. 

Ti menší politici a jsou samozřejmě podělaní ještě mnohem víc. Jejich loutkovodiči mlčí a není nic horšího, když nevíte na koho kydat špínu a koho adorovat. Není divu, že mlčí i naše politická reprezentace. Stejně tak nepřekvapuje to ticho od Člověka v tísni a Evropských hodnot. Placení z amerických a bruselských peněz musejí držet linii a jejich šéfové se ještě nerozhodli. 

Je jasné, že někde se scházejí stovky diplomatů. Někteří vymýšlejí, jak to zbagatelizovat, ututlat či rozplynout do vytracena. Nepochybuji o tom, že na něco přijdou. 

Mě ale překvapuje ta reakce novinářů. Proč oni, ty symboly nezávislosti žurnalistiky a svobody, něco nedělají? Proč nesvolávají demonstrace? Proč Česká televize něco neorganizuje? Proč se neozývají nezávislí herci, kteří se nebáli postavit Babišovi? Kde jsou ti novináři, kteří vyhlašovali svou statečnost, když šlo o Kuciaka? 

To jim nevadí ta výběrovost? To jim nevadí ten precedens, že když chcípnete kvůli Saúdům, tak se za vás nikdo nepostaví? Umřít na Slovensku z pomsty mafie, to máte alespoň plný hrob kytiček, ale když umřete v Turecku z pomsty tmářského režimu, tak se za chvíli zjistí, že si za to můžete sámi. 

Jaká další témata jsou tabu? O čem ještě nesmíte psát a mluvit, koho ještě se musíte opravdu, ale opravdu bát? Kdo další vám nařizuje, jak pracovat a žít? Jaké další kauzy  nikdy neotevřete, protože jde opravdu o život? 

Nebo jste všichni prostě zbabělí? Tak zbabělí, že si troufnete na odpor jen v demokratické zemi, kde je demonstrování bezpečné a následky žádné? Když jde o diktaturu a velké prachy, tak už sklopíte uši a zalezete do děr? 

Je to stejné jako se semknout po teroristickém útoku že?  Pochodovat pod Eifelovkou za doprovodu po zuby ozbrojených policajtů a vojáků. To by vám šlo. Ale jakmile je opravdu nutné osvědčit odvahu, vlastní mozek a čest, kterou nikdo nezaplatí, tak to jste ticho. 

Jsem rád, že to vím. Přihlédnu k tomu, až od vás budu číst zase nějakou vaši výzvu na obranu demokracie.  Té demokracie, kterou bráníte jen tehdy, když to nese prachy a je to bezpečné. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, napsal jsi to i za mě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napsal jsi to i za mě. Děkuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jasná ukázka,že novinařina nevynáší,ale jen podlízavost.
To samé politici,čekají na povel z USA,jak mají postupovat.
Už nejde mluvit o S.Arábii,jako o svrchovaném státě,když je ovládaná Izraelem.
Tak jako kauza Skripalovi,tak mne to vychází i u toho novináře,že jde o propagandu tajných služeb.

Zatím bez slepic

Je to ukázka, JAKÁ novinařina vynáší.
Pokud se tomu dá říkat novinařina...

Zatím bez slepic

Teď to předvedli s T.Spencerovou,jaká novinařina je žádaná.
U ní bych řekl,že jde o novinářku,nebojí se vycestovat do světa a napsat to po svém.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nějak polopaticky. Nelze vymyslet kličku, která by text zpochybnila.

Zkreslování skutečností není jen záležitost poslední doby, jen nám chvíli trvalo, než jsme pochopili. Třeba výroba Ruska jako úhlavního nepřítele trvá od doby, kdy byl odstraněn Jelcin. Důvody jsou dva. Rusko se znovu postavilo na nohy a USA s NATO potřebují doma zdůvodnit náklady na zbrojení.
Tuto skutečnost neuslyšíme. Že Rusko, pokud má jen trochu pudu sebezáchovy, se do desetkrát silnějšího seskupení nepustí, nikdo nezmíní. Přitom jde o skutečnost naprosto jasnou, neexistuje jeden důkaz, že by Rusko tyto choutky mělo.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby tento nesmysl šířily některé weby, ale vadí mi, že ho šíří oficiální mainstream celého západního demokratického tábora. Je to podlé chování současné politické reprezentace.
S lidmi by se mělo jednat na rovinu, aby si mohli svých představitelů vážit !

Zatím bez slepic

Výroba Ruska jako úhlavního nepřítele trvá už mnoho století. Zlikvidovat Rusko měla řada historických akcí, z nichž nejviditelnější byl asi Napoleon, VŘSR, Hitler, Jelcin.

Rusko je zkrátka velmoc. Má moc, bohatství, suroviny, atd. Bude vždy snaha ho připojit ke koloniální říši.

Zatím bez slepic

...důvody. Kdysi dávno jsem četla velmi zajímavý rozbor, jak už byly ruské nerostné suroviny prakticky poděleny mezi jiné velmoci (samozřejmě, největší krajíc měli dostat Američani) smlouvy těsně před podpisem. A proč tehdy došlo k velkému zatýkání oligarchů - protože v tom měli pazoury, samozřejmě.
Přiznám se, že už tehdy jsem popřemýšlela o Putinovi dost uznale; mám slušnou fantazii a zhruba jsem si představila, proti čemu to tak stál.
A Vidláku - napsal jste to skvěle. Přesně a výstižně a velice pravdivě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, jen blogger Větvička se jim posmiva, ale nikde nevidím Štětinu, nebo Kalouska jak vyhrožují sankcemi.

Zatím bez slepic

Chviličku strpení. Nejdříve si musejí jet do USA pro noty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stádnost je povahovým rysem českých novinářů. Kteří si vytvořili postkomunistický svět podle poučky "co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic není". Vlastně si konečně vytvořili komunismus, resp. tu část "každému podle jeho potřeb". Práci veřejnoprávních médií už nekontroluje vlastník, který to všechno financuje (občané zastoupení státem), nýbrž si to řídí novináři sami (televize přeci patří těm, kdo v ní pracují, jak svého času prohlásil Schwarzenberg).
Nechávají se platit našimi daněmi (protože koncesionářský poplatek není nic jiného než daň), a ne nijak malými. Chudí lidé, jako já, zaplatí za koncesionářský poplatek za rok více peněz, než na dani z nemovitostí. Do toho, co s našimi daněmi udělají, si však tito "novináři" nenechají mluvit. Takže jejich hospodaření a jejich práce je reálně mimo jakoukoliv veřejnou kontrolu. Nikdo z politiků se o kontrolu jejich práce nepokusí, neboť by ihned nastal velký povyk o zasahování do nezávislé žurnalistiky. Která ovšem vůbec nezávislá není. Veřejnoprávní média (ČTK, ČT a ČR) se stala vlastně samostatnou politicko-lobistickou skupinou, která prosazuje různými manipulativními technikami určitou agendu. Tato agenda ovšem odpovídá názorům cca 3% občanů našeho státu.
Hájení zájmů všech občanů našeho státu, tedy nejen těch 3 % mají v popisu práce námi volení politici. Při příštích volbách bychom se jich měli ptát, jakým způsobem hájí naše zájmy vůči veřejnoprávním médiím.
Otázka, kterou si kladu již nějakou dobu je, jak je definován "novinář". Novináři se považují za nadlidi, vyžadují od společnosti zvláštní práva, aniž by bylo jasně definováno, kdo má na ta práva nárok a jak jsou zvýšená práva vyvážena zvýšenou odpovědností. Zatím to tak vypadá, že se jedná o samozvanou sektu a odpovědnost novinářů se blíží nule.
Mimochodem, kdyby plnila "veřejnoprávní" média svoji úlohu, na Ministerstvu vnitra by nemuselo být "Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám", tedy cenzurní úřad. Nepravdivé informace by přeci měli dávat na pravou míru námi bohatě placení "veřejnoprávní" novináři, a nikoliv agenti vnitra. Mimochodem, v čele Centra již není paní Romancovová, nýbrž Benedikt Vangeli.

Zatím bez slepic

Stádnost je rysem lidstva od jeho samého počátku. Novináři se chovají zcela stejně jako jiné zájmové skupiny. Do ruky, která vám dává chleba/peníze většina lidí nekousne, ať se jedná o novináře, zemědělce, úředníka, politika, vědce, neziskovkáře, manažera, či prostého dělníka.

Problém stádnosti je pouze a toliko ten, že některé skupiny - nejen novináři - mají moc likvidovat masově lidstvo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se ukázal jako uňafaná čivava. Je k ničemu, jen některým lidem přináší radost. Kauza se zavražděným saúdským novinářem jen ukazuje dvojí metr bruselské a washingtonské morálky. Ale to jsme se mohli dávno přesvědčit na případech jako ten Kuciak, Krym, Kosovo a humanitární bombardování Srbska, Skřípal, sankce proti Rusku nebo Íránu, kauza EU k odebrání hlasovacích práv Maďarsku, Sýrie, bombardování a humanitární katastrofa v Jemenu, činnost Frontexu a lovení imigrantů u pobřeží Libye (nejbližší bezpečné přístavy jsou v Tunisku nebo Egyptě), nebo poslední dnes vyhořelá kauza syrských dětských sirotků ve věku pravého vousatého džihádisty, ze kterého uděláme sirotka, i kdyby nechtěl . Dvojí metr začal už dávno Rwandou, která byla 3 měsíce všem ukradená, a my v něm jen pokračujeme. To vše děláme jen pro udržení životního stylu hrstky obyvatel USA jako Soros, protože ti ostatní obyvatelé USA z toho taky nic nemají.
Kauza zavražděného saúdského novináře vyšumí do vytracena. Prostě se o ní nebude psát nebo informovat jen někde na posledních stranách novin, krátké zprávičky někde v textu vysílání ČT. Daleko horší akce saúdské armády v Jemenu taky procházejí bez povšimnutí. Za zmínku stojí jen fakt, že Saúdi válčí v Jemenu už 3 roky, mají naprostou převahu v technice a nejsou schopni ničeho dosáhnout. Stejně jako USA v Afgánistánu a Iráku už 17 let. Takoví chtějí vládnout světu? To může dopadnout jen špatně.
Hrajeme hru o trůny a my jsme v ní pěšáci a plátci. Stejní pěšáci jsou čeští novináři, politici i ti ukřičení neziskovkáři. Bezvýznamné nuly. Jakýkoliv český politik, novinář nebo představitel neziskovky je ve světovém měřítku jen myš, která řvala.
Kašlu na budování světlých zítřků nebo záchranu lidstva, mně stačí zlepšit situaci jenom v ČR.
Plán Bruselu na rozředění národních států je v zásadě správný (z pohledu z Bruselu) k integraci EU, jenže zapomněli vyvažovat jednotlivé příchozí skupiny imigrantů, a tak místo multikulturního mixu dováží jen jednu skupinu obyvatel muslimského vyznání, která nakonec pohřbí myšlenku celé sjednocené EU. Ani osmanská říše nebyla jednotná. Sultán sice formálně vládl v Konstantinopoli, ale bejové v Alžíru nebo Tunisku si dělali, co se jim zlíbilo.

Nejlépe se hodí vidle do soukolí světového dění tím, že budeme nadšeně budovat nový evropský socialismus pod vedením neomarxistů v Bruselu a ochotně souhlasit s každou blbostí z Bruselu.

Zatím bez slepic

Gerde, i když s Vámi souhlasím, neodpustím si jednu otázku a jednu hádanku.
1. Co má vlastně tzv. neomarxismus společného s marxismem a proč se mu vlastně tak říká?
2. Kdo je autorem následujících slov: "Nemáme již vlastního státu, ale jsme součástí mocné říše, v níž se můžeme dále vyvíjet." ?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že by jeden z milých krajanů, ministr kultury E. Moravec na václavským Václaváku při demonstraci jednoty národa LP 1942? Nebo jste snad Godote věštec - bude to z řečniště PS ČR v brzké době?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

definici neomarxismu na stránkách vlka od Lea, jestli to zas nemotám.
Vysvětlil to tam tak nádherně a precizně, že se neodvažuju o jakoukoli parafrázi.

Zde:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/10/19/elity/

Dovolím si vyškubnout jedno souvětíčko:
To byl intelektuální guláš Ameriky šedesátých a sedmdesátých let, ze kterého se zrodila Nová levice. Názvoslovím klame, protože v Evropě chápeme levici jako institut, který bojuje za sociální rovnost, kdežto americká Nová levice požaduje kulturní a genderovou rovnost až feminismus a práva sexuálních menšin.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote,
neomarxismus má s marxismem stejné metody, ale jeho cílem není zničení soukromého vlastnictví výrobních prostředků. Jinak v něm najdeme vše špatné z marxismu - nekritické svazáky, nenávist k nepřátelům nového zřízení, potlačování projevů kritických k nové ideologii, cenzura, ničení životů nepřátel, obvinění ze zapšklosti a čecháčkovství. A samozřejmě realizaci nových idejí má platit i ten, kdo s ní bytostně nesouhlasí. Je zde příliš podobností mezi marxismem a neomarxismem. Vlastně jediný významný rozdíl je, že neomarxisté nechtějí zestátnit všechny výrobní prostředky.
A ten výrok "Nemáme již vlastního státu, ale jsme součástí mocné říše, v níž se můžeme dále vyvíjet." je v podobné formě, pokud vím, součástí rozhlasového vysílání neznámého reportéra z 15.3.1939.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. Za vysvětlení děkuji, souhlasím.
2. Nejste daleko, autorem je Emil Hácha. Možná má pravdu i fotrák výše, bohužel.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také jsem si myslel, že výrok pronesl E. Hácha, ale nenašel jsme žádný odkaz, kterým bych si to ověřil.

Zatím bez slepic

Souhlasím s Gerdem.

Dám jen dovětek, že skutečným cílem Bruselu bylo zničit národní státy a jejich sílu a prosperitu. Do toho zapadá i poislámštění Evropy - a bylo to vybíráno zcela v souladu se záměrem. Cílem Evropské unie nikdy nebyla silná Evropa, ale naopak slabá, zbídačená a chaotická Evropa.

Zatím bez slepic

Cílem je sjednocená Evropa nebo nejlépe celý svět. Nechceme přijmout středomořské arabské státy do EU? Až zde budou početné menšiny Alžířanů, stane se splynutí logickým krokem. Evropa regionů? Regiony budou vždy příliš malé, slabé a bezvýznamné, aby se mohly úspěšně postavit proti centru v Bruselu. Lidé z EK klidně Evropu sjednotí, i kdyby měli vyměnit obyvatelstvo. To už tu vlastně bylo, naposledy přesuny národů prováděli Hitler a Stalin. Nejnověji se k nim řadí Juncker a Merkelová.

Zatím bez slepic

Dovolim si s Gerdom nesuhlasit.
Jemen a Afganistan maju jednu velku spolocnu premennu. A tou je absolutna neochota obetovat vlastneho pesiaka pre vojensky postup vpred.
USA "bojuje" v Afganistane zasadne vo vzduchu a v okoli zakladni. Saudi len zo vzduchu. Zakladne nemaju. Bez pesiaka to proste nejde. A original saudov je asi zalostne malo a zoldieri su... nestabilni ?? :D
Kerosin maju obaja. Peniaze zatial tiez. A o par sto rokoch sa to bude davat za priklad v ucebniciach ako vypada, ked si niekto honi triko za erarne peniaze bez vyhladu na pokrok :D ... a ako to fakt..ale fakt nerobit :D

Zatím bez slepic

Není to ani moc dlouho, kdy US Army obětovala 3 české vojáky a poslala je nekryté k Afgánci, který se s nimi odstřelil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stále zastávám názor, že se Kuciak nevyšetří. I když trhliny již jsou. Ta banda pošahanců není schopna udělat pořádnou práci což je skličující. Zatím je jen jeden práskač. Pokud jej nechají chvíli bez dozoru bude dopráskáno.

Zatím bez slepic

Cílem Kuciaka nebylo najít vraha, ale vyvolat barevnou revoluci na Slovensku. Asi tak jako estébák Zifčák simuloval mrtvého Martina Šímda v listopadu 1989, jinak by se sametová revoluce NIKDY, zdůrazňuji NIKDY nenastartovala.

Šedé eminence v pozadí vědí, že když chtějí vyvolat změny, vražda je dost vysoká karta, aby dav přestal myslet. Ještě vyšší karta než zabitý chlap je zabitá mladá holka - to dav myslí ještě méně a rozum lidí jde úplně do hnoje. Možná i tato karta bude časem vynesena.

Nevím, proč si někdo myslí, že snad se chtěla vražda Kuciaka vyšetřit! Naopak, nikdy se neměla vyšetřit! Celé pozadí vraždy mělo vyjít do ztracena, protože by mohlo narušit danou akci "barevná revoluce na Slovači". Nikdy se nedozvíte, co se kolem Kuciaka stalo! Nikdy! A pokud ano, budou to takové nekonzistentné logické pitomosti, že jim bude věřit jen Jasánek, Kocáb, Janda.

Zatím bez slepic

co měla vražda (tuplovaná) za úkol způsobit.
Už jsem tady nejméně jednou psal, jak směšné jsou "uniklé" kecy o skutečnostech, které měly vést k dopadení pachatelů.
Jestli tohle měli udělat profesionální voják s bývalým policejním vyšetřovatelem, museli předtím nejdříve podstoupit lobotomii.
Buďto trubači tahají moudra o faktech z notně děravé a smradlavé fusekle, anebo to bajo trio, které si údajně hrálo na vrahy, muselo přijet rovnou z blázince. Jinak není možno.

Zatím bez slepic

Targusi,
nejsem si tak úplně jistý.
Vypadát to, že bývalý voják i vyšetřovatel jsou psychopati. Pro ty je typická snížená či neexistující míra obav a strachu.
Pokud jim navíc nakukali, že vyšetřovatele mají zmáknuté a že při vyšetřování budou zameteny stopy, a pokud jim nakukali oficiální verzi o objednavateli vraždy z nejvyšších míst, mohli tu předem připravenou zpravodajskou hru zblajznout ti dva vraždící hejlové stejně jako zblblé davy na ulicích.

Zatím bez slepic

Psychopati se pohybují dnes a denně mezi námi. Menší i větší. A dobře vědí, co musejí dělat, aby mohli svou činnost nerušeně rozvíjet. Snížená míra obav či strachu vůbec nesouvisí s preventivními opatřeními proti zásahu represívních složek státní nebo jiné moci.
Míra obav a strachu u tzv. normálního člověka pramení jen a pouze z naprosté neznalosti vyšetřovacích postupů a technických možností zjišťování nepřímých důkazů. Éto vsjo. Proto nic nezákonného vědomě neudělá, i kdyby si rád ulevil. Jakmile zná funkce systému a jeho meze, je na koni.

Kdyby psychouši neměli dostatečnou míru obav a strachu, vymřeli by do týdne na přechodech pro chodce a za volanty svých aut. Sic by měli všichni do jednoho své nepsychoušské řidiče.
Kromě toho zůstane nezodpovězena kardinální otázka. Kdo ti nakukal, že to jsou psychouši?
Za sebe bych řekl, že taky nějaký psychouš, nejlépe z politických kruhů, anebo z novinářský vlezdoprdelista, který dostal Befehl o tom něco narychlo sesmolit.
Zpět k údajným vrahům. Zamést stopy, to je něco jako umýt si po práci v dílně ruce Solvinou. Můžu to neudělat, ale všichni poznají, co jsem dělal. Prohledávání domku se zahradou v od 4 ráno do 18 h večer mělo jediný, ale jasný cíl. Zlomit údajného pachatele už tento den. Nebyl ve vazbě, nenechali ho dospat, nedali mu nažrat, nedali mu napít, nepustili ho na hajzl. Staré triky, jak vyhodit z kolejí jakoukoli osobnost. Jak se cítíš, když máš nasráno a nachcáno v trenclích, chce se ti chrápat a máš hlad a žížu, eventuálně ti nedovolí sežrat ani léky, které potřebuješ jako chronický pacoš? Já teda nic moc.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Pak je ještě jiná možnost,že objednatel vraždy,připravil i postup a dobu vraždy.
PAk lze uvažovat o špatné práci těch dvou profesionálů.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo v domku Kuciakových vraždil někdo úplně jiný a na ty dva to svedli. Důkazy mohou být podvržené. To je další z možností. V každém případě, kdyby vražda Kuciaka nebyla spojena s barevnou revolucí na Slovensku, věřil bych té verzi o dvou vraždících psychopatech ochotněji než nyní, kdy to vypadá jako součást zpravodajské operace.

Zatím bez slepic

Je mimořádně pravděpodobné, že zprostředkovatelé ani vykonavatel slovenské nájemné vraždy sami netuší, kdo vlastně vraždu inicioval a od koho pocházely peníze.
A pokud to tuší, těžko poskytnou jinou výpověď než jaká je přece jasná jasná už od prvního dne oranžových demonstrací.
Tedy pokud budou chtít zůstat ještě nějakou dobu naživu.

Pardon...jeden podezřelý už naživu zůstat nechtěl a zemřel, jak se dalo čekat, na sebevraždu.

Naproti tomu záhada smrti velvyslanectví v Turecku je už vyřešená a nejmocnější muž planety ji po krátkém intelektuálním úsilí přijal:
Novinář zemřel v důsledku potyčky.

Patnáctičlenné komando preventivních obránců se se štěstím a s nasazením pily na řezání kostí naštěstí ubránilo , takže nedošlo k dalším ztátám na životech diplomatického personálu, pokud nepočítáme následnou dopravní nehodu, při které zahynul jeden z týmu.

Ale to se stává, po atentátu na Kenedyho prý postupně zemřelo cca 45 svědků za podivných okolností.

No a Skřípalovi?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Vyvadil-Nech…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kurvafix Vidlak... sere ma to..ale musim napisat, ze fak moooc dobre napisane. Moooc chezky. Takto to vyzera, ked ma niekto talent spravne hodit myslienky do formy pismen. Neda sa nic vytknut, podpisujem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem se ráno vzbudil a zjitil jsem, že jsem krchovu zase o den blíž. V pohádce o průběhu života bych ale tedy měl mít čistě teoreticky o den víc nakročeno ke stavu "moudrý kmet" :-). Sice si tím druhým vůbec nejsem jist, ale tím prvním ANO, byť fakt netuším zda po funusu tedy bude lépe.

No ale dostalo se ke mně pár spásných myšlenek "jak že to zase někde nějak funguje" a dostal jsem se konečně k tomu je vykydat :-).

Takže ty dvojí metriky to mají tak, že když chtějí být ve vyšších levelech tvrdě lezdoprdelního systému, musí se podvolit systému. Na vrcholcích společenské pyramidy zvané demokracie není svobodný vůbec nikdo, nýbrž jsou tam jen téměř naprostí podrobenci-se systému. A zde se dostávám k tomu, jak že tedy vzniká ta "krásná" část Dvojí Tváře. Je to o autosugescích -> kdo se podvolí systému a začne se řádně vlísávat, pucflekovat, přicmrndávat a pokrytečtit (jak je po něm požadováno, ale může i víc, jen to holt stojí ještě větší vlastní vnitřní hnus), tomu se systém odvděčí zvýšenou výplatou a přístupem třeba k nějakému luxusnějšímu majetku nebo smetánkovštějším akcím (byť třeba kocovina je po ránu furt stejná). No a zde přichází na řadu to "krásné", daný jedinec si musí vsugerovat nikoliv že to dělá z donucení, ale že to tak dělat CHCE! Takže žádný "lezu do prdelí páč musím a nic jinýho mi skutečně nezbývá", ale musí si vsugerovávat "ten systém je skvělej a já to co dělám dělat chci" (lezdoprdelství se přejmenuje na politická korektnost a slušné společenské vychování).

No a jak to "exkrementační ústrojí demokracie" přestává totálně zvládat, tak pro ty, co to tak velmi "chtějí", přestává být šance, že by se jinde uplatnili s tím, že si budou na blahobyt vydělávat v podstatě "pozitivními autosugescemi".
U komoušů s autosugestivním sluníčkováním ve fabrice na lepší flek neuspějí, u džiháďáků možná chvíli jako prostitutky nebo otroci avšak v bídě, k chudáčkům bídným třeba do slamů megapolí to taky nebude výhra; a konkurenční demokratické "klany" mají ten samý problém.

Takže nezbývá než alespoň držet hubu (taktika mrtvého brouka; a přeci jen systém ještě sype) a asi v skrytu doufat, že to nějak samo přejde a odserou to jiní.

Jestli to přejde či to odserou nějak jiní to fakt nevím, ale je mi jasný, že každá další sugesce dobré nálady se se zhoršujícím se stavem a čím dál větším pokrytectvím dělá čím dál náročněji. Sice jde dopovat s nějakými těmi cukrátky od Chocholoušků či od dýlerů, ale i to si vybírá svůj díl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Pochodovat pod Eifelovkou za doprovodu po zuby ozbrojených policajtů a vojáků. To by vám šlo. Ale jakmile je opravdu nutné osvědčit odvahu, vlastní mozek a čest, kterou nikdo nezaplatí, tak to jste ticho."

Odpovím ústy Sira Falstafa, Jeníka zvaného Pečeně:

Co je to ta čest?

Umí taková čest přidělat nohu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello

I enjoy blogging and have just recently written an article on the future of the fashion industry. I would like to contribute it to your blog - feel free to publish it.

You will find the article inside my g drive:

https://drive.google.com/drive/folders/11BKwEwJZapIWy70aDJ0YsOl8SQKpHrD…

Hopefully, your readers will enjoy it!

Have a good day!

Regards
Katie

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello

I enjoy blogging and have just recently written an article on the future of the fashion industry. I would like to contribute it to your blog - feel free to publish it.

You will find the article inside my g drive:

https://drive.google.com/drive/folders/11BKwEwJZapIWy70aDJ0YsOl8SQKpHrD…

Hopefully, your readers will enjoy it!

Have a good day!

Regards
Katie

Zatím bez slepic