Jeden nevyřízený dluh...

Autor
Štítky

Zajisté si pamatujete článek z minulého týdne, ve kterém jsme se vyjadřovali k udavačské aktivitě zaměstnance knihovny Akademie věd, jehož identitu jsme nepropálili a pro sebe si ho pojmenovali pan Ječmínek. Tento pán měl potřebu napsat zaměstnavateli mého bratra a upozornit ho, že Vidlákovy kydy je společensky velmi nebezpečný, jakož i jeho webmaster je společensky nebezpečný a proto by bylo dobré se zamyslet nad tím, jestli můj bratr může nadále učit na střední škole.

Snadno jsme zjistili, že pan Ječmínek pracuje v Knihovně Akademie věd a ukázalo se, že své aktivity dělá v pracovní době. Tož jsme se zeptali přímo jeho zaměstnavatele, jestli to Ječmínek dělá podle nějakého manuálu Akademie věd, nebo jestli je to standardní náplň jeho práce.

Nezajímalo nás ani tak, čím je pan Ječmínek, což koneckonců bylo jasné z jeho dopisu, ale hodně nás zajímalo, čím je Akademie věd.

Slíbili jsme, že odpověď, ať bude jakákoliv, zveřejníme.

Zde je:

Vážený pane Sterziku,

reaguji na Váš e-mail.

Dopis pana Ječmínka  byla zcela soukromá iniciativa, která s náplní práce a činností Knihovny AV ČR nemá nic společného. Následná opatření budou řešena interními postupy.

S pozdravem

Ing.Magdalena Vecková

ředitelka

Jsme lidsky rádi, že se Akademie věd od takového jednání svého zaměstnance distancuje a bereme to z naší strany jako vyřízenou věc. Nemáme žádnou potřebu pana Ječmínka trestat, protože jeho jednání je záležitostí charakteru či nepovedené výchovy a to se určitě nenapraví žádným kázeňským postihem. Bohatě nám postačí, pokud svých udavačských aktivit zanechá. Zejména těch, které dělá v pracovní době.

V podstatě bychom byli spokojení, kdyby mu paní ředitelka nandala tolik práce, aby neměl čas na blbosti.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (355 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Keller po volbách
„Jednou komunista, vždycky komunista.“ Z hlediska politického je to bída. Ovšem z hlediska pedagogického se celá věc jeví mnohem nadějněji. Generál Pavel totiž vyrůstal regulérně ve zločinném prostředí a téměř až do třiceti let, podle svých vlastních slov, nechápal vůbec nic.
Otevírá se určitá šance na převýchovu v měřítku masovějším, psal jste pro Argument. Jak jste to myslel?
Většina voličů řekla, že jim nevadí komunistická minulost kandidáta, pokud se zřekl všeho, v co dříve věřil, odsoudil výchovu, které se mu dostalo od rodičů, odloučil se od bývalých přátel a jednoznačně se distancoval od všech, kteří nepřevlékli kabáty tak radikálně jako on.
Až dosud se nepředpokládalo, že je možné tímto způsobem získat absolutní pardon a nechat ze sebe udělat mravního velikána.
Nyní by se tedy mělo říci, zda se s možností převýchovy počítá i u některých jiných bývalých komunistů, anebo pro ně bude nadále platit lustrační zákon či trest v podobě snižování starobních důchodů.
Co když se někteří z nich mezitím napravili, i když to neudělali třeba proto, aby získali nejvyšší post ve státě?
:-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

Zločinný režim je tento režim, ted´ zrovna rěším, jak mi začaly chodit SMS každá jedna za 99 Kč, které jsem si neobjednal. Ale není to vůbec první zloději podporovaná tímto zlodějským režimem vůči mě. Tato mě stála jen cca 1.100 Kč. ,

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Mistře Kelly, můžete mi vysvětlit, jak může současná vláda za podvodné SMSky? Nicméně, předpokládám, že jste nevědomky na tomto musel nějakým způsobem spolupracovat. Podobnou věc jsem před časem řešil u syna. Prostě si někde něco blbě naklikal. Tou dobou byl premiérem Babiš, opravdu ho z toho nevím :-). Zkuste se podívat třeba na https://www.vimkamklikam.cz/rady-a-tipy/jak-se-branit-pred-podvody-s-sm…. Další možností je, že jste si stáhl nějakou podvodnou aplikaci.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

- - - tedy pokud mluvíme o profesoru Kellerovi z Brna. Tak ten má tu jednou českou/moravskou tvář pro ovečky doma, kdy mu všichni rozumíme, rezonujeme s jeho názory, plány a rozhodnutími... no a pak má také druhou tvář, kterou hlasoval do roku 2019 v EU parlamentu. Když jsem zjistil, pro co všechno hlasoval, udělalo se mi špatně. Pro mě je to bezpáteřní bytost, která u mě zkončila... . A o jakých komouších to vlastně mluví?
Ono totiž dostat v polovině osmdesátek (kdy každý musel sedět doma na prdeli) stipendium na Sorbonu, nebylo pro mladého komunistu Kellera složité.
Tak zacitujme z wikinky: V 70. a 80. letech (1973–1989) byl členem KSČ. Podle svých vlastních slov se stal členem KSČ jen proto, že „předpokladem pro práci v oblasti společenských věd bylo členství v KSČ“.
Takže potrefená husa se ozvala? Či co? nerozumím ....

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Mně se zase dělá špatně z vás. Když už jste se namáhal opisovat z wikiny, tak jste to měl i číst. Tam byste se dozvěděl, jak se do Francie dostal - na stipendium francouzské vlády. Poté, co už měl za sebou spoustu práce u nás. Co jste dokázal v životě vy, vy ignorantský kádrováku?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alice, já o panu Kellerovi nic moc nevím, ale s tím vyjádřením, které jsem sem dala, s tím prostě souhlasím (to jen na okraj).

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Májo,

ten výše uvedený Kellerův text je pro něj typický - ironie a vtip s nadsázkou. Ale uznávám, že JK člověk musí trochu znát (nejlépe si od něj něco přečíst):

Jan Keller je u nás přes levicové zaměření nejspíš nejznámější sociolog, filozof, spisovatel a vysokoškolský profesor. Všechno, o čem píše (sociální stát vs. globalizace, ekologie, apod.) na sebe navazuje, je opravdu homogenní. Je kritikem konzumu a globaliazce, silným zastáncem solidarity a rozumné ekologie.

Ve Francii byl tehdy na studijních stážích (franc.stipendium) několik let po vystudování u nás (ke konci osmdesátek).Pracoval tam v archivech a pak napsal knihu o francouzském společenství z minulých století. Napsal spousty knih, dobře čtivých a je ve svém oboru opravdu uznáván. Umí psát ostře, ale jinak nepíše nijak agresivně, má smysl pro humor a vtip s nadsázkou (proto ho studenti milují).

Na tuhle kádrující lidskou nulu PK sedí Kellerova slova: "Jediný statek, který je spravedlivě rozdělen, je lidský rozum. Nikdo si nestěžuje, že ho má málo".

Omluva, že Vás asi nudím, ale docela mne ten lhář nadzvedl. Odnesla jste to Vy :-) Hezký zbytek dne

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky za info. Ne že bych ho neznala, už jsem jeho názory taky četla a samozřejmě ho i viděla (dříve v TV, dnes už ne :-)).
Častěji jsem poslouchala "naživo" Kollera, který se mi taky líbil, až do momentu, kdy nabádal lidi, aby nešli volit, tomu jsem teda vůbec nerozuměla a tím mě zklamal.
Ale jak praví jedna moudrost - Není na světě člověk ten, aby se zavděčil (zalíbil) lidem všem.
To je sakra pravda. Pěkný večer!

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včelko, udivuje mě, že jen tak kopirujete kádrové odsudky od soudruhů, o kterých mnoho nevíte. Soudruh Keller, jak zde již zaznělo, je prověřený normalizační kádr. Tak kvalitní, že v době, kdy mnozí s horším původem nemohli studovat vůbec, měl takovou důvěru, že mohl studovat na prohnilém západě. A tento soudruh nám tu zkouší někoho kádrovát.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Ano, věřím tomu. Ne všechno, co kdy řekl, bylo OK, to rozhodně ne.

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

včelko, hrajete si tady všichni na ty spravedlivé, nekomunistické a je mi z vás na blití, ze všech. pindáte o ničem a to velké NIC, vždy dosáhnete. Je mi vás až líto, jak jste malí, ubozí a skoro stejně nenávistní, jako pražáci. Není ve vás trocha normálnosti, jen kádrování pořád a všech, ale nejdřív, je pootřeba, si doma před zrcadlem popravdě říct, jak, byste se zachovali v té ,či oné situaci vy sami. Někteří, v ní nebyli vůbec, jsou moc mladí a potřebují ji zažít a my ostatní, co jsme ji zažili, jsme se chovaliá stejně, jako teď. Pindáme o všem a o každém, protože jsme sami se sebou nespokojení, ale jsme natolik shnilí, že se raději babráme v tom, co dělali druzí a sami držíme huby a krok, jako v minulosti. Proto bylo chartistů všeho všudy asi 100, z toho polovina ožralců, kterým bylo šuma fuk všechno a protestovali jen proto, že protest, je jejich jediná životní jistota a dalších 10 milionů, byli zbabělci ,ale dnes jsou geroji. Už toho plkání radějií nechte,asi se potřebujete vyzuřit z vlastní neschopnosti a tak pindáte ta svoje moudra, až jste směšní. Tak se mějte, tak, jak jsem sem s nadějí přišla, zhnusena odcházím a alternativu mám za slaboduchou dívčinu, která neví, co sama se sebou a tak, si vás, pětikolka namaže na chleba. I tak, vše dobé......

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

JAK TO ŘEŠIT tedy JAK NA TO?
Nebo se aspoň přidala k alternativnímu PNZ(+) a rozebrala co tam STOJI na tvrdo!Když ne tak vám nic jiného nezbyde ,aby jste byla brzy broukožrouty zašlápnuta a ještě po vás budou bez sebe radosti bandy vládních NEOmarxistu skákat a vylomí z vás vaši holubičči dusicku!
Tak aspoň napište jak se vám líbí ty body PNZ (-)pana presidenta Pinočeta,který všechny své voliče opaři 7 prioritou jejich řízení tj

ZA VAŠE PENIZE ROZBIJl TU SVOU REPUBLIKU NA SRACKU!
Budete to chtě nechtě podporovat a já vás dodám po vojensku pod puttlerovske tanky a kaťuse a navíc to budete muset platit pod heslem

VSICHNI ZCHUDNETE ,aby RUSACI zvítězili!

Příkaz" nebudete nic vlastnit a nebudete mít ani korunu DODRŽIM! JSEM VOJAK vždyt jste mě na to sami zvolili!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ajo, nevím co konkrétně máte na mysli, který z těch článků.., takže ani nevím, na co bych měla reagovat..

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Soudruh Keller zřejmě hovoří z vlastní zkušenosti. Do KSČ vstoupil během vrcholné normalizace v roce 1973. Byl natolik uvědomělý, že jej soudruzi nechali studovat prohnilém západě (ve Francii). V KSČ setrval až do roku 1989, kdy mu bylo o 6 let více, než Pavlovi.

Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Keller

Jinak mě u něj zaujala i další věc: Jan Keller, Až na dno blahobytu Vydáno: 1993, Hnutí Duha

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Kdopak byli ti rudobijci, kteří vláčeli médii desítky, možná stovky, lidí, kteří byli zapleteni StB proti svojí vůli a přesvědčení? Kanyzu, Nohavicu, Bohdalovou...
Ti, kterým dneska nevadí na Hradě výkonný zaměstnanec bolševiků a sovětské moci do posledního dne jejich vlády.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Tak například Nohavica aktivně spolupracoval s STB a donášel na Kryla. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nahravka-nohavica-v-cizine-kryla-vel…

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

nula Hutka, který před padesáti lety seštrykoval Náměšť a zbytek života funguje jako zbytečný parazit, zavidějící Nohavicovi jeho talent a popularitu......
Není tenhlecten Hutka vaše alter ego, co Rudlo?

i kdyby informace o tom, co Nohavica pověděl StB byly pravdivé - to má být nějaká prdel? Informace o Kohoutově bytě a o tom, že Kryla sere jeho malej vzrůst? No to jistě zásadním způsobem upevnilo naše socialistické zřízení a zasadilo drtivou ránu všem válečným štváčům....a samozřejmě zničilo mnoho životů, ten Krylův a Kohoutův nevyjímaje

Kristepane.....

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

RAJCHL:

Tak tohle je absolutní skandál!
Níže naleznete odpověď Úřadu vlády ČR na dotaz zaslaný tomuto orgánu veřejné správy na základě zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím.
Musel jsem si jej přečíst asi třikrát, neboť poprvé jsem si říkal, že je to špatný vtip a podruhé, že snad není možné, že by měli tak neskutečnou drzost, aby vyplodili takový nesmysl.

V tuto chvíli je tedy zřejmé, že:

1) mluví-li o hrozbě války Andrej Babiš, je to odporná štvavá kampaň, za kterou je třeba Marka Prchala vyloučit z profesního sdružení

2) mluví-li o hrozbě války kdokoliv na FB, jedná se o dezinformaci a trestný čin šíření poplašné zprávy

3) pokud však předseda vlády opakovaně uvádí, že už ve válce jsme, jedná se dle Úřadu vlády o "metaforické vyjádření, jež je užíváno veřejnými osobnostmi při různých krizových momentech, nikoli jako sdělení, že by se Česká republika nacházela ve válečném stavu."
Aneb už zase jsme si všichni rovní, ale někteří jsme si rovnější.
Vyjádření, za které hrozí normálnímu člověku kriminál, je u předsedy vlády pouhou metaforou.
Jejich vysmívání se občanům této země skutečně nemá žádných hranic a v tuto chvíli dosáhlo již zcela absurdních rozměrů.
Z této tragikomické odpovědi, která již překročila hranice naprosté frašky vyvozuji osobně tyto dva závěry:

1) Doporučuji všem, na které si zaklekne Rakušanův KRIT, aby si tuto odpověď Úřadu vlády vzali s sebou a argumentovali tím, že jejich vyjádření bylo pouhou metaforou a že tím neměli na mysli nic konkrétního

2) Fiala by měl vyhodit celý právní odbor Úřadu vlády a pak sám podat demisi.
V zemi, která se považuje za právní stát, nelze připustit situaci, kdy za totožný skutek je obyčejný občan dehonestován coby dezinformátor a často i vyšetřován a následně trestně stíhán, zatímco u předsedy vlády se nad takovým výrokem blahosklonně mávne rukou s tím, že pan premiér to tak nemyslel a že to byla jen taková drobná metaforka.

Z trestně-právního úhlu pohledu pak vidím v tuto chvíli pouze dvě možná řešení - buď státní zástupce neprodleně zahájí trestní stíhání Petra Fialy za přečin šíření poplašné zprávy dle §357 tr. zákoníku, nebo musí policie bezodkladně zastavit trestní řízení ve všech obdobných případech.
Jakýkoliv jiný postup znamená to, že Česká republika už se nadále nemůže nazývat právním státem.
P.S.: Prosím o co nejširší sdílení tohoto příspěvku, aby se tato nebetyčná arogance naší vlády dostala k co nejširšímu auditoriu. Jsem přesvědčen, že mnoha dalším našim občanům otevře oči, neboť konečně pochopí, že politici pětikoalice definitivně převzali manýry bolševických papalášů a nabyli přesvědčení, že si mohou vůči nám dovolit cokoliv. Míra jejich drzosti totiž dneškem dosáhla zcela nové dimenze
--------------------------

Názory:
- Myslím, že se opakují manýry vlády jedné strany, co tady byla po válce. Jen se místo do Moskvy jezdí klečet do Bruselu. Dosazení politici, umlčování názoru, média chrlící propagandu. A myslím, že se máme na co těšit, bude mnohem hůř.
- 5demoliční Vrchnost má VŽDY pravdu! .. metaforicky řečeno 
- Chce to demisi a pak uchopit naší českou zemi do rozumných rukou a vyhnat fialovce od nás daleko třeba, Ukrajinu , pak bude mír pro všechny dobré lidi
Takže jen straší lidi a vyhrocuje náladu v zemi, ale nemáme to tak chápat 
- Aha, to byla od Fialy metafora... a od Černochové ... a od kdekoho z naší slavné vlády  To znamená, že všichni si můžeme říkat, co chceme, psát, co chceme atd. a bude to vlastně metafora.
Nejen, že jsme v nejhorší ekonomické situaci ze všech evropských států ale jednoznačně máme nejhorší vládu a premiér s novým drzým prezidentem to korunují. A to ještě ani prezidentem není.  
- Kdo má rozum,tak musel vědět, že chtějí Babiše dostat ze hry za každou cenu
- Jinymi slovy ..Zatímco Fiala a spol můžou říkat co chtějí, nás za to bude Rakušan zavírat..
- A co ten valecny rozpocet a valecna dan z nadmerneho zisku ?? To je jen take metafora ?? 
- zatim to byl jen cajicek, az bude agent Pavek v urade, tak se utrhnou..
- Fiala je též dobrý metafor

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Otto Černý:
„Nastupující nově zvolený prezident má být opravdu nastupující, nikoliv již nastoupený. Prezidentská tramvaj se mu ještě nerozjela a oproti tomu, co jsme slýchávali, že prezident nic zmoci nemůže, vypadá to, že zmůže.
Petrovi Pavlovi se podařilo iritovat Čínu, prohlásil o ní, že není v tuto chvíli přátelsky nakloněnou zemí, mluvil se Zelenským a ujistit ho plnou naší podporou, s tím, jak uvedl pro BBC, že by se měla po válce stát členskou zemí NATO, přislíbil vrchnímu čučkaři plk. Koudelkovi generálskou hodnost. To vše za pouhé čtyři dny.
Pokud někdo ještě pochyboval, kam tento vývoj směřuje, měly by ho aktivita sice nově zvoleného prezidenta, ale stále jen vojenského důchodce, rychle vyléčit. Někdo hodně rychle pospíchá a generál v.v. ještě rychleji plní. Pouhé čtyři dny!“ uvedl Otto Černý, oceněný účastník třetího odboje,“ člen Trikolory.

Marie Benešová, bývalá ministryně spravedlnosti
„Kroky nového pana prezidenta mne poněkud překvapily svojí zbrklostí. Ještě nesložil slib a oficiálně není ve funkci a již plnohodnotně vládne. Budeme mít tudíž v únoru dvojvládí na Pražském hradě? Na jednu stranu se mu nelíbí případný krok prezidenta Zemana jmenovat s předstihem do funkce nového předsedu Ústavního soudu, na druhé straně sám přitom činí obdobná závažná rozhodnutí před započetím vlastního mandátu v oblasti diplomacie, tajných služeb a vývodů směřujících k podávání trestních oznámení. Jsou to sice kroky mediálně efektní, ale zbrklé a unáhlené, kterých může v budoucnu i litovat. Petr Pavel se svým úřadováním „bez mandátu“ může dopouštět trestného činu přisvojování pravomoci úřadu dle paragrafu 328 tr. zákoníku. Vykonává úkony, které jsou vyhrazeny orgánu veřejné moci. Mandát k nim získává až složením slibu, tedy 9. 3. 2023.“

Jiří Kobza SPD:
„Na vojně mne učili, že „snaživý amatér nadělá více škody než rozsáhlý tým školených diverzantů“. Jak se ukazuje, stále to platí,“ uvedl Jiří Kobza, poslanec SPD, místopředseda výboru pro životní prostředí poslanecké sněmovny, bývalý diplomat.

Matěj Stropnický:
„Prezident Eskalátor, Petr Pavel, „světový diplomat“, ještě nesložil slib a už stihl naštvat Čínu. Vzápětí oznámil, že Ukrajina patří do NATO, pokračoval tím, že pro něj nejsou tabu ani dodávky stíhaček (přitom to včera odmítl i prezident Biden, a uzavřel, že vlastně pro zbrojní dodávky z jeho pohledu neexistují „téměř žádné limity“. Naštěstí neumí tu válku vyeskalovat sám. Bude na ni ale tlačit a zřejmě bude eskalátorem-průzkumníkem i tehdy, když budou Spojené státy ještě zdrženlivé. Billboardy nelhaly. Potřeba mírové iniciativy je stále aktuálnější, připojte se,“ vyzval Matěj Stropnický, bývalý předseda Strany zelených.

Zuzana Majerová:
„Nově zvolený (nikoliv úřadující) prezident Petr Pavel zjevně hodlá být aktivistickou, loajální a rozkazy plnící hlavou státu. Jeho první činy, vzkazy, gesta to jasně reflektují. Zapomíná však stále na to, že v zemi není prezidentský, nýbrž parlamentní systém. Bylo by velmi příhodné, kdyby mu někdo z blízkých, třeba pan Kolář, sdělil, že stále nemá mandát, a je tedy až do své inaugurace 9. března pouze řadovým občanem,“ upozornila Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory.

Petr Štěpánek:
Copak Tchaj-wan je středobodem české zahraniční politiky? Copak naše vztahy s Tchaj-wanem jsou důležitější než vztahy s našimi sousedy? Jsou to spíše vzkazy do Langley, že všechno běží podle plánu. Jaké či přesněji čí zájmy tím Pavel hájí? Copak českým zájmem je si co nejvíce poničit vztahy se světovými mocnostmi? A to se ještě dá očekávat, že další podobné kroky budou následovat. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Na starém českém přísloví se nic nezměnilo. O tom, čí chleba jí Petr Pavel, nejlépe vypovídají lidé, kterými se obklopil,“ okomentoval Petr Štěpánek, 1. místopředseda Trikolory.

Petr Macinka:
„Už je po volbách, proto tchajwanskou epizodu generálprezidenta Pavla není možné vnímat jako kampaň, jak toto prázdné téma vždy zneužívali ostatní čeští falešní Tchajwanci bez názoru (Vystrčil, Fischer, Němcová, Pekarová atd.).
Petr Pavel se tímto krokem vymezuje vůči éře Miloše Zemana. Být správným Antizemanem vždy znamenalo stále více a hlasitěji nadávat na čínské komunisty, a to i bez ohledu na obří ekonomické ztráty našich podniků a společností, k nimž tato hloupá a povrchní politika vedla a nepochybně povede i nadále.
Budeme sice pochváleni a poplácáni ze Západu, ale slevu na zbytečné a superdrahé americké stíhačky, které jsou mimochodem naší zemi úplně k ničemu, za to stejně nedostaneme. Český armádní speciál má prý již dnes zákaz vstupovat do vzdušného prostoru Číny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Lež, kterou šířil STAN. Ovlivnění voleb.
Dan Vávra chytá za ruku
Úspěšný vývojář počítačových her Daniel Vávra, jeden ze zakladatelů Společnosti pro obranu svobody projevu, se zase jednou rozjel. Obul se do médií a vedle toho napsal pár slov ke skončené volební kampani. Ostrých slov. Poukázal na to, kdo všechno v této době šířil dezinformace. Zmínil politika STAN i další, kteří za jiných okolností brojí proti šíření dezinformací, ale pokud chtěli poškodit Babiše, drželi se možná hesla účel světí prostředky.
„Kupříkladu 18.1. zveřejnil politik za STAN Matěj Hlavatý z volebního teamu Petra Pavla SMS zprávu, která jménem generála Pavla vyzývá lidi k mobilizaci. Seznam Zprávy (a další) následně napsal článek, ve kterém tvrdil, že na policii se obrátili první lidé, kterým zpráva přišla. Tato zpráva doslova obletěla internet jako ukázka naprosto „nehorázné Babišovy kampaně“.
Problém je, že Babiš ji neposlal ani otevřeně, ani skrytě. Ani nikdo jménem Babiše. Žádná zpráva totiž neexistuje, což potvrdila policie, které zprávu navzdory tvrzení Seznamu neukázali ani telefonní operátoři,“ upozornil Vávra.
Jedním dechem dodal, že to vlastně celé vypadá jako parodie, protože Hlavatý je člen strany, jejíž předseda a ministr vnitra Vít Rakušan chce proti dezinformacím bojovat, a to i legislativně.
Vedle toho upozornil na kauzu sázek na Babiše a některé účty, na kterých si lidé stěžují, že si vsadili na Babiše, prohráli a teď jim hrozí finanční nouze, ty označil za podezřelé.
„Poté, co prohrál, obletěl internet obrázek, kterak se zhrzená volička Stanislava Prokopová dožaduje po Babišovi vrácení 7000 korun, které vsadila a prohrála. Měl jsem to na Facebooku na zdi v mnoha variantách, vždy doplněno tím, kterak jsou Babišovi voliči debilové a podlehli jeho lživé kampani a dezinformacím. Při bližším přezkoumání ovšem zjistíte, že skutečné jméno účtu Stanislavy Prokopové je @MerchDogecoin a má pečlivě promazanou historii.

Stejně jako podobně medializovaný tweet pana Josefa, který se dožadoval vrácení vsazených peněz, protože je hloupý Babišův volič.., přestože v tomto případě se opět jedná o zjevné trollení Babišova odpůrce, který na stejném účtu horoval za Petra Pavla,“ pokračoval Vávra.
Nakonec zmínil ještě kauzu „hubu drž“, což měl údajně říct Andrej Babiš své ženě Monice na jedné z tiskových konferencí.
Mediální analytik Filip Rožánek však prokázal, že Babiš své manželce nic takového neřekl.
„Vyčištěná zvuková stopa videa, které zveřejnila @MercuryBarbora. Poznámka Andreje Babiše po odfiltrování potlesku zní „Tak, kdo je další?“. Použil jsem software @ai_lalal, který pomocí strojového učení filtruje ruchy a zvýrazňuje mluvené slovo.“ 
„Co na to asi tak říkají ti, kteří strašlivě brojí za cenzurování dezinformací a tady je zcela prokazatelně sami šířili a pomohli vzbudit dojem, že je šíří opoziční kandidát, na základě čehož mu dost pravděpodobně klesly preference?
Účel světí prostředky? Když to děláme my, tak je to ok?
Neměl by jim Twitter zrušit účty? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Nevím čemu se divíme, Rakušan udělal to samé před rokem a kromě mnoha pozdvižených obočí se nic zásadního nestalo. Nechalo se mu to projít a tak od té doby to považují za přijatelné.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ivan David: „Voliči rozhodli“? Musím potlačovat smích
„Když slyším, že voliči rozhodli, musím potlačovat smích. Kampaň byla především ovlivněna mediální manipulací, tedy propagandou, otevřeně řečeno ‚dosahováním souhlasu‘.
Jinak by nebylo možné, aby mimořádně nepopulární vláda s podporou kolem 25 % dostala na Hrad ‚svého‘ prezidenta se ziskem 58 %. Jestliže má ‚dosahování souhlasu‘ prostřednictvím mediálních manipulací takovou moc, pak vůbec nelze hovořit o rovné soutěži politických subjektů,“ okomentoval prezidentské volby europoslanec Ivan David (SPD).

Petr Pavel je především marketingový produkt stejně jako Zuzana Čaputová na Slovensku. Není za ním žádný čitelný politický subjekt s programem, je převodní pákou cizích zájmů.
Netají se, že za ním stojí bývalý velvyslanec v Rusku a USA Petr Kolář, který je lobbistou. Investice do jeho instalace byly v řádu desítek milionů, ale nákup zbraní a vojenského materiálu bude v řádu desítek až stovek miliard, které samozřejmě v rozpočtu nejsou, dluhopisy schvaluje Poslanecká sněmovna a podepisuje prezident. Pro cizí zájem bude užitečné naše nesplatitelné zadlužení.
Náčelník generálního štábu, generál Řehka přece před volbami netakticky vyzradil, že se máme připravit na velkou válku s vyspělým nepřítelem (s kým asi?) a předseda vojenského výboru NATO Rob Bauer krom toho vyzval evropské země k přechodu na válečné hospodářství. Petr Pavel tedy sehraje roli, podepíše.

Tím, že pětikoalice ovládla i úřad prezidenta republiky, nese dnes definitivně veškerou odpovědnost za všechny „úspěchy“.
Formálně nebyl Petr Pavel nominován z pětikoalice, ale ta mu předem jasně vyjádřila podporu, protože si nemohla dovolit nominovat nikoho ze svého středu (europoslanec Tomáš Zdechovský v TV Prima prozradil, že se v pětikoalici uvažovalo o Miloši Vystrčilovi, Miroslavě Němcová a Petru Fialovi…)

Jak se vám jevil průběh kampaně? Na předvolební akce Andreje Babiše chodili i jeho odpůrci, kteří se považují za součást té lepší části společnosti, a někteří z nich se tam chovali jako ta nejhorší část společnosti...
Když slyším, že voliči rozhodli, musím potlačovat smích. Kampaň byla především ovlivněna mediální manipulací, otevřeně řečeno „dosahováním souhlasu“.
Jinak by nebylo možné, aby mimořádně nepopulární vláda s podporou kolem 25 % dostala na Hrad „svého“ prezidenta se ziskem 58 %.
Přímá demokracie je krásná, ale všichni jsme poněkud manipulovatelní, a mnozí velmi značně.
Média dávno před začátkem kampaně oznámila, že pouze tři kandidáti mají naději postoupit do druhého kola voleb. Samozřejmě je to sebenaplňující věštba, protože se za dlouhé měsíce podařilo tuto „jistotu“ vtlouci sugestibilním občanům do hlavy.
Současně bylo oznámeno, že ať už to bude Petr nebo Danuše, Andrej bude poražen. Vycházelo se prý ze seriózních průzkumů veřejného mínění.
Jenže nejen jejich metodika, ale i sběr a zpracování dat byly nepřezkoumatelné. A objednatelé průzkumu – české televize, jak ukázaly, zdaleka nejsou nezaujaté. „Průzkumy“ byly provedeny dávno před tím, než bylo známo, kdo bude ve skutečnosti kandidovat.
Média samozřejmě průzkumům věřila podle bonmotu připisovaného Winstonu Churchillovi, že věří jen těm statistikám, které sám zfalšoval. O sprostotě a podpásovkách ani nemá smysl hovořit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

jak lesní fčela. Tapetářka par excelans a vlastní myšlenky jaxi schází. No kde nic není, ani smrt nebere.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak super! S "Ječmeny" udavači se určitě brzy roztrhne pytel...
Ale i tak - gratulace!

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

1.
DÚCHODY:Reforma penzí je naprosto nezbytná!Státem garantovaná vaporizace je NESMYSL!Občané si musí od prvního nástupu do zaměstnání šetrit na dúchod!Doba odchodu do důchodu je v ČR nízká,to se musí změnit!
2.
DANE:Zvyšeni daní je naprosto nezbytné!Daň z vlastnictví,nemovitosti a movitostí je správná cesta!Zvyßeni DPH je v zájmu státní pokladny naprostou nutností!
3.
ZDRAVOTNICTVI:Americký zdravotní systém je postaven jinak!Finančni spoluúčast pacientů je velmi dobrým rešenim!
4.
SOCIALNI SYSTEM:Mateřska dovolená dovolená je u nás prý nejvyßsi v Evropě a je zbytečně dlouhá!Příspěvky na bydlení a podpora v nezaměstnanosti by mohly být jen na dočasnou dobu!
5.
ŠKOLSTVI:Škola hrou je naprostý přeźitek!Je třeba ohýbat proutek dokud to jde!Děti nesmějí být ovlivňovány propagandou a je třeba je vést od predškolniho věku správnou cestou!
6.
MIGRACE;Evropa není za betonovou zdí!Méla by být multikulturní a dostupná všem!

Konečně tu máme první návrhy pro zajißteni pořadku a JA s tím plně souhlasím!Doufám,že se všichni přidáte !Každý diskutující by zde měl místo kakofonie nikam nevedoucích komentu dodat co nejvíce podobných podobnych návrhu návrhy a ne kvokat ju a běhat dokola jako jako ve slepičârné!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Pro program nahoře vznikl prý velmi tklivý to že název a to PNZ tj Program Narodni Zkázy se znaménkem minus(-) a to poté,když PNZ tj Program Narodni Zachrany taky PNZ se znaménkem PLUS (+)nikdo z domorodců v republice včetně inteligence samotných mudrců a sociologů ,prý z důvodu absence Solidarity a plochého nástupu Individualismu tzv NEOmarxismu (tedy skoro NIKDO) to nechtěl a lidé nereagovali,nechtěli ani smitlkem v oku zrušit funkci GŘ televize,který se prý nehodlá nikdy dělit o svůj miliardový lup koncesionařskych poplatků,aby nevznikla konkurence v podobě JEDNOTNE, to Internetové televize,která je prozatím dnes jen v plenkách,což je NIC!
Vzhledem k tomu,že je třeba pojmenování pro nový program PNZ (-) dochází nám tu návrhy ,že by se to PNZ mohlo jmenovat PROGRAM NARODNIHO ZLOMU (PNZ (-), neboť se významem a i výsledkem podobá komunistickemu UNORU 48 a zároveň v něm zaznívaji NOVI cinkalisti ,kteří SPRAVNE vidí situaci stejně i dnes ve formě

ZCHUDNEME, ABY TEN CERT PUTTLER NEZVITEZIL!!

Tak co vy na to valečnici alternativy a SV formaci ,
které neexistují,ozvěte se !
No ni? !!!

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak kdo by se ho tady bál. Nejde mi to do hlavy, vždyť jsme všichni z Moravy.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Mohu říci dnes, že to jedno jest. Jejich pravda a láska je spíše jen nadsázka.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Přečtěte si Havlovu Moc bezmocných. Zabývá se i vaším příspěvkem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

se tomu dnes říká ;-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud tu nejsou vyslovení trollové, tak je to tu zaspamováno včelím rojem... Jinak Vidlák to hezky vyřídil s tím lumenen Ječmínkem. Bohužel takových Ječmínků bude za každé totality "neúrekom".

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

A je to proto, že "Ječmínkové" se rodí z množství "Pávků". Takže dnes vládnou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ječmen je morální bahno! Ale proč mám sakra pořád pocit, že stejné morální bahno je i Vidlák se svými jedovatými články.

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

Po velké straně mám pocit že jsem porodil.
Ale pohledem a čichem to můj rozum vyhodnotí jako hovno. A ono je to vážně hovno, takže rozum vítězí nad pocity.
S vidlákem můžeš nesouhlasit, ale nepostřehl jsem kdy koho udával pro jiné názory ........ pokud tedy nepovažuješ to jeho nynější sarkastické rýpnutí do nadřízeného Ječmínka za udavačství.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Morálka není jen o udávání, zahrnuje i spoustu jiných věcí. Pravdomluvnost, slušnost, spolehlivost atd. Vidlák např. bez problému a možná i účelově vypouští do éteru lži a vůbec se za to nestydí.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

???

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Projděte si moje komentáře.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když napíšu že jsi impotent a jako důkaz nabídnu "projdi si google, tam to najdeš" ;o))

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Není to v každém článku, ale stává se mu to relativně často. Zaposlední měsíc jsem já nebo další diskutující na Vidlákova nepravdivá/lživá tvrzení opozorňoval několikrát.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Nemáte takový pocit?

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Uklidni se Ladine, nebo ti praskne cévka.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Jste se posrali, radši do hospody než ten sajrajt co tu blejete jeden jak druhej.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

To máš pravdu, všechno je to tady pěknej sajrajt, taky už jsem si říkal, že sem chodit nebudu, ale občas mě to nedá.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Neblázněte, někdo kdo obhajuje ruskou agresi na Ukrajině musí být přece morálně na výši. Jinak to ani nejde.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

hlásá koalice. A pak jako o závod vyrábí jich stále více. Necítí však žádnou vinu, vždyť zachrání Ukrajinu (asi).

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Dostala se mi do ruky kniha "Nezákonné války , jak země Nato sabotují OSN od autora Dr. Daniele Ganser
Swiss Institute for Peace and Energy Research (SIPER). Zajímavé. Uvedu zde jenom:
Jsem švýcarským historikem a badatelem v oblasti mírového hnutí, specializoval jsem se na
světové dějiny po roce 1945 a vedu Swiss Institute for Peace and Energy Research (SIPER)
v Basileji. Po řadu let jsem z patřičného odstupu sledoval průběh různých válek a se zděšením
dospěl k následujícímu konstatování: Jsou to země NATO, největší vojenské aliance na světě,
které v čele s USA během posledních 70 let vyprovokovaly převáţně nezákonné války a vţdy
z nich zcela beztrestně vyvázly. USA a NATO jsou nebezpečím pro světový mír, neboť výše
zmíněný zákaz vedení válek opakovaně ignorovaly.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Asi země NATO vycházejí z konstatování, že "boj za mír musí být pořádný mazec". A kromě toho takové války jsou obrovsky výhodný kšeft. Po 2.světové válce to konstatoval i generál Dwight Eisenhower - expresident USA, který před jeho vlivem varoval.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

proč nechcete akceptovat požadavek ZMENY REZIMU tak,aby nekradl dvě třetiny platů a penzí!Teď k tomu i ta inflace,má se odstranit neomarxistum k vůli námi oblíbený kapitalismus no ta verze kapitalismu stejně vychazi z gangsterismu a vy sntim nechcete nic dělat a cpete tu ,že máme zastavit války,když všichni jsou PRO a zvolili si dokonce vítězného generála a tak dědku pište jak se vám líbí jeho program bod po bodu a ne chodit okolo jak Pešek!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Na prvních prohlášeních a činech Petra Pavla je znát, kdo jej "inspiruje", přesněji řečeno kdo jej prostřednictvím pana Koláře řídí. Snaží se, hoch, snaží se být papežštější než papež. Ale to je u zrádců typické. Inu "horší poturčenec Turka". Turci mi promiňte to je staré české přísloví.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by Bavor (neověřeno)

Trvalý odkaz

aby už konečně vrátil ten pražský konspirační byt! Když je teď na Hradě, už ho nebude potřebovat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)