Jsme pomalu vařené žáby v mlíku? Jsme!

Autor
Štítky

Vidlák vyzval čtenáře blogu k napsání článků na téma, zda jsme žáby v mlíku. Přesněji jde o část článku:

Celkem se tady na Kydech shodneme v názoru na Piráty a jejich plány na vládnutí. Neměli bychom něco dělat? Oni nám přece fakt podepíší migrační pakty a i kdyby byli u moci jen půl roku, bude to stačit na podpisy smluv, které nepůjdou vzít zpátky.

Nebo ta celá EU...  neměli bychom dělat víc pro odchod?

Nebo nám prostě vyhovuje nechat se vařit? Pořád se máme dobře, pořád to nestojí za odpor? Nebo je to v naší povaze? Nebudeme prorážet zeď hlavou, ale budeme na ní dostatečně dlouho močit? 

Tím to vyzývám nejen diskutéry, ale všechny autory Kydů, aby sedli a napsali na toto téma článek. Všechny je pustím na sklo. Jsme žáby v mlíku? Jsme pomalu vařeni a to s dostatečnou láskou a péčí, abychom neměli tendenci vyskočit? 

 

My už žáby v mlíku jsme a jsme pomalu uvařeni. Vojenské zpravodajství získalo v posledních dnech pod krytím koronavirové epidemie pravomoc zaútočit na lidi, které označí za hackery a hrozbu pro bezpečnost státu.

Vojenské zpravodajství je oprávněno provést aktivní zásah výlučně v případě, že skutečnosti jím zjištěné v kybernetickém prostoru svědčí o existenci ohrožení důležitých zájmů státu ve značném rozsahu.

https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/armadni-zpravodajci-by-nove-meli-mit-moznost-zasahnout-proti-hackerum.A200604_144624_pozice-tema_lube

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kyberneticka-obrana-armada-armadni-zpravodajci-vojaci.A210317_205742_domaci_ajez

Novela ještě není závazná, o podobnou věc se vojenští zpravodajci (VZ) podle odkazů pokouší už 5 let, naposledy v roce 2017.

Může ovšem nastat případ, kdy se jako občan znelíbíte zpravodajcům BIS či VZ. O nás se dozví od zde dohlížejících elfů, přečtou si pár komentářů na téma, jak nás EU ždíme a nařizuje, co si máme myslet. Vyhodnotí to jako existenci ohrožení důležitých zájmů státu, protože zájmem státu je přeci zůstat v EU a není myslitelné někomu dovolit, aby o tom pochyboval. K tomu vytrhnou z kontextu pár vět, přidají nějaký psychologický rozbor, ve kterém dotyčného označí za ukázkového sociopata, psychopata nebo rovnou celou knihu diagnoz psychických poruch. Jistě mají v řadách psychology, kteří z poznámky v třídní knize základní školy vyvodí, že už v mládí byl dotyčný strašný rebel, vyvrhel a rostl pro šibenici. A že jedinou možností ochrany důležitých zájmů státu je odstranit dotyčného. Přesně dle Stalina a Beriji - není člověk, není problém. Bude totiž stačit jen podpis ministra obrany k likvidaci nepohodlné osoby.

Zbývá ještě podpis prezidenta. Proti novele kvůli útokům hackerů asi nikdo nic namítat nebude. Ježe ona novela půjde snadno zneužít proti vlastním občanům ČR.

K tomu se mně chce jen napsat, že všem psychopatům v tajných službách BIS a VZ z toho napětí ze života plného lží, léček a klamů definitivně hráblo a jsou zralí zavřít do blázinců. Většina jimi viděných hrozeb vedených z ČR bude těžko existovat, a útokům hackerů ze zahraničí asi stejně nezabrání. Ovšem zneužití novely proti vlastním občanům půjde, stačí jen podpis ministra obrany, a dotyčný si může chystat rakev.

Šéf Vojenského zpravodajství Jan Beroun získal v prosinci loňského roku významné ocenění ve Spojených státech. Je vůbec prvním zahraničním šéfem vojenských zpravodajců, který obdržel medaili ředitele americké vojenské rozvědky DIA Roberta P. Ashleyho.

https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/dobre-utajena-medaile-sef-vojenskeho-zpravodajstvi-ziskal-v-usa-vyznamne-oceneni

Šéf Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka získal v březnu 2019 od CIA cenu George Teneta. 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koudelka-cia-oceneni-bis.A190404_055535_zahranicni_bur

Přeji jim ta ocenění, jen z toho nějak nerozumím, zda ještě hájí a chrání zájmy ČR nebo někoho jiného? Kdyby skvěle nespolupracovali, asi by medaile nedostali. No nic, jejich předchůdci před 1989 dostávali podobné medaile od KGB při návštěvě v Lubjance. Taky to chtělo z jejich strany odvahu vlézt do centrály cizí, byť spřátelené tajné služby. Nevěděli, zda odtud vylezou živí.

Jsme tedy žáby v mlíku? Ano jsme, už nás vlastně uvařili a ani jsme si toho nevšimli. A nemůžeme s tím toho moc dělat. Už ne, Velký bratr bdí a má ku pomoci spousty elfů.

 

V roce 1967 proběhl v Palo Alto experiment, kterým během týdne vybudovali obdobu nacistické společnosti. 

https://prima.iprima.cz/novinky/nejslavnejsi-psychologicke-experimenty-odolali-byste-nacisticke-ideologii

 Ocituji z něj jen část:

Třetí den začal žít experiment svým vlastním životem, k hnutí přibyli další studenti, Jones jim rozdal karty se speciálními úkoly, též je instruoval, jak „lovit“ nové členy, třem studentům pak dal speciální průkazky – měli donášet na ty, jež pravidla nedodržovali. Jenže dobrovolně donášelo i dalších 20 studentů. Na konci třetího dne mělo hnutí na 60 účastníků a někteří studenti dokonce těm spolužákům, kteří nedodržovali pravidla, vyhrožovali.

A hádejme, kdo zde komentuje a na nás dobrovolně a radostně donáší? Vidlákův sen dostat se na seznam proskribovaných webů se již zřejmě dávno splnil. Jen mu to dosud neoznámili, protože tajné služby tají úplně všechno, co jen trochu tajit mohou. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (77 hlasů)