Komu patří děti?

Autor
Štítky

Banální otázka. Přece rodičům. Kdo o nich rozhoduje? Přece rodiče - dokud nejsou dospělé. Co byste dělali, kdyby soud odsoudil vaše nemocné dítě k smrti? To už mě mnozí mají za cvoka.

Přesně tohle se ale děje v Británii. Kdo sledujete osud malého Alfieho Evanse, tak víte, o čem mluvím. Kdo jste o něm neslyšeli, tak mrkněte na pár linků dole. 

Je příznačné, že naše hlavní mediální stoka mlčí. Nova bude srdceryvně lkát nad osudem kdejakého pejska (i když, i těch je mi líto), ale o situaci, kdy anglický soudce rozhodne, že Alfie musí zemřít, protože to je jeho největší dobro, kterého se mu může dostat, o tom ani ťuk. Sluníčkáři, co berou pod křídla kdekoho, ani ťuk. Abych našim televizím nekřivdila, nevím, jestli o tom ťukli, na jejich zprávy nekoukám, ale asi ne, protože  známí, kterých jsem se ptala, si mysleli, že mi přeskočilo.. A to jsou lidi ze stáda televizních konzumentů. Asi nejvíc informací jsem našla na serveru Hlavné správy, je to tam včetně odkazů na zahraniční servery. 

Stručně to shrnu pro ty, kteří o tom neslyšeli nebo nečetli. Zhruba do šesti měsíců věku byl Alfie zdravý, pak po absolvování očkování u něj nastaly zdravotní potíže, které nakonec byly "léčeny" v nemocnici, která jej ve finále napojila na dýchací přístroj a chlapec upadl do komatu. Po nějaké době nemocnice požádala soud o odpojení chlapce od přístrojů,  protože jejich "odborníci" uznali, že má poškozený mozek, nemůže sám dýchat a je prakticky mrtvý. Soudce Hayden tedy vydal rozsudek, kde nařizuje odpojení od přístrojů, což by znamenalo, že se chlapec pomalu udusí. Nepomohly odvolání, přímluvy (přimlouval se i papež za změnu rozhodnutí) elit, názory odborníků. Protesty ticíců lidí nejsou relevantní. 

Rodičů se nikdo na nic neptal, rozhodnutí po nich nikdo nechtěl, v podstatě to byly v procesu nežádoucí tvorové - čekali, že "přijmou svůj osud", což se však nestalo. Rodiče se začali bránit, odvolávali se, rozjeli informovanost přes sociální sítě, najali si právníky, svoje odborníky... no, táhlo se to kolik měsíců. Sehnali peníze na léčbu, sehnali nemocnici v Římě, kde se chtějí pokusit klka léčit, dokonce mu udělili ve zrychleném řízení italské občanství. Všechno marné. Soud zakázal chlapce odvézt domů, do jiného zařízení, do jiné země. Chlapce hlídá v nemocnici dvacet policajtů, aby si ho nemohli odvézt. Rodiče si též přizvali lékaře-odborníky, kteří zkoumali chlapcův stav a kteří tvrdí, že chlapec reaguje, všechny důležité životní orgány mu pracují. Došlo to tak daleko, že chlapce nakonec odpojili od přístrojů - a kupodivu, už tři dny dýchá sám, bez podpory, ač by podle soudu správně neměl. 

Co je to za zrůdný systém? To je ten výkvět demokracie, jak nás o tom přesvědčuje naše vrchnost? S tímto máme být solidární? Není to první takový případ, který se tam stal. Vzpomínáte na klučinu, kterého unesli vlastní rodiče, aby mu mohli poskytnout jinde léčbu? Měl rakovinu a prý nevyléčitelnou a tudíž jeho život byl také zbytečný a tudíž měl být jeho život ukončen. Vyléčili ji mu v pražském protonovém centru...

Můžete říct, že denně na světě umírá tisíce dětí a neštěkne po nich pes, protože nejsou na té správné straně. I to je pravda.

Vždycky, když čtu o podobných šílenostech, vzpomínám si na pohádku Jak se ševcem šili čerti. Je tam scéna, jak mistr Karafiátek (Kemr) říká mistru Číčovi (Mrkvička), když ten se mu zdráhá pomoct ven z pekla: "To je bída... Jak může člověk zradit člověka... ".

Text níže je tím nejsmutnějším, co jsem dosud četla...

https://www.hlavnespravy.sk/bude-barbarstvo-dokonane-alfie-musi-ostat-v-nemocnicnej-izbe-kym-neumrie-rozhodli-sudcovia-nesmie-mu-byt-poskytnuta-ziadna-pomoc/1385518 

Alfie nemôže ísť do Talianska ani nikde inde sa liečiť, nemôže mu byť znova pripojený ventilátor, ktorý mu pomáhal dýchať a nemôže ísť ani domov. Odvolací súd 25. apríla pod vedením Lorda McFarlana rozhodol, že Alfie môže ostať výhradne na nemocničnej posteli a tam čakať na smrť. Toto je “najlepší záujem” Alfieho. Takto si to nemocnica zadefinovala a je to alfou a omegou rozhodnutí. Najlepší záujem dieťaťa. Anglický lekársko-právny systém sa dnes javí ako jeden nepreniknuteľný múr./.../ Trvajú na tom, že musí umrieť, lebo je to v jeho najlepšom záujme a už ani nezáleží na tom, či umrie udusením alebo vyhladovaním na smrť./.../Aby urýchlili smrť, sudcovia rozhodli, že mu lekári nesmú poskytnúť ani obyčajný kyslík – kyslíkovú masku. Urýchlia tak jeho smrť udusením… Alfie teda zostáva v nemocničnej izbe, kým nezomrie. Musí umrieť ako nejaký nebezpečný delikvent. Izbu strážia desiatky policajtov, a najnovšie vydali vyhlásenie, že ktokoľvek bude akýmkoľvek spôsobom ohrozovať nemocničný personál, bude čeliť vzatiu do väzby. Pred nemocnicou totiž protestujú stovky ľudí a mnohí majú so sebou aj kyslíkové masky, ktoré chceli k rodičom dieťaťa prepašovať.

------

https://www.hlavnespravy.sk/kto-je-sudca-ktory-nekompromisne-odsudil-maleho-alfieho-na-smrt/1384732
 

https://www.hlavnespravy.sk/alfie-nezomiera-nemocnica-ho-drzi-ako-vazna-tvrdi-odbornicka/1386312
 

https://www.hlavnespravy.sk/neuveritelny-zufaly-boj-o-zivot-talianske-obcianstvo-malemu-alfiemu-nepomohlo-briti-odpojili-chlapceka-od-pristrojov-rodicia-zacali-s-resuscitaciou/1382702

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

To je jen obyčejná hysterie kolem marginálního problému. Odlákání pozornosti, nic jiného.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Alfie Evans už prohrál svůj boj o život. Za smrt Skřípalovic morčat, která uhynula žízní, může Putin. Za smrt Alfieho nikdo nemůže? A soudce se odebere domů v přesvědčení, jak spravedlivý rozsudek vynesl a ochránil společnost před zbytečnými náklady na léčení postiženého pacienta. Začínám závidět amazonským indiánům část jejich života. Žijí si svobodně a člena svého kmene by nechali žít. Sice mají vysokou dětskou úmrtnost 30 - 40%, ale všichni lidé, kdo se dožijí vysokého věku, nepotřebují žádnou pomoc, jsou plně pohybliví a schopni se o sebe postarat sami. Samozřejmě, že ráj amazonských indiánů má stinné stránky. Ale nemají přetvářku a úřady se ani nesnaží předstírat, že je chrání.
Naše společnost chrání kdekoho jako jeho práva na život. Norský Barnevernet bezostyšně bere děti rodičům - prý pro jejich dobro. V případě Alfieho Evanse britská justice žalostně selhala.
Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly a začínám být alergický na samozvané spasitele lidstva. Prosazování ideologie pro vyšší dobro vždy skončilo tragédií. Nacisté chtěli zachovat čistou rasu, komunisté vybudovat lepší společnost a neomarxističtí multikulturalisté také. Naši předci měli pravdivé přísloví:

"Potkáš-li kde spasitele, nakopni ho do ...... !"

Zatím bez slepic

jak? Napřed mu odpojili dýchací přístroj - prý že stejně mozková smrt, tak ajnzcvajdraj a je po něm. To chuďátko vydrželo ještě tři, nebo čtyři dny. Pak mu teda přestali dávat výživu........fujtajbl, musím přestat, nebo mi praskne cévka. Já být rodiči, tak mě zavřou za útok na soudce, nebo co........ mému nejmladšímu vnukovi je třičtvrti roku, tak si to holt beru nějak osobně.
A to jsem ten hrdý Albion tak milovala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady snad jde o jinou věc,jestli tomu dítěti způsobilo potíže ono očkování.To mělo být první reakce a nejen rodičů,odhalit viníka.
Víme o tom něco i tady,až nápadný počet dětí,má očkování dětí vedlejší účinky.Proto bych víc tlačil i na odborníky,kteří mají dohlížet na nezávadnost léků.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Očkování je samozřejmě velký zásah do těla dítěte a vždycky s sebou nese riziko, že si vytáhnete krátkou slámku. Nakonec, může to být i airbag, co vás v autě zabije. Důležité je rozlišovat vedlejší a "vedlejší" účinky. A když hovořím o "nápadném počtu", chce to vzít asi do rukou skutečná čísla (no jo, jenže ta vzápětí zpochybníme falšováním lékařsko-farmaceutickým komplexem a deep statem). Je-li "vedlejším účinkem" některý z průvodních jevů, které bychom měli nazývat spíš "nežádoucí účinek" a který jen rodiče vyplaší (teplota, podrážděnost, vzácně výskyt febrilních křečí, které jsou reakcí právě na teplotu), pak se to prostě musí vydržet. Statistika se v tomto případě pohybuje v bodě, kdy není zjevné, zda udávaný mírný nárůst souvisí se skutečným nárůstem, nebo zvýšenou citlivostí veřejnosti - hlásí i ti, co dříve nehlásili.

Je-li "vedlejším účinkem" v zásadě banální, s předmětem očkování nesouvisející onemocnění (dětské tělo má dost vážných starostí s vytvářením protilátek proti vakcině), jde o dobrou, i když nepříjemnou, cenu za to, že bude chráněno před zánětem mozkových blan. Spíš je otázka, zda jste nepodcenili zdravotní stav během očkování. Očkování není dogma "buď dnes nebo nikdy".

Opravdové vedlejší účinky - např. údajný vyšší výskyt autismu či epilepsie, budou asi vždycky předmětem sporu. Existují i studie, jež nalézají vztah mezi věkem rodiče (otce) a výskytem těchto onemocnění. Docela dobře se může stát, že očkování zde funguje jako spouštěč problému, jenž je ovšem vytvořen vlivem jiným. Otázkou je nalézt všechny vlivy a zodpovědně zvážit pro a proti.

Upřímně, naše společnost je hrozně zpohodlnělá. Je zvyklá, že je opečovávaná od nejútlejšího věku. Příliš málo dětí nám tu holt umírá na záškrt, takže máme trauma ze zvýšených teplot...
Graf výskytu spalniček, tetanu a dávivého (černého) kašle na našem území v absolutních číslech: https://www.vakciny.net/object?id=995
Všimněme si nárůstu dávivého (černého) kašle po roce 1990 a otevření se světu. Graf, bohužel, nevypovídá o tom, kdo oním nemocným je.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedna z teorií říká, že právě proto chtěli usmrtit Alfieho v Británii, aby se nepřišlo na to, jak mu očkování ublížilo. Prostě zametání stop, na kterém se podílí britští lékaři a britská justice - tedy podle jedné z mnoha různých verzí toho, co se stalo.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osobně bych hledal jednodušší odpovědi - spíš v otázce financí a v systému práva a v ideologii, která občas dožene sebe samu. Že někde na počátku byla otázka ekonomiky a - paradoxně - humanity a na konci ohrožení systému, který přece "musí mít vždycky pravdu" a jeden obětovaný život je dobrá cena za rizika zpochybnění řádu...
To, co budu psát dále, není můj postoj. To zdůrazňuji. Umím si představit pohnutku toho LGBT pozitivního soudce motivovanou faktem, že dítě už přes rok žilo fakticky jen ve vegetativním stavu. Umím si představit pohnutku, s níž mu (ze svého úhlu pohledu) dá naději na důstojný odchod a rodičům možnost "osvobodit se a začít žít znovu normální život". A skoro mi tyto dvě skutečnosti vycházejí jako srozumitelnější a pravděpodobnější, než další z řady konspirací.

Jsme v pozici, kdy neznáme příliš mnoho věcí. Neznáme lékařské zprávy. Nevíme, v jakém stavu chlapec skutečně byl. Jakou měl naději. Ony diskutované "zájmy dítěte" vyložené jako právo dožít v klidu, nejde zase tak jednoduše smést se stolu. Celkově je s případem spjato až příliš mnoho etických otázek, které je nejspíš třeba řešit. Nebo o nich diskutovat. (Měl se stát třeba klučina "pokusným králíkem"? Protože jak jinak hledat skutečná vysvětlení jeho potíží, než z něj to laboratorní morče učinit. Na druhou stranu data získaná od něj, by třeba mohla pomoci později jiným... Na stranu třetí...)

Na první dobrou a za sebe jsem toho názoru, že dostat šanci měl. Na převoz. Na udržování při životě. Dokud bude žít. Zároveň ale cosi ve mně poťouchle zdvihá prst - dokud to bude ochotný někdo financovat...

Nechtěl bych být tím, kdo se má rozhodovat. Zvláště ve světě, kde půl milionu iráckých dětí je "dobrá cena za demokracii" (v podobě islámského státu)...

Zatím bez slepic

Lékařka ujistila soudce, že Alfie se po odpojení od přístrojů párkrát nadechne a bude konec. Nebyl. Možná dopadl jak Skřípalovic morčata a umřel žízní. Možná by žil, kdyby dostal najíst a napít. Nikdo to ani nezkusil. Dle mého názoru jde o vraždu spáchanou britskými lékaři a soudci. I vražda spáchaná z ušlechtilých pohnutek zůstává vraždou. Více by asi řekla pitva, ale ta nebude v zájmu britských lékařů a soudců.

Zatím bez slepic

Ano. Ta naprostá neochota revokovat rozhodnutí je zločin. V tom s vámi souhlasím. Že to ani nedovolili zkusit někomu, kdo to zkusit chtěl, je zločin. Tím se dostávám ke druhé části toho, co jsem psal - systém se bránil a Alfie jim hodil písek do soukolí. Vlastně by mě docela zajímalo, zda vůbec umožňuje britský řád něco podobného - nebo zda jen malej kluk zůstal pod koly mechanismu. Bránit takový systém je zločin. Jen se snažím o porozumění věci, pochopení konání. Čímž nemám na mysli ani ždibec omlouvání, jak lidé vazbě "pochopit někoho" většinou přisuzují.

Zkouším si představit, být třeba tím lékařem, co seznal omyl, nebo sestrou... A vy víte, že odmítnout výkon rozhodnutí... bude také zločin. Kritizovat rozhodnutí... bude také zločin. A máte sám (sama) rodinu a tušíte, že klučina tak jako tak se nejspíš neprobere, byť i zázraky se dějí...
Ale co s tím? Únos? Riskovat vlastní kariéru nebo kriminál? Těžko říct, co běželo hlavami lidí v té nemocnici. Jsem rád, že nemám podobnou nutnost rozhodnutí. Vlastně se ten "demokratický" britský soudní systém ukazuje jako dost velká totalitní hydra...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jde o očkování proti záškrtu, tetanu, černému kašli, haemophillus influeanze b, žloutenka B a dětské obrně.
Do těla kojence, který ještě logicky nemá v těle vyvinuty žádné obrannné látky a mechanismy ( mimo těch, které dostane od matky), se vpraví oslabené bacily těchto nebezpečných infekcí najednou. Zdůrazňuji - najednou !
I jako laika mě napadá, že pro tělo kojence to musí být pořádný šok. I oslabený nepřítel, když spojí síly s jinými nepřáteli musí mít útok snazší. A to ještě nemluvím o tom, že zároveň se do těla kojence dopravuje jiný sajrajt, aby byl účinek očkování silnější (hliník,...).
Nejsou ti doktoři, z celé té jejich vědy, kapánek zblblí ?

Zatím bez slepic

co vám narvali do hlavy komouši a spol. A to máte štěstí, že je neděle a musím Staré Jahodě předčítat nahlas, jak vám laju, takže mi zakázala používat vulgarizmy.
Hexavakcína je tady proto, aby na tom vydělaly koncerny a výzkumáky, potažmo aby ušetřily vlády na zdravotních programech.
A ne abyste měl zdravé fakany.
Prostě slabé kusy odfičí do věčných lovišť, stejně by moc stály, kdyby dospěly, páč tohle je takový prubířský kámen, jestli to stojí za to za ně utrácet tyhlety dětské přídavky, školní obědy a tak dále.

Zatím bez slepic

Jestli se doktoři, ti kapitalističtí, s těmi komunistickými, nespojili ve společném postupu při likvidaci choulostivé, zdegenerované populace ?
Ale nezdá se mi to, protože podléhají i jedinci, kteří žádnou degeneraci nevykazují. Ani jejich rodiče, či blízcí, nebo vzdálenější, předkové.

Zatím bez slepic

normální matku a pokud má rozumnou lékařku, buď milou hexavakcínu rozdělí, případně posunou věk, nebo obojí. Nebo uberou z hexa na penta - ale to už nevím, které to očkování se považuje za nejméně důležité.
Někteří jsou zblblí, to máte pravdu. Vnučku jako miminko takhle honili od čerta k ďáblu kvůli krvi, která měla údajně něčeho moc a něčeho málo a neustále tomu nebohýmu miminu tu krev odebírali - to se prosím dělá z hlavičky......očkování se tím pádem odkládalo a nakonec se nějak dostali do Motola k lékařce, která jim právě dotyčnou hexavakcínu rozdělila nadvakrát, poslala je za kamarádkou hematoložkou, jen aby se zjistilo, že hodnoty krve té malé jsou sice hraniční, ale pořád v normě. A "mimo záznam" paní doktorka sdělila, že mladý pan kolega(co je furt honil kvůli tý krvi) byl tak přebytečně horlivý, protože viděl vítanou příležitost danou problematiku zkoumat.....no, tak takový potěhem, že.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl bych k té současné antiočkovací alternativní módě trochu opatrnější. Zvláště ve světle současných migračních trendů, kdy neočkované dítě nemůže s takovou jistotou užívat výhod toho, že všichni kolem něj očkováni byli (a ano, samozřejmě podstoupili související riziko komplikací). Tuhle byla doba, kdy jsme neštovice také prohlásili za vymýcené a představa, že s námi pojede tramvají člověk s otevřenou formou TBC byla víceméně směšná.

Každopádně by mě docela zajímalo, jak se očkování, coby příčina celé tragédie, do této diskuse dostalo. I poslední Rejpalčin odkazovaný článek hovoří, že: "Náhla zmena nastala v období 5. mesiaca, kedy začal postupne upadať do stavu, v ktorom je dnes." Jinde se dočítám: "Alfie sa narodil ako úplne zdravé dieťa. Jeho rodičia uvádzajú, že neurologické problémy a záchvaty sa začali okolo obdobia očkovania v štvrtom a šiestom mesiaci života a práve po očkovaní v 6.mesiaci sa začali rapídne zhoršovať a zintenzívňovať." (https://www.hlavnespravy.sk/preco-potrebuje-nemocnica-alder-hey-alfieho… )

O co mi jde: ono očkování mohlo urychlit už probíhajících obtíže, ale také nemuselo. Také mohlo jít o nešťastnou časovou shodu. Problém je, že víme fakticky houby. Jak o původních problémech, tak i o tom očkování.

Mimochodem, očkovací kalendář v Anglii (podle možná starších informací): http://www.lochneska.cz/ockovani-deti-anglie-britanie (r.2011), http://tema.apatykar.info/1/clanek-180/ (r.2003)

Otázka pod tímto příběhem zní jinak, než očkovat či neočkovat. Když už bychom ji ale pokládat měli, tak zní, zda očkovat dítě se zjevnými a neznámými problémy. To je totiž jediný, podle mě společensky ospravedlnitelný důvod, proč neočkovat a spolehnout se na to, že zbytek populace očkovaný je (s rizikem, že první cesta autobusem bude znamenat pro dítě fatální ohrožení).

Otázka je, jak nakládáme s informacemi. A zde se pohybujeme již po dost tenkém ledě- na to, k jakým závěrům jsme ochotni se uchylovat. na základě jakých informací.

Zatím bez slepic

Rozhodně se nehodlám stavět proti očkování, ale musím se stavět proti formě, jakou je realizováno. Znám ve svém okolí minimálně dva případy, kdy má dítě v důsledku očkování poškozené zdraví a v obou případech by ta reakce byla dopředu predikovatelná, pokud by se ráčil někdo zaobírat komplexním stavem imunitního systému dítěte a případných kontraindikací. Jenže to by stálo peníze, ono je jednodušší to napíchat všem a kdo to neunese, tak nějaké ztráty jsou společensky přijatelné. Spolčensky možná, ale individuálně rozhodně ne.

Zatím bez slepic

u svých dětí jsme razili cestu, že to, co je povinné očkování, jsme praktikovali v nejzazším věku a ty volitelné jsme ani nedávali. Vodítkem mi byl rozhovor s paní z hygieny cca kolem roku 2010, který vyzněl tak, že sobě nebo jinýmu dospělému by očkování moc neřešila. Ať si dá, kdo chce, co chce. Ale své vnuky by očkovala jen na to nejnutnější a co možná nejpozději. Každý měsíc je u těch pidilidí strašně znát. Tak buď jsme postupovali správně, nebo jsme měli jen štěstí.
A abych se přiblížil k tématu ... o těhle věcech má mít vždy poslední slovo rodič a ne stát nebo instituce. I kdybych pro rozhodnutí nebyl "dostatečně kvalifikovaný", tak jsem to já koho se to bytostně týká.
Pro stát je to je jen statistika, pro mne smysl života ...Howgh

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I tento případ je důvod k zamyšlení, jak se bránit. Procitnutí z plodů budování demokracie je bolestné.
Jedinec najednou stojí proti společnosti, protože její pravidla začínají postrádat lidskost.
Jde o právo rozhodnout o dítěti rodiči a je zpochybněno i v případech, kdy nejde o týrání
Nesporně pozitivní fakt očkování nesmí bránit zpochbnit formu. Místo odmítání očkování se musí rodiče ptát, zda tato maximální hexa forma nepřináší i důsledky, které ohrožují dítě. Spochybnění, že možno by onemocnělo stejně, je cynické a neprůkazné. Je potřeba očkovat i ty slabé, je na čase to řešit.
Právo zpochybnit rozhodnutí lékařů a hledat v neléčitelném případě další možnosti rodiči.
Na zabezpečení těchto práv má jedinec právo a povinnost se postavit i proti systému státu, protože se začíná jevit nehumánní. Tedy unést děti i do jiné země, kde ještě panuje rozum. Paní Michálková to dnes už ví, rodiče kluka z protonového centra to věděly.
Myslím, že otázka není o falešném dojímání jedním chlapečkem, ale o tom, kdo jsme, když to dovolíme i když jenom pasivně.

Zatím bez slepic

Systém státní správy ubezpečuje občany, že sami nemají nikdy vzít iniciativu do vlastních rukou. Od toho jsou tu odpovědní odborníci. Tak fajn, ale pak to dopadne jako s číšníkem u Kafkovy hlavy. Sedm nových Holanďanů do něj kope a žádné zastání od kolem stojících. Ti přeci čekali, až zasáhne systém. Když se proti systému vzbouří jedinec, je potrestán. Když se proti systému vzbouří více lidí, jde o revoluci, protože se občané nedočkali nápravy systému demokratickou cestou. Čím složitější státní správa, tím méně svobody a možnost více omylů. Dnes sice máme svobodu a netrpíme hlady, ale lidé ve středověku byli ve svém myšlení daleko svobodnější.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prečo nevyhostíme britského diplomata? Je život Alfiho menej ako život Skripala?
otvoreny list britskemu velvyslancovi
https://slobodnyvyber.sk/preco-nevyhostime-britskeho-diplomata-je-zivot…

a samozrejme na Kose
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/04/28/952693/
jak je možné, že britští lékaři sdělí rodičům a soud to akceptuje, že převoz malého Alfieho do vatikánské nemocnice by nebyl v jeho zájmu, když odpojení od přístrojů je jistou smrtí? Ta snad v zájmu toho malého človíčka a jeho rodičů je?????

Jak je možné, že se případem odmítl zabývat Britský Nejvyšší soud a jak si mohl dovolit odmítnout vstoupit do kauzy Evropský soud pro lidská právě???? Který jinak mluví úplně do všeho?

Jak to, že není respektováno právo rodičů rozhodovat o dítěti a je jim, zejména v takovémto krajním případě nadřazeno právo nějakého soudu,když jde o život dítěte a rodiče za něj bojují? A to pomíjím takový detail, jako že chlapec dostal v mezičase italské občanství a měl zajištěnou péči ve své nové zemi….
Je toho víc. Na co bych se chtěl zeptat kompetentních lidí, kdybych mohl.

pripadne na postoji
https://www.postoj.sk/32477/otec-chlapca-ktoreho-chcu-odpojit-od-pristr…

Zatím bez slepic

Zestátněné děti
https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=660280
Podle veřejně dostupných tvrzení lékařů údajně 70 % jeho mozkové hmoty odumřelo a jeho stav je nevratný, může se jen zhoršovat. Přeloženo do velmi syrového jazyka na hraně únosnosti, lékaři vlastně tvrdí, že to, co z Alfieho zbylo, je už jen hromádka masa udržovaná několik měsíců při životě plicním ventilátorem, a poté, co byl od ventilace odpojen, zemře, aniž by to jeho mozek byl schopen vnímat. Tohle tvrzení lékařů není nikdo z nás bez znalosti lékařské dokumentace schopen posoudit.
Soudy na základě kategorického prohlášení lékařů rozhodly – a to opakovaně – že Alfie musí být odpojen od přístroje, který ho udržoval až dosud při životě. Jenomže Alfie i poté stále žije. Dnes žije již třetím dnem. Rodiče nevzdávají svou bitvu a stále podávají nové a nové námitky k soudům. Chtějí, aby jejich dítěti byl opět poskytnut kyslík. A neustále prohrávají. Chtějí, aby směli Alfieho přesunout do italské nemocnice fungující pod vatikánskou jurisdikcí; Itálie dokonce již Alfiemu nabídla své občanství i hrazený transport, ale britský soud to zakázal.

Chcete-li teď tvrdit, že státní moc se zachovala racionálně, protože odpojením od přístrojů vlastně chlapečkovi pomůže, zadržte. Je to trochu jinak.

Snad by to všechno dávalo smysl, kdyby Alfie podle názoru lékařů trpěl. Snad by se to pak dalo chápat jako pokus o zmírnění jeho utrpení, o jakýsi zvláštní druh euthanasie. Ale podle všech dostupných informací se lékaři domnívají, že Alfie nic nevnímá, ani necítí žádnou bolest. Je-li tomu tak, pak o žádné zmírnění utrpení nejde. Ba právě naopak. Pod rouškou falešné humanity se tak soud dopouští nesmírného psychického násilí minimálně na dvou lidech – Affieho rodičích.

Snad by to dávalo smysl, kdyby další udržování Alfieho při životě muselo být hrazeno z veřejných peněz, a stát by se domníval, že tyhle peníze jsou jen vyhozené, protože Alfie stejně dříve či později zemře, takže peníze na jeho umělé udržování při životě by mohly být vynaloženy účelněji na záchrany jiných životů. Ale Alfieho rodiče ani v nejmenším netrvají na tom, aby Alfie byl ošetřován z britských veřejných peněz. Ba právě naopak. To jediné, o co nyní rodiče usilují, je dostat svého synka z Brátánie pryč. Jenomže rozhodnutím soudu nesmějí. To nedává smysl.

Soudní rozhodnutí tedy veřejným penězům nepomůže, Alfiemu ke zmírnění utrpení nepomůže. Nepomůže vlastně vůbec ničemu a nikomu. Jenom ublíží jeho rodičům. Jediné, co rozsudek dokázal, bylo vzít rodičům jejich naději v zázrak, kterou si byli ochotni hradit sami.

Tohle vůbec není odborný spor o tom, jak vážný Alfieho stav je a zda může či nemůže přežít. Tohle je ve skutečnosti spor mezi zákonem a etikou. Stát si zákonem přivlastnil právo rozhodovat o životě, které vzhledem k okolnostem morálně nemá. Nejde tu o zachraňování života, který dost možná už ani není životem. Jde tu o zbytečné sebrání naděje rodičům, kteří tak nemají možnost si ztrátu syna odžít po svém a srovnat se s ní.

Pak se nemůžeme divit, že lid státu hluboce nedůvěřuje a už spekuluje, že Alfie je už nasmlouván na rozebrání na součástky. Ne že bych téhle konspirační teorii věřila (ani medicínsky to vzhledem k vyčerpání jeho organismu nedává smysl), ale je vrcholně logické, že takové teorie vznikají.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=660280

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Marně pátrám v paměti, kdy v historii bylo zaznamenáno, že státní moc rozhodla o bezdůvodném usmrcení dítěte. To jsme se museli rozvinout do 21.století a vrcholné demokracie, aby se trest smrti pro nemocné dítě stal společenskou normou. Nejhorší na tom je, že lidé si to nechají líbit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mayavanrosendaal.com
cialis without prescription cialis without prescription online cialis without a doctor's prescription buy cialis without a doctor's prescription

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

quick cash payday loan
<a href="http://paydayonlineexpress.com">personal loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

easy loans to get with bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis 20mg <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra fass cialis tablets <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> uk prescription cialis generic <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra look like <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis pills over the counter <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> heartburn cialis online pharmacy <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> suprax 100 mg cialis pills <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> generic cialis free shipping <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra price per pill <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Us pharmacy cialis generic <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> buy generic cialis online <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> prednisone and hyperglycemia cialis generic pills <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> search cialis pharmacy <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra price per pill <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Suprax 100 mg cialis pills <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra beograd buy cialis online <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> viagra more health continuing education cialis 20mg <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra united kingdom <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Viagra adalah cialis pills <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> buy cialis online in usa drugs <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> generic cialis any good <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra gelato <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Buy cialis generic online <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> generic cialis daily use cheap <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> coupon for cialis generic <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> to buy cialis online <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> how to get a prescription for viagra <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="http://chviagranrxusa.com/#">cheap viagra online</a> <a href="http://cialischbrx.com/#">generic cialis</a> <a href="http://viagralx.com/#">buy generic viagra</a> <a href="http://cialismdmarx.com/#">cialis cheap</a> <a href="http://cialisbs.com/#">generic cialis online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Order cialis professional <a href="http://www.cialisongen.com/#">generic cialis online</a> overdose on cialis pharmacy <a href="https://cialisnorxs.com/#">generic cialis</a> get a personal loan with bad credit <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="http://calismdmrxonline.com/#">buy cialis</a> <a href="http://cashpaydayusloans.com/#">quick cash advance online</a> <a href="http://cialismnrx.com/#">cialis online</a> <a href="http://paydayonlineexpress.com/#">payday loans</a> <a href="http://viagralx.com/#">buy viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis 20mg best buy cancun <a href="http://www.cialisongen.com/#">buy generic cialis</a> sample cialis pills buy <a href="https://cialisnorxs.com/#">cheap cialis</a> payday loans vancouver <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis tadalafil sildenafil citrate <a href="http://www.cialisongen.com/#">generic cialis online</a> generic cialis effectiveness <a href="https://cialisnorxs.com/#">generic cialis online</a> san antonio payday loans <a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="http://mrxcialisrx.com/#">buy generic cialis online</a> <a href="http://cialischmrx.com/#">cialis</a&gt; <a href="http://cialiishb.com/#">cialis generic</a> <a href="http://cialismrxcialis.com/#">buy cheap cialis online</a> <a href="http://viagralx.com/#">buy viagra online</a>

Zatím bez slepic