Konráda, prosím...

Autor
Štítky

Zítra se bude volit nový ředitel České televize. Té televize, které tento národ uvěřil tu nejhorší a nejvelkolepější lež po roce 89. Že je tady pro nás. Dodnes to mají ve znělce Reportéři ČT. Prý slouží nám občanům, je vyvážená a uvádí souvislosti. Všimněte si prosím, vystavěli ji úplně stejně, jako Člověka v tísni a další politické neziskovky. Na jedné straně bohulibá činnost, která je skvělým fíkovým listem jejich skutečných záměrů na straně druhé.

Na jedné straně výroba seriálů, pořadů, vysílání filmů, které by si na sebe v kině nikdy nevydělaly, rozsáhlý archív… a na straně druhé Nora Fridrichová a Vendula Moravcová. Řezníček skákající do řeči, mňoukající Wolner, bezotyšné lhaní, zamlčování nepohodlných faktů i událostí, hloupoučcí reportéři pokrývající demonstrace… Takhle to má i Šimon Pánek, ne? Také na jedné straně vozí pumpy do Afriky pro černoušky a na straně druhé vysvětluje dětem ve škole, co si mají myslet…

Už dlouho mluvím o tom, že jsou to právě velká média, proti kterým bojujeme. Že už se vlastně nedá odlišit, jestli nám vládne Fiala za pomoci České televize, nebo Česká televize prostřednictvím Fialy…

Víte, vždycky když píšu o tom, proti emu stojíme, tak se v diskusi vždycky najde někdo, kdo po mě chce, abych deklaroval, že všechno řídí Soros, nebo Deep state, nebo Klaus Šváb, nebo Reptiliáni a nebo sionistické skupiny, nebo Roschildi… Já na to zpravidla odpovídám, že Žukov s Koněvem také neřešili, jestli Hitler velí generálům, nebo generálové Hitlerovi. Stejně tak neřešili, jestli to celé neřídí americké bankovní kruhy. Prostě proti sobě měli německé divize a s těmi vedli válku. Jejich podřízení nepožadovali, aby Žukov deklaroval, kdo je jejich skutečným nepřítelem. Proti sovětské armádě stála německá armáda. Proti sovětské divizi stála nějaká německá divize. Proti sovětské rotě stála německá rota.

Stejně tak já neřeším, kdo je za tím vším. Nevím, jak jsou uspořádané nitky, nevím jakou přesně roli v tom hraje Sorosova nadace. Vidím nitky, vidím propojenost, ale důležité je, co stojí přímo proti nám. Soros i Klaus Šváb (nebo kdokoliv jiný) jsou u nás silní díky velkým médiím a fakultě sociálních věd. To stojí proti nám. Ta dotvořená struktura, která produkuje správně uvědomělé novináře, zaměstnává je v České televizi, vysílá do každé domácnosti a předstírá objektivitu. Do toho šly všechny zisky ze zdejší globalizace. Zisk ze čtyřiceti tisíc bytů Bakala nacpal do svých médií. Zisk ze zničení zdejší konkrence nacpaly nadnárodní korporace do zvýšení mediální gramotnosti a do propagandy o tom, že je to tak správné. Zisk z našeho zadlužení byl použit i na to, aby Borhyová na Nově tento životní styl vychvalovala.

Tohle stojí za vítězstvím Pětidemolice. Díky tomu se tam mohou udržet neumětelové, kterým se rozpadá stát pod rukama. Drží je nejsilnější struktura v této zemi – jednotná mediální fronta, která donedávna měla monopol na zprávy i na výrobu novinářů. Jen a jedině díky nim může něco tak neskutečně blbého jako Fiala být premiérem.

Už delší dobu mluvím o tom, že musíme udělat to samé, co udělali oni. Musíme si vytvořit vlastní podpůrné stuktury. Musíme to dělat undergroundově a partyzánským stylem. My, co píšeme na fajsbůcích, blozích a nezávislých novinách, my se musíme koordinovat. Musíme vynášet stejná témata ve stejnou dobu, musíme si pomáhat navzájem ve zvětšování dosahu, musíme najít sponzory, kteří dodají tu trochu peněz, co potřebujeme. Nemusíme být stejně silní jako Česká televize, ale musíme kopat na jejím hřišti.

Bez České televize a mediálního monopolu bude Klaus Šváb jen neškodný stařík bez vlivu. Bez sorosovské školy bude Soros jen bohatým gerontem bez jakékoliv moci. Mezi námi jako národem a těmi, kdo nás chtějí ovládnout, rozdělit a využít pro svoje cíle, stojí velká média, která nikdy nebyla a nikdy nebudou objektivní. Prostě slouží svým pánům.

Naší zbraní vždycky byla svoboda projevu. A také nám ji nechávali, protože byla neškodná. Mohli jsme si kecat, co jsme chtěli, ale slyšet nás mohlo být jen prostřednictvím velkých mediálních domů. A tam se postarali, aby bylo slyšet jen to, co chtěli oni. Ale s příchodem internetu a sociálních sítí se situace mění. Každý druhý influencer má větší sledovanost než Václav Moravec. Já jsem s překvapením zjistil, že za poslední měsíc se můj hlas na fejsbůku dostal k 250ti tisícům lidí… A to patřím pořád spíš k těm menším.

Proto je tu takový hon na dezinformátory. Velká média prostě ztrácejí vliv. Donald Trump, Andrej Babiš i Tomio Okamura si veřejnost dokáží oslovit sami. Nepotřebují chodit do televize, nepotřebují se doprošovat u Moravce. Když sleduju Jindru Rajchla, tak se ukazuje, že politická strana se dá vybudovat za naprostého nezájmu velkých médií. Ano, to je praktický důsledek toho, že se bez velkých médií dá svolat i masová demonstrace.

Reportéři ČT jsou jako americká armáda v Afghanistánu. Tálibán si nemohl troufnout na přímý útok. Ale mohl den za dnem, rok za rokem každou noc střílet nějakou minu do jejich základny. Škody malé, ale náklady na obranu obrovské. I ta jedna malá mina se totiž nedala vymlčet. Všichni o ní věděli. Už jsme schopni střílet ty miny. Kdybychom se koordinovali, uměli bychom to ještě lépe.

Teď se bude volit nový generální ředitel struktury, která je hlavní zbraní líbodémo. Vybírat se bude ze tří lidí. Buď znovuzvolí Dvořáka a všechno bude stejné, nebo zvolí Součka, který rovnou dopředu hlásí, že ČT bude vládním médiem, nebo Konráda, který se netají tím, že chce Českou televizi hlavně rozprodat.

Ne, nehodlám být sentimentální. Byli to právě novináři České televize, kteří přispěli tomu, že jsme všichni přišli minimálně o dvacet procent úspor. Byl to Řezníček, který hodně přispěl tomu, že veškerou moc v této zemi mají pro sebe líbodémo. Byla to Nora Fridrichová, které nevadí Rakušanům K.R.I.T. a nikdy mu to neomlátila o hlavu. Stál jsem na demonstracích a vím, jak „objektivně a vyváženě“ o tom informovali. Vím, jak mluvili o Bohumírkovi Radovi, po kterém jsem osobně likvidoval ropné laguny. Vím, jak informovali o Babišovi, vím jak haněli řepku, aniž by tomu rozuměli. Vím jak informují o Ukrajině. Když se dívám, jak Česká televize nadržuje vládě národní katastrofy, tak to prostě nepřebije žádný drahý seriál ani archív. Naprosto Catonovsky řeknu: „Ostatně soudím, že Česká televize musí být zničena.“

Pravda začíná tam, kde končí signál České televize.

Takže páni radní ČT… Konráda prosím. Ať to rozprodá a nezůstane tam kámen na kameni. Ať se tam napasou developeři, ať se tam nakrmí kdejaký tunelář. Česká televize tu není pro nás a nikdy nebyla.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (288 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Zítra se bude volit nový ředitel České televize. Té televize, které tento národ uvěřil tu nejhorší a nejvelkolepější lež po roce 89. Že je tady pro nás… Prý slouží nám občanům, je vyvážená a uvádí souvislosti."

--------------------------------------------------------------------------------------

Tak nevím, jestli si o nás myslí, že jsme tak blbí, nebo jestli vědí, že tak blbí jsou oni a nevadí jim to. Z ČT si udělali vlastní byznys, na který jim my každým rokem dáváme 7 miliard. Za ty prachy si vychválí i imbecily.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Pekarová ve Vilniusu četla noty, které přivezla Černochová před pár dny z Washingtonu

Výzva Pekarové ve Vilniusu balancuje na hraně podněcování války a ohrožování bezpečnosti ČR

Fialova vláda a pětikoalice se tak dopouští podněcování války, cílevědomě a systematicky zatahují Českou republiku blíže a blíže do vojenského střetnutí s Ruskou federací, rozmisťují na území ČR americké vojáky bez referenda a souhlasu lidu, chystají se na válku s Ruskem bez souhlasu lidu a šéfka sněmovny bez souhlasu lidu vyzývá jako válečná štváčka k vypovězení fakticky poslední bezpečnostní pojistky, která nám ještě v Evropě zůstala a zajišťuje, že jaderná eskalace se nerozšíří i do zemí bývalé Varšavské smlouvy.

Rozmístění jaderných zbraní totiž znamená, že z daného státu se stane primární terč tzv. prvního úderu v případě vypuknutí jaderné výměny. Nemluvíme zde o jaderném spadu, ale o primárních úderech ruskými jadernými zbraněmi na rozmístěné lokace v ČR a na Slovensku.

Pekarová se tak svými výroky ve Vilniusu stává bezpečnostní hrozbou pro celý český národ. Noty z Ameriky předčítané ve Vilniusu nahlas a v pozoru českou šéfkou sněmovny.

Chtějí válku. Přání války je u nich obrovské. Ale do války své děti nepošlou. Budou tam umírat děti obyčejných občanů, kterým bylo dlouho a trestuhodně lhostejno, co jejich vláda hrůzy a teroru vzešlá po posledních volbách provádí s jejich státem a zemí.

-VK-

https://aeronet.news/…to/

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

Robert Kennedy Jr. o válce na Ukrajině: Lhali a lžou nám

před 8 hod. Zpravodajství Vaše věc

Politik Demokratické strany Robert Kennedy Jr. ve vysílání televize FoxNews kritizoval Washington a americká média za lži na téma ukrajinského konfliktu. O Ukrajině hovořil jako o loutce ve válce mezi USA a Ruskem, kde hlavním cílem Washingtonu je oslabení Ruska a změna systému v Rusku.

"Lhali nám o pandemii, lžou nám o válce na Ukrajině. Bylo nám řečeno, že jsme na Ukrajině z humanitárních důvodů, ale ukázalo se, že cílem je svrhnout vládu a oslabit Rusy."

Politik také řekl, že Bílý dům a Pentagon lžou o příčinách konfliktu a nejsou vůči Američanům upřímné ohledně ztrát ukrajinské armády. Poslední čísla podle něj ukazují, že na frontě zahynulo 350 000 ukrajinských vojáků.

(pozn. vM - Jen aby nedopadl jako jeho slavnější příbuzný....)

-------------------------------------------------------------

Twitter pohrozil EU zveřejnit její žádosti na vymazání "dezinformací"

před 10 hod. Pravdive.eu Informace bez lhaní

Majitel Twitteru Elon Musk se zasazuje o transparentnost médií jako málokterý politik na světě. Nyní, když mu EU hrozí zákazem Twitteru v Evropě, pohrozil europapalášům, že zveřejní jejich žádosti, které příspěvky požadují mazat. A to by je arci mohlo stát renomé a důvěru občanů.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

JINDŘICH KULHAVÝ

Nedělní poledne by mělo být poklidné a spojené s dobrým obědem a příjemným relaxem. Už dlouho nám však naši mediální giganti v tuto dobu předkládají debaty politiků. Velká část rozumných lidí už prodala televize a odhlásila se z placení zlodějských koncesionářských poplatků. Méně odvážní si je nechali, ovšem nedělní poledne rozhodně netráví díváním se na žvásty prolhaných politiků a zkorumpovaných moderátorů. Naopak občané s kachním žaludkem se na tyto pořady těší. Jsou však i tací, kteří mají skutečný zájem o témata, jichž se některé diskuse týkají a někdy prostě nakouknou. Duel mezi Fialou a Babišem mohl být jedním z takových okamžiků. A oba pánové se skutečně sešli u paní Tománkové na Primě. Bylo to výživné.

Mesiáš, který by otevřel Čechům oči, se asi ještě nenarodil. A ti, kteří nám vládnou, na to spoléhají.

Nebudeme dělat žádný rozbor. Fiala lže v každém svém slovu. Má však pravděpodobně skutečně kvalitní mediální výcvik a působí klidně a vyrovnaně. Bohužel pro něj je natolik sebevědomý, že je vcelku jasnou prioritou nikoliv to, co říká, ale jak u toho působí. Každou nepravdu přednesenou s neskutečnou sebejistotou mu můžete zkusit vyvrátit, dokonce budete mít pravdu, což však nic nemění na tom, že on si je svými výmysly naprosto jistý a působí, jako by jim věřil. Dosud jsme tu neměli tak arogantního grázla, jakým je on. V tandemu s Pekarovou Adamovou, která působí naprosto stejně, se jeví vedení našeho státu doslova šíleně. Fialův projev může vypadat slušně a solidně, vnímat ho tak může pouze člověk neschopný pochopit, jak ohavnou masku má nasazenou.

Andrej Babiš se nepřipravil dobře. Občas se nechával strhnout k výsměchu a hádání se. V takovém duelu jsou důležitá fakta. Potřebujete čísla a mít prostor se k nim vyjádřit. Fialu musíte rozhodit, abyste ukázali jeho pravou tvář. Babiš není řečník, Fiala přednášel politologii a je tedy profesionál. Neumí počítat, nerozumí do hloubky ničemu, je ideolog a prodejný. A dá se nachytat na švestkách, je li to třeba. Má příliš mnoho škraloupů a dokázal natolik otočit ve svých názorech, navíc vícekrát, že najít díry v jeho krásně vypadajícím životopisu není problém. A taková debata k tomu vytvořila příležitost. Babiš často působil spíše jako konzument sociálních sítí, místo nezvratných důkazů občas přeříkával statusy a vtipy z Facebooku. Měl možnost Fialu umlátit jedním faktem za druhým. Místo toho musel ven s pravdou v tom, že tzv. Obranná smlouva s USA mu až tak nevadí, jen chce o ní jednat. A o vystoupení z EU ani nepřemýšlí, je mu v ní v zásadě dobře, byť k ní má připomínky. Přesto Fialovi vcelku logicky oponoval a donutil ho opakovat, že za všechny komplikace může Rusko a předešlá vláda, po které je třeba vše opravit. Stávající premiér opomněl, že dříve vzniklou díru pouze a jen zvětšuje. V podstatě tvrdí opak, přestože je stát v kritické situaci.

Vynechme křivé charaktery politiků a podívejme se na v debatě uveřejnění volební model. ANO dle něj výrazně vede před druhou ODS, do sněmovny by se dostali ještě Piráti, STAN a SPD. To naznačuje, že je u nás stále dost naivních a schopných volit znovu Pětikoalici, byť v menší míře. SPD údajně ztratilo cca 4% voličů, Alternativa vyhořela úplně včetně trikolory a PRO. Jako opravdu jsme tak hloupí? Je to vůbec možné, aby byli lidé tak slepí? Současná klika nám přinesla astronomickou inflaci, zvyšuje daně, rozdává naše společné peníze plnými hrstmi, zatahuje nás do války. A přesto by jí ještě dal někdo důvěru? Jistě, předvolební výzkumy jsou zavádějící, a ne příliš reálné. Ale i tak. Stačí navštívit stránky příznivců Pětikoalice a zvedne se Vám tlak. Počet naivních idealistů je stále příliš velký. Čím to je? Snad jedině obrovskou podporou médií a ztrátou soudnosti některých lidí. Jisté je, že Mesiáš, který by otevřel Čechům oči, se asi ještě nenarodil. A ti, kteří nám vládnou, na to spoléhají.

Jindřich Kulhavý

Pravý prostor.

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Článek je na 7 slepic. 

Nevěřím, že ANO je ta strana, která vytáhne stát z pařátů lichvářů a válkychtilů.

Statečně tam pošlou naše daně a naše potomky na pospas kyjevské juntě.

A jak praví mnozí, je tahle Pétiparazitka spojencem po příštích volbách.

Fijalskyj ani jednou neřekl, že se zloději a estébáky jednat nebude, jak 10 let razili všechny vládní strany současnosti.

Antirétorovi Bábišovi ještě profesionální skákání do řeči, aby nedořekl odpověď na dotaz.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Český národ je jako améba, která se mění podle prostředí, okolních vlivů, teroru a působení médií a politických sil, které přetváří celý národ ke své podobě a ochota lidu měnit se je totožná a shodná opravdu jen s měňavkou, s amébou. Deziluze z národa, který tak snadno zahazuje svobodu a nahrazuje ji totalitou, byla hlavní příčinou toho, že mnoho emigrantů z roku 1968 a po tomto roce se už do Československa nevrátilo, případně pouze na krátkou dobu, aby poté se znovu vrátili do exilu, jako např. Karel Kryl.

Deziluzi z českého schizmatu svobody a totality, která se střídá s železnou pravidelností, nejlépe vystihl Milan Kundera, exilový spisovatel, který nikdy nezanevřel na český domov, ale nebyl schopen se už vrátit, protože by neodkázal v tom prostředí přežít. Svobodu do Československa přinesli estébáci svým zinscenovaným státním převratem 17. listopadu 1989 za asistence komunistických chlapců a děvčat z řad SSM. Nebýt estébáků, režim by se nezměnil. Národ žil v nesnesitelné lehkosti bytí. Žít bylo snadné, ale život byl těžký jinak, v jiném smyslu. Ve smyslu toho, že se o lid starala strana. Strana se postarala, a to tak, že na konci roku 1989 se sama vzdala kormidla. Přišlo krátké období nadechnutí.

Národ, který na sebe bere podoby svých tyranů a pánů jako améba

Lidé pocítili svobodu, hlavně tu v cestování. Autoři a aktivisté zjistili, že mohou svobodně psát a publikovat. Ale už krátce poté se začalo ukazovat, že ta svoboda nebude mít dlouhého trvání. Konec Týdeníku Politika, který napsal sérii článku o zednářských lóžích a o tom, jak úzké rodinné kruhy napojené na židozednářské svatavy si rozdělily moc v zemi, pouze předznamenal proces nového utahování šroubů.
Disident Miroslav Dolejší se stal krátce po revoluci znovu disidentem, když vydal přelomovou knihu Analýza událostí 17. listopadu 1989. Postupně zmizela z obrazovek televize satirická a nekorektní Česká soda, do škol se začala vracet indoktrinace, inkluze a propaganda, která tentokrát měla opačnou polaritu a vyzdvihovala Západ a USA, zatímco v hrozivých barvách vykreslovala Rusko.
Znovu začala média a politici přetvářet společnost a ta se jako améba začala znovu přizpůsobovat a brát na sebe tvar něčeho, čím není, nechce být, ale není vyhnutí. Společnost Švejků najednou v roce 2023 žene národ do války proti Rusku, ministryně obrany ujišťuje z televizní obrazovky, že exploze jaderných taktických zbraní na Ukrajině nebudou mít na ČR vliv  a před soudem stojí učitelka, kterou udal synek jistého novináře za to, že měla o Ukrajině “blbé kecy“. Vyhazovem z armády je vyhrožováno olympijskému vítězi v moderním pětiboji za to, že řekl, že by ruským sportovcům nemělo být bráněno v účasti na Olympiádě.

Ochota národa přizpůsobit se v zájmu přežití

Všechny tyto procesy popsal Milan Kundera ve svých dílech, je to charakter českého národa, který se snaží v historických staletích o jediné, o přežití. A je ochotný pro to své přežití udělat vše, změnit se, přizpůsobit se a vzít na sebe podobu čehokoliv, co umožní přežití a relativně snesitelnou lehkost bytí v teroru a totalitě. Je to forma přežití národa, měnit se na amébu a přebírat tvary a pózy, které nejsou naše, nejsou české, ale ty tvary a zaujaté postoje na sebe národ bere pořád dokola, s přestávkami na nadechnutí, změny tvarů národu umožňují přežít za každého režimu, který na český národ působí zvenčí.
Bohužel, nejen na úkor vlastní identity a integrity charakteru národa, ale i na úkor vlastních spoluobčanů, kteří tuto proměnu sebe samých odmítnou a postaví se na odpor. Měňavka na to zareaguje útokem, ohrožuje to její přežití a pokusí se zničit vedlejší amorfní amébu, která ztratila schopnost proměny. Česká veřejnost se chová stejně.
Čechy, kteří chtějí svobodu a protiválečnou politiku, označují za proruské agenty, mírové štváče, žádají jejich zavření a likvidaci. Proměna majoritní společnosti v amébu vyznávající válečné tažení proti Rusku vyžaduje likvidaci Švejků, likvidaci Chcimírů a dalších opozičníků. Proměněný národ chce válku, už nechce Švejka. Nadechnutí ke svobodě stačilo, národ se rozhodl pro další děsivou přeměnu, pro další iteraci totality.

Svoboda umírá a stává se nežádoucí, protože umožňuje sdělovat jiný než vládní názor

Země česká je prostoupena zlem a nenávistí kterou si národ sám vypěstoval a zušlechtil.  Stačí se kouknout na nenávistné projevy občanů ČR například na stránkách Seznamu nebo Šafrovy žumpy kde se dá snadno zjistit až kam se český národ dopracoval pod vlivem mediálního mejnstrýmu.

Celý podrobný článek viz zde:
https://aeronet.news/kunderuv-valcik-na-rozloucenou-je-znovu-aktualni-pro-desitky-tisic-cechu-kteri-se-chystaji-k-emigraci-zeme-prostoupena-zlem-a-nenavisti-ke-svobode-kterou-si-narod-sam-vypestoval-a-zuslechtil/

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Pořád doufám, že jde o jednotlivce, ne o většinovou společnost, co dští nenávist a ničili by a likvidovali..

A obrana proti tomu je jediná - vyrvat jim naše děti! Možná to znamená, že budeme zase žít dvojí život. Jinak mluvit doma, jinak na veřejnosti. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Nezdá se, že by šlo jen o jednotlivce (takoví jednotlivci se najdou třeba zde).

Stačí, když Minář a spol. udělají truc demonstraci, kde je vidět, že o jednotlivce vůbec nejde (notabene jsou zde do budoucnosti ještě další statisíce Ukrajinců). Stačí, když jdu na posezení s dlouholetými přáteli (kolegy...), jak už jsme zde psali a sdíleli vlastní zkušenosti, na nichž bylo vidět, že i jinak normální lidi jsou totálně nabušení současnou ohlupující propagandou mainstreamu, protože jsme s přítelem v tom kolektivu byli názorově sami a oni byli v přesile. Někdo sice navrhl opustit debatu..., ale stačilo to k narušení atmosféry. 

Taková je dnes společnost a oni si ji takovou pěstují, protože vědí, že tohle je jejich šance, jak zůstat u koryt, a že tihle vymytí je zase přijdou volit.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Ohledně průzkumů veřejného mínění si myslím, že při něm lidé neodpovídají pravdivě. Vzhledem k neustálé dehonestaci SPD, ale i zesměšňování voličů ANO ty strany raději ani neuvádí.

Stejně tak nemohu uvěřit tomu, že stále tak vysoké procento lidí po tom všem, co 5K s fialovým gaunerem v čele předvádí, jim stále věří. I když těch přesvědčených nějaké procento bude. Zase jim ubývají jejich původní voliči, kteří jsou vládou zhnuseni. 

Nikdy mne nenapadlo porovnávat, nakolik průzkumy veřejného mínění odpovídají výsledkům voleb a u jaké agentury se přiblíží nejblíže. Co je ale jistojistě pravda, že se těmi výsledky snaží ovlivňovat koho by lidé měli hodit.

Dobré ráno všem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Schizma českého národa. Dole vůdcova mládež, nahoře na schodech vlastenci. A nad nimi vlajka Banderovy země

Schizma českého národa. Dole vůdcova mládež, nahoře na schodech vlastenci. A nad nimi vlajka Banderovy země

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

snímek přesně charakterizuje úděl českého národa. Nad českou vlajkou se vždycky tyčí nějaká okupační vlajka.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Vždy v předklonu a s namazanou hlavou, aby snáze pronikla v cizí řiť.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Lubomír Vylíčil: Zabředáváme stále hlouběji

 

...Začíná to nějak houstnout. Ta úporná snaha o natlačení Evropanů do války s Rusem, jako by překonávala stále další a další laťky. Od podivného sestřelu civilního letadla Malaysia airlines v roce 2014, přes všelijaké otravy Litviněnků a Skripalů, přes české Vrbětice, až k přímému nasazení českých zbraní a polských  záškodníků  dobrovolníků, zabíjejících na teritoriu Ruska. Skoro to vypadá, jako kdyby si někdo řekl – tak ty líné, pacifistické Evropany k válce proti Rusovi fakt nevyhecujeme? Ani po tolika letech záminek a psychologických operací? No, nevadí. Začneme tedy hecovat Rusa, aby je napadl sám…
Ale asi tím nejznepokojivějším náznakem, že se s válkou napevno počítá, je chování naší, české vlády. Nejde jen o to, jak úporně tlačí protiruskou nenávist, ani že cenzuruje a silou potlačuje jakékoli odchylky od vládního „narrativu”. Daleko zlověstnějším znamením je, že jakoby zapomněla na volby. Povšimli jste si? Jako by přestala řešit popularitu. Dopady opatření na obyvatelstvo. Jako by jí byl zcela lhostejný posun nálad občanů, věštící volební propad. Jako by šlo jen o to, vyrazit z nich co nejvíc teď hned, jakýmkoli způsobem a za jakoukoli cenu. Udržet ještě pár měsíců jakž-takž klid. A pak…

Drtivá většina politiků, v té naší euroamerické civilizaci, řeší odjakživa a hlavně jediné – udržení se u moci. Přežití ve funkcích. A k tomu bedlivě sleduje nálady obyvatelstva a na lékárnických vážkách odměřuje, co „jim” ještě může sebrat (zdanit, zdražit, zakázat), aby ve svých křeslech usedli i napřesrok. Protože máme ty zatrolené volby, že.. Politická elita proto dovedně kombinuje bič s cukrem a medem slibů nešetří. Ale podívejte se na tu naši Pětikoalici. Kdy vám naposledy (byť jen hubou) slíbili, že bude líp? Že něco bude levnější, svobodnější, dostupnější, lepší a snadnější? Nebo že vás alespoň uchrání od toho nejzásadnějšího zhoršení vaší situace (Green deal a podobně)?
Ono to opravdu začíná vypadat, jako by tahle parta měla limit, do kdy to tu musí udržet (a přitom co nejvíce podojit). A jako by se už teď těšili na první, přilétající raketu, která je svým způsobem vysvobodí.
The post Zabředáváme stále hlouběji first appeared on Pravý prostor.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Omluva - chtěla jsem odstranit double, ale ještě se objevilo vše znovu. :-(

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Lubomír Vylíčil: Zabředáváme stále hlouběji

 

...Začíná to nějak houstnout. Ta úporná snaha o natlačení Evropanů do války s Rusem, jako by překonávala stále další a další laťky. Od podivného sestřelu civilního letadla Malaysia airlines v roce 2014, přes všelijaké otravy Litviněnků a Skripalů, přes české Vrbětice, až k přímému nasazení českých zbraní a polských  záškodníků  dobrovolníků, zabíjejících na teritoriu Ruska. Skoro to vypadá, jako kdyby si někdo řekl – tak ty líné, pacifistické Evropany k válce proti Rusovi fakt nevyhecujeme? Ani po tolika letech záminek a psychologických operací? No, nevadí. Začneme tedy hecovat Rusa, aby je napadl sám…
Ale asi tím nejznepokojivějším náznakem, že se s válkou napevno počítá, je chování naší, české vlády. Nejde jen o to, jak úporně tlačí protiruskou nenávist, ani že cenzuruje a silou potlačuje jakékoli odchylky od vládního „narrativu”. Daleko zlověstnějším znamením je, že jakoby zapomněla na volby. Povšimli jste si? Jako by přestala řešit popularitu. Dopady opatření na obyvatelstvo. Jako by jí byl zcela lhostejný posun nálad občanů, věštící volební propad. Jako by šlo jen o to, vyrazit z nich co nejvíc teď hned, jakýmkoli způsobem a za jakoukoli cenu. Udržet ještě pár měsíců jakž-takž klid. A pak…

Drtivá většina politiků, v té naší euroamerické civilizaci, řeší odjakživa a hlavně jediné – udržení se u moci. Přežití ve funkcích. A k tomu bedlivě sleduje nálady obyvatelstva a na lékárnických vážkách odměřuje, co „jim” ještě může sebrat (zdanit, zdražit, zakázat), aby ve svých křeslech usedli i napřesrok. Protože máme ty zatrolené volby, že.. Politická elita proto dovedně kombinuje bič s cukrem a medem slibů nešetří. Ale podívejte se na tu naši Pětikoalici. Kdy vám naposledy (byť jen hubou) slíbili, že bude líp? Že něco bude levnější, svobodnější, dostupnější, lepší a snadnější? Nebo že vás alespoň uchrání od toho nejzásadnějšího zhoršení vaší situace (Green deal a podobně)?
Ono to opravdu začíná vypadat, jako by tahle parta měla limit, do kdy to tu musí udržet (a přitom co nejvíce podojit). A jako by se už teď těšili na první, přilétající raketu, která je svým způsobem vysvobodí.
The post Zabředáváme stále hlouběji first appeared on Pravý prostor.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Lubomír Vylíčil: Zabředáváme stále hlouběji

 

...Začíná to nějak houstnout. Ta úporná snaha o natlačení Evropanů do války s Rusem, jako by překonávala stále další a další laťky. Od podivného sestřelu civilního letadla Malaysia airlines v roce 2014, přes všelijaké otravy Litviněnků a Skripalů, přes české Vrbětice, až k přímému nasazení českých zbraní a polských  záškodníků  dobrovolníků, zabíjejících na teritoriu Ruska. Skoro to vypadá, jako kdyby si někdo řekl – tak ty líné, pacifistické Evropany k válce proti Rusovi fakt nevyhecujeme? Ani po tolika letech záminek a psychologických operací? No, nevadí. Začneme tedy hecovat Rusa, aby je napadl sám…
Ale asi tím nejznepokojivějším náznakem, že se s válkou napevno počítá, je chování naší, české vlády. Nejde jen o to, jak úporně tlačí protiruskou nenávist, ani že cenzuruje a silou potlačuje jakékoli odchylky od vládního „narrativu”. Daleko zlověstnějším znamením je, že jakoby zapomněla na volby. Povšimli jste si? Jako by přestala řešit popularitu. Dopady opatření na obyvatelstvo. Jako by jí byl zcela lhostejný posun nálad občanů, věštící volební propad. Jako by šlo jen o to, vyrazit z nich co nejvíc teď hned, jakýmkoli způsobem a za jakoukoli cenu. Udržet ještě pár měsíců jakž-takž klid. A pak…

Drtivá většina politiků, v té naší euroamerické civilizaci, řeší odjakživa a hlavně jediné – udržení se u moci. Přežití ve funkcích. A k tomu bedlivě sleduje nálady obyvatelstva a na lékárnických vážkách odměřuje, co „jim” ještě může sebrat (zdanit, zdražit, zakázat), aby ve svých křeslech usedli i napřesrok. Protože máme ty zatrolené volby, že.. Politická elita proto dovedně kombinuje bič s cukrem a medem slibů nešetří. Ale podívejte se na tu naši Pětikoalici. Kdy vám naposledy (byť jen hubou) slíbili, že bude líp? Že něco bude levnější, svobodnější, dostupnější, lepší a snadnější? Nebo že vás alespoň uchrání od toho nejzásadnějšího zhoršení vaší situace (Green deal a podobně)?
Ono to opravdu začíná vypadat, jako by tahle parta měla limit, do kdy to tu musí udržet (a přitom co nejvíce podojit). A jako by se už teď těšili na první, přilétající raketu, která je svým způsobem vysvobodí.
The post Zabředáváme stále hlouběji first appeared on Pravý prostor.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to mafie. Pračka na naše peníze pro pražskou havlérku, a s malou domů skupině papalášů. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím jak vy, ale já televizi nemám. Je prima pocit stát u přepážky na poště a odhlašovat poplatek za televizi, nemlich za rádio. Jestli vám tedy zbyla nějaká pobočka České pošty v okolí bydliště, doporučuji si zajít vychutnat popsanou úlevu. Stačí tam přinést složenku SIPO, úřednice s vámi onu odhlášku provede. Jinak té hydře ČT nezpřerážíte pazoury.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Poté, co jsme se před pár týdny dozvěděli, že ta slavná BVP ze Švédska nebudou stát oněch deklarovaných 60 miliard, nýbrž o zhruba 20 miliard víc kvůli inflační doložce, kterou ministerstvo obrany dříve v kontraktech neakceptovalo, přichází další jobovka.

Paní ministryně Černochová nám jaksi opomněla sdělit, že ve smlouvě není zahrnut servis a munice (koho by napadlo, že když si kupujete BVP, že by bylo dobré k němu mít i nějaké ty náboje?). Což tuhle srandu prodraží o další desítky miliard.

Celkem se tedy vyšplháme s přehledem přes 100 miliard Kč!

Připočtěte k tomu F-35, Leopardy a započtete náklady na provoz těchto zbytečných hraček a jsme tam za bilion.

Ale hlavní je sebrat 19 miliard důchodcům.

Působení vlády fialové bídy je jedna obrovská nehoráznost.

A tu labilní blondýnu, která se nějakým nedopatření ocitla ve funkci, na kterou absolutně nemá, raději nebudu komentovat vůbec. Nenašel jsem totiž žádná publikovatelná adjektiva, kterými bych ji dokázal výstižně charakterizovat.

Jediné řešení je demise.

Pevně doufám, že nám pomůžete k tomu, abychom k ní Fialu a jeho partu amatérů co nejdříve dotlačili.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje manželka a dcera jsou velké basketbalové fanynky. Mají permanentky a celou sezónu chodí do haly křičet na rozhodčího, že je slepej debil. A Děčín se letos probojoval do finále play of české NBL. Tak se hrálo zde s Opavou. Zápas spěl ke konci, ony tam byly, já tak žhavý fanoušek nejsem, tož jsem si pustil druhou půlku doma na telce. Závěr byl velice napínavý, skóre hodně vyrovnané ale 2 minuty před koncem, to ČT bez varování vypla a pustili tam MS v hokeji. Jednak tam už naši borci nehráli, protože ani netuším, co by po letošním výkonu tam vlastně dělali, ale tam zatím nehrál nikdo. 20 minut probíhaly hovory a rozbory a kafrání. Dovedete si představit tu nasranost všech basketbalových fanoušků po celé republice, kdo to sledovali? ČT se sice potom omluvila, ale toto nespraví omluva, to je na zastřelení za úsvitu pro toho, kdo k tomu dal pokyn.

A pak mě na tom zápase zaujala ještě jedna věc. O pauze nastoupili na palubovku děčínští junioři do 14. let, kterým se letos povedlo ve své věkové kategorii porazit celou republiku a zvítězit. Všichni jim tleskali, ale moje žena je akční a temperamentní, tak prý povídá: a já si stoupnu, ti klučinové si to zasloužej. A pán sedící vedle ní, prý, že on taky. A jak už tak funguje ten dav, tak za chvíli stála celá hala, 1300 fanoušků a klučinové sklidili obrovský aplauz ve stoje. To já jako televizní divák ale neviděl. Viděl jsem jejich nástup na palubovku, pak reklamu na škodovku, pak reklamu na hodinky, pak reklamu na něco, co si už nepamatuji a když bylo po reklamách, tak jsem viděl, jak chlapci odcházejí z haly. A mě to přišlo k těm hochům děsně necitlivé. Mladí chlapci, kteří místo vejrání do mobilů choděj trénovat a na zápasy a něco se naučili a pak všechno vyhráli, by si zasloužili víc úcty. Už jenom jako příklad pro jiné. Ale ČT mi místo toho nabízela novou škodovku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

kromě stupidní reklamy, nesáhnou na práci!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Já jsem osvč od roku 92, měl jsem zaměstnance, tři zverimexy a velkoobchod s chovatelskými potřebami, hákoval dýl, než moji zaměstnanci, dovolenou jsem měl někdy týden, jim jsem jim ze zákona platil tři, když na mě vlítla chřipečka, tak jsem nešel k doktorovi, ale vzal si dva paraleny a nasednul do dodávky. Taky vlastním činžák, který patří mě, tudíž i všechny byty. Tyto pronajímám za peníze, ale když se v nich něco posere, klepou nájemníci na mé dveře, abych to zařídil. A já to zařídím.

Evidentně jsem kapitalista. Čurák asi pro někoho taky, ale že bych nesáh na práci, tam jste dost ujel. To si pletete s rentiérem. Tím bych chtěl být, ale mám smolíka, jelikož když si teď sednu na prdel a nebudu nic dělat, tak mi může na baráku za chvíli něco zchrastit na palici, ale spíš dřív zdochnu hlady.

Takže když si rozebereme váš koment, tak kapitalista jsem, čurák taky, ale na práci sahat musím, bohužel.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

kapitalista rovná se vyčůránek.  To znamená, nemakat, živit se politikou, reklamou, či dokonce velkomyslnou dobročinností, kterou ovšem cálují ti chudáci co ještě dnes skutečně pracují. Berrnarde, lidí je všude jak nasráno, ale sežeň dnes řemeslníka, zubaře, nebo i toho prachobyčejnýho a povětšinou neschopnýho, línýho obvoďáka... prostě někoho, koho čas od času každý potřebuje. Ale na druhé straně otravů  co pomocí mobilů lákají důvěřivé lidi na nějakou všivárnu je stále dost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

To je problém systému. Já mám mezi kámoši většinou řemeslníky. Kominík, sedlář, výškové práce, topenář atd. Když něco potřebuji, zvednu telefon a druhý den ho mám. Pokud dnes nemáte v tomto segmentu kámoše, zvednete telefon a máte ho za měsíc. Možná.

Dnešní doba žádá, aby mladí měli vejšku i když jejich absolventy by většina středoškoláků z 80. let strčila do kapsy svými znalostmi. Je fakt, že by asi neměli ty genderové znalosti a nevěděli by, že když se naše planeta oteplí o jeden stupeň, tak se tady všichni uvaříme.

Já se živím rukama, ty víš čím, na nich mám mozoly, což se taky dnes už moc nevidí a když se po práci stavím na nákup v márketu v montérkách lesáckejch, tak ze mě padají piliny, jsem krapet ušmudlanej a jelikož se na pasece pod plným sluncem dost potím, tak asi moc nevoním. Ale já se za to vůbec nestydím. Protože když se rozhlédnu po mých blízcích, tak ty moje mozoly a dřina jim zajistily, že mají kde bydlet a hlad taky nemají. A nepotřeboval jsem k tomu titul před jménem, nebo za ním.

Mě na tvém postu vadilo, že jsi tak nějak hodil všechny, kdo něco vlastní a mají díky tomu jistou výhodu, do jednoho pytle ze šmejdy.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Podle definice je kapitalista člověk, který vlastní nějaké zdroje (peněžité i materiální), které využívá k zajištění zisku.
Takže definici kapitalisty odpovídá každý OSVČ a ve Švarcsystému asi i uklízečka, která někam napochoduje s vlastním smetákem, kýblem a hadrem
Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

hajzlbábě neříká hajzlbába, ale je to manažerka sociálních zařízení.

A k vaší první větě, myslím, že o něco takového by se měl pokoušet každý člověk. Vydobýt si něco, co mu pak bude vytvářet přiměřený zisk, na čemž nevidím vůbec nic špatného. Páč ten, kdo se spolehne, že se o něj pak ve stáří postará stát, může potom být dost rozčarován.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

nemohu si pomoci.

Kdysi zde, na starých Kydech, mě jeden výrazný uživatel s nickem Občan (dnes ho najdete na Litterate) označil za vychcánka, který, když něco jde vochcat, tak to vochčije, když jde proklouznout škvírou, tak jí využije. A vlastně má pravdu.

Ale v přírodě to takto funguje normálně. Sameček si chrání svojí samičku a svá mláďata. Zvíře, které žije ve smečce, tak se snaží aby se celá ta smečka měla dobře, jelikož pak je to dobré pro něho.

Tato vláda se mi taky nelíbí, ale nechodím na demonstrace, které jí chtějí svrhnout, aby to pak vyřešil Jindra Rajchl (jak mu Vidlák familierně říká), jelikož podobných spasitelů jsem už v životě zažil víc a vždycky to nakonec vyšumělo do normálu. Žádné spasení se nekonalo.

Revolucionář ze mě asi už nikdy nebude. Sobecky a alibisticky budu vždy sledovat situaci a využívat slabiny systému, aby se moje smečka měla dobře. A pokud mě někdo kvůli tomu bude považovat za sobecký hovado, tak si už nikdy nepouštějte v telce ten nejšnl džeografik, páč tam se to podobnejma šmejdama přímo hemží. Tomu se ale říká příroda.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Já když někde řeknu, že jsem majitelem činžáku a chodí mi nájmy, tak si všichni myslí, jak jsem za vodou. Že si takhle sedím v houpacím křesle, pokuřuji dýmku a popíjím drink. Velice rád bych takto fungoval, ale bohužel realita je poněkud jiná.

Před třemi lety jsem rekonstruoval jeden kvartýr. Rozpočet byl cca 700, ale vyšplhalo se nám to na mega a 200. To mě finančně tak vycuclo, že jsem si musel odfrknout dva roky. Loni jsem dělal novou střechu na půlce baráku. Ale jelikož mám barák velkej jako kráva, bylo to půl mega. Letos bude novej plot. S těma podezdívkama, zámkovkou a branou na pípák to vidím tak na 300. Příští rok mám naplánovanou kotelnu na dřevoplyn pro celý barák. Tam to odhaduji zase na půl mega. Ale pokud si někdo myslí, že toto ufinancuji z nájmů, tak je naivní. Já sebou musím setsakra mrskat, abych to dal. A dělám to proto, že půjdu za 10 let do důchodu a jako celoživotní osvč si nedělám moc iluze o výši mého důchodu. Ale to vím už dnes. Takže, když dnes mohu, tak investuji do baráku, aby byl pak v cajku, já už nemusel do něj srát prachy, pouze nějaké drobné opravičky a pak mi ty nájmy pomohou.

Pochopitelně, člověk se musí dnes občas omezit. Loni jsme měli s manželkou dvoutýdenní dovolenou na jihu, jezdili jsme na výlety a pořádali závody na nafukovacích lehátkách v móři a příští rok si to hodláme střihnout zase. Letos ne, jelikož plot. Za dva týdny frčíme na mácháč, kde máme na víkend objednanou chatku. Ale já mám naštěstí supr ženskou, která to chápe a moc nedržkuje. Ví, že když dnes se budeme starat, tak až nám jednou bude 70 a budeme brát od státu almužnu, tak pokud dostaneme chuť na argentinský biftek, tak si ho prostě dáme. Ale na tom, abychom si ho mohli za 15 let dovolit, na tom musíme makat dnes, když ještě máme sílu. A pokud toto někdo dnes nechápe, tak pak bude žrát zemlbábu. Každý svého štěstí strůjcem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

tak pod tohle bych se klidně podepsal

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejhorší na tom všem je, že i když to Fiala, Pekarová, Rakušan ( a doplňte si další ) po*erou, tak jakmile jim skončí volební období, tak odejdou od valu, popřípadě dostanou trafiku a vše bude v nejlepším pořádku. Za své chyby prostě nebudou pykat ... Chce to nějak vymyslet, protože takhle do*ebat republiku a být pak v pohodě, to není správné...

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Spíš to vypadá, že počítají s tím, že jim funkční období hned tak neskončí. Že další volby nebudou. Od válu se nechystají..

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

– Česká televize je cennou korouhvičkou mezinárodní Liberální Bestie. Kam namíří svou pozornost, tam se brzy upře hlavní úsilí “pokrokových”.
– Česká televize nám dává také okatě najevo, kdo je tu pro národ – tím, že takové lidi ostrakizuje, zamlčuje, znevažuje a poštvává proti nim.
– Česká televize je taky skvělou nápovědou koho volit. Stačí sledovat, který subjekt nenávidí nejvíce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

už zase hubou rozhazuje miliony (zatím jenom) na pomoc Ukrajině. Prý ti rusští teroristé vypustili přehradu. Sice to zatím nikdo věrohodně neprokázal, ale naši idioti už jsou zase ve válečném rauši.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj bratr upozornil na zajímavou věc... Ještě ráno všichni intervjuci v celé Evropě svorně tvrdili, že za díru v kachovské přehradě mohou Rusové.

V poledne už všichni couvali. Seznam zprávy samozřejmě nikoho nezajímají, ale stejné to bylo i třeba i německého Špíglu. Najednou už se nevědělo, kdo to udělal. Naši intervjuci reagovali stejně. Asi s dvouhodinovým zpožděním proti Němcům.

Řekl bych, že nás ještě čekají další překvapení.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Připomíná to bombu, která dopadla do Polska. Nebo Nord Stream, Krymský most.... Ze všeho nejdřív za to všechno mohli Rusové.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

proč by si Rusové likvidovali přísun vody na Krym ? To by museli být hloupější než Nerudová s Němcovou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

No Bobe,  a "vo tom to právě je" :-)) Naše hloupá média nám to všechno sdělují na stejné úrovni jako je Nerudová s Němcovou :-))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslední úvaha nad Kachovskou přehradou - Occamova břitva:

Rusové přišli o vodu na Krym, zkomplikovali si chlazení Zporožské jaderné elektrárny a voda jim natekla do zákopů na východním břehu Dněpru.

Ukrajinci přišli na dlouhou dobu o jakoukoliv možnost dělat na zaplaveném a podmáčeném území jakékoliv vojenské operace. To platí i o vyprázdněné kachovské nádrži, kde ale určitě nějaká voda zůstane.

Jediný smysl by to mohlo mít, ale to nevím, jestli je reálné - proti proudu je Dněperská přehrada pod kontrolou Ukrajiny. Teď z ní prý vypouštějí větší množství vody. Byli by později schopni Dněpr na několik dní úplně "vypnout," aby mohli někde přejít "suchou nohou?" Nevím, ale spíš o tom pochybuji.

Připadá mi, že ani Rusům ani Ukrajincům ta díra v hrázi nijak moc nepomůže. Takže bych se přikláněl k tomu, že to udělali ti dva Japonci - Onoseto a Tosamo.

Hráz byla ostřelováním už poškozená, v přehradě bylo hodně vody, občas Pánbůh prostě háže do lidských i vojenských plánů vidle...

Nejjednodušší vysvětlení je, že poškozená hráz v nějakém rozsahu nevydržela tlak vody. Obejdeme se bez mnoha tun výbušnin či velice účinné ukrajinské rakety. Obejdeme se bez krkolomných úvah, komu to víc prospělo.

Navíc se zatím těžko dá poznat, jak přesně vypadá poškození hráze a kolik metrů odshora jí chybí. Pokud se ukáže, že nevydržela "jen" koruna, tak bych to viděl opravdu na ty dva Japončíky.

Příští dny ukáží...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

zatímco Vy vidíte spiknutí libtardích novinářů, já vidím zcela standardní nekompetentnost lidí, kteří pracují v tzv. oficiálních mediích. Vždyť se podívejte na životopisy většiny "novinářů". Většinou jsou to nějaká mladá jelita, kteří se tetelí štěstím, že mají možnost někde psát svoje názory. 

Když vidím nějakou zprávu, jako je třeba ta o Kachovské přehradě, tak si odnesu maximálně to, že přehrada praskla/byla poškozena a zřejmě zatopí nějakou část území. Určitě si ale nebudu dělat názor na to, kdo to udělal, protože bych si dělal názor na základě úvahy nějaké hipstera, jehož názory nemají žádnou váhu. 

Podle mne hrozně přeceňujete míru spiklenectví v mediích. Z podstaty věci jsou oficiální media prosáklá neomarxisty, zelenými a podobnou havětí. Musel bych dlouho přemýšlet, pokud bych měl říci jméno nějakého novináře, jehož komentáře beru vážně.   

Milkman

P.S. Už dlouho třeba čekám na nějaký kvalitní analytický článek, který by se věnoval vyřazení Nord Streamu 2 z provozu. Myslím, že se ho v oficiálních mediích nikdy nedočkám. To by totiž vyžadovalo skutečnou investigativní novinářskou práci, kterou u nás podle mne skoro nikdo nedělá. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Znala jsem investigativní novinářku, kterou jsem několik let četla a jejíž informace jsem respektovala. 

Tereza Spencerová.

Bohužel už psát nemůže. Nedávno jsem si na ni vzpomněla.. Její informace by byly hodně blízké realitě.

Hezký večer.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Věřit se nedá ničemu ale přece jen …………………………………

Rusové (spolu s dalšími ) postaví Nord stream. Nelíbí se to Polákům, Ukrajincům a Američanům. Někdo neznámý Nord stream poškodí. Naše sdělovací prostředky obviňují převážně Rusko. Do vyšetřovací komise nejsou Rusové přizváni.

Rusové obsadí Záporožskou atomovou elektrárnu. Vzápětí ji někdo neznámý ostřeluje. Podle našich sdělovacích prostředků padá největší podezření na Rusy to znamená, že ostřelují sami sebe, a to už hodně dlouho.

Někdo poškodil Kachovskou přehradu, která je pod kontrolou Ruska. Škoda vznikla jak Ukrajině, tak Rusku. Rusku podstatně větší. Rusy kontrolované území je níže položené, a navíc vznikne problém se zásobováním Krymu vodou. Naše sdělovací prostředky přičítají poškození přehrady Rusku.

 

Když potom nás naše sdělovací prostředky informují o čemkoli, myslíte že jim mám věřit? Že jsou nekompetentní s tím souhlasím ale z příkladů, které jsem uvedl a mnoha desítek, nebo spíš stovek podobných je jasné, že jenom nekompetentností to nebude. Já mám ČRo+ naladěno několik hodin denně i když dělám něco na zahradě nebo kdekoli, a večer obvykle sleduji TV.

 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten nápis je tady nastálo. Jen to písmeno "R" je sundavací, to podle toho, komu zrovna lezeme do zadku.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)