Kydy sobě - doplněno v 11.40

Autor
Štítky

Vážení čtenáři Vidlákových kydů

Tento blog je v provozu už víc jak dva roky. S Vaší pomocí vznikl prostor ve kterém se může říkat všechno a je vítán každý kdo vstupuje s dobrými úmysly. Je možné zde mít vícero názorů, je dovoleno nemít žádný názor a diskuse Vás čtenářů je zpravidla zajímavější než vlastní článek.

Prakticky hned od začátku jste volali po hodnocení článků a komentářů. Můj ctěný bratr Master zamachroval a máme to prý k ježíšku. Ode dneška můžete články i jednotlivé komentáře hodnotit pomocí slepic, čímž se zhmotňuje naše dlouhodobě ustálené rčení o pěti slepicích. A i když ode dneška můžeme na slepice klikat, budu rád, když náš výrok o pěti slepicích zůstane součástí folklóru jako výraz nejvyššího uznání.

Když už se Master takhle rozšoupl, rád bych od vás měl také jeden dárek.

Udržet Kydy pro mě znamená napsat ročně zhruba 250 - 300 příspěvků. Pět ze sedmi článků týdně musím napsat já osobně, musím se blogu věnovat a pokud ho chci mít, musím psát. Dělám to rád a nestane-li se mi nějaká životní katastrofa, budu to dělat i nadále. 

Dnes bych rád měl krátký článeček od každého z vás -  Napište komentář. Jeden každý, kdo nevynecháte Kydy ani o Štědrém dnu. Představte se pod jménem které vás charakterizuje, napište o sobě pár slov a popřejte ostatním. 

Kydy jsou založené na mé chuti psát a chuti několika štamgastů diskutovat. Nechceme za to peníze, neděláme to pro zisk. Neděláme to ani pro politické cíle a neděláme to ve snaze někoho přesvědčit o vlastním vidění světa.  Chci věřit, že tímto blogem přispíváme k tomu, aby v dnešním rozhádaném světě byl alespoň kousek místa, kde se lidi navzájem snesou. 

Chtěli bychom proto dnes vědět, pro koho to děláme. Rádi bychom věděli, kdo jsou naši čtenáři. Tech pár minut které věnujete psaní dnešního komentáře je odměna pro všechny, kteří z Kydů udělali to co jsou.

Já začnu: 

Jsem Vidlák, je mi těsně pod čtyřicítkou. Mám ženu, pět dětí, malý grunt a čtu tento blog, protože jsem ve Vidlákově v trvalém disentu a potřebuju se tu a tam ujistit, že lidi jsou v podstatě normální. Přeji všem krásné Vánoce v kruhu rodiny a kdyby bylo nejhůř, tak alespoň v kruhu Kydů.

Váš Vidlák

 

Doplněno v 11.40:

Zdá se, že dárkům dneska nebude konec. Někdo nebo něco nám tu a tam uzavře diskusi a možnost přidávání komentářů. Zatím zjišťujeme, kdo nám přinesl tento milý dárek a jakmile se to vždycky stane, diskusi znovu ručně otevřeme. Každopádně si to něco nebo někdo vybral(o) ten nejméně vhodný den, kdy se já i Master potřebujeme věnovat úplně jiným věcem než programování.  

Prosíme vás o shovívavost. Dámě to do pořádku, ale nedokážeme říci jak dlouho to potrvá. 

Vidlák a Master

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jsem Narcis díky jednomu spřízněnému blogu. Čerstvě jsem dožil 67 let. Mám ženu, dvě děti, pět koček a nevelkou převážně obytnou zahradu. Vedle celoživotního koně (své profese) nějakou dobu neprofesionálně fušuji do levicové politiky na co nejnižší úrovni, intenzivněji po listopadu. Kydy sleduji kvůli převážně věcné, slušné a obsažné diskusi. Přeji všem krásné Vánoce spolu s lidmi, kteří jsou vám blízcí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jak to vypadá asi budu první , kdo tady dneska velmi pozdě v noci , nebo možná velmi časně ráno , bude chtít poděkovat Vidlákovi , za tohle místo zdravé lidské normálnosti.
Ale nejen jemu , anýbrž celé zdejší společnosti lidiček postižených "chorobou" kritického myšlení . Prakticky každý můj den začíná ale taky končí nahlédnutím do zdejšího dvorka , co se zasejc urodilo.
Takže - jsem zcela jednoznačně genderově zorientovaný M U Ž , kterému pomalu táhne na šedesátku. Mám manželku se kterou jsme vychovali dva kluky. Žijeme v domku prakticky "přes dva kopce" od Vidláka - koukáme na Dukovanské věže pro výrobu mraků , akorát z opačné strany.
Tož tak .

Přeju klidné a pohodové svátky Vám všem !

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

ten, co je furt nejchytřejší, nejmladší a nejkrásnější. To mi dosvědčí Vidlákovo manželka, která jen co mě uviděla, hned popadla lopatu a krumpáč a začala hloubit na zahradě protiatomový kryt.
Bo taky sem ja nebespečny fešak.
A ešče furt nechrapu, bo mě boli nohy jak sfiňa a ja se na tajňaka myslim, že bych to neska v nocy moh dat bez brufena, cype.
A ešče fčilek moje zajmy a ušlechtile zaliby.
Jsem sběratel nadávek a sprostých slov v několika jazycích. A taky mam rád kvit, vlastně gořalku (to je to same), kterou mi furt zakazujou ty sfině dochtorske, bo se boji, že by na nich nezbylo. Tuš taky ja sem borok (borok je chudáček).
A fšeckim vam přeju, co dnes přidou pod ten naš kydací stromeček, abyste byli zdravi, jak sfiňa (anebo jak cyp), bo jak neni zdravi, tak je to o hovně.
A ešče poděkuju Vidlákovi (jako ganc prvni, heč), že tu z bratem pečuje o ten digitální hnojník, ve kterém si rád zakydám, bo tu je fajně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Ahojte všici. Já su severomoravačka, které táhne na šedesát a sem do tohohle chlívku chodím ráda, páč tady každý mluví, jak mu zobák narost. Tudíž je politicky nekorektní, genderově nevyvážený a ještě k tomu zdejší kydači povětšinou oplývají tím odporným selským rozumem. A protože jsem stará skleroticka baba, píšu si deník, ze kterého tady s ročním zpožděním dělám výcuc. Dá-li Bůh a Vidlák, hodlám v tom pokračovat. Díky všem, autorům i diskutérům, za ten vidlácký ostrůvek normálnosti v dnešním šíleném světě. Krásné, klidné a pohodové Vánoce přeji všem kydačům a jejich rodinám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Pětašedesátiletý stařík, trpící občas noční nespavostí a naopak denní spavostí, jenž měl celý život kliku, kromě jedné události, která ale fakt stála za to. Nesu si jí v duši (na kterou ovšem nevěřím) už skoro pětatřicet let.
Mám plné kapsy starých (některých málo uvěřitelných, leč pravdivých) historek, ke kterým ale nové už nějak nepřibývají.
Duší (na kterou, jak řečeno, ale nevěřím) Kydů je samozřejmě Vidlák, u něhož obdivuji šíři záběru a schopnost vyplodit skoro denně něco zajímavého - vím, co to dá za práci. A kolem jeho hnojiště krouží řada kydačů, kteří hodně vědí a to své hodně přihazují na společnou hromadu. Mimochodem - ti umocňují moji touhu se vykecat.
Myslím si, že pomalu začínám chápat, jak svět funguje, leč ono je mi to čím dál tím míň platné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Hezké vánoce všem, zdejším diskutujícím i domácímu Vidlákovi a jejich rodinám,
jsem obyčejný človíček bydlící co nejdále od Targuse, bo jsem nesvedl si každý den připomínat, že nejsem mladý, krásný a chytrý, ale ošklivý, starý a hloupý. :-) Zato od vlka jsem přes kopec. :-)
Věkově jsem Husákovo dítě starší než Vidlák a mladší než většina lidí zde. V Listopadu 1989 jsem si zastávkoval.
Můj dvorek se skládá ze 4 bytových dlouhověkých slepic, dvě šedo červené, dvě zeleno červené. Dva kohouti, dvě slepice, a všichni ukecaní. Protože se nedostanu ke slovu, vykecávám se zde na hnojníku.
Kromě toho mě adoptovala smečka venkovních koček, která mně dovolila je živit. Čas od času se přijdou nacpat a někdy i pohladit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

přes šedesát, jeden manžel, dva synové, něco stromů a (lehce zanedbávaných) záhonů, bydlo v menší obci ve StČ. Ač velkoměstské dítě, nejlíp je mi venku, v přírodě. Za tenhle blog vřelý dík panu domácímu i naprosté většině diskutujících. KRÁSNÉ VÁNOCE všem spřízněným duším tady na dvorku. Kéž příští rok aspoň není horší než ten právě končící.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

proč se po kliknutí na ULOŽIT komentář zobrazil s dvěma řádky slepic. Městské dítě holt neumí s domácím zvířectvem zacházet...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Já se bojím, zda jsem to nějak nezpůsobil já... V noci jsem šel na diskusi pod včerejším článkem a najednou na mě zíraly slepice a pod nimi ještě hvězdičky a tam ťukl na něco, co vypadalo jako "dva řádky"... a od toho okamžiku mi to ukazovalo dvě řady slepic. A ten konec stránky s hvězdičkami jsem už nikdy neuviděl. Jen dva řádky slepic, které se občas promění po čase v jednu . Říkal jsem si, že to bude v nastavení, v cookies, tak jsem je vymazal - a nebylo. Přiznám se, že moc nechápu, co se stalo, i když tuším, že jsem vlezl Masterovi do práce, když slepice nasazoval. Jen mě zaráží, že bych to mohl udělat já, vobejda co šel okolo bez speciálních glejtů...

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Pro Mastera: Tak jsem zjistil, že když udělím pět slepis a znovu načtu stránku, tak mi druhý řádek slepic z podpříspěvku zmizí - ale zároveň se odebere slepice z jednoho až dvou příspěvků níže, aby po dalším načtení zase byly všechny. Asi je třeba tu slepičí polévku ještě trochu dokořenit, každopádně děkujeme za ni! Já bych ještě vytvořil kategorii Rozkřáplé vejce (pro příspěvek, jenž odmítám, nedat nic pro mě znamená být neutrální) a Kurník tam, kde ani pět slepic nestačí! Nakonec, Kurník je tady právě pro podobné případy také vžitý ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem ze Slezska a jedinou výhodou mého věku je, že si každou chvíli mohu ověřit, zda je pravdou, že rozum s věkem přichází.
Ženu se kterou žiji bezmála padesát let, jsem si přivezl sem do Sudet ze Slovenska a od staršího bratra jsem obdržel diplom za úspěšné osídlování pohraničí (mám tři děti)
Měl jsem vstát dřív, je těžké psát po těch co už psali. Smekám před Vidlákem a nejen před ním. Jsem tu na dvorku rád v takové společnosti.
Na Ládíka nemám ale pokusím se ve verších
Na Kydoch nebo ve Versailles je veru pekně naozaj.
Krásné Vánoce Vám všem

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím,

jsem Ekonomický migrant. Blíží se mi Kristova léta. Mám doma 2 děti a krásnou manželku, kterou si nezasloužím, jelikož jsem často cynický, uštěpačný a protivný na všechny kolem. Do Vidlákova jsem přimigroval na pozvání "papa Vidláka" před 4 lety, aby tady nemusel ty prasata pobíjet sám :)

K Vánocům přeji sobě i Vám především klid, něco dobrého na zakousnutí a něco ještě lepšího na zapití. Do nového roku pak vykročení tou správnou nohou !

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Také všem krásné,pohodové prožití vánočních svátků a nějaký překvapivý dáreček pod stromečkem.
Tady na kydech se pozná,když se něco dělá,píše poctivě,co dokládá i pan Vidlák a nejen svoji prací.
Pro mne je to univerzita třetího věku a mám tu hodně profesorů.
V loni jsem byl jednou tak stár,jako pan Vidlák,takže manželka,tři synové,vnoučata i pravnoučata,kočka a pes
Tak,nejen panu Vidlákovi všechny slepice,ale i všem přispěvatelům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím všechny na Kydech.Tady to je můj první příspěvek zde,ale jinak je čtu od samého vzniku.A čtu je pravidelně.Nesleduji vaši a ani jejich televizi.Radeji vyhledávám informace na internetu, pokud je na to chvíli čas.Je mi něco mezi pade a šedesát, asi skoro něco kolem půlky,ty půlky myslím tam tu půlku a ne ty druhé aby nedošlo k nedorozumění.Jinak nemám nic proti lidem jiného názoru,ale nesnáším když mi někdo tyto svoje názory vynucuje, to co si myslím a budu myslet je pouze moje věc a nejenom moje,ale myslím i každého z Vás.Je to tady takový dvorek s různou ,, havětí-; která se přehrabuje ve všem co jí přijde pod pařáty ☺️. Lepší než nějaká salaš s ovcemi 🐑.Jinak Všem jenom vše nejlepší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

45 let. Svobodný, bezdětný - nikoliv programově. Rád si sklízím, jak si i pohnojím. Prvních dvacet tři let spjat s Krušnými horami na sever od Karlových Varů, posledních devatenáct pak o pár kilometrů dál a východněji.
Kdyby mi zlatá rybka nabídla splnit tři přání, osmažím ji na pekáči, protože bych očekával háček. Občas říkám věci, co ostatní slyšet nechtějí a mně to nedochází. Vždy jsem toužil poznat vše, takže jsem nikdy nic nepoznal do detailu. Myslím, že do konce života mám vystaráno, byť se zjevně odsuzuji k neúspěchu. Miluji písmenka a knihy, a tak si byt zatepluji zevnitř. Při mém tempu čtení bych měl jen ze zásob vystaráno na osm dalších let - aniž bych četl cokoliv dvakrát. A film. Vždycky mě zajímal film. Takže vlastně příběhy, hlavně ty, co se vyprávějí v druhém plánu, aniž by to třeba sám vypravěč tušil.
Nesnáším, když mě někdo tahá za nos (a tak mě Pehe donutil najít svého času Kosu). Nemám rád formální rituály a už vůbec ne takové to "všichni společně a rukou nedílnou" a "celá třída se teď jdeme bavit". Neomylně končívám v opozici. Poklepávání po ramenou a nadšené jásání je mi spíše podezřelé, stejně jako oblékání uniforem v boji proti uniformitě. Jsem spíše pozorovatel, který hledá principy a snaží se je postihnout, než hybatel davů a osobnost dějin.
Kydy jsou pro mě ostrůvkem přívětivé pozitivní deviace v hysterickém světě. Místo, kde "nemusím", ale "můžu". Všem kydařům, ať už jsou mladí a krásní, či staří a oškliví, bohatí či chudí, vzdělaní či nevzdělaní, ať už házejí vidlemi s námi, či jen nasávají vůni hnoje a sem tam se oženou po ovádu - i tomu "jehož jméno není radno říkat", přeji požehnané Vánoce (a scallopovi perlu). A ať, dá-li Bůh, prozřetelnost či chladný Vesmír a netečné přírodní děje, či cokoliv, co má na svědomí, že zde jsme - ať ten náš příští rok je co nejchudší na historické události. A i ten rok za ním a další a další. Protože jen málokdy, když se píší Dějiny, to dopadá pro jejich účastníky dobře.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Skoro 70, žena, dvě děti, několik vnuků a pravnuků. Žiji nedaleko Velkého Města(127m od hranice). Celý život práce na směny, tudíž nespavost a z toho pramenící potíže.
Kydy jsou pro mne oáza a dvorek plný normálních sousedů. Moc se diskuse nezúčastňuji neb Kydy čtu po ránu a než mne napadne přínosný text tak ho někdo z mé hlavy vyndá a pošle ho pod jiným nickem.
Jsem občas sentenciozní a vypomáhám si citacemi.
Pár ukázek z mých výpisků:
„Dosáhl jsem věku, ve kterém události, které si jasně pamatuji, se nikdy vůbec neudály.“
Nikdy nevíte, před jakými neštěstími Vás zachránila obyčejná smůla.
Vždy bychom měli rozlišovat zda vidíme/slyšíme informaci nebo názor na informaci.
Všem diskutujícím přeji a přeji a přeji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem žena narozená ještě ve staré mostecké porodnici, v půlce mezi padesátkou a šedesátkou. Po odchodu na školu jsem v Praze ulovila Pražáka, s kterým se máme rádi už skoro čtyřicet let. Z té lásky nám vyrostl jeden láskykvět, plus máme a milujeme dvacet let jednoho žaka.
Většinu času raději než v Praze žijeme v křivoklátských lesích, kde krmíme sýkorky, pozorujeme veverky, srnky, zajíce, na podzim posloucháme jeleny a skoro celý rok nám divoká prasata hrabou v noci pod oknem, neboť nemáme žádný plot.
Vidlákovi děkuji za jeho vlídné psaní (stylem mi připomíná K. Čapka), toleranci k jiným názorům a za prostor k vyjádření, paní Vidlákové děkuji, že mu jeho psací zálibu nezatrhne, kydačům děkuji za obohacující myšlenky a naději, že ještě existuje normální obyčejný člověk.
Naději, smích a lásku, krásné vánoční dny přeji Vám všem i vašim blížním.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ucpěte komíny, nepusťte Santu,
použij cement a nebo maltu.
Otevři okno, nasaď si kulíšek,
dárky Vám přinese jedině Ježíšek!
Krásné Vánoce

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Žiji v ČR (v Praze), jsem plně integrovaná imigrantka z malého města na Slovensku. Stará (71), škaredá (fotku radši nepošlu), hloupá (např. ani po 47 letech v Čechách pořádně nevím, kde napsat "s" a kde "z", holt na Slovensku to máme jinak). Co mi říkali rodiče o předválečné politice, o válce, o banderovcích, vlasovcích a podobně si celkem dobře pamatuji, pro co jsem před chvílí šla do kuchyně si ne a nevzpomenu. Důchodkyně, vdova, babička na plný úvazek.
Všem zdejším přeji zdraví a aby život prožili aspoň tak jako naše generace, sice s mnoha těžkostmi, ale bez války.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako ten ze Snu noci svatojánské.
Začínal jsem kecat už u Neviditelného psa, pak u Vlka, a teď zde. Původní záměr byl, nenápadnou, přijatelnou formou, přesvědčit ostatní o své pravdě. Brzy jsem zjistil, že to není moje parketa, že mi tato role nesedí. A tak jen občas napíšu něco k zamyšlení, bez toto, abych někomu něco vnucoval. Puck už mi ale z lenosti zůstal, snad se nezlobí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Kousek pod padesát, dvě holky s dobrou ženou. Malé město. Těžká práce rukama i přes střední vzdělání, protože to pro mne má smysl. Raději poslouchám, když mluví zkušenější a moudřejší a že tady je příležitostí dost a voloviny přeskakuji. Volovinami nemyslím jiný názor, který nekonvenuje s mým pohledem na svět. A proto Kydům přeji to, co mi tady chybí. Kvalitní prezentace jiných názorů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

tak nějak to myslím označuje Vidlák. Tak to by na mě sedělo. Moje životní pouť je opačná k Vidlákově. Její první část jsem prožil na Moravě a rád se tam vracím (dokud mám za kým). Nedaleko mého tamního bydliště postavili silo (odtud má přezdívka).
Polovinu profesní kariéry jsem programoval ve službách velké firmy a polovinu učil na střední škole. Mezitím, v bouřlivé popřevratové době jsem (spolu)založil dvě firmy, které fungují stále (už bez mé účasti). Trochu podnikám jako OSVČ dodnes.
Teď je mi 70 a bydlím v pohraničních horách. Rád chodím po kopcích, zejména po těch méně frekventovaných místech. Bohužel nám tady ubylo těch horských chalup, kde si pocestný mohl dát polívku nebo čaj a domácí buchtu(žeby důsledek EET?).
Ke Kydům jsem se dostal přes Vlka, jehož stopy sleduji už z Aktuaně.cz, a jeho blog navštěvuji stále.
Vidlák je ve věku mých dětí a já od začátku obdivuji jeho (přes relativní mládí) životní moudrost a optimismus, kterého se nám (starým, škaredým a hloupým) v dnešní době moc nedostává.
No a je tady na Kydech vzácná sešlost chytrých a vtipných diskutérů. Minimum sprostých nadávek a urážek, jak je tomu na většině jiných fór. Počítám se tady za štamgasta, ale u stammtische jen sedím a a poslouchám, maximálně sem-tam něco připodotknu. Na delší komentář se nezmůžu, teď se překonávám, cítě se přímo osloven Vidlákem.
Všem nám přeju hezké Vánoce a do dalších let mír, lásku, štěstí a zdraví.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Je správně (viz předchozí text):
cítě se osloven
nebo cítíc se osloven
nebo cítíce ...
nebo ještě něco jiného?

Jinak..
Vidláku, jestli Ti tady někdo zavírá diskuzi - vykašli se na to a nech to na zítra. Užij si s rodinou Štědrý den!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Správně je "cítě se osloven"

Cítíc je přechodník ženského rodu. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vsadil bych na "cítě". To druhé je holka, to třetí všichni.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak jsem to snad cítil i napsal dobře :).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Narozena na začátku druhé poloviny min. století, dobře že tu nejsou kamery, zub času úřaduje , jeden syn tři muži, odešli postupně do všehomíra.
Zdravím všechny na dvorku a přeji Všem včetně hospodáře krásné vánoční svátky, hodně zdraví a pevné nervy!

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Chodím sem spíše pro počtení, nejsem "psací typ". Jsem vidlák od Kolína, co se kdysi přiženil do "Města, co se snaží vládnout ostatním krajům". Srdcem jsem však zůstal na tom venkově. Narodil jsem se v den Vítězného Února, jako synek tehdejšího živnostníka, mistra truhláře. Což mi bývalo kdysi, tak do 25 let, dost připomínáno; pak to přešlo. No neumím psát jako ostatní, jsem spíše na Věci technické, mimo IT. Proto skončím - přeji "Hezké pohodové svátky všem lidem dobré vůlu a klid těm neklidným, aby ostatním ty svátky nezkazily". Se slepicemi to neumím, tak nevím, kolik se jich seběhne ... Hezký den Všem

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Chodím na kydy rád a od začátku. Děkuji Vidlákovi za čas, který nám všem věnuje, přestože má spousty práce a velkou rodinu.
Rád čtu i všechny komentáře, je v nich mnoho moudrosti i poučení, jen troly přeskakuji.
Jsem bývalý lesník, pak vše možné, počítám už roky do důchodu. Bydlím na okraji Křivoklátských lesů na bývalé hájovně, nyní hradu Helvajz. Okolo domu mi běhají slepice, ovečky, pes a vietnamská prasata. V úlech spí včely a ve skříni čekají na jaro pruty na ryby.
Podruhé ženatý, děti i vnoučata. Díky mé druhé ženě mám příbuzenstvo v Moskvě a v Irkutsku.
Čtenářům přeji hezké vánoce a do dalších let hodně zdraví a štěstí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

šťastné a veselé...
Jak to tak čtu, jsme tady většinou starší nebo mírně pokročilí, ale určitě krásní a chytří.
U mne na krku skoro šedesátka a musím říci, že už mne nebolí všechno, na co si vzpomenu. Za prvé si už skoro na nic nevzpomenu a za druhé mne bolí i to, o čem jsem až dosud neměl ani tušení ☺.
Pocházím ze střední Moravy, ale už hodně dlouho bydlím v malém bývalém okresním městě ve StČ, do práce dojíždím do Práglu.
Mám ženu s velkou trpělivostí, dvě děti a spoustu neřestí a špatných vlastností.
Sám toho moc nenamluvím, jsem introvert, ba až skoro autista, takže nejraději jsem někde venku, nebo čtu příspěvky od hezčích, chytřejších a slovně se lépe vyjadřujících.
Vidlákovi děkuji za tento dvorek, kde si můžeme nejen myslet, ale dokonce i psát co chceme. Zatím.
Přeji všem, aby to tak zůstalo. Aby ten následující rok byl lepší, než ten současný.
Přeji všem hodně zdraví, štěstí a spokojenosti.
To ostatní se dá koupit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

No proč ne, když už o mě ví všechno CIA, proč by to neměli vědět kyďáci, že.

Tedy - co sem chodím dělat : především číst. Jinde já mám vždycky plno keců, chytřejší než rádio i televize dohromady, ale tady na Kydech většinou jen čtu, koukám rozpačitě do země a šoupu nohama, když píšou místní veličiny (původně jsem chtěl napsat elita, ale pak mi to vůči nim přišlo urážlivé). A proto sem chodím, jednak se leccos dozvím faktograficky, jednak nazřu jiné (a nebo stejné) názory na svět. Neznám jiné místo na českém webu, kde by byla takto pěstována slušná a inteligentní diskuse. Takový národní park pro názorovou diverzitu, akorát se tu nemusí chodit jen po značených cestách.

No a ty personálie : pajdu už mám dávno za sebou, ale důchod ještě někde daleko za obzorem, jsem z krutého severu, děti pryč, manželka (první) doma, pracuju v elektrotechnice. Názor mám na všechno, akorát někdy je to sprostý.

Milý Vidláku a všichni další místní, užijte krásné vánoce a vzhůru k vašemu lepšímu příští. A pamatujte, zázraky se dějí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Po celoživotním boji v OKD dnes spokojeně žiji ve vidlákově zvaném Klimkovické lázně a starám se téměř 45 let stále o první manželku, 4 slepice,3 kachny a jednoho kohouta se psem.Dva synové ekonomicky emigrovali do Prahy, dobře jim tak.Jsem celoživotní zahrádkář , dnes na všech svazových úrovních. Jak říkají pomlouvači se zelenými rukami.Několik let jsem pracovně strávil na blízkém východě v marné snaze aspoň trochu přinutit araby starat se o naší techniku. Závěrem přeji všem pevné zdraví a stále dobrou mysl neboť to je v životě rozhodující , zvláště z pohledu kvantové fyziky, která asi nejpravděpodobněji popisuje náš svět...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Do čtyřicítky mi zbývá pár dní. Dvě děti, jedna žena a několik domovů. Od mládí neustále pendluji mezi vylidňujíci se vesničkou na "Slapské Vltavě", městem v Jizersky horách a posledních 15 let si na chleba vydělávám v naší matičce v izraelským korporátu. Pohybovat se mezi, tak rozdílnými světy v té naší kotlince k nezaplacení. Vidlaka a jeho dvorek beru za další adresu, kde se cítím mezi Vámi jak doma.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

....od narození , skoro sedmdesát , felčar , celý život bytem cca 200 m od Vltavy . Za život jen dvě zaměstnání . Dvě dospělé děti , čtyři vnučky . Jako asi více z nás přešel postupně od Vlka na hnojiště k Vidlákovi , kde cítím stále závany až poryvy zdravého rozumu , přeji všem , aby nám hnojiště dlouho vydrželo . Díky Vidláku a všem klidné a pohodové svátky .
Samozřejmě pět slepic , ale nějak mi mršky nechtějí naskočit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Za svých 66 let jsem se snažil vyhledávat a pochopit názory druhých a tak si upevnit ten svůj. Začínal jsem na Aktuálně cz, následně Kose, kde stále ještě čtu pana LEa (když už paní Majka tam nevkládá své skvělé překlady). Vlka od jisté doby už moc ne. Mám rád Terezu S.a čtu odkazy na články z Vidláka (děkuji Admirálovi). Po změně režimu jsem byl dvě volební období v profesionální politice, v které jsem se osobně setkal s řadou zajímavých lidí. Nicméně moc, ovládání druhých a peníze nejsou mým životním cílem, tak rychle jsem se vrátil ke své profesi architekta. ¨
Vidláka obdivuji (i když ne se vším souhlasím) pro jeho schopnost sdělovat své názory, jeho šíři záběru, sečtělost, vytrvalost .......
Tož přeji všem krásné a klidní svátky, štěstí a zdraví a ......a ......

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ahoj, 45 let a jsem rodilý Pražák, vychovávaný na venkově...
Děkuji Vidlákovi a ostatním za super blog a přeji všem o nastávajících vánocích a novém roce klid a pohodu a hlavně zdraví....ostatní si koupíme.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dosadit podla potreby a vyznamu :D
pocet zien X
pocet deti Y
pocet rokov Z (stihol som iskricku, pioniera i zvazaka)
poloha - pre vacsinu z vas - daleky vychod
povod - stredoeuropsky - ofiko CS
pocet zahrad - A
A = X :D :D :D

Chvalou sice treba setrit - ale fajn forum.
Pekne sviatky vsetkym na zapade. Na vychode az za 2 tyzdne.

Master nech popracuje na sliepkach. Niekedy je menej viac.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

60 před sebou ,město byt - tedy bez zvířeny, žena (pořád ta první) holka ,kluk už moc velcí
Chci popřát Vám zde a všem lidem dobré vůle hezké prožití vánočních svátků a veselý nový rok. Speciální poděkování tvůrcům webu VK(Vidlákovi kydy) a dopisovatelům za podnětné, humorné, smutné -prostě obyčejné články a diskuse

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím všechny a toto je můj první vstup.Považuji to za slušnost, vůči Vidlákovi.Jeho Kydy čtu pravidelně od jejich vzniku.A hodlám v tom i nadále pokračovat.Je to tady, super sestava.Ale Vidlák je jenom jeden...Přešel jsem na tyto stránky,jak jinak,než od Vlka.Jsem z Ostravy a jsem už, trošku starší chlapec ve věku 73 let.Skoro nic mě nebolí,žiji naplno a hlavně trénuji mozek,který považuji za nejdůležitější orgán v těle.Přeji všem Kydačům pohodové prožití svátků A těším se na další pokračování,těchto skvělých stránek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Moravák z města, kolem 50, jedna žena, jedno dítě. Bez slepic. Míval jsem jich pár, ale jednoho roku jsem byl nucen je hromadně povraždit, (stáří, ne chřipka) a už to znovu dělat nechci. I když umím.
Sem na dvorek si chodím odpočinout. Občas zde něco kydnu, ale většinou to má váhu slepičince. Takže raději poslouchám ty mladší, hezčí a moudřejší. A tak to má být.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dobrý den, dostatečně starý, abych věděl, že mnohdy věci ovlivňuje více hloupost než plán a dostatečně mladý, abych stále věřil na zázraky. Předlouhý život s milovanou ženou, kterou se stále snažím opečovávat, protože bez ní budu druhý, ale zároveň stále hříšné myšlenky na jiné. Dospělé děti, snad slušně vychované. Jak jsem napsal už včera, jsem rád, že zde mohu klábosit, vážím si hlavně slušné diskuze.
Knihy, filmy, trochu sport a stálá víra v to, že právo může být spojeno se spravedlností. Čech, který je pyšný na každou velkou věc, kterou vybuduje tato země. A dostatečně zcestovalý, abych věděl, že se za nic stydět nemusíme.
Krásné svátky. IK

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle posudků bývalých učitelů a bývalých nadřízených: nemám kladný vztah k manuální práci, jsem přímý, ostrý, sprostý. Nemám rád lež. Záliby: manuální práce (kosení, dřevo, kámen), posledních 6 let běh - jen potmě, aby mě nikdo neviděl (1x horský maraton za světla). 2 roky do penze, 100 kilo. Jednou jsem napsal technickou zprávu a tu pořád modifikuji. Projektant topenář, kousek od Gorolie. Už málem netisknu, vše jde po netu, po celé čr, někdy i jinde. Nejsem za vodou, ale za lesem (louka 2ha bez plotu). Exotické kraje už mě netáhnou, stálý, usedlý, 35 let na hromádce, mezi omladinou celý život, i dnes.
Děkuji Vidlákovi za hnojiště, omlouvám se za prostoduché texty - nikdy je nepřipravuji, nečtu po sobě a nekoriguji. Nikdy jsem nenapsal nic jiného, než tu ojetou technickou zprávu. Všem krásné svátky a blízké duše v novém roce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem PARAZIT, od 1990.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jsem pětapadesátiletý MUDrland Wenca, nemajetný, leč komfortně žijící chudák z dědiny. Tak trochu tahám za špagátky ve své rodině, aby moji tři synové s rodinami měli vidlácký rozum a nenechali se zblbnout moderními mocenskými technologiemi k ovládání mysli. Je mi vlastní mozaikové vidění světa a proto mi není nic svaté, včetně všech existujících náboženství, v pozici pilířů moci. Jsem alergický na zprávy typu "vědci zjistili", protože si všechny vzájemně odporují. Mám rád jednoduchá a logická technologická řešení, protože jak říká ruské motoristické heslo "co v autě není, to se nemůže pokazit" a protože se tyto výrobky dají vždycky opravit.

Vidlákovi a čtenářům přeju hezké svátky kultu násilí a smrti, protože jinak se spolek s ukřižovanými postavičkami nazvat nedá. Možná občas přispěju svým pohledem na tento svět.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Mysslím, že teď je to o tom miminku v jesličkách (v důsledku čehož vyvražděnou generaci dětí v jednom městě pomiňme). Ty svátky s křížem jsou později - a i ty vlastně jsou ve skutečnosti o tom, jak zase vstal...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

v jesličkách skončilo na kříži.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Koukám na to mládí zde a přidám se k většině: 65+, usilovnou prací jsem kromě důchodu získal bypass, +/-100 kilo, 3 dioptrie na čtení ale idealista až snílek jsem pořád. ŘP skupiny A, B, k tomu auto, motorka a pincek. To vše respektuje manželka, která se mnou na vesnici sdílí domeček se zahrádkou (zatím bez kurníku a slepic) a tři kluci, kteří jsou již jinde. Kydy čtu od počátku,  líbí se i styl článků a diskuze, kde nacházím lidi, kteří myslí stejně,  nebo podobně jako já,  akorát to umí líp napsat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Před dvěma lety jsem obul osmé gumy, trochu jsem sklerotik, ale ještě jsem (ani po vydatné masáži mainstreamu) nezblbnul. A tak si s mojí dobrou ženou Smaženkou rád užívám dvě vnoučata a běhu života, k čemuž mi dopomáhej (ne Bůh, já věřím na mého Marťana) Vidlák a zdejší osazenstvo. Každý den začínám zde na dvorečku u dobrých lidí, kteří umí vyjádřit to, co cítím, lépe a rychleji než já, za což jim budiž můj vřelý dík.
Přeji tedy všem zdejším dobrým človíčkům hezké svátky, hodně štěstí, zdraví do dalšího období a ať nám to tady vydrží. Sartrovi a Scallopovi ať pukne kebule…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jak už jsem mnohokrát v mých přípodotcích zmínila, jsem úča, celoživotně, jméno v italštině, protože jsem zamilovaná dlouhá léta do Itálie a italštiny /bohužel žádného Itala co by se se mnou chtěl kamarádit jsem nepotkala/, zato Slováka východňara, který celý život tady na jihu Čech pečoval o hudební vzdělávání národa. Dva synové - jeden pokračuje v otcovské stopě v Brně a okolí /znáte ta moravská děvčata, jak ty český chlapce chytnou a nepustí/, jednoho vnuka. bohužel jediný v celé širé rodině, tedy rozmazlený rošťák. Druhý syn má to štěstí, že jeho hobby je zároveň i profese, kupte si Auto motor a sport, tam píše. Věk jako Babaluba a také vdova, penzi si náležitě užívám, Kydy jsou moje nejoblíbenější, bohužel proti ostatním diskutérům zjišťuju, že jsem opravdu stará, ošklivá a zejména blbá, tak nejsem stavu dát dohromady nějaký příspěvek, který by ostatním něco řekl, ale mnohé z Vás velmi obdivuju a vždycky se těším na další den, co Kydy přinesou. Hezké svátky všem a Vidlákovi díky

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)