Lejstry proti kriminalitě

Autor
Štítky

Také jsem se podíval na video se zbitým číšníkem, který dostal na budku od sedmi typických Holanďanů. Vyrojilo se kolem toho opravdu hodně komentářů i článků. Rozsah názorů je absolutní. Od bagatelizace, přes výtržnost, hulvátství, až po průzkum bojem od budoucích muslimských přistěhovalců. 

Téma je to samozřejmě citlivé. Typičtí Holanďané s opálenou pletí, namakaní, nejspíš přiopilí, bezmocná oběť, která dostala nakládačku v přesile a hromada lidí, co na to kouká a tváří se, že tam nejsou. Nakonec jakási žena, která jediná se číšníka zastala. A pak samozřejmě všímavá tetka na letišti, která zajistila na celou skvadru upozornila před odletem. 

Mám k tomu několik poznámek: 

Jsou lidé, kteří mají agresivní opici. I u nás ve Vidlákově sedí v hospodě tatíci, kteří by se za střízliva rozdali, ale když se napijou, není radno se na ně ani dívat.  Dají vám po tlamě. Akorát na vesnici sedí všude kolem další sousedé a všichni se znají. Jakékoliv bitkaře od sebe rychle oddělí. Útok pak nemívá tak fatální následky. Mám doma také podobné video - také jsem se kdysi účastnil jedné podobné cikánské rvačky. Také jsem dostal kopanec do hlavy. Na tom videu to vypadalo ještě hůř než v té Praze, akorát já jsem se zvedl a nestalo se mi až na malou modřinu vůbec nic. Navíc pocházím ze Sokolovska a podobných bitek jsem viděl tolik, že sedět v té Praze, vlastně bych si toho také nevšímal. Pár grázlíků se ohání pěstmi, v podstatě si hrají na Ramba, ale v praxi to moc neumějí. Většinou se nestane nic. Srovnejte situaci s útokem na Michala Hrůzu v Ostravě. Krátká strkanice, jedna rána o obrubník a frajer tak tak utekl hrobníkovi z lopaty. Tohle bylo vlastně podobné. Rychlá akce a než se někdo zorientoval, kdo je kdo, bylo po všem a jedna rána se trefila lépe než byla myšlená.  Podle mě jsme byli svědky několika typických pražských jevů. Kosmopolitní velkoměsto plné cizinců, lidi se navzájem neznají, všude hluk, mumraj a tu a tam nějaká rvačka. Netřeba z toho dělat větší drámo. Opilých cizinců je každý víkend plný Staromák. Výsledkem je propuštění dvou, kteří nic nedělali, vyhoštění tří dalších, kteří strkali, ale nekopali a zabásnutí dvou, kteří si to odnesou. Zajímalo by mě, který je ten, co se v Práglu loučil se svobodou. Možná se s ní na pár let skutečně rozloučí. Každopádně netřeba vidět zlého invazního muslima za každým rohem.

Mnohem zajímavější mi přijde postup policie, ale vlastně nepřijde... nepřekvapuje mě. Zavoláte 158, že vás někdo okradl nebo zbil, přijede policajt a co udělá? Vytáhne lejstro a začne psát. Můžete třeba nadskakovat, že pachatel nemůže být daleko, že z místa činu vede jediná cesta, že víte, kde by pachatel mohl být, případně že máte SPZku. Po dlouhém datlování protokolu začne fáze prošetřování, která se táhne a táhne. Kdyby šlo o vraždu, chopí se toho alespoň kriminálka. Ale než se tady napíšou všechny skutečnosti, je průměrný nalitý cizinec už dávno zpátky v Íránu... totiž Holandsku. Je skoro zázrak, že se na to letiště vůbec někdo vypravil a ty chlapíky posbíral. 

Mimochodem... nebyli to právě pražští strážníci, kteří dostali směrnici přinést dost pokut? Protože není vidět žádná práce? To víte, jen tak chodit hlídkovat, to se nedá vykázat.  Jak se ten chlap jmenoval, co napsal podřízeným příslušný dopis?  Stejskal...  

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/az-zase-bude-nekdo-orodovat 

Tak tohle je výsledek. Proč nezasahovali strážníci? Protože vybírali pokuty za kolečkové brusle, pramice a jízdu na kole po chodníku.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

jako státní Lojzové.
Nahrabat co nejvíc, a nejlíp kešem. (škoda, že neberou taky šperky a jiné podobné cennosti, dal bych jim třeba sousedovu drahou protézu).
A samozřejmě nejlépe s nulovým počtem reklamací a stížností.
A do šéfova bonzbloku co nejvíc čárek pro svou hlídku, to je jasné.
A co nejmíň přesčasů, aby zbyl čas na nějakou brigádu nebo šméčko.
A ti nejoraženější jdou vybírat pokuty v osobním volnu na své triko. Nejlépe na cizincích, ti jsou rádi, že mohou pustit pár Éček nebo Baků a dál aby to už nikdo nerozmazával (klasická reakce zdejších Ukrů).
I takové poliše známe, a není jich zas tak málo, jak by se zdálo...

Zatím bez slepic