Majestát života

Autor
Štítky

Dneska máme na Letné demonstrace za odstoupení toho, kdo vyhrál volby o dvě koňské délky před ostatními a pokud se tak stane, nastane ráj. Dovolím si nadále nechat Letnou u ledu a řeknu vám něco o tom, co se mi stalo včera. 

Měl jsem už měsíc inseminovanou prasnici. Pustil jsem se do chovu se vším všudy, protože běžná koupitelná selata jsou hybridy vyšlechtěné na rychlý růst do 130 kg živé váhy a pak musejí na jatka, protože sice žerou, ale nepřibírají. V extrémním případě, který se mi stal předloni, to vypadalo tak, že v srpnu měl vepřík 120kg váhy a v listopadu při zabijačce měl 135 kg živé váhy i když žral zcela normálně. 

Začal jsem se specializovat na české černostrakaté přeštické prase, které je naprosto skvělé. Akorát nejbližšího chovatele mám hodinu cesty po dálnici a není žádný med vozit brzy zjara selata a riskovat jejich nachlazení nebo přehřátí. A tak jsem si vychoval prasničku a před měsícem jsem ji poprvé inseminoval. 

Včera mi potratila. Ono se to stává. Nepokoušel jsem se o velkovýrobu, nepoužívám miliony injekcí s hormony, nechávám to přirozenému vývoji, počkal jsem s prasničkou na její faktickou dospělost a dokončený vývin kostry i svalstva.  První pokus se nepovedl. Chovatelský neúspěch, ale žádná velká katastrofa. Za dvacet jedna dní to zkusíme znovu. 

Nicméně... prasnička takhle leží ve výběhu, lapá po dechu, bo tu máme vedro, já jí kropím čumák z hadice, aby se alespoň napila a najednou začne jančit můj jezevčík u jejích vrátek. Abych ho pustil dovnitř. Byl tak vehementní, že jsem ho pustil. 

On ji normálně obešel, opatrně odtahal ty zárodky, chvíli zkoušel, jestli nejsou naživu a pak se pustil do ošetřování. Tak jak to psi dělají. Jazykem. Očistil jí rodidla, jazykem jí dokonce vyčistil vulvu zevnitř, museli byste to vidět. Pak postupoval po zadnici, nohách, zádech, břiše. Prasnička leží, nechá se obskakovat a pes dvacetkrát menší než ona se o ni stará, že by to ani studovaný veterinář lépe neudělal. Pak ji nechal převalit na druhý bok, dodělal svojí práci z druhé strany, opatrně jí olíznul i čumák a byl hotov. 

Koukal jsem na to jako na zjevení, trvalo to víc jak hodinu. A asi po deseti minutách koukám, přišla naše kočka.  Každý rok nás zásobuje několika koťaty, už jsem psal o tom, jak se uměla se psem domluvit, ale když koťata nemá, moc se k psovi nepřibližuje. On jí sice neubližuje, ale rád by si s ní hrál a ona nějaké to rýpání a honění nesnáší. 

Teď najednou sedí vedle něj a prasničky a kontroluje, jestli to dělá dobře. Stejně tak zkontroluje zárodky, pak jde a přitulí se prasničce  k uchu, hladí ji packou a vrní, že je to slyšet za devátou stěnou. Pes, který by se za ní normálně okamžitě pustil, si jí ani nevšimne a pokračuje ve své práci. 

A pak pes i kočka odejdou, jako by se nechumelilo. 

I ta němá tvář pozná, že se zde děje něco, co se týká samé podstaty života. Vypínají se lovecké instinkty a zapíná se mateřství. Smečka, stádo, pes, kočka, prase... stejně to funguje.  Majestát života je nco, čemu rozumí i zvíře. Pes, který zadáví okamžitě jakoukoliv sousedovic slepici, která náhodou přeletí náš plot. Kočka, která nedávno lovila ptáky skokem ze stromu, je dravá a nemilosrdná a najednou se stará o prase, které doteď okázale ignorovala. 

Proč lidé ve středověku věřili v Boha a měli jasnou a pevnou víru, že je něco přesahuje? Inu, viděli podobné výjevy, jako včera já.  Měli k nim blízko a ve vší bídě se občas zaskvělo něco podobného. V boji o přežití najednou naskočil jiný princip. Jako když se mraky ukáže slunce.  Jako kdyby ta příroda měla ještě něco v záloze. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

spásl o zabíjačce, vůbec se mu nedivím, že z toho potratu byl naměkko. Já bych byl taky...
Tolik žrádla a nic z toho..., co jen bude v zimě dělat...

Si dělám prdel. Páč jsem hovado a ignorant.
Akorát bych dodal, že spíš než osud čuněcích novorozenců - nedonošenců ovlivnil čokla samotný Vidlák. Čoklové totiž bezpečně a neomylně rozpoznají duševní rozpoložení osoby, chcete-li páníčka. Na to jsou čoklové náramné svině.
A fčil mudruj!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na služebce. Taky chovatel prasat, z Trojanovic. Volali mu z domu, že prasnice rodí. Byli jsme zrovna u Rökstenenu na výletě. Okamžitě jsme jeli domů, bez ohledu na jednání, na zátah. Tehdy to dopadlo dobře.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Hodně nepříjemná událost,snaha a píle nebyla odměněna.
V tomto neporadím,nechovaly jsme prasnici,buď sousedi,nebo kamarád.
O potratu u prasnice jsem neslyšel u krav se to stává častěji u prasnice je skutečně potřeba být u porodu,několikrát se stalo,že zalehla několik prasátek,kamarádovi dokonce celý vrh odešel.
Co mohlo být příčinou potratu,buď prasnici něco vyrušilo,že musela rychle vstát,rychle změnit pohyb,co mě soused říkal,prasnice nesmí být tlustá,dopřát ji pohyb a po inseminaci omezit pohyb.
Zkuste to znovu a uvidíte,jestli bude pro další chov,pohlídejte mléčné žlázy,aby nedostala infekci,jestli už tvořila mléko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poprosím pana Gerda,
Včera něco mlel Soukup,že Rusnok chce prodat zbytek zlata,co zbyl po prodeji Tošovského.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
ČNB má natolik velké devizové rezervy z dob intervencí proti kurzu CZK (tiskla CZK a nakupovala EUR a USD), že není žádný důvod prodávat zlato ve chvíli, kdy jeho cena trvale roste. Důvody pro prodej zlata mohou být jen tři a netuším, která verze je správná:

1. Rusnok se nějak dozvěděl, že zlato uložené v USA už tam dávno není nebo že je nikdy nedostaneme zpátky. Tak chce prodat ten bezcenný certifikát o uložení zlata ve Fort Knoxu, aby z něj bylo aspoň něco, a až nebudeme mít nic, opustí budovy pro úschovu zlata, sníží náklady na provoz ČNB, a v trezoru budou uchovávat Kalouska. Také nulová zásoba zlata znamená méně komplikací při přechodu na jinou měnu, euro.

2. Zlato je antidolar. Čili buď jsou úspory v USD nebo ve zlatě. Zlato jako takové samo o sobě nese jen náklady za uložení, ale zase uchovává hodnotu v případě otřesů. Protože cena zlata roste, přišel příkaz z bílé chýše, že je zapotřebí intervenovat proti trendu trhu a prodat zlato, aby se snížila jeho cena na světovém trhu a pomohlo tím USD.

3. Vedení ČNB je intelektuálně nedostatečně vybaveno a po letech masírování na VŠE v Praze přijalo za svou myšlenku, jak je nehospodárné držet zlato, protože se jen platí poplatky za uložení, zatímco peníze ve stejné hodnotě lze investovat. Zlato se nehodí do měnových intervencí, které provádí ČNB, kde potřebuje hotovost, a tak zlato prodává. Ale stále má zlato psychologický efekt a místo virtuálních slibů představuje jistou kotvu něčeho hmotného, na co si lze v případě nutnosti sáhnout a co má cenu.

V srpnu 2018 ČNB prodala 311 kg zlata najednou. Momentálně prý máme 9 020 kilogramů zlata v hodnotě 359,84 milionu USD. Prý. A ČNB tvrdí, že zlato neprodává, nenakupuje a rozpouští je postupně ve formě zlatých pamětních mincí, které prodává sběratelům. Už teď máme zlata méně než Kyrgyzstán, prý jsme někde na 73. místě ve světě. Všichni naši sousedé mají více zlata než my, i Slovensko, které obdrželo třetinu československého zlata při dělení státu a drží si jej. Momentálně má každý obyvatel ČR se snubním prstýnkem o hmotnosti cca. 2 g více zlata sám, než by připadal prostý podíl ze zlatého pokladu ČNB (přibližně 0,9 g = 9 020 000 g/10 500 000 obyvatel). Pak prý ještě zlato prodávali v září 2018 a tak by měl být stav kolem 8,7 tuny. O zlatu poslaném k úschově do USA se už vůbec nemluví. Až nebudou mít žádné zlato, teprve tehdy ČNB docení psychologický význam zlata v myslích obyvatel jiných států a zjistí, že ČNB nehospodaří správně. Cena zlata je podle ČNB na šestiletém maximu https://www.fxstreet.cz/tlaky-na-dalsi-rust-cen-zlata-budou-pokracovat… V době války vždy cena zlata roste a předpověď je, že cena zlata ještě poroste.
A tak je logické v tradici ČNB, že se zlata zbavuje v nejméně vhodný okamžik. Nejvíce zlata odprodala ČNB za dob Tošovského, asi 56 tun do Švýcarska a Německa (a nakoupila za to německé dluhopisy za 16 miliard CZK, místo toho mohla mít 43 miliard CZK), a tak přišla o 27 miliard. https://www.novinky.cz/ekonomika/216105-cnb-nepockala-s-prodejem-zlata-… Tošovský nyní žije v USA, za něj byla cena zlata na 300 USD za trojskou unci (31,1 g), dnes je na 1400 USD. A protože duch Josefa Tošovského chodbami ČNB kráčí dál, je logické, že se ČNB zase zbaví zlata stejně nevýhodně.
Jedinou dobrou zprávou je, že pak už nebude mít co prodávat a vyhlásí srdceryvnou národní sbírku, aby lidé věnovali své zlaté snubní prstýnky na zlatý poklad stejně , jako tomu bylo za první republiky. Sorry jako.

Nevím, která z těch tří variant je pravdivá, osobně bych tipoval na třetí variantu, že vedení ČNB v zajetí čísel nemyslí a nebere v úvahu psychologické efekty v době, kdy jsou měny podloženy především důvěrou a vlastnictví zlata je takovým indikátorem toho, že centrální banka dobře hospodaří, když její zlaté zásoby rostou. Nejde o skutečnost, že zásoba zlata v devizových rezervách znamená jen nepatrnou část, nebo vliv na investory na trhu, kteří moc dobře vědí, jak na tom která centrální banka je. Jde o vliv na obyčejné obyvatele, kteří sáhodlouze nezkoumají bilance centrální banky, ale místo toho se kouknou do žebříčku zásob zlata a řeknou si, že když má Maďarsko kolem 31,5 tuny zlata, Polsko 116,7 tuny, Slovensko asi 31,7 tuny, Rakousko 280 tun a ČR pouhých 8,7 tuny zlata, že je něco v nepořádku s ČNB a českou měnou.
V případě ČNB zlaté zásoby trvale klesají a tím ČNB také vysílá zahraničním investorům signál.
Není třeba se zlatem v zásobě ČNB nějak trápit, zmizelé zlato je v objemu všech peněz, které po plyšáku vůbec zmizely, jen kapkou v moři. Prostě je pryč a může za to vedení ČNB.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Je na vás spolehnutí a ani tak odbornou odpověď jsem nečekal,tak rád poděkuji.
Mne připadá,že už ty intervence,byl útok na naší měnu,když jsme museli nakoupit EURO,které tiskla ECB.
Pak bych to viděl podobně,že přišel příkaz z bílé chýše,prodat zlato pod cenou,které potom Fort Knox prodá ze ziskem,proto že cena zlata poroste k vůli pádu dolaru.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
za dob Tošovského a prodeje asi 56 tun zlata zcela nevýhodně v tom mohl být příkaz z USA i prostá neschopnost tehdejšího vedení ČNB. Ale cena zlata tehdy klesala, tak nebyl důvod ji tlačit ještě níže. tedy šlo nejspíše opravdu jen o naše vedení ČNB bez vnějších instrukcí a USA v tom budou nevině.
Stejně dnes, když ČNB rozprodává zbytky zlata, jde o dlouhodobější plán, který jen další vedení ČNB nezarazily. Počátek plánu bych opět viděl u Tošovského.
Jiná situace byla, když Singer devalvoval a držel kurz koruny. Nebyl totiž sám, společně s ČNB stejně devalvovali Poláci a Maďaři. Slováci už ne, měli euro. Ale ani Singer by kurz nedevalvoval a nedržel jen tak sám od sebe, muselo jít o dohodu mezi ním a Bohuslavem Sobotkou jako přípravu na zavedení eura. tak Singer zavedl euro nanečisto - a nepovedlo se to. Úplně stejně se nepovedl prodej zlata.

ČNB asi bude zlato prodávat, až už žádné nikdy mít nebude. Můžeme jen doufat, že se někdo podíval do Fort Knoxu a zděšeně zjistil, že je prázdný. Za takové situace je pak nejlepším řešením ten bezcenný papír o uložení zlata v USA prodat někomu jinému. Chyba nastala už v době Václavů Havla a Klause, kdy jsme se jako stát rozhodli uložit zlato v USA.

Poláci a Maďaři mají zlato uloženo v Londýně, takže je také nemají a nemají k němu přístup. Když venezuelský Maduro chtěl prodat část svého zlata, najednou nemohl, protože mu to Londýn nedovolil. Jediné zlato, které má smysl počítat do rezerv ČNB, je zlato, které je uložené v ČR. Nic jiného. To bylo původně nějakých 13 tun a ty se postupně spotřebovávají na výrobu pamětních mincí.

Nemusíme za tím vidět konspiraci, ČNB je jen špatný hospodář s neschopným vedením a nepříliš chytrými zaměstnanci. Odhaduji, že si za naše problémy můžeme úplně sami bez vlivu cizích sil, agentů Washnigtonu, Moskvy nebo Bruselu. Prostě jen máme příliš velký poměr blbců nebo zkorumpovaných lumpů na vedoucích místech.

Co je ovšem nepřekvapivé, je neschopnost vedení ČNB a české armády pochopit, že celosvětový konflikt už dávno začal mezi USA a Čínou, ale vede se ekonomickými zbraněmi. Generálové neví, že se vede ekonomicky a ne puškami a tanky, vedení ČNB zase netuší, že jsou ve válce a plánované vojenské operaci.

Není třeba být odborníkem s tajnými informacemi, stačí jen použít mozek a vidět, že Číňané postupně zesilují tlak, jako když rybář bojuje s rybou chycenou na háček. Tím vnadidlem byla levná pracovní síla, menší potíže s ekology - a USA přesunuly výrobu do Číny ochotně a rychle. Ve válce jsme už dávno a jako Západ ji prohráváme. Tedy Číňané konflikt začali někdy za Clintona ve chvíli, když zjistili, že sice dodávají zboží, ale dostávají za něj potištěný zelený papír. Kdysi jsem tu o tom spal jako parafrázi na příběh, farmář John prodává jablka, farmář Čang prodává pomeranče, jednou se Johnovi neurodilo a tak místo jablek dal Čangovi dlužní úpis, že mu někdy zaplatí, a pak zjistil, že než pěstovat jablka, je lepší jednou za rok vytisknout úpis.
Číňané tedy dluhopisy použili a nakoupili za ně ložiska surovin v Africe. Tím se zbavili bezcenných papírů. Nadále sice přijímají USD, ale okamžitě je mění za něco hodnotného a jsou každý rok méně a méně ochotni financovat deficit obchodní bilance USA.

Rusko a Čína prodávají suroviny a zboží za uměle nadhodnocený USD a nakupují uměle podhodnocené zlato. Odhaduji, že dalším krokem Číny bude prohlášení, že nadále budou zlato kupovat pouze to, které je fyzicky uloženo v Šanghaji. Ale to až ve chvíli, kdy dojde k přerušení obchodu mezi USA a Čínou, nebo už Čína nebude držet dost pohledávek vůči USA. To ještě potrvá roky až desetiletí, ale konečný odpočet už začal před zhruba 25 roky za Clintona, kdy základy položil Ronald Reagan. Reagan se pokusil uzbrojit SSSR. prý se mu to povedlo, no nevím. Ale určitě se mu povedlo uzbrojit USA, nastartovat takový dluh, že je již nesplatitelný.
USA se mohou snažit, jak chtějí, ale jejich jedinou čestnou alternativou je návrat průmyslu z Číny do USA. Další možností je vysát své spojence a zničit je i za cenu toho, že se dosavadní kladný vztah přeruší. Jen aby si udrželi ještě rok životní úrovně, na kterou jsou zvyklí.
Strategií všech ostatních je zdržovací taktika, neprovokovat příliš, ale nenechat si vše líbit a držet směr. Přesně to se děje.

My jsme pouhými statisty ve hře mocných, takže můžeme ten konflikt jen pozorovat jako diváci a bohužel i nedobrovolní účastníci. Jediné, co proti tomu můžeme udělat, je držet si vlastní měnu přes všechny problémy, a držet si vysokou úroveň vzdělanosti. Díky pražské kavárně se nám moc nedaří ani jedno, i když školství je na tom hůře. Pak ještě navýšit úroveň robotizace. Cena kvalifikované práce je už dávno v Číně dražší než v ČR. Pád EUR sice také šeredně odneseme, ale vlastní měna ten pád trochu zmírní. Pád USD zasáhne celý svět. To si Číňané určitě nepřejí, proč si likvidovat platícího zákazníka, a proto ten přesun těžiště moci probíhá postupně, abychom si na změny zvykli. A proto to trvá tak dlouho, ale proces je nezvratný.
Nečestným způsobem by USA musely vyhladit věřitele - metoda pogromu. Ale ani to není v zájmu nadnárodních skupin, tak čekejme sem tam menší konflikty, výrobu zbraní a postupný úpadek euroatlantické civilizace.

Kulminace konfliktů bude až kolem roků 2050 a bát se začnu až ve chvíli, kdy Číňané začnou skupovat fosfátová ložiska. Protože fosfor jako prvek bude naprosto nezastupitelný pro zemědělství a jednoho dne dojde. Jistě si dovedete představit, jak klesne úroda na třetinu dnešních hodnot, a planeta rázem uživí jen max. 1 miliardu lidí. Což je i odpověď na globální oteplování a boj proti CO2. Nechť ti páteční bojovníci nemají děti, a bude méně CO2 hned.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Poděkuji znova,perfektní.
Kolem Číny se to všechno motá,ale jen proto,že se tam nepovedla oranžová revoluce.
To je pro USA problém,že Čína si obchoduje sama a za zelené papírky nakupuje snad i celé státy v Africe,tím zabírá kolonie USA,Anglii,Francii

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, našinec samozřejmě nemůže nijak ovlivnit globální ekonomické/politické procesy. Nicméně si myslím, že v malém je třeba se vykašlat na ČNB a držet nějaké zlato (fyzicky) v portfoliu svým soukromých rezerv. Většinou to samozřejmě nic nenese, spekulovat se s ním moc nedá, ale jako krabička poslední záchrany to, myslím, smysl má.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, zlato je už po staletí uchovatelem hodnoty v dobách inflace. A pokud je zakopáno na zahradě, neplatí se ani nic za úschovu. Ale to by jej muselo být hodně, aby to mělo nějaký smysl, a tolik peněz má jen málo lidí. Daleko větší smysl má koupě pole, louky, zahrady - a využít ji pro pěstování vlastních potravin, protože cena potravin jde v případě krizí nahoru jako první.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapomněl jste na varinatu 4. Vedení ČNB je v zásadě banda zahraničních agentů, jejichž cílem je co nejvíce prospět zahraničí, a co nejvíce uškodit Čechům. Zhruba úplně stejní agenti jako byl třeba Václav Havel, Daniel Herman, Petr Uhl, Karel Švarcenebrk, a plné pytle dalších.

ČNB zatím vždy udělala vše pro to, aby přivedla Ceśkou republiku do chudoby. Ať je to prodej zlata, ať jsou to intervence na slabší korunu, ať je to jakýkoli další krok. Tyto kroky nejsou ani blbost ani nekomptentnost ČNB, ale škodící záměr od první chvíle.

Vedení ČNB mimo jiné komunikuje s mezinárodními bankéři, a dohadují se o dalších krocích.

Vůbec celý bankovní a finanční systém Západu je cinklý. Jednoho dne, třeba za několik století, to bude v učebnicích dějepisu, jako největší sviňárna. Kdy si hloupí obyvatelé západních států nechali řídit měnu "nazávislými" skupinami, které nemohli řídit, kontrolovat, ani je mít pod kontrolou. A tím jim v podstatě jako hlupáci svěřili de facto veškerý svůj majetek, aby se s ním mohli hrát. První dobrá vlaštovka se klube v Číně - tam by centrálním bankéřům za akce typu nevýhodný prodej zlata nebo nesmyslná devalavece měny fungovaly jako expres vstupenka do další inkarnace přes popravčí četu.

Zatímco v České republice máme až příliš mnoho lidí s obrovskými pravomocemi (centrální bankéři, soudci, exekutoři, ministerstvo vnitra, ale i samotné banky, ...) bez jakékoli odpovědnosti. Vůbec nic jim nehrozí v případě, že to ZÁMĚRNĚ podělají ve prospěch svůj či někoho. Pochybuji, že někdo čeká, že tuto asymetrii nevyužijí pro sebe.

Zatím bez slepic

Asi máte pravdu, nějak pořád nedoceňuji schopnost českých politiků prodat úplně cokoliv beze špetky hrdosti a za jakoukoliv cenu, když z toho získají maličkou výhodu pro sebe.
Jen bych doplnil, že USA se okno příležitostí postupně uzavírá a mají čas tak do roku 2025. Odhad podle růstu HDP Číny a USA. Číňané budou mít velké problémy, až silné populační ročníky půjdou do důchodu a kolem roku 2030 budou chtít vyzvedávat z bank úspory na důchod. A mezitím nám kolem roku 2025 bude kulminovat sucho a neúroda, už všude po světě.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

USA mají aktuálně podobný problém jako ČR. Jsou cílem taktiky "dlouhý pochod institucemi". Postupně globální mafie v pozadí krůček po krůčku obsadí všechna významná a rozhodující místa, až budou řídit vše. Prostí lidé a občané si mohou trhnout akorát pazourou, protože sice budou volit, ale na všech rozhodujících místech budou "ti správní lidé", tak jako jsou mimo iné třeba v ČNB nebo FEDu.

U ČR chybí obsadit správnými hochy především místa premiéra, prezidenta, a některá nejvyšší soudní místa, a ministerstva.

V USA jim překáží Donald Trump.

Proto globální mafii proti nim vyvolává hysterie, a nelituje času ni peněz (ostatně peníze jsou pro bankéře jen papírky, který si přitisknou libovolné množství).

Rozhodující místa obsazená globální mafií - těch je v ČR asi 95 % - pracují pro globalismus, a pro hochy mocné v globálním světě. Pro ně je ČR jen kolonií či protektorátem určeným k vysátí a nastolení chudoby a poslušnosti.

Nemůžete očekávat, že na drtivé většině rozhodujících míst, ČNB nevyjímaje, bude někdo pracovat pro dobro ČR. Je tam cílená práce proti zájmům ČR, která se navek kryje případnou nedomyšleností, blbostí, ale nejčastěji mlčením a nevyjadřováním se k situaci.

Zatím bez slepic

Ale za takové situace je správnou strategií nadšeně a do důsledků po švejkovsku přesně plnit všechny příkazy globální mafie, až se systém zhroutí. A on se zhroutí zcela určitě, dluhy jsou už teď nesplatitelné. V pasivní rezistenci jsou Češi, Moravané a Slezané světovými mistry se staletou praxí. Zhroutí se i 4. tisíciletá říše národa německého, EU.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerde, co si myslíte o tom, že by místo nějaké srdceryvné sbírky vláda rovnou vyhlásila nějakou českou verzi podobného příkazu a v podstatě zakázala vlastnictví zlata a dnes například i stříbra (dle mého názoru velmi podceňované a podceněné) platiny, či palladia?

Pro obyčejného člověka může vlastnictví pár zlatých, stříbrných mincí znamenat nouzovou zálohu pro případ nenadálých událostí a určitou jistotu v případě, že vše ostatní zklame (platinu a palladium nezmiňuji pro jeho příliš vysokou cenu). Drahé kovy mají samy o sobě spíše výhody, než nevýhody. Jsou relativně skladné a na svou váhu cenné. Největší nebezpečí vidím spíše v možnosti, že o ně bude majitel okraden, či kvůli nim rovnou zabit. Je však již na něm, aby se na tuto eventualitu připravil. A zrovna v tomto případě vidím opět největší nebezpečí v samotném státu, než v nějakém loupežníkovi.

Možná je to hloupý přístup, ale stále považuji vlastnictví drahých kovů za nejideálnější a nejbezpečnější investici. Dlužno podotknout, že v tomto zastávám stejný názor jako například ruská vláda, která aktuálně vytváří zlaté rezervy po desítkách tun ročně. Jeho další výhodou je pak jeho anonymita a možnost směnit je v podstatě za cokoli.

Zatím bez slepic

Pane L.C.,
k tomu může samozřejmě dojít, Roosevelt v 1933 takovým způsobem obral investory, ale netýkalo se to šperků, jen zlatých slitků. Neexistuje vláda, která by dokázala ženám sebrat šperky, které jednou mají na sobě. Ale těm, kdo by chtěli zahrabat zlaté slitky na zahradě doporučuji, aby tam zahrabali na spoustě míst i nějaké rezavé hřebíky, staré plechovky, a podobně. To kdyby stát vyslal komando s minohledačkami.
V případě krize ale bude mít stát úplně jiné starosti a nebude mít dost lidí, aby od všech majitelů sebrali všechno zlato. Chytrý střadatel by zlaté slitky zakopal na nějakém místě, po zahradě zakopal staré plechovky, hřebíky, atd., aby zmátl případné hledače, a doma měl pouze 1 malý slitek pro okamžitou potřebu nebo jej věnoval státu v případě, kdyby uzákonil něco jako Roosevelt.
Zlato je vždy uchovatelem hodnoty. Platina a palladium jsou pro odborníky, pro směnu mezi lidmi se nehodí, stříbro je nutné pořád čistit, ale výborně se hodí k dezinfekci vody. Pokud má někdo dost peněz, pár zlatých novoražeb mincí a pár kousků stříbra na dezinfekci vody se vždy hodí. Šperky ovšem vláda nezakáže nikdy, protože by ji ženy neposlechly. Veškeré dosavadní příkazy se vždy týkaly jen zlatých slitků. Zahrabat a nad ně ještě umístit starý hrnec s hřebíky jako návnadu pro minohledače.
Největší nebezpečí pro střadatele zlata tkví v tom, že bude na seznamu vlastníků, kterým specializované obchody prodaly zlaté slitky. Proti tomu se lze bránit v podstatě jen zahrabáním.
Ale stát nebude v krizi riskovat zdroje na tak nejistou a nákladnou operaci jakou by zabavování zlata bylo. papírové a virtuální peníze jsou kryty pouze důvěrou, zatímco důvěra ve zlato je hluboce zakořeněna ve většině kultur. V takové Indii je zlato velmi žádané a Indie dováží zlato asi nejvíce ze všech států.
Na případ krize vidím jako lepší investici stříbrný slitek na desinfekci vody, sadu masových konzerv, pytel rýže, fazolí, čočky a balíky těstovin, louku, nějaké králíky, slepice, případně pašíka a kozu, ve větším i ovce nebo kravku, a sad ovocných stromů. A k tomu něco na vlastní obranu - lety prověřené zbraně, např. sekera 600 gramů na topůrku 60 - 80 cm, což byl základ starých Slovanů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ještě dva až tři psy od 20 kg hmotnosti výše.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za Vaši odpověď. Já toho nemám moc. V podstatě pár desítek stříbrných mincí, které jsou většinou uzavřeny v kapslích a krabičkách k tomu určených. Do zlata jsem příliš neinvestoval. Pominu-li navíc sběratelské mince vydané ku příležitosti nějakých významných výročí, či osobností, jsem ty investiční koupil přes prostředníka v Německu a Rakousku, takže ty oficiálně u nás ani neexistují.
Navíc např. proaurum a anlagegold24 by měly zasílat již i do Čech, takže také možnost, kterou jsem zatím nevyzkoušel. V Rakousku i Německu je navíc stříbro osvobozeno od DPH, takže je tam levnější, než u nás. Zlato je tuším kupodivu osvobozeno od daně i u nás?

Co se jídla týká, odhaduji zásoby trvanlivých potravin, o kterých píšete tak na cca tři měsíce. S domácím zvířectvem toho bohužel kvůli nedostatku prostoru moc nevymyslím. Na druhou stranu v lesích v okolí je poměrně hodně zvěřiny, takže tady vidím určité možnosti pro případ přežití.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že Vidlákovi nejde o vylíčení neúspěšné chovatelské epizody.

Myslím, že byl navzdory svým zkušenostem překvapen schopností a ochotou psa a kočky koordinovaně a účinně pomoci dalšímu zvířeti odlišného druhu, přestože je vzájemně nepojí nic, co by bylo možno nazvat přátelstvím.
Tady se vlastně jednalo o společnou akci tří živočišných druhů (psa, kočky a člověka) při "zdravotnickém zásahu" u čtvrtého živočišného druhu.
Opakovaně jsem se setkal s podobnými a ještě výraznějšími příklady.
Jsem rád, že tento příběh Vidlák popsal zrovna dnes.

Navzdory obecně rozšířeným omylům jsou totiž mnohá zvířata, pokud se vzájemně znají, schopna empatie a nezištné vzájemné pomoci, pokud jednomu z nich teče do bot (a pokud, pravda, nepotřebují zrovna toho druhého zkonzumovat).

Což se dnes bohužel nedá říci o značné části lidí.

Zatím bez slepic

vypravit do Švédska za prsatými blondýnami. Já je utěším a potěším a ony mne proškolí a zaškolí.

Teď mne napadlo, že by vlastně měla EU rychle a pořádně máknout a vytvořit pro hnědé muže z Ne-evropy něco podobného, jako jsou profesní průkazy pro řidiče profesionály. Přičmoudlí soudruzi by se neškolili jenom jedinkrát po příjezdu, nýbrž periodicky. A po takovém školení bych těm chudákům povolil jedno beztrestné znásilnění ročně, aby vyrovnali rozkolísanou hormonální hladinu. Musí to být velmi stresující žít v kose a tmě a ještě si nemoci zaznásilňovat, kdy mě právě napadne a pořádně popadne. To jsou vlastně porušená lidská práva, že ano.

Zatím bez slepic

Targusi,
mícháte hrušky s jabkama, resp. švédské melouny s jitrnicema.
My zde mluvíme o MEZIDRUHOVÉ interakci!
Vy o specifické interakci uvnitř jednoho druhu.

Navzdory vracejícím se pochybnostem zastávám většinový názor, že žena je také člověk, tedy patří ke stejnému druhu Homo jako my...i když podle mého nikoli Sapiens. Sapiens ovšem není ani převážná většina nás mužů.

(Jestli se rozumně čili sapientně chová některé ze zbývajících cca sto dvaceti v současnosti doposud evidovaných pohlavních genderů nedokážu posoudit.
Nestíhám!)

Zatím bez slepic

nemíchám a vy jste starý, hloupý a škaredý, páč každý alespoň trochu chytrý, maličko mladý a ne úplně škaredý člověk ví, že ženu s mužem spojuje POUZE možnost páření a výroby potomstva. Jinak vám každý psycholog bez výjimky řekne, že muži a ženě schází jakákoli sebemenší kompatibilita.
Pokud to je na vás moc složité, dám příklad jak ve škole - přestože muž a žena ovládají stejnou řeč, např. ve vašem případě český jazyk, nejsou schopni se spolu dohodnout v podstatě na ničem.
Marš do knihovny a vypůjčte si nějaké chytré knížky. Třeba "Proč muži lžou a ženy pláčou", anebo "Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše", a tak všelijak podobně. Tam zjistíte, že muži a ženy jsou až na schopnost křížení chromozomů zcela odlišné živočišné druhy.

Zatím bez slepic

Jestli nebylo ono znásilňovací pole osazeno dostatečným počtem cedulí se zákazem znásilňování ve všech směrech příchodu, v dostatečném (vyčerpávajícím) počtu cizích jazyků, pak má onen obviněný slušnou šanci vysoudit na majiteli pozemku pěkný balík, případně s omezením na svobodě navrch. Spravedlnost musí bejt!

Zatím bez slepic

Černý humor.
Jestli dotyčný nechtěl na Letnou, L jako L.

Zatím bez slepic

Fotráku,
KONEČNĚ konstruktivní, věcná připomínka v souladu se současným tuzemským právním trendem!
Okamžitě se přihlaste do konkurzů na místa zástupce ómbudkasmanky Šábesové nebo na místo soudce ústavního soudu (nedostatek právního vzdělání je komparativní výhodou, stačí zkouška ze švejkologie!)

Zatím bez slepic

A. holube se pýřím. Přihlásím se, a jelikož odmítám cestovat nad 90 km, nabídnu práci z domu 2 h. denně ve večerních hodinách. To bude stačit, a ještě ušetřím eráru prostředky za svoji výdržbu v palácích a přiložených restaurantech (když tak si nechám přivézt suroviny, vařit umím).

Zatím bez slepic

Premiéru k tomu periodickému znásilňování (nebuďte troškař, jedenkrát ročně...) už máme za sebou. A známe už i viníka. není to ten negr, co znásilnil šestnáctileté děvče někde v polích u Litoměřic. Může za to Babiš, protože to pole bylo oseté řepkou. Nesvoláme demonstraci?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mívali jsme psa (cca 60kg mazlík) a kocoura a kočku (to byl brácha se ségrou). Kočka byla za dámu, ale kocour byl stejný dobrák jako pes. Nebylo neobvyklé, že kocour s kočkou se roztahovali v psí boudě a pes bivakoval před ní. V mrazech bývalo běžné najít obě kočky zachumlané v psím kožichu. Od té doby nevěřím na "pověstné" nesnášení se těchto dvou zvířecích druhů.
Kočku nám přejelo auto, takže zůstal jen kocour. Pár měsíců poté nám někdo přes plot hodil kotě. Bylo to v zimě a nejspíš by umrzlo (bylo v koutě, kam moc nechodíme), kdyby ho pes nepřinesl. A taky si ji vlastně adoptoval. Ani tahle kočka nejevila nějakou zvláštní nechuť k psímu kámošovi. Ale dostala mě jiná příhoda. Kočka byla malá a nedokázali jsme odhadnout její věk, a tak se stalo, že jednoho dne k nám sousedka přinesla tři koťata, že je naše kočka zapomněla v jejich stodole. Koťata byla mrňavá, ještě slepá, tak jsme kočce udělali vystlaný pelíšek - jenže ona se o koťata odmítla starat. Vůbec se k nim neznala. Koťata byla hladová, lezla z pelíšku a když jsem přijela z práce, tak koukám, že pes a kocour je hlídají a když se trochu rozlezla, tak je zase dávali zpět. Oba, na střídačku. Věřím, že kdyby na to byli uzpůsobeni, krmili by je místo kočky. S koťaty to nedopadlo, i přes naši snahu je nějak nakrmit to nezvládla.
Pes byl chůva, naprosto neuvěřitelné, co se sebou nechal dělat když byla děcka malá.

Zatím bez slepic

prase. Když mělo jedno sto a k tomu osmdesát kilogramů, flákli jsme mu jednu mezi oči a pak jsme ho sežrali. I s chlupama.
Tedy ne se všemi chlupy, ale asi dva jsem v tlačence našel.
Z toho je vidět, co jsou lidi za lidi.
Jakákoli mezidruhová empatie nula nic.
Fuj.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

přijdou davy nesčetné
budou křičet babiš raus.
Bude to řvát Honza Kraus,
Štěpánová, Polívka
pobryndaní od pivka
přijde Karel s noblesou
nebo ho tam přinesou.
Nad hlavami vrní drony
lidí budou miliony
chtějí se mít ještě lépe;
demoška se strachy klepe
už jí serou na hlavu
chystají jí popravu;
už má smyčku kolem krku
Berntík vrká vrků vrků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takové empatie a péče, když jsem se skoro měsíc nemohl pohnout bolestí, jako od mé basetky blahé paměti, se mi od jiné osoby blízké nedostalo. Snad i ten jogurt s tvrdým rohlíkem by mi nosila, kdyby jí to její anatomie dovolila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak koukám, že se tady vykrystalizovaly dva konce jedné hole.
Hole, která naprosto přesně vykresluje vrozený ( chápej ve smyslu vrozený pro povolání) antagonismus vidláka.
Na jedné straně vidlák rozhoduje o zrození nového života, životních podmínkách toho příchozího, na straně druhé o ukončení života.
A vidlák balancuje, je neustále na hraně. Nepřetržitě volí mezi sluníčkem a vrahem.

Zatím bez slepic

Pán ráčí být vegan? Nebo jen tak tlachá aby řeč nestála?

Zatím bez slepic

ale vidlák, na "zdravotní dovolené".
Sežral za svůj život hezkých pár býků, jalovic, prasadel.
Pán se řídí heslem, když to má max čtyři nohy a dohoním to, je to k jídlu.
A taky jich hezkých pár narodil, občas se u porodu i pěkně zapotil. A jednou i málem přišel o život, když ho kráva po těžkém porodu při útoku skoro propíchla rohy. ( Musel jsem ji chytit za rohy a své břicho hezky napasovat mezi ně, úder čumákem , přesně "tam", rozhodně není žádná hitparáda slasti.
Na druhou stranu také o životě rozhodoval, kdo bude žít, kdo půjde pod kudlu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jediné na co asi nebylo upozorněno je potenciální prostorové uspořádání těch "vzletně" sešlých (charakterově/na placu).
Z hlediska taktického rozestupu se nabízí zřejmě jen dvě varianty které mohou zaujmout - pokud jim tedy trocha možného deště a ochlazení nedemotivuje jejich prý odhodlané nasazení.
Pokud tedy dorazí na plac, mohou třeba zaujmout formaci SOPL (sluníčko ob pravdoláska) anebo formaci SS + OPLZ (skvadra slunéček + opravdu pravdolásky zvlášť).
V každém případě se jejich konání myslím nijak nevymyká dnešnímu pojetí světa. Slunéčka nezazáří, pravdolásky s ničím opravdu nevyjebou a neziskovky nic nezískají. Ve svých virtuálních realitách (dříve hlava) si to však pojmenují jako velké svícení, naprostý výjeb s těmi prolhanými blbci, a ohromný zisk který jim to prý přineslo.

---------------------------------

Zvířena skutečně dokáže ohromit, ale ukázat i - řekl bych - parádní hovadství. To strýcovi zemřela sestřenice a s tetkou nedávno vyrazili na štreku na necelý tři dny přes půl republiky na pohřeb. Já se tedy klasicky ujal zvířectva. Nejlépe se s nepřítomností páníčků vyrovnali asi kocouři, za dva dny jsem zahlíd jen na chvilku jednoho ze tří, neb zřejmě rychle pochopili že se žrádlem nemaj počítat a nejspíš různě obešli sousedy.
Králíci a morčata vypadaj roztomile, byť mě překvapilo s jakou intenzitou ty morčata dokážou po ránu pískat jako že chtěj strašně akutně žrát. Několika králíkům chybí jedno a některejm i obě uši, páč jim byly jako malým ukousány. Bylo to i loni a tetka myslela že to dělá jedna samice a že jí dá šanci ještě letos jinak pekáč. Letos zjistila, že jim je ukousali ty morčata. Jeden morčák byl dokonce v takový ráži, že zkoušel oject dospělýho králíka samce. Pak nějaká sousedka přišla s tim, že prej když ty morčata nemaj mladý, tak si chtěj přivlastnit ty malý králíky a prej jim ukoušou uši aby je tak vydyzajnovali na morčata. Když tomu králíkovi chybí obě uši, tak to ještě esteticky jde i když to není obvyklý, ale jsou tam tři co každýmu chybí jen pravý ucho a to vypadá fakt debilně :-). Nicméně na pekáčovou váhu nabývají standartně :-).

Dokázali mě nasrat tři slepice když jsem jim sypal pšenici. Odměřuju poctivě plechovkou z kbelíku a jelikož jsem tam vlezl v pantoflích, tak si asi slepice spletla odstín pšenice s mojí nohou a klovla mě do prstu. Neviděl jsem která. U druhý plechovky tentokrát klov do paty a to už jsem slepici zmerčil a odstrčil jsem jí nohou. Při třetí plechovce třetí klov a docela pořádnej což mě se zabolenim vytočilo a tu třetí jsem lehce odkopl, načež se mi za zády s rykem ozval kohout. Tak jsem se na něj otočil a křikl na něj: "drž hubu ty zmrde a srovnej si je". Zalezl pod blízkou stříšku a držel zobák. Když jsem dosypal zrní a odcházel z výběhu, kohout zrovna pod stříškou z nějaký slípky seskakoval, asi je teda rovná sexem :-).

Svérázně se k odjezdu velitelstva postavili opět psi, čuba Bobina se synem Bedřichem. Maj takovej malej oplocenej výběh a strejc jim udělal pěknou dvouboudu, akorát jak to tak i u lidí někde chodí, čuba je tyranka a pes pořádný podpantoflák - obsadila obě boudy a psíka dovnitř nepustí, takže ten má krabici na střeše a chrápe v ní. Nicméně začali dělat to co už předloni když strejc byl v lázních po infarktu a tetka tam jela za ním. Začali držet hladovku a odmítali i pít. Jedna zpravodajka bíbísí (drbna z vesnice vedle) říkala, že prej to psi dělají, jak prej jsou nešťastný když se páníčci někam zdekujou, tak prej nežerou. Tyhle ani nepili. Když jsem jim večer kontroloval vodu a granule tak fakt měly plný misky a upito nebylo ani trochu. Koukali na mně tak nějak polodivně i s výrazem nějakýho toho smutku, ale já jen pokrčil rameny a zavrtěl hlavou a řek sem jim: "Je to holt v prdeli. Tohle už je napořád, už vás holt nikdy nikdo nepustí." Myslel sem že je sere to že jsou zavřený a jestli vůbec budou nějak reagovat. Sice změnili výraz do míň divnýho, ale vypadalo to, že mi nevěří, asi měli v paměti ještě to, jak se s nima panička loučila a jaký dobroty jim naslibovala. Druhej den přijela sestřenice a pustila je se proběhnout. Na pohyb srali a došli jen přede dveře baráku a čekali že vyleze tetka. Sestřenice jim hodila nějaký kousky jakýsi klobásky či co aby se aspoň trochu nažrali. Vzali to huby a neochotně snad začli i žvejkat, ale řekla jim že fakt tam teď panička neni a nevyjde. A co se nestalo, vyflusli klobásky a odkráčeli zpátky do kotce držet hladovku a žízňovku.
Když se vrátili strejc s tetou, tak to bylo pár minut strašnýho kňučení a vrtění vocasama a lísání se atd., ale jen pár minut, pak mi připadalo, že chtěj doštěkat a dovrčet to co zanedbali tou hladovkou -> najednou byli vrabci, vlaštovky, kocouři, sousedi a snad i mouchy těma největšíma zmrdama a ňafalo to v nějakejch těch intervalech o sto šest. Ale po pár hodinách se zklidnili a je to zase takovej standart.

Před pár týdny strejc boural starej komín a jal se postavit novej. Když ho měl ubouráno už přes půl, akorát do podlahy v patře, tak šla tetka na půdu pro seno a čokli s ní. Nějak se tam po patru honili a strejc pak říkal, že sjížděl tv šlágr a najednou divná rána. A co se nestalo, čuba spadla do toho rozbouranýho komína. On jak to boural tak házel maltu a kusy cihel dovnitř, takže zespoda musel nejprve vytahat tři kolečka bordelu než se uvolnila díra pro čubu a vylezla celá od sazí. Tři dny se prej k němu potom pořád lísala, asi si myslela že se propadla do pekla a on jí zachránil :-). Výtlem z toho měla celá vesnice a i okolí :-).

To sousedovic synek se odmala rád hrabal v kurníku a s oblibou vzal z hnízda vajíčko a praštil s nim o zem :-). Ale kohout Karel poté, co byl nekompromisní a tvrdý bývalý dočasný vůdce dvorku těžká váha houser Oskar přesunut do věčných pekáčovišť, se opět samoujal generality na dvorku a zkoušel si klovnutím podmanit i lidského synka. To se v sousedce nějak vzňal adrenalin a Karel už to měl málem spočítaný. Ale malej už povyrost a už se umí ohnat i klacíkem, takže Karel už ho do své hierarchie zahrnout nezkouší.

Na sklonku zimy hárala sousedce bordrkólie Dodynka a tak kolem dvorku nonstop obcházeli Bedřich se svým fotrem Lišákem. Čuba taky chtěla šukat, ale sousedka byla nekompromisní. Říkala že by jí i ty štěnata dopřála, neboť i když sice Lišák a následně tedy i Bedřich jsou odpopelnicový rasy a spolehlivě určitelnej je tam akorát nějakej vliv jezevčíka, tak jsou alespoň stejně velký jako ta bordrkólie; a i když vzhledově jsou sice jiný, tak prej jsou to ale podle ní pěkný psi a prej by to nemuseli bejt vzhledově špatný štěnata. Jenže prej maj strašně hnusný povahy a to jakmile ráno vyjdou ze dvora, tak jen obcházej s mocným čucháním sousedy a hledaj co by kde sežrali, takže takový štěňata prej nechce. Pak letěla na dva měsíce za ségrou do ameriky a tři dny před tim než se vrátila čubka natáhla ráfy. Takže povahy nápadníků už řešit nemusí, teda aspoň do doby než si koupí novou :-).

No a chov vepřů? Soused měl na jaře nějaký selata. Druhej se na ně byl za pár dní podívat. Říkal že stáli ve chlívku a prasnice začla chcát. Proud chcanek šel trochu za ní, načež k ní přiběhl jeden malej prasák a začal lemtat ty chcanky rovnou od pindy. Když dochcala tak jí ještě pěkně přelízl a pak spokojeně s úsměvem pochrochtnul. Už i do chlívka se očividně dostal gender :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vyslyšel jsem pozvání veřejnoprávních médií i velkých soukromých společností, na Letnou přijel posílenými spoji metra,
využívám posílené mobilní sítě a sleduji velkolepé oslavy naší akce v přímém přenosu na síti.

Připadám si úplně jako disident!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vlezu do 2 autobusu:
Babiš pičo, Babiš pičo!
Nalezli sme spravně, či čo?
Eště že tu nechcu listek
řidi taky maly chvistek
kurva jak se na mě culi
dam mu jednu po papuli.
Tak už vyraž cype jeden
radky dali sme do beden
nebudu piť pražske chcanky
by mě dali do zachranky.
Kurva už je letna?
Poseru se jako Etna
budu tam mit tojku?
Nalij ruma dvojku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No ... je skoro půl čvtrtý - začátek "Chvilkové demošky", ale jak tak koukám on-line na Seznam, tak se jim to nějak neschází ... myslím těch víc jak 1/4 milionu. Leda že by přišli demonstrativně najednou průvodem = jako to bejvalo svého času na prvního máje.
Zatím by se pomalu vlezli po jednom do těch TOI-TOIjek, co tam mají nastavěný. :-D

Zatím bez slepic

In reply to by Job (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha - tak teď koukám, že to má vypuknout až v půl pátý - ale viděl jsem na webu tenhle plakátek = https://www.lidovky.cz/domov/recnici-na-nedelni-demonstraci-na-letne-ma… a až po prokliknutí jsem viděl, že je těch 15:30 propiskou opraveno na 16:30 ...

Zatím bez slepic

In reply to by Job (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani demonstraci neumí zorganizovat, a to by chtěli řídit stát? Z těch organizátorů asi politik lepší Babiše nevzejde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč organizátoři ohlásili a určitě spočítají účast na Letné jako právě 350 tisíc lidí? No, důvodem je jeden americký návod na revoluci, kdy se má prý dostavit nejméně 3,5% obyvatel, a pak že je vláda vyslyší. V USA by to muselo být 11 milionů lidí, u nás 370 tisíc. Tak rpot těch 350 tisíc lidí.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svet-revoluce-spolecnost-demonst…

Zatím bez slepic

byla v praxi ověřena na jiných národech, kde exportovali revoluce. U nich revoluci neměli, indiány prostě vyvraždili.
Ale proč tam mají ten velký jeřáb, nejspíš Demag z Hutních Montáží? Jeho hodina je hodně drahá. Možná na bandží džampink.

Zatím bez slepic

A vyvrcholením demonstrace bude bandží-skok organizátora Mináře ... ale nechají mu delší gumu, jako blahé paměti Petru Novotnému. Možná se mu potom v kebuli rozsvítí.

Zatím bez slepic

A nepřehlídnul jsi se Ládiku?
Není na něm, napsáno DemaGOg, to by tam štymovalo víc ... :-)

Zatím bez slepic

Možná tam jeřáb jen levně parkuje při přesunu z jedné stavby na druhou. Nebo jsou majitelé uvědomělí pražští kavárníci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

-

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák přehnanou pozorností na demonstraci zazdil skutečné důvody, proč se konala. Vidlák si vůbec nevšímal důležitých událostí, které měla a má demonstrace překrýt - a nachytal se stejně jako řada jiných. A to na rozdíl od jiných měl ode mě téměř denně nápovědy, že ta demosntrace důležitá není.

V minulém článku jsem napsal dva cíle této demonstrace: 1) Test, jak budou reagovat Češi na pokus o barevnou revoluci. 2) Nábor dalších aktivistů a revolucionářů - a vůbec rozkladných živlů pro ČR - do budoucna.

Záměrně jsem nezmínil další, třetí účel, demonstrací. Chtěl jsem vědět, jestli je tu někdo tak bystrý, aby ho to napadlo. Bohužel, není. Řetězy demonstrací jsou také důležitými akcemi pro přepis historie pro mládež! Poslední, co se mládež z médií dozvěděla o 2. světové válce bylo vylodění v Normandii, což jim má propagandisticky ukázat, jak skvělý je Západ. Ačkoli tato akce byla spíše zoufalou akcí USA a Spojenců, když viděli, že SSSR tu válku klidně vyhraje prakticky samo - a tak by přišli o svou část kořisti a vlivu. Ale pak přicházela výročí německých óbrsvistev ve 2. světové válce jako je napadení SSSR nebo vyhlazení Ležáků. To by naši mladí neměli vědět, že Němci se snad chovali špatně. Nebo ta propagadistická škoda, kdyby mládež byla informována, že Němci napadli Rusy, nikoli naopak jak se propagada snaží působit! To se hravě překrylo demonstracemi, a média psala o demonstracích namísto o špatnostech Němců.

19. červen 1945 - vydán dekret prezidenta republiky o potrestání nacistických zločinců a kolaborantů

21. červen 1621 - poprava 27 účastníků českého stavovského povstání, na Staroměstském náměstí v Praze
21. červen 1945 - prezident Edvard Beneš vydal dekret o konfiskaci a rozdělení pozemkového majetku Němců, Maďarů, zrádců a kolaborantů

22. červen 1941 - operace Barbarossa - Němci napadli Sovětský Svaz

24. červen 1942 - Němci vyvražidli Ležáky

Demonstrace byly tedy součástí přepisu historie 2. světové války pro mládež. Dějepis má účit, že agresivní Rusové napsali Německo, a že Německo bylo obětí. Salámovou taktikou, kousek po kousku.

Doporučuji příště kromě nekonečného seriálu článků o demonstraci také uvažovat: Které události jsou skutečně důležité, a mělo by se o nich psát. A které události jsou jen hystericky vyřvávané jako starou Blažkovou na pavlači, a co mají ve skutečnosti zakrýt.

Zatím bez slepic

seriálu?
Vy jste se nadobro zbláznil. Třicet let se tady poctivě snažíme odučit lidi používat mozek a vy tu opruzujete s uvažováním...

Zatím bez slepic

Donalde.
Co by měla přinést oranžová revoluce,všechno rozkradeno.
Je to jen bitva naších oligarchů,jak na Ukrajině.

Zatím bez slepic

Právě že ta oranžáda má převést majetek jednoho oligarchy jiným. Z prostého lidu toho už o moc více nevyrazí a minulost rozkradli, přítomnost usilovně rozkrádají a budoucnost zadlužili natolik, že už moc možností nemají.

Zatím bez slepic