Násilí

Autor
Štítky

Ve starých komentářích jsem našel: "Násilí dlouhodobě nic nevyřeší." - Právě, že to vypadá, že násilí vyřeší skoro všechno.

Stačí si někdy pustit dokumenty o přírodě. Všechno se tam řeší a vyřeší násilím. Kdo pro koho bude k jídlu. S kým si zašukáte. Kdo je šéfem tlupy. Čí je to území. 

To, že jsme společenská zvířata žijící ve skupinách a schopni verbální komunikace, to nám dává i jiné možnosti, které mohou být výhodnější, ale násilí tam je vždy připraveno v pozadí. - Ani ty hyeny se neservou se lvama, když jsou síly vyrovnané.

Policisté nosí u pasu pistoli, aby vás mohli zastřelit. Státy mají armády, aby si mohli navzájem zabíjet občany, mají soudy a vězení, aby tam násilím zkorigovali ty svoje. Lidé dlouhodobě chodí na nejrůznější bojové sporty, aby se připravili na násilné konflikty a vyhráli je komplexnějším, promyšlenějším a nacvičeným násilím. Nejpopulárnější sporty jako fotbal a hokej jsou stylizované násilí, co se občas přelije do skutečného. 

Křehké, sladké, milé dívenky si vybírají hrozivé chlapáky a přes slovní proklamace o nenásilí, je odměňují sexem za násilí v jejich zájmu (a pak fňukají, že taky jednu slíznou). Jiné mají ponožtičky s obrázkem kopání do ležícího bělocha. Jiné se angažují v neziskovkách. Radostně se těší až ti špatní vychcípají. Řekněte romantické, pravdoláskařské dívence, že ten hlavní frajer z Pelíšku byl synem estébáků, cudně zvaných diplomati, a pokud ji dojde, že to je velice pravděpodobné, bude vás za to nenávidět, že jste ji pokazil snění. Když to čvachtá ve vagíně, jde morálka stranou a revoluční násilí pranic nevadí. 

Malé děti spolu navzajem bojují a volají na sebe své rodiče. Historky o násilí mnichů v Tibetu jsou jak z hororu. Dokonce totálně nenásilní amišové, kteří se odmítají dovolávat justice jakožto státního násilí, jsou chráněni lidmi, kteří ty žaloby podávají za ně.

Nejrozvinutější země světa jsou násilné USA vzniklé na násilně dobytém území a stále někde válčící, co chvíli plnící vysílací čas nějakou tou školní střílečkou a s ghetama, kde násilí vládne. Čína, která se svým násilím za kulturní revoluce boduje vysoko na hitparádách násilných zemí. Japonsko a Německo, které se předvedly za poslední světové války, Francie a Británie s jejich koloniema a násilnejma ghetama.

Násilím Caesar dobyl Galii. Násilím se římská šlechta zbavila populárního Caesara. Násilím se římské šlechtě vnutil Octavianus, pobil všechny rivaly a nastal mír. Nenásilí hlásající křesťanství nastoupilo svou vládu po vítězné bitvě císaře Konstantina a útočilo na pohany kde mohlo. Tisíciletá egyptská civilizace skončila násilným útokem křesťanů (dokonce je znám její poslední zápis). K nám přišlo křesťanství násilně z Německa (věrozvěsti byli jen politická klička, jak krátkodobě odolávat německému tlaku). Řím stál na armádě a otroctví, bavil se hrama v cirku. Španělské, Portugalské, Francouské a Britské Impérium byly vybudovány násilím. My jsme se dostali pod Rakousko díky násilí. Nacismus stál na násilí. Komunismus stál na násilí. Demokracie stojí na násilí.

První republika vznikla za pomoci násilí prováděného legiemi. Ghándí fungoval jako team s násilným Nehrůem (byť jistě sehraně) a násilí obracel veřejně proti sobě. Politická Sinn Féin fungovala jako veřejná tvář násilné IRA. Sametová revoluce se jednoznačně přihlásila k násilí z padesátejch let, které potvrdila (a nenapravila) a dodnes sice verbálně odsuzuje, ale zato v realitě hájí v podobě špinavých dohod. Mandela byl uvězněn za terorismus, přes jeho pečlivě budovaný mediální image stejně využíval mediálně podprahové násilí svých stoupenců a jeho manželka byla sadistická vražedkyně. Po pádu appartheidu začalo antibělošské násilí, kterí vyhnalo ze země milióny lidí a bylo prvotním důvodem vzniku appartheidu). Násilně se zatočilo s Manningem i Assangem. Násilím se trestá Tommy Robinson za hlasití upozorňování na pakistánské násilí na běloškách.

Naše krajina je poseta hrady, které byly ochranou proti násilí a postavené za násilně vybrané peníze. Třicetiletou válku přežili ti násilní, co zabíjeli, ti vystrašení, co utekli - nepřežili ji optimisté věřící v lidské dobro a prd z toho měli, že nakonec přišla únava z boje.
 Rudá armáda vyhnala nacisty jen díky násilí. Britské bombardéry sypaly na německá města pumovnice násilí. Jugoslávii zničilo humanitární násilí. Politické neziskovky sem dostávají imigranty jen a jen násilím (zkuste se jim postavit do cesty). Boj proti rasimu je také postaven na násilí proti bělochům, protože vás zavřou do vězení, aby vás tam zpracovali (barevní) spoluvězni. Pravda a láska i dnes v ulicích vítězí násilím a vzít si dítě na kladení věnců nově znamená ho vzít do války, jak nám oznamují naši demoblokisté.

Násilí vidíme denně v TV ve zprávách, násilí vidíme ve sportu, násilí je v hororech, detektivkách i komediích, v pořadech pro děti.

Bible je plná násilí, o koránu ani nemluvě.

Problémy s Mrázkem vyřešila jedna kulka. Problémy s Dubčekem jedna šikovná nehoda. Problémy s Musollinim lynch. Problémy s Hitlerem sebevražda (ze strachu z lynche). Problémy s ostatními nacisty popravy. Problémy s Kennedym pár kulek. Problémy s Oswaldem kulka. Problémy s Rubym kulka. Problémy s Lady Dianou šikovná nehoda. Problémy s Rasputinem kulka, jed a voda. Problémy s Kennedyho bratrem kulka. Problémy s Kennedyho synem nehoda. Problémy s Janem Masarykem pád z okna. Problémy s Ficem smrt Kučiaka. Problémy s Theo van Goghem vražda.

Sám o sobě bezcenný nácíček Minář z Letné může být snadno zavražděn a zářící šipky povedou k Babišovi nebo na hrad, jako to bylo s Litviněnkem či Skřípalovejma, jejichž cena byla, že ukázali na Moskvu a mohlo se začít řvát.

Problémy s přebytečnými pacienty v LDN vyřeší šikovně otevřené okno a následný zápal plic. Problémy se Stalinem vyřešil infarkt bez ošetření. Problémy s jakousi vzpurnou holandskou poslankyní vyřešilo znásilnění čtyřmi marokánci a její následná sebevražda. Problémy s leckterým bezdomovcem vyřeší mráz. Problémy s voliči Zemana vyřeší jejich vychcípání. Problémy AfD řeší násilná komanda Antify.

Násilí komunistické straně vyřešilo výborně problém se zlými kapitalisty, dnešní kapitalisté jsou často z komunistických rodů. Násilí v PTP výborně vyřešilo problém se syny kapitalistů. Násilí vyřešilo problém s církvemi. Násilí vyřešilo problémy se Skautem i se Sokolem. Násilí vyřešilo problémy s Horákovou. Násilí vyřešilo problémy se vzpurnými zemědělci. Násilí vyřešilo problémy s navrátivšími se piloty, co nezvládli dost rychle uprchnout. Násilí vyřešilo problémy s agenty chodci a s odhalenými cizími agenty. Nejeden dnešní kovaný demokrat vděčí komunistickému násilí z padesátých let za svůj dnešní blahobyt. (Poznáte je podle toho, že řvou, že děti nemohou za své rodiče). Problém s Chartou komunisty vyřešen nebyl, protože z jednoho či druhého nevysvětleného důvodu se k násilí VYJÍMEČNĚ nesáhlo.

Jen díky násilí se židé usadili v Izraeli, dnes stejně jako v biblických dobách. Díky násilí mají Izraelci Palestince pod kontrolou a ti jsou ještě naživu zase díky násilí.

Násilný islám postupoval nenásilnou Indií jak nůž máslem a nezastavilo ho nenásilí, ale vznik násilné větve budhismu, vznik násilného sikhismu, příchod násilných Evropanů s převahou ve zbraních. Město Váránasí, prý starší než čas, je ve své existujíí verzi ve skutečnosti někde ze 17 století, protože to původní staré zcela zničili řádící muslimové.

Kdo si vygoogluje Clinton Body Count, zjistí, co problémů násilí vyřešilo Clintonům. Stejně tak násilí řešilo problémy Al Caponemu s justicí i konkurencí a Musollinimu s Mafií. Násilí vyřešilo Stalinův problém s Trockým. Násilí skvěle řeší problémy muslimů a černochů s bělochy v západní Evropě, to bělošské nenásilí neřeší nic.


Násilí spoustu věcí vyřeší dlouhodobě, často definitivně a hlásání opaku je čirá lež/fantasmagorie/romantika.

Čím rychleji si to kdo uvědomí, tím větší má šanci, že ten vyřešenej problém nebude on.

Hlásat nenásilí můžete, pokud máte po ruce připravený násilí, jako tichou hrozbu a možnost řvát do světa svoji nenásilnou verzi, kdežto ostatním se (násilím) brání veřejně i jen promluvit.

Pokud násilí po ruce nemáte, tak koukejte kudy utečete nebo vás ochraňuj váš imaginární bůh (=náhodou budete mezi těma, co to přežijou), kdo nevěří, ať se jde poptat mrtvých z Bataclanu, Babiho Jaru, Beslanu nebo třeba z návštěvy divize Das Reich v Oranienburgu nebo ať se jde projít po no-go zónách, popřípadě, ať se tam rovnou nastěhuje.

Naše "sametová" "revoluce" byla sametová jen proto, že "lid" neměl zbraně vůbec a režim ano a první mašínovský útok by vyvolal utužení systému (tedy pokud ještě věříme oficiální verzi revoluce.) nebo proto (pokud na oficiální verzi "revoluce" už nevěříme), že milicionáři, zmateni a zrazeni ze všech stran, by proti StB, KGB a Rudé armádě neměli šanci a vypadalo by to fakt blbě, kdyby nám tu komunistický režim svrhávala zcela otevřeně zrovna Rudá armáda a naše a sovětské tajné služby (k velkému údivu cinkajících na náměstích i když některé by to netrklo ani tak).

Porovnávat se s Rumunama se můžeme jak chceme, ale průměrnej Čech a průměrnej Rumun měli na průběh revoluce pramalej vliv.

Cauceska svrhávali jeho vlastní nejbližší podřízení a útok na jejich tajnou sluzbu byl veden proto, že tam "revolucionáři" nenašli ty správný zrádce, což bych řekl, že je Rumunům spíš k dobru a nám k tíži, protože u nás se našli zrádci všude. - Nevím moc, jak je na tom Rumunsko teď, není o něm slyšet, ale zjevně tam nemaj ekonomickej úspěch jako v Číně a hůř než za Caucesca se tam podle všeho taky nemaj - takže naše násilná i jejich nenásilná cesta vyřešily problém úplně stejně blbě.

Jo, zapomněl jsem. Problém s Jakešovým vnukem nebyl žádnej, ale šikanovat ho byla prostě taková zábava pro učitele (hodných svých předchůdců let padesátých) i spolužáky, že si ji nedokázali odřeknout (nějak jsem úplně zapoměl na zábavní stránku násilí, známého to prostředku k zahnání nudy.). Určitě jsou dodnes spokojený, že nakonec spáchal sebevraždu. Najednou to s tím "Děti nemohou za své rodiče" nebylo tak horký. - Cože mě to jen přijde ta rychlá a definitivní likvidace Cauceska jaksi o fous morálnější než k sebevraždě vedoucí šikana mladýho Jakeše? Dělám někde chybu? Starej Caucesku doopravdy za něco v Rumunsku osobně mohl (ti jeho "soudci" mu v tom určitě pomáhali a věděli to nejlíp ze všech), ale jednou zastřelen, situace viny se převrátila, Caucescovi příznivci se mohli dát do vyčítání a jeho nepřátelé/poskoci měli pocity viny - tím to bylo jedna jedna a nastala tam jakási rovnováha viny. (Ukazujeme na ně přece až odsud: Tfuj vy vrazi rumunští tfuj, my jsme tak lepší. Ti nejlepší z nás si vedle vás ani nesednou. Třeste se.)

Sotva je Rumunsko zaostalý, protože zastřelili Caucesca a pár desítek/stovek/tisíc tajnejch, když USA jen kvetou (ehm), přestože zastřelili Kennedyho a znehodovali pár desítek svědků a po desetiletích i jeho syna.

Já proti nenásilí nic nemám, jak mě by se líbilo, kdyby to fungovalo, jenže koukaje kolem sebe to podle mně nějak nefunguje a nefunguje. Rád se přijdu přesvědčit o opaku. Řekněte mi, až budete nenásilně zastavovat afro-islámskou invazi a odesílat je domů, vyhánět zrádce z politiky, státního i EU aparátu.
Napravovat léta tunelování, dostávat od moci a koryt komunistické/kmotrovské famílie a nahrazovat je schopnějšími a morálnějšími.
Vyhánět exekutory i šlechtu, očišťovat justici. Odnaučovat ČT lhát a krást. Až budete z Havlů tahat zpět ukradené peníze.
Až budete z církví tahat ukradené peníze. Obnovovat náš průmysl i zemědělství (pozor, západu se to líbit nebude) a samozřejmě křísit staré i čerstvé mrtvoly (jinak byste nechali násilí vyhrát). Nebo třeba uklidníte starostu Řeporyjí.
Udělám si mísu popcornu a budu se zápalem studovat, jak to děláte.

Jen si myslím, že se nedočkám a bude to jako vždycky.

Vlastně ještě horší. Stačí se podívat, jak to řeší na západě s násilnejma muslimama. - Nijak. Lidi u moci jsou jak na fetu, někteří brání vrahy svých vlastních dětí před nenávistí/nesouhlasem a ostatní, zastrašení, násilí ustupují a ustupují, aby pak šli kopat do těch slabších, co si ještě provokativně troufnou remcat. Násilí vítězí. Velké, malé i podprahové.

Gordon Ramsey zrovna v TV řve na své blbosti dělající kuchtíky: "Vytáhněte si tu hlavu z prdele, vy blbci!" Je to starej hulvát. - Mohl by jim to dát na vědomí jemněji, něco jako teta z mateřské školky: "Miláčku, jestli ještě praštíš tady Marušku lopatičkou, až jí poteče krev, tak ti znova řeknu, že to nemáš dělat" jen aplikovaný na kuchyni.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Bezva, díky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nyní však, kdo má měšec, vezmi jej a stejně tak i mošnu; kdo nemá, prodej plášť a kup si meč.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

měla Mečiara.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musíte být moc a moc smutnej. Asi tím počasím.
To, co bylo je tím co bude a bude to tak napořád. Jen trochu jemnější - snad.
Ještě jinak, lidé se tak vyvinuli, asi to jinak nešlo a asi to ani jinak nepůjde. Je důležité to vědět a být připraven proto, aby toho násilí nemuselo být příliš moc.
Přílišná slabost provokuje násilí a přílišná síla hledá násilí. To platí co je člověk člověkem. Proto nebuď slabý a zbytečně se neozbrojuj - to je teorie - a praxe? Na jednu stranu jsme příliš slabí a na druhou chceme být příliš silní. To je vražedná kombinace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uplatňování síly, přesily, znásilňování, to je nosný princip biologična. A v jeho režii tu panuje potravní řetězec jako obludná zvrácenost a lapsus celého vesmíru.
V kontextu každodenní děsivé interakce člověka s okolní přírodou i se sebou samým zůstává vždycky predátorské paradigma tohoto tvora, byť umně překryté kulturním nátěrem, vždy zřetelně čitelné ve své brutální biologické podstatě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Děsí mne vlastní bezmocnost tváří v tvář násilí. Jako stará ženská nemám šanci. A ta civilizační slupka je opravdu šíleně tenká. Stav u nás i leckde jinde v té báječné civilizované Evropě, kdy ti "se správným názorem" jsou stále agresívnější? Nerada si to připouštím, ale takhle nějak to muselo začínat ve třicátých letech v Německu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

:D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Násilí páchá jen násilí.
Nebo to rčení,kdo s čím zachází,tak i schází.
Doma se říkalo,zabiješ,budeš zabit také,někdo říká odplata,Italové vendeta.
Otázka migrace je na pořadu dne,když může být k životu severní polokoule,proč není k životu jižní polokoule?

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

má o hodně méně souše; pokud má někde nějaký sociální systém, tak je dovezen ze severu bělochy nebo žluťochy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

„Právě, že to vypadá, že násilí vyřeší skoro všechno.“ Tohle je Čmoude myslím ten správný výrok. I bible myslím obsahuje – zub za zub. Ale v kontextu, v nějakém kontextu.

Nicméně jakkoli téma evropského auditu stran střetu zájmu Babiše na nějakou chvíli odeznělo, přece jen ex post pár postřehů.
V souvislosti s auditem zaznívá termín komuntární právo a podřízenost českého práva tomu evropskému. Vysvětleno je to srozumitelně tady. https://www.epravo.cz/top/clanky/vyklad-pojmu-pravo-evropske-unie-33552…
Půvabný je vztah ke střetů zájmů Babiše ze strany opozice. Hlasování stran zákona Lex Babiš tady. http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=64999&l=cz
Připustíme-li, že Babiš je na tom z hlediska českého práva v pořádku, ale v právu EU nikoli, je možné odebrání dotací Agrofertu a vrácení peněz do EU, ale Agrofert sám vracet ČR nic nebude. Čerpal v souladu s právem ČR.
V této souvislosti je pak zřejmé, jaký je zájem ČR. Dotace nevracet. Což možné je, obhájí-li si ČR své znění práva jako práva nejsoucí v rozporu s právem unijním. Babišova vláda obhajovat chce. Pak lze dojít k výroku, že autoři znění české legislativy stran střetu zájmů potápějí ty, kteří se snaží obhájit to a ty, co českou legislativu stran střetu zájmů splodili.
Postoj EU je dán oním čl. 61 o třech odstavcích. Mylně jsem četl v odst. 1, kdo má přijmout opatření. Ne, jak jsem se domníval vnitrostátní legislativa, anóbrž ony osoby samotné. A protože jde o nařízení nikoli směrnici, jde tu o eliminaci dotací firmám spojených s osobami dle odst. 1.
Závěr – cvohaus jménem EU, cvohaus jménem ČR.
Vstup spáchán za pomoci Lexe.
Že obhájit zájem ČR lze, doložila Válková u Moravce v neděli. Poukázáním na kolizi výkladu střetu zájmů ze strany EU a 2 články listiny práv a svobod. Právo vlastnit majetek, rovný přístup k voleným funkcím.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Připustíme-li, že Babiš je na tom z hlediska českého práva v pořádku, ale v právu EU nikoli, je možné odebrání dotací Agrofertu a vrácení peněz do EU, ale Agrofert sám vracet ČR nic nebude. Čerpal v souladu s právem ČR. Tato věta má znít: Připustíme-li, že Babiš je na tom z hlediska českého práva v pořádku, ale v právu EU nikoli, je možné odebrání dotací ČR a vrácení peněz do EU, ale Agrofert sám vracet ČR nic nebude. Čerpal v souladu s právem ČR.
A stran onoho odst. 1 čl 61 evropského nařízení - jen upřesnění, že ho stran eliminace dotací firmám spojených s dotčenými osobami LZE tak vyložit.

Zatím bez slepic

Tak ja z popisu tech co "odpurcu verdiktu" slysim neco jineho nez pises ty, tedy neslysim, ze by spochybnovali "podrizenost", ale cast, kdy text českého zákona vykládá úředník v Bruselu a na základě tohoto výkladu, pak definuje, že evropská legislativa byla porušena.
A zde říkají, že výklad zákona ČR nemá právo dělat úředník v Bruselu nejenom podle "babiše", ale i podle oné evropské legislativy ;)

Takže otázka zní, platí evropská legioslativa a tedy výklad českého práva dělají české soudy NEBO evropská legislativa platí podle toho, jak určí/líbí se evropskému úředníku, kterému práská pirát (myslím) Kolaja a který pak dostává neveřejné texty? Piráti v tom mají praxu, kdy iutajová zprávy tajné služby vynesou a dávájí k přečtení svým kolegům ve straně i když to zakazuje zákon, takže bych hádal, že ten kdo vynáší jakoukoliv utajovanou zprávu bude na 99,9 procent člen pirátské strany...

Ale třeba se mýlím a co čtu o odpůrců neplatí, ale určitě neplatí co jsi o nich napsal ty, že prý spochybnují "ne nadřazenost, ale jak oni říkají přednost aplikace evropské legislativy" ;)

Zatím bez slepic

Ale prdlačku assi. Nic nezpochybňuju ani já ani "odpůrci". Jen jsem dal odkaz na podrobné vysvětlení, cože je to komunitární notabene sekundární právo a jaké je jeho postavení v rámci EU.
Ono komunitární právo se vztahuje na ČR nikoli na subjekty v ČR. Pro ně platí české právo, které mohou vykládat jen soudy české. Proto, pakliže dotace Agrofertu jsou v souladu s českým právem - i z hlediska zákona Lex Babiš, nemůže ČR vymáhat po Agrofertu vrácení dotací (byť by byly tisíckrát dotacemi evropskými). Nemůže pak uspět.
Dotace probíhají tak, že firma požádá české úřady, ty odklepnou a vyplatí z českého rozpočtu. Poté procházejí závěrečnou kontrolou v EU a jsou buď odklepnuty nebo namítnuty s pozastavením do def rozhodnutí. Z toho vyplývá výše uvedené.
Protože ten čl 61 z finančního nařízení je jako nóvum, proto celá kalvárie zahájená výkladem Ondráčky a pirátů, proto "udání". Auditoři EK ne EK převzali onen výklad a ten je aplikován jak v předběžném auditu, tak v konečném. Pokud česká strana bude namítat a hájit český výklad, bude následovat "dialog" právníků obou stran a potí ROZHODNUTÍ EK, které je pro ČR závazné stejně jako nařízení - viz onen odkaz a vysvětlení tam.
Ono platí, ještě něco - že čas pro implementaci onoho čl. 61 do české legislativy ještě neuplynul. Další střípek do zcela zbytečného třeštění v ČR.
Evropské nařízení platí pro ČR, pro firmy a osoby v ČR platí české právo. Pro firmy a osoby platí evropské právo až po oné implementaci. Tady česká stran neměla potřebu implementovat domnívaje se, že jsme zněním Lex Babiš v souladu. Jde o výklad onoho nařízení, které lze vykládat i jinak, než činí evropští auditoři, piráti a ten Ondráčka.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

zase musím jednu větu upřesnit. Větu "Ono platí, ještě něco - že čas pro implementaci onoho čl. 61 do české legislativy ještě neuplynul." zpřesním na "Ono platí, ještě něco - že čas pro implementaci onoho čl. 61 do české legislativy DANÝ PRAVIDLY EU ještě neuplynul."

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale jaksi si ani slovem nekomentoval co jsem napsal ja, tedy kdo má právo vykládat zda český zákona např. LEX Babiš vykládá úředník nebo český soud, jak píšou "odpírači"? To ostaní je jenom slovíčkaření jak se uplatnuje evropské právo, tedy zda ČR je závazné nebo přednostně se musí uplatnovat. V důsledku to dopadne stejně...

Zatím bez slepic

Ale napsal assi, napsal. Auditoři si mohou napsat, co chtějí - odpověď bude obdobná - v rovině právního názoru. Závazný je jen rozsudek českých soudů - stran českého práva. V tomto smyslu je to používáno.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A stran dialogu ohledně evropského práva bude jediným rozhodcem a vykladačem evropského práva - ten evropský soud, jenž si unie zřídila pro výklad evropského práva - ne českého.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak znovu jeste jinak, urednici vykladaji cesky zakon a na zaklade toho rikaji, ze byl porusen evropsky. Co tedy podle tebe plati krome teoretizoavani "cesky soud cesky zakon a evropsky evrokou legislativu"...

Jinak řečeno kdo má pravdu? Urednik EU co vylozil cesky zakon a na zaklade tohot vykladu rika ze CR porusila evropsky nebo porusil urednik vykladem zakonu CR svoje pravomoc a rozhodl na zaklade vykladu na který nemel pravo?

Mozna spatne to pisu potreti, ale zatim dostavam teorie kdo co muze vykladat, ale aplikaci na konkterní situacu ani carku, tak jak ctu co pises a jak to chapu.

Zatím bez slepic

Auditoři EU posuzují střet zájmů z hlediska evropského práva (tj. na základě jeho novelizace v onom finančním nařízení - čl.61). Jen si dovolili podotknout, že dle nich nebylo ctěno ani české právo stávající. Nemuseli. EU zajímá jen právo evropské. Dotace (peníze poskytuje podle práva evropského). Je věcí ČR, jak to zařídí. Spor tady může závazně rozhodnout jen evropský soud, zřízený unií pro výklad evropského práva. Nikdo jiný.
Veškerá nařízení a rozhodnutí jsou státy EU povinny v určité lhůtě zahrnout do svých zákonů. Nestalo-li se tak, pro firmy i osoby platí česká úprava práva - tady stran střetu zájmů. Pak z toho vyplývá, že ČR peníze na dotace nedostane nebo byly-li proplaceny, musí vrátit - ČR. Agrofert i Babiš se ale řídili a řídí platnými zákony ČR. Dodrželi-li je i z hlediska české úpravy střetu zájmů, není moci, která by Agrofert donutila čerpané dotace (proplacené) státu vracet. A o tomhle zase rozhodují jen a jen české soudy.
Čemu nerozumíte?

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak to za ČR vyhrajeme a budeme všichni šťastní.
Podstatné pro nás je, ZDA je ta (na udání vyvolaná) Auditorská zpráva ( a za ní úředníček v nižší struktuře v občany nevolené EK) v důsledku nadána schopností poškodit ČR a tedy každého jednoho občana zde..

Jako občance ČR (a desítce milionu dalších) nám ale moc nepomůže, pokud EU ty prachy ČR "sebere", (nezúčtuje, udělá korekce, vyjme z plnění) a Babišova "bývalá firma" bude dle Vás v právu a NIC vracet nebude, protože by neporušila jen vnitřní zákon ČR...
To snad uznáte i Vy.

V podstatě i tento Vás odskok Alexi je totiž k dnešnímu tématu.
Uvidíme, kdo má větší "klacek" a sílu a tedy použije "násilí" v rukavičkách.

Zatím bez slepic

Napsal bych, že je to vyhraná kauza. Ale to si nedovolí ani ta Válková. Máte pravdu klacek je klacek. Naději skýtá skutečnost, že onen právní názor evropští auditoři doslova jen "okouřili" od pirátů a sociologa Ondráčky. Jejich důkazy - na Slovensku je uveden někde v lejstrech Babiš jako benefient, z čehož vyplývá, že je vlastník. No, jednak nevyplývá, protože je v těch svěřeneckých fondech a tam to jako nevlastnictví přímo definuje OZ. A Ondráčka operuje možným ovládáním přes manželku. Ale to pak znamená jen jedno. Babiš musí prodat, což je v kolizi s listinou práv a svobod v právu vlastnit majetek a v rovnosti přístupu l voleným veřejným funkcím. To snad může cítit každý. Znovu. V těch opatření lze riziko zneužití střetu zájmů jen omezit. Nikdy ne vyloučit.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

začít se šťourat v tom, kdo ty zákony odporující ojroprávu vytvářel a prohlasovával v parlamentu.
To je takový můj ideový návrh pro příští chlívkařskou demonstraci.

Zatím bez slepic

Odpověď je hned mém prvním vstupu. Hlasování o zákonu Lex Babiš http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=64999&l=cz
Slovo od slova ho vytvořila za Sobotkovy vlády opozice ruku v ruce s tehdy vládní ČSSD a KDU-ČSL. Proti v podstatě hlasovalo jen ANO. A poslanci ANO a prezident Zeman stížnost poslali k ÚS s námitkami, že někde protiústavní. Od té doby to je u ÚS spolehlivě jen zaparkováno. Proto tam v tom prvním vstupu i píšu "V této souvislosti je pak zřejmé, jaký je zájem ČR. Dotace nevracet. Což možné je, obhájí-li si ČR své znění práva jako práva nejsoucí v rozporu s právem unijním. Babišova vláda obhajovat chce. Pak lze dojít k výroku, že autoři znění české legislativy stran střetu zájmů potápějí ty, kteří se snaží obhájit to a ty, co českou legislativu stran střetu zájmů splodili."

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Alex.
Co bylo důvodem přijmout tento zákon,když nakonec posloužil jen Babišovi,nebo v tom měl zaparkovat někdo jiný.
Pak mě napadá asi tohle,náš parlament si může odhlasovat jakýkoliv zákon a podle něho rozdělovat dotace,ale jen z našeho rozpočtu.Pokud jdou dotace z EU,tak asi by měl platit jejich zákon,nařízení.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ne. Ze všeho, co tu ode mne máte vyplývá, že zákon Lex Babiš stvořila výhradně tehdejší opozice jako bič na něho a kvůli němu. Co patří EU právu a co právu ČR máte popsáno výše. Z logiky dat přijetí zákona Lex Babiš a oné novely střetu zájmů v EU a jeho nařízení vše vyplývá logicky. Babišovi to jen vše nahrává na smeče.

Zatím bez slepic

začít se šťourat v tom, kdo další nejen v té ČR, ale i napříč celou EU (a to nejen "východní") je v obdobné pozici, jako ten Babiš a čerpá, nebo čerpal jakékoliv dotace atd. z rozpočtu EU.
Prostě když prověřovat, tak hezky pěkně plošně a všechny čerpající soudruhy, co nalezli do politiky a státní služby, či ji ovlivňují, včetně jejich i "bývalých čerpajících" firem...
Tedy ne jen vybrat (a to až na udání) jednotlivé kusy a ty "sejmout" a poškodit tak případně i celou členskou zemi a dál NIC....

Takto to totiž vypadá, že je jen Babiš sám v celičké šíré EU a nikoho dalšího by to v té hodnotové EU ani jen nenapadlo a to je lež jako věž!!!!

Pan Zbořil jmenuje zde a jistě by se našli i mnozí další, i šlechetní šlechtici......:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Pozor-na-vidlaky-Mil…
Odtud:
*****
„Thierry Breton, bývalý ministr financí Francie, nyní evropský komisař, se prý jen před několika dny vzdal řízení své IT firmy ATOS. Jakým způsobem tak učinil a zda podobně jako Andrej Babiš, nevíme, stejně jako asi nikdo neví, ani v Transparency International, zda na tuto obří firmu nemá i nadále nějaký vliv. Dokonce i manžel předsedkyně EK pan dr. Heiko von der Leyen dostává ročně na provoz a výzkum ve svém soukromém ústavu a nemocnici, tedy soukromé firmě, od EU asi 3,5 mil. eur a dosud to nikoho nevzrušovalo,“ komentuje politolog."
*****

Zatím bez slepic

Zajeďte sem. http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-chyla.php?itemid=35399 profesor Chýla audit rozebírá jen a jen věcně, z hlediska dat čerpání dotací. Už tam je vidět, co to asi je za mamlasy auditory. Jeden z nich profesí ekonom, jenž prováděl šetření v ČR a zabezpečil onen někdejší únik z "právního oddělení", nastoupil do řad pirátů. Obdobně jako Wagenkmect dnes senátor - bývalý náměstek Babiše jako ministra financí.
A vemte i v potaz, že rozhodnutí EK může být posláni k našemu ÚS, pokud poruší onu listinu práv a svobod. Jak řekla Válková u Moravce všem zůčastněným, těch kdyby je mimořádně moc z jejich strany v případě postižení ČR stran těch dotací. Výsledků může být hafo a většina bez postihu ČR v dotacích.
Stran těch ostatních nemusíte chodit daleko. Jurečka chce kandidovat na šéfa lidovců, firmy přepsal na manželku. Neměl by nárok. Také si všimněte, že mlčí jak zařezaný. Ono by se to týkalo i Schwarzenberka, neodešel-li by do politického důchodu. Ten to zase přepsal na syna. Ono jich i v našich parlamentních komorách bude více. Schwarzenberk tuším mlčí taky.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ha ha ha, rozhodnutí EK u našeho Ústavního soudu...
Alexi, tak to chci zažít, jak náš ÚS zatočí s EK, že porušila, či nějaký její úředník, naši Listinu...
Ono fakt vůbec nejde o to, jak na tom jsou auditoři, ani jaký názor na kauzu(y) mám já, Vy, kdokoliv zde, či profesor fyziky, možná ani ta právnička Válková.....
EU nějak rozhodne a soudit se sice jistě můžeme, ale ani to nebude v konečném důsledku velká výhra...(nepíšu zde o právu a spravedlnosti, ale o postupu silnějšího proti slabšímu....)
Pokud to půjde do autu, bude i nebezpečí, že AB udělal nějaký ústupek EU a zobchodoval to a zase to nemusí být pro nás dolní nic extra....
Jde o to, kdo co urve, obhájí, vyjedná a protlačí (viz dnešní článek Čmouda o podobách násilí) a zda to nějak může, či poškodí ČR.... A i kdyby nikdo nic nevracel, stát o žádné peníze nepřišel, tak ostudy už JE a je to naše česká hanba, protože to celé vyšlo od nás.
O tomto píšu já stále dokola, nechci se přít o znění Auditu na politickou zakázku....
To, že je to politikaření, že by nikdy nebyla ani kauza Hnízdo, ani žádný střet zájmů, ani audity s nápovědou z ČR, kdyby nebyl Babiš u moci, a opozice v koncích, je jasné snad i slepému.

No a pokud selže akce "střet zájmů", devadesát odstínů "Hnízda", milion chvilek proti demokracii...,.přijde Ćínská stopa:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-vyslapl-cesky-premier-na-vl…

Zatím bez slepic

Tak bohužel, v tomhle máte Majko plnou pravdu. abych pravdu děl, proto mne už politika moc nebere a přestává mne i bavit.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tomuto uz jo, to predtim musim rici po tomto prispevku to same, ale jaksi pred timto prispevkem to byl text, ktery nepravnik jako ja takto necetl, protoze to nebylo v celku jako ted.
Holt jako nepravnik jsem zvykli, ze na poradach (i v hovorech ve firmě) jsem cerna ovce, ktera neprijme "je to takto a na vysvetleni jednotlivosti co jako nekdo co o tom nic nevi, v nich nechapu celek", pak se ptam, ptam ptam dokola nez nekdo se nenastve a pak mi to rekne jako blbovi, ja se usmeju a reknu dekuju, ale vim, ze ty lidi jsou nasrani :)

Takze díky, že teď to co jste napsal pro mě dává smysl jako nějaký celek ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jedním z nich je i způsob, jakým se nám vnucuje Istanbulská úmluva; bohužel s vydatnou pomocí našich "správných". Sama úmluva je nebezpečná, ale vyloženě zákeřný je návod, jak ji vykládat - tzv. Výkladová zpráva, která se zřejmě úspěšně tají.
http://www.zvedavec.org/vezkratce/16658/

Tedy Čmoude a Vidláku, to dnešní téma zrovna před Vánocemi... Vlastně před zimními svátky, abych šla s dobou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Člověk je dračí setba. Tím jsou dány jeho limity.

A nejde to změnit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Násilí dokáže vyřešit problém - zničením slabšího. Násilí produkuje další násilí, protože poražený krátkodobě ustoupí a pak jen čeká na okamžik, kdy silnějšímu vrazí kudlu do zad. Násilí předpokládá, že ani jedna ze stran konfliktu se nezmění a že tedy jiné řešení než zničení jedné ze stran není možné.
Nenásilí naproti tomu umožňuje a přímo generuje změnu. Autoritativní rodiče dokáží dítě převálcovat tak, že se bude chovat v dětství podle jejich vůle. Ale až toho bude schopno, zdrhne od rodičů a do konce života je bude nenávidět. Naproti tomu nenásilí, osobní příklad a morální jednání vytváří přirozenou autoritu, stává se příkladem k následování. Negeneruje další násilí, ale dokáže vytvořit nový stav, kdy původní nepřátelé se vnitřně změní a uvedou do souladu. To je smysl a přínos křesťanství.
Zpívá o tom i Visací Zámek: ...armády si daly schůzku hned po práci v pátek, jak se řady promíchaly, tak vypuknul zmatek, v tom chumlu se nevědělo, kdo má mlátit koho, těžko bylo rozlišovat, jak jich bylo mnoho... Znáte to, ne?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Je násílí a je násilí...

Silný stát má monopol na násilí a trestá tvrdě, když si někdo řekne, že tento monopol bude ignorovat, jasně existují výjimky, kdy v USA platí, že útočník má zodpovědnost za následky útoku a ne jako v Čr, že nějaký "filosof soudce" má dětskou=infaltilní představu, že při útoku na své zdraví a život někdo přemýšlí, že nemá vymačkat celej zásobník do útočníka i když "leží na zemi a už není nebezpečím", jasně u policajta co je na podobně vypjaté situace cvičen, to lze +- autobus vyžadovat, ale jen om mentálně chabej jedinec si může myslet, že toto dokáže řešit pravidelně necvičený jedinec.

Ale k věci, fungující stát má monopol na násilí, řídí si kdo může násilí použít a jak. Každý člověk od mala reguluje svoje chování na základě cukru a biče, někomu stačí říci "pozor" a někdo i pod pohrůžkou smrti zastřelením od policisty toto ignoruje, ale svým způsobem je to jenom extrém, drtivá většina chápe "ukradnu=budu potrestán", tedy regulace trestem=násilím různých intezit.

Násilí u skupiny neprodukuje násilí,a le naopak snižuje, zatímco u jedinců může zvyšovat. Tedy s tebou nesouhlasím, ale spíše dávám za pravdu Čmoudovi.

P.S. Děti se vychovávají na pravidlech, kdy nesmíš dělatg výjimky a i to, že udělám trest, že nemluvím, zamračím, odepřu něco je forma násilí, násilí není jenom, že někomu dám pěstí, teda docela rád bych věděl, jak vychováváš dítě úplně bez násilí, to lze jenom, když doslova může cokoliv a tím myslím doslova cokoliv...

Zatím bez slepic

Karel Čapek - Matka, tam je řečeno vše, jak pro právo tak pro člověka obecně.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Proč zničením slabšího? To je řečeno kde? Je Izrael slabší, než koalice arabských států proti němu? Jistěže je. A byl zničen? Ne, použil úspěšně násilí.
Bůh stvořil lidi silné a slabé. Samuel Colt tento nedostatek odstranil.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ještě jedno Žák podnět k tomu samému.
http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=35398
Oba ukazují na to, co si již dlouho štěbetají vrabci na stromech a co upozaďují ti, co si Vítězný listopad zprivatizovali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi takhle - to, co nazýváme "nenásilím", je povětšinou jen násilím regulovaným na přijatelnou míru, aby se (v tom pozitivním případě) zabránilo rozpadu společnosti do navájem bojujících klanů a zcela zjevné a naprosté svévoli nejsilnějšího.

K větě: "Hlásat nenásilí můžete, pokud máte po ruce připravený násilí, jako tichou hrozbu a možnost řvát do světa svoji nenásilnou verzi, kdežto ostatním se (násilím) brání veřejně i jen promluvit." mi připomnělo, tuším Theodora Roosevelta. Znělo to zhruba: "Se světem bychom měli jednat v rukavičkách, ale mít za zády připravený klacek. My na něj ale řveme a oháníme se při tom párátkem."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že mílovými kroky spějeme k občanské válce. Cíleně a řízeně. Nebo snad ne? Poslechněte si politiky, přečtěte komentáře "novinářů", mrkněte na Milión chvilek, duceho z Řeporyjí, weby neziskovek... Hate free...
Dobro došli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A teď Babiš chce prodat zásoby kovu. Tedy olovo, měď, cín, zinek a hliník. O celkové sumě, která by se dala schrastit se nemluví. Letos prý 600 miliónů, příští rok okolo 2 miliard, dál se asi uvidí. Myslím si, že by to neměl dělat, ceny těchto surovin dolů určitě nepůjdou a horší časy pro republiku naopak určitě přijdou.

A kupodivu, o stříbru se nemluví. Že by už žádné nebylo ?

Zatím bez slepic

Pane Puck.
Co bude důvodem prodeje těchto zásob.
Buď je na tom státní rozpočet špatně,nebo se chce někdo obohatit,jak píše mirek58.
Když to převedu na své jednání,takovou věc prodávám jen v krizi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro pána, vždyť je to vynikající obchodní příležitost, ne?
Zalevno nakoupeno, nějak se to prodá a za drahý prašule se nakoupí něco jiného !
Andrejko má na tyhle kšefty čuch!
( Z jeho kapsy platba nejde)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem s Čmoudem zajedno. Násilí je součástí našich životů, ať se nám to líbí, nebo ne. A forem násilí je mnoho, od těch skoro neškodných a nutných, až po drastické.

Rodič používá násilí, protože musí. Výchova se děje na bázi odměna a trest. A co je to trest ? Je to také násilí, které rodič musí uplatnit, aby dosáhl žádaného výsledku.

Učitel ve škole také kolikrát nemá jinou volbu, než trest. Rákoska už se, bohužel nesmí používat, a tak učitel používá jemnější formy.

Každý, kdo byl na vojně, si pamatuje vojenský dril. Tak zvaný přijímač byl pro mě jeden velký šok. Erár vás musí zlomit, nesmíte myslet, jen vykonávat rozkazy.

Atd.

Po celý život se musíme s násilím nějak vyrovnávat, ať už s tím, které je pácháno na nás, anebo s tím, které musíme sami, chtě, nechtě, uplatnit.

Jen dodám :
Nezákonná imigrace je také násilí, a to dost tvrdé, které členové jiné společnosti uplatňují proti té naší !

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jak dopadají extrémní humanisté ukazují albigenští čistí, kteří byli natolik humánní, že už nedokázali ochránit ani sebe samé a museli mít k ochraně někoho méně čistého. Ergo jakékoliv společenské uspořádání, které zakazuje sebeobranu, je odsouzeno k zániku.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Co si pamatuji, tak význam násilí a jeho úlohu v dějinách lidstva krásně vysvětlil jistý učitel v Hvězdné pěchotě.
Jeho výklad je dokonalý.
Násilí vždy řešilo krizové situace (parafrázuji)

A násilí, chápu nejen to, že jeden mlátí druhého po makovici. Ono je vícero forem, včetně diplomatického přemlouvání a posunů. Např my jsme to zažili přímo ukázkově v roce 1938, 1968.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi by bylo na místě doplnit citaci:

Poslední den to vypadalo, že se pokouší zjistit, co jsme se vlastně naučili. Jedna holka mu otevřeně řekla: Moje máma říká, že násilím se nikdy nic nevyřeší.
Jo? Pan Dubois na ni smutně koukal. Jsem si jist, že rada starších města Kartága by to uvítala. Proč jim to vaše matka neřekla? Nebo vy?
Už se chytili dřív - protože nemůžete prolítnout, není nutný mazat panu Duboisovi med kolem pusy. Takže zaprotestovala: Děláte si ze mě legraci! Každý přece ví, že Kartágo bylo zničeno!
Zdálo se mi, že si toho nejste vědoma, řekl pan Dubois temně. Ale protože to víte, neřekla byste, že násilí jejich osudy uspořádalo jednou pro vždy? Přesto, nedělal jsem si legraci z vás osobně, snažil jsem se zesměšnit neomluvitelně hloupý nápad - což budu činit vždy. Každému, kdo se drží historicky nepravdivé - a naprosto nemorální - doktríny, která praví, že "násilím se nic nevyřeší", bych radil, aby vyvolal ducha Napoleona Bonaparta a vévody z Wellingtonu a nechal je to prodebatovat. Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor, a opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Druhy, jež na tuto základní pravdu zapomněly, vždycky platily svými životy a svobodou.

Z následujícího textu je zjevné, že Heinlein nemá valné mínění o lidských právech, která mají být tzv. nezcizitelná:

Nikdo těmto dětem nekázal o povinnosti způsobem, kterému by rozuměli - to jest výpraskem. Ale společnost jim neustále vykládala o jejich právech.
Výsledky se daly předpovědět, protože lidská bytost nemá žádná přirozená práva žádného druhu.
Pan Dubois se odmlčel. Někdo se chytil na udici. Pane? A co "svoboda, život a hledání štěstí"?
Á, ano, "nezcizitelná práva". Každý rok někdo cituje tyto skvělé verše. Život? Jaké právo na život má člověk, který se topí v Tichém oceánu? Oceán nebude věnovat pozornost jeho nářkům. Jaké "právo" na život má člověk, který musí zemřít, pokud chce zachránit své děti? Kdyby dva lidé umírali hladem a kanibalismus byl jedinou alternativou smrti, právo kterého z nich je "nezcizitelné"? A je to vůbec "právo"? A co se týče svobody, hrdinové, kteří podepsali ten velký dokument, se zaručili vykoupit svobodu svými životy. Svoboda není nikdy nezcizitelná, pravidelně musí být obnovována krví vlastenců, nebo navždy zmizí. Ze všech takzvaných přirozených lidských práv, která kdy byla vymyšlena, je u svobody nejméně pravděpodobné, že bude levná, a nikdy není zadarmo.
Třetí "právo"? - "Hledání štěstí"? Je skutečně nezcizitelné, ale není to právo, je to prostě všeobecný stav, který nemohou tyranové zničit ani vlastenci znovu nastolit. Uvrhněte mne do vězení, upalte mne na hranici, korunujte mne králem králů, mohu "jít za štěstím", dokud je naživu můj mozek - ale ani bohové, ani svatí, mudrci, ani drogy, nemohou zaručit, že je získám.

Zdroj: https://edmundcerny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=141574

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)