Největší touha otroka

Autor
Štítky

O uplynulém víkendu jsem se byl trochu nadýchat svobodného vzduchu. Zajel jsem si do svých rodných západních Čech mezi uhelné doly za rodinou. Navíc bylo zapotřebí, potkat se s bratrem a domluvit se, jak budeme s blogem pokračovat dál. Přeci jenom, je to už pět let, co si brácha jednou večer sedl k počítači a na první dobrou vysypal Vidlákovy kydy, které se dál už nijak výrazně neměnily. Tehdy mě četlo s bídou pár desítek lidí.

Od té doby se hodně změnilo, ale nikdy si nepřestanu vážit svých prvních čtenářů a diskutérů. Stejně tak si nikdy nepřestanu vážit svého prvního učitele Vlka z vlkovobloguje. Tenkrát jsem byl malý bloger a díky tomu jsem dělal malé chyby. Když jsem měl dvě stě čtenářů a o sto z nich jsem přišel, tak to na věci nic neměnilo. Dneska by mi takový sešup už hodně vadil. A tak samozřejmě musím poděkovat i vám všem, co mě čtete a jste shovívaví k mým současným omylům či chybám. Vždycky zůstanu jen člověkem se všemi slabostmi běžného lidského života a nikdy nebudu umět nic víc, než psát o tom, jak přemýšlím nahlas. Nikdy pro vás nebudu moci udělat nic víc, než vám nasvítit jeviště tohoto světa z jiného úhlu, než kam míří velké reflektory majnstrýmových médií. A nikdy nebudeme vědět dopředu, zda v tom temném koutě opravdu najdeme něco důležitého, nebo jen bezcenné haraburdí.

A tak vám takto opožděně přeji vše nejlepší do roku 2023 a moc si přeju, aby se nestalo nic z toho, čeho se bojím, že nastane.

Dnes budu trochu osobní a chci složit hold mé rodině a mým přátelům, které jsem před skoro jedenácti lety zanechal tam u Sokolova. Oni jsou totiž úplně normální… Nikdo z nich neměl potřebu se písemně a veřejně vymezovat proti tomu, co zde na blogu dělám. Nikdo neměl pocit, že moje činnost je něco tak odpudivého a odporného, že se to prostě nemůže jen tak přejít a je nutné zaujmout patřičně hlasitý odsudek.

Ne, všichni se mnou nesouhlasí. Ale znovu jsem si uvědomil ten rozdíl, který panuje tam v té původně vysídlené sudetské krajině, kde nikdo nemá hluboké kořeny v porovnání se svým blízkým okolím na Moravě. Oni tam jsou prostě svobodnější. Teď je to právě pět let, kdy žena mého bratra řekla, že bude volit za prezidenta Jiřího Drahoše a její okolí, které bylo z devadesáti procent zemanovské, to nechalo naprosto chladnými. Je svoboda, vol si koho chceš. Debata o výhodách Zemana či Drahoše nebyla nijak vyhrocená, došlo na pár špiček a vtípků, že švagrová pochází z hentej Prahy a tam to mají prostě jinak…

Ve stejné době jsem já řekl, že budu volit Zemana a leckdo z mého drahošovského okolí měl okamžitě spoustu důvodů mi vysvětlit, jak hluboce se mýlím, jak svojí volbou přispívám k totalitě a když jsem schopen volit něco tak odporného, jako je Miloš Zeman, tak musím být také mimořádně odporný.

Dnes musím konstatovat, že za posledních pět let se doba řádně pohnula kupředu. Tam na sokolovsku jsou moji přátelé otevřenější než byli a jsou schopní mnohem upřímnější diskuse… a zde ve Vidlákově jsou moji (bývalí) přátelé mnohem militantnější. Jet na demonstraci, to je totalita, volit Babiše, to je totalita, uznávat Rusku právo na bezpečnostní otázky, to je kolaborace, vymezit se vůči mému psaní a hlasitý veřejný odsudek, to je spravedlivý trest… a samozřejmě proti takovým jako já, je zapotřebí zakročit klidně pomocí policie i soudů.

Vlastně bylo velmi prozíravé, abych si svůj život zařídil tak, abych od nikoho ve svém okolí raději nic nepotřeboval a spíše ostatní potřebovali něco ode mě. Nechtěl bych teď být závislý na tom, že některý soused má něco, bez čeho se neobejdu a on by teď usoudil, že jsem dostatečně odporný na to, aby měl právo mi odepřít to, co jsme deset let ve vzájemné shodě a výhodě sdíleli. V zemědělství potřebujete kupu věcí, které použijete za rok jen několikrát na chvíli a jedna stačí pro celou ulici. Dneska jsem rád, že jsem si to raději pořídil všechno a půjčoval to jiným, než abych byl závislý na někom, kdo teď už ví, že jsem odpudivá figura.

Ale takhle to bylo i při poslední prezidentské volbě. Když někde řečnil Zeman, tak nám pravdomluvní novináři přinášeli desítky reportáží o tom, jak zemanovi odpůrci mávají červenými kartami a trenýrkami, jak pískají, křičí a všemožně ruší to, co chce Zeman svým příznivcům říct. Když někde řečnil Drahoš, tak ti zlí, hloupí a nenávistní Češi nechali Drahoše na pokoji. Nikdo ho nerušil, nikdo nepískal, nikdo mu nebránil v konání kampaně. Nebudeme tě volit profesůrku, jsi pro nás želé a ne kandidát, ale kecej si co chceš, jak je ti libo. Máme demokracii.

Opět jsme se posunuli… Na Babiše už pravda a láska nasazuje křičící matky s malými dětmi na ramenou, aby měly před ochrankou štít v podobě nevinnosti. Případně pošlou autistické dítě, které vypadá dospěle, aby nic netušíc dělalo bordel a neštítí se ani zneužít jeho vlastního nemocného syna.

Vy, co si dneska myslíte, že to Babišovi patří, protože dělal covidová opatření, tak si především uvědomte, že když to použili proti jednomu z nejbohatších lidí v této zemi, tak s vámi se nikdo párat nebude. Tušl, Čermák, Netík a další by mohli povídat, jak u nás vypadá svoboda slova a jak málo platné je, že to máme napsané v ústavě.

Víte, proč to tak je? Protože největší touhou otroka není svoboda, ale mít také svého otroka. Největší touhou všech těchto lepšolidí není svobodná země, ale prostě jen chtějí vyhrát a pak se udržet nahoře. Když byli kmáni, tak nechtěli svobodu. Jen chtěli být páni. A jakmile se jimi stali, přestala je zajímat jakákoliv jiná svoboda, kromě té jejich.

Podívejte se na předvolební kampaně jednotlivých politiků, ale nedívejte se na jejich příznivce, sledujte jejich odpůrce a hned poznáte, kdo je tu pro demokracii a kdo tu klidně znovu zavede diktaturu, jen když bude ta jeho. Nejde o Pekarovou osobně, ani o TOP09, nejde o ODS či Fialu. Jde o lidi, kteří je volí a bez jediného uzardění jim klidně dovolí, aby nás zavřeli a cenzurovali. Fiala a jeho skvadra zavádějí Klímovský absolutismus, protože dobře vědí, že s tím jejich voliči nebudou mít žádný problém a jejich protektory to potěší.

Neviděl jsem nikde nějaké lidi od SPD, kteří by rozkopávali předvolební stánek Pekarové Adamové. Ale znám lidi od pravdoláskařů, kteří se kopáním do stánků SPD dokonce chlubí na fejsbůku a mají pocit, že to přispívá k demokracii. Neznám nikoho od Babiše, který by Minářovi bránil dělat demonstrace a tvrdil by, že taková demonstrace je znakem totality. Ale znám spoustu lidí, kteří přesně tohle řekli o Vrábelově demonstraci. Kteří mi do očí říkali, že právo na takovou demonstraci je totalitní praktika.

Znám jistého starostu Řeporyjí a jednoho aktivistu s polským jménem, kteří toho řekli víc než Netík, Tušl a Čermák dohromady, ale nikdy je nikdo nepopotahoval, nikdo proti nim nezahájl trestní řízení a žádný prokurátor se je nesnažil dostat za katr. Ale viděl jsem příliš zblízka, jak je možné být cemperován za přemýšlení nahlas.

Včera si tak sedím u bráchy i s dalšími kamarády a jen tak plácnu do kruhu, že mám v poslední době ohromnou chuť se vrátit tam mezi doly a výsypky, protože ve Vidlákově se to teď může jedině zhoršovat… Ani jsem to nedořekl a už začali všichni hledat volné domy, hned našli jakýsi starý dvůr u Mariánských lázní – bývalou hospodu a penzion, kde bych přece taky mohl taky dělat henty zabijačky, líp by se mi tam vešli hosti… vlastně by to doopravdy vypadalo jako dům, kde Benjamin Franklin pekl Spojené státy americké… to přece chceš, Vidláku, ne? A dokonce začali vymýšlet, jak to udělat, aby se na to našly peníze… Že by tam třeba měli také kousek podílu, apod, apod.

Ne, už dávno nelítám na obláčku. Něco jiného bylo přestěhovat se na Moravu se dvěma malými dětmi, co ještě nechodily do školy a něco jiného by bylo se odstěhovat z Moravy s pěti dětmi a jednou schovankou, které jsou všechny školou povinné a ta nejstarší už dělá střední školu, která ji doopravdy baví. Je rozdíl rekonstruovat malý dům pro rodinu a rekonstruovat skutečný penzion. Je rozdíl dělat doma něco, co jsem se naučil a nebo provozovat turistický byznys o kterém nevím vůbec nic. Ale bylo moc hezké to slyšet od lidí, od kterých jsem už deset let pryč a mohl bych jim být naprosto ukradený.

Přeju vám do roku 2023 takové kamarády, jako mám v západních Čechách. Před kterými mohu nejenom říci, že budu volit Babiše, ale před kterými bych klidně mohl říct, že budu volit Nerudovou a svět by se nezbořil. Nikdo by mi neodepřel zapůjčit svůj dvoukolák. A přeju nám všem, aby se tady na Kydech stále dalo říci, že je Babiš dobrej i že není dobrej. Aby se tady dalo říci, že volba Bašty je správná, ale také to, že je to vyhozený hlas. Tohle je totiž skutečná svoboda. Svoboda myslet a mít možnost to vyslovit nahlas. Svoboda volit různé cesty a měnit své názory. Svoboda přesvědčovat a nechat jiné, aby je přesvědčovali o něčem jiném.

Všechno ostatní je touha otroků, mít jednou také své otroky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (308 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Až jim přilepi na všechno platit odpustky!
Národ se spatnou vládou má logicky i neschopnou opozici,protože kdyby měl opozici schopnou ,nemohl by mít brutální vládu satanistú policejního státu jako má dnes!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)

Uvédomujji si voliči této strany,že podporují heslo prý nových komunistú po poražce KSČM ,která je stále ve hře,jako funkcionařska buržoasie,ta už dnes nic nedéla a přitom stále ješte padà a navíc se živi z prodeje nemovitostí ,které má prý od lidu a kdoví zda lidu stále nepatři!
Na jejich místo nyní nastoupili noví komunisté za které se považuji piráti,kteři maji zloçin ve svém názvu a tahají za sebou svou NEOmmarxistickou zelenou ideologii a tu fialovou okurku a v neposlední řadé i jakoby GR televize oblbene křesťany ,kteří nechápou,že je čeka gigantická škoda větší než UNOR 48!To budou dále podporovat vládu hesla toho ŠWABA

NEBUDE VAM PATŘiT NIC A TIM PADEM BUDETE STASTNI?!

V članku je prý vidět,že tu stranu KDU podporují i ohlupeni sousedé na celé Moravé!FUJ,FUJ,FUJ to je hnúj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

To je pro mě taky překvapení. Tož už nejen Praha a její "kavárna"..., už je i moravská "kavárna" (nebo sklípek?) No tě pic! Ale komu není rady... Já už se raději loučím se všemi nadějemi a vyhlídkami. Po nás potopa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Překvapené to není, Moje matka také volila KDU a na dotaz proč, odpověděla: "Protože jsme to dělali vždy." Mají tak jasno dávno před volbami a starost jen o kostel.

Zatím bez slepic

Méli by jsme zkusit na jeho projev tedy přimo na něho dát i tady odkaz!Slíbil v něm,že udělá vsechno co budou považovat voliči za dobré pro svůj prospěch!To je pochopitelné velka rána zelenému udélu a v jeho jménu bezhraničnimu rabovni republiky bez konce až do dna,které se chystá vláda ničemú dokonce prolomit!!
Slíbil,že vytvoří v lednu program jak by tomu rabování pomohl do hrobu a učinil mu přitrž!Tady je ovšem otázka,zda sám utoçnik JEDEN vyhraje v tom fotbale a zapomene na ostatní zejména na dobré rady k vitézstvi potřebných volicú!
Ti mu nabízejí akceptovat skutečnou strategii volby ve formě nevídaného znaků legendarnihoPNZ!
Splní skutečne svůj slib zvitézit a to s pomoci nás voličú nebo to bude jen zas pole,rychle horici slámy a konec Japonec!?
Tak co pane doktore budeme si rozumět nebo ni?
PF2023

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo přijímá a šíří tezi, že Bašta je promarněný hlas, je plně zpracován korporátními médii a dokazuje, že utváří jeho vědomí, názory. Deklaruje, že je spokojen. Pomáhá tak udržet současný stav koloniálního podřízení naší země a dává prezidentský úřad k dispozici zájmům Aspen institutu. Nemá zájem a nechce využít možnost se od tohoto kurzu odklonit.
Počet nerozhodnutých a vlastenců z množství menších vlasteneckých iniciativ je takový, že by pana Baštu do úřadu dostal. Ani by nemuseli na demonstrace. Jen se zmobilizovat proti diktátu médií, korporátům, zvednout sedinku a jít do volební místnosti. Také si uvědomit, co je kompromis (celá politika) a vlastní zájem!
Pravdou je, že žijeme v době, kdy se turbolentně mění globální mocenská perioda, struktura. Tak i ti, co zvolí Aspen, se brzy dočkají změny. Ta velká k nám nutně přijde z většiny zemí světa. Na to se asi Aspen moc netěší. Zažijeme opět politické korouhvičky. Budeme však mezi politicky poraženými. Převlékači kabátů již možná tuší...

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)

před posledními volbami do PS to vypadalo mnohem růžověji v tom, že se do PS dostanou nové strany, takový nový vítr - výsledkem byla katastrofa propadlých hlasů s důsledkem hnědé Fialovy vlády (matematika počtu propadlých hlasů ). Už mají Senát , PS, svého Rychetského na ÚS (který měl být dávno za své veřejné politické proklamace, což je soudcům zakázáno, vyhozen z ÚS). ** Pohybuji se mezi tzv obyčejnými lidmi - ti se o politiku a politiky téměř nezajímají. Fialovce většinou nechtějí, ale Baštu neznají, nic jim to neříká. A že je přesvědčí ve volebních dskusích je zcela, ale zcela mimo -nemá tah na branku, je rozvláčný, huhňavý , často nesrozumitelný. Bašta byl v uplynulých letech naprosto neviditelný - proti ničemu nějak razantně nevystupoval, nikde nebyl vidět ani slyšet - téměř nikdo jej nezná. A lidé se dost rozhodují i podle toho, zda o dotyčném aspoň něco nějak dlouhodobě vědí, zda jej nějak registrovali ve veřejném prostoru, kde slyšeli jeho názory atd. Bašta se nedostane ani do druhého kola - jen odebere hlasy Bábovi a tím pošle do druhého kola Nerudovou a Pavla. On je v reálu rozdíl mezi tím, něco chtít, a tím, jak to jde provést reálně** Média i kavárnu toto dilema opo voličů těší = roztříštění hlasů = Nerudová, Pavel. Takže lze uvažovat i tak, že podpora pro Baštu kavárně i Aspenu velmi vyhovuje . Budu volit na jistotu -jistotu toho, že druhé kolo nebude Nerudová Pavel. Je to pouze můj názor, nikomu to nevnucuji. ** A ta přicházející změna? Už aby..........

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Mám stejný názor. Volit Baštu jenom proto, že je kandidátem za SPD, ačkoliv léta nebyl vůbec slyšet (a právě proto ho téměř nikdo nezná), bude ve finále znamenat, že se jen roztříští hlasy, protože on prostě prezidentem nebude.
Aby Bašta postoupil, na tom má zájem i pětikolka a médii, ale pouze a jen proto, protože vědí, že tím může oslabit Babiš, o nic jiného tu nejde. Dnes už bych věřila i tomu, že o to samé jde Okamurovi.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Taky to covidátora nechci volit. Ale...
Ty maňásky Římského klubu, Aspen klubu, Bilderbergu ( nějak dlouho mlčí od covidu), ty fakt nechci za prezidenta s jeho pravomocí.
Krom toho jejich minulost a zásluhy o ČR opravdu nejsou vstupenkou na Hrad.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Gdyž se blboni chovají jako mentální mrzáci, co neperou, nakonec skončí u přebírání a očuchávání zatvrdlých a smradlavých fusek, keré by na sebe eště mohli na ten den natáhnout.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Naprosto souhlasím. Nenecháme se zastrašit mainstreamovymi médií (Babiš vlastní významnou část z nich). Celá naše rodina volí Baštu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Vynikající článek, rozešlu dál, neb to je přesná výpověď o nás všech v této hysterické době plné pomýlených blbů, kterým vládnou magoři, kteří tyto blby ovládli a potřebují je jako své otroky k dokonání zkázy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Také doufám, že svoboda projevu bude zachována a že ruští švábi nám ji nevezmou a budeme tak moci nadále pást fakta o tom, že rusáci jsou špinavá okupantská chátra.

Průměrný počet slepic: 1.7 (56 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to vaše "fuck Putin" si bezpochyby říkali i ti, kteří podepisovali na straně západní Minské dohody s vědomím, že je plnit nehodlají, že vlastně opak těchto dohod je programovým cílem. A Amíci k tomu ještě dodali "fuck EU"... a podle toho se nyní chovají.
Udělali jsme v jedné i druhé názorové bublině z Putina jakousi nadpřirozenou bytost - na jedné straně podobnou ďáblu na druhé všemocnému Diovi. Představte si, že v době "putinové" (pojeľcinovské) stojíte na čele RF vy a za největší, na zdroje bohatou zemi odpovídáte. A máte nepoměrně více informací, než my lidé obyčejní. Zažíváte ty provokace pod falešnou vlajkou a víte, že je jen otázkou času, kdy bude stále více zadlužené USA tisknoucí dolary dle libosti (DOPORUČUJI: https://youtu.be/LY1CQGFWy84) zachraňovat padající dolar a svou hegemonii ekonomickou a politickou okupací dalších a dalších vazalských států... že důležitým cílem je oslabit/porazit konkurenční Čínu. A aby se právě ona nemohla spojit s vyzbrojeným Ruskem, je nutné jeho nejdříve oslabit a přes barevný puč si sáhnout si na jeho zdroje. Válka, na kterou Ukrajinu cíleně připravovali, je nejrychlejší a ideologicky dobře využitelný způsob, Amíci jsou v tom přece tak zkušení! V našem myšlenkovém experimentu to všechno na čele RF dobře víte i s podrobnostmi ze zákulisí. Co byste na místě Putina v takové době dělali VY???
A propos - proč se všechno špatné označuje slovem "Putin"? Západ tím jen personifikuje cíl svých snah, nabízí zjednodušené heslo pro davy a nespokojenou část ruského obyvatelstva, v níž doufá. Problém ale je, že v RF jistě počítají s tím, že Putin není věčný, nebo v případě atentátu nesmrtelný a bezpochyby se na takový scénář připravují ve snaze předejít destabilizaci státu. Ne nemám "tajné" informace, je to logické a také byste se na to připravovali mít odpovědnost za vývoj Ruska.
Bezpochyby se Rusko oslabovat daří. Jenže vedlejším účinkem je takový úpadek Evropy, že nás budou naši potomkové proklínat, pokud jim hooodně nevymyjeme mozky cíleně upraveným dějepisem. V "nezápadních" státech světa také prozřeli a tuší, že pro ně ruská prohra není zrovna výhodná, protože... ale to lehce domyslíte.
Je zcela nepodstatné, jestli my se zde budeme vymezovat pro nebo proti Rusku a titulovat se navzájem jako šváby, hyeny, voly nebo jakákoli jiná zvířata, která za to nemohou. A hádat se jako bezmocné děti na maličkém pískovišti, než někdo z "velkých" zavelí... Málo si uvědomujeme, že lidé u všech eu-ropských koryt, včetně Cz-kých, nejsou tak hloupí, jak se nám to jeví, že jen bez skrupulí dělají to, co politikové mají v genech - usilují o moc a o mooooc peněz.
Protože vědí, že dobře již bylo, že pane "Cz"?

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Vskutku brilantní článek. Má však jednu zásadní chybu. Špatná volba adresáta. Nevím kdo dotyčný Cz je, natož kolik mu je let, ale mohu odhadnout jeho diagnozu. Ten člověk zamrzl. Je-li 60 - 70 stár, tak zamrzl v roce 1968. Je - li 45 - 55, tak zamrzl v roce 1989. Ta obě období mají jedno společné. Současně nesnášejí komunisty, ale současně je i tak trochu uznávají. Trochu zmatek, že. Za komunisty mají pouze KSČ a tvrdě kritizují tehdejší restrikce, ale současně uznávají novodobé komunisty (ODS, TOP 09 atd.) a souhlasí s jejich týmiž restrikcemi. A teď babo raď. Otče odpusť jim, nevědí co činí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

In reply to by Biker (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než se podaří prosadit nepopulární náhubkové zákony a právně vyčistit cesty k umlčení názorových oponentů, pro dobře placené neziskovky v roli "hlídacích psů prýdemokracie" není problém zaplatit několik málo lidí na to, aby pod různými nicky cíleně a vytrvale zasahovali do diskuzí u "nevhodných" webů (není jich tak moc, to není problém). Asi je to konspirace, nicméně při těch milionech, co do nich lije nejen cz-vláda, ne nepravděpodobná konspirace.
Je potřebné psát takové příspěvky, do kterých se Jarin nebo Cz, kteří nikdy nebudou akceptovat historické souvislosti ukrajinského konfliktu, nemají jak zaháknout. Protože prostě možná více musí než chtějí. Shrnu: počítejme s tím, že alternativních webů s diskusemi je málo a na opačné straně mnoho milionů z našich daní na jejich destrukci jakýmkoli způsobem. Přičemž, jak Vidlák správně napsal, zjevné dezinformace typu placaté Země, nejsou pro hlídací psi zajímavé... naopak, ty budou vhodné pro zamaskování ne-svobody názorů. Tož, i takhle může znít vysvětlení proč Cz a Jarin a jim podobní věnují opozičním diskuzím tolik času a energie.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Áno aj, jak se hovořilo v kdysi populární televizní soutěži. A jak praví již obehraná otázka: Jaký je rozdíl mezi konspirací a realitou? Několik málo týdnů. Takže Jarin a Cz klidně mohou mít fajn vedlejšák. Příliš často nevstupuji do diskuzí a tutíž neznám až tak různé fígle různých nicků. Většinou jen zareaguji na zajímavý názor, za nímž cítím přemýšlející hlavu. Reagovat na Jarina a CZ (i když i to se mi už stalo) je jako debata s někým, kdo si z historie pamatuje sotva svůj den narození. Komentáře většinou sleduji jen u Vidláka, protože on z nich vaří své trefné články. Takže vážený Badateli, když se vám zase podaří něco šikovného hodit do placu, tak si to rád přečtu a případně přihodím svůj postřeh.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Biker (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro začátek česko - slovenské pořady na slovenském rádiu Slobodný vysielač.
https://slobodnyvysielac.sk/
pro občana ČR má smysl poslouchat jen vybrané pořady - pravidelný "Dualog" - diskuze Petr Žantovský - Stanislav Novotný
Poslední pořad - namísto Novotného již podruhé zaskočil perfektní Jan Schneider.
Nyní se téma točí právě kolem svobody slova (lze najít na stránce rádia, kdyby byl problém třeba zde: https://hearthis.at/slobodnyvysielac/dualog-153-2022-12-29)

Pak pravidelný pořad Hodina Vlka a téměř pravidelný pořad "Hodina Vlka - listáreň"
Boris Koróni a Peter Vlk - bloger, blog: KOSA NOSTRA zostra aneb NAŠE VĚC zostra ! Prostě Kosa zostra! https://vlkovobloguje.wordpress.com/) Listáreň bude zítra od 9 - 11 hod dopoledne
Starší pořady v případě zájmu dohledáte přes archiv

POZOR! DNES VEČER na Slobodnom vysielači!!!! :
Pořad "Na prahu zmien 203"
od 20:30 hod
rozhovor Stana Novotného s Vidlákem (Daniel Sterzik – investiční technik, zemědělec, řezník a bloger – spoluzakladatel webu Vidlákovy kydy).
(Anotace k pořadu: Daniel Sterzik si bude v rozhovoru s bývalým policejním prezidentem a předsedou Asociace nezávislých médií Stanislavem Novotným povídat o domácí politice, zejména pak o uplynulých 33 letech a příčinných souvislostech vedoucích k současnému stavu společnosti i naší budoucnosti. Stranou nezůstane hodnocení politických aktualit.)

Rádio je ideální, když informace nemáte čas číst a dokážete udržet pozornost při nějaké manuální práci.
----------
Ke čtení - na 11letém blogu Kosa zostra v archivu najdete hodně zajímavých informácií z domácí i zahraniční politiky i minulých let (třeba Ukrajina 2014).
Dále pak "Nová republika" - stránka europoslance SPD Ivana Davida (https://www.novarepublika.online/) . Povětšinou přebírané články, k některým je potřebná jistá dávka kritického myšlení a skepse. Nicméně zajímavé
Švihlíkové a spol: Argument! (https://casopisargument.cz/) - publikuje i Jan Keller, jehož články za přečtení jistě stojí. Dovolím si z jeho nejnovějšího článku "Moc bezradných" zacitovat jeden neodolatelně napsaný odstavec:
"Křivdili bychom vládním politikům, pokud bychom je podezírali z toho, že si svoji bezradnost neuvědomují. Vnímají ji velmi ostře a snaží se věc řešit. Jak jinak si vysvětlit například zrušení míst odborných náměstků ministrů a jejich nahrazení náměstky politickými? Přítomnost lidí, kteří by si snad díky své odbornosti mohli vědět rady, musela být silně deprimující pro ostatní vládní činitele. Nahrazení odborníků známými a známými známých zvýší psychický komfort těch, kdo v čele státu rozhodují. Pouhé zvyšování komfortu materiálního v podobě skokového nárůstu platů a odměn je jen polovičaté, chybí-li uklidňující pocit, že jste mezi svými."
Tak půvabně a trefně já stěží někdy něco napíšu... :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Klobouk dolů, máte toho zmonitorováno pěknou zásobičku. Mnohé z toho znám a jiné další mám také na seznamu. Navíc, jsem ze smíšeného manželství a Slovensko považuji za svou druhou vlast. Proto část pozornosti směřuji i tam. Myslím, že by bylo hloupé se teď trumfovat, kdo má víc. Jsem v důchodu a mám čas to všechno sjíždět. A jestli vy nejste, tak určitě taky nezahálíte. Hlavně to ale neřeší ten kardinální problém. My, co si tak hezky povídáme a plácáme se po ramenou, tak my už jsme ti probuzení, jak by řekl pan Hájek z Protiproudu. A co ti ostatní, tzv. mlčící většina? Proč to nevidí? Nebo vidí a nedbají, neuvědomují si, nevěří? Tak na to bohužel zatím odpověď ani recept nemám. Cítit k nim nenávist a zesměšňovat je, není řešení. Kdo na to kápne, ten bude na Nobelovku. Až nás půjdou miliony . . .

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ale je mezi nimi rozdíl - cz je buď ve fázi "učeň" nebo je to obyčejný troll, jehož jediným cílem je diskutující vytočit (některé jeho příspěvky jsou tak hloupé, že to vypadá jen jako provokace pro provokaci). Jarin je jiný level - to je profík, školený demagog . U jeho posedlosti uvádění zdrojů mně už docela napadlo, zda mu nejde z jeho pracovního hlediska právě o ty zdroje - tedy kde alternativa získává své informace. Hnědý Rakušan chystá jejich vypínání, takže nějaký ten seznam se dávno tvoří a doplňuje. Jiný důvod pro jeho posedlost, aby dotyční uváděli zdroje , nevidím - protože dnes si najdete spoustu zdrojů pro daný názor a stejnou spoustu proti němu. A názor nevytváří jedna informace, ale nějaká kontinuita infomací v čase, kdy se vám postupně ten váš pohled na svět vyloupne.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Na webu se ví,že si proto nedovede představit a najít najít partnera v Praze,kde je jejich nato v pirátském sídle!Piráti v dúsledku nedostatku žen,ke kterÿm mají odpor se hledají navzájem a on to nedovede a tak touži!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Protože válka na Ukrajině přece začala zčista jasna 24.2.2022, nic před tím nebylo, nesouvisí s tím nebo je to fake :-(((( Ono je příliš složité trošku si nastudovat historii, pokud jsem ty souvislosti zapomněl, vytěsnil nebo prostě nikdy nevnímal. Je mnohem jednodušší moc nepřemýšlet a připojit se k davu, protože v davu je síla a určitě jde tím správným směrem..

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hloupě žvaníš...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fucku, ty abys chyběl. Tebe se týká všechno, co v tom článku je řečeno. Nesvoboda názorů a absence byť jen náznaku demokracie, uznávání totality.
Fucku, vem si svýho nejoblíbenějšího plyšáka a "svobodným projevem" mu vysvětluj, jak si to všechno představuješ ty. A fuckuj si s ním jak dlouho chceš, ty "vlastenče" od SS.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

nepřijdete, to je oficiální narativ a ten nijak ohrožen není. Jedná se o zákaz názorů, že Ukrajna je zkorumpovaná, znacionalizovaná země, kde tedy zcela určitě žádná demokracie není , kde oslavují nacistické banderovce, a která je využíváná amíky pro proxy válku proti Rusku do posledního Ukrajince. A vy, jako správný demokrat, jste zcela uričtě proti zákazu názorové plurality, která je základní podstatou demokracie - jediný správný povolený ideo názor je charakteristický pro diktatury. Vzhledem k tomu, že jste demokrat, od vás očekávám, že se postavíte proti Rakušanem chystané brutální cenzuře a kriminalizaci jiných názorů - ve smyslu nesouhlasím s vašimi názory, ale budu bojovat za to, abyste své názory mohli říkat. Protože bez toho demokracie končí. Co vy na to?

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Druhá světová válka nezačala v roce 1945, jak usuzuji z argumentace Sudetských Němců, tak počátek války na Ukrajině nevidím v datu 22 - 24 únor 2022. ale v únorových dnech roku 2014, kdy došlo k násilnému, ozbrojenému a hlavně protiústavnímu puči, v režii USA ! President Janukovič se v těch dnech přece jasně dohodl na předčasných volbách, ale to nebylo záměrem USA, pravým záměrem bylo vyvolání občanské války a následně války s Ruskem, těm méně chápavým to myslím jasně vysvětluje GEORGE FRIEDMAN již v roce 2015 ! Rusům pouze doporučuji, aby neuzavírali žádné dohody, protože USA a západní Evropa je stejně nedodrží ......nebudu zde citovat slova JAMESE BAKERA, při sjednocení Německa v roce 1990 .........

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

tady si vážení přečtěte, jak se mě spojení zřejmě BISem pasený Bělorus společně s českou policií pokusilo zavraždit za to, že jsem měl v ruce plakát "Ať žije Lukašenko". Zlikvidované záznamy z kamer z Malostranského náměstí a 7 policajtů, co lhalo proti mě, jako když ČT mluví. Tak takto vypadá spravedlnost po česku. A to jsem to hnal až k ochránci lidských práv, aby česká policie vydala záznamy z kamer pro vyšetřování, nic mi to nebylo platné závar, vše jsem si vymyslel. Jediné, co mně na tom mrzí, že jsem tomu Bělorusovi nerozmlátil hubu na maděru. Před Vánocemi jsem svolal před Krajský soud na Praze 5 demonstraci v době, kdy soudili uvnitř Tušla a Čermáka, sešli jsem se tam tři, pouštěli jsme soudu Kryla a řvali jsme do megafonů, že věříme, že brzy budou stát před soudem oni sami, myšleno ti soudci, co zinscenovali na politickou objednávku tento politický proces. Byl tam policajt v civilu s páskou na ruce "Policie" a jakmile jsem dal megafon k hubě, tak on zapnul kameru s nahráváním. Lidé odvážní organizovat tyto protestní akce jsou, jenom nejsou odvážní lidé, co by se těchto akcí zúčastňovali. Zbabělost lidu pražského, kterou kritizoval již vojevůdce Jan Žižka, jinak to hodnotit nejde. https://narodnidemokracie.cz/pribeh-clena-narodni-demokracie-brutalita-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Odpověď vám nigdo nedá, páč sou zbabělí. A ze zbabělosti zahodí svoji svobodu, podíly na neprodejné půdě po předcích a podíl na rozpočtu, což by je mělo zajímat v první řadě, a podíl na rozhodování aby jim ty podíly na rozpočtu neodnesl jakejkoli kretén, pošuk nebo blázen kerej tady blboňům bude kázat bludy o demosgrácii. A tak jsme dopadli milej pane.

A dokud bud malej Benda v parlamentní kabntýně, nezmění se lautr nic.

A vůbec by ti co o nás jako rozhodujou měli brát gáži průměrnou, né-li tu základní aby chápali vůbec jak se tady žije.
Ale i sem na tento vidlákův seminář píšou většinou ti, keré eště nic nezmáčklo, žijou eště jako za totáče, držej se svýho kopyta až dokud je nějakej zápaďáckej hajzl nekoupí za hajzlpapír. Ti lidi tady se projevujou jakoby eště žili za Husáka, že jim až tak nic moc neseberou, páč v té době se teprve začalo dělat opravdové zajištění pro potomky, ale ale ale....

A dneska už je to fuč víceméně nebo méněvíce?

Na panského rezidenta je potřeba složit 50 mega, nevím gde na to ti lidičky berou, asi je podporujou nějaké organizace, ale nevím keré naše by to byly. Tak se mějte. Pá pá

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

No upřímně... ani se té reakci vůbec nedivím..., to je stejné, jako kdybyste měl v ruce plakát ať žije Hitler, oslavovat diktátora a zločince Lukašenka, lukašistický režim, který vězní a mučí disidenty a demokraticky smýšlející Bělorusy, kteří jsou ve vykonstruovaných procesech odsuzování k velmi vysokým trestům, k mnohem vyšším než jaké dostávali Václav Havel či jíní disidenti u nás, nedávno náctiletá běloruská studentka odsouzena na 6 let vězení, za kritiku zdegenerovaného diktátora Lukašenka..., "krásné že", s tím také zajisté souhlasíte,
Oslavovat diktátora a putinovu rohožku Lukašenka ,něco takové může napadnout buď jen blbce nebo idiota nebo jste členem putinovy páté kolony.

Průměrný počet slepic: 2.2 (28 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hm, vy pobýváte v Bělorusku nebo tam máte blízké, že jste tak dobře informován? Jaký je rozdíl mezi Tušlem a náctiletou studentkou? No, ta náctiletá studentka zní nevinně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lezou z tebe jen debilní svazácké floskule.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nemá žádné právo zde takto prosazovat nějaké své politické názory. Pokud chce bojovat proti Lukašenkovi, ať se vrátí domu a tam bojuje.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fuck, Biden, fuck, Merkel fuck harpagondechujci, fuck Zeman,. Fuck Klaus, Fuck Fšichni hajzlové prezidenti všech zemí v eu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, to s tou kvičící krávou v Kopřivnici, byl jen slabý odvar. Já zažil něco, co dokazuje, že ta současně podlost kurvalice nemá morální dno. Sbíral jsem v létě pro Vitáskovou před hlavním vlakovým nádražím podpisy k její kandidatuře na prezidentku a přišel k našemu stánku chlapík, že prý před chvílí odposlechl, jak se dva bavili o tom, že je v Třeboni připraven atentát na Babiše, z prvního patra odstřelovač u nějaká Jindřichohradecké brány, a že tam Babiše sejme. A dotyčný se zapsal do seznamu jako podporovatel Vitáskové (až později jsem zjistil, že se tam zapsal jako Bureš) a odešel. Já si našel na webu, že ten mítink Babiše v Třeboni začíná asi tak za 30 minut a když mi na ústředí ANO nikdo nebral telefon, tak jsem zašel na nádraží na policii věc nahlásit. Pak se ozvala kriminálka, jestli bych se mohl vrátit na nádraží a ukázat jim místo, kde jsme stáli. Za chvíli mi pak poslali foto člověka, jestli je to on, říkám, je je to on, já ten jeho ksicht mám pořád ještě v mobilu, ale ať se modlí, ať ho nepotkám. Druhý den ráno jsem se dozvěděl z Budějcké drbny, že na základě mého nahlášení byl mítink Babiše s lidmi v Třeboni zrušen. Když jsem pochopil, že mě kurvokoalice zatáhla do svých nestoudných hrátek, tak jsem napsal do té Budějcké drbny, ať zveřejní moji omluvu Babišovi, oni ji skutečně zveřejnili. Mezitím se rozjela ta aféra s tím zalehnutým dítětem v Borovanech a já napsal do všech televizí, aby zveřejnili moji omluvu Babišovi za tu Třeboň, nezveřejnili nic, ale v ten moment skončily všechny informace v televizích o té Babišově cestě do Jižních Čech. Já jsem vyčistil své příbuzenské vztahy, skončil jsem komunikaci se některými svými příbuznými, když jsem se dozvěděl, že v posledních volbách hlasovali pro tuto kurvokoalici. Takto naplňuje tato svoloč svůj předvolební slib, jak bude sjednocovat lidi. FUJ, FUJ, a FUJ. Dám to Bibišovi už v prvním kole.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Dejme to Babišovi. Všichni. Jen tak s námi nevyjebou hned od ledna - stačí, co s námi udělali za poslední rok. Druhořadé občany.
Když to uděláme, bude to pro nás to nejpřijatelnější ze všeho, co se nabízí. Jinak tady bude totalita nejhorší všech totalit.
Je to i Orbánův přítel, velké plus.
Nedovolme, aby to tady úplně všechno ovládli Rychetští, Serešovci, Bakalovci, Rakušani a Pekarové. To jsou hrobaři naší země.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Správně děláte. Něco podobného mám v rodině také. Můj brácha je volil. Ale jelikož bráchu mám ráda, nemohu se s ním bavit o politice, stačilo, že už rok jsme se neviděli, a není to moje vina. Je mi to líto, já mu jeho názor neberu, pro mě je důležitější klid v rodině. Ale vidím, jak ti tzv. "demokraté" uznávají jenom to, co si myslí oni. Na všech těch známých příkladech, uvedených Vidlákem a dalšími zdejšími pisateli, je patrný ten velký rozdíl mezi skutečnými demokraty, inteligentními, slušnými lidmi a tou druhou zmanipulovanou a ukřičenou sortou.

„Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí.“ Henry Ford 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jste si vědom, že citujete antisemitu, fašistu a podporovatele Hitlera?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A ta Vitásková, neměla náhodou hlídat aby nás nerozkradli?
A ten podnik s energijema, jak je možné že základní potřeby se přerozdělí mezi cizáky a na naše syny a dcery zbydou jen poplatky.?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

co se dalo - byla tam v době solar megatunelu, a bojovala proti němu jako lev - a politicko-solar mafie jí zcela zničila život. To byl první velký politický proces po listopadu a první velká ukázka drzosti , zkorumpovanosti a svévole naší justice. První rozsudek pro ní byl 8 let natvrdo!! Po odvolání a zveřejnění to bylo neudržitelné, ale sprostota a drzost soudců se poprvé parádně projevila.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A na co nám je bezzubý lev v bikinách? SPARTA přece jen měla něco do sebe, pokud to ofšem nejsou zase kydy.
Na co nám je budování čehokoliv, gdyž přilezou harpagondechujci a nakoupí to za hajzlpapír.

Zatím bez slepic

To tě mohlo trknout, že když se podepsal jako Bureš, že je to provokatér. A takys mu moh říct, ať si to oznámí sám, protože to taky může být vnímáno jako šíření poplašné zprávy

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejedná se a nebude jednat o žádnou demokracii a svobodu,ale o návrat feudalismu.
Pan Vidlák ví moc dobře,jak je k tomu nakročeno a jak jsem už psal,kdo přišel lacino k majetku nás všech,tak žádnou změnu nedovolí.Už to také někdo psal,určité komunistické rodiny,si rozdělili oblasti vlivu v podnikání a mezi sebe nikoho nepustí,spíš si to upevňují.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

díky střetu Západ - Rusko se svět mění. Tak snad přijde nová šance.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

synapse.
Proto mne z toho vychází volit Baštu.
Ti další jsou pro poražení Ruska.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

To Bašta taky. Už tím, jak řekl, že Rusko by mělo vrátit Krym.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Však to je ten důvod, proč nechtějí Babiše. Ten na jednom z prvních zasedání parlamentu vyjmenoval vše, co bylo rozkradeno. Byl to tehdy živý přenos a já to sledovala na vlastní oči. Šok. Když domluvil, bylo ticho, nikdo na to nereagoval, protože to byla ťafka, která byla poprvé takto napřímo sdělená živě ve vysílání ČT.
Babiš tam řekl, že bude chtít vyšetřit, kdo za tím vším stál.
A pak začal ten hon na něj.
Proč asi... No protože v tom měli prsty všechny strany (nebo jednotlivci stran), které do té doby byly u koryt.
Brzy na to vytáhli Čapí hnízdo, byť to už byla dávno schválená a prošlá záležitost.
Ale nic jiného neměli, tak začal hon, aby odvedli pozornost, aby na to všechno nebyl čas, a aby náhodou nevyšly najevo ty jejich rozkrádačky, kde nešlo o nějaké dávno schválené dotace samotným Kalouskem (nejen pro Babiše, taky pro mnoho dalších kamarádíčků včetně Schwarzenberga), nýbrž o všechny ty krádeže "za bílého dne". A "vo tom to je". Babiš jim chtěl šlapat na kuří oka, tak tomu zabránili všemi způsoby a dělají to dodnes. Za tu dobu s už léty zpracovaným publikem v zádech.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, já tam mám v Bělorusku velice blízké příbuzné a vím dobře, co si tam ti lidé myslí, jezdím tam. Po příkladu Ukrajiny tam každý pochopil, co pro ně "demokraté" na Západě chystali. Já dokonce mohu tvrdit, že jsem zachránil Bělorusko od ukrajinského scénáře, když ti protestující "demokraté" proti údajné brutalitě běloruské policie viděli (tam nebyli jenom Bělorusové, tam byli i z dalších zemí, co je tady BIS pase), jak se mě tady česká policie za bílého dne na Malostranském náměstí se spoustou turistů v srpnu odpoledne pokusila zaškrtit jako holoubě, tak si museli říci, zlatý Lukašenko, tak to by si Lukašenko u nás nedovolil. Tam je na začátku Malostranského náměstí kamenné podloubí a v létě tam je restaurace a stojí tam stoly, tak ten policajt mě tam škrtil asi tak metr od dvou hostů, kteří tam pili pivo u stolu, ti na nás koukali jako zjara, kdy jim konečně spadne ta moje mrtvola do toho jejich piva. Zajímavé je, jak to policie řešila, já po ní chtěl, aby policie předložila záznamy z kamer z toho Malostranského náměstí a stěžoval jsem si na zmizení kamerových záznamů na policejnímu prezidenta, na GIBS, na ministra vnitra na Nejvyšší státní zástupce, i na ochránce lidských práv Křečka, ale zlatý voči, záznamy z kamer zmizely a není Boha je dostat. To jen pro vaši informaci, jak policie umí zmanipulovat vyšetřování a 7 policistů svědčilo proti mě, no tedy fuj, z toho se zvedá žaludek.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)