Několik střípků, které Vidlák neprokydal

Autor
Štítky

Člověk míní a realita mění. Myslel jsem, že si dám pauzu. Místo toho jsem objevil dvě velmi zajímavé věci a tak jsemseděl u PC další dva dny a noci. Tu bombu od Moravce stran Babiše jsem tu už avizoval. Ale objevil jsem ještě jinou zajímavou věc, která s onou bombou má zřejmě souvislost. 

Narazil jsem na jméno Zdeněk Hel, kterého jmenoval Babiš jako prvého mezi rádci stran covidu, což nemůže být náhoda. Tady PŘEHLEDNĚ: Babišovi covidoví rádci. Imunologové, vědec či matematik - iDNES.cz

Na to jméno jsem nikdy předtím nenarazil ani jednou, na ostatní jmenované na všechny. A tak jsem googlil. Kdo je to a jaké názory prezentuje. A čím jsem déle googloval, tím to bylo zajímavější. Náhoda to rozhodně není. Takže jen stručně.

Prof RNDr Zdeněk Hel Ph.D. je český imunolog, biochemik a profesor patologie (University of Alabama, Birmingham, USA), špičkový vědecký pracovník v oboru imunologie.

Zabývá se dlouhodobě výzkumem viru HIV stran vakcíny, ale také přímo covidem obdobně.

Do ČR přijel na konci loňského roku dle vlastních slov pomoci ČR, bez nároku  na jakoukoli odměnu A stihl toho dost. Vedle toho mraku rozhovorů založil a rozjel apolitickou iniciativu Sníh, ve které chce sdružit špičkové vědce různých oborů Česka pro spolupráci, totéž v případě Panevropské iniciativy, která by měla svést ke spolupráci špičkové evropské vědce a obě propojit pro spolupráci se špičkovými vědci z okruhu jeho mateřské univerzity v USA a zřejmě nejen odtud.

V každém tom jedotlivém videu hovoří Zdeněk Hell vlastně smysluplně a srozumitelně  jakoby o jiné části problematiky covidu (vakcína, trasování, testování, léky, …) a zejména naznačuje srozumitelně jak na danou problematiku jít ve všech oblastech boje s covidem se smysluplným zapojením občanů, podnikatelů, firem či samospráv krajů, obcí a  měst. Všechna videa jako celek na Vás dýchnou možností skutečně komplexního všestranného přístupu k boji s covidem.

Přehled a rozhled Zdeňka Hela, jeho komplexnost, nejde přehlédnout.

To nejpodstatnější je v jednom z jeho výroků.

„Je důležité rozeznávat, v jakém specifickém oboru je ten který člověk skutečně expertem a jaké má za sebou zkušenosti přímo v nich.“

Je zřejmé, že celostní obvodní lékař (Hnízdil), kardiolog (Pirk), onkolog (Žaloudík), natož stomatolog (Šmucler) toho k problematice jak na pandemii covidu moc smysluplného sdělit nemohou, ale totéž se týká specializace a praxe dokonce u jednotlivých oborů, které s pandemii zcela jistě souvisejí. Virolog, jehož praxe spočívá v testování v laboratoři pro zjištění nemocí  je na tom jinak než virolog výzkumu třeba vakcín či léků, totéž se týká imunologů a dalších a dalších oborů.

A nelze přehlédnout, že přímo poradní zbor ministra zdravotnictví složený z odborníků má nějaké výstupy pro ministra zdravotnictví, vládu, přičemž jeho jednotliví členové pak veřejnosti sdělují odlišné názory. Úmyslně zmiňuji ministra zdravotnictví i vládu. Ministr je politik a byť by byl ze zdravotnictví právě jako Blatný i on je v podobné pozici právě s ohledem na své profesní zaměření. I Blatný (dětský onkolog) je zatížen tím, co ve svém výroku postihuje Zdeněk Hel.

Novinářská obec zahlcuje názory jak se co má dělat a co se dělá špatně prakticky kohokoli, a doslova a z gustem se pak honí za těmito rozdílnými postoji v odborném poradenském zboru. Což pak samozřejmě přispívá ke všeobecnému zmatku a dezorientaci v celé společnosti.

Ale ono je přece přirozené, že i dva virologové, epidemiologové či epidemiologové i se stejnou praxí se stejnými zkušenostmi mohou a mají rozdílné názory na cokoli.

A jednou z výslovných ambicí Zdeňka Hela je, aby si ti špičkoví vědci všech dotčených oborů věci vyříkali mezi sebou a ten výstup, rada politikům byla radou všech. Aby ten výstup pak obhajovali všichni. Proto jeho Sníh či Panevropská iniciativa jako poradní zbor pro politiky obecně.

Do Sněhu už vstoupili třeba prof Hořejší, Šlégr, biochemik Jan Konvalinka, jenž byl u Moravce, kde vypustil tu bombu s Babišem, ale i Kubek prezident ČLK nebo Jan Kulveit špičkový expert na modelování globálních rizik z Oxfordu, jenž je výrazným spoluautorem Psa a není spokojen s tím, kam a kudy se PES ubírá.

Z těch videí vyplývá, že protiepidemiologická opatření máme v pořádku, ale chyby a velké jsou v ostatních oblastech – trasování, testování, ale i nákupy léků, atd, atd.

Na mne Zdeněk Hel působí opravdu tak, že je schopen ty deklarované cíle díky tomu obrovskému záběru a rozhledu naplnit.

Už se svými kolegy ve Sněhu stačili zaujmout ve dvouhodinové videokonferenci Maláčovou. Babiš při rozhovoru s ním začal zvedat telefon a ptát se proč to takhle neděláme. A snad jedna zajímavost, že Trump požadoval po Pfizeru uvolnění pro veřejnost podle ruského vzoru – bez dokončení schvalovacího procesu podle západních měřítek. Zdeněk Hel je Pfizeru velice blízko přes svou práci.

Teď už ty odkazy a udělejte si obrázek sami

1.11.2020

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/do-normalu-se-vsechno-zacne-vracet-za-dva-roky-rika-cesky-imunolog-v-usa-126870

15.12.2020 představení iniciativy Sníh 10:12 až 15:40

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/220411058031215/

23.11. 2020

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/220411058061123

5.1.

https://www.dvtv.cz/video/cekaji-nas-tezke-tri-mesice-deje-se-nedeklarovane-promorovani-je-to-nemoralni-zlepseni-muze-prijit-v-breznu-rika-hel

6.1.

Koronavirová krize a jak z ní ven očima imunologa | TelevizeSeznam.cz

11.1.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3252906-pravdepodobne-prijde-sars-cov3-rika-imunolog-hel-v-rozhovoru-o-mutacich-vakcinach-i

12.1.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/imunolog-hel-tridit-pro-ockovani-nejen-podle-veku-ale-i-zdravi/1981486

21.1.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdenek-hel-iniciativa-snih-koronavirus-covid-mutace-ockovani-vakcina.A210120_162105_domaci_vov

22.1.

Zdeněk Hel: Strategie promořování je nesmyslná, neefektivní, nemorální, neetická a neekonomická - YouTube

26,1.

Zdeněk Hel: Ministr Blatný nerozumí kontrole pandemie - CNN Prima NEWS (iprima.cz)

1.2.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdenek-hel-iniciativa-snih-koronavirus-covid-mutace-ockovani-vakcina.A210120_162105_domaci_vov

webové stránky iniciativy Sníh

https://www.iniciativa-snih.cz/doporuceni-pro-cr-science-advisory-board/

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.4 (43 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

za dobrou rešerši.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Na Svobodném vysílači působí i Vlk, ne ?
Sleduje to tam někdo ? Jak reagoval na tyto zprávy (respektive mnohdy to pouhé interpretace slov druhé osoby) on ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

byl s ní včera (5.2.) rozhovor na Hovínkách, odkaz vedl ze Seznamu.

Zatím bez slepic

Svobodný
nebo
Slobodný ??

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Maneca

Názory z netu
https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/comment/1958099#comment-1958099

Izvinitě meňa, požalujsta, ale já si kopnu. A je do čeho.

Gdybych se nedověděl, že ste od vidláka naskok, myslel bych si dál, že ste placená roztleskávačka. Dřívě by se řeklo drbna od vrby. Potřeby napsat ne, podíl na půdě hodíte babiškovi a čekáte, co urodí. Že z teho jak to bude kulačit dostanete důchod. Se z vás všech takovejch snad už poseru. Už to není ani jako u blbejch. Je to horší, páč i blbec gdyž mu teče na karbyt začne se otáčet, kua kudy mi to teče. A u vás su si jistej, že furt budete béééčet, teče voda téééče. Hotové. Muheeeee

Tak snad se vám to bude líbit.

No a to z dneska, to je taky teda zas popisování starejch novin. Dříve sme si z takového vytírali prdel, Snad jen ti, kerých se to týká měli vícevrstvej papír.

Průměrný počet slepic: 3 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

V minulosti za objevy, či významnými činy stál jednotlivec jenž onen problém táhl a nekonečně pomocníků dělníku, jež dle pokynů dílo realizovali.
Že by se pro současnost něco změnilo a iniciativa těch nejlepších by nahradila onoho jednotlivce tahouna?

Stejně tak se nikdy v minulosti nestalo, že by si někdo nechal radit od těch nejlepších odborníků a jeho dílo doznalo většího uznání?

Mám obavy, že jsou jen a jen dvě cesty (jako vždy).
Současným klopítáním i s těmi největšími odborníky dojdeme v nějakém dlouhém časovém horizontu k vzdalujícímu se cíli, nebo se najde tahoun, jenž s těmi dělníky odborníky dosáhne vcelku rozhodně cíle.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Úmyslně jsem napsal hell, protože jeho aktivity z nadhledu jsou mírně řečeno cinknuté. Objevil se v prosinci, i když zde covid řádí téměř celý rok a každý názor byl vítaný. Kde byl celý rok, když jsme potřebovali poradit? Objevil se v situaci, kdy končí dominance US, čili Pfitzera nedostane EU , ale přednostně země bližší platformě US. Proto musí EU činit víceméně vynucené kroky nakupovat Sputnika V. Jinak vakcín bude nedostatek, protože jiné EU těžko zajistí. Přitom tlak veřejnosti je enormní. Samozřejmě jeho závěry jsou správné, jedině konsorcium odborníků z celého lékařského spektra je ten správný poradní orgán. Ale musíme také sledovat cui bono. Zde je linka naprosto jasná, nechce EU Pfitzera, musíme přesvědčit, zatím US vazala Czech republik, že nejlepší pro ní bude vakcína Pfitzer, kterou svými osobními styky zajistím. No neber to. Zajistím a ještě řádně vydělám, a přitom splním úkol. Je to průhledné, ale obávám se , že manipulace vede mnohem hlouběji.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

- pfitzer deka vakcíny pro kšeft a vliv, proto bychom měli používat Sputnik, který se zjevil jako produkt vrozené dobrotivosti ruského impéria.

Hm, co třeba si zjistit, kolik lidí bylo zatím v Rusku naočkováno a srovnat to s počtem naočkovaných v Evropě? Z toho by se dalo usuzovat, kdo produkuje víc vakcín :-)

Průměrný počet slepic: 1.5 (30 hlasů)

co jsem mluvil s lidma, co tomu rozuměj - tedy technologiím fungování očkování
- nejvíc by věřili sputniku, klasickej postup s použitím 2 faktorů
- skoro stejně AstraZenece, také prověřený postup (trochu jinak nějak)
- Pfizer+Moderna maj důvěru nejmenší, RNA vakcíny (moje španý názvosloví) jsou nevyzkoušený a neví se, co udělají v delším časovém horizontu

neber tohle jako politiku, rusáky fakt nemusím, jde o technologie

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

Poslechněte si třeba Konvalinku, Pfizer u něho vychází velice dobře. Pro mě odborník se jménem větší váhu než ten Váš anonymní.

Proti Sputniku nebo čínským vakcínám nic nemám (když přijdou přes EMA - ruské regulační orgán pro mě nejsou autoritou).

Jenze za psal o něčem jiném: o produkci Sputniku. Podstatné je, kolik ho jsou schopni dnes vyrobit - a to poznáme lehce z toho, kolik je v Rusku naočkovaných. Když to bude relativně stejné jako v EU, tak asi kapacitu na vývoz mít nebudou a celá tahle diskuze bude jen okrajová záležitost pro alternativní média.

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)

pro mě nejsou autoritou" :-D
Jiste mate moznosti a schopnosti vyvratit zavery ruskeho regulacniho organu, tak sem s nimi .... :-D
Rusove nebudou ve velkem vyvazet svou vakcinu, budou prodavat vyrobni licence - kazda strana ma svuj byznys model

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Východní blok byl vždycky velmi dobrý ve vývoji očkování, říká k pochybnostem o ruské vakcíně Sputnik V imunolog a šéf biotechnologické společnosti Sotio Radek Špíšek
Historicky země východního bloku byly vždycky dobré ve vývoji očkovacích látek, Sovětský svaz nevyjímaje. Není důvod si myslet, že by vakcínu nedokázal vyvinout, a z toho, co je o té ruské vakcíně známé, data o účinnosti vypadají velmi přesvědčivě a její složení je také standardní a vědecky správné.
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/sputnik-v-ucinnost-neni-treba-se-bat-…

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč?
Třebas proto, že se tam vyskytl např takovej Hnízdil, který 7.2. večer tvrdí naprosto vážně do televize, že přihláška k registraci Sputniku V ještě nebyla podána. Přičemž ta se válí někde na regálu v EMA už od 20.1.2021.
( Je fakt, že u týhle lži se přítomný Prymula dost červenal, ale taky je možný, že ve studiu mu bylo horko )
Třeba proto, že Andrejko se jede radit o Sputniku za Orbánem, ten ho pošle pro moudra do Bělehradu a Prymula včera večer vážně prohlásil, že teda na další rady pojedou do toho Srbska.
Přičemž, 3.2,2021 Macron propálil, jak to skouleli naši eurosoudruzi se Sputnikem. ( reuters ):
Před několika týdny!!! poslal Macron do ruska "vědeckou delegaci" na jednání o vakcině. Výsledek jednání byl podle něj "pozitivní".
Takže, JELITA se pojedou radit do Bělehradu a eurosoudruzi už mají mezitím vyjednáno. No a my zase máme kulový, ani to blbý čísílko do fronty na vakcinu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

třebas i občas zprávičku na reuters a tak podobně.
Ovšem, mlži co mají v mozkovně játrovou paštiku z konzervy, ti, uznávám s tím mají neskonalé potíže.
Ti si holt musej počkat až co jim kdo nakuká aby hlásali dál.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

bude líp. Oteplí se, budou zahrádky, výlety, pikniky.

Bubáci si budou kydat strašáky, ale my si vždycky najdem cestu. "pronájmy", služební cesty, papíry na poraděnkování budou mít všichni. Hospody v garáží, krámy na "objednávku" pomocí sms poslaný zpřed dveří.

Není cesta, jak zastrašit. Nikdo nikdy nikoho nepotkal, i ty mobily umíme vypnout.

Udavači ztrácí půdu pod nohama, z hor je honěj svinským krokem. Policajti jsou jen lidi, udělaj jen to, k čemu je dotlačej kamery.

A co ať políbí si hel ?

Průměrný počet slepic: 3.5 (25 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

...jen tak nevyléčí.
Jinak bude hej, hej....udavači, ty se nesměj !

Douška.
Nekouřil, pití jen občas nějaké pivo, vychoval 3 syny a dceru, nyní se stará o umírající matku. Katolík. Záhumenkář. Pracant.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Luboš Palata: Očkování Sputnikem až po povolení Evropské lékové agentury. A i pak jen dobrovolně

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

A ostatní vakcíny budou povinně?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tento týden mi byl poštou doručen Letovický zpravodaj. Je v něm publikován rozhovor Prof. Hela s letovickým starostou. Po odborné stránce tam není nic nového, co by nebylo v těch nabídnutých rozhovorech s ním. Jenom je tam v úvodu zmínka, že Prof. Hel přijel do ČR hlavně proto, aby se postaral o svoji matku, která onemocněla koronavirem. Jeho matka bydlí
v Třebětíně, což je místní část Letovic. Z obsahu toho rozhovoru přece něco: Nejvíc mně překvapilo Helovo konstatování, že mít současně koronavirus a chřipku je smrtící kombinace. Potom také říkal, že si ověřil vyspělost naší země a našeho zdravotnického systému. A taky: "Situace se zlepší na jaře, bohužel, díky špatnému důvodu promoření." Promoření Hel hodnotí jako nemorální, neetické, neefektivní, ale hlavně neekonomické...

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Hnízdil ve SNĚHU určitě není. Co by tam dělal? Ten hájí úplně jiné názory.
A nezdá se vám, že začal foukat vítr z jiných směrů, když se i u nás začalo vážně uvažovat o ruské vakcíně? To bylo přece ještě před týdnem nebo dvěma úplně nemyslitelné a nepřípustné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

PŘEDEVŠÍM! neudržitelné.
(Oni se zde ještě vyskytují gramotní lidé )
Nyní už oficiální propaganda od prosté lži pomalu a jistě přechází na ukrajinský model, kdy se na ukrajině tvrdí, že rusáci nejsou tak technologicky vyspělí, že tu svoji vakcinu neumějí vyrobit a u tohoto důvodu se Sputnik V vyrábí v Kazachstánu a Turecku.
A proto, že rusové tu svoji vakcinu z těchto zemí berou pro sebe, musí Kazachstán a Turecko nakupovat vakcinu z Číny.
Čím větší hovadina, tím lepší.
Vzorový případ - místní jednonoh

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

na ukrajině tvrdí, že rusáci nejsou tak technologicky vyspělí, že tu svoji vakcinu neumějí vyrobit a u tohoto důvodu se Sputnik V vyrábí v Kazachstánu a Turecku

---
Jakoby měli něco společného s Bidenem, podobně tvrdícím, že žárovku vynalezl černoch. Nejsíš, aby viděl v noci na vynalezání spalovacího motoru, radaru a tištěných spojů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sleduji dění na Ukrajině každý den, ale co tam se děje nemá obdoby. Mám poslední dobou pocit, že jestli je na světě 40mil. debilů, tak se všichni usídlili v této zemi

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

směřuje k další válce na Donbasu.
Tipoval bych na jaře, až vyschne země po zimě.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo , je to možný, ale spíše než oschlá zem(samozřejmě , že je i to je velice důležité) jim jde o podporu Bideta a dodávku tureckých dronů. Nicméně by to nejspíše bylo to poslední co by Ukrajina jako taková začala. Na Donbasu je již něco okolo 400 tisíc občanů RF.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podporu Bideta mají už teď.
Vnitřní politická situace a ekonomika je donutí vést válku.
Alternativa je hospodářský krach.
Takhle se to svede na válku.
Vrchnost umírat nebude a případně uteče do ciziny.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

matoucí a vůbec neznající historii. Jako by nevěděli, že ten maxivýzkumák v Kazachstánu vystavěli a zřídili právě sověti. Proč tam, no myslím, že to bylo proto, že tam mnógo prostor a málenko lidí. Takže v případě havárie - jakékoliv moc velké nebezpečí rozšíření nehrozilo. Jak to dopadne a že se trhnou nikoho tenkrát ani nenapadlo, jiínak by to postavili v tajze. Ale tam příjemné ovzduší a tak tam pokračovali i po GorboJelcinovi. Zajímavá práce, a zvyk... hmm..
Ostatně pokud vím, i jinde ve světě, je to podobně.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dostali jsme se do situace,dříve se říkalo,co jde z SSSR je špatné,teď můžeme zase říkat,co jde z USA je naprosto špatné.
Už to bylo napsáno i HIV je laboratorní výmysl.Pamatujeme ten virus Zika v Brazílii,to byla podobná propaganda,jak teď Covid-19,přitom se také zjistilo,že virus Zika,je produktem výzkumu a z laboratoře.
Proč Babiš nejedná přímo s Ruskou stranou,ale jen přes prostředníky?Právě i to ukazuje,že jako stát,už nerozhodujeme o svém žití.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

chlebodárce z Bruselu a zjistil si, že Rusko stejně nemá kapacitu na větší export vakcíny.

Ale mediální krmení pro vidláky o kamarádství je hotové, takže cajk :-)

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

scallope.
To je proto,Babiš neumí Ruský a musel by těžkopádně mnoho věcí vysvětlovat,tak buďte na něj hodnej.
,

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to není nutné, Milošek taky neumí rusky (i když si myslí opak) a domluví se ... tedy přesněji řečeno mu domluví Nejedlý.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Rusko ví, že nemá kapacity a tak prodává technologii. Chápeš?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten v těch kbelících pořád něco míchá a už teď straší další pandemií. Zřejmě má už další životaschopnou potvůrku. Možná, že místo vakcín a karantén by stačilo zavřít tohoto "filantropa"

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

To jsou léky, kterými vyléčili Trumpa blahé paměti.

Naševaše televize ví všechno. Všechno, co se může hodit a co nenaruší propagandu. Ať už se jedná o USA, anebo Rusko. A také musíme počkat, až co Německo.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cesko-shani-stejny-lek-na-covid-ja…

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)