Neoficiálně

Autor

Dnes chci krátce pohovořit o té druhé vlastnosti, která mě naplňuje optimismem. 

Jak jsem psal včera, my Češi neposkakujeme před vlajkou. Nezačínáme vyučování přísahou, při hymně si nedáváme ruku na srdce a při výročích spíš jdeme s dětmi na výlet do ZOO než na manifestaci. 

Mohu pokračovat i dál... Evropské hodnoty jsou nám spíš pro smích, elitní veřejnoprávní média považujeme za lháře, jakýmkoliv proklamacím spíš nevěříme, při bezpráví nebereme do rukou zbraně, už třicet let jsme neměli fakt velkou demonstraci či generální stávku. Naším nejdůležitějším nábytkem je plot, pokud možno vysoký a neprůhledný, v tramvajích se neseznamujeme. Náš vztah ke státu a společnosti je jiný než v Německu i v USA. 

Ostatně podívejte se na naší hymnu. Zatímco okolní národy se ve své hymně hrnou do vítězného boje za kdovíjaké ideály, u nás zpíváme o tom, jak tu rostou kytičky, šumí lesy a tečou potoky. My nezpíváme o velkých hodnotách. My jsme tu prostě doma i bez eurodemokracie. 

Všimněte si, jak jsme to vždycky měli šikovně zařízené a nikdo to nemusel sepisovat. Legie vznikly vlastně spontánně. Za druhé světové naši piloti i vojáci odcházeli bojovat bez rozkazu, přišli na to sami. Śvejkování sice Hašek popsal, ale až zpětně. Nejprve se švejkovalo a až pak si toho Hašek všimnul. 

Ano, možná nemáme tak pěkné ekonomické ukazatele, ale v těchto ukazatelích není ta hodně veliká šedá ekonomika, která tu byla už za totáče. Pamatujete sedm divů komunismu? Nikdo nic nedělá, ale všichni chodí do práce, i když všichni pracují, nikde nic není, i když nikde nic není, všichni všechno mají.... atd. atd.  Ty vzájemné drobounké vazby jsou možná vymakanější než má Kosa Nostra.  A narozdíl od mafiánů v Itálii a v Rusku, u nás z těch vazeb těží skoro každý. Myslím že s klidným svědomím mohu říci, že tyto drobné nezdaněné obchůdky, kšeftíky a přátelství s výhodami dělají slušně velkou ekonomiku. Možná tím nedotahujeme Německo, ale Rakousko skoro jo.  Akorát se nedostává do statistik. Víno za med, kořalka za zednické práce, trubky co zbyly z práce za dlažbu so zbyla z práce. Kde je sklárna, tam mají všichni doma její skleničky a nikdo za ně neplatil. Kde je porcelánka, tam je to podobné s hrníčky. A nebudete tomu věřit, tam kde je obalovna, tam mají všichni vyasfaltované vjezdy. Nezdaněné.

Navíc podívejte se, jak řešíme blbce... nevraždíme je. Necháme je vyhynout. Všimněte si, že ti největší dobrotrusové, eurohodnotáři a elitní kazatelé dobra nemají prakticky žádné děti. Ani ti vysokoškolsky vzdělaní budoucí politici a korporátní manažeři je nemají. Nány z Kliniky budou mít možná jedno, ale víc ne. Čím víc eurohujer, tím méně harantů. O třetích pohlavích a podobných ani nemluvím. 

Nemusíme dělat nic, stačí počkat. 

Na druhou stranu, děti mají evangeličtí i katoličtí Vidláci. A ti obyčejní dělníci hákující někde ve Škodovce i pásu. Znám několik uklízeček, které chodí na dvě šichty zaráz, aby jejich děti mohly na kroužek. Znám dost lidí s jednou nohou v bídě, kteří ale mají velké rodiny. Tohle bude za dalších třicet let to, co potáhne. Klinikáři, eurofederalisté a jim podobní, ti vyhynou.  Jejich doba pomine bez jediného výstřelu. 

Ale kdyby náhodou byla ta EU dobrý nápad, máme jich tu dost, abychom byli včas na straně vítězů. Stejně tak jsme sice měli Masaryka, který Rakousko rozbíjel, ale na druhou stranu většina čechů to za Rakousko dobojovala až do konce. To kdyby to dopadlo jinak. I kdyby Rakousko první světovou vyhrálo, co myslíte, že by bylo? Za pár let by byla od Karla II. amnestie pro legionáře a jelo by se dál. A nikdo to nemusel nikdy sepisovat a dávat do nějakých protokolů siónských mudrců. 

Před sto lety se republika postavila kolem národa Československého, který nikdy neexistoval. Masaryk ho ale udělal, abychom my Češi nebyli jen největší menšinou. Vytáhly se husitské tradice, ale většina národa byli katolíci. První ministr obrany byl Francouz, ale legionáři si stejně dělali co chtěli. Prostě všichni tak nějak věděli,jak je to ve skutečnosti, ale navenek jsme drželi basu a nechali velmoci si myslet svoje. 

Naše vlastenectví je také takové neoficiální. Je tam někde v podhoubí. Tu a tam lehce vyleze, to když si někdo tahá z klína vlajku. Ale je tam. Je ho tam dost. Obejde se bez velkých řečí a bez velkých myšlenek. Vystačí si s tou jednou jedinou... Tady jsme doma. Došli jsme k Řípu, tady je to naše a ať si kdo chce co chce říká a kdo chce co chce dělá, zůstane to tak. možná to nebudeme moci napsat vedle velkých Němců do zákonů. Možná se to nebude říkat nahlas, aby sluníčkáři nekecali. Ale stejně to tak zůstane. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Češi jsou v kurzu,každý by je chtěl na práci.
A právě i proto,vidím dalších sto let příznivě.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsem si jist, zda by každý chtěl Čechy ale dejme tomu že ano, ale Ukrajince stopro. No a že by Ukrajinci díky takové poptávce viděli dalších sto let příznivě se mi nějak nezdá. Ukrajinec je v pr.. no a my díky montovnám podle mě taky. První větší krize, která bohužel zajisté už nejspíše ťuká na dveře to ukáže v celé své nahotě. Málo kdo bude mít zájem o Čechy a protože Ukrajincům už nebudou dávat za práci 150 na hodinu ale jen 50, tak ti zase nebudou mít o takovou práci zájem, protože by je ubytování a cestování doslova o ten výdělek připravilo. Ale byl bych rád optimista jako jste Vy

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://abuyzithromaxi.com/ ">buy azithromycin online australia</a>

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://buyplaquenicv.com/ ">where is thw cheepesr place to buy plaquenil</a>

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">zithromax pills</a>

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamagra fedex <a href="https://vskamagran.com ">kamagra london</a> kamagra uk prices

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moc hezké - není tu ale přání otcem myšlenky?

Zatím bez slepic

Já ten slavnostní a optimistický článek od Vidláka beru!!

Kromě přání, která jsou otcem myšlenky existuje totiž jak známo jev, kterému se říká "sebenaplňující se předpověď".

Já ten ten Vidlákův svět beru!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trošku zmírním optimismus. Mnoho z toho, co je v článku popisováno jako přednost, považuji za nectnost. Ať chceme nebo ne, i v říši lidské je soutěž-konkurence. Ona třeba ta šedá ekonomika pomůže přežít, ale na nějakou velkou celosvětovou ránu to určitě nebude. Nevytvoříme hodnoty, nestaneme se alespoň velkými. Onen optimismus nakonec dává i odpověď na naše ekonomické postavení. Montovna, robotárna. Taková malá Čína v Evropě. Jakmile o onen čínský statut přijdeme, nezbude nám nic jiného než přejít z šedé do černé. Věřte, onen vzrůst platů za který naši sociální předáci tolik bojovali, bude právě stát za oním propadem a začátkem vážných ekonomických problémů.
Ta chvíle hojnosti se nám škaredě protáhne do údobí, jak nám to říkal ten největší politik světa a všehomíra Havel, blbé nálady

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si uvést i něco, co je sice trošku mimo optimismus, leč postihuje realitu.
Zdroj,http://casopisargument.cz/2018/10/27/trumpuv-poradce-rika-ze-peking-odm…

z něhož uvádím:

"Larry Kudlow, Trumpův poradce si stěžuje, že Čína vůbec nevysílá žádný signál, že chce splnit americké podmínky tak, aby mezi oběma zeměmi nastal průlom."

"Pokud nedojde k žádnému pokroku v dalších týdnech, pak se očekává, že USA budou navyšovat cla, a sice z 10 % na 25 %. Trump dále hrozí, že uvalí cla na všechny dovozy z Číny."

Nanejvýš krásná formulace "splnit americké podmínky". To asi Číňany zahřálo u srdce. Již vidím jak se národ s několik tisíc roků hrdou historií kloní před "národem" s dvěstěletou vyvražďovací epochou.

Čekají nás velice zlé časy.

Zatím bez slepic

Problém zdánlivé absence čínského signálu spočívá v oblasti jazykové.
Slovo je totiž (jak věděl už nositel Nobelovy ceny I.P. Pavlov) "signál signálů".

A v diplomatické čínštině kriticky chybí slovo-signál, ekvivalentní českému "NASRAT !!"

To čínské ticho je třeba číst jako "......" , tedy akusticky vytečkovaný výšezmíněný signál signálů.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokyny typu "NASRAT", "POSRAT", "ZESRAT", "ROZESRAT" a "DOPOSRAT" má v pácu Ukrajina. Podle masivního množství černozemě očividně ozkoušeno pro stavy normální (čili občas i radostné); a podle množství bažin i pro stavy "jde to samo a rychle" čili "salmonelární"!

Zatím bez slepic

Čína se už asi cítí na převzetí role světového hegemona, který bude diktovat podmínky, takže signály vysílá, a to silně nepříjemné pro USA. Prostě je nepovažují za rovnocenného partnera. Larry Kudlow je pak mužem zcela nevhodným pro svou pozici, když je nadále přesvědčen, že USA jsou největší, nejskvělejší a nejlepší zemí na světě, které zbytku světa diktují, co má dělat. Ne, Čína záměrně salámovou metodou nutí USA k dalším a dalším ústupkům z pozic. Viz Spratleyho a Paracelské ostrovy, které patří daleko více Vietnamu, Filipínám a Malajsii s Brunejí než Číně, která je obsazuje, a nákup dluhopisů USA, které naposledy kupovala Belgie a Japonsko. Čína jako další krok zřejmě oznámí, že přestává přijímat a kupovat dluhopisy USA a od všech států přestává přijímat platby v USD. Také posílí Asad v Sýrii, Kim v severní Koreji a zřejmě bude instalován proruský režim v Libyi. Vidíme v přímém přenosu konec hegemonie USA, ale naši politici dosud ještě nevystrčili zadky z řiťi USA. Bude se válčit? Asi ne, minimálně hned. Zato zažijeme ekonomickou krizi a zřejmě ji spustí obchodní válka Čína - USA. Evropa by se neměla v konfliktu angažovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Boha jeho Vidlak... akoze neser ma. Bo si ta najdem a vysvetlim ti to pekne po nasom :D ty narode Ceskoslovensky :D
Poobede idem kuknut na ten jeden moderny tank T72 a snad ziadna Felicia nenabura :D
citujem idnes..Prahu čeká unikátní vojenská přehlídka, ukáže se i nejnovější tank :D :D .. jeden tank je dobry zaciatok... :D

Zatím bez slepic

Národ československý byl vymyšlen proto, aby mohlo vzniknout Československo.

Měli Slováci vymyšlený nějaký jiný plán, pokud by Československo nevzniklo ? Nemělo ! Pravděpodobně by Slováci dále byli součástí nějakého nového Uherska. Neměli vybudovaný žádný základ, aby mohli tuto část Uher ovládat sami. Neměli úředníky, učitele, neměli by ani zastání u velmocí, neměli svou historii, ...
Myslím si, že Češi udělali pro Slováky hodně, ani ne tak z lásky, ale proto, že je pro svou věc také nutně potřebovali. Otázka, komu pomohlo Československo víc, zda Čechům, Moravanům, Slezanům, nebo Slovákům, je zbytečná. Pomohlo všem, před velkými národy kolem, Před Němci, Maďary, Poláky.

Zatím bez slepic

Jasně, vidím u vás smajlíka, ale přesto... Stejně jako v předchozím Vidlákově textu píšete rychleji, než zjevně rozumíte.
a) Ať se nám to líbí nebo ne, československá státnost se o tezi Československého národa o dvou kmenech opírala. To je historický fakt.
b) Vidlák jasně píše, že takový národ přitom NEEXISTOVAL.
c) Chcete to tedy Vidlákovi vysvětlit "po vašom" (smajlík) za to, že říká, že národ československý byl výmysl?

Vychází mi tedy z toho, že pak musíte být v srdci vy buď oním bájným Čechoslovákem (jehož se vidlákovo tvrzení dotklo), nebo nerozumíte dost dobře česky psanému textu, nebo jste přepjatě emotivní a už jen kombinace slov "národ" a "československý" ve vás nastartuje tak silné emoce, že vám brání porozumění jednoduchému textu. Myslím, že třetí z možností je velmi nebezpečná pro vás i vaše okolí, ale dá se s tím pracovat. Neberte to jako útok na sebe. Jen mě prostě vaše reakce naprosto udivují.

Zatím bez slepic

Zjavne mas problem rozuiet slovenskemu textu... ale i to sa da riesit :D
Sa mi pacia tie kydy o tom ako by a keby by bolo by.
Na vlkovi si precitaj - a mas to v cestine, tomu snad budes rozumiet a aj pochopis - ako doslo akoze k pripojeniu SK. Slovom 250 nejakych dejatelov napisalo nejku listinu a velmoci to brali, Masaryk to bral, lebo sa im to hodilo.
A pis pomalsie, aby si rozumel svojmu textu :D genius

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

OK. Třeba jsem ten nedovtipa já. Dokážete mi, prosím, tedy vyložit nějak polopaticky:

"Boha jeho Vidlak... akoze neser ma. Bo si ta najdem a vysvetlim ti to pekne po nasom :D ty narode Ceskoslovensky :D
Poobede idem kuknut na ten jeden moderny tank T72 a snad ziadna Felicia nenabura :D
citujem idnes..Prahu čeká unikátní vojenská přehlídka, ukáže se i nejnovější tank :D :D .. jeden tank je dobry zaciatok... :D"

S čím tedy máte problém? Vidlák totiž napsal, že národ československý neexistoval. Proto nechápu, proč jste tak vystartoval.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ještě doplním - Vidlák napsal dokonce i to, že tak Masaryk učinil, protože se to jemu i Čechům hodilo. Jednoduše Vidlák vyjádřil skutečnosti, které zjevně zastáváte. Proto mi jaksi stále není jasné, co mu vytýkáte.
Upřímně, obávám se, že tady vedete spor s vlastní představou o Vidlákově textu, nikoliv s textem samotným.

Zatím bez slepic

daj si studenu sprchu a frote uterak... ulavi sa ti mojko :D

Zatím bez slepic

Děkuji za příklad dokonalé a neprůstřelné argumentace. Jednoduše - jen prudíte, což?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Češi, Moravané a Slezané jsou mistři v pasivní rezistenci. Navenek nadšené nebo tolerované přijetí myšlenky těch našich zářných vůdců, ve skutečnosti se obyvatelé chovají dál podle svého. Dá se to vyjádřit i arabským příslovím: "Psi štěkají a karavana táhne dál."
Pasivní rezistence je nejhorší forma odporu. Všechno, co ti lidé dostanou udělat, tak nějak nešťastně zkazí. A vše proběhne tak šikovně, že nikdo za chybný výsledek nemůže. Podezřelých je tolik, že určit mezi nimi jednoho viníka je nemožné. Naplnění myšlenky přesně podle instrukcí ad absurdum. Tato forma odporu spolehlivě nahlodá každý režim. Přiváděla k šílenství Hitlera, Heydricha, komunistické nomenklaturní kádry, teď sluníčkáře, eurohujery a hlasatele jediných správných euroidejí. Tím, že nás nazývají zaprděnými čecháčky, za které se ve světě stydí, jen dokazují, jak moc účinná forma odporu to je. Plácejte si, co chcete, ale lidé se realizují doma, mezi přáteli, na svých chatách a chalupách. Nazývají nás malým hobitínem, jenže nějaké velké ideje a jejich šíření od nás nikdo nemůže čekat. Všem připadáme studení, rezervovaní, odměření, nedůvěřiví a dlouho trvá, než si některé lidi pustíme k tělu. Takový národ se těžce vyhlazuje.
Úplně nejvíc podobný styl dovedli k dokonalosti Chodové. Zatímco na Šumavě bylo české obyvatelstvo v průběhu staletí postupně asimilováno německým, u Chodů to bylo naopak. Tvrdé palice důsledně asimilovali všechny Němce.
Nejvýznačnějším indikátorem výše pasivní rezistence obyvatelstva je humor a nové vtipy. I když někdy lidé nemají náladu už ani na ty vtipy. To je pak blízko před převratnou událostí.
Tak několik vtipů z období socialismu a prvních let kapitalismu:

SEDM DIVŮ SOCIALISMU
Každý měl práci.
I když měl každý práci, nikdo nic nedělal.
I když nikdo nic nedělal, plán se plnil na 100%.
I když se plán plnil na 100%, nikde nic nebylo.
I když nikde nic nebylo, tak měl každý všechno.
I když měl každý všechno, tak všichni kradli.
I když všichni kradli, nikdy to nikde nechybělo.

SEDM DIVŮ KAPITALISMU
Nikdo nemá jistou práci.
I když nemá každý práci, všichni pracují.
I když všichni pracují, plán se neplní na 100%.
I když se plán neplní na 100%, všude všechno je.
I když všude všechno je, každý nemá všechno.
I když nemá každý všechno, kradou ti, co mají všechno.
I když kradou ti, co mají všechno, nikoho nikdy nechytili a všude něco chybí.

Hádají se Marx, Engels a Lenin, zda je lepší manželka nebo milenka.
"Zásadně manželka," říká Marx. "Aby mohl člověk dělat revoluci, potřebuje mít jisté zázemí."
"Manželství je buržoazní přežitek. Jedině nejistota s milenkou udrží revolučního ducha v pohotovosti", tvrdí Engels. "Co ty o tom soudíš, Lenine?"
"No, nejlepší je mít manželku i milenku. Manželka si myslí, že jsi u milenky, milenka si myslí, že jsi u manželky a ty můžeš být v knihovně a učit se, učit se, učit se."

V pokročilém komunismu nebudou v ložnicích postele. Proč?
1) Sportovci budou spát na vavřínech.
2) Umělci budou mít na růžích ustláno.
3) Komunisté budou bdít.
4) Ostatní budou sedět.

Brežněv se chlubí:
"Mám nového koníčka, sbírám politické vtipy o sobě."
"A kolik jich už máte?"
"Zatím jen dva a půl lágru."

Stranický úkol od Stalina

Sovětská policie, Rudá armáda a KGB mají za úkol od Stalina prokázat, která z těchto organizací je výkonnější v chytání imperialistických agentů. Jejich úkolem je vypátrat králíka v lese.
Sovětská policie rozmístila po lese zvířecí informátory. Ti vyslýchají rostlinné a minerální svědky. Po tříměsíčním pátrání vydá sovětská policie prohlášení, že králíci neexistují.
Rudá armáda po dvou týdnech bez jediné stopy nakonec spálí celý les a zabije tak všechno živé, včetně králíka. Nikomu se, samozřejmě, neomluví. Ten imperialistický králík si to přeci zasloužil.
KGB jde bleskurychle na věc. O půl hodiny později táhnou z lesa příšerně domláceného medvěda, který řve: "Přiznávám se, přiznávám se, jsem králík. Jsem králík!!!"

Petrohradskou Ermitáž prochází skupinka turistů s průvodkyní a přijdou k obrazu, na kterém je kupka sena ze které trčí dva páry nohou.
Průvodkyně povídá: "Toto dílo se jmenuje Lenin ve Finsku."
Jeden turista se ptá: "Aha, takže ty nohy špičkami nahoru, to jsou nohy Lenina?"
"Ne, to jsou nohy Naděždy Krupské."
"Aha, takže ty nohy špičkami dolů jsou nohy Lenina?"
"Ne, to jsou nohy Lva Trockého."
"A kde je Lenin?"
"Ve Finsku."

Chlap umře a příjde do pekla. Před samotnými mučícími komorami stojí Satan a ptá se ho:
"Tak co, ty smrade. Chceš do socialistickýho pekla, nebo do kapitalistickýho?"
Chlap se zeptá: A co mě čeká v socialistickým?
Satan: "No, tam tě každý den přibijou velkýma hřebíkama za ruce a nohy na zem, a pak přes tebe bude celý den jezdit takový ten buldozer na urovnávání asfaltu."
Chlap: Uf, to je teda maso. A co kapitalistický peklo?"
Satan: "No, tam tě každý den přibijou velkýma hřebíkama za ruce a nohy na zem, a pak přes tebe bude celý den jezdit takový ten buldozer na urovnávání asfaltu."
Chlap: "Ale vždyť to je to samý! Jakej je v tom rozdíl?"
Satan: "No, žádnej... Ale přesto bych ti radši doporučoval to socialistický."
Chlap: "A to jako proč?"
Satan: "No, protože v socialistickým pekle jednou chybí hřebíky, jindy kladivo, potřetí není nafta pro buldozer... Co jsem tady, tak nepamatuju, že by někdy válcovali..."

Před Národním divadlem osloví jeden pán druhého: "Víte, jaký je rozdíl mezi Národním divadlem a námi? Národní divadlo ma východ z nouze a my máme nouzi z Východu."
Druhý vytáhne příslušnou placku a zeptá se: "A víte, jaký je rozdíl mezi Národním divadlem a vámi? Národní divadlo tady zůstane a vy půjdete se mnou." A on na to: "Víte, jaký je rozdíl mezi námi dvěma?" "Ne." A vytáhne příslušnou placku a říká: "Vůbec žádný."

Brežněv přijede do jedné rozvojové země a koná se slavnostní přehlidka. Obyvatelstvo shromážděné na náměstí nadšeně volá: "Ubamba Brežněv, ubamba Brežněv!" Státník je potěšen, jak jej tam mají rádi. Když dorazí do hotelu, jde na záchod. Stoupne si k pisoáru a vedle něj čurá malý chlapeček, divně se na něj podívá a říká: "Taková velká slavná muž, a tak malá ubamba."

"A jak to vlastně je, po tom Pražském jaru?" pta se zahraniční dopisovatel. "Jsou Rusové teď vašimi bratry nebo přáteli?" "Bratry, samozřejmě. Přátele si člověk může vybrat!"

Primáš cikánské kapely šel na magistrát pro registraci. Když po dlouhé době vyšel a netrpěliví cikáni ho obklopili, jenom mávl rukou a zavrtěl záporně hlavou.
"Jak to, že nás nezaregistrovali?" rozčilovali se muzikanti.
"Ále pýtali sa, či sme hrávali Tisovcom. Povedal som, že hej."
"Aj, ty somár. A čo ďalej?"
"No a či sme hrávali bolševikom. Aj to som musel priznať."
"Ty starý chumaj. Přečo si im nezalhal?"
"Ako som mohol, keď tam všetci seděli."

Náš pionýr navázal korespondenci s ghánským pionýrem. V prvním dopise mu africký chlapec napsal:
"Máme se dobře. Jsou prázdniny, celý den se koupeme, jíme banány a chodíme nazí."
Náš pionýr mu odpověděl:
"I my se máme dobře. Taky máme prázdniny, taky se koupeme, a kdybychom celý
den jedli banány, taky bysme chodili nazí."

Hajný přijde na mýtinku v lese a vidí ze země trčet hlavu.
"A ty si kdo?" ptá se jí.
"Já jsem, prosím, zarytý komunista."

"Kde se teď nachází kapitalismus?"
"Na okraji propasti."
"A socialismus?"
"Přece jako vždy o krok před kapitalismem."

Za komunistů šlo 40 let všechno do prdele...
Dnešní vlády znají zkratku a usilovně ji používají už 30 let.

Sedmdesáté roky, Sovětský Svaz.
Na poradě se šéfredaktory stranického tisku se Brežněv zamyslí a povídá:
"Teda, soudruhové novináři, to vám povím, že ty časová pásma jsou celosvětový problém. To jsem chtěl nedávno probrát s Indirou povstání v Kašmíru, zavolám jí a ona je právě ve vaně. Řeknu vám, trapas. Jindy zase, jdu takhle z oběda a říkám si, brnknu Ronaldovi a urovnám s ním ty problémy s raketami. No v USA bylo právě půl páté ráno a Ronald ješte spal. Byl tak nasraný, že z dohody sešlo. Nebo, volám papežovi do Říma, jak se mu daří po tom atentátě no a ono to bylo hodinu před ním."

U hory Říp archeologové objeví dvě kostry. Objevil se názor, že by to mohli být Cyril a Metoděj. Kdosi navrhl: "Pošleme je k soudruhům do Moskvy, tam jsou skuteční odborníci." A tak se stalo, když před tím pietně uložili oba kostlivce na cestu do polstrovaných rakví s národním znakem. Asi za měsíc přišla z Moskvy krabice od bot a tam naházené kosti a uvnitř ještě lístek: "Jsou to oni."
Češi nad tím kroutily hlavami a po čase si dodali odvahy poslat soudruhů dotaz, jak vlastně ke svým závěrům došli. Tentokrát přišel dopis, ve kterém bylo pouze napsáno: "Přiznali se."

Ve vězení na Kubě se na cele sejdou tři chlápci.
Jeden říká: "Já jsem tady proto, že jsem chodil pozdě do práce. Že prý jsem se tak snažil snížit produktivitu práce."
"To mě zavřeli, že jsem chodil do práce moc brzo. To prý dokazovalo, že jsem kapitalistický špión."
"Já jsem tady kvůli tomu, že jsem do práce chodil vždycky přesně na čas. Říkali, že to dokazuje, že mám americké hodinky!"

Za totality na jedné malé vísce měli obchod s nápisem:
"MASO ZELENINA"
Netrvalo dlouho a šprýmař odstranil ze slova zelenina první E.

Sejdou se tři muži v koncentráku.
První se ptá těch dvou: "Hej hoši, proč jste tady?"
Druhý mu odpovídá: "Já sem Sergej Iljič a byl jsem proti soudruhovi Gargarovovi."
Třetí říká: "No vidíš, já jsem byl pro soudruha Gargarova."
A první na to: "No a já jsem soudruh Gargarov."

Na počest událostí před 30 lety se koná demonstrace, kde lidé provolávají místo: "Máme holé ruce" současnější: "Máme holé zadky!"

Anketa před 40 lety:
Otázka: Máte rádi Sovětský svaz?
Odpověď ano - 2 body
Odpověď ne - 2 roky
I dnes je dotazník aktuální, jen se místo Sovětského svazu ptají na lásku k USA, EU, genderovým tématům, ...

Pět zásad života za socialismu a kapitalismu:
1) Nemysli!
2) Když myslíš, tak nemluv!
3) Když myslíš a mluvíš, tak nepiš!
4) Když myslíš, mluvíš a píšeš, tak nepodepisuj!
5) Když myslíš, mluvíš, píšeš a podepisuješ, tak se nediv!

Zatím bez slepic