Nikdy není pozdě

Autor
Štítky

Nikdy není pozdě přiznat chyby.

Nikdy není pozdě na nápravu věcí.

Nikdy není pozdě začít konat dobro.

Období chřipek a respiračních onemocnění končí v březnu. Přichází jaro a s ním odezní i covid.

Kdybych byl premiér, využil bych tuto příležitost a přiznal chyby, které se staly a které jsem udělal. Vystoupil bych před občany a řekl bych, že jsem příliš naslouchal všem poradcům, placeným veřejně či skrytě globálními farmaceutickými koncerny, všem důležitým osobám z nadnárodních organizací a struktur všeho druhu, které prosazovaly různá špatná a ještě horší řešení. Řekl bych občanům, že dnes už je zřejmé, v čem byly naše kroky proti pandemii nesprávné, přehnané a škodlivé. Omluvil bych se občanům a požádal bych je o svolení k nápravě věcí.

Vzápětí bych udělal jedinou rozumnou věc, která měla být udělána již před rokem, od samého počátku období covidu. Vytvořil bych národní skupinu odborníků a zástupců veřejnosti a dal bych jim pravomoce navrhovat řešení. A jejich návrhy bych se důsledně řídil při dalších rozhodnutích vlády. Taková skupina odborníků ale musí mít logiku a mohla by vypadat například takto:

Po třech hlavách z každého oboru, který je podstatný v souvislosti s případem covid.

3 epidemiologové

3 lékaři z praxe

3 vakcinologové

3 ekonomové

3 vládní legislativci

3 podnikatelé

3 živnostníci

3 zaměstnanci

3 zástupci umělecké obce

3 důchodci

3 studenti

3 … (nechť čtenář doplní, na koho jsem zapomněl)

 

Každá trojice budiž určena takto:

1 zástupce navržený vládou

1 zástupce navržený profesními spolky

1 zástupce navržený peticí občanů

Vzhledem k tomu, že nás čeká ještě mnoho měsíců a možná let, kdy budeme řešit covid a očkování proti němu, ekonomické, zdravotní a společenské důsledky minulého období chyb a zmatků, bude mít taková skupina ještě mnoho práce a stále by mělo smysl ji ustanovit. O svých doporučeních vládě by rozhodovala samozřejmě hlasováním.

Hlasování je podstatná maličkost. Traduje se, že logiku má hlasování prostou většinou. Já jsem jiného názoru. Prostá většina nestačí. Je-li veřejnost rozdělená půl na půl, a to často je, potom prostá většina znamená často většinu jednoho nebo několika málo hlasů a v důsledku je potlačen názor a zájem té druhé poloviny, která hlasování nevyhrála. Proto má smysl požadovat při hlasování většinu tří pětin, dou třetin nebo tří čtvrtin. Potom totiž musí mít zvolené řešení charakter skutečného kompromisu a musí být výhodné a přijatelné pro všechny. A skupina bude jednat, diskutovat a uvažovat o možných variantách řešení tak dlouho, dokud se v potřebném počtu neshodne.

Kdo dočetl až sem, bude odměněn mým návrhem a doporučením, co dělat a čím začít dnes, když končí chřipková sezóna a přichází jaro. A důvěra ve vládu je v troskách. A nálada lidí je mizerná. A jejich zdraví podlomené. A stav ekonomiky je nedobrý až zoufalý.

Kdybych byl premiér dnes, nemaje (prozatím) v zádech skupinu, o které byla řeč v první polovině tohoto textu, navrhoval bych občanům a doporučoval vládě následující kroky:

 

  1. Po Velikonocích bych poslal do škol děti a studenty všech základních a středních škol. Plán jejich testování bych zrušil bez náhrady. Pro všechny občany bych zrušil povinnost nosit cokoli na obličeji v exteriérech. Zrušil bych uzavření okresů.

  2. Za dalších 14 dní bych zrušil testování v zaměstnání. Vrátil bych do škol všechny vysokoškoláky. Zrušil bych povinnost nošení respirátorů a roušek v interiérech.

  3. Za dalších 14 dní bych otevřel všechny uzavřené provozy.

  4. Za dalších 14 dní bych uvolnil všechna omezení cestování z ČR ven a zpět do ČR pro občany České republiky.

  5. Za dalších 14 dní bych povolil koncerty, divadla, demonstrace a všechny ostatní veřejné akce.

 

Současně a průběžně bych místo zákazů a příkazů začal doporučovat a vysvětlovat.

- že nemocní mají zůstat doma, dokud se neuzdraví, aby nešířili nákazu

- že prevence je možná a důležitá

- že máme vitamíny a léky

- že pro každého je na telefonu lékař

- že pro nemocné je k dispozici osobní zdravotní dohled, i když se léčí doma

- že máme k dispozici dobrovolné očkování

- že vakcíny nemají politickou příslušnost

- že strach oslabuje imunitu

- že zdravá strava a zdravý pohyb imunitu posiluje

A tak dále…

 

Kdybych byl občanem a slyšel premiéra, který říká a dělá takové věci, byl bych schopen a ochoten mu znovu věřit a zapomenout na chyby, které dříve udělal. Na vysvětlování a doporučování bych reagoval vstřícně a zodpovědně a byl bych rád, že mám takového premiéra, kterému rozumím.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.3 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

No Vlastimile... asi Vás zklamu... koroňáčka se nikdo nezeptal, jestli fakt odezní. Už od pondělka jsou skutečná čísla nakažených nad predikcemi Masterových grafů. Takže opticky to vypadá na pokles, ale ve skutečnosti se zase něco změnilo a kromě toho, že opatřeními šlapeme na brzdu, začalo zase něco šlapat na plyn. Jo, empirická zkušenost se zase potvrzuje... v Německu to roste, tož za nedlouhou dobu to poroste i u nás. 

Navíc sleduju, jak všichni ve Vidlákově venku odložili roušky, jak se shlukují na hřištích, jak si děti zase hrají ve velkých kolektivech... jak se zase všichni navštěvují... Nechci být poslem špatných zpráv, ale já to na nějaké rozvolnění moc nevidím. A pokud se rozvolní, bude se vzápětí zase zavírat... Prvek očekávání je tu a následovat bude prvek zklamání. 

Jsem hrozně zvědavý, jestli dojde alespoň na ten návrat dětí do škol.... a pokud ano, na jak dlouho. 

Strašně moc si přeju, abych se mýlil, ale konec chřipkové sezóny a tím pokles řádivosti covidu, to je ještě jedno velké JESTLI. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (61 hlas)

Naordinoval bych jim internátní výuku. Jako je zvykem ve Velké Británii. Máme hromady prázdných ubytovacích zařízení. Máme rodiče, co piští, že dopady na děti budou na desítky let. Tož, zabijme dvě mouchy jednou ranou. Místo státní podpory za nic dejme státní podporu za něco. Nechť se ubytovací zařízení otevřou pro internátní výuku dětí. Zamezíme tím mezigenerační setkávání, dáme dětem výuku a práci celému sektoru národního hospodářství. Letos bych zrušil prázdniny. Jako to bylo v roce 1945, kdy nastoupili vysokoškoláci do škol hned po osvobození, aby dohnali, co se dalo. Když se letos zruší dětem prázdniny, mohou dohnat výpadky ve výuce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)

Kdo říká internáty, říká šikana.

Internáty, děcáky a vojna nám ukazujou, jak to funguje, když se nehlídá.

Aby to nenadělalo víc škody než užitku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

radu zavedení internátní výchovy jako v Malé Británii zkuste doplnit radou zavedení nošení uniforem tamtéž, jako na Eton College například. Zdejší pravdotrusové vás jistě pochválí.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Školní uniformy v Anglii jsou důkazem odvěké demokracie, které je takto zasévána do dětí jakožto záruky budoucnosti národa. Oproti tomu školní uniformy třeba v bývalém SSSR byly jasným důkazem totality, která ohlupovala neviňátka již od útlého věku. Pak se člověk nemůže divit, že v dospělosti mažou novičok na kliky, byť je to plyn.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Nevím, co Vám dnes Vaše děcka provedli, ale já nějak nemám zájem na internátní inkluzní výchově pro ty svoje. Děsím se.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

chodí 1-4 trída do škol a vyšší třídy mají prezenční/distanční výuku na směny. Na číslech "pozitivních" se to nijak neprojevilo, resp. pravidelné testy (2x týdně rychlotest) ukazují, že mezi dětmi je spíše menší procento pozitivních, než v celkové populaci.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Momentálně jsou ve třech spolkových zemích (Vídeň Hradsko a Dolní Rakousy) opět uzavřeny všechny školy a učí distančně. Mají prodloužené velikonoční prázdniny a v týdnu od 6. dubna opět distanc. O návratu k různým způsobům rotování ve školách se bude rozhodovat 12. dubna podle vývoje situace:
Wienerzeitung 25. 3. 2021 - "...Der Fernunterricht gilt für alle Schüler in den Bundesländern Wien, Niederösterreich und Burgenland von 6. bis 9. April. Ob dann ab Montag, 12. April, die Rückkehr zum bisherigen System mit Präsenzunterricht in den Volksschulen und Schichtbetrieb mit geteilten Schulklassen in Mittelschulen und allen anderen Schulen erfolgt, ist zwar geplant, aber noch nicht sicher. "Was dann sein wird, muss man immer wieder neu bewerten", sagte Faßmann. Jedenfalls trat er der Darstellung strikt entgegen, dass es sich nach den Osterferien um eine Verlängerung der Ferien handle. Es handle sich um Distance learning, für längere Ferien wäre eine Gesetzesänderung nötig, erläuterte der Ressortchef..."
https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/oesterreich/2097843-Be…

Testování ve školách odhalilo 5000 nakažených, z nichž 3500 bylo potvrzeno PCR testy. 284 tříd mazalo do karantény a některé školy musely být uzavřeny celé.

Momentálně je v uvedených sp. zemích totální špéra se zákazem vycházení 24/7 a zavřenými obchody.

Nesmíte věřit českým médiím, protože ta už zcela otevřeně lžou.

Jo, a ještě něco k výsledkům škoního samotestování ve výše zmíněných spolk. zemích:
https://www.schule.at/bildungsnews/detail/neue-regelungen-nach-ostern-a…
Hlavní viroložka přiznala, že je na h...dvě věci, protože testy jsou málo citlivé. Dále sdělila, že na školní PCR testování nejsou dostatečné logistické kapacity. Takže momentálně budou vyhodnocovat a pak sdělí, co dál.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

K Rakousku? stačí si pustit jejich TV (ZIB na ORF2) letí do neskutečného průseru.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

píšete už ne. Také by se dalo dočasně ne, nebo s výjimkou výše jmenovaných spolkových zemí.

Obšem důvodem omezení výky nemí rozšíření Covidu na školách, ale obecný nárůst nemocných / pozitivních / počtu testů / incidence / hospitalizovaných (nehodící se škrtněte).

Jelikož nejsou (veřejně) dostupná data ze kterých by se dalo zjistit v jakých věkových (sociálních, ...) skupinách nárůst probíhá, není možné (chtěné) přijmout cílená opatření a zase jednou přichází univerzální lockdown.

Tím bychom se (zase jednou) dostali k otázce smysluplnosti vládních opatření ...

Ke konrétním číslům:
1/ Wiener Zeitung (25.03.2021)
"Bei den seit den Semesterferien im Februar an allen Schulen in Österreich durchgeführten Selbsttests sind demnach rund 5000 positive Corona-Fälle entdeckt worden. Bei fast 3500 Personen haben sich dann bei PCR-Nachtests bei Schülern und Lehrpersonal die positiven Fölle bestätigt"

Tzn. žáci + učitelé + pomocný personál dohromady 3.500 pozitivních PCR testů.

2/Schule.at (25.03.2021)
"5.000 positive Resultate seit den Semesterferien
Insgesamt wurden bei den seit den Semesterferien durchgeführten Schul-Selbsttests 5.000 positive Resultate registriert. In etwa zwei Drittel der Fälle war dann auch der PCR-Test positiv. "

5.000 pozitivních rychlotestů a 1.666 pozitivních PCR testů.

První stupeň má ca. 345.000 žáků (+ učitelé + pomocný personál). Testuje se 2x týdně. Od pololetních prázdnin uplynulo 6 týdnů.
Zjednodušeným výpočtem 3.500 / 345.000 zjistíme, že ca. 1% z testovaných bylo pozitivní. V ČR se dle ministerstva tento poměr pohybuje kolem 30% (Vývoj denního poměru (v %) počtu osob s nově prokázaným onemocněním a celkového počtu provedených testů podle indikace).

Váš výrok "Hlavní viroložka přiznala ..." je silně zavádějící. Konkrétně lze ve článku najít následující výroky:
""Kritiker sagen, unsere Tests seien zu wenig sensitiv", so Faßmann. "
"Auch die Virologin Monika Redlberger-Fritz meinte: "Natürlich wünsche ich mir, dass alle Tests nach der PCR-Methode durchgeführt werden.""

Na takové výroky mohu reagovat jen takto: Kritici říjají, že aktuální strategie vlády je na dvě věci.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

In reply to by blbec pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...kritici říkají..." :-)))))
Vy jste fakt boží, nechcete se přihlásit do vtipu za stovku?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

že nejsem špatnej, ale boží ... No, nevím. :-)

Ale konec srandy. Pro čtenáře kteří vládnou němčinou asi jako já češtinou: Měla to být narážka na (imho) obsahuprázdnou bublinu pana Fassmanna, odborníka na geografii, školství a nyní i na tématiku očkování, t.č. rakouského spolkového ministra školství. A jedné paní viroložky.

Rychlotesty nejsou "málo citlivé", ale jsou - jak správně občan píše - více méně na ho.no. Protože generují několikánásobné počty falšně pozitivních (a neznámý počet falešně negativních). A tak, by jistě bylo bohulibé je nahradit testy neomylnými a na 100% přesnými.

Mne ale zajímá v první řadě otázka zda a v jakém rozsahu je vůbec testování na školách smysluplné a jaký eventuální přínos od něj lze očekávat.
Tato zásadní otázka zůstává, bohužel, nepoložena a nezodpovězena.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by blbec pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nad tím bychom se také měli zamyslet, protože hygiena je konstrukt, kterým společnost utlačuje mladé a pokrokové smažky, squatery, klinikáře i samotného pana Bartoše.

Přitom se snadno můžeme přesvědčit, že mytí netřeba, bezdomovci se také nemyjí a kolik jich je.

Měli bychom se hluboce zamyslet nad smysluplnosti hygieny. Vždyť i Král Slunce se myl jen jednou za rok, protože největší vědecké mozky té doby věděly, že mytí otvírá póry a tudy nemoci vstupují do těla.

Na dvoře Versaille byl několikacentimetrová vrstva bláta a hoven a přesto to byl ten nejskvělejší palác v Evropě. Čůralo a kadilo se tam na chodbách.

Je třeba s končit s utlačováním lidí hygienou. Ať si to každý rozhodne sám. Děti by se neměly učit se mýt, ať se svobodně rozhodnou až v dospělosti.

Bakterie ani nejsou, nikdo je nikdy neviděl a koukání do mikroskopů nic nedokazuje. Stačí se tam nedívat.

Příště si dokážeme, že Slunce je 12stranná krychle a to, že se nám zdá kulaté je jen vlivem placatosti Země s dutinou uvnitř, ve které jsou hvězdy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

"Týýý, Dežoooo, poď umyt maleho Laca." Dežo koukne na Laca a odpovídá: "To nemá cenu Eržiko, udělame si noveho..."

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ohledně Ludvíka XIV je to stoprocentně tendenční a padesátiprocentně nepravdivé.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte nějakej seriózní odkaz?

Já jsem našel odkazy pro i proti.

Všude píšou, že Versailles byla neuvěřitelná špína, smrad (překrytý voňavkami) a jestli se Louis XIV myl, tak spíš jako součást sexuálních hrátek, otázka je jak to bylo v kterým období jeho života.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

napsat něco k věci ...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jakýkoliv další kontakt navíc podporuje šíření. 300 tisíc kontaktů navíc, a to denně asi moc šíření Covidu nezpomalí. Nebo o vidíte obráceně?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Také sleduji, jak venku na sluníčku lidi chodí nahoře bez. Tedy bez roušek.
Netuším, jestli se koroňák zase rozjede a myslím, že to netuší nikdo.
Když koncem února byly schváleny nové zákazy, na 3 týdny, psal jsem, že to nebude mít na koroňáka vliv.
A nemělo. Během těch 3 týdnů se nic podstatného nezměnilo, došlo k malému zlepšení.
Ať jsou zákazy jakékoli, na koroňáka to nemá téměř vliv.
Co je nefunkční a neosvědčilo se, je třeba zrušit.
Pokud to nezruší stát, zruší to sami lidé tím, že zákazy nebudou respektovat.

Možná někdy až fanatické nošení roušek a respirátorů mělo důsledek.
Tím je snížení imunity u lidí, kteří náhubky dlouhodobě nosí, omezují si tak mj. přísun kyslíku.
Další věc je, že většina lidí si respirátory a roušky nemění.
Stávají se tak semeništěm a množírnou různých škodlivých bakterií.
Skupina lidí - Svědků kovidových nevylézá z domovů a nemá sociální kontakty.
Tím si také ničí imunitu.

Několikrát jsem zde už dával příklad Běloruska, kde mají 10x méně mrtvých na kovid a téměř žádná omezující opatření.
Jak je to tedy možné ?!?

Jsem pro rozvolnění a návrat dětí do škol.
Roušky bych nechal jen v metru, velkých nákupních centrech a v hromadné dopravě.
Jsem pro povinnost aby lékaři (a sestry) pracovali v zemi, kde vystudovali. Pokud chtějí jinam, nechť zaplatí za studium.
Jsem pro to, aby peníze, které jdou jako kompenzace lidem kteří nemohou pracovat, šly do zdravotnictví. (podmínkou je aby se vše otevřelo)
Jsem pro nákupy vakcín nehledě na politické tlaky a pro dobrovolné očkování.
Jsem pro to, aby se lidé léčili od prvních příznaků a ne až když se dostanou do nemocnice.
Jsem proto, aby zdravotní pojišťovny dávali lidem (přes lékárny) vitamíny C, D, Zinek a třeba i Ivermektin, pokud jsou pozitivně testovaní, nebo už mají příznaky.

Jsem, jsem, asi nenapravitelný idealista a optimista.

Nakonec ještě moje oblíbené:
Koroňák tu s námi bude tak dlouho dokud nesplní účel pro který byl vytvořen a vypuštěn.
Účel je přetransformování civilizace na této planetě a přesun peněz a majetku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (34 hlasů)

Zas jeden co tomu rozumí - k sehnání jsou učebnice pro SZŠ - stačí jen 1 a druhý ročník - doporučuju si počíst.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

vidím, že jste odborně vzděláný a sečtělý.
Můžete mi tedy, prosím, vysvětlit proč v Bělorusku mají 10x menší úmrtí na kovid než my, při téměř žádných restrikcích?
Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono to může mít jednoduché vysvětlení - lžou. Podle celkových statistik úmrtí na tom nejsou o nic líp než všichni okolo. 

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

ano, to může být jedno z vysvětlení.
Ale že by falšovali statistiky aby měli 10x méně kovidových úmrtí je nepravděpodobné.
Museli by si toho všimnout mezinárodní organizace a vynesla by to ven opozice, třeba přes ambasády ,,spřátelených " zemí.
V dnešním světě se nic takového neutají.
A navíc pokud nemají protepidemiologická opatření jako např. my, musela by jich být už polovina mrtvýc.
Pokud tedy podle celkovýc statistik úmrtí natom nejsou líp než všichni okolo a současně nemají skoro žádná opatření, znamená to jediné:
Opatření jaká u nás děláme nemají vliv na počet mrtvých.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě by spíš zajímaly celková čísla úmrtí. Jak velký skok v grafech maji? To nám řekne víc než oficiální statistika covidových úmrtí. To máme jiné u nás i v Německu a jinde. Záleží na metodice. Jediné, co má celosvětově stejnou metodiku je celkový počet úmrtí za dané období. 

Master například toto zohleďuje ve svých grafech a porovnává počty mrtvých s průměry i maximy za předchozí období. Graf je k dispozici. Ukazuje se, že největší darda byl podzim. Teď máme také vyšší počet mrtvých než běžně, ale už ne o tolik, protože v tuto dobu lidé umírají víc i na běžnou chřipku. Akorát silná chřipková epidemie nepřijde každý rok. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

nedávno ředitel Homolky Ludvík v ČT24 pravil, že u nich umírá 40% těch, které připojí na ventilátory, v některých jiných v Česku až 70%, dodal.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

máš pravdu v tom, že důležitá by byla celková čísla úmrtí, tedy nadúmrtí oproti jiným rokům.
Máš ty, nebo Master taková data?
Já se zatím dostal pouze k datům z: https://www.kurzy.cz/koronavirus/belorusko/
Nicméně i kdyby měli úmrtnost na 1.000 obyvatel jako zbytek zvěta (a jsem přesvědčen, že mají menší), pak by to znamenalo, že žádná z opatření která se dělají nemají na úmrtnost vliv.
A to je nelogické, proto tomu nevěřím.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Další možná vysvětlení jsou dvě:

1. Běloruskem se přehnala dvakrát fronta za WWII. Jednou Němci na Moskvu a potom zpět opačným směrem. Při obou pohybech fronty umírali civilisté. Nelidským výběrem zůstali zcela zdraví lidé, co přežili hlad a dokázali se udržet zdravými naživu za hrozných podmínek. Ti potom v dalších letech zplodili dnešní běloruskou populaci zcela zocelenou.
2. Jsou tak nasáklí vodkou, že koncentrace alkoholu v krvi i koronavirus rozpustí.
3. Mají takový hlad, že mezi nimi je obézní jen Lukašenko. A koronaviru nejvíce podléhají obézní lidé.
4. Lžou.

Nevím, zda jde o vysvětlení správná, nebo je další možné vysvětlení zde neuvedené.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Německá populace také byla válkou zdecimována a kovid tam vesele řádí.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Německá populace sice byla zdecimována, ale přežili ti neschopní vojenské služby.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A kdo tedy odpoví na to, zda taky nelžou naši představitelé, statistiky atd...?

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by v600 (neověřeno)

Trvalý odkaz

prostě jen rozdílou metodikou :-)

V ČR se provádí PCR testy se standardním počtem 45 cyklů a každý kdo je po takovém testu pozitivní je zahnut do celkového "počtu osob s nově prokázaným onemocněním". (https://stavbeznouze.cz/wp-content/uploads/2021/03/odpoved-Havel.pdf)

Na druhou stranu se lze dopátrat informace, že v německojazyčném příhraničí se pokládají osoby u nichž je PCR test pozitivní až po více než 30 (n. 35) cyklech za neinfekční a pokud nemají příznaky nemoci jsou zdraví.

Takže se nabízí otázka, kolik by bylo v ČR pozitivních, kdybychom používali metodiku stejnou. A, nedej bože, kdybychom se ještě řídili doporučením WHO, že pozitivní test =/=nemocný člověk, ale že je třeba zohlednit (ne)přítomnost klinických příznaků nemoci ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Opět - netřba hrát na kauzalitu, když postačí korelace. Ale je třeba ovládat základní matematické operace. Jestliže dle naší metodiky máme deset tisíc nově nakažených denně a za týden z nich 10% dojde do nemocnice a 1% zemře, je to úplně stejné, jako když mají Němci dle jejich metodiky 5000 nakažených denně a z nich se 20% dostane do nemocnice a 2% zemřou. 

Nejde o zvolenou metodiku, ale o to, jak se s ní pracuje. Němci pracují s tou svojí stejně jako my s tou naší. Jen máme jiná procenta. 

Problém nastává, když chceme porovnávat počty případů v obou zemích. To prostě nejde. Buď musíme přepočítat naší metodiku na tu německou nebo jejich na tu naší. I to už Master udělal a ukázalo se, že Němci jsou na tom sice lépe než my, ale ne zase o tak moc. O týden bezbřehého bujení epidemie v září. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Doufám, že si Váš komentář přetou také zdejší příznivci "zmdů best in Covid". Smějící se bestie jsou na tom (skoro) stejně (dobře n. špatně?) jako germánské mašiny ... No toto.

Na tomto místě bych vám doporučil podívat se na videa pana Samuela Eckerta (https://www.samueleckert.net/), který analyzoval pro několik zemí (m.j. i Německo) úmrtnost 2020 s přihlédnutím k vývoji jejich věkové struktury.

Pokud Master dokáže přepočítat ta data na stejný základ, nechápu proč to neudělá. A nebo nedá např. pod graf "Covid-19 daily cases by country" disclaimer upozorňující, že čtenář vidí data, kerá velmi neodpovídají skutečnosti?

Narozdíl od Vás se ale obávám negativních praktických důsledků. Je zde reálná šance, že infikovaní s minimální virovou zátěží se šoupnou na jedno oddělení s opravdu vážnými případy. A nebo budou automaticky považováni za Coviďáky, i když jejich potíže budou mít jinou příčinu. Nejsem si jist, jestli to bude mít pozitivní vliv na jejich naději na přežití.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

že zcela uzavřelo pozemní i vzdušnou hranici. Nikdo ven a nikdo dovnitř. Pokud ano, tak testy a karanténa.
Takže uvnitř žijí víceméně normálně.

- Na virózy dodnes NEJSOU léky. Vše, co je používáno, jsou pouze PODPŮRNÉ prostředky. Vč. antibiotik na záněty.
Takže JAK chcete LÉČIT koronavirus?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Přeci plamenným projevem v Evropském parlamentu a příslušnou směrnicí EK, která koronavirus zakáže. Stejným způsobem se řeší terorismus, zákazem zbraní u občanů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Bělorusko zavřelo zejména pozemní hranice na západ.
Chodili jim tam lidi ( z neziskovek) co chtějí dodělat barevnou revoluci.
Ale z Prahy do Minska se stále létá.
Z Ruska se cestovat může, skoro jako dřív.
Ano, chtějí testy a karanténu.

Na virózy nejsou léky - nejsou, ale podpůrné prostředky, pokud jsou nasazeny včas, pomohou tělu aby se s virem vyrovnalo samo.
Ne každé tělo to dokáže.
Záleží na imunitě a jestli je tělo už zatíženo jinou chorobou, nadváhou, cukrovkou, kouřením .....

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Jakékoliv vyhlášení omezení vážně na šíření Covidu nemá vliv. Podstatné je dodržování.
Dnes (a včera) jsem byl na pivu v hospodě a fronta na pivo cca 20 lidí. Kolem tak 200 kusů. Všichni bez roušek. Tak si představujete omezování?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

souhlasím. Dnes ne až tak...Už i vy jste přijal premisu, že covid existuje. No já tvrdím, že ne. Je to jen přejmenovaná chřipka typu A a B.
Nedávno jsem zde pod čmoudovým článkem přidal odkaz vědce Dr. Lanky. Přidám vám ho sem znovu, jen pro vaši informaci. Nikdo jinej to nemusí komentovat: http://www.nwoo.org/2021/03/18/chybna-interpretace-viru/ Dr. Lanka je vědec, který vyhrál soud s německou vládou o škodlivosti očkování proti spalničkám. No nicméně Čmoud jako nejchytřejší vědec zde na tomto webu označil vědce Dr.Lanku za nýmanda. Čmoud je přece víc. Má u svého jména asi tisíc vědeckých titulů. Takže tak. Celá ta ,,plandemie" je jen falešná hra o covid passy a kontrolu nad veškerým obyvatelstvem naší matičky Země. Stačí si přečíst prohlášeni de Billa Gatese o vakcínách a nebo Schvabovo veledílo ,,Great reset" . Víc není třeba. Myslícím to docvakne a svědci covidovi ?????? To prostě nemá cenu řešit. Komu není zhůry dáno.......

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Já nejsem vědec, ale v tomto případě je i 1+1=2 je dostačující míra znalostí.

Tohle je wikipedie o Lankovi
https://de.wikipedia.org/wiki/Stefan_Lanka

má ještě jeden článek na španělský wikipedii a to je všechno.

Lanka tvrdil, že spalničky jsou psychosomatický a žádný jejich virus neexistuje. Dokonce nabídl, že zaplatí 100 000 Euro tomu, kdo existenci viru dokáže.

Dokázal mu to Bardens, ale Lanka ho odmítl vyplatit. Pak se Bardens obrátil na soud a vyhrál ho. Lanka musel platit.
https://en.wikipedia.org/wiki/David_Bardens - už ve třech jazycích
https://www.bbc.com/news/world-europe-31864218

Profesorka Barré-Sinoussi, která objevila virus AIDSu tam má na wikipedii 65 jazykových verzí - což ukazuje, poměr věhlasu.

Já i bez věděckých titulů dokážu uvěřit na existenci viru spalniček, což panu Lankovi nejde ani s titulem. Dokázal mu to doktor medicíny a soud to potvrdil.

Jestli chceš dokazovat, že covid neexistuje, Země je placatá a lidi se rozmnožují samoplozením, tak fajn, ale vymysli si inteligentnější argumentaci.

Jestli milión vědců něco hlásá (a já k tomu) a jeden vědec tvrdí opak, tak řeš proč je ten milión vědců proti tomu jednomu. Ne, proč jsem proti tomu blbovi i já.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Cituji z tvého komentáře: ,,Jestli milión vědců něco hlásá (a já k tomu) a jeden vědec tvrdí opak, tak řeš proč je ten milión vědců proti tomu jednomu. Ne, proč jsem proti tomu blbovi i já." No, že ty, na to hází můj pejsek bobíka. A u těch ,,milionů vědců" zůstávám v klidu. Oni totiž jen stále opisují, co jim bylo 70 let mylně vtloukáno do hlavy. Tak se uklidni. A že je Země placatá, no tos řekl ty. Jiní blázni zas tvrdí, že je dutá. K těm se řadíš ty ? Ne, Země je kulatá a třeba se poondi. A skutečnej virus NIKDY nikdo neviděl. Ani pod elektronovým mikroskopem. Něco si o tom načti vědátore. Budeš se divit. Všechno jsou to jen počítačové modely a animace.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

K těm milionům vědců a placatosti Země.. Dokud to Mikuláš Kopernik nestrvrdil, a tehdejší vědátoři nevzali na vědomí, tak taky ty miliony vědátorů tvrdili, že je Země středem vesmíru. Stalo se ale ,že Kryštof Trolejbus doplul do Emériky. Fernando Magalhaes obeplul svět a James Cook ho obeplul dvakrát. Inu, dogmata platí jen do toho okamžiku milý Čmoude, dokud někdo nepotvrdí opak. A vy svědci covidovi si budete rvát vlasy, až se pravda ukáže. Ten monstrózní podfuk na lidstvu. Asi jako když dvě letadla shodila tři mrakodrapy WTC. Už teď je mi vás líto.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Že je Země placatá netvrdili ani tak vědci, jako náboženstí činitelé. Nebo považujete absolventy teologickývh fakult za vědce?

Scholastici opakovali některé nesmysly antických filosofů tisíciletí, to ano, ale to ještě nebyla na světě vědecká metoda, jako je dnes. Proto jim říkáme scholastici.

I když jsem ochoten pochybovat o kdečem, tak se viry dnes už dají i vyfotit, dokonce se dají vyfotit i jednotlivé atomy.

Tohle máte za padělek?
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Measles_virus.JPG

Nejlepší důkaz o fungování vakcín a tedy existenci virů je počet případů před a po proočkování.

A opět rostoucí počet případů od doby, kdy si pošahané matky prosadily, že jejich děti očkované být nemusí.

---
Já nejsem svědek covidův. To je jen nadávka.

Jak objektivně poznám, že ohledně covidu lžou všichni novináři a doktoři a politici a sem tam i osobní známí, kteři se tím nakazili a prodělali to? - Jak to zorganizovali podle vás? Cože všechny sestřičky a doktoři drží basu a říkají to samé?

Máte na to nějakou teorii?

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Prosím zkuste si něco načíst než o tom začnete mluvit. Již přes dva tisíce let věděli vědci, že Země je kulatá. Věděl to i Kolumbus, pokud tomu nevěříte, tak si položte jednoduchou otázku: Jak jinak by si Kolumbus mohl myslet, že když vypluje na západ z Evropy, tak dopluje do Indie, která je od Evropy na východ?
Jediný problém byl, že Kolumbus uvěřil optimistovi, který tvrdil, že zeměkoule je podstatně menší, než skutečně je. Podle toho se vybavil a pak se hodně divil, že zásoby docházejí a Indie furt nikde. S tou Amerikou měl ohromnou kliku, kdyby tam žádná nebyla, tak uprostřed oceánu bídně zašli.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

vůbec nebyl "nevědecký", naopak. Nejenže poskytoval platné předpovědi, ale starověcí astronomové ho také opakovaně zkoušeli vyvrátit měřením hvězdé paralaxy, to bylo metodicky naprosto správně. Tehdejší vědci měli k přesvědčení o Zemi jako středu vesmíru dobré důvody. Nebylo jejich chybou, že v rukou nedrželi dostatečně přesné přístroje. Týpci jako byli Euklides, Hipparchos nebo Klaudios Ptolemaios ani nechci nazývat jako vědce. Srovnávat je s dnešními moderními nádeníky, co se honí za granty a publikacemi v impaktovaných časopisech (které nakonec stejně přečtě pět a půl lidí), to je pro ně de-facto urážka.

Zatím bez slepic

souhlasím. Dnes ne až tak...Už i vy jste přijal premisu, že covid existuje. No já tvrdím, že ne. Je to jen přejmenovaná chřipka typu A a B.
Nedávno jsem zde pod čmoudovým článkem přidal odkaz vědce Dr. Lanky. Přidám vám ho sem znovu, jen pro vaši informaci. Nikdo jinej to nemusí komentovat: http://www.nwoo.org/2021/03/18/chybna-interpretace-viru/ Dr. Lanka je vědec, který vyhrál soud s německou vládou o škodlivosti očkování proti spalničkám. No nicméně Čmoud jako nejchytřejší vědec zde na tomto webu označil vědce Dr.Lanku za nýmanda. Čmoud je přece víc. Má u svého jména asi tisíc vědeckých titulů. Takže tak. Celá ta ,,plandemie" je jen falešná hra o covid passy a kontrolu nad veškerým obyvatelstvem naší matičky Země. Stačí si přečíst prohlášeni de Billa Gatese o vakcínách a nebo Schwabovo veledílo ,,Great reset" . Víc není třeba. Myslícím to docvakne a svědci covidovi ?????? To prostě nemá cenu řešit. Komu není zhůry dáno.......

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)