Noc křišťálových nožů a jiné věci

Autor

Je noc. Dvě ráno. Večer jsem se najedl a nemůžu spát. Dobře mi tak.

Nevěda co by, pustil jsem si britský dokument o špionáži. Kdo by čekal, Jamese Bonda ten se přepočítal. Uvádí to jakýsi dědeček, který svým capáním ze všeho nejvíc připomíná tříletýho chlapečka. Všemu se upřímně diví, jak je to mazané, i když to má rafinovanost vařeného buřtu.

Britské tajné služby jsou mezi nejlepšími na světě. Jejich dokumenty se neodtajňují nikdy, takže nikdy nevíte, jestli to, co právě vidíte v TV je dávno nedůležitá informace, zasvěcené špitnutí bokem nebo naopak rafinovaná desinformace. Navíc na tenhle pořad sehnali ženského překladatelského génia, která přeložila Kristallnacht jako noc Křišťálových nožů. Člověk by řekl, že dálkově vystudovala na historie.cz střihnutou angličtinou pro nejmenší. Tak to berte s rezervou.

V minulých dílech děda vyprávěl o tom, jak mazanou špionážní síť měli angličané za první světové v okupované Belgii. Vlastně jo, byla mazaná. Jedna z těch několika věcí, co tam měli byly babky a maminy, co seděly na zápraží u tratě a pletly. Babky ovšem nepletly jen tak, ale do vzorů zakódovávaly počet a druh vlaků, co viděly projet, počet vagónu, směr, typ a tak. Ve špionážních románech někdy padnete na nějakou všímavou ženskou postavu, jak odhalí špiónku podle divného vyšívání na kalhotkách, ale pro chlapy muselo být kódování do pleteného vzoru neviditelné a babka pletoucí na lavičce na zápraží ta poslední podezřelá. - To vás pak naučí paranoie. (Někteří odbojáři z první pak dostali vyznamenání a když přišli němci za dvacet let znovu, tak si pro ně přišli a popravili je.)

No v tomhle díle jsem ke svému úžasu najednou slyšel, že v MI5 pracoval i jakýsi Victor Rothschild, jo z těch tamtěch. Prý to byl vědec a tak vymejšlel jak desaktivovat miny a výbušniny. To jsou mi věci. Soudruh Rothschild v tajnejch službách. O tom jsem nikdy před tím neslyšel. Jestlipak v těch tajnejch službách někdy zaslechl o koncentrákách a probíhajícím holokaustu? Jestlipak o tom řekl doma u strýčka, co si kdysi chodil k Churchilům, rodičům Winstona na večeře. Jestlipak oni tak nemohli poprosit Winstona, aby ze starý známosti nechal bombardovat koleje k lágrům. Protože to spojenci nechtěli bombardovat lágry, jakoby řekl ne a nejbohatší famílie světa a tím i Británie, k tomu neměla co říct. To jsou ale věci.

No a další překvapení bylo povídání o akci Antropoid. Jo tý tamtý, žádná jiná nebyla. Tuhle verzi jsem ovšem ještě neslyšel. Podle ní "český odboj doufal, že zabitím Heydricha významně ochromí nacistickou okupaci země." "Agenti si všimli, že Heydrich dělá bezpečnostní chybu, každý den se vydával z domu stejnou cestou a ve stejný čas". "Česká rozvědka, která měla zázemí v Británii to považovala za příležitost" "Heydrich zabil obrovské množství čechů, takže dva čeští mladíci se dobrovolně přihlásili na sebevražednou misi, ale nemohli ji uskutečnit bez speciálního vybavení, potřebovali pomoc britské strany". - dál už vyprávěj, jak jim Cecil Clark vyrobil speciální bombu, co se dala správně hodit přes ulici a dokázala vyhodit do vzduchu pancéřovaný mercedes a anekdoticky, jak Gabčík s Kubišem neuměli nahazovat, protože nehráli kriket. Pak Kubiše s Gabčíkem označil za pražany. No dobře. Jelikož je Praha známější než Čechy, tak dejme tomu. Capavej děda si pak hodil tu bombu taky, udělalo to bum a utrhlo to dveře nějakýmu autu, co zaskočilo za Heydrichův mercedes a děda to komentoval "smíchejte českou odvahu a britskou vynalézavost a my vám ukážeme" a nakonec "zabití Heydricha bylo důkazem, co mohou nové technologie dokázat."

Když člověk ví, jak čeští odbojáři prosili Londýn, aby Heydricha nezabíjel, protože pak němci budou masakrovat čechy a zvlášť honit je, tak neví, jestli se má smát nebo brečet. Moravec (šéf rozvědky v Londýně) zas chtěl zabít svého jmenovce, protože by to byla akce odboje, jak chtěl Beneš, ale němce by to zdaleka tak nenasralo. Jenže si Beneš prosadil Heydricha. Samozřejmě dávno se spekuluje, že Heydricha chtěl zabít Londýn, kterej si chtěl chránit Canarise, kterej měl bejt jejich agent. Heydricha taky nezabila ani tak anglická bomba, ale sepse, když byl v péči německých lékařů. V péči českých lékařů se zotavoval, protože čeští doktoři ho doopravdy lečili, protože vůbec nestáli o jednosmerný výlet do koncentráku. Němečtí lékaři už se mohli snažit trošku sabotážněji, protože Heydrich byl možná Hitlerův oblíbenec a Himmlerova pravá ruka, ale nižší náckové o něm uvažovali jako o té svini a všem se jim jeho smrtí ulevilo včetně Franka. (O Canarisovi ani nemluvě). 

Děda vypadá sice jako slabomyslnej, ale není to poprvé, co nás maj průměrní Britové za debily (a když vidím naši kavárnu, tak mě to vlastně ani neuráží, protože chápu kde se to bere). Přesto mě myšlenka, že by Heydricha zrovna bez týhle speciální bomby nebyli schopni zabít, přijde jako hodně zcestná. Copak tehdy nebyly normální granáty. Nebyl protitankový granáty? Taky se britská vynalézavost mohla vyřádit spíš na samopalu, aby se nezasekával, zrovna když má svůj okamžik slávy. Tenhle samopal nikdy neměl pověst spolehlivé zbraně a dát ho někomu do akce.... jakobyste tu sebevražednou misi chtěli udělat ještě trochu sebevražednější.

No jo no.

To zas byly v TV k vidění věci.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Terazky jsou hlasy v mrazáku.

Zatím bez slepic

se nám brzo něco provařeného vyvalí. Integrovat se bude hlava nehlava...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V TV běží propaganda schovaná už i do pořadů pro děti, v poslední době to odnáší především pohádky jakožto genderově nesprávné. Tak proč se divit, že je propaganda schovaná i do historických pořadů? Má za cíl podporovat, jak je který národ skvělý, moudrý, a jak všechno vyhrál. Nebo by mohl vyhrát, kdyby mu to nezhatil jeden člověk jedinou chybou. Když se objeví nějaká chyba, je to vina jednoho nekompetentního jedince, který prostě udělal chybu a náhodou pronikl skvělým britským systémem výběru těch nejdůležitějších lidí (např. Winston Churchill a Galipoli nebo vyslání svazu Z k Singapuru). A když se podaří nějaký úspěch, je to díky tomu, že se ten nejlepší z Britů dostal na čelnou pozici díky svým schopnostem (např. Winston Churchill a ponorková válka). Ale vždy je opěvován skvělý britský systém jakožto nejlepší výsledek nejlepšího uspořádání státu nejlepšího z národů.
Podobnou ideologickou slepotou trpí všechny ty výběry nejlepšího z nejlepších, ať se jedná o tanky, letadla, ruční zbraně. Třeba na You Tube. Vždy je tam převaha amerických, v horším případě britských a německých zbraní, ale obvykle je za nejlepšího z nejlepších prohlášen americký výrobek. Někdy je to zbraň ruská jako nejlepší, podle toho, kdo tu propagandu zrovna točil.
Asi tvůrce těch pořadů museli najít někde na schodech u kostela, jak jsou blbí. Než ubohá úroveň propagandy je mnohem horší, kdo všechno jim na ty nesmysly s logickými rozpory vůbec skočí.
Divím se, že ještě nezakázali Orwellův 1984, protože má platnost především na současný stav. Připomeňme si několik myšlenek z té knihy:

Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost: kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost.

Po celou historickou dobu, možná už od konce mladší doby kamenné, byly na světě tři druhy lidí: Ti nahoře, Ti uprostřed a Ti dole. … Cíle těchto tří skupin jsou naprosto neslučitelné.

Z hlediska Těch dole žádná historická změna nikdy neznamenala o mnoho víc než změnu jména jejich pánů.

Prvotním cílem moderní války je zužitkovat produkty průmyslu, aniž by se zvýšila všeobecná životní úroveň.

Kdyby bohatství, ve smyslu osobního vlastnictví a přepychu, bylo rovnoměrně rozděleno, pak by se velká masa lidí, normálně otupených bídou, stala gramotnou a naučila by se myslet vlastní hlavou; a jakmile by lidé jednou dospěli až sem, uvědomili by si, dříve nebo později, že privilegovaná menšina neplní žádnou funkci, a svrhli by ji. Domyšleno do důsledků, hierarchická společnost může existovat jedině na základě bídy a nevědomosti.

Bohatství a privilegia se obhajují nejsnáze, když jsou společným vlastnictvím.

Napadlo ho, jak je zvláštní, že může stvořit mrtvé lidi, ale živé ne. Soudruh Ogilvy, který v přítomnosti nikdy neexistoval, existoval nyní v minulosti a až se jednou zapomene na samotný akt podvrhu, bude existovat právě tak autenticky a na základě stejných důkazů jako Karel Veliký nebo Julius Caesar.

Brzy budou výsledky voleb do Evropského parlamentu. Výsledek bude zajímavý o to více, že byl dostatek času upravit hlasovací lístky. Dost jich zůstalo na výměnu. Jak říkal Stalin, není důležité, koho lidé volí, ale kdo hlasy potom sčítá.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"V TV běží propaganda schovaná už i do pořadů pro děti, v poslední době to odnáší především pohádky jakožto genderově nesprávné."

Proto by rodiče neměli děti nechat dívat se na televizi. Popřípadě by jim měli vytvořit tak podnětné prostředí, aby děti televize nebavila.

Zatím bez slepic

To už je svobodná volba rodičů a jejich dětí, čím se nechají vymývat mozky. Snad se pak nebudou divit, až dopadnou jako rodič Parsons v 1984:

„Kdo tě udal?“ zeptal se Winston.
„Moje dcerka,“ řekl Parsons s jakousi žalostnou pýchou. „Poslouchala klíčovou dírkou. Slyšela, co jsem říkal, a hned na druhý den si to štrádovala k patrole. Na takovýho prcka je to výkon, co? Vůbec jí to nemám za zlý. Fakticky jsem na ni pyšný. Každopádně to dokazuje, že jsem ji vychovával ve správném duchu.“

Orwell už popsal i Piráty - to je ta malá dcerka udavačka.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tím Orwellem je to jednoduché - nezakázali ho proto, že jeho platnost vztahují výhradně ke komunistům. Že by dané myšlenky mohly být univerzální a platit i pro nadvládu mladých, vzdělaných, krásných, městských liberálů je ani ve snu nenapadne, protože "oni přece takoví nejsou, oni to myslí všechno dobře". Dodejme, že zatím. Dodejme, že to zároveň nenapadá ani nejednoho z těch starých, ošklivých a nevzdělaných vesničanů...
S tím Orwellem je to prostě jako s desaterem. Nebo s návodem, jak používat motorovou pilu. Její značka hraje roli pouze v detailech.

Zatím bez slepic

Doplním sám sebe (škoda, že nede ty příspěvky doopravit): V podstatě má Orwell štěstí, že si ti mladí a krásní zatím drží monopol na výklad jeho díla. A dost možná že jen díky tomu si dalo Argo aktuálně práci s jeho novým souborným vydáním. Za sebe musím ale konstatovat, že třeba právě starší Šimečkové překlad 1984 se mi četl výrazně lépe. A určitě bych si dovolil upozornit na výborný původní doslov M. Šimečky (minimálně ve vydání z roku 1984 se nachází), který je sám o sobě dnes již dokladem doby a vypovídá hodně o naší (snad se nedotknu těch s lepším zrakem do budoucna) tehdejší slepotě a naivitě. Vlastně je ten doslov pro mě možná zajímavější než samotný Orwell. Člověk až s rozšířeným zrakem úžasem hledí na dobová slova a myšlenky, jež na jednu stranu bezchybně odkrývají mechanismy totalitarismu, aby se přesto nedokázaly vymanit z pout vlastní dobové zkušenosti a přesvědčení a víry. Je to jako popsat Vesmír tak, jak je... a nechat jím zároveň proplouvat placatou Zemi na hřbetech slonů...

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sakra, ten doslov se nachází ve vydání z roku 1990... Script doufám přivře nuly a bude velkojedničkový!

Zatím bez slepic

Nu, dnešní udavači z řad elfů se hodnotami a charakterem nijak neliší od konfidentů gestapa nebo spolupracovníků StB. Pořád jde o stejnou sortu lidí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O schopnostech Britských tajných službách,dosvědčuje několik spackaných provokacích v posledních letech.
O spolupráci naších odbojářů s Britskou tajnou službou se vědělo,kolik tomu věnovali pozornosti a pomoci nevíme.
V současnosti jen víme,že stejně pracují pod dozorem CIA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na vesnicích se svítilo ještě včera večer. Žimrovice, Hradec n/M, Kozmice. ještě asi počítali.

Zatím bez slepic

Počítali? Oslavovali! Nebo dostali úkol přímo z Evropské komise a měnili lístky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a az umrie posledny ocity svedok - to len bude kucapaca v informaciach.

Uz teraz Cechy oslobodili Amici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stará pani vstáva po správach od televízora a konštatuje:

"...až teraz konečne viem po rokoch, kto nás naozaj na konci
2.svetovej vojny oslobodil - boli to američania !
.....ale musím uznať, že vedeli perfektne po rusky !!! "

Zatím bez slepic

Ti Slováci se s tím nemažou, poslali část výsledků rovnou do novin, zákaz nezákaz.

No a že "PS+Spolu" bude mít 20%??? Ale volební preference dávali tomuto novému uskupení pí Čaputové kolem 8%. Trochu velký rozdíl, ne?

To muselo slovenských milion chvilek liberální demokracie zkorumpovat a dotlačit k volbám hodně těch, kteří by jinak volit nešli a kterým je putna, koho budou volit.

Zatím bez slepic

Když kouzlo je v té výši volební účasti.

20 % ze 20 % občanů s volebním právem už není takové vítězství (4%).....

Prostě je jasnější, KDO k volbám do EU šel a kdo ne, dle těch hlasů.

Kotleba dostal k volbám odpůrce EU, ale jistě ne všechny.

Ale prodá se to celkem jako veliké "vítězství" Čaputovců, stejně jako u nás se možná prodá "prohra" AB. (a zase to bude ukázka spíše toho, kdo věří, že volbou lze v EU něco změnit a tak k volbám nakonec došel).

Cca 80 % občanů s volebním právem nejde vybrat NIKOHO, tak TO je nejdůležitější zpráva voleb a tečka.
A současně je to ukázka, jak prý po právu si menšina usurpuje práva, které jí náležet nemají. (A spousta i inteligentních lidí naskočí vždy na vlnu, je to chyba těch, co volit nešli, i zde takových jistě dost je.......)

Že se výsledek volby cca 20 % voličů jim tají víc jak 30 hodin a hlavně zdůvodnění je už pro mne prostě směšné........
Zrovna tyto volby mohly být už dávno jednodenní a ve stejném termínu všude v EU a byly by spíše uvěřitelnými.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

JJ, už jsem tu zmiňoval dříve - jednou z Andyho chyb, jíž se může dopustit, by bylo vyvozovat z voleb do EU důsledky pro volby do parlamentu. Na druhou stranu se téže chyby mohou velmi snadno dopustit i ti mladí, krásní a inteligentní. O to těžší zklamání pak může přijít.

Je to vlastně pitoreskní situace - je tady 80 % oprávněných voličů, kteří mlčí. Jedni říkají: "Je to proto, že jsou spokojení... Nebo alespoň nejsou nespokojení..." a druzí na to: "Je to proto, že nevidí ve volbách smysl, nechtějí se zašpinit volbou s nulovým faktickým dopadem a tak legitimizovat systém..."

Vždycky si vzpomenu na spor Mladočechů se Staročechy a boj o drobečky a na bojkot Říšského sněmu někdejší monarchie. V podstatě v takovém momentě se nyní nacházíme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Při vší úctě a s respektem k Vašim názorům Čmoude... dva články po sobě s tématikou 2WW, když Evropa i další kontinenty bublají současnými událostmi??

Podle mého názoru:

V Evropě vrcholí volby do EP, které jsou POSLEDNÍMI volbami do EP v tomto režimu. Za 5 let pravděpodobně nastane jedna z těchto variant
- Evropská unie se rozpadne minimálně na dvě části, které si stanoví nová pravidla spolupráce uvnitř těchto celků
- všichni obyvatelé EU budou volit mezi všemi kandidáty EU

Obávám se, že výsledky voleb, které v Česku skončily v sobotu ve 14.00 a budou "ležet" někde na "Statistickém úřadě" do neděle 23.00 budou kosmeticky upraveny tak, aby byly pravděpodobné, ale výhodnější pro EU.
Myslím tím například to, že pokud by hrozilo třeba pro SPD 14% a z toho vyplývající 3 mandáty, tak se to upraví na 12,5% a 2 mandáty.
--------
Někde jsem na netu zachytila chytrý výrok, že do EP se nemají volit místní strany, ale frakce EP, ve kterých ty strany budou v EP.

Prokluzují zprávy, že polská strana PiS, která je nyní ve frakci ECR (s ODS) jedná o spojení s frakcí Salviniho. Projekce pro PiS je 22 mandátů, což by vyhouplo Salviniho frakci na druhé místo v EP.

V Evropě už teď probíhá novodobá občanská válka mezi dvěma nesmiřitelnými skupinami - konzervativci a liberály. Zbraněmi této války jsou informace a desinformace, cenzura, političtí aktivisté, mocné neziskovky, které ovlivňují vlády států.
Pokud PiS odejde v EP k Salvinimu, tak uvidíme informační bitvu, jaká tu ještě nebyla, masakr jak u Stalingradu.

A ještě vyslo

Zatím bez slepic

Musím se Čmouda trochu zastat. Myslím, že minimálně v dnešním textu píše spíš o tom dnešku než o samotném atentátu...

Zatím bez slepic

Včetně poruchového BRITSKÉHO samopalu ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přiznám se, že volby na úrovni frakci moc nesleduji, Což je moje chyba. Pro budoucnost
EU je budoucí složení euro-komise a euro-parlamentu velmi důležité. Dnes po 23 hodině
bude zajímavé sledovat jak dopadly výsledky u nás, ale zejména v EU. Řada zemí již bude
znát výsledky. Zajímavá je myšlenka, kterou v závěru svého příspěvku uvedl Gerd.
" Výsledek bude zajímavý o to více, že byl dostatek času upravit hlasovací lístky. "Podobnou obavu
vznesla také MANECA. Přiznám se, že mne to také napadlo. Zvláště po posledních parlamentních
volbách, kdy spurt TOP 09 do cíle za hranice 5% byl podivný. Také přepočítávání hlasů na protest
Kupky ve Středočeském kraji ve mně vzbudil pochyby. Zvláště, když byl úspěšný o docela velký
rozdíl. V posledních komunálních volbách jsem zaznamenal zdokumentovaný pokus o zfalšování
volebních výsledků v okrese Plzeň Jih. Člen volební komise za SPD to oznámil vedení SPD, které
nemělo zájem to řešit. Aby nebyl za pitomce ohlásil to i Policii ČR. Obě reakce si nahrál a bylo to
zveřejněno v alternativním radiu. Odkaz na tento pořad jsem si zaznamenal. Policista, který to přijímal
to odmítal řešit. Jak to dopadlo nevím.
Chodím občas do volebních komisí a nedovedu si představit, že by se zkreslovaly výsledky
tam. Letos jsem byl také. Počítalo se ve dvojicích a vzájemně se to kontroluje. To mne vede k
závěru, že pokud se s výsledky něco děje tak skutečně asi jen na nejvyšších stupních. Muselo by
to být hodně sofistikované,
Jenže v době všude přítomné lži , by mne to nijak zvlášť nepřekvapilo.
Pokud se týče budoucnosti EU, tak její fungováni v současné podobě nemá žádnou perspektivu.
Objektivně se nachází v situaci, kdy je nereformovatelná. Žádné volby to nemůžou změnit.
Celý problém tkví v tom, že ve smlouvách , směrnicích a systému fungování je tolik rozporů,
že to v současné podobě nemůže přežít. Základní problém vidím v tom že vedení EU prosazuje
politiku, která je v rozporu proti zájmům národních států a v konečném důsledku proti zájmům
občanů jednotlivých států. Toto se realizuje prostřednictvím přijímání zákonů, které se
implementují do zákonů jednotlivých zemí. Rozpor je mezi hlásáním demokracie a skutečnou
praktickou politikou vedení EU. Ve skutečnosti se vyhrožuje sankcemi. Státy se dávají k soudům,
plnění opatření EU je vynucováno násilím proti zájmům jednotlivých zemí. Rozpor je také
mezi životní úrovní občanů jednotlivých států a EU a všech byrokratických úředníků EU,
Ten je doslova propastný. Tímto je zajištěna loajalita šedesátitisícové armády byrokratů.
Vysoké platy komisařů a europoslanců se často projevují v tom, že hlasují proti zájmům
vlastní země. Obdobně to platí o politicích V jednotlivých zemích, kteří slouží proti
zájmům vlastních občanů v cizím žoldu. Příkladů z každodenního života v naší
zemi najdeme přehršel. Obrovský je rozpor mezi jednotlivými státy. Zájmy velkých
zemí, zejména Německa a Francie jsou v prudkém rozporu s malými státy.
Těch rozporů je tolik, že zákonitě dříve nebo později to povede ke konfliktům, které povedou
k rozpadu EU. Samozřejmě, že by to šlo teoreticky změnit za předpokladu, že by se situace
vrátila před Lisabonskou smlouvu a vytvořil se demokratický a spravedlivý systém fungování.
Což je utopie.

Zatím bez slepic

Vahy..
Mám podobný názor.
Buď se změní směrování EU,nebo to zrušit úplně.
Jak se někde uvádí,Merkelová požaduje,aby se státy vzdaly suverenity ve prospěch EU.
Ono to k tomu jinak spěje,pořád nějaké nařízení z Bruselu,změna norem,také předkládají naším poslancům podklady pro zákony,nezávislé směrnice,ale plnit.Proto musí dojít ke změně tam,volby doma jsou jen doplňující,když všechno pro řízení státu,zákony,jde z Bruselu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na změnu EU bych odpověděl paralelou z dob minulých, že je to stejné, jako když se SSSR snažil řešit problémy RVHP tužší disciplínou vůči stranickým rozhodnutím Moskvy. EU a především EK v současné podobě prosazuje diktátorský systém, kde se místo výsledků cení loajalita vůči diktátorovi - EK. Takové systémy fungují jen do doby, než se to celé najednou sesype s velkým třeskem. Do té doby ale budou v Bruselu pořád plánovat pětiletky a připravovat nové směrnice. Rozdělování dotací také pojede do posledního dne stejným tempem.
A na veškeré problémy bude odpověď: "Více EU!" Nacisté v poslední fázi likvidovali všechny, o kterých si mysleli, že nejsou vůči režimu dostatečně loajální, i když mnohým bylo jasné, že je válka už dávno prohraná. Přesto SS-mani ještě popravovali za zbabělost a v Hitlerově bunkru posouvali neexistující jednotky. Umírající kobyla nejvíc kope, tak se podobných problémů dočkáme při konci EU.
Konec EU lze odvrátit jen tím, že by se Brusel vzdal části své moci, a toho není schopen. Všechny ostatní směry vývoje EU vedou jen k tužší disciplíně a nakonec k rozpadu.
EU už skončila, jen o tom ještě neví. A euro jako měna je už také mrtvé, čeká jen na pád některého velkého státu. Můžeme si vsadit, zda prvním padlým státem bude Itálie nebo Francie nebo Španělsko. Sladký život bruselských úředníků pomalu končí, ale ještě předtím všem zatopí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Přesně.
Přesně takhle konali,feudálové,diktátoři,RVHP a teď EU.
Žádný to včas nezarazil,nehledal nápravu a kopal až do toho smutného konce.
Co nejde akceptovat v tom Bruselu je tisíce lidí,tisíce zpráv ze všech stran a nikoho to netrápí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"A euro jako měna je už také mrtvé, čeká jen na pád některého velkého státu." Je to smutný, ale EURO nemůže nějak padnout. To je jako by jsme řekli padne rýč. Rýč bude dál rýčem jen jej již nebude nikdo používat.
U EURA je to složitější, že nepadlý zbytek jej bude nadále používat. Pouze a jenom jedna část spolku bude v neschopnosti platit své závazky, což je vcelku banální situace. Bude se nadále pokračovat v kvantitativním uvolňování, což znamená do důsledku jediné, Centrální banka bude dělat to, co nesmí dělat národní Centrální banky, bude kupovat dluhy ostatních států. No a ten proces může jít do nekonečna. Tedy jistě nemůže, neb bude nějaký kurz vůči jiným měnám. Jelikož DOLAR je na tom stejně, pak se může stát, že si za jednu korunu koupíme třeba deset EUR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vsichni se proti SPD zajiste spikli. I CSU. A to nektere zeme mely odvoleno uz ve ctvrtek. No co tam se musi a muselo dit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak prý v Německu se na druhou pozici s 20% dostali Zelení, u prvovoličů a nejmladších voličů získali dokonce 35%+.

Němečtí Zelení je pro mě děsivé sousloví. Je to předvoj ukazující cestu budoucí Evropě - komunistický Gretoland, ve kterém bude konečně každý obrán za své schopnosti a každý obdarován za své neschopnosti. No, ještě že se blížím ke konci svého života, jak říkal te Delon, budu odcházet ráda a v poklidu.

Ukradeno na netu:

Pověz ty nám milá Gréto,
kdy už kurva bude léto!

Zatím bez slepic

Máte tu rádi novotvary, tak k tomu tématu taky jeden přidám "greténismus" :-) Dobrou noc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a je tam.

Zatím bez slepic