Očima Vidlákovy schovanky

Autor

Přátelé, ode dneška mám v nabídce třetí a na delší dobu poslední knihu, která se tak či onak dotýká zemědělství. Tentokrát jejím autorem nejsem já, ale moje schovanka Tonička. Když jsem před rokem začal pracovat na vydání knihy, přinesla mi několik zemědělských malůvek. Prý, aby v knize nebyl prázdný prostor mezi kapitolami. Malůvky se mi zalíbily a tak jsem ji povzbuzoval, aby v tom pokračovala. Věděl jsem, že bude ještě druhá kniha, kde bude také zapotřebí oddělit kapitoly.

Tonička v kreslení pokračovala celý rok. Její umělecká duše si brala inspiraci z pro mě nečekaných situací a slovních hříček, její oči v hemžení na mém dvorku viděly úplně něco jiného, než co jsem viděl já… Tak trochu byla jako Alenka za zrcadlem, která v běžné sedlácké rutině nacházela něco, co nikdo jiný neviděl. Nakonec přidala ještě trochu veršotepectví a kniha byla na světě.

Je to její kniha. Holka to v životě nemá lehké a jak o sobě sama říká, je nízkorozpočtová a má malou spotřebu. Od patnácti let si přivydělává na brigádách a za vydělané peníze si nekupuje nový telefon, ale platí si z toho obědy ve škole nebo řidičský kurz. Za autorský honorář si prý koupí jakési digitální malířské plátno, které jí umožní kreslit rovnou v jedničkách a nulách.

Výsledek je možné si ode dneška předobjednávat. Kniha se právě vyrábí někde v tiskárně a podle všech slibů ji budu mít doma nejpozději 18. prosince. Je tedy vysoká pravděpodobnost, že vám ji v posledním vánočním týdnu stihneme doručit, abyste ji mohli někomu zabalit pod stromeček. Chystáme si kvůli tomu klidně i noční směnu.

Pokud si ke třetí knize objednáte ještě něco dalšího z nabídky, pošleme vám to všechno dohromady, až tato třetí kniha bude.

Do nabídky jsme přidali ještě i samolepky na auto a malé placky (odznáčky) “ Čtu Vidlákovy kydy.“ Víc reklamních předmětů už přidávat nebudu. Knihy, trička, odznáčky, samolepky. Vidlákovy kydy nebudou Amazon. Pořád to beru tak, že podporu dostávám za své každodenní psaní a jsem rád, že se vám mohu revanšovat. Princip „nákupu“ také zůstane stejný. Každý, kdo mě podpoří a pošle dar Institutu českého venkova, si může vybrat odměnu.

Pro všechny, kdo mě čtou na fejsbůku, mám ještě jeden dáreček zdarma. Možnost úpravy profilové fotky s vidláckým logem. Na stránce si nahrajete svojí fotku, přidáte si logo a ono vám to spojí dohromady. Odkaz zde: https://www.vidlakovykydy.cz/znamka/

Na příští rok chystám dvě knihy. O válce na Ukrajině a protivládních protestech, kterými bych rád zdokumentoval období, které je s každými dalšími volbami v Evropě stále přelomovější. Tak moc, že se náš premiér už dočkal nápoje s názvem „Fialový hnus,“ v Holandsku vyhrála „krajní pravice,“ na Slovensku je u moci konzervativní levice, AfD je silná nejen v zemích bývalé NDR, ale i v Bavorsku… Další bude Rakousko. Již brzy ve vašich kinech.

Speciálně pro čtenáře Litterate chystám knihu básniček od našeho věrného diskutéra, čtenáře a barda Ládika.

Před dokončením je také nový vzhled a nový redakční systém Vidlákových kydů i Litterate. Doufám, že o vánocích pro vás budu mít ještě několik dalších dárků. Ale nebudu prozrazovat, abych nekazil překvapení.

Děkuji všem, kdo mi zachováváte přízeň. Přítele poznáš v nouzi a já jsem rád, že jsem jich poznal tolik. Za poslední rok jsem zažil naději i beznaděj, výhry i prohry, chiméry i realitu. Zjistil jsem, že není všechno zlato, co se třpytí, ale našel jsem také ohromné množství velkorysosti u lidí, od kterých bych to nečekal. Pořád se snažím v každém politickém snažení najít to nejlepší a pořád jsem ohledně toho dobrého v lidech větší optimista, než většina tohoto národa. Pořád mým vzorem není ani Trump, ani Masaryk, ani Putin ani Petr Veliký, ani Jan Žižka, ba dokonce ani Orbán. Mým vzorem je Benjamin Franklin. Neberu si příklad z Dimitrije Donského, ale z Dimitrije Požarského. Tak to vždycky bylo a tak to vždycky bude.

U Vidláka jsou stále otevřené dveře pro každého člověka dobré vůle, takže se stačí ohlásit, domluvit si termín a já vás u sebe rád přivítám.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (179 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu článku... 

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Doufám, že v novém vebu pro Vidláky bude i v komentu možnost přidat reakci přímo na článek, ať to tu nemusí dělat dobrovolníci ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale zpráva příjemná. Ať vám vydrží to nadšení pro "boj s otevřeným hledím".

Držte se, Danieli!

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

--------------------------------------------------------------

Jak FIALA “ŽEBRAL” V PEKINGU, a jakou lekci mu Číňané před pár dny udělili

Včera 5 zemí EU, (Německo, Francie, Španělsko, Itálie a Holandsko), slavnostně vybubnovalo do světa, že od 1. prosince 2023 nebudou jejich občané k 15 denní návštěvě Číny potřebovat žádné vízum! 12. listopadu slavnostně vytroubila lucemburská státní média, že z místního malého letiště Findel, na kterém se ještě nastupuje do letadel z autobusů, budou 1. prosince zahájeny přímé lety do Číny!

Do Číny se po zrušení letů způsobených pandemií COVID opět létá takřka ze všech významných letišť Evropy, s výjimkou letiště Václava Havla. Lucemburské letiště Findel odbavilo před pandemií 4 miliony pasažérů, pražské letiště 18 milionů pasažérů. Přesto se nyní z letiště Findel létá do Číny a z Prahy ne! A žádný vysoký lucemburský politik přitom nemusel v Číně žebrat, jako nechal před pár dny Fiala, aby se linka zprovoznila!! Letecké linky z Evropy do Číny a zrušená víza pro vstup do Číny pro občany vybraných zemí EU jsou jen vrcholkem ledovce, jak hluboko se česko-čínské vztahy propadly, díky řádění Pekarové-Adamové z TOP-09, Miloše Vystrčila z ODS, a Pirátů Lipavského, Bartoše a Hříba!

Podíváme-li se na časovou osu, budeme se divit!

Ve středu 1. listopadu Petr Fiala po jednání se šéfem koncernu VW oznámil, že gigafaktory se v ČR stavět nebude!

Ve čtvrtek 2. listopadu se v Pekingu setkal poradce premiéra Fialy pro národní bezpečnost Pojar a šéf tajné služby Posolda s nejvyšším představitelem Číny pro zahraniční politiku Wang Yi, a Čína výslovně oficiálně uvedla, že schůzka se konala na naléhavou žádost české strany!!

Čínská média o schůzce spekulovala, že na schůzce Češi žadonili, aby Peking zase obnovil lety do Prahy, které jsou pozastaveny z důvodů návštěv českých protičínských politiků na Tchaj-wanu, a že Češi souhlasili, že už zase podporují politiku jediné Číny!! Česká vláda obsah schůzky raději ani příliš nekomentovala!….

...Nyní Číňané opět míří do Evropy, jen ne do ČR! Prohnaní západní politici poštvali na Peking naivní české Tchajwance, a teď spokojeně sklízejí úrodu, jak čínské turisty, a miliardy EUR, které přivážejí, tak čínské investice do moderních továren v západní EU! Dokonce i lucemburské letiště Findel, kterému se místní občané trvale posmívají, za zaostalé odbavování pasažérů, bude mít přímou linku do Číny!

Výsledek několikaleté činnosti party českých Tchajwanců je tak jediný, místo ČR shrábnou čínské miliardy země Západní EU, a výhoda získaná díky pragmatickému přístupu Miloše Zemana k Číně je tak navždy ztracena.

A ještě se teď z Prahy létá potupně žadonit do Číny, a čeští Tchajwanci, aby si zachránili svá teplá poslanecká bidla, trapně mlčí. Pryč s takovými licoměrnými politiky, kterým jde jen o vlastní koryta! Na příkladu bezvízového styku s Čínou a obnovených letech i při podlézání v přitahování čínských investic opět vidíte, že proklamovaná evropská rovnost a solidarita, platí jen pro vybrané země Západní EU.

(M. Svatoš na Telegramu 25. listopadu 2023👉 @cz24news)

Průměrný počet slepic: 4.8 (113 hlasů)

Vážený pane Miloši. To že mladá generace jen stěží chápe psaný text je známo, ale po přečtení Vašeho příspěvku musím konstatovat, že s tou starší generací to mnohdy není o nic lepší. Pokusím se Vám srozumitelně vysvětlit co vlastně pan Klaus v roce 2017 na mítinku Afd mínil výrokem cituji:

Navzdory evidentní a dobře dokumentované ‚klimatické pauze‘ (18 let nedošlo k žádnému zvýšení globálních teplot) vyhráli klimatičtí alarmisté tento spor – se všemi dobře známými negativními důsledky pro svobodu a prosperitu,“ nechal se slyšet Klaus podle ČTK.

Dodávám:

Je to podobné jako ve středověku vyhrála katolická církev spor o to, zda slunce obíhá kolem země nebo země obíhá kolem slunce. Prostě církev tento spor vyhrála a všechny vědecké kapacity jí daly za pravdu, pokud nechtěly skončit na hranici.

Stejně zatím vyhrávají klima alarmisté. Obsadili většinu rozhodujících míst v celosvětovém měřítku, vyhlásili dogma, značná část světa se tímto dogmatem musí řídit. Rozum prohrál, zvítězilo dogma.

Jako důkaz že Klaus svůj názor nezměnil přikládám odkaz na to, co Klaus řekl v Březnu letošního roku:

Už nás zase straší klimatickými změnami

Václav Klaus pro MF Dnes

https://www.institutvk.cz/clanky/2302.html

V pondělí byla vydána šestá, tzv. hodnotící, zpráva IPCC (Klimatického panelu OSN), která – jak vidíme z mediálních informací o tomto rozsáhlém dokumentu (který zatím ještě nikdo nestačil studovat) – pokračuje v šíření paniky a poplašných zpráv………………………………………

Tyto jejich výroky nemají s vědou nic společného. Měly by být spíše souzeny jako šíření poplašných zpráv. Klimatická věda říká něco úplně jiného. Říká, že se klima na naší planetě mění stále, v obou směrech, že se klima nevyvíjí lineárně, ale cyklicky, a že se i za posledních 150 let, tedy v éře po zahájení průmyslové revoluce, klima vyvíjí v rámci normálních přírodních cyklů.

Vážná věda ukazuje, že neexistuje žádná dlouhodobá korelace mezi rostoucí (či klesající) koncentrací CO2 v atmosféře a růstem (či poklesem) teplot. Nechci to zatěžovat dalšími argumenty, ale jestli nějaká hypotéza o jisté korelaci existuje, pak je o tom, že vzestup atmosférických teplot historicky předbíhá zvýšení koncentrace CO2 v atmosféře, nikoli opačně – na čemž je založena hypotéza Al Gorea a IPCC.

Je to všechno dostatečně známé. Ohlušující řev sdělovacích prostředků, které plně naskočily na doktrínu lidmi způsobeného globálního oteplování, vážná fakta bohužel přehlušuje. Touto krátkou glosou se nedá udělat nic jiného než existující alternativní myšlení připomenout. Aby další generace věděly, že jsme nebyli úplnými hlupáky.

Nejedná se o nevinné výroky apologetů globálního oteplování. Celá zelená politika EU a její Green Deal vyjadřují a propagují tyto tragické omyly. To nám zdražuje energie a vyvolává dnešní inflaci (kterou bohužel umožňuje příliš uvolněná měnová a finanční politika států).

Václav Klaus, MF Dnes, 27. března 2023

K tomu že jsem ve svém názoru na klimatické změny osamocený bych upozornil na článek od doc.PHDr.Mgr.Petr Šída Ph.D.,DSc. V časopisu Téma 40/2023, cituji:

….Minimálně posledních 200let se otepluje ale je otázka, do jaké míry můžeme oteplování připsat přírodě, a do jaké člověku……………..

Dále pan Šída píše že bychom se měli v budoucnu bát spíš doby ledové.

Mohl bych uvést ještě mnoho vědců kteří s teorií globálního oteplování způsobenou člověkem nesouhlasí ale pro dnešek stačí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Máte recht, Freude. A Klaus v tomto ohledu taky. Všichni vidí, jak to tady globalisté, sluníčkáři, alarmisti a jiní joudové na jejich úrovni vedou. Klidně vyhlásí celosvětovou pandemii, která byla podle mého vyvolaná úmyslně, jen aby mohli lidstvo ovládat. Zkusili si to, jde to, tak proč by nevymýšleli další hovadiny. V Evropě vybijí všechno, co má nohy a dá se jíst, aby to dováželi ze Zélandu - tam nejspíš žádné oteplování nehrozí...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

o tom, jak jsou názory pana Klause proměnlivé:
- "I spor o takzvané globální oteplování patří minulosti", 9. září 2017 v Norimberku, aby ho v Německu nevypískali
- "Vážná věda ukazuje, že neexistuje žádná dlouhodobá korelace mezi rostoucí koncentrací CO2 v atmosféře a růstem teplot", 27. března 2023, v češtině nejspíše proto, aby uspěl u sponzorů

Také děkuji za inspiraci trochu se začíst do poslední zprávy IPCC, za směrodatné považuji
- Since 1750, increases in CO2 (47%) and CH4 (156%) concentrations far exceed – and increases in N2O (23%) are similar to – the natural multi-millennial changes between glacial and interglacial periods over at least the past 800,000 years (very high confidence) .. Od roku 1750 nárůsty koncentrací CO2 (47 %) a CH4 (156 %) daleko převyšují – a nárůsty N2O (23 %) jsou podobné – přirozené mnohatisícileté změny mezi ledovými a meziledovými obdobími za posledních nejméně 800 000 let (velmi vysoká důvěryhodnost)
 Global surface temperature has increased faster since 1970 than in any other 50-year period over at least the last 2000 years (high confidence) .. Globální povrchová teplota se od roku 1970 zvyšovala rychleji než v jakémkoli jiném 50letém období alespoň za posledních 2000 let (vysoká spolehlivost)

Figure 2.1: The causal chain from emissions to resulting warming of the climate system

ippt

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Také mám rád grafy- toto je printscreen z filmu, který můžete zhlédnout na adrese https://www.klimaskeptik.cz/

P.S. Ve filmu je i dlouhodobý graf, který ukazuje, že nejprve stoupá teplota a pak teprve CO2 v ovzduší (další vážná trhlina příběhu)

korelace

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Poslechněte si prosím úvodní slovo českého klimatologa
https://www.youtube.com/watch?v=LMQZ-8rCev4

Proti víře v zásadě nic nemám, ale když to poškozuje tady ve Švýcarsku to, co mají lidé před očima - krásu zaledněných hor, tak mě to holt klidným nechat nemůže ... Zde je opravdu těžké potkat někoho s vašimi názory :-)
Naštěstí vás EU drží pod krkem a Suverénem chce být jen málokdo ...

Už se těším, až se zde objeví i zaručené zprávy o tom, že člověk na Měsíci nikdy otisk nohy nezanechal...

Tady je aktuální korelace sluneční aktivity a teploty - od 60. let se rozcházejí:
Beeinflusst die Sonne das irdische Klima?

Seit den 1970er Jahren messen Satelliten die Sonnenstrahlung mit hoher Genauigkeit – und konnten keinen Anstieg mehr feststellen. Doch die globale Temperatur steigt seitdem weiterhin um etwa 0,2 Grad pro Jahrzehnt an. Die große Mehrheit der Klimaforscher ist sich deshalb darin einig, dass der gegenwärtige Temperaturanstieg nicht durch die Sonne, sondern durch die von den Menschen produzierten Treibhausgase verursacht ist.
Satelity měří sluneční záření s vysokou přesností již od 70. let – a nárůst už nedokázaly zaznamenat. Globální teploty však od té doby stále rostou přibližně o 0,2 stupně za desetiletí. Naprostá většina klimatologů se proto shoduje na tom, že současný nárůst teploty nezpůsobuje slunce, ale skleníkové plyny produkované lidmi.

sonne

sonne2

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Píšete: Děkuji, vážený Freude, za dobrý postřeh o tom, jak jsou názory pana Klause proměnlivé.

Zase jste nečetl pozorně, nebo nepochopil co Václav Klaus píše. Teď Vámi zmíněný odstaveček:

Vážná věda ukazuje, že neexistuje žádná dlouhodobá korelace mezi rostoucí (či klesající) koncentrací CO2 v atmosféře a růstem (či poklesem) teplot. Nechci to zatěžovat dalšími argumenty, ale jestli nějaká hypotéza o jisté korelaci existuje, pak je o tom, že vzestup atmosférických teplot historicky předbíhá zvýšení koncentrace CO2 v atmosféře, nikoli opačně – na čemž je založena hypotéza Al Gorea a IPCC.

Jinými slovy pan Klaus píše že vzestup teploty způsobí náslerdný vzestup koncentrace CO2 v atmosféře a ne obráceně. Voda v oceánech obsahuje velké množství CO2 a vzestupem teploty klesá množství CO2 které je voda schopna pojmout a CO2 uniká do atmosféry. Projevuje se to i v měření, kdy nejprve stoupá teplota a teprve potom množství CO2 v atmosféře.

 

Další odkazy k tématu:

https://www.envigroup.cz/aktualita-231.html

https://echo24.cz/a/Hz3s5/zpravy-panorama-vedec-drzitel-nobelova-cena-pribeh-klimaticka-krize-podvod-globalni-elita

Z odkazu:

Vědec a nositel prestižní Wolfovy ceny za fyziku se domnívá, že často proklamovaný příběh o klimatické krizi je „podvod prosazovaný globální elitou“ a jejími spojenci v korporátních médiích. „Příběh o klimatické krizi“ propagují po celém světě vlády a jejich mediální spojenci ve snaze vyhovět cílům zelené agendy Světového ekonomického fóra (WEF), Organizace spojených národů (OSN), Světové zdravotnické organizaci (WHO) a dalším globalistickým organizací.

Clauser není prvním držitelem Nobelovy ceny, který zpochybňuje ustálený vědecký a politický narativ o změně klimatu. Světovou klimatickou deklaraci podepsalo přes 300 profesorů a vědců, kteří se zabývají klimatem. „Neexistuje žádná klimatická nouze,“ píše slogan dokumentu, jehož hlavním signatářem je nositel Nobelovy ceny za rok 1973, profesor na Univerzitě v Oslu a norský fyzik Ivar Giaever.

 

Další názory:

Klimatické šílenství považuji za nesmírně nebezpečné náboženství, říká matematik Fürst

Znaky nebezpečného náboženství vidí v současné klimatické hysterii také matematik Tomáš Fürst z Katedry matematické analýzy a aplikací matematiky Univerzity Palackého v Olomouci. „Klimatické šílenství považuji za nesmírně nebezpečné náboženství. Po třech letech covidu je jasné, jaké škody může napáchat ideologie převlečená za vědu,“ uvedl další český signatář deklarace.

„Detailně jsem se věnoval matematickému modelování tekutin v pohybu, takže trochu rozumím tomu, jak nesmírně zjednodušené, a přesto téměř neřešitelné, jsou modely, které máme. Hypotézu, ze koncentrace CO2 je „driverem“ globální teploty považuji za možnou, ale velmi nepravděpodobnou. Celé to náboženství je založeno na matematickém modelování, kterému rozumím, a proto jsem si velmi vědom jeho limitu,“ vysvětluje český vědec, který nyní žije na Floridě. O problematice publikuje.

 

Letošnímu zasedání klimatické konference COP28 bude předsedat saúdskoarabský ministr průmyslu a zároveň šéf státní ropné společnosti ADNOC Sultán Džábir. Ten se stal stal terčem ostré kritiky ze strany ekologických aktivistů za svou dvojí roli. 😊

 

P.S.

Zprávy IPCC už jsou po mnoha skandálech s falšováním dat tak pro srandu králíkům. Ty už nikdo soudný nebere vážně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Já těm zbývajícím 97%.
Ale nedivím se Vám, jste odkojený uhelnou, ropnou a plynovou energetikou. To se holt musí někde projevit :-)

A navíc grafům, které s jednou "hokejkou z roku 1998", založenou na studiu letokruhů jediného stromu ze Sibiře, nemají nic společného.
Nárust teploty nad kontinenty - můžete si dohledat původ dat, mě to tam nechce k bezplatné registraci pustit ...

statista

Zatím bez slepic

Je jiste, ze boj o nazor na klima vyhrali jednoznacne klimaalarmiste. Dokazali zdravou skepsi oznacit za extremni nazor a skeptiky dehonestovat a zesmesnit. Dokazali zajistit, aby se v mediich objevovala jen jedina spravna pravda a aby ani Google nenabizel vysledky vyhledavani, ktere by nazor klimaalarmistu mohl zpochybnit. Presvedcili mlade lidi, aby se prilepovali k silnici, aby nas zachranili  pred uhorenim spolecne s nasi planetkou. Toto je skutecne vitezstvi. Davam sem jen pro uplnost Klausuv vyrok v kontextu, aby bylo jasne, co rekl a jak to myslel

Dnes připustil, že jeho strana tuto debatu nevyhrála. "I spor o takzvané globální oteplování patří minulosti. Navzdory evidentní a dobře dokumentované 'klimatické pauze' (18 let nedošlo k žádnému zvýšení globálních teplot) vyhráli klimatičtí alarmisté tento spor - se všemi dobře známými negativními důsledky pro svobodu a prosperitu," nechal se slyšet Klaus.

https://www.e15.cz/domaci/klaus-spory-o-globalnim-oteplovani-jsou-minulosti-muj-tabor-skeptiku-prohral-1337275

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

narativu, který je šířen těmi, kteří na "boji s klimatickými změnami" velmi dobře vydělávají.

Opakuji: Se změnami klimatu nemá smysl bojovat, jsme vůči nim vlastně bezmocní. Smysl má se přizpůsobovat jak to jen jde. Takhle je to na Zemi (a asi i jinde)  odjakživa. A protože jsme, (říkáme si) Homo sapiens Sapiens, můžeme to dělat s předstihem. Vyzkoumat, které rostliny tady budou prosperovat a které ne. Připravit se na invazi teplomilných druhů rostlin, hmyzu i zvířat. Přizpůsobit architekturu.

Opravdu neporoučíme větru, dešti - a ani klimatu. 

Komunisté si to mysleli pár desetiletí, ale už si to nemyslí. Leč mají snaživé následovníky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Bern to nebude stát zlata unci. Hurááá

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Berset sichert Selenskyj "langfristig" Unterstützung zu - Berset slibuje Zelenskému "dlouhodobě" podporu

Sociální demokrat Alain Berset, letos dobrovolně odstupující prezident pro rok 2023 a od roku 2011 člen 7-členné kolektivně jednající švýcarské vlády bez premiéra - Spolkové rady, složené v rámci konkordanční demokracie ze zástupců 4 nejsilnějších politických stran v poměru kouzelné formule 2:2:2:1, jednal v sobotu v Kyjevě se Zelenským, a to 45 minut mezi 4 očima. Byla to první lekce o základech budování úspěšného systému polopřímé demokracie a angažované neutrality?

berset zelensky

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

"Koukej Volodymyre, ty si naletěl západu, uvěřil jejich slibům a pustil ses do dobrodružství, které zahubí ukrajinský národ. Dvě věci jsou jisté. 1 - Rusko nikdy nepovolí. 2 - Západ tě hodí i s Ukrajinou přes palubu jakmile to pro něj bude výhodné. Švýcarsko zná západ, Rusko, i Ukrajinu - všichni si přece u nás uléváte naškudlené milióny, takže víme s kým máme tu čest. Proto tě Švýcarsko nikdy neohrožovalo, ale taky ti nikdy nic neslibovalo. A protože tě nikdy neohrožovalo, nemůže tě zničit, a protože ti nikdy nic neslibovalo, nemůže tě podrazit. Přestaň konečně plánovat co podnikneš proti Rusku a co podnikneš se západem. Oni si stejně historii udělají po svém, ty i s Ukrajinou jste pro ně jen míč na hřišti. Tak věř alespoň nám, když už ostatním věřit nemůžeš, a zachraň alespoň torzo Ukrajiny tím, že se vzdáš a podepíšeš Rusku kapitulaci tak jak oni budou požadovat. S každým další dnem je jasné, že podmínky kapitulace budou jen tvrdší."

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

že mu toto říkal

přestože to přesně tak je.

Spíš bych typoval, že Zelenský žebral a pán kličkoval, aby nemusel solit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

jsou na kluky

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vcelku jsem držel pěsti těm hladovkarum. Každý nepřítel mého nepřítele je cenný, byť je jeho motivace jiná. Ukončení jejích protestu na základě zrušení jakéhosi provolání, etosu, z jejich akce udělalo panoptikum, a mně ušetřilo 2 Kčs za Dikobraz.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

šašci

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

jinou osvětu, než vlastní názor. Na konci najdete odkaz.

Daniel Sterzik na dnešek připravil nabídku další knihy a ve společnosti se dál dějí věci.

Moravákům nezazlívám, že nemají rádi Prahu, nebo tzv. Čechy, protože oni (někteří nejsou Češi, ale Moraváci) občas vidí společenství ve státě jinak, nedoceněně. Tvrdím však, že někteří.

Na Moravě, na Slovensku i v Čechách jsem střídavě prožil dost let v produktivním věku a s tím "hašteřením" jsem se setkal spíš v hospodě, či ve sklípku, než v práci. Ať už to bylo v Ostravě, v Košicích, Prostějově, Bechyni, Českých Budějovicích, nebo v Hradci Králové, bývalo to takové bratrské škádlení. Jen v Praze, kde jsem dostal byt na novém sídlišti po ročním dojíždění, protože jsem tam byl přemístěn, když místní viděli SPZ z jiného kraje byli šeptem, aby to bylo slyšet, dost neurvalí, ale jen do doby, než zjistili, že ten nepražák za nimi stojí v nově tvořeném zastupitelstvu, kde oni, domácí nebyli ochotní jít s kůží na trh.

Proč to píšu? Včera jsem se zmínil o federativním uspořádání jako jedné z možností řešení současného prů..ru. Je to jeden z mnoha názorů, které běží sociálními sítěmi a já tvrdím, že názory se MUSÍ tříbit. Není nutné řešit kdo kdy na kom vydělával, nebo prodělával, ale jak pohlížet na nutný další vývoj, aby je za své nevzala opět nějaká samozvaní skupina a díky demokratické volbě nezahájila další z nekonečných reforem. Jde o to, aby si občané byli schopni vládnout prostřednictvím námi zvolených osobností, které ponesou odpovědnost za námi zvolenou variantu společenského života.

S redukcí slepic vždycky počítám a respektuji to, proto neváhejte a dávejte, nebo ubírejte. Nicméně rodilý Pražák, který větší část života v Praze nežil, píše to co cítí a rád diskutuje i riskuje nepochopení, bez shazování kohokoliv, kdo se necítí být někým, ale je jiným. Zpravidla na to časem každý přijde, že to bývá "mezi nebem a zemí".

Takže dnes připojuji další z řady vlastenecko-odborných přednášek, tentokrát ze spolku Svatopluk, kde přednášející řeší velmi zajímavě problematiku školství a následně ekonomiky.

(20+) Facebook

Přeji klidné posezení u monitoru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

že děti nosí čáp, jen pražáky ne.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

docela váhám zda mám svoji připomínku dnes dopsat a zveřejnit. Jsem rád za každý konstruktivní příspěvek, který se tady na "Kydech" objeví. A v žádném případě, to co nyní píšu, nemyslím ve zlém. Jde mi o to, že už několikrát, jsem si po přečtení vašeho příspěvku nebyl jistý jak to vlastně myslíte. Píšete pěkné uhlazené věty, ale občas se mi stává, že jim přesně nerozumím. I po té, co jsem si je několikrát přečetl.
 
třeba včera:
"Když jsme měli možnost vidět "nadhled" pana Fica v kontaktu s PaPa a Nutellou, správně orientovaná občanská veřejnost se skutečně svými zástupci k tomu minimálně mezi původními federativními zeměmi, má našlápnuto."
nebo třeba dnešní:
"Jde o to, aby si občané byli schopni vládnout prostřednictvím námi zvolených osobností, které ponesou odpovědnost za námi zvolenou variantu společenského života."
Nebyl jsem si jistý zda popisujete funkci běžného zastupitelského systému, nebo se jej pokoušíte nějak modifikovat. Ve větě se vyskytují "občané", potom nějaká skupina "my" a pak "zvolené osobnosti". Tak nějak mě po přečtení napadá, že jsme si zvolili (vybrali) nějakou "variantu" (směřování) a nějaké "osobnosti", kteří se stanou rukojmími a ponesou odpovědnost pokud ta naše volba nevyjde.
 
Občas taky něco napíšu, častěji sem dávám překlady. Samozřejmě, že ty moje texty mají k dokonalosti hodně daleko. Pro ty překlady  používám automatický překladač. Ale hodně často ty věty upravuju, jednak zjednodušuju složitá souvětí, ale i hledám srozumitelnější synonyma.
Proto, že se o to pokouším delší dobu, došel jsem k jednomu kritériu, které se snažím dodržovat:
Ten výsledný text je určen ke čtení a ne ke studiu. Po prvním přečtení věty by měl být čtenáři jasný její obsah. Špatné je, když k tomu, aby pochopil smysl věty, musí tu větu číst opakovaně".
Rád si vaše texty přečtu, ale prosím pište je srozumitelněji, abych je nemusel studovat. Díky a nezlobte se za připomínku, myslím to v dobrém. :-)
 
Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Nebudu zpětně rozebírat konkrétně uvedené věty, věřím, že po druhém, snad i třetím přečtení je srozumitelnější co píši. V každém případě pro mě platí pomaleji psát a nad slovy ve větách víc přemýšlet.

Připomínky, které jste nadhodil mají vetší cenu, než pouhé počítání slepic, i když ty velmi stručně nahrazují školní známku.

Můj problém obecně je, že se příliš rozepisuji, neumím zkratku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Já jsem více než třicet let prožil v Čechách a více než dvacet let na Moravě. Po pravdě řečeno, mám asi trošku jiné zkušenosti a názor na toto téma. Pokud jsem žil v Čechách, tak jsem věděl, že existuje nějaká Morava a Moraváci. Nijak mě to nevadilo a ani jsem to nijak neřešil. Až coby obyvatel Moravy jsem zjistil, že Čech a Moravák není jedno a totéž. Moraváci jsou údajně tou lepší a hlavně pracovitější části republiky. Tedy, hlavně dle vyjadřování místních obyvatel. Tak nevím, jako původní rodáka obyvatel Podřipska jsem na své životní pouti poznal mnoho pracovitých Čechů i Moraváků, ale stejně tak, mnoho českých a moravských šmejdů. Jedinou výraznou odlišnost spatřuji snad v tom, že v Čechách jsem nezažil tolik různě invalidních důchodců, jako na té "lepší a pracovitější" Moravě. Moraváci, či chcete-li Moravané jsou známí smyslem pro folklór. Já si myslím, že významnou součástí moravského folklóru je nadávání na tzv. Čecháčky,  Pražáky a Prahu vůbec. Přijde mně dost zvláštní, že se nepozastavují nad faktem, že ti nejhorší Pražáci a pražští politici jsou de facto hlavně Moraváci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Zaubere, souhlas, hlavně ta poslední věta je skutečnost.

Jinak já od narození Češka - z Čech (20 let Sudety, zbytek Praha) republiku x-krát projetou od Aše po Košice, na Moravě jako doma (moji prarodiče pocházeli jedni z jižní Moravy, druzí ze Slovenska) - jsem nikdy neměla potřebu kdekoliv u nás narozeného člověka jakkoliv zesměšňovat nebo vyzdvihovat, protože všude jsou lidi vynikající a všude jsou i zmetci. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Automatická udírna

Psal jsem před pár týdny, že nakládáme maso, i se k tomu trochu diskutovalo, tak hlásím, že se povedlo!

Dokonce i klobásy, která jsem dělal poprvé, takže už jsem znalec, téměř profík! Klidně se ptejte, radím rád :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

;o(

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

To je podle vkusu každého soudruha...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

se mnou ve straně totiž nemohl být nikdo. Ta hláška, podle které zřejmě cosi usuzujete, je z Tankového praporu (https://www.youtube.com/watch?v=YpMTWjwnGxU), netušil jsem, že to někdo nezná. Ale já jen, že někomu peklo vyhovuje protože sám si ho volí, je mnoho případů i ze současnosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

S takovým blahobytem Čechů tu bude Pětikolka vládnout v pohodě ještě hóódně let! Protože teprve bída z lidí lotry učiní a vlky z lesů vyžene hlad! (jinak pěkné a závidím)

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

ode mne nedostane žádný pětikolkář nebo babišovec nebo zemanovec či jiný komouš ani flaksu. A já už na rozdíl od většiny národa proti této vládě demonstroval i přes to, že ještě netrpím hlady.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

ale ta fotka je vražda vegetariánů 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nahodile jsem shlédl asi deset minut pořadu "Za pět minut dvanáct" na Nově. Hosty byli Okamura a Michálek. Řeknu vám, ten pirát je absolutní dno české politiky! Až se mi z jeho názorů chtělo zvracet!

Dnešní průzkum volebních preferencí: 1) ANO 33,2%, 2) SPD 12%, 3) ODS 11,6% ... ne že bych si nepřál jiné výsledky, ale i tak jsem spokojený!

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

jiné výsledky - třeba místo ANO Svobodné nebo tak nějak podobně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Holec:

Do sněmovních voleb pořád zbývají dva roky a Fiala samozřejmě může své historicky negativní hodnoty vylepšit. Nebo alespoň některé, aby za sebou netáhl balík plný samých průšvihů, řečeno s vládou. Ironií dneska každopádně je, že čím horší případně bude situace země, tím víc bude Fialová koalice držet pohromadě. Nic totiž netmelí tak, jako vzájemné sdílené zoufalství, končí svou úvahu v komentáři pro MF Dnes politický komentátor a moderátor pořadu Holec Live na XTV Petr Holec.     https://cz24.news/…as/

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Zatímco Pekarová a Vystrčil řečnili na Ukrajině, doma výsměch nad fotkou: Nesmí chybět helma!

Česká parlamentní delegace dnes dorazila do Kyjeva. Předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) spolu s Milošem Vystrčilem, předsedou Senátu Parlamentu ČR, uctili památku obětí hladomoru z let 1932-33. Ukrajině přislíbili více zbraní. „Jste hrdinové, jste lidé, kteří bojují nejen za sebe, ale i za ostatní,“ vzkázal Ukrajincům Vystrčil..... (pozn. asi měl na mysli USA...)

https://cz24.news/…ma/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Megaprojekt s Tchaj-wanem začal, ohlásila Pekarová. Veřejnost spadla smíchy ze židle

26. listopadu 2023👉 @cz24news

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) včera oznámila zahájení spolupráce mezi Českou republikou a Tchaj-wanem. „Megaprojekt začal,“ upozornila na sociální síti X. Nově otevřené výzkumné centrum bude zkoumat bezpečnost dodavatelských řetězců v oblasti polovodičů. Na sociálních sítích se oznámení o megaprojektu setkalo se spíše negativní odezvou.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny a předsedkyně hnutí TOP 09 prostřednictvím sociální sítě X oznámila zahájení spolupráce s Tchaj-wanem. „Megaprojekt s Tchaj-wanem začal,“ avizovala Pekarová a vyjádřila svou radost z toho, že její cesta na Tchaj-wan přináší výsledky. Ve spolupráci s Tchaj-wanem hodlá i nadále pokračovat.

Supply Chain Resilience Center bude sídlit v rekonstruovaných budovách v Jinonicích v Praze. „Mám radost, že má cesta přináší výsledky a mohli jsem tak dnes otevřít centrum, které bude zkoumat bezpečnost dodavatelských řetězců v oblasti polovodičů a zaměří se také na čipové investice. Spolupráci s Tchaj-wanem budeme nadále prohlubovat,“ napsala Pekarová.

Na sociálních sítích se však otevření centra nesetkalo s pozitivní odezvou.

Skvělá práce. Jinde staví mega fabriky, my budeme mít mega centrum, které to bude zkoumat,“ poznamenal jeden z uživatelů sociální sítě X.

Další uživatel poznamenal, že otevření centra je minimálně lepší, než kdyby to byla nezisková organizace: „Takže místo slibované výroby polovodičů, u které jsem předem vyjádřil názor, že je to píčovina, jde zase o nějaký akademický projekt na sledování… ale jo, zní to líp než neziskovka a zase to bude slušná díra na prachy…“

Jiný uživatel se Pekarové pouze vysmál. „LOL, to je ono Markéto? Úředníci sledující pohyb materiálů? To jste za nima přišli s prosíkem, ať otevřou aspoň něco? To bude vtip dne,“ uvedl uživatel.

Aneb když musíš prodat aspoň to hovno, když jsi nedostala ty koláče. Prohlubování vám jde, vaše trapnost stále hledá dno,“ vysmál se další z uživatelů sítě Podle jiných je projekt do „megarozměrů“ pouze nafouknutý. „Tady někdo nafoukl trpaslíka do megarozměrů. Ale chápu. Všechny vaše amatérské snahy vyšly vniveč, lidé si z vás a z tchajwance dělají už legraci, a tak nafouknete bezvýznamný projekt, aby to vypadalo, že teda aspoň něco.“….

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

a která se nevyrovná ani Marii Kabrhelové, se chlubí "kšeftem století"! Pochybuji, že přidaná hodnota práce tohoto centra pokryje alespoň náklady na jeho provoz. Já být s tou paní, co má podle mého názoru IQ s bídou 75 v příbuzenském poměru, hanbou bych se na Ukrajinu propadl! Prosím zdejší velectěné publikum o vysvětlení - co budou zaměstnanci centra vlastně dělat a jaký má být výsledný produkt jejich výzkumu? 

Nově otevřené výzkumné centrum bude zkoumat bezpečnost dodavatelských řetězců v oblasti polovodičů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zítra stávkuje země a nutell ujede z Prahy, aby navštívil jakousi soukromou školu. Ten srab se tam prostě jede schovat. Jak by se takovej srač asi zachoval při skutečném ohrožení ČR?👎

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Nasedl by do připraveného letadla. Trasu už jistě mají danou...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

juchali nad nově koupenou kapacitou plynového zásobníku u zlodějů v Německu

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Jen aby to nedopalo stejně jako s naftou z českých hmotných rezerv uloženou v Německu.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zasoby-nafty-v-nemecku-nejsou-vase-vzkazali-do-ceska/r~62660a8ca2e511e4ba57002590604f2e/

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)