Pojďte nám to předvést

Autor
Štítky

Ne vždycky se grilovačka podaří v klidu. Za normálních okolností mezi normálními lidmi se mluví o kvalitě piva (na Moravě spíše horší), kvalitě vína (Na Moravě spíše lepší), úpravách masa (Vidlákovy hamburgery jsou nepřekonatelné), uzeninách všeho druhu (preferujeme ty domácí), ochutnává se pálenka (bo správný gurmán nepije, ale ochutnává) a je všeobecná pohoda. Tahat do takového odpoledne politiku, geopolitiku a migraci, to se prostě nemá dělat, pak to blbě skončí. 

Není to tak dávno, co jsme měli podobný případ. Manželka mě vytáhla na setkání svých spolužáků ze střední školy. Některé znám, jsou to moc fajn lidi, ale byli tam i tací, které jsem vůbec neznal. Holka, která se provdala do USA, holka která se provdala do Německa a holka která se provdala do Brna za šikovného podnikatele. A když se holky napijou, mají tendenci mluvit o Babišovi, politické situaci všeobecně a protože jsem jim štědře naléval, brzy pronášely definitivní soudy a ultimáta, která se nedají vzít zpět. 

Ukázalo se, že Vidláků je dneska už na světě málo. Někdo, kdo se dobrovolně odstěhoval na malé město a dobrovolně hákuje na zahradě, rýpe se v hlíně, cosik pěstuje a pak to zpracovává, drží si prase a pak machruje s masem u grilu, to není úplně běžné. Nota bene, ještě má naprosto uhozené zpátečnické názory, dovolil si volit Zemana i Babiše (navíc u Babiše pracuje) a shlíží podezíravým okem na EU i migraci... no zkrátka kdyby ten buran neměl tak dobré kotletky a víno, tož si snad raději odsedneme. 

Měl jsem také upito, tak se mi dobře argumentovalo.

Holky se do mě pustily především za tu migraci. Jsem nesolidární, zanáším do debaty zbytečné strachy, situace je všude pod kontrolou a pár nácků na tom nemůže nic změnit. Migrace je prospěšná a zdravá a nebýt takových jako já, už bychom dávno Evropu dohnali. To jen takoví zapšklí zaražení jako já brzdí úspěšný rozvoj naší země.

Je to samozřejmě hlouběji ve mně. Neprojevuje se to jen mou xenofobií, ale i podnikatelskou neúspěšností. Paní Brněnská Podnikatelová (BMW v plné výbavě) mi vysvětlila, že oni provozují v Brně rozvážku květin. Začínali od nuly, teď mají několik zaměstnanců a stačí jim to na německá auta do rodiny, děti mají jakékoliv kroužky a žijí si dobře. Plní všechna nařízení a normy (jen EET jim vadí, protože je od Babiše) a krásně prosperují. Kdežto já dělám mimo systém, v malém, vůbec nejevím tendenci se zahlásit na hygieně, svazu chovatelů ani na finančáku. Bojím se půjček a tak si nemohu postavit pořádnou provozovnu a proto z toho mého koníčka nikdy nic nebude. Jak jsem zpátečnický v názorech, tak jsem zpátečnický i v podnikání.

Moje odpověď byla na obě otázky stejná. Paní Brněnskou podnikatelovou jsem pozval, ať přijede z Brna k nám do Vidlákova a rozjede svůj byznys u nás. Ceny nemovitostí jsou u nás směšně nízké, za brněnský byt je u nás opravený barák se slušným pozemkem, za Vidlákovem jsou rozsáhlé bývalé zemědělské areály ve slušném stavu k pronájmu nebo ke koupi. Nikdo jí nebrání, aby přišla a předvedla nám vesnickým buranům, jak to máme správně dělat. Pokud bude u nás rozvážet květiny nebo chovat prasata na grilování a přitom bude jezdit v Bavoráku, tak nám všem vytře zrak a i když to třeba maskulinně nepřiznáme, stejně bude vítězkou a my se to buď také naučíme (a napůjčujeme si prachy, aby dělaly prachy) a nebo definitivně zkrachujeme i s našimi přízemními sny.

Ohledně migrace je to totéž. Nikdo nebrání Němcům, aby nám předvedli to své heslo, že to zvládnou. Mohou si nabrat migrantů kolik chtějí, naučit je Německy, dát jim všem práci, jejich děti posadit do škol a udělat z nich trochu snědší, ale o to veselejší Germány. Nikdo v Krušnohoří nebude namítat ani slovo, když přijede syrský Němec se šrajtoflí plnou peněz a natankuje do svého Mercedesu český benzín a v místním Tescu nechá pořádnou útratu. Stejně tak nikomu nevadí, když přijede oplešatělý teutonský páprda a domáhá se sexu s holkama u silnice. Má prachy, není nebezpečný a utrácí. 

Ostatně nemusíme chodit daleko - neziskovka GEN 21 se do toho pustila a nám blbým buranům předvedla, jak si vybrat prověřené uprchlíky přímo z Iráku, ja se jim nabízí byty v Jihlavě, jak se s nimi krásně večeří a raduje v záchytném centru a jak nám pak pan Bata a spol ujíždějí do Německa. My venkované jsme to pochopili docela dobře. Celá lekce měla vynikající zpravodajské pokrytí. Ale třeba to byla jen naivita a diletantismus několika jednotlivců. Jiní to určitě zvládnou lépe ne? Aha počkat, nikdo jiný to ani nezkouší. Jen se kecá... 

Nejlepší způsob, jak nás burany poučit, je předvést nám to. Jistě, chvíli to potrvá. Ani Gen 21 to nedala napoprvé.  Ale recept jak nám zavřít huby tady je. Stačí se do toho po německu obout a předvést nám, že milion lidí z Afriky a blízkého východu je super. Mešita vedle synagogy, multikulti třídy bez šikany a učitelé co tam rádi učí, mistři kteří se nemohou dočkat, až jim z kurzu dodají další muslimské pracovníky, kteří makají jak o život.  Iráčané co jsou šťastní že dostali byt v paneláku v Jihlavě. Bezpečná centra měst i okraje. Spoluobčané, co si domů vzali uprchlíka a starají se o něj... Co jiného by nám spolehlivěji zavřelo chlebárnu? 

Místo toho se ti Dojčlandi přímo perou v EU i kdekoliv jinde, aby co nejvíc těch jejich příchozích řešil někdo jiný. To není známka, že to zvládají, ale spíš že jsou v háji.

K nám do Vidlákova se také jezdí spíš na chalupu či na chlastačku, než aby se brněnští podnikatelé prali, kdo u nás otevře další květinářství nebo tu bude chovat dobytek.  V Izraeli, který je suchý jak troud, je tolik zájemců o farmaření, že je musejí vybírat losem. Tož ať někdo přijede a vytře nám zrak. Kdyby někdo věděl, jak na to, tak už to dávno dělá. Kdyby  se ve Vidlákově dalo vydělávat na vepřovém mase, tak už tu dávno bude nejen farma, ale i bourárna, jatka a gril. Kdyby někdo v Německu věděl, jak doopravdy integrovat cizince už dávno by to bylo.  

Zkrátka nepředkládejte nám krásné vize plné podnikatelského umu a morálky, ale pojďte nám to předvést. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Na integraci imigrantů existuje jednoduchý recept a je dávno známý a vyzkoušený, jen to bylo asi tak 200 a více let zpátky. Dnes jej praktikují v našem největším demokratickém vzoru, USA. Je to prosté:

Imigranti nemají nárok na stejný sociální systém jako domácí obyvatelstvo. Vůbec žádná podpora, maximálně zelená karta jako povolení k práci a občanství až po 5 letech.
Podpora lidem v nouzi jedině v naturáliích. Máš hlad? Dostaneš najíst. Nemáš kde bydlet? Můžeš přespat v ubytovně Armády spásy. A zbytek doby? Hledají si práci.
Nulová tolerance kriminality. Spáchal jsi zločin? Jsi zločinec a pohnuté dětství vyřeší až vězeňský psycholog. Vstupuješ bez dovolení na cizí pozemek? Riskuješ život, protože bez dovolení se do cizího neleze. Vlezeš k někomu do domu se zbraní? Zastřelí Tě v sebeobraně. Tedy stane se i případ, kdy si policistka spletla byt, vlezla místo do svého do sousedního bytu. Tam pochopitelně načapala souseda (v jeho bytě) a na místě jej zastřelila. Teď ji soudí za vraždu, i když si jen spletla byt.

Imigrantům stačí dát vědět, že nic zde není zadarmo a na vše si musí vydělat. Stejně jednoduchý recept platí i na integraci Romů. Dostaneš práci (např. zametání ulic) a za ni peníze. Za peníze si pořiď, co budeš chtít, třeba cigarety, chlast, prohraj je v automatech. Ale pak nefňukej, že máš hlad. Spácháš zločin? Půjdeš do vězení. Omluvy o těžkém dětství si vyprávěj vězeňskému psychologovi.
A integrace Romů by byla hotova dříve, než by stačili říct "dysgriminácija a rasízmus". Pak by nikoho kromě opravdu mizivé party lidí ani nezajímalo, jakou barvu kůže mají. Že to není možné? U Vietnamců a Ukrajinců to možné bylo. Dokonce mezi námi žijí studenti z Iráku, Sýrie, Jemenu, atd., kteří v ČR studovali a zůstali zde žít a pracovat. Islám berou jako svou soukromou věc, kterou si řeší doma, nikomu jej nevnucují, pracují a žijí bez problémů se sousedy. Integrovali se bez problémů.

Systém některých sociálních podpor je stejný jako dotace z EU. Pokřivuje přirozené chování a zakládá závislost. Dejme těm lidem možnost vybrat si za život podporu třeba v délce max. 36 měsíců, a každý si vybere, zda chce podporu 3 roky (třeba předčasný důchod) nebo v případě nouze 2 měsíce, kdy si mezitím najde nějakou práci. Až vyčerpají 36 měsíců, nic dalšího už mít nebudou. Lze to a snadno.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Perfektní.
S tou integrací muslimů a černých z Afriky,nepomůže ani tvrdá ruka.
Nejsou naučeni práci a nejdou sem za prací a když nedostanou odpovídající dávky,mám obavu,že si je vynutí.
Jak vidíme,mají naprostou podporu,jak Bruselu,tak i mnoho politiku a k tomu zřízených neziskovek.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nesuhlasim s tvrdenim, ze pri tvrdej ruke to muslimovia nedaju. Cely Dubaj ci Saudska Arabia stoji na praci pakistancov a indov. Ano - su tam v ulohe takmer otrokov, ale makaju, lebo musia, lebo inak supitopresto domov a ziadne peniazky.

Zatím bez slepic

Ano Gerde, naprostý souhlas. Zvláště ten váš poslední nápad s omezením sociálních podpor na maximum několika let pro všechny, ten je velmi zajímavý, i když by bylo asi třeba toto propracovat (zohlednit třeba zdravotní stav, na druhé straně, na invalidních důchodech se podvádí hlava nehlava...).
Bohužel, obávám se, že západní civilizace již zdegenerovala natolik (a my tam úspěšně směřujem), že něco takového je zcela neprosaditelné. Sociální dávky se staly v jistém smyslu výpalným, aby se jistá etnika nepokoušela vzít věc do svých rukou...

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naopak, tomnívám se, že se v tomto Gerd zcelá mýlí. Sledujte stopu peněz. Co se týká cigánů tak peníze pro ně se na daních odeberou převážně střední třídě, která by tyto peníze "akumulovala" - ušetřila a nepustila do oběhu. Naopak cigáni je v každém cyklu utratí všechny a tím se dostanou zpět ke kapitálu, který je vydal na mzdách (zjednodušeně - ale princip to vysvětluje). Toto je hlavní princil všech těchto podivností (třeba ekologie, soláry atd) ne žádné levičáctví, neomarxismus, politické podplácení atd. Celý ten cirkus okolo je jen mediální krytí.
Jde o to odebrat peníze těm co je všechny neutratí a dát je těm co je utratí hned.

Zatím bez slepic

Pane Josefe, to odebírání peněz těm co by je škudlili a tudíž by chyběli v oběhu, by mělo jakýsi smysl (byť provádění toho by bylo samozřejmě nevítané) pouze ve zlatém standartu, kde každá ležící úspora prostě systému chybí. V situaci kdy nejsou bankovky kryté vůbec ničím a centrální banka si je může vytisknout na základě ryze "svých" uvážení v podstatě kolik se jí zachce (samozřejmě u nás plus mínus teda kolik jí svolí její páni v EU a SS; ale tiskne si je a někdy v ohromných množstvích, to už předvedla) logika o potřebě nesyslit bankovky někde v polštáři nemá smysl. Navíc v systému který se neustále zadlužuje i když si tisknou kvanta stále dalších a dalších peněz neplatí ani teze o tom, že nějaká skupina obyvatelstva něco platí jiné skupině obyvatelstva.

Jde ale pořád o to, že jsou lidé, kterým se peníze nedostávají v množství v jakém by chtěli i když žijí nebo se alespoň snaží žít poctivě; a jsou lidé, kterým se peníze dostávají v mnohem větším množství na základě všelijakých amorálností, podrazů a podvodů -> a těch je v politice či u církvášů či v byznyse spousta, což je prostě vůči té poctivější části jasná křivda.

Pan Gerd třeba napsal, že by všichni měli být odměňováni jedině za nějakou práci, ale vůbec třeba nezmiňuje to, jestli člověk dostává od svého mládí na výběr možnost živit se skutečně tím, co by ho nejvíce bavilo. Kdepak, tady je už v dětství násilně uvrhnout do školního systému ve kterém musí držet hubu a krok a přizpůsobovat se tomu, co po něm chtějí nějaké autority -> a jen málokomu se v životě poštěstí uživit se tím, co ho zároveň baví. Ne všichni mají odpovídající zdravotní stav a ne všichni odpovídající intelekt tomu, aby se dostali na nějaká setsakra dobře placená místa. A mnozí z těch, kteří na nějakých dobře placených pozicích jsou, jsou různí lumpové a šejdíři, nebo v rámci své výplaty musí šejdíře a zloděje tolerovat.

Takže různí vymýšleči toho jak by se měli ostatní prý správně chovat, by podle mě napřed měli sami ukázat, jak oni sami osobně zatočí se šejdíři a křivárnami na vysokých postech; a nikoliv požadovat po jiných, aby se chovali podle jejich výmyslů, které však samozřejmě nějaké intenzivní křivdy vůbec neřeší. Myslím si že to je příklad i té Vidlákem zmiňované podnikatelky -> o tom že by skutečně vše dělala poctivě pochybuji, v těch množství vzájemně si odporujících směrnic to jistě ani nejde, ale je možné, že primárně vyloženě nezlodějuje ale -- dobrá tedy -- poctivě pracuje; což však nic nemění na tom, že v rámci svého zbohatnutí různé křiváky a křivosti prostě toleruje a podporuje (třeba půjčky na úroky atd.).

Zatím bez slepic

No vida, a pak že jsme finančně negramotní. Vyšší úroveň onoho utrácení jsou vlastně i ony velebené dotace. Stejný princip. Sebrat na daních a dát je těm, co je umí bezezbytku a nemilosrdně utratit. Přirozeně, že velkokapitál nějaký drobný až velký podíl dostane.

Pokud je jakš takš silná střední třída, případně dostatek zaměstnanců, je možné je řádně na daních oškubat a okruhem v jakékoli bohulibém účelu zase poslat do "trhu" na ukrojení si velkokapitálu. Vlastně čmoudi všeho druhu jsou pro velkokapitál příjemná vzpruha ve skomírajícím přílivu peněz k ještě vetší centralizaci ekonomické a následně i politické moci.

Zatím bez slepic

everyday considerations on Tumblr

I wanna preface this guidance using speaking my organization is personal self tutored, and so i in all likelihood insufficiency a lot of associated with, heh. each and every step i say here is based on my personal experience!definitely like you will be wanting It's a reasonably large number, fine art can be, i don't know what you wish for to accomplish inside or issues to say to help you in sure full terms, question you reached me cover imagine which often sucking heroines is your own list appealing more than, also let's be able to supply you with all around recommendations to how to go about it like involving your way of thinking enjoying sweepstakes.the foremost and the most important thing in the region of attracting to do is to like it. understand what, dui lawyer las vegas aggravation, feeling that will most likely not incentivize you to improve or else perhaps you've endure all of the cumbersome elements of it, heh. a person training arms to try to do certain cerebrovascular events significantly and greater and on the whole figure what you can do. I like tell you my first figure, of the first must-see I contemplated and still it really is numbers in concert I taken pleasure in than it fudge, going buying and selling domains was proudlymaking or perhaps body language mix off lilac in addition rare. Medo, typically linker of all fairies, 14 numerous different from current in 2018Don't possibly be horrified carry out what you eagerly regardless of intense appears, if you appreciate it too much you'll be routinely on determining a way to commit. for a second time, due to continuance business, You right away condition the and get good at they, as compared to just laying down it on excrement and as well,as well as the great deal of thought older our understanding. you won't have to set a stops <a href=https://www.pinterest.com/chnlovedate>chnlove.com scam</a> of time make to get, mindful I consistently done so did not take long for no reason helped me total whole lot, but if you function backwards, preset who you are a regular posting prepare yourself the spot to do this, located the mood Remember that there's no need to know how to draw each manufacture methods. still; The more knowledge you have the better it's possible deliver the combined with form the application how we wanted. please remember there's an extensive difference between positive complaint and disrespect if you find yourself facing a situation though term to justify. an invaluable, It untruths in your wallet take real pounds, be sure to permanently use their particular specifically what inspires anyone to be betterYour art endeavor might be your own house, not actually the others'. the things that works for some probably don't work some individuals, and then there usually other ways to find a deal a lot more to explore and then judge. figure out necessary same shade ideas and choosing the ideal so, what harmonise in unison. and lastly, getting ideas! And lots of all your corporation needs in never-ending culture lessons within the net.listed here occasional common inventive useful information on words that we do: Try to distinguish a person's persona because of significant styles thus to their makeup facilities. example of this; luscious possesses an oblong features, sq smell, hone little brown eyes. Severus has a kind of a triangle face as well as smell very well as. Albus encompasses a block receive and the worn out arrow sinuses, thus one. well the same for the remainder of the limbs. colouring scheme, cozy because of icy credentials, wintry combined with leading record! i made a well used file for ithere. it gives a super easy desirable search out your chunk if you try including the smoothness with the backdrop. fidget, And to be able to go the extra mile, make tighter your personal abs once in a while moreover always maintain needed for 2 moments.2) really should you just sitting here, choose several jumping jacks as you can in the advertisements.3) entertained the! whether it is cookware due to dinner cooking, the after party mess your bedroom, and also tinkering with a pet, keep moving.4) view a magazine, sadly do a 1 minutes plank (nor as long as you can) for articles!5) all the half hour, correct up and so cycle savings around your house in order for 10 minutes. device you will want this simply three a lot, That a complete akin to 60 calling!realize the company modest, only keeping yourself coming is a huge some of it! put on certainly couch potato! :)major issues a large number of beginning golfers carry out when learning.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bylo by zajímavé udělat podobnou grilovačku se stejným osazením za dalších 5 let. Zda by dorazila i paní podnikatelová a zda by přijela v BMW.

Ač ne věštec, v jasných barvách vidím její osud ke kterému se ovšem může dostat po dvou různých cestách.
1. panu podnikatelovi se bude dařit a je tedy velmi pravděpodobné, že si najde sice úplně stejně blbou, ale mladší a atraktivnější a tuhle slepičku vykopne s holou prdelí.
2. panu podnikatelovi se podnikání zadrhne a zjistí, že úvěr potřebný ke hraní si na honoraci se rozvážkou květin dlouhodobě splácet nedá. Paní podnikatelová se s ním rozvede aby zachránila alespoň těch pár drobností co si přinesla do manželství. Opět jí zůstane jen holá prdel.

Možná jsem zbytečně pesimistický, ale za svůj život jsem už takovéhle honorace na úvěr potkal dost a takřka všichni skončili naprosto stejně.

Zatím bez slepic

Optimizmus si nech na krchov. Jestli místo něj nemáš nic co by skutečně fungovalo, budeš ho tam potřebovat.
[Arabášská logika pro pokročilé, výrok 16]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každý má jinak položené hodnoty. Dnes hodím práci za hlavu. Zítra ráno jdu na hřiby. Německé auto na to nepotřebuji, protože do lesa to mám tak akorát na jednu cigaretu. Když mi vyjde čas, odvezu zbytky plotu do kovošrotu. Když ne, tak příští sobotu. Můj plat mi stačí pro rodinu a na mé koníčky. Mám svobodu rozhodování, nemusím se honit za výdělkem a to je to nejcennější.

Zatím bez slepic

To znamená, že ve skutečnosti nemáte žádnou. Skutečná svoboda znamená, že si řeknu: zítra nejdu do háku a vyrazím na cestu kolem světa. Vaše svoboda rozhodování je omezena na dva stavy. Buďto jdu do háku, nebo svobodně chcípu hlady i s celou rodinou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve škole byl primus, teď má 3 tituly před jménem a stejně tolik za. Málem to dotáhl na nobelovku. On je vítač, ojrofederalista, sluníčkář a katolík.
Naposledy, když jsme řešili imigranty jsem se jej zeptal, zda si myslí, že Ježíš by chtěl chalifát v Evropě?

Zatím bez slepic

to je špatně položená otázka.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

(občas se taky stane, že tohle na mě někdo zkouší) replikou - tak běž zpátky na základku a vrať tam vysvědčení.
Většina pitomců chytne na první našlápnutí.
Ty, kteří zkousnou vrácení vysvědčení, dostanu otázkou č. 2 na všeobecné (nikoli konkrétní) parametry dobře položených otázek, abych jim mohl vyhovět a současně se zeptat na totéž.
Zatím to nerozdýchal nikdo.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Laco.
Otázka byla výborná pro Vašeho tituly ověnčeného kamaráda.
Kdyby mu to pálilo.tak by věděl,že tenkrát Ježíš o nějaké Evropě nevěděl.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ježíš žil ve světě ohraničeného Středozemního moře pod vládou Říma. Tehdy ještě bez islámu. Ona ta otázka je položena mimo čas a předpokládá možnost věčné interakce s Ježíšem. Takže líbilo by se mu, pokud by nad jeho učedníky zvítězil Mohamed se svým učením? Není ono to tak, že křesťanství je většině lidí v Evropě už šuma fuk?

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že prorok Ježíš zvěstoval radostnou zvěst o příchodu posla se jménem Ahmad je v Koránu ve verši 61:6 :-).
Někteří muslimové uvádějí že jméno Ahmad bylo prý druhé jméno proroka Mohameda a Ahmad prý znamená "Ten kdo Boha chválí víc než ostatní".
Za mě: Ježíš nesděloval v arabštině. Podle mého nynějšího názoru v té řeči kterou mluvil Ježíš je jméno Ahmad a do arabštiny je to Mohamed.

Ale opět se v tom verši zajímavě vyskytují ar slovesa perfekta a imperfekta, takže současné překlady které je nerozlišují mohou opět snadno zavádět do nějakých názorových fatalizmů, aniž by se dobírali k pravdě.
Navíc jsou tam i "přechodníky", takže ten překlad toho verše by doslovně byl o dost složitější než co si v češtině nyní můžete přečíst :-(. Za sebe říkám: nad mou současnou znalost arabštiny to přeložit přesně. Nicméně na Ježíšově radostném oznamování to zajisté nic neubírá :-).

Následující 61:7 je o tom, že vymýšlet si o Pánubohu lži a přitom být vyzýván k islámu je páchání obrovské křivdy.

Třeba 4:157 informuje i o tom, že Ježíš vůbec nebyl ukřižován a najisto ho ani nezavraždili, ale že se jim tak zdálo. Kolektivní halucinace či "zdání" jsou v římskokatolictví vůbec nějak zajímavě tutlané, viz. třeba tzv. 3. fatimské proroctví :-).

Ještě ale k 61:6 a vaší zmiňované nějaké možné mimočasové interakce s Ježíšem: perfektum je tam poprvé při tom "Ježíš říká".
Hrbkův překlad cituji:
'A vzpomeň si, jak pravil Ježíš, syn Mariin: ...'
"Vzpomeň si" v té arabštině vůbec není a to co má I. Hrbek jako "pravil" je právě perfektum, takže já bych tam spíše dal: "... Ježíš pravící ..." a podle mě toto říkání Ježíše klidně člověk může prožít ve snu a to i v dnešní době :-).

Perfekta jsou tam použita i dál, ale to by bylo na další delší rozbor a i za toto si zřejmě slíznu beztak jen nějaký ten negativní komentář.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle taky nechápu, jak se někdo dokáže uživit takovou činností, jako je rozvážka květin. To je vážně někdo ochoten platit za to, že mu někdo doveze květiny? Měl jsem příbuzného, měl firmu na rozvoz nákupů potravin domů, samozřejmě ceny nastavené tak vysoko, aby se mu z toho náklady zaplatily a ještě vydělal. Tak jsem se ptal, kdo si myslí, že si to u něj za ty ceny jako bude kupovat. Říkal mi, že třeba maminky na mateřské, aby nemusely odcházet od dětí. Jsem mu říkal, že ty teda jistě, že většinou nemají sami co do huby a koukají, kde je co v akci levnějc, sám jsem to zažil, jak se žije s rodinou z jednoho platu. No taky asi za půl roku zkracovali. Ale ta ženská, o které píšeš, ta v tom BMW opravdu přijela a pokud skutečně ta firma nejela jen z ještě nesplaceného úvěru eventuálně z černých příjmů z něčeho jiného (což považuji za nejpravděpodobnější), tak právě ona byla tím hmatatelným důkazem, že to jde. Tedy v tom případě jsi vůl, že se patláš s hospodářstvím, když se dá takhle snadno živit rozvážením květin po Brně. Ale nějak mi to hlava nebere.

Zatím bez slepic

Jsou z Brna, Brno je velké, lidí je tam hodně  a kde je hodně lidí, tam je hodně peněz a z té 1/1000, kteří pošlou kytku šéfové, kamarádce, manželce, milence, obchodní partnerce, a podobně, tak z té tisíciny lidí se dá slušně vyžít. Samozřejmě při aplikaci drsného kapitalismu na principu roznášení letáků. Také to pořád někdo dělá i když to je největší bída. Kromě toho by mě nepřekvapilo, kdyby pan podnikatel měl někde normálně prosperující autoservis a z výnosu dotoval manželce její "podnikatelský talent." 

Ale chtěl bych je vidět, jak by se s podobným konceptem uživili na venkově...  

Zatím bez slepic

Třeba se tou rozvážkou myslí i zásobování květinářství. Z jednotlivých kytek by to asi nešlo, kolik se jich asi dá za hodinu doručit? Tři? Čtyři? Oni ti zákazníci jistě nebudou pohromadě.

Zatím bez slepic

Kdoví, jaké květiny rozvážela. třeba to byl durman neboli andělská trubka, který má halucinogenní účinky. Nebo se ta kytka jmenovala marihuana (konopí). Někteří Vietnamci mají zahradnictví i se zazděným zahradníkem. 500 rostlin, a uživí je to. :-)

Zatím bez slepic

Musíte si najít časově dostupnou lokalitu s nadlimitním množstvím pitomců odhodlaných okamžitě rozházet co nejvíc takových těch strakatých papírků, které jim chodí v digitální podobě do virtuální šrajtofle.
Dědina Vidlákov takovou množinu nevytvoří, páč dvounožců je tam čím dál míň a je to jeden Krkovička vedle druhého. Namísto aby si objednali rohlík a kytku, jdou místo svačiny kopat do vinohradu a kopřivy si narvou v příkopě. Víte proč kopřivy? Páč když jim to zvadne, namísto aby to hodili z vázy do popelnice, to nakrouhají drůbeži.
Takoví to jsou nevzdělaní a nemoderní mamlasové, místo aby pochopili, že je nezbytně nutné jezdit v německých autech - ale ne v Trabantu, ani Warťas není povolen - furt skuhrají, že je všecko drahé a že jsou chudáci.

Zatím bez slepic

Nevím jestli se dá uživit rozvozem květin. Pokusy rozvážet květiny jsem zaregistroval
těsně po revoluci. Ovšem jak rychle to začalo, tak rychle to skončilo. Ovšem prodejem
květin se asi dá dobře živit. Postřehl jsem totiž, že květinářství se množí jako houby po dešti.
Bydlím nedaleko nákupního střediska, kde každou chvíli končí nějaká firma, protože
jsou tam velké nájmy. Byly tam všemožné obchody, které postupně končily. Většina
byla v pronájmu vietnamským prodejcům. Po zavedení EET zmizeli jako jarní sníh.
Po zavedení vyhlášky o hazardu zmizelo několik heren na automaty. Přesto ještě
asi čtyři přežily. Jsou tam 3 lékárny 3 sázkové kanceláře a 5 obchodu second handu.
Zmizely bufety, asijská restaurace. Přibylo řeznictví a banky. Dnes je jich tam slovy osm,
plus pošta. Vznikly zastavárny Zůstalo papírnictví a jedná drogerie (TETA) Proč to píšu?
Protože přibyly tři kamenné obchody s květinami. A evidentně přežívají. Všechny od sebe
na 100 m. Přijde mi to divné, zmizely bufety s jídlem . Z toho usuzuji, že květiny se kupují.
Pokud má někdo BMW a tvrdí, že se živí rozvozem květin, tak jen takto. Rozvozem květin je
myšlena "distribuce květin". Funguje to takto. Květiny se pěstují v Africe a jižní Americe.
Letecký se dopravují do Evropy. Do Holandska odkud se distribuují do celé Evropy. Distribuce
musí být rychlá, aby byly květiny byly čerstvé. V devadesátých letech se syn mého kamaráda
živil jako řidič u firmy, který jezdil do Amsterodamu odkud vozil kytky do Prahy a firma je
okamžitě rozvážela po Praze. Sama vlastnila několik prodejen. Pochopitelně se kytky
prodávají po cele republice. Takže logistika musí fungovat dále. Z Prahy to do republiky
musí někdo rozvést. Takže pravděpodobně manžel paní BMW se do řetězce zapojil
a rozváží to po Brně a okolí. Sám může mít několik květinářství, kde může mít službu
rozvoz květin. Nikde jsem se s tím nesetkal, Existuje ještě výroba umělých květin, které se
také musí dostat k zákazníkovi. Výroba věnců atd. Jako specialista se tím určitě někdo živí.
Jinak je to hloupost se tím zabývat. Pravdu má JVC- hodit všechno za hlavu a žít jak umím.
Ať si BMW "napere do výfuku a jde se s nim vys…..t na Macháčkův palouček" říkával
můj zesnulý kamarád.

P.S. Zapomněl jsem dodat, že 1,5 km, to je 2 zastávky je SHOPING PARK, kde je všechno.

Zatím bez slepic

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já když někde v marketu vidim květinářství tak si už roky občas říkávám, jak to vůbec může přežít, páč nikdy jsem v žádnym neviděl frontu -> a je v podstatě vzácnost vidět někoho vycházet z marketu s kytkou, k českýmu pivařovi to fakt nesedí. V těch krámkách maj na prodej i nějaký ty vázy a květináče, ale to v podstatě vypadá jako kdyby jim tam trčely celej rok a nikdo to nějak zásadně nekupoval.
Jestli zavřou bufáč kvůli vysokým nájmům, tak ty květinářství taky nechápu.
Ale když je to celoevropskej potažmo světovej byznys, nebude to nějaký květinový spiknutí za účelem všelijakýho praní špinavých peněz?

Poslední aféra co jsem zaznamenal a týkala se různýho podplácení byla za reklamu -> když firma dostala zakázku tak přes reklamní agentury který spoluvlastnili různý zainteresovaní papaláši si musela v podstatě objednat nějakou reklamu -> třeba různě předražený cedule s nápisama "tady staví ..." atd., a z tý předražený reklamy se právě namazali ti papaláši.

Že by to teď všechno šlo -- když teda jde všechno do kytek -- právě přes kytky?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedávno jsem četl rozhovor s majitelem potravinového e-shopu Rohlik, který tvrdil, že je v provozním zisku (takže ne v zisku před zdaněním), ale i to je úspěch. Samozřejmě to funguje pouze ve velkém městě a za podmínky, že se mu podařilo mít prodejní ceny na úrovni Tesca, nebo Billy. Říkal, že se teď chytají na Budapešť, Bratislava je prý moc malá. Takže Vidlák má pravdu, v Brně ano, ve Vidlákově ne. A po delším čase ani v Brně ne, jen co si tam založí e-shop další 2 - 3.

Zatím bez slepic

Admirále,
máte částečně pravdu, ale na druhé straně - ono je už dneska jasné, že se v bruseli bude dít čím dál tím stejně a čím dál tím rychleji totéž. Takže bych to sypání ptáčkům na Lavičce Jana Kellera profesorovi dopřál. Zvlášť když se vždycky před usednutím podívá, jestli strom nad ním není naříznutý.

V Brusli jde už léta o totéž a půjde i nadále - o prosazování VZÁJEMNÉ likvidace jak evropské,tak muslimských (plurál!!) civilizací.

To vše financovné globálním sdružením "Sereš stokrát jinak"....(nebo snad Sörösch ?, už tu jodomaďarschtinu zapomínám! /Snad ještě vzpomínáte na reklamní kampaň "Kuře stokrát jinak")

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...jak by rzekla tobra fojak Schweyk.
Na obhajobu tuzemského vojína vojska Prorokova bych poukázal na to, že se sice chystal zamordovat pár desítek nás, nevěřících (či blbě věřících) psů, nicméně z ušetřené a nevybouchlé munice hodlal poslepovat zábavní pyrotechniku pro oslavu křesťanských Vánoc a neméně křesťanského svatého Silvestra, patrona alkoholu !

Zatím bez slepic

Pane anonymní. Parlamentky asi shlédne nebo počte možná dost Kydačů, Terezu Spencerovou možná většina. Za sebe si nemyslím, že by bylo nutné dávat na ně odkaz.

Avšak pokud byste si chtěl o nějakém tématu na jiném webu pokecat, myslím že by nebylo od věci kdybyste pod odkaz připsal alespoň nějaký svůj pestřejší (a nejlépe i vtipnější) komentář :-).

Takhle je to - alespoň pro mě -- spíš otrava; ale i určité zklamání když mrknu na počítadlo příspěvků na hlavní stránce a pak těšíce se na nový komentář uzřím jen odkaz na nějaký jiný web :-(.

Zatím bez slepic

Zdravím, ale mám jiný názor. Mně dost zajímavých článků uteče - a to i tehdy, jsou-li to články mých oblíbenců.
1) Je pravda, že PL asi většina z nás čte - ale rozhodně ne soustavně - a články rolují směrem dolů, někdy dost rychle.
2) většina článků, na které je zde odkaz, se přímo či nepřímo týká témat, které zde probíráme. A většina z těchto článků má nejen vyšší úroveň než např. moje přípodotyky (všimněte si, prosím, mé skromnosti), ale třeba zrovna Tereze Spencerové se nezřídka povede být (doufám že se neurazíte) dokonce i lepší než Vy.

3) Třeba tenhle - vyběhl na Literárkách zhruba před hodinou.
Možná jste ho ještě nečetl :-)

http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/26988-par-poznamek-o-tch-ko…

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem moc rád že někdo připsal na odkazy také svůj názor :-).
Pro mě by být nemusely, ale Vám třeba vyhovují, to je v pořádku. Naštěstí jich nikdo nevkládá kvanta, ale přeci jen bych se přimlouval alespoň za to, kdyby k odkazu byl napsán alespoň nějaký základní popisek jak to dnes vložil třeba Gerd "Pro zájemce link o policistce, která si spletla dveře a zastřelila souseda v jeho bytě."
Vkladatelé odkazů mají tedy teď dvě zpětné vazby :-).

Tereza Spencerová je ve výtazích z toho co si všechno přečetla a dávání toho do souvislostí zajisté mnohonásobně lepší než já :-); stejně tak v popisech událostí vnějšího světa kterých se jako novinářka sama třeba v Sýrii účastnila; nebo i v jiných popisech událostí z vnějšího světa.
O popisech všelijakých abstrakcí co se odehrávají uvnitř člověka (v lidském prožívání) bych si však přeci jen dovolil (možná trochu neskromně, nevím) vyjádřit určitou "lepší schopnost" u sebe :-).

Ty Literárky jsem chtěl zkouknout až zítra, na ty stačí kouknout jednou za den, tam se rychleji články netočí, ale teda otevřel jsem to. Nedočetl jsem to celý, moc světa a žádný abstrakce který by mě bavily :-(. O válce v Sýrii se mi jednou zdálo a myslím, že možná trochu z toho snu jsem pochopil -- ale ty příčiny tý války který jsem pochopil já, zatím žádný novinář netrefil :-). No nic, stejně by mojí "teorii" nikdo nevěřil.

Vaše "přípodotyky" dokáží být enormně pestré a takhle mohutně pestré (a většinou hodně vtipné až kamsi do absurdna) komentáře by vám podle mě mohli závidět všichni pisatelé na Literárkách i Parlamentkách. Vážně :-)!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před chvilkou jsem zahlídla příspěvek ve zprávách na ČT. O brexitu, kterak britští podnikatelé brečí, jak jim brexit ubližuje, páč jim ubejvá personál. Je hlavně ze střední evropy. A co že teda budou dělat, když už teď nemá kdo dělat. Nedávno takhle brečeli britští zemědělci a farmáři - ti to řekli natvrdo: když nebudou robotníci "z Evropy", tedy z posledně přistoupivších zemí, kdo že jim na těch farmách bude makat?? Britové to nebudou, páč pro ně to je špatně placená práce a zjevně moc namáhavá. Chtělo by se říct, že připrchlíků tam maj kvanta - a práce na farmách, ale i uklízečů v hotelech, nevyžaduje nějaké extra speciál znalosti, a to ani jazykové. Když teda z farem zmizí makající rumuni, bulhaři, poláci, češi a slováci... a britský svobodný občan nebude mít co žrát, tož to bude mazec. Migroši pracovat nebudou, a po etnickém britovi přeci to nemůže nikdo chtít. Asi jim začíná docházet, že ten brexit nebude jen o neplacení do unijního rozpočtu a poslouchání blbejch unijních nařízení.

Zatím bez slepic

Britskej vlde chybaju tie povestne gule... ale kedze tam maju zenu..tak je to logicke. Svajciari nie su v EU a nemaju problemy.
Je jasne ze EU sa snazi Britom osladit ich samostatnost co sa len da, aby si to ostatni rozmysleli. Ale briti su jalovi a nevedia sa rozhodnut ci hej, ci nie, aked hej tak ako. A je stare zname, ze neistota je horsia ako to, ze je to jasne i ked naprd. Vsetci chcu byt dobri, nik nechce mat na svedomi pokles ziv. urovne.
Staci aby to zrealizovali rychlo jasne - definovali pravidla...a biznis sa vrati, ako aj robotnici z vychodu. Len musi byt jasne co a ako. Cil tam len prazdnu slamu mlatia a hladaju ako si utriet zadnicu bez hajzlaku a nepospinit si ruky.... :D

Zatím bez slepic

Rejpalka.
Ono je to trochu jinak.
Hodně to pokazili i naši Romové,že nešli do Anglie za prací,ale jen pro sociální dávky,tak to vláda dost znemožnila.
Byly doby,že se dalo v Anglii vydělat i na té špatně placené práci.Pak se to rozmohlo a přišlo dost osob hlavně z Polska,tak to britští podnikatelé zneužívali a mzda šla dolu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pracoval som kedysi v jednom komunalnom podniku, ktory mal viacero zavodov. Okrem inych i vyroba a predaj zeleniny, vyroba a predaj kvetov (samozrejme, vratane svadobnych pohrebnych a inych kvetic a vencov). Budte si isty, ze i za "socializmu" sa ti, co robili pri kvetoch mali x krat lepsie, ako pestovatelia a predajcovia zeleniny a minimalne tak dobre, ako vtedy masiari, pumpari, atd. Na kvetoch sa dalo vzdy perfektne zarobit.

Zatím bez slepic