Rejpalčin deníček - duben

Autor

Duben 2016
4.4.2016 – syrská armáda s podporou Rusů obsadila Palmýru, což hlavní média nějak extra nezmiňovala a nekomentovala. Když obsadil Palmýru ISIS, tak jsme slyšeli nářky, jak je to špatně a kolik historicky cenného tam zničili. Nyní ISIS v Palmýře likvidován za tichého nesouhlasu Západu. * U nás dozvukuje návštěva čínského prezidenta. Od nás jel do Ameriky, což se nějak moc ve známost nedává, ještě bychom mohli začít pochybovat o jeho zlých úmyslech s českou ekonomikou. Stejně tak  se nemluvilo o tom, že čínský ministr průmyslu v Izraeli podepsal hromadu obchodních smluv, čehož si Izraelci docela považují.  U nás ministři na Číňany nadávají. * Křesťanští připrchlíci ze Sýrie, kteří po pečlivém výběru k nám byli dovezeni na konci ledna, se rozhodli nevyužít české pohostinnosti  a odputovali dále západním směrem. Část jich usoudila, že v Sýrii to bude mnohonásobně lepší než v tom dalekém Česku, i přes tu strašnou válku. VIP Battovi brečí z Německa, jak jsme na ně byli nevstřícní a vinu za to, že se jim tu nelíbilo, mají všichni, co se jim starali o bydlení a přežívání. Nějak mi to připomíná to naše domácí etnické obyvatelstvo, které nejvíce nadává na ty, co se jim starají o jejich bezpracný a vcelku nudný život. * Savčenková dostala 22let natvrdo, rozsudek v Rusku vynesli 22.března – jak na potvoru, v tento den to bouchlo v Bruseli , tudíž chudák Savčenková byla odsunuta na druhou informační kolej.
11.4.2016 – válečně to jiskří v Náhorním Karabachu, kde  na sebe poštěkávají Arméni a Ázerbajdžánci. Azerbajdžán kamarádí s Tureckem, Arméni jsou s Turky na kordy, ale zase kamarádí s Američany.  Takže to vypadá, že jedno proamericky orientované křídlo si to rozdává s druhým skrze  tureckého prostředníka. * Nizozemské referendum o vstupu Ukrajiny do EU nedopadlo, „překvapivě“ občané řekli ne. Okamžitě bruselníci začali kvákat, že referendum sice bylo platné, ale pro vládu nezávazné.* Wikileaks spustilo kauzu Panama papers, kdy různí šíbři si ulejvali prachy do daňových rájů. Západní elitáři trnou hrůzou, kdy se na seznamu objeví jejich jméno. Nějak se nedaří na seznam zapojit i Putina, tak vyštrachali pár rusky znějících jmen a přiřadili do skupiny „Putinových nejbižších“, aby sakra toho Putina dostali na titulku. Panama papers si vykřičely odstoupení islandského premiéra, další ukazovák je natažen na Camerona, resp. na jeho blízké. Hodně křiku, tudíž bouře ve sklenici vody. * Od pátku vlajková loď FED, banka J.P.Morgan, omezila výběry vkladů drobných střadatelů v bankomatech, a možná to seknou i na pobočkách. Ekonomové to vnímají jako docela závažnou věc, na druhou stranu, kolik amerických lidiček dnes vybírá hotovost, aby si mohlo koupit hamburgra? Těžko říct, hlavní informační tok podezřele mlčí.
12.4.2016 – ve Washington D.C. proběhla demoška cca 400 lidiček „za demokracii“, policajti se s účastníky nemazali, naložili je do přistavených busů a odvezli mimo město. Srandovní diskuze na Iděs – jeden extra zoufalec urputně argumentoval „nepovolenou demonstrací“, o pár příspěvků dál ovšem vychvaloval, jak ti Amíci mohou kvákat co chtějí, kde chtějí a v libovolném počtu. V zájmu zachování duševního zdraví upouštím od čtení diskuzí hlavních sdělovadel. * V ČT se vyhlašoval Anděl, teda mělo to být o předávání hudebních cen pěvcům, těm prý z populární hudby. Nějak se to zvrtlo v politickou agitku kulturní fronty proti Zemanovi. V hlavní roli Vytisková, Dusilová a Koler (David). Když už to tolik nesype a hudební múza pospává, tož se musí zviditelnit jinak.
25.4.2016 – v Sýrii proběhly volby, naše taktní mediální štěkny šetřily naše oko a ucho, abychom nedošli k úhoně. S volební účastí cca 57% vyhrála s poměrně drtivou většinou vládní „Assadova“ strana Baas, což znamená, že z 250ti parlamentních křesel jich obsadí rovné dvě stovky. Jak to sakra ten zlý a ukrutný Assad dělá??? * Vody německého rybníka rozčeřila „kauza Bohmermann“, což je novinář, který vytvořil a publikoval posměšnou básničku na Erdogana. Turek se urazil, stěžoval si u Merklice a žádá exemplární trest za urážku majestátu. Angela protlačila aktivaci paragrafu, který umožňuje žalovatelnost pro urážku „hlavy státu“. Howgh. * Světlo světa spatřila excelentní stížnost pana „PéPé“ na Českou televizi, kvůli její (ne)objektivnosti při dávkování informací o ukrajinském Majdanu. Rozsahem i obsahem značné dílo převzalo několik webů, prolétla i ksichtoknihou a začaly se dít věci. Stížnost ještě nebyla ani formálně podaná a přijatá, a už členové Rady ČT věděli, že je to dílo Kremlu. Protože je nemožné, aby bez ďáblovy pomoci vzniklo dílo tak obsáhlé a pregnantně vyzdrojované. Člověk přečte nadpis a je mu jasné, že – Putin! Tipuju, že ač si s tím dal PP velikou práci, stížnost spadne do nějakého šuplete a všichni kolem se budou modlit, ať si – proboha! – na to nikdo v příštích letech ani nevzpomene.
26.4.2016 – v minulých dvou týdnech po světě, včetně Evropy, bloumal americký prezident. V Havaně jeho přátelská objímající gesta byla chladně odmítnuta, zjevně nechápali míru vřelosti, se kterou na Kubu dorazil. V Anglii vyzýval, aby bylo hlasováno pro setrvání v EU, ovšem britský tisk ho setřel, aby nepoučoval občany. V Německu tlačil na přijetí TTIP a poplacával se s Merkelovou po zádech. Saudskému králi nestál ani za přivítání při příletu – poslal za sebe na letiště úředníka, protože sám měl důležitější věci na starosti – vítal regionální vladaře. No a doma ve státech se na chudáka prezidenta mračí též, protože nějak nelze najít žádný záslužný čin, kterým by se zapsal do historie své země. Rozesírání světa a Nobelova cena za mír se nepočítá. * Rozhoduje se o tom, zda odtajnit utajené informace o 11.září.  Spekuluje se, že v dokumentech jsou obsaženy informace o roli Saudů na této akci. Asi to bude pravda, protože potrefená husa ihned zakejhala a pohrozila prodejem slušného balíku amerických dluhopisů, ovšem pokud na to poněkud zapáchající zboží najdou kupce. Takže hodně vlažnému přivítání v Rijádu „prvního muže světa“, jak nabubřele Američané svého prezidenta rádi nazývají, se není co divit. * Českým internetovým prostorem se plíživě kradou výkřiky rádoby demokratů, že občané si dovolují psát a publikovat nevhodné články a úvahy. Nějaká káča, co si říká publicistka, na obskurním serveru, o kterém jsem v životě neslyšela, rozvíjela teorie, že plebs by neměl na netu cokoliv psát, a to včetně nevhodných diskuzních příspěvků. Gabal by rovnou internet zakázal, protože vše, co není ve shodně s jediným demokratickým gabalovským světonázorem je propaganda Kremlu. Rozebíráno na PL.


Duben 2017
9.4.2017 – V Petrohradu došlo (3.4.) k výbuchu ve vlaku metra. Rusové říkají, že šlo o teroristický čin, ovšem do ruských barev nikdo nenasvěcuje ani Eiffelovku, ani Braniborskou bránu. * V syrském Idlíbu došlo (4.4.) k údajnému chemickému útoku, který byl okamžitě hozen na hrb Assadovi. Vládní vojska měla Idlíb a) bombardovat chem.zbraněmi, nebo b) bombardovat sklady, kde chemické zbraně měly být uloženy. Jo, a měl to být prý sarin, což ale není vůbec jisté. Tož to změnili na chlór. Takže nevíme co, nevíme jak a nevíme proč se tak stalo, ale víme, že za to může Assad. Asi mě nepřekvapí, že vyšetřování, pokud vůbec proběhne, půjde hezky do ztracena, není žádoucí, aby se našel pravý viník.* Američané vypustili asi šedesát tomahawků na vojenskou základnu Šajrát nedaleko Homsu, prý jako „odvetu“ Assadovi za chemický útok. Experti zatím nic moc nevyšetřili, ale už lítají rakety. Sejmuly údajně čtyři vojáky, 15 letadel a rozbily přistávací dráhu.  Zlé jazyky tvrdí, že nedoletěly všecky rakety, některé se cestou ztratily. Protože základnu používali i Rusové, byli taktně předem upozorněni, aby si uklidili svoje věci, aby o ně nepřišli. Lze tedy předpokládat, že syrská armáda na letišti nechala jen nějaký šrot. Naši demokraté jásají, jak to ten Trump Assadovi nandal. Že byl útok nařízen v rozporu s mezinárodním právem (bez posvěcení RB OSN) i americkým právem (bez souhlasu kongresu) je zřejmě nepálí. * V iráckém Mosulu se Američani též činili, výsledkem je „přiznaných“ 200 mrtvých civilistů.  Ovšem ti byli na té nesprávné straně, takže varování se jim nedostalo a publicity se jim nejspíš nedostane také. * Tejc, Benešová a Zimola si nedávali pozor na ústa a kritizovali vedení ČSSD. Tejc a Benešová ukončili sezení ve sněmovně, Zimola byl odejit z jihočeského hejtmanství. Na PL obsáhlý materiál, z něhož není zřejmé, který politik do které strany vlastně patří. Sovy nejsou, čím se zdají být (Městečko Twin Peaks).
18.4.2017  - Ani po 14  dnech není moc jasno, co se vlastně v Idlíbu stalo. Podle některých videí „mrtvoly“ záhadně ožívaly a vrtěly se pod plachtami, případně spokojeně pokuřovaly opřeny o náklaďáky, když kamery skončily svou práci.  O Mosulu se taktně mlčí, páč tyto ztráty jsou „přijatelné“, zatímco idlíbské „ztráty“ jsou nepřijatelné. * Lavrov s Tillersonem si vyměňovali názory na schůzce v Moskvě (12.4.), ovšem moc podrobností ven neuniklo. Protože Trump v uplynulých dnech též poštěkával směrem ke Kimovi, asi byla na talíři  Sýrie i Sev.Korea. Každopádně 13.4. shodili Američani „matku všech bomb“ na katakomby v Afghu, aby vykouřili tamní „vzbouřence“. Těžko říct, kolik jich tam „začistili“, a podle čeho to počítali, když v těch horách vyvolali menší zemětřesení a zůstala tam jen kupa kamení. Dost možná to byla ukázka americké moci ve směru ke Kimovi, aby jako viděl, že Amerika umí ničit „podzemní komplexy“. Aby si dal majzla, rakety vyvezl z podzemí nahoru, kde jej mohou spočítat americké satelity.* 15.4. dal Orbán rozhovor maďarským novinám, ze kterého bruselníci rozhodně nemají radost kvůlivá imigrošům, a krom toho si bere do huby Sorose a jím financované neziskovky. Zahrává si s maďarským Majdanem.
21.4.2017 – atmosféra kapku houstne. Nástupce Čurkina v OSN Safronkov se pustil na zasedání RB OSN do západních farizejů s odhozenými diplomatickými rukavičkami. Naváželi se do Ruska za veto při rezoluci o „odsouzení Assadova chemického útoku“. Safronkov je poslal k šípku s tím, že odsuzovat někoho bez důkazů a provedeného šetření na místě (čemuž brání USA, Británie, Francie a Itálie) je kapku mimo mísu a o čumák jim omlátil útok USA na suverénní stát bez mandátu OSN a navíc pod pochybnou záminkou. Myslím si totéž. Zjevně to není diplomat Čurkinova formátu, ale mířil přesně. Nicméně pochválen před nastoupenou jednotkou doma zřejmě nebude. * A perlička nakonec: jakýsi ukrajinský poslanec (bohužel jméno jsem si nezapamatovala a dohledávat se mi ho nechce) byl v ukrajinské TV dotázán na možný návrat Krymu, Donbasu a Luhanska do všeobjímající kyjevské náruče. Pan poslanec div že se nepokřižoval – pánbů nás opatruj, aby se tyto oblasti přičlenily k Ukrajině, co by s nimi Ukrajinci asi tak dělali? Bože ochraňuj…!
26.4.2017 - Ve Francii mají po prvním kole prezidentských voleb. Do druhého postupuje Macron a Le Pen(ová). Tak nějak se to dalo tušit, ač bruselníci a méédia dělala, co mohla, aby Marine vyšoupla na okraj zájmu voličů. Teď asi nastane povyk ve stylu „všichni demokrati proti Marine!“. Francie se má na co těšit, další kolo bude 7.května. * Na práva žen v celosvětovém měřítku (OSN) bude dohlížet zástupce ze Saudské Arábie. Řekla bych, že to je ten pravý odborník, dlouho hledali, než našli. * Atmosféra u Severní Koreje houstne. Čína i Rusko stěhují k hranicím se S.Koreou vojenské síly, ruské jednotky na dálném východě posilují. Otázka je, zda je to kvůli S.Koreji nebo kvůli nasouvání se Američanů do tohoto prostoru. Letadlová loď Carl Vinton, poslaná ke korejským břehům, zamířila opačným směrem k Austrálii.  Možná měli otočenou mapu. * Američani stále počítají teroristy, kteří byli údajně vymazáni z mapy společně s podzemním komplexem v afghánských horách. Nějak nemohou trefit to správné číslo – 39, 36 nebo 99? Nemám páru, kolik taková „matka všech bomb“ stojí, ale řekla bych, že to nebude zrovna málo, ale možná měla prošlou dobu spotřeby, tak ji bylo třeba použít. Likvidace šrotu a pár lidí tomahawky u Šajrátu bylo zřejmě též ekonomicky výhodné.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zlé jazyky tvrdí, že při útoku skoro 60 Tomahawků na Sýrii Rusové vyzkoušeli zbraně na jejich elektronické rušení a proto jich tolik netrefilo.

A přidám jednu aktuální informaci, vlk zahynul na dálnici D 10 u Brodců nad Jizerou. https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/tiskovezpravy/Agentura-ochrany-p…

Zatím bez slepic

Nehledě na mnoho a mnoho stále vyvracených verzí o otravě Skřípalových zapadla informace, že v domě s nimi žila dvě morčata (údajně uhynula na otravu novičokem), kočka (otrávena, veterinář ji utratil) a kocour z útulku (žádné informace, asi utekl).
Kromě mnoha a mnoha verzí o otravě novičokem zapadla verze, že by se Skřípalovi mohli otrávit bakterií Bacillus cereus, tedy zkaženou rybou. Do výrobků z ryb se často dostává s kořenícími přísadami. Spóry jsou odolné i vůči pasterizaci, dokonce snesou i var, takže se snadno mohou usídlit i v krátkodobě tepelně ošetřených rybích výrobcích. Po krátké době po požití vyvolávají zvracení, následně průjmy.
https://www.vitalia.cz/clanky/jake-nemoci-hrozi-kdyz-jime-spatne-uprave…

Verzi o novičoku na klice domu, auta nebo v klimatizaci, které se vynořily později, můžeme jako věrohodné vyloučit. Úkol zněl jasně, novičok se musí najít! Tak jej našli.

Od Maďarska 1956 nebo nejpozději od 1968 nelze Rusy považovat za nějaké beránky. Ale to i ta verze o zbraních hromadného ničení v Iráku, které se nikdy nenašly, a důkazy o nich, byla mnohem propracovanější než verze o otravě Skřípala novičokem. Po tolika verzích údajné otravy a chybějícím vysvětlení, proč si novičok vybral selektivně pouze Skřípalovy a nikoho jiného, Britům může věřit pouze blb s chybějícím mozkem. Pravděpodobnější je jednoduchá verze otravy Skřípalových zkaženou britskou rybou, ale to lze na Rusy hodit jen těžko. Pravdu se asi zase nedozvíme.
No nic, zase jsme se jednou raději mýlili s USA než měli pravdu s Ruskem. Ale tu ideovou pevnost, věrnost straně a vládě a politbyru by Američanům záviděli i komunisté v 50. letech. Takhle své vazaly zpracované nikdy neměli.

Zbývá jen označit ministerstvo dopravy za hnízdo ruských agentů, protože katastrofální stav českých dálnic neumožňuje rychlý přesun jednotek NATO na východ.A kromě toho celá státní správa je prolezlá agenty Putina, protože poslední průjezd amerického konvoje v ČR zdržovaly byrokratické procedury.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jsme-v-konfliktu-s-Ruskem…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na to všem mi vadí a uráží to,že si všichni ti bezcharakterní psychopati,kteří se prodrali do vedení státu myslí,že my ostatní jsme ovce a Joudové,kterým lze nabulíkovat bez ostychu naprosté kraviny a ještě se on nás očekává jásot a seřazení do zástupu k pochodu na východ.No a že na západ od nás je to v bleděmodrém stejné,ne-li horší mne nikterak neuklidňuje,spíše naopak!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Me taky nejvic udivuje, jaky pruhledny lzi se nam servirujou a jak neuveritelne pitomi musej bejt ti dotycni. Boris a Tereza ve vedeni sprateleneho statu.... jsou mentalne tak na urovni naseho Jakuba Honice a multipuvodove Tvaruzkove.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli voni ty Skřipalovi neměli jen nějakou těžší skřipku, z tý se taky člověk líže týdny.
Nesedí mi představa, že by takovou sračku dokázala uvařit britská tajná služba, tam se diletantismus nenosí.
Když si vybavím některé názory autorů knih o vyšetřování atentátu na JFK, kde dokládají kádrovou nouzi CIA potažmo nasazování agentů nižších než béčkových kvalit do akcí proti Fidelovi, mohu se domnívat, že nouze se prohloubila a MI6 teď neví, jak stohoven. Těm dvěma chudákům nezávidím.

Zatím bez slepic

Tedy bravo, už dávno jsem se tak nezasmála, že "Skřipalovi dostali skřipku" to nemá chybu, dík

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bacilové jsou zákeřní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nějak se diskuse svezla na jiné téma.
Je to zajímavé sledovat události,ale chtělo by to zasvěceně porovnat,jak světové události,tlak médii narůstají.
fotrák.
Bacil je nebezpečný a je to vidět na těch Anglických politicích,jakoby je Bacil,bacil po hlavě.

Zatím bez slepic