Rejpalčin deník - květen

Autor

Květen 2016

2.5.2016 – sešlo se pár lidí do prvomájových průvodů. Každý si řekl svoje, poštěkával na tábor opačné názorové strany a pak se všichni v pokoji rozešli. Běžný občan, nikde neorganizovaný nebo nedemonstrující za prachy, si užíval volného dne. * V minulém týdnu pořádala nějaká pochybná neziskovka na jakési pražské základní škole „Den země“. Žáci si vyrobili kuličky z hlíny, které pak házeli na terče, vylepšené novinami s podobiznou prezidenta. Asi nejsem dost demokraticky vzdělaná, když jsem nepochopila účel ani provedení. Zoufalci z neziskovek neví, jak by si vysloužili svých třicet stříbrných, tož do toho bordelu začali tahat děcka ze základky.  To je hnus, velebnosti! * Ruští motorkáři chtěli projet svou „osvobozeneckou“ jízdu napříč středoevropskými státy do Berlína (jako loni). Na polských hranicích nebyli vpuštěni i přes to, že měli platná víza do celého Schengenu. To tak, demokrááácii si rozvracet nedáme! Nočními vlky už vůbec ne. * Za velkou louží Obama kuje sankční pikle, ovšem jen ty evropské. Pro americké firmy to neplatí, bo ty vesele zvyšují obchodování s Ruskem a mnou si ruce, že evropští zase o kousek ustoupí, takže pro americké zbyde větší kus ruského koláče.

5.5.2016 – už pár dní se to mele v OKD. Majitel (bůhsuď, kdo to vlastně je) lítá v těžkých dluzích, v médiích se to hemží miliardovými částkami se záporným znaménkem. Vedení OKD tlačí na vládu, aby v zájmu zachování „sociálního smíru“ se do toho volského potahu zapojila, což jsem si přeložila, aby dluhy „sanovala“.  4.5. podal majitel OKD návrh na vlastní insolvenci čili bankrot, takže soud teď bude hledat správce. Za rok a něco tu máme volby a otázka OKD nebude vyřešena hned. Na vlně OKD se zřejmě sveze ČSSD (asi zapomněli, kdo měl v prodeji svoje pracky), ANO a možná i Zeman, pokud bude kandidovat podruhé. Region je nejen razovity, ale havíři jsou i dostatečně hluční, na svobodu a demokracii tradičně kašlou, bo nejdříve se robi, a potem až keca.

10.5.2016 – ČT běsní, protože noční vlci svou jízdu přece jen uskutečnili – na motorkách, co jim půjčili kámoši z Polska, Česka i Slovenska. Hašek v Brně si dovolil jít s nimi položit kytku k památníku a udělat selfíčko. Možná si s nimi dal i kafíčko. Redaktor ČT Dolanský freneticky tlačil Haška do správných svazáckých odpovědí, a málem ho trefilo, když to Hašek ne a ne pochopit. * Volby starosty Londýna vyhrál muslim. Podle tradice byl do úřadu uveden poté, co byl posvěcen anglikánským arcibiskupem v katedrále. Zajímalo by mně, zda „přísahu“ skládal s rukou na Bibli nebo na Koránu. Nikomu to zřejmě nepřijde divné, je to tak hezky multikulturně laděný příběh * Podle OSN se na nás – tedy do Evropy – valí další uprchlická vlna, tentokrát Afričanů. Zřejmě Syřané došli, páč válka tam nepokračuje tím správným směrem. * V různých zemích a městech pochodovaly „nesmrtelné pluky“, pochody účastníků a potomků padlých ve II.SV. Zhruba 700 lidí šlo v Praze, o poznání víc v Londýně, Madridu, Vídni , Montrealu, New Yorku byly průvody početnější. Za nulové pozornosti západních médií, takže „přesné tisícové počty“ publikované na pochybných webech je třeba brát s rezervou. * Dnes má jednat vláda o OKD, na programu je i novela insolvenčního zákona, zaobírající se krachem hornických podniků (asi velikosti OKD). Člověk, který byl členem týmu připravujícím novelu tohoto zákona, byl nyní najat OKD coby člen týmu, co zpracovává návrh bankrotu OKD. Asi zanedlouho vyplave na povrch „skulina v zákoně“, která umožní majitelům OKD sbalit prachy (pokud ještě nějaké stojí za to) a vypadnout, zatímco státu zůstane na hrbu zkrachovalý a těžce zadlužený podnik, banky žádající svůj kus masa a nespokojení horníci.

16.5.2016 – V Sýrii se přetahují vládní vojska + Rusko se zbytkem zájmových „opozičních“ skupin + USA, SA, Turecka, Kataru o různá města a oblasti. Občas se nějaká země rozhodne, že si chce též v Sýrii smočit zobáček, a tak vyhlásí, že tam pošle pár svých letadel. Jako naposled Belgie. Nějaká země se rozhodne, že si zaválčí na území jiného státu, aniž by byla tímto státem nějak ohrožena.  Co na to RB OSN? Že se tak blbě ptám. * Na premiérskou funkci rezignoval turecký premiér Davutoglu. Prezident Erdogan na plnou hubu sdělil, že do Evropy pošle kdykoliv jakékoliv množství migrantů, jestli ho budeme srát a nedáme mu, co požaduje. * Evropské hodnoty, na špici se stranicky uvědomělým hřebcem Jandou, mají v úmyslu spustit mediální hon na proruské weby.  Zatím netušíme, které to jsou, tedy zjevně musíme mít seznam webů „na indexu“.  Věrným soudruhům z EH též leží v žaludku stížnost pana „PP“ na zpravodajství ČT. Zjevně čerpal z nějakého toho indexovaného webu. No, už aby tu ten seznam byl. Třeba tam najdu nějaký, co ještě neznám a stojí za to si ho přečíst. * O víkendu ministr kultury Hermann vystoupil se svou zdravicí na sudeťáckém sjezdu. Jeho „milí krajané“ zálibně poslouchali jak se omlouvá za poválečný odsun Němců. Havlova omluva z devadesátek asi nestačila. Nechápu, co 70 let po válce pořád řeší – místo toho, aby jasně řekli, že nacismus byl průšvih pro celý svět a odskákali to lidi na obou stranách. A poválečný odsun byl výsledkem jednání vítězných mocností, a Československo do toho nemělo co kecat, stejně jako v případě Mnichovské dohody před válkou. Vždycky si vzpomenu na Kodeta z Pelíšků, jak huláká s naběhlou žílou na krku: „A kdo se vás ptal na váš názor…!“

20.5.2016 – V Rumunsku začala fungovat protiraketová základna NATO, prý jako obrana proti íránským raketám. Další se buduje v Polsku. NATO strká ty svoje rypáky blíž k ruským hranicím a současně řve, jaký je Rus agresor. Ovšem rakety, ty jsou íránské. Což ale nebrání pochválit Íránce za to, že jejich jaderný program je bezva.* Na PL vyšel dnes rozhovor s českým lékařem pracujícím v londýnské nemocnici. Odmítl na operační sál pustit kolegyni v hidžábu a vyžadoval sterilní předepsaný oděv. Což zase nechtěla ona. Doktor to popsal na svém blogu, čímž by to možná skončilo, nebýt Čulíka, který ho na BL zkritizoval, a poslal pěkné udání doktorovu zaměstnavateli, do místních médií a bůhví kam ještě. Každopádně doktorovi slušně zavařil.* Opět z radarů zmizelo jedno letadlo, tentokrát egyptské, při letu z Paříže do Káhiry. Někde se objevila informace, že snad za letu nějak divně manévrovalo. Asi zase nějaká konspirace.

30.5.2016 – V Rakousku volili prezidenta, tentokrát ve druhém kole.  Vyhrál Van der Bellen, o prsa před Hoferem.  Z EU zní jásot, jak to dostal Hofer natřeno.  Ovšem nikoliv nezajímavý byl průběh voleb. Do neděle (22.5.) vedl Hofer o cca 4% - což bylo po sečtení hlasů z voličských okrsků.  V průběhu neděle a pondělí se ještě sčítaly korespondenční hlasy, kterých přišlo nějak hodně.  Dokonce tolik, že stačily na zrušení Hoferova 4% náskoku, ve výsledku to bylo asi 30tis. hlasů víc pro Bellena. Rakušáci se bouří, takže patrně teď rakouské soudy čeká značné množství stížností na volební podvody. * Rusové vyměnili Savčenkovou za dva Rusy zajaté na Ukrajině. Prý držela hladovku, ale moc to na ní vidět nebylo. Vrátila se domů plná elánu a hned oznámila, že chce být příští prezidentkou.  Dej jí pánbů dobré zdraví a dlouhý život.  * Evropské hodnoty spustily program „Kremlin watch“. Už jsem tedy klidná, konečně někdo, kdo bude myslet za mě. * Naše území dnes opouští americký vojenský konvoj. Za nevalného zájmu občanstva, takže vítače museli sehrát panáci z Reflexu. ČT si udělala pár obrázků a vytvořila reportáž plnou šťastných lidí, že tu ty emeričany máme. Celou šou jim pokazil neuvědomělý a neukázněný občan, který si dovolil ve Vyškově, kde vojáci nocovali, vystrčit na konvoj holou zadnici. Byl zadržen pro výtržnictví.  Pokud v tom vozidle seděl emerický černoch, možná mu přišijou i hanobení rasy. * Na naší politické scéně se chystá nový divadelní kus „Babiš vs. Všichni ostatní“. V koalici to skřípe, ještě že mají mejnstrím, aby spolu mohli vůbec komunikovat. Babiš si jede po vlastní vlně a ostatní surfaři ho nezajímají. Žádné překvapení.

----------------

Květen 2017

4.5.2017 – Kim se tváří uraženě na americké držkování. Carl Vinton konečně dorazil k jihokorejským břehům. * Turci likvidují Kurdy, kterým Američané posílají na pomoc pozemní síly. Výzbroj od nich mají už dávno. Poněkud schizofrenní situace. Pánové v NATO by si měli na dvorku udělat pořádek mezi kohouty. * Prosakují zprávy, že Putin s Trumpem by se měli sejít v červenci v rámci schůzky G20.  Redaktor ČT nevěděl, jak tu špatnou zprávu obecenstvu sdělit, tož použil koment ve smyslu, že Putin o schůzku „velice stojí“ a toužebně čeká, až si Trump ve svém diáři najde nějakou tu minutku. * V úterý (2.5.) podal Sobotka demisi. Potrefené husy typu Babiš a Kalousek kejhají, z ČSSD kejhají na střídačku podle toho, nakolik cítí, že jim Sobotka plivnul do korýtka. * URNA sebrala šéfa fotbalové asociace Janstu, z pražského magistrátu vytáhla Březinu, co radí ministryni školství se sportem a ještě nějakou ouřednici z magistrátu, co měla na starosti dotace do sportu. Krnáčová vypadala lehce zmateně, asi jí Babiš o šťáře zapomněl říct. Na druhou stranu. Lehce zmateně vypadá skoro pořád.

9.5.2017 – taškařice na české politické scéně pokračuje. Sobotka šel na Hrad doručit demisi, pak si to rozmyslel, že prý jen konzultace. Ovšem vše již bylo přichystáno k převzetí demise, která se ovšem nekonala, nebo konala? Nějak se v tom přestávám orientovat. Na tiskovce Zeman Sobotkovi tykal, vykazoval ho holí na správné místo a po skončení otázek novinářů na něj se otočil a odkráčel ven. Zbylí účastníci jen koukali. Zbytek republiky nejspíš též. Následující den Sobotka oznamuje, že tedy demisi nepodá (nepodal?), ale Zemanovi pošle návrh na odvolání Babiše z postu minfin. Republika se baví,  všichni svorně nadávají Sobotkovi za vydatného Babišova fňukání, jak mu všeci ubližujú. * Ve Francii vyhrál druhé kolo prezidentských voleb Macron. Nebo spíše paní Macronová.  Bohužel pro Francii i pro Evropu.

10.5.2017 – Fraška s demisí-nedemisí pokračuje.  V Praze cinkají klíčema, v Plzni zase vystrkují olezlá hesla proti Zemanovi a Babišovi.  Zeman odmítl zabývat se návrhem na Babišovo odvolání z funkce, sněmovna a senát řešili Babišovu pravdomluvnost. Kašpařice par excellence. * Za nezájmu českého mainstrímu proběhla schůzka ruského zamini Lavrova s Trumpem a Tillersonem ve Wash.D.C.  Tillerson pronesl řeč s upozaděním amerického boje „za demokracii ve světě“ a s naznačením sblížení s Ruskem a Čínou. Na Evropu se zřejmě všichni vyprdnou,  ať si to bruselští vyžerou sami. Kde je rusobijec Gabal, a Kolář a Janda z EH? S těmi kecy o kymácející se ruské ekonomice, ryjící držkou v zemi? * V průběhu Lavrovovy návštěvy odvolal DJT šéfa FBI, na přímý dotaz, co o tom soudí, Lavrov jen udiveně zvednul obočí a vyslovil „veřejný údiv“. Zvláštní krok americké strany, takhle oznamovat odvolání vysokého státního úředníka. * Skoro v půlce roku tu v Evropě máme rozhádanou Francii, odcházející Británii, vzpurné Maďarsko a Polsko, Německo, Rakousko a Itálii plné migrantů, Balkán hodlající být sponzorován Tureckem a navrch Česko, které je zásluhou těch, co jsou u vesla, pro smích celé Evropě. Naši potomci budou mít na co vzpomínat.

15.5.2017 – Naši hlídací psi demokracie budou mít problém, jak to občanovi podat. V New York Times publikován článek vojenských expertů s konstatováním, že Rusové disponují zbraněmi, se kterými si světový četník moc neví rady. Naše štěkny pro jistotu ani muk. * Naštěstí máme u nás „vládní krizi“, takže český občan se nemusí bát, že zůstane bez zábavy. Přestávám se orientovat v tom, kdo a kdy podal či nepodal demisi a kdo koho odvolal či neodvolal. Je to únavné a zbytečné kvákání, občas podpořené Zemanem, který si rád přilije oleje do ohně. Mnozí mají Zemana za cvoka a senilního dědka, ale myslím, že moc dobře ví, co dělá.  Řekla bych, že právě začal svoji předvolební kampaň a Babiš mu v tom zvolení má pomoct. Ruka ruku myje. Volby jakékoliv jsou hlavně o emocích, rozum jde obvykle stranou. A Babiš teď bude za mučedníka, a fňukat umí fakt dobře.

24.5.2017 – Zeman dal Kájínkovi milost. Včera z toho byla událost dne, že ho po 20 letech pustili z basy.  To jsme to dopracovali, když za celebritu považujeme recidivistu. Jestli i vraha je těžko běžnému člověkovi soudit. * V Manchestru na koncertě nějaké divné zpěvačky opět útočili islamisté. Poměrně dost obětí, z toho i dost dětí. Asi jen mně přijde divné, že na koncertě zpěvačky, jejíž produkce je depresivní a nacpaná satanskými symboly, který se koná navíc v pondělí v noci (útok přišel někdy kolem půl jedenácté v noci) je hromada děcek. Dekadentní a zkažená Evropa. Nechápu, proč se teď ti pokrytci pohoršují nad dětskými oběťmi. Rodiče by měli ztrestat v první řadě, že je na ten koncert vzaly. Kecy o svobodě a demokracii ať si strčí za klobouk.

26.5.2017 – český vládní rybník opustil kapr Babiš.  Jak se dalo čekat, pasoval se do role mučedníka, kterému všeci ubližujú. Počítám, že mu to heslo vydrží do voleb. Nabere sil a energie, ze skříně vybere pár složek na všechny, kdo se o něj otřeli a vyrazí do předvolebního pole. Asi nás čeká pár pěkných kostlivců, co teď budou padat ze skříní. Minfin obsadil Pilný z Andyho stáje. Pilně bude makat ku Babišově prospěchu, seč mu budou síly stačit.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

přidám odkaz od Stwory: http://www.zvedavec.org/komentare/2018/04/7576-kime-nevzdavej-se-svych-…

Na to samé téma psal i Vlk - oboje ve stejném duchu.

Najde někdo alespoň jeden důvod, proč by kdokoli měl věřit tomu, co západní politici, média říkají, slibují, zavazují se?

Já osobně takový důvod nevidím. Západ se chová jako těžce opilý rváč na plese.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

písničky, která vznikla v době, kdy jsem její obsah nebyl schopen plně vnímat. A myslím, že většina z nás.
https://www.youtube.com/watch?v=XrOV-eC528A

Die Grenze
sk. Maanam, text Kora

Granice
Mury, zasieki, zapory
Granice
Stalowe rzeki, stalowe góry

Ludzie bez twarzy, ludzie bez serc
Ludzie bez twarzy, ludzie bez serc, granice...

Nadjechał człowiek, biega i krzyczy
Zawodzi, płacze i włosy rwie,
Patrzę na niego, o co mu chodzi?
On nie ma wstydu, obnaża się.
I nagle ciemno, i wiatr jak bicze
Podrywa słowa z ust szaleńca,
Patrzę i płaczę, a Arab krzyczy
A Arab krzyczy

Ludzie bez twarzy, ludzie bez serc
Ludzie bez twarzy, ludzie bez serc, granice...

Překlad dodám, až budu stát - úplně nečekaně - na hranici.

Zatím bez slepic

Hranice,
stěny, záseky, zábrany.
Hranice,
železné řeky, hory železa.
Lidé bez tváří, lidé bez srdcí,
lidé bez tváří, lidé bez srdcí - hranice...

Přišel sem člověk, pobíhá, křičí,
žadoní, pláče, vlasy si rve.
Dívám se na něj, o co mu jde?
Není ho hanba, takhle se předvádět?
A náhle se setmí, vítr bičuje naše tváře,
rve slova od úst šílence,
Dívám se na něj, začínám plakat, a člověk křičí,
a člověk křičí

Lidi bez tváří, lidi bez srdcí
lidi bez tváří, lidi bez srdcí - hranice.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Západ se chová jako těžce opilý rváč na plese.

Presen. A staci se mu jen chvilku vyhybat a nakonec padne sam na hubu.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stwora tam ma jednu chybicku. Kim vystudoval na zapade a ma taky nejaky tajny sluzby - kdyby si nahodou nebyl schopen pustit televizi a videt, co se ve svete deje. Jugoslavska valka vyskolila celej svet a nasledny haagsky monstreproces jakbysmet. Pak to jeste zopakovalo skoleni v Iraku a Afghanistanu a Lybii a Syrii.

Myslim, ze nam Kim s Donaldem sehraji psychodrama jedname-jedname, uz to skoro mame - a takhle az do konce Donaldova volebniho obdobi. Myslim, ze Cina nepotrebuje americkou jizni Koreu az u sve hranice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jinak dobry si zopakovat co se delo pred rokem dvema.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chci poděkovat Rejpalce za pěkné schrnutí květnových událostí, doby nedávno minulé, pohledem jiných očí než mých a přitom zdravého selského rozumu.
Nu a navíc přihodím můj osobní názor na klan Kimů a jejich režim.
Podle mne není A bomba jedinný důvod proč je v Severní Korei stále stejný režim. Proto na ledasco může přistoupit. Samozřejmě osudy jiných představitelů států, kteří skončili pod názorným vysvětlením šíření "demokracie a humanity" je pro něj varování. Ale tyto státy měli oproti němu nevýhodu, SSSR již nebylo! Pokud bylo a zem byla v jeho svéře vlivu, k takové variantě šíření "demokracie" v jeho zemi nedocházelo (šíření demokracie bylo pouze cestou měkou "soft"). Někdo jiný kdo by se jich zastal? Rusko slabé a Čína se též teprv rodila v kolos, který bude moc v budoucnu cestovat po světě. Jenže Korea je celou dobu při jejích hranicích a jednou se jich již zastali, bez ohledu na materiální či lidské ztráty. Takže nejůležitější je pro Kima jaké záruky mu dala Čína. V jednom období proběhlo zprávami, že pokud válku začne Kim, dá ruce od něj pryč, ale pokud bude napaden, zastane se jej všemi dostupnými prostředky. Myslím si, že to bylo v době když tam měl plout ten lodní svaz z USA, jak se nakonec pak nějak otočil a plul k Australii. Tak to vidím já, že rozhodující je názor Číny co bude dál.....
Nu což, již jsem se vyžvanil a tak Vám všem přeji pohodový den.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Což teprv bude obsahovat deníček k dnešnímu dni!

Německo je schopno efektivně nasadit 4 Eurofightery z 10, které jsou nasazeníschopné... Neuvěřitelné, už máme i silnější, byť pronajaté, letectvo než Němci!
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/470939-nemecko-ma-bojeschopne-…

A do toho: Tři německá policejní auta si dojela pro Afričana, který měl být vyhoštěn. Obklíčilo je 200 dalších migrantů mlátících do aut a vyhrožujících ještě větším násilím, pokud dotyčného nepustí. Tak ho pustili - on zmizel, oni odjeli, zavládl klid a mír, májový den... Jen je to celé neuvěřitelné... I když si vlastně říkám, co mě ještě překvapuje... No, vypadá to, že co nevidět budeme dělat národní sbírku na žiletkové ploty na hřebenech hor...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/470954-na-policisty-v-nemecku-…

Zatím bez slepic

Novodobí henleinovci sem mloky přepraví letadly, přímo na letiště Václava Havla Praha.

Zatím bez slepic

Rozorat Ruzyň!

Zatím bez slepic