Rejpalčin deník - prosinec 2018

Autor

7.12.2018 – po incidentu v Kerčském průlivu vyhlásil Poroš  válečný stav.  Obecně se soudí, že ukrajinské volby se blíží a incident se ideálně hodí do krámu právě Porošovi. Ve válečném stavu může zakázat určité informace, omezit shromažďování, ovlivňovat sdělovací prostředky a tak. No nevím, jako kdyby tohle nedělali i mimo válečný stav… Ukáčka si ani neprdnou bez amerického požehnání, takže ten pes bude zakopán jinde. Vypadá to na průzkum bojem, co všechno si Rus nechá líbit, a zdá se, že v Azovském moři byla namalována červená čára stylem „tudy cesta nevede“. * Plastovému francouzskému panáčkovi se to doma rozpadá pod rukama. Po vyhlášení zdražení  PHM plus pár dalších věcí se lid obecný vzbouřil, navlíknul žluté vesty, aby byl vidět, a vyrazil do ulic. V Paříži  zablokovány ulice, auta hoří a výkladní skříně jsou rozbíjeny.  Macron zalezl do boudy a nastrčil davu premiéra. * V Brazílii se slezla zase jednou G20, spekulovalo se též o slezině Putina s Trumpem. DJT to zrušil, což jak se zdá přivítala hromada jiných, bo se na ně dostalo s audiencí u Volodi.  DJT ovšem zrušil i další schůzku s Merkelovou, což údajně nastalo tím, že Angely speciál měl poruchu, musel se vrátit, a jelikož nebylo nic lepšího po ruce, musela Angela vzít zavděk komerční linkou španělských aerolinek.  No ať si zvyká, holka, že jo! Jestli ona neměla s tím ohlášením odchodu počkat až po G20…

12.12.2018 – Protesty žluťáků ve Francii pokračovaly i o uplynulém víkendu , a  to dost velkými násilnostmi. Do boje povoláno 80 tisíc policajtů, kteří proti protestujícím zasáhli dost brutálně gumovými projektily a vodními děly. Zraněno bylo asi 35 lidí, na 1700 jich sebrali.  Naše-vaše ČT o tom informovala stylem letní technoparty, jako že tohle je v demokracii západního střihu něco naprosto běžného. Stát se totéž v Moskvě, nebo kdekoliv jinde v Rusku, tak sluníčkáři a kavárníci skučí, jaký je ten Putin diktátor. Konečně, v Katalánsku tomu nebylo jinak – tam se to též smělo. To jsou ty naše pravé evropské hodnoty, že ano. * Ve Štrasburku zas nějaký chlápek střílel do lidí.  Typicky francouzské jméno i příjmení (Chérif Chekkat), tak nějak se vědělo, že jsou mu sympatičtí islamisti a že má doma solidní zbrojní sklad. To vše už delší dobu, ale zrovna teďkonc mu ruplo v kouli a  zčistajasna se nám „radikalizoval“. Zrovna zasedali bafuňáři evropského parlamentu,  tož se ti stateční hoši a dívky zabarikádovali a hrdinně sdělili světu, že hodlají besedovat dál, šerif nešerif. Doufám, že debatovali o migroších a jejich blahodárném působení na evropské domorodce. * Ještě jednou Francie a žluťáci. Macron včera „pronesl zásadní řeč“ – štěkny avizovaly už pár dní předem, že to bude něco nevídaného a neslýchaného, co prý uklidní situaci.  Nějak se nepovedlo, vesty jsou zřejmě jiného názoru. * Říkala jsem si, kdy někdo najde v protestech žluťáků „ruskou stopu“ – a naši uvědomělí soudruzi z ČéTé ji fakt našli!  Prý mezi žluťáky v průvodu slyšeli ruštinu. Neuvěřitelné… * Zeman dostal naloženo za to, že poskytl rozhovor ruské televizi a dovolil si kritizovat sankce. A co hůř, dovolil si i vlastní názor, že Evropě chybí politik Putinova formátu.  Já bych dodala, že nejen Evropě. Nějaký ten Putin by se hodil na každém kontinentu. Evropsky uvědomělý pornoherec požaduje, aby byl Zeman obžalován z vlastizrady. No, chudák Kubík Jandů za to nemůže, on ještě nebyl na světě, když se za názory, co nebyly jedině ty správné a povolené, zavíralo, ba i – fakt, Jando! – stavělo ke zdi. * Vláda jedná o tom, že by děcka měla obědy ve škole zdarma. Prý je hodně dětí z chudých rodin, kterým rodiče nemohou dát řádně najíst. Hm. A já myslela, že se máme tak dobře, jak jsme se nikdy neměli – ani za komoušů ne! Za komoušů jsme se měli všickí zle, páč obědy sice zdarma nebyly, ale rodiče si je mohli dovolit platit…

20.12.2018 – včera večer vybouchl na dole ČSM na karvinsku metan. 12 mrtvých polských a jeden český horník. Média si smlsla na senzačních zprávách nějakého dobroděje, že se snad na šachtě zakrývaly měřiče metanu. A že to bylo z nařízení vrchnosti. Rozruch kolem těch čidel ale utichl nějak moc rychle, takže na šachtu to asi hodit nešlo. * Česko podepsalo Globální pakt o uprchlících.  Proti (a nepodepsali) jen USA a Maďaři.   Babiš předem prohlašoval, že dohodu o migrantech Česko nepodepíše. Ovšem podle OSN je obrovský rozdíl mezi „migrantem“ a „uprchlíkem“, a proto jsou pakty dva.  Uprchlíky schvalujeme, tedy jsme Pakt o uprchlouších podepsali, migranty nikoliv, tudíž tohle tedy nepodepíšeme.  Pro běžnou ovci v tom rozdíl není pražádný, bude-li mu na dvorku řádit uprchlík nebo migrant je pro něj z praktického hlediska jedno a to samé.  Globální pakt o migraci jsme tedy nepodepsali (hurááá!!!), globální pakt o uprchlících ano (hurááá!!!).  Jasno v tom nemají ani politici, nejen ti čeští, ale všichni se tak nějak poplacávají po zádech a uklidňují stádo, že o nic nejde, bo ani jeden pakt není pro nás právně závazný.  Obsah obou paktů je tabu, ale něco tady smrdí na sto honů, takže zřejmě proto ta zjevná snaha zastrčit ta zasmrádající dílka někam hodně, hodně hluboko a daleko od poslaneckých lavic.  Až se budou elitám hodit, velice rychle je vytáhnou na světlo bóží a otřískají ovcím o kebule.* Trump ohlásil, že se USA hodlají stáhnout ze Sýrie. Štěkny zapomněly zmínit, že američani jsou v Sýrii tak nějak mimo mezinárodní právo, nikdo je tam nezval, neposlal a jejich přítomnost neposvětil.  Nu co, zjevně „nevítězí“, syřani tu na ně koukají skrz prsty a ještě měli tu drzost je nepochválit za ten poslední raketový útok. Jo a Assad, ten tam furt ještě je a ne a ne ho odejít… O stažení se z Afghu další řeč není, zjevně odbytiště makovic za velkou louží funguje stále dobře.

27.12.2018 – o víkendu (21.12.) v Indonésii obří tsunami spláchla do moře asi tři stovky lidí, hromada zraněných a značné materiální škody, ale počítání ještě zdaleka neskončilo.  Štěkny konstatují, že snad mezi oběťmi „nebyli žádní cizinci“ – jakoby zrovna tohle bylo tolik důležité. Nedůležitých místních západní štěkny nelitují ve smyslu „žijí v nebezpečné oblasti, tož s tím musí počítat“. * Porošenko též podepsal zákon, který přiznává banderovcům statut vojenských veteránů. Teď ještě aby Angela navrhla, že třeba dozorci v koncentrácích mohli být pouhými hlídači nebo tak nějak, a že by mohli mít nárok na nějakou tu výslužku. * Babiš se zasvěceně rozhovořil o tom, že Huawei  je třeba zatrhnout aktivity, páč špehují a odposlouchávají a donášejí Číňanům. Hm, asi to dělaj dobře, bo jsem zatím ještě neslyšela, že by praskl nějaký ten skandálek s čínskými odposlechy. Ale svého času amíky nakrknul Snowden s tím, že proflákl, že americké tajné služby odposlouchávaly kdekoho, včetně vrcholných světových politiků. Furt se řeší „zadní vrátka“ microsoftu, googlu a další podobných, kterými se stejní týpci z tajných služeb, hlavně anglosaských, pokoušejí provrtat občanovi do soukromí. A zakázal to snad Babiš? Kritizuje to snad? Naopak, tyhle technologie se protlačují vrchem dolem – windowsy desítky nutí dokonce zcela zdarma (a natvrdo instaluje, jak jsem se sama na vlastní skurku přesvědčila) , i když o to člověk nemá zájem. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

tak prostě všecko při starém, "Na Západě klid".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rejpalčin deníček zasluhuje nejvyšší slepičí metál se stužkou zdobenou holubím guanem!
Mě zrovna přivedl k nápadu ohledně "ruské stopy": což takhle vyšlechtit psí plemeno, jehož příslušník jménem
"ruský stopař" by vyhledával, označoval, případně rovnou zadržoval kremelské agenty? I krmen by mohl být těmito.

Zatím bez slepic

na to pozor !!! Bez zadržených agentů by nebyla bašty, bez bašty je pes hladový, tudíž týraný a za to se nyní bude zvedat výše trestů, jakože nebude smět člověk i deset let vlastnit psa, takže výcvik by přišel vniveč ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"incident v kercskem prulivu" - kde sojuz nejprve povolil ukrajinskym lodim proplout, aby povoleni stahl ve chvili, kdy se rozhodl proplouvajici lode zajmout - ukazuje ze vseho nejvice nebetycnou lenost ceskych mudrlantek dohledat si informace.

Proste buseiness as usual.

Zatím bez slepic

vánocům pořídit ještě jednu nohu na přemýšlení? Možná by ti to šlo o něco líp, co říkáš?

Když tě zastavuje policajt na cestě, taky na něj sereš zvysoka? Já to párkrát zkoušel. I když onen uniformovaný hňup nesplňoval při zastavování podmínky a parametry, které má předepsány zákonem, vždycky se mi to pak alespoň pokoušel dát sežrat, víme?

Pokud Rusáci stáhli povolení v momentě přejezdu, není nic jednoduššího, než ubrat plyn na volnoběh a počkat na člun pobřežní stráže. Nic takového podle uniklých videozáznamů soudruzi z UA neudělali ani náhodou. Takže si nevymýšlej, páč akorát meleš hovna.

Zatím bez slepic

Targusi,
vyčítat mlýnu, že mele, je nefér!
A vyčítat mlýnu na hovna, že mele hovna, je tuplem nefér!

A je prokázáno, že dvojnohé škeble trpí schizofrenním rozdvojením osobnosti, páč každá noha jim myslí jinak. Jste latentní sadista. Vánoce jsou svátky míru a i škeble jsou tvorové Boží.
I když nechápu, proč u některých škeblí nezůstal Všemohoucí při své kreativní činnosti u prázdných malebných škořápek, nemusel je vyplňovat tím slizkým vnitřkem. Výjimkou jsou pochopitelně jedlé druhy - ale tam bych zase tvořil pro ulehčení konzumace měkkýše bez škořápek - místo perel by mohly obsahovat malý integrovaný citron).

Zatím bez slepic

založili neziskovku, jejíž hlavní náplní bude podávání soudních žalob. Ta první by byla na Všemohoucího, že špatně vyproudžektoval skořápky od skalopů,resp umístění jejich slizkých vnitřků. Klidně je mohl vyproudžektovat třeba na stromě, že ano.
A samozřejmá je i žaloba za scházející citrón, to bych mu teda osladil.

Zatím bez slepic

a lenost sorošovského mudrlanta dohledat si pravdivé informace:
Rusko umožnilo několika ukrajinským rybářským, civilním, neozbrojeným lodím NA ŽÁDOST Kerčským průlivem bez problémů proplout. Když se o to pokusily vojenské, ozbrojené lodě BEZ ŽÁDOSTI, tak ruské námořnictvo po několika varováních podniklo adekvátní obranná opatření.
Lživé pokusy "buseinessových" trubek na této skutečnosti pramálo změní :-)))

Zatím bez slepic

Mili vidlaci, napisu (strucne) dobre zname veci, ktere si ve sve lenosti nejste schopni dohledat sami. Detailni analyzu lze dohledat v cestine treba v (jako obvykle kvalitnim, ale pro line vsi prilis dlouhem clanku) v armadnich novinach.

1) Provoz Azovskem mori neni upraven mezinarodnim pravem, ale smlouvou mezi ukrajinou a ruskem, kterou ani po invazi ruskych tanku na ukrajinu zadna ze stran nevypovedela. V teto smlouve neni nic o pobreznich vodach - proste se konstatuje, ze obe strany mohou vyuzivat azovske more spolecne. Azovske more tedy NENI ruskym vnitrnim morem - rusko je muze samozrejme prohlasit za svoje (protoze porazilo Ukrajinu), ale ani toto formalne Putin neudelal.

2) V cernem mori plati mezirodni pravo - tedy kazdy stat muze zasahovat ve svych teritorialnich vodach (12 mil od pobrezi), ale za nimi zasahovat NESMI (jinak je to piratstvi nebo proste valka).

3) Na 25. 11.2018 Rusko NENAHLASILO omezeni provozu Kercskou uzinou (to se dela u mezinarodni kontrolni sluzby v mimoradnych pripadech (jako treba vojenske cviceni apod)).

4) Ze jedna ruska lod zacala najednou hlasit uzavreni Kercske uziny nema zadnou pravni platnost, to si muze vymyslet kazdy - u mezinarodni kontrolni sluzby nebylo na 25.11. hlaseno zadne omezeni. Navic kdyz pak ukrajinske lode nad ranem informovaly pristav Kerc o proplouti, tak jim tamni dispecer v klidu odpovede "Rozumim." Zjevne o vojenske operaci ruskeho namornictva jeste nevedel.

5) Dal jsou detaily zbytecne - ukrajinske lode se (podle prava o uzivani azovskeho more) znazily proplout uzinou, rusti gangsteri na ne zacali najizdet a pravem silnejsiho jim zabranili proplout.

6) Az v 11:40 nahlasilo rusko uzavreni Kercske uziny u mezinarodni kontrolni sluzby. Pak uz se ukrajinske (poskozene lodi) nesnazili uzinou proplout

7) Postupne usove shromazdili dalsi lodi, zacali rusit radiove spojeni (a tedy i identifikacni komunikaci lodi, coz je na tak malem prostoru nebezpecne) a vydaly se pronasledovat (vcetne bojoveho letectva) odplouvajici ukrajinske lodi.

8) Nasleduje strelba a utok na ukrajince - ale AZ V MEZINARODNICH VODACH.

9) Rusti pirati zvitezily, s pravem si vytrely slovanskou prdel a ziskaly nektere ukrajinske lodi jako valecnou korist.

10) Dovetek: vecer ria novosti vydava (na odvedeni pozornosti) vylhanou zpravu o masivnim odstrelovani obytnych oblasti v donecku z ukrajinske strany.

Zaver: Putin krome Krymu a donbasu k Imperiu pripojil i Azovske more. Imperium je zase o trochu vetsi.Salut!

Zatím bez slepic

A Vy jste zase línej vyhledat si správnej pravopis.
Leda byste tak psal vědomě, tak jak nesprávně píši já.
Jenže Vám to nesluší. Totiž kazí to vědeckej dojem i pojem.

Zatím bez slepic

Vice jsem ani necekal.

Zatím bez slepic

su skoro celá Vy. Co ode mne také čekat.
Co se týká oněch válečných lodí - že by doprovázely ty obchodní? Že by tam Rusům na jejich území řádili somálští piráti? A tak je preventivně zablokovali?
Zkusit Rusi něco takového v, nebo jen poblíž cizího výsostném území, to by byl humbuk.
Ovšem co se týká Ukrajinců - jako sorry, dokud budou v područí někoho cizího takto zbytečně provokovat, nestanou se dlouho suverénním státem, který bude respektován. Něco takového, jako jsou různé provokace, je naprosto zbytečného, a to včetně majdanu, který jim tam chodili implantovat i naší "skfffělí" politici.
Doplácí tam na to jen obyčejní lidé. A to je škoda. Už dávno tam mohlo a mělo být lépe.

Zatím bez slepic

Já nevím jestli jste si toho Scallope všiml, ale víte že Rusko zabránilo průjezdu VÁLEĆNÝM lodím?  A to asi 12 nm před kerčskou úžinou přes kterou se klene nový most.  Ta úžina je tak úzká, že  je celá v ruských pobřežních vodách.  V Azovském moři si mezitím plula celá řada ukrajinských lodí které mají základnu v Mariupolském přístavu.  Ale kolem kerčské kosy a kerčské úžiny se už několik let lodě pěkně hlásí a to bez výjimky všechny. Nejen ty ukrajinské.  Hlásí se tam od chvíle, kdy se tam objevil první keson který začal stavět první mostní pilíř. 

Celá šaškárna kolem toho porušení námořního práva spočívá prostě v tom, že rusové jaksi nečekali, až ukrajinské lodě doplují blíž k mostu, protože taky mohli zkusit na most udělat bum bum.  A protože se nám ukrajinci nehlásili, tak je zastavili a zajali.  Když někde pluje válečná loď, která se nehlásí a očividně hodlá přijet blíž než   12 mil k mostu, tak se nejprve eliminuje hrozba a pak se teprve dělá papírování.  

 

Zatím bez slepic

- tedy presneji receni "i valecnym" (nejen jim). Vzdyt vsechny tyto lodi ohlasily planovany prujezd kercskou uzinou! A z kercskeho pristavu dokonce dostaly odpoved "Rozumim". (Civilni rizeni namorni dopravy zjevne jeste nevedelo o akci ruskych siloviku.) Tak kde byl problem? Provoz mohl pokracovat jako predtim ... kdyby se Rusko najednou nerozhodlo ukazat svaly a de fact udelat z azovskeho more svoje vnitrni more.

Musite jasne rici, jestli podle Vas ma platit rusko-ukrajinska smlouva o sdileni azovskeho more - ani jedna strana ji nevypovedela. Jestlize plati, tak tam mohou operovat valecne lodi obou stran. Jestlize ma tato smlouva platit, jen kdyz se to zrovna hodi Imperiu, pak se jedna o de facto anexi azovskeho more Imperiem.
Ruske valecne lode byly v azovskem mori samozrejme dominantni, ale i ukrajinske se tam predtim (v prubehu roku 2018) objevily - normalne ohlasily propluti a v klidu to uskutecnily.

Cela saskarna - presneji vojensky utok ruska na ukrajinu - spociva v tom, ze najednou se Imperium rozhodlo, ze tam ukrajinske valecne lodi nesmeji - smlouva se pro ne stala carem papiru. A kdyz se ukrajinci snazily postupovat presne podle mezinarodniho prava, tak na ne rusove zautocili ... a dokonce po ustupu ukrajincu v utoku pokracovali v mezinarodnich vodach jako ryzi gangsteri.

Zatím bez slepic

"12 mil k mostu" ma znamenat co? Podle smlouvy ruska a ukrajiny je cele azovske more sdilene ruskem i ukrajinou a tedy kolem mostu ani kolem pobrezi ruska ci ukrajiny v azovskem mori hranice 12 mil nic neznamena. Tato hranice ovsem plati v cernem mori (tam plati obvykle mezinarodni namorni pravo), ktere rusove porusili tim, ze tam pronasledovali odplouvajici ukrajince.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

scallop.
Kdyby jste aspoň myslel tou nohou a byl v té době na místě činu,tak byste mluvil jinak.
Rusko si most hlídá jako oko v hlavě a po těch vyhrůžkách Ukrajinců,že jim to shodí,tak se nedivím takovéto reakci.
A že potřebovali Ukrajinci dostat přes prsty o tom nepochybuji.Vaše psaní je tak v hodné jen mezi přáteli a ne mezi krve lačnými Ukrajinci,co náramně předvedli v Oděse na celém východě Ukrajiny.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Azovske more - a z vysoka se na jakekoliv smlouvy s ukrajinou vysralo - tak je vse jasne.

Shodneme se, zvitezilo pravo silnejsiho. Imperium je zase o trochu vetsi.

Zatím bez slepic

Holt si dovolili dát na hrubý pytel hrubou záplatu.
Neriskovali, že výhružky budou uskutečněny.

Zatím bez slepic

ad. 7) Ha, ta možnost zrušit nejen rádiové spojení ale i hybnost lodí, zajisté leží v žaludku nejen těmto. Jinak by se tam totiž volně producíroval kde kdo, kdo by si chtěl třeba zastřílet z letadlových, nebo jakých ještě bitevních lodí... To zkrátka naštve, že ano.
Z toho ovšem vyplývá, že námi, v budoucnu nakoupené vrtulníky, nebo i letadla, nebude problém, pro výrobce, či prodávajícího, kdykoliv "vypnout". To ovšem naši pantátové v úvahu nejspíš neberou. Nebo ano a pak jsou důvody nákupu jiné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nepostřehla, že číst shluky písmen od nicku "ass" vyžaduje jistou dávku soustředěnosti a nutnost překladu do normální hovorové češtiny, protože se dotyčný příliš neobtěžuje s interpunkcí a slovosledem. A já nevidím důvod se cvičit v překladech z češtiny do češtiny a složitě dedukovat, co asi tak možná chtěl či nechtěl dotyčný sdělit, anebo jak se u toho tvářil, co u toho dělal atd.

Stran vašeho příspěvku a mé krátké odpovědi - nehledejte v tom nic jiného, než skutečnost, že živočich mnou zvaný Stará jahoda důsledně trvá na tom, abych pravidelně docházel na takové hnusné místo, kde je akorát kravál, smrad a prach a už nic. Obvykle se tomu říká "chození do práce" a můj "pracodawca" (to je polsky zaměstnavatel a hezky to vystihuje podstatu věci) kupodivu trvá na přesné docházce kontrolované digitálním hen tým oným vyonďatým - totiž přiložením karty na pípátko. To mi znemožňuje trávit čas plodnými besedováním zde na hnojníku. Pročež v časové tísni prostě přelétnu text "rychločtením", případně jej ani nedočtu, a dovolím si odepsat pouze na to, co mne zaujme.

Zatím bez slepic

Nejdříve pro Targuse, četla jsem a chápu, ale nemohla jsem si pomoci...☺

K politice "domácí",
řízené spřátelenými spojeneckými agenty všeho světa.
Tak už mají "Čižínští sobě" stránky (níže odkaz)a od ledna bude i jeden transparentní účet.
Lidovcům (Hermanovi zejména) už vypálil rybník a nyní má prostě kluk (nestraník) další a větší ambice....
A dle wiky byl také "petříčkovkým" asistentem, tohoto zase školil Cyrila Svobody a dá se předpokládat, že od něj také něco odkoukal.....

https://3000statecnych.cz/#co-n%C3%A1s-spojuje

A tady je něco k "Dušínovi" Čižinskému (Jan) ještě ze 7/2018.
40 let už má, že by projekt až ala česká Čaputová?!:
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/jan-cizinsky-komunalni-volby-serial-p…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud náhodou budou Kydy za rok ještě trpěny a bude povoleno jim existovat, určitě bych pro Rejpalku zaznamenal jako hlavní zprávu měsíce tento pokus o likvidaci JAKÉHOKOLIV zbytkového vlivu občanů na politiku (a tím i osud) našich zemí.

http://casopisargument.cz/2019/12/18/primatori-hlavnich-mest-v4-jdou-pr…

Tento trend ovládnutí celých zemí prostřednictvím pečlivě vybraných a zainteresovaných několika osob v zastupitelstvech hlavních měst se jistě neomezuje a neomezí pouze na státy V4. Můžeme být ale hrdi, že konečná likvidace evropské demokracie (demokracie ve smyslu "vlády lidu") se rodí právě v Praze, jejich městských částech a hlavně v Řeporyjích.
V této novotnovské citadele evropského myšlení a celosvětových mírových snah (prozatím prý se Novotný spokojí s oběšením ruského ministra zahraničí) bych znovu vypíchl JEDNOMYSLNÝ souhlas zastupitelstva s řeporyjským starostou ve věci vlasovského pomníku.
Není vyloučeno, že mnozí uvažovali, zda se Novotný v případě nemožnosti věšet nevhodné ministry v budoucnosti nespokojí i s demokratizací Řeporyjí humanitárními popravami svých nedemokratických zastupitelů.

Zkrátka: Být Hřibem, dám si na Řeporyjce pozor. Brzy se může ukázat, že je pro nejprogresivnější síly jak ve Chvilkách pro demokracii, tak Evropské komisi perspektivnější Novotný než on. Proč se patlat s pomalým kováříčkem, když kovář pracuje rychleji a levněji.

http://casopisargument.cz/2019/12/18/primatori-hlavnich-mest-v4-jdou-pr…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Obsah obou paktů je tabu" jest kravina, viz https://www.unhcr.org/gcr/GCR_English.pdf

Stacily me k tomu cca 3 minuty prace s googlem. Kdyby lenost nadnasela, rejpalka by tu poletovala jak holubicka.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

scallope, nemusíte nám tu dokazovat, jak jsme líní a Vy pracovitej.
Ono totiž lenost posunuje kupředu, pracovitej se akorát zbytečně nadře,
tedy pokud nezapojí celou svou osobnost, včetně laskavosti.
Totiž mnozí zde nejsou sprostí, oni jen sprostě mluví.
A Vy to máte jak? Jak Vaše slova zní?
Eh, těžko Vás identifikovat, máte masku.

Zatím bez slepic

si vlastni lenost rozumove zduvodnit.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako sorry, ale odpověď sem napsat nemohu. Vážně ne. Nechci ponížit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ehm maličká jen reakce.
Nejde o lenost Rejpalky, ale spíše o to, co si představujete Vy, dohledový "Kefalín" pod pojmem TABU.
Z Vaší reakce se zdá, že jde pouze o něco nedostupného, ale pak je třeba se trošku dovzdělat, či zamyslet....

Co třeba varianta, že se o OBSAHU obou paktů u nás nevede masová veřejná debata, český překlad (přece jen žijeme v ČR) není probírán v parlamentu i napříč občanstvem, ideál před podpisem, když už jsme v té demo demokracii....
Tabu tak mohlo být Rejpalkou snadno míněno jako ten "nepsaný" zákaz veřejné debaty o obsahu paktů ( co je v paktech psáno -OBSAH, je jakoby svaté a pochybování o TOM obsahu je nepsaně"zakázané", inu prostě TABU...☺
Myslet se nemusí jen přímočaře a jednosměrně, jako to máte možná Vy.
Toto není zahájení mojí debaty s Vámi, jen a pouze chci napsat mírnou"obhajobu" v mezích Kydů a to skvělé a lidské Rejpalky, která leností jistě netrpí.....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

- kdo Vam brani? Vedte ji zde, na parlamemtnich listech, na aeronetu .. no proste vsude tam, kde se Vam libi a kde Vas nebudou obtezovat havloidi z mainsteramu.

Jenze to by Vasi oblibeni psavci museli umet anglicky a pouzivat google.

Zatím bez slepic

Včíl jste mne rozesmál. Naprosto.
Dcerka měla schůzku s jedním člověkem, který se jí začal mimo jiné chlubit tím, jak má skvělou partnerku, že v práci používá částečně angličtinu.
Vůbec netušil, že má dcerka používá mluvenou i psanou angličtinu v 99,9 % případů obchodního jednání s celým světem.
Nepodceňujte zdejší psavce. Z havloidů si ovšem příklad neberou. Není důvod.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... Scalojzar vykazuje zásadní neznalosti a rutinně lže, naprosto přesně trefen spolehlivě vyskakuje a vztekle prská žluč, vidlák uvádí věci na pravou míru a rejpalka má další zářez za výborný článek. Čili všechno v obvyklém stavu.

Zatím bez slepic

Ano, je dobré si spolu s článkem připomenout, co se dělo tehdy a jak se vše stupňuje.
Šmírování, odposlechy,... dnes Vám stát při jednání, třeba na katastrálním úřadě, předloží fotky ze satelitu, který je schopen zachytit vše, co je nad zemí viditelné, možná až do velikosti tenisového míčku. To znamená, že i kterýkoliv schopný hacker si může kdykoliv stáhnout Vaši osobní fotku,... teda nevím, kdo se v okolí opaluje naostro.... To již není obvyklý stav, to je podstatně vyspělejší technika sledování, než byla dříve.

Zatím bez slepic

je z roku 1953, celkem podrobné.. jsou vidět jednotlivé keře rybízu.

Zatím bez slepic