Směřujeme k válce?

Autor
Štítky

Zhruba v roce 1900 řádili anarchističtí teroristé (hodně státníků se stalo oběťmi atentátů, nejen arcivévoda František Ferdinand d` Este v Sarajevu). Vladimir Iljič Uljanov zvaný Lenin formuloval své názory, byla rasová nenávist (tehdy především k Židům), hnutí sufražetek. V umění probíhal směr fin de siecle (konec století, v Rusku známé jako Stříbrný věk), což zahrnovalo symbolismus, secesi, impresionismus v malířství, literární dekadenci nebo hudební pozdní romantismus. Nastupuje avantgarda a expresionismus.

Britská libra byla světovým platidlem a byla nerovnováha v zahraničním obchodě především mezi Velkou Británií s jejím koloniálním impériem a nově nastupujícím ekonomickým hegemonem Německem, které hledalo nové trhy. Skončilo to první světovou válkou, tehdy zvanou Velká válka, jejíž počátek ukončil Belle Epoque (1890 - 1914).

Dnes máme terorismus vůči obyčejným občanům (státníci jsou velmi dobře chráněni). Extrémní levice se prosadila v Bruselu a vynucuje si sociální experimenty. Rasová nenávist je zde také, jen teď je obětí kromě Židů ještě bílý heterosexuální muž. Black lives matter ze všeho nejvíce připomíná řádění Ku Klux Klanu, jen se účastníci prohodili. Místo hnutí sufražetek máme feministické spolky a MeeToo#.

Výtvarné a jiné umění je zredukováno na tak holou podstatu, že v tom původní symbol najde jen opravdový expert. Např. vůbec nechápu výtvor Piera Manzoniho Merda d'artista https://cs.wikipedia.org/wiki/Um%C4%9Blcovo_hovno Divím se, proč to někdo považuje za umění, protože takové umění tvoří denně každý člověk.

Světovým platidlem je americký dolar a USA světovou velmocí se závislými státy místo britské koloniální říše. A také máme nerovnováhu v zahraničním obchodě mezi USA a Čínou.

USA jsou v pozici Velké Británie před 1914. Čína v pozici Německa před 1914. USA udržují svoji flotilu, Čína buduje zbrusu novou - srovnejme s budováním německé Hochseeflotte od 1898. Velká Británie uzavřela za Velké války německou flotilu v Severním moři, USA se snaží o totéž s omezením operací Číňanů v Jihočínském a Žlutém moři. Probíhá vývoj nových zbraní, i když ten probíhá pořád.

Příštích 10 let k válce nedojde, nejsou k tomu ještě podmínky. USA udržují status quo a utrácí finance na udržení své říše. Čína si buduje nové koloniální vazby např. Novou Hedvábnou stezkou. Ale jednoho dne se síly vyrovnají a Čína přestane přijímat USD jako platidlo. Vzhledem k agresivitě čínských ambicí  to bude první krok. Nemusí nutně dojít k válce, pokud budeme ochotni si snížit životní úroveň omezením obchodu s Čínou. Toho ale schopni nejsme a prostředky na svou budoucí obranu nesmyslně utrácíme v New Green Deal. A protože se ČR do konfliktu USA- Čína zapojí na straně USA, bohužel USA prohrají podobně jako Rakousko-Uhersko prohrálo Velkou válku. Okno příležitostí na vítězný konflikt s Čínou se uSA uzavírá právě nyní v letech 2020 - 2024. Po ní následoval konec německé koloniální říše a rozpad Rakousko - Uherska. USA přijdou o postavení světového hegemona a USD přestane být světovým platidlem. EU se po prohrané válce rozpadne podobně jako se rozpadlo Rakousko-Uhersko. Sny o Spojených státech evropských se nenaplní.

EU v obchodním soupeření s Čínou a třetím světem prohrává díky fundamentalistickým přístupům Gréty a New Green Dealu. Než tak razantní změny by daleko více prospělo mít ekologické limity jen o třídu přísnější než země vyvážející výrobky do EU. V průmyslu i zemědělství, jinak evropské podniky prohrají dlouhodobé soupeření. Nebo při fundamentalistickém ekologickém přístupu odmítnout výrobky třetího světa kvůli nedodržování ekologických limitů a místo toho obnovit vlastní průmysl a zemědělství. Zatím to ale vypadá, že je celý evropský byrokratický ansámbl placený Čínou, aby zlikvidovali potenciálního čínského konkurenta. jinak si ty asociální návrhy a nápady vzešlé z Evropské komise nedovedu vysvětlit.

Analogie z vývoje před Velkou válkou 1914-1918 je znepokojivá. Bude EU válčit v budoucím konfliktu s Ruskem, zatímco USA s Čínou? Kanonenfutter a základ budoucí Evropské armády mezitím dováží německé neziskovky přes Středozemní moře - alespoň tak se jejich činnost jeví pohledem ze střední Evropy. Nastoupený vývoj můžeme zvrátit jen nezapojením se do budoucího konfliktu, odmítnutím nápadů současné Evropské komise a v nejhorším případě vystoupením z EU. Není v zájmu ČR sledovat vývoj nalinkovaný současnou Evropskou komisí v Bruselu, protože vede do záhuby. Nemusíme se účastnit každé bláznivé akce.

Lakmusovým papírkem budoucího konfliktu bude rozhodnutí o odpovědnosti Číny za koronavirovou epidemii a tím způsobené ztráty. https://www.euro.cz/politika/cinsky-ministr-zahranici-usa-jsou-snilci-zadnou-kompenzaci-jim-kvuli-koronaviru-platit-nebudeme Do prezidentských voleb v USA se nestane na frontě USA - Čína nic podstatného. Teprve vítěz duelu Biden - Trump rozhodne o další fázi konfliktu. Kvůli jeho ekonomickým základům ale nakonec k nějakému rozkolu mezi USA a Čínou dojde.

Čína sama nic nepodnikne, dokud bude držet dluhopisy v USD. Zatím jejich stav udržuje ve stabilní výši. Dojde-li ovšem k válce, firmy z USA a EU o své podniky v Číně přijdou. Čína je zabaví. Ale myslím si, že Číňané nebudou těmi, kdo konflikt začnou. Budou vznášet územní požadavky v Jihočínském moři, postupně přecházet na stále větší objem obchodu v renminbi, ale USD nikdy úplně nezatratí. Ten hlavní impulz k válce přijde z USA po prezidentských volbách. Vyhraje-li Trump, můžeme čekat další rozkol vztahů s Čínou. Vyhraje-li Biden, můžeme čekat další vnitřní konflikty v USA typu BLM. A nějakou vítěznou válku proti slabšímu státu, jak bylo zvykem nositele Nobemovy ceny za mír Baracka Husseina Obamy, který začal asi 6 válek. Trump ještě ani jednu. Bude cílem Írán? Zatím je horkým kandidátem na nepřítele budoucí americké války. Nebo KLDR či Venezuela? Mali? Někdo úplně jiný?

Koronavirus všechny válečné ambice odvrátil, protože oslabil všechny. Ovšem kdokoliv může být v pokušení vyřešit vnitřní problémy započetím války proti vnějšímu nepříteli. Zbraní na velký konflikt ještě není dost. Na nějakou menší válku ale ano, a tak k nějaké válce ve 2021 dojít může. V Evropě ještě ne, nás čeká jen pouliční rabování.

Angela Merkelová bude dál dovážet imigranty přes Středozemní moře a cílit na post generálního tajemníka OSN. Ten současný úřaduje od 1.1.2017, období je 5 let. od 1.1. 2022 bude někdo nový. Angela Merkelová? Než ji přátelé přesvědčí, že nejlépe poslouží Německu ve funkci generálního tajemníka OSN a se zdráháním kandidaturu přijme, ze strany Německa zesílí tlak na přijímání ekonomických imigrantů vůči zemím EU, a především ČR. Rok 2021 se tak ponese ve znamení nárůstu plaveb mezi Libyí a Itálií. Pojede-li někdo na dovolenou do Tuniska nebo středomořské pobřeží Egypta, nechť neplave daleko od pobřeží. Mohli by jej chytit, vylovit do člunu a odvézt do uprchlického tábora v Itálii. Na migrační trase bude nával. ČR zatím chrání chudoba místních obyvatel v porovnání s Německem a pověst xenofobní země. To se může tlakem z Bruselu změnit, a tak budou migrační kvóty žhavým ústředním tématem diskuzí uvnitř EU v příštím roce.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (96 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nevím ti, Gerde.
Je covid zástěrkou pro migraci ? Nebo je zástěrkou pro LBGT/BLM/apod ?
Nebo je to všechno zástěrka pro mnohem větší průser ?

Každopádně, jedno, druhé, třetí, vše znamená méně svobody, útlak, centrální vedení pevné ruky. Vzniká binec, při kterém spousta lidí po pevné ruce volá. Řád a pořádek, zodpovědnost, obětavost pro blaho celku.....

Obávám se, že čínské experimenty s sociálním kreditem, povinných aplikacích v mobilech a rozpoznávání ksichtů se někomu líbí. Někomu dost chytrému, kdo ví, že s tím na západě nemůže přijít napřímo. Musí přijít jako spasitel, co uhasí průsery...

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Carlosi,

koronavirus byl jen využit jako příležitost prosadit nové sociální experimenty, kam můžeme řadit LGBT, BLM, likvidaci sociálních a zdravotních systémů. Chaos má zničit národní státy a na troskách vybudovat Spojené státy evropské. Ale i když je proces destabilizace EU a evropské společnosti poměrně rychlý, pořád to nestačí. Volání po tvrdé ruce, diktatuře a dobrovolném omezení dosažených svobod, sociálních a zdravotních systémů, ještě přijde. Přijde nějaký chlapík, který prohlásí, že má plán a stačí jen zlikvidovat skupinu nepřátel, kteří brání skvělé světlé budoucnosti. Ale ani on se nevynoří ihned a nestihne ani vystoupit. EU se po rozpadu bude podobat ze všeho nejvíce německým středověkým knížectvím. Formálně pod jedním vládcem, ve skutečnosti si každý bude dělat, co chce. S rozpadem centra zmizí i sledovací systémy, celá smečka evropské byrokracie a drahá armáda. EU se rozdrobí na jednotlivé regiony, které se budou muset naučit soběstačnosti. Všechny zbytné činnosti a služby pak zmizí.
Když se hroutila ČSSR, byla zde alternativa jiného společenského systému - kapitalismus. Až se zhroutí EU, alternativu budeme teprve pracně hledat v nastalém chaosu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To že koronáč je využit pro nové sociální experimenty mi přijde poněkud spekulativní a konspirační. Spojené státy Evropské by se mohly již dávno budovat na "rozumné" bázi, proti které by odpor nebyl žádný (sjednocování daňových systémů, dopravních předpisů, jednotná správa dálnic atd atd). Takto to vypadá jako vlámávání se do otevřených dveří. Navíc LGBT a spol jsou schopni jen chaosu, ale ne vytvořit funční společnosti.
Likvidace stávajících sociálních a zdravotních systémů by byla pro kapitál "rozumná" jen za předpokladu, že na čistě komerční bázi vytáhnou z lidí více peněz, což např u nás v současnosti příliš nehrozí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

To není žádná konspirační teorie, koronavirus se prostě najednou objevil, tak toho EK využívá, aby si pod záminkou boje proti koronaviru prosadila své cíle. A někdy se ani nesnaží na koronavirus odvolávat. Kdyby nebyl koronavirus, našli by si v EK jinou příležitost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Covid je, ale jiné viry také jsou. Proč se máme zaměstnávat právě tímto virem a hlavně, proč právě teď....?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Až teď jsem pochopil, proč se Anděla tak třásla. Třásla se na tu funkci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Angela Merkelová se na funkci generální tajemnice OSN připravuje dlouhodobě. Aby si naklonila africké a asijské státy, začala přijímat imigranty do Evropy. Jeví se tak jako jejich zastánce, i když ve skutečnosti jde Angele Merkelové jen o její slávu. Proto ve 2015, když se rozhodovala o vpuštění lidí vydávajících se za Syřany, se rozhodla vyměnit Německo za křeslo v OSN.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

"Solidarita ohledně migrace bude závazná, naznačila eurokomisařka"
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/solidarita-ohledne-migr…
-----------------------------------------------------
Přituhuje...

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

A to je jen začátek. Proč ale EU potřebuje takové zastání v bezzubé OSN? Chystá se být německá kancléřka führerin světa a přes nastrčenou Flinten Uschi führerin EU?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Buď migranty, nebo vyhazov z EU.
Pak bych byl zvědavý, co si východní čtyřka, Polsko, Česko, Maďarsko, Slovensko, vybere.
Asi by všichni sklapli, včetně Orbána.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

že si přeju migranty u nás. To je omyl !
Já si přeju odchod z EU i za cenu velkých ekonomických ztrát.
Ovšem, premiéři východních zemí EU to neudělají. EU by dělala obrovské problémy nejen v ekonomice, ale třeba víza, sankce za každou blbinu, ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

"Máme tu místo! Němci vyšli do ulic, chtějí víc uprchlíků"

(...) Německý ministr vnitra Horst Seehofer řekl týdeníku Bild, že má velká očekávání. „Očekávám, že Evropská komise přijde s pevným návrhem, který odstraní všechny zastávky, abychom do konce roku měli politickou dohodu o evropské azylové politice.“

Dodal, že očekává, že letos do Německa nepřijde více než 100 000 migrantů. Toto číslo se mu zřejmě zdá přijatelné. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mame-tu-misto-Nemci-vysli…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Cim vice priprchliku, tim vetsi vyplaty slunickaru v neziskovkach.
A po me potopa

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

tobě třásti ruka
kdo koryto tobě udělá?

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

In reply to by Dagmar (neověřeno)

Trvalý odkaz

a starej se o sebe, Dagmare.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Dagmar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy již máte koryto zajištěné?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Koryto je zajištěné,
u Sorose pojištěné.
Nevadí jí ruky třas,
když u klávesnice pozvedá hlas!
A řve nahlas:
"Spral Tě ďas!"

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, tvrdá konkurence Ládíkovi.

Zatím bez slepic

Děkuji za chválu, ale Ládik je lepší básník.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano směřujeme. Nerovnováha v ekonomice dosáhla takové úrovně, že perspektivně je jediné řešení na 6. úrovni.Ale třeba se stane zázrak a nic jiného si nepřeji.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Poněkud rychle psané. Taková směs perel, kousků zlata, hlíny a bláta. Všechno smícháno do jednoho kadlubu. Asi by bylo méně více. Ale to nic nemění na závažnosti uvedených problému pro budoucnost. Dá se očekávat, že v roce 2021 ještě nebudou velké turbulence. USA i EU budou mít své problémy, Rusko bude dále řešit vnitřní otázku kam jít a jak se o sebe postarat. A Čína? Bude stále tajemná a neznámá a půjde svojí cestou. Mimo KLDR je to jedna z mála zemí, která přímo nepodléhá globalistům a jejím zájmem je především upevnění vnitřního postavení. Ekonomického, vojenského i kulturního. Čína má čas, Rusko možná také a EU a USA ho již ztratily. A ostatní svět? Kdo mu rozumí? Jaké plány má Brazílie, Argentina, Indie? Afrika?

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čína plánuje v řádech staletí, podobně jako Vatikán. EU a USA plánují v řádech roků a okamžitého zisku. Čína přechází z r- strategie na K- strategii, zatímco EU opouští K- strategii ve prospěch r- strategie. https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivotn%C3%AD_strategie
Úpadek USA a EU je pozvolný, každý rok o další malý kousek. Natolik malý, že je skoro neviditelný a jeví se jako ekonomická stagnace nebo hospodářský růst hnaný jen inflací.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

než že se ZASE sesypal jeden systém.

Na počátku 20. století ještě dožíval feudalismus a byl postupně nahrazován kapitalismem, kdterý se ale velmi rychle ukázal být v lecčems horší než feudalismus. Takže si sebou nesl od plenek oprávněný hněv těch, kteří v něm chviličku spatřovali novou šanci, která se nedostavila (masivní urbanizace obyvatelstva, jeho odchod z venkova, stejně masivní prekarisace týchž a nemožnost návratu).
Ač se mnohým i zde zdá kapitalismus stále jako nejlepší z dosud vymyšlených systémů, není jím a nikdy nebyl.
Eliminoval totiž povinnosti a zodpovědnost feudálů jak vůči panovníkům, tak vůči "lidu", aniž by novým mocným nějaké povinnosti a zodpovědnost stanovil. Proto byl od počátku životaneschopným a přežíval cca 150 let jen díky velkým válkám, které zavinil.
Teď už mu nepomohly ani ty války (kromě Austrálie, Antarktidy a Arktidy se válčí na všech kontinentech furt pryč od poloviny 19. století.) a protože nic jiného nemá k dispozici, tak se zhroutil.

Problém je v tom, že zatímco v průběhu posledního období feudalismu postupně vznikal kapitalismus, v průběhu posledního období kapitalismu nevzniklo nic, co by jej mohlo nahradit.
Socialismus byl "odmítnut" (většinou dost krvavými "demokratickými" prostředky), takže nezbyla žádná alternativa. Jen velké prázdné NIC.

Takže ano, stojíme nad propastí, kterou jsme si nechali vnutit. Protože kapík se vyčerpal (či spíše sežral/prožral sám sebe), aniž by vyprodukoval něco nového, jiného.
Můžeme zůstat stát na fleku a opatrně začít couvat od té propasti. Nebo se do ní můžeme vrhnout s tím, že možná někteří ten držkopád přežijí.
Za takové situace bych si na NErozpoutání WWIII nevsadil ani děravou grešli...

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

Nepomůže ani lhaní, ani strašení, ani podvody, propast byla už vykopána, vše nadějné bylo zavrženo. Lid český u toho zavrhování a ostouzení (minulého nadějnému, leč krátce působícího, systému na to aby mohl ukázat své přednosti v plné šíři) už třicet let nadšeně hýká.
Co říká o stávajícím "léku" na pokračující rozpad společnosti a krizi, zatím (!) použitého a nasazeného namísto horké války, lékař a homo sapiens :
https://www.nasrestart.cz/signaly-nadeje/1521-tohle-vam-tv-nesdeli-prof…

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Nový systém vznikne až po fázi chaosu a úplném zhroucení systému. Odhaduji, že žádná WWIII nebude, protože v té době už nebudou v USA a Evropě zbraně, které by konflikt mohly rozhodnout v náš prospěch. Státům dnes označovaným za protivníky USA a EU, tedy Rusku a Číně, stačí jen počkat a udržovat současný trend vývoje. Úpadek je natolik pozvolný, že si toho přesunu moci všímáme s údivem až se zpožděním cca. 30 let, i když ve skutečnosti začal zhruba před 50 lety.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, od kdy války začínají protože "jsem opravdu silny", ale ne "myslim si, ze jsem silny"...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ale USA si nemyslí, že jsou silné na útok na Čínu a vědí, že si Čína modernizuje armádu a do otevřeného střetu nepůjdou. odhaduji, že vsadí na jejich obvyklou strategii, tedy přiblížit základny co nejblíže k čínským hranicím a podpořit státy Čínou znepokojené jako je Indie, Vietnam, Filipíny, Tchajwan, Japonsko.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovolím si doplnit Gerda. Tuším, že to byl plán us kongresu - 6 válek během 5 let. A plán byl splněn. Byly napadeny všechny země oplývající naftou a možná i strdím. Dolar podložený naftou. A ony s naftou za dolar odmítaly obchodovat. Falešné emise za účelem diverze v zemích za mořem, poslední byla Ukrajina. Dnes ve zprávách souzen !u nás! voják, co tam jel bojovat. Že tam bojovali bez žoldu i Frantíci je jedno. Klasická hnusná fraška. Věnoval jsem se Ukrajině rok a otrávil jsem si duši. Dnešní zprávy jsem nemohl dokoukat. Vyjádření Zelenského a pak vrah a vlastizrádce Porošenko. Koneckonců farizejové jsou trendy, nemusíme chodit daleko.
A ta vyvážená demokracie? Pravidlo, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého už neplatí. Proč taky? Vnutíme vám svojí svobodu....
Erdogan ignoruje mezinárodní úmluvy i smlouvy. Vždyť tu historickou dohodu(kdokoliv může doplnit její název, nechce se mi to hledat :D) týkající se územního rozdělení Turek nepodepsal. USA na mezinárodní dohody soustavně přímo sere, tak proč by to proti tomu vojensky nekonkurenceschopnému a nejednotnému konstruktu zvanému hrdě EU nemohlo postupovat nejdřív jako vyděrač a časem jako agresor? Mimochodem, epxloze a chaos v Bejrútu nabořil mmj. zásobovací trasu na Damašek. Cui bono? Vede se partyzánská válka na několika frontách a jakýkoliv prostředek je posvěcen pro svůj účel....
V souvislosti s bouráním historických a kultůrních symbolů mám pocit, že je snaha, aby z minulosti bylo vymazáno i původní rozdělení světa. Volné ruce pro všechny silné a slabým poroba. Proč mi připadá ČR jako jeden z příkladů?
O zakladatelích tohohle molochu se ani nebudu znovu rozepisovat, už jsem to udělal kdysi. Každopádně dnes již vojensky téměř nevýznamný konstrukt na odvádění finančního kapitálu "kamsi" finančním korporacím.
Polemizoval bych o použitelnosti migrantů ve válce proti RF. Občanství a slib věrnosti nové vlasti? To mě připadá jako scifi díky jejich mentalitě. Spíš prostředek rozvratu. V USA snaha paralyzovat policejní síly ohledně BLM a v Evropě skoro totéž proti migrantům. Uspíšení chaosu a rozvratu společnosti=uspíšení ekonomického úpadku. Jedno bez druhého nemá smysl, neboť ekonomika bez společnosti je jen zbytečný termín.
Covidová infekce(nikoliv pandemie) tomu bohatě pomáhá. A hlavně pomáhá k nejednotě a naštvanosti. Není nic lepšího než rozhádané národy bez možnosti vybití emocí např. sportem nebo uměním. Oboje je omezeno. A ona je ekonomika závislá na konzumaci alkoholu do pozdních hodin? Taky dnešní zprávy. No to jsme to dopracovali.
Dost tentokrát souhlasím s Občanem, až na to, že konečný pád patrně nastane s pádem světové finanční burzy. RF a další nedávno skupovaly zlato ve velkém, Čína má us dluhopisy a snaží se o novou Hedvábnou stezku a USA jen pálily naftu(dolary a energii), kterou uloupily jiným, aby mohly loupit dál(viz ta us 3,14ča:"Rusko se s námi nechce podělit o své zdroje". Ale všechno má svůj konec. Je možné, že nastane čas návratu k náboženství (jako sjednocujícímu prostředku) a třebas i k výměnnému obchodu. K jakému náboženství nechám na vás...
O NATO se tu už hovořilo, OSN byla celkem zbytečná organizace, teď uvidíme jak se vyvrbí WHO bohatě dotovaná Gatesem zabývajícím se přes dva roky vakcinací! I ten Trump už odmítl do WHO přispívat. Takže nastane boj o vakcinaci ve velkém a kupčení a vydírání. Samá světlá budoucnost.
Ale nebojte se, to jsou jen "velemyšlenky" a bláznivé teze hloupého pražského amatéra!! V žádném případě nehodlám konkurovat Gerdovi, nevzpomněl jsem si ani na název té územní smlouvy na kterou jsem nedávno narazil. A jsem líný a fantasta....Jen mi to nedalo a vyplodil jsem tenhle myšlenkový úlet.
P.S.: pro Vidláka
....masivní urbanizace obyvatelstva, jeho odchod z venkova, stejně masivní prekarisace týchž a nemožnost návratu.... tak tohle jsem myslel tím rozpuštěním městských celků, když jste se mi vysmál v mém posledním poněkud emotivním příspěvku. Myšleno bylo rozložení obyvatel na plochu a že by to "venku" ohledně Covidu vypadalo poněkud jinak!

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Do voleb prezidenta USA se nestane nic nového, po volbách už v příštím roce bude nějaký nový nepřítel. Írán z osy zla, který ještě zničen nebyl, a ropy má dostatek. A očekávám barevnou revoluci v Kazachstánu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Robertíku, díky za příspěvek. Pište dál. Ne nadarmo se říká současnému stavu "civilizovaného" lidstva informační válka.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

protože jejich obyvatelstvo pozbylo schopností přežít jinde než v činžáku poblíž sámošky (školy, školky a stanice MHD).
Osobně jsem přesvědčen, že to byl cíl, neb taková populace je snadno ovladatelná.
Jenže co s ní, pokud by došlo třeba k celostátnímu válečnému blackoutu a následnému zhroucení ekonomiky? "Návrat k půdě", když všude kolem měst zbyly z polí a zahrad jen papundeklové satelity a skladově-montovenské plechové areály? Uskladněných aut se asi také nenajedí.

Proto je představa o rozpustitelnosti městských celků nereálná.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

...ani reálně nestavěl. Šlo mě jen o rozložení obyvatelstva na územní ploše v případě neexistence městského nahloučení. Snad si rozumíme...A jako dítě jsem každý rok trávil minimálně týden na venkově a dost si z toho ještě kupodivu pamatuju. Jenže to byly jiné poměry. I tak jsem za to dětství dodnes rád.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Městské celky jsou už rozpustitelné jen při drastickém úbytku obyvatel o 50 - 70%, protože jinak by se všichni na venkov ani nevešli.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Musíme se víc zaměřit na místní zdroje. Bordó nebude, ale i slivovice bude málo(letos ne), takže zůstává kalvados a ten se při neštastné konstelaci může stát tvrdou měnou nade vše.
Vyzkoušeno osobně. U nás na Moravě je lenost nejhorší zločin. Nic nesmí padnout mimo sud. Vše se musí řádně sesbírat a řádně zpracovat. Jakýkoliv jiný postup je nepřípustný.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Svoboda člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého...
Převeďme si to na konkrétní případy:
Svoboda otroka končí tam, kde začíná svoboda otrokáře...
Je to totéž, jen pragmatičtěji a mnohem obecněji řečeno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud bych měl brát dnešní Gerdův text úplně vážně a doslova (a on většinou nepíše nějaké úplné blbosti - to má být pochvala), pak bych musel učinit závažné rozhodnutí - přestat bordeaux každoročně nakupovat a naopak postupně vypít ty stovky a stovky lahví, které mám uložené.
To by na celém vývoji mohlo být to jediné příjemné.
Co se děje za oceánem nebo v Číně, to nějak moc posoudit neumím, ale mně osobně podstatně bližší a na vlastní kůži postupně okoušený vývoj v EU mě nabádá k nejvyšší míře cynismu, jenž se v praxi přetváří v myšlenku, že už nastal čas přestat vytvářet rezervy, ale naopak ty už vytvořené v nějakém historicky krátkém termínu spotřebovat, neboť by stejně přišly vniveč.
Nejenom to bordeaux, ale také samur z údolí Loiry, veškerý cahors, o zkapalněných plodech údolí Rhony ani nemluvě. Slivovice tolik nemám, ta problémem nebude.
Ale co se vší tou municí (a že jí taky není málo)? Bude vůbec šance ji "spotřebovat"? A pokud ano, bude to dobře nebo špatně?
Vzniká mi tu takový nějaký myšlenkový "komplexní systém", v němž se sám přestávám orientovat.
Nevím už z jaké knihy si pamatuji citát, že "Nastala doba, kdy moudří pláčí a ještě moudřejší se opíjejí".
Že by už začínaly podzimní deprese?
(Psáno za stavu až hanebně střízlivého)

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale příteli, proč tolik pesimusmu, a to opičí stav je jedinou radostí ze života?
Pravda zkracující se den dělá své - ale v tomto smyslu bude hůř, tak kampak spěchat.

I když v našem věku máme jedno výhodu - už se nestihneme prochlastat do somráckého stavu závisláka byť bysme se snažili sebevíce. (Valenčík coby cifršpion přestává vidět roziko exponenciálního růstu).

Nejhorší není to co nás objektivně čeká, ale ztráta nějakého cíle - ona naděje umírá poslední, ale kdo ji ztratí umře velice rychle právě na tu ztrátu a nepotřebuje k tomu žádný neduh.

Nebo vliv koroňáka co bubří den po dni

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Před toho Valenčíka patřilo - "A i ten bubřící Koroňák působí deprivujícně" a celé před konstatování o prochlastání se.

Co mi to ti trpajzlíci v té bedně dělají :)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Času dost, procesy jsou pozvolné a pomalé natolik, že se nikomu nevyplatí kvůli tomu kousku předané moci rozpoutat válku. Salámová metoda aplikovaná na desetiletí. Do roků 2030 - 2035 můžeme být v klidu, a do té doby stihnete zásoby vypít.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

2030-2035

Může to začít ze dne na den. V roce 2014 nezačala válka jen díky Putinově bravuře.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Putin ještě chvíli v čele RF zůstane. Ten se do války zatáhnout nenechá.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže válka může být i s islámem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Voják by dal výpověď a ostatní mužská populace pěstuje gaučing. Myslivci nemají vedení a velkorážní munici, hasiči nemají zbraně a policajti nemají oprávnění. Ostatních 71 pohlaví nejsou muži.
Válka by se vedla vypnutím elektřiny, vypnutím internetu, mobilních operátorů a sdělovadel, možná otravou vodních zdrojů. Lid by se vybil sám při bojích o jídlo a vodu. Vznikaly by organizované skupiny místního významu, které by měly snahu uhájit dřevo na přežití zim. Doba dožití novorozenců by klesla na 30 let.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Jindřich Sitta: Ne. Byl jsem, ještě před začátkem koronakrize, na jakémsi jednání, na půdě parlamentu. Byl to kulatý stůl z hlediska migrační krize, a došlo na to, jak přikrýt státní hranice. A někdo z čelních představitelů vzal papír a říká: „Mám tady napsáno, že chlapů ve věku 20…“, a teď mě neberte za slovo, „20-25 let je 500 tisíc. Takže je povoláme, dáme jim zbraně a zavřeme hranice.“ Chviličku jsem se ohlížel kolem sebe, jestli jsem slyšel dobře, pak jsem zvedl ruku a říkám: „To myslíte vážně?“ A on mi říká: „To myslím vážně, tady to mám.“ A já říkám: „Nezpochybňuji vaše číslo, zpochybňuji to, že chlapům, kteří neprošli žádným základním vojenským výcvikem, dáte zbraně a pošlete je na hranice. Nepočítám těch pár mrtvých, kteří se zastřelí cestou, ale vy budete mít na hranici ozbrojené amatéry proti davu migrantů, kde vpředu půjdou matky s dětmi, a vy budete mít rozkaz tento dav zastavit. To dopadne jenom tak, že se z neozbrojeného davu stane ozbrojený.“

Aby voják dokázal vystřelit, není jednoduchá záležitost. To je o velkém výcviku, o velké profesionalitě, a i po velkém výcviku se vyskytnou případy, známe to z první světové války, kdy vojáci stáli v zákopech, a po skončení útoku se zjistilo, že mají pod sebou hromadu nevypálených nábojů, protože jenom vyndávali a zandávali náboje do komory. Prostě to není jednoduchá záležitost, je to opravdu o složitém výcviku, a tento výcvik tady neexistuje. Generace, které přicházejí, s tím nemají absolutně žádné zkušenosti, takže případný nábor, nebo potřeba posílit ozbrojené složky, by se týkal lidí ve věku 45 let a výš, 50 let, nedej bože, ještě já bych se ve svých 65 letech někde zakopával. Čili za situace, jaká je, armáda není schopna pokrýt hranice tak, aby byly neprodyšné. To je moje přesvědčení.
https://www.kupredudominulosti.cz/sitta-jindrich-1d-chovani-nato-v-dobe…

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koho navrhujete tam poslat. Eště máme matky a dědky... A poslance

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ale Branný zákon to řeší jasně.
Branná povinnost je povinnost občana, na základě které musí jedinci plnit úkoly ozbrojených složek státu, a to včetně podrobení se odvodnímu řízení, vykonávat vojenskou činnou službu či plnit jiné povinnosti.

V České republice se branná povinnost vztahuje na všechny občany státu starší 18 let, a to na základě zákona č. 585/2004 Sb. Branný zákon. Branná povinnost naopak zaniká dnem dosáhnutí 60 let či z jiných důvodů taxativně vymezených v §7 výše zmíněného zákona.

V době nouzového stavu, neuposlechnutí - horní hranice sazby.
Ve válečném stavu - vojenský soud.
Žádné, modrá je dobrá.
Z hrušky dolů Sasine, a jedem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Josefe, ten výcvik o kterém mluvíš zde nebyl nikdy, to měli pouze speciální jednotky profíků, kteří to cvičili roky, tím myslm, zmáčknout a nestřílet do vzduchu ;)
Amící se chlubí, že výcvik profesionálů co nasazovali do afgánu dovedli, že jim do vzduchu nestřílelo, ale na nepřítele střílelo 75-80procent vojáků ;) A to dostávali speciální výcvik, ne 2letou službu, kde sem tam vystřelíš a děláš "cvičení", jasně to ti dá souhru v organizaci celků, ale z jednotky 10 chlapů ti vystřelí tak 2-3 a budeš mít fakt dobrou jednotklu, ostatní buď nezmáčknou nebo budou střílet nad hlavu, proto popravčí četa měla víc členů a ostré jenom jeden...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Střílejí všichni.
Byl jsem u specialistů, viděl jsem lovce lidí.
Škoda slov, modrá je dobrá.
A vy se snažte.
Je píseň, učili mě střílet, ale druhý střelil dřív, nebyl to Bobek?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)