Syndrom války v Zálivu - a nejen ten

Autor

Začnu trochu zeširoka.  Armáda USA je instituce, která je schopná vést války kdekoliv na světě, má rozpočet prakticky jako zbytek planety dohromady, má spoustu bojových zkušeností a všechny tyto své devizy hojně využívá v mnoha vyhlášených i nevyhlášených válkách.  Armáda je plně profesionální, tedy se nemusí zabývat řečmi o lidskosti, zákonnosti svých intervencí, nemusí řešit matky, které přišly o odvedence, není konfrontována příběhy o chudinkách chlapcích, kteří měli svůj velký sen a místo toho je odstřelili v Afghanistánu, protože zlý prezident nařídil všeobecnou brannou povinnost. 

Za poslední půl století se armáda něco nabojovala a protože hodně bojovala, má i hodně veteránů. Tito veteráni jsou sdruženi ve vícero organizacích, tyto organizace mají spoustu peněz, protože když vystavíte před kameru pěkného padesátníka s hrudí plnou medailí, tak je to něco jiného, než kdyby totéž vykládal nějaký hipster s potetovaným krkem. 

Teď maličko odbočím - kdykoliv se objeví v americké televizi zmínka o veteránech, vždycky mají obě nohy i ruce, maximálně nějakou sexy jizvu v obličeji, hromadu medailí a velkej bourák. Když se mluví o válečných invalidech, vždycky jsou odněkud z gheta na špinavém rozvrzaném vozíku, chybí jim nohy, majetek nosí v igelitce a i když mají na špinavém hacafráčku stejný arzenál medailí, nemají žádný bourák a ani nic jiného. Tohle také o něčem svědčí. 

Být v americké armádě, to není špatný džob. Máte slušný plat, spoustu úlev a když vyjedete někam do akce, tak máte i velmi solidní příplatky. člověk si snadno zvykne a slušný standart. Nemluvě o tom, že hromada obyčejných američanů si dělá do gatí kdykoliv uslyší slovo veterán nebo voják a běžně si dávají na klopu placky, jak podporují kluky v jejich boji za demokracii.  Tak jako se u nás dělají pochody hrdosti za LGBT komunitu, tak v USA se dělají také, ale kromě toho tam dělají i popchody hrdosti za jejich skvělou armádu. 

A tak si to shrňme. Mají velmi silné a vlivné veteránské organizace se spoustou peněz. Mají slušnou část veřejnosti naladěnou na vojenské sousznění a to tak moc, že blbá věta o veteránech vám může zničit politickou kariéru. I Trump musel dávat pozor, když se otřel o jakéhosi bývalého vojáčka. Samotní bigoši mají slušný plat, slušnou existenci a nakonec vlastně jediné, co jim hatí budoucnost, je opotřebení těla. Nikomu se v padesáti nechce běhat po cvičišti jako zamlada a dělat svých dvě stě kliků. 

A pak tu máme tu a tam solidní válku. Někdo se tam něčeho nadýchá - ropa hoří dost hnusně, někdo vdechne nějaký ten prach z ochuzeného uranu, někdo prostě žije jako prase už předtím. Pak se vojáček vrátí domů, je z něj veterán, má svoje medaile a jde k doktorovi. A samozřejmě, jsme v USA, tak mu radí i právník, aby pořádně zabral na svých příznacích, protože budou úlevy, výhody, dolárky. 

Veteránské organizace se toho chytnou, mají svoje doktory, ti začínají psát o syndromu války v zálivu, další veteráni se toho chytnou, protože z toho koukají prachy a bezpracná existence s dostatkem chlastu a občasnou hospitalizací. A ejhle, máme tu sydrom války v zálivu a hned je z toho miliardový byznys. A samozřejmě nezůstane jen u války v Zálivu, máme i syndromy z dalších válek a z budoucích válek budou také syndromy, protože kde jsou prachy, tam je i vůle. 

Všimněte si, všechny ty příznaky toho syndromu jsou takové, že se to nedá naměřit. Tím neříkám, že neexistují, ale i u nás, pokud chcete neschopenku, tak se u doktora říká, jak vás bolí záda až vám to vystřeluje do nohou, jak je těžko na plicích, jak mravenčí prsty u nohou, jak má člověk závratě a samozřejmě jak po večerech slyší hlasy. Tohle umějí nejen u nás, ale i tam v Americe. 

Aniž bych se chtěl vymezovat vůči článku kolegy Yokera, obešel jsem se bez vynalezených nemocí, obešel jsem se bez spiknutí i nakažení leprou, obešel jsem se vlastně úplně bez jakékoliv choroby a vystačil jsem si s dolary. Došel jsem k závěru s mnohem menším množstvím příčin. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

zkaženou neděli.
Fuj!!!
Jsem se těšil na obnovení svého invaliďáku a zas houno...
... to je život...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdysi takhle jeden ve Švejkovi léčil všechny nemoci klystýrama. Vidlák ho překonal. Pusťte vidláka do Motola, a lékaři jsou bez práce. Všechny prohlásí za hypochondry a je vykydáno.

S lidmi, kterým je všechno jasné, jsme se setkával mnohokrát. Byli šťastní, protože jednoduší. Škoda, že nebyli u toho, když pámbů tvořil svět, nebe, zemi a lidstvo - mohli by mu poradit.

Zatím bez slepic

Noo, ja bych řekl, že Vidlák rozjímá třeba nad mojím sousedem co má zdá v pr..., invalidní důchod, dostal příspěvek(100procent) na motorovou 3kolku. ALE když si myslí, že se někdo nedívá, tak po stromech skáče pomalu líp jak opice a nepotřebuje ani žebříd (jablka, švestky a třešně se musí posbírat...)

Vidlák mluví o kologovi otca, který má invalidní na to že je hluchej jak poleno, kdy mu to zkoušeli, že i na "klovadlině" za hlavou mu boucvhali, fakt ani neškubl okem... Přitom všichni co ho znají ví, že má sluch jak mladík...

Jednou jsem byl ve špatné práci, šéf byl "kreativní blb co se vyžíval v nasírání podřízených" a tak abych nemusel snášet 2 měsíce šikanu po výpovědi "tak mě chytli záda"...

Vogone, jestli myslíš, že Vidlák mluvil o léčení rakoviny nebo operaci slepáku, pak jsme asi četli každý jiný článek. Ono projít válkou, vidět mrtvý, tak docelá slušné procento vojáků-lidí ty mrtvoly odrovná, myslím v hlavě a docela dost zdravotních problémů začíná právě v hlavě...
Mám známýho ukrajince, jezdí 2-3x do roka podle "pozvání jejich armády" si odsloužit něco na dombas, když se jednou vrátil byl smutnej, e mu zastřelili kamaráda a ani ne do měsíce se psychicky zhroutil a musel zpátky na ukrajinu, aby dostal prášky na hlavu, aby zvládnul stres, pak se vrátil a do půl roku zase se zhroutil.
Přitom by člověk řekl, prošel afgánem ve specnaz, bojoval už od roku 2014, ale dostihlo ho to v 2017...

Takže Vogone, nikdo podle mě nenapsal, že zlomenou nohu si nepůjdeš dát zrengenovat a pak sádru, protože doma si na to dáš šípkovej čaj, ale že když je z něčeho velkej bysnys a přitom to má jednodušší vysvětlení, pak je potřeba se zamyslet, kde je pravda a nikdo neříká, že nemůže existovat nějaká nákaza ze zálivu...

Zatím bez slepic

Já jsem napsal, co jsem napsal. Vidlák nezdravě zobecňoval. To umím také, a udělám to stejně jako vidlák: Viděl jsem jednou hlupáka, tak jsou všichni hlupáci. Viděl jsem jednou psychopata, takže všichnilidé jsou psychopaté.

Tyto stránky mi byly doporučeny, a tak je to v zásadě první článek co jsem četl. A myslím, že stačilo. Lidí typu ředitel vesmíru, kterým je všechno jasné, všude byli dvakrát - a všechno vědí, je na světě dost. Buď jsou to jasní hlupáci, nebo jsou to lidé, kteří mají znalosti v nějakém oboru a vyjadřují se o něčem, čemu nerozumějí. Myslím, že hlupáků jsem potkal dost, abych k tomu přidal ještě vidláka.

Takže dotyčnému, co mi doporučil vidlákovy kydy poděkuji s tím, že není soudný. A že toto opravdu číst nemusím.

Všechno na světě se zneužívá, v každém oboru lidského počínání. Až se vidlák dostane jednou do pořádné války, a psychika mu z toho šlehne, neřku-li se ještě někdo přiotráví, tak pochopí.

Ode mě už budete mít pokoj. Lidí i webů, kde všichni všechno vědí a na všechno mají patent - jsou všude hromady tuctů. Já raději lidi, kteří mají selský rozum nebo znalosti či životní zkušenosti. Tento článek od vidláka mě přesvědčil, že na tomto webu nic z toho nenajdu.

Zatím bez slepic

vidlaku muzes mi setrne zdelit pokud mozno bez kecani, kolik vaznejch valek Amici vyhrali od Valky Severu proti Jihu? ja vim o prepadeni Kuby,a pak pokud vim to tak slavne nebylo do prvni valky prisli pozde, umeli hovno, ucili je frantikove.. ve druhe valce v Africe po prijezdu v 43? dostali od Afrika korps po hube, zachranilo je jen to ze Romellovi nedosly zasoby - Taliani to na mori posrali, v Koreji nic moc - bylo z toho primeri, Vietnam - dostali od guuku po hube, Sadama likvidovali dvakrat, s Lybii jim pichla Francie, a ted v Syrii taky nic moc,jen kecy.. takze se kamo opatruj a di do vlady tam se s tvymi lizivymi kecy uplatnis

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyby ti co válku chtějí a vyvolají,šli v první linii,brzy by se přestalo válčit.
Takže jedna rada,jak předejít těmto syndromům,neválčit.
Neodpustím si poznámku,vždyť si to válčení platíme z daní a když to nejde z kapes boháčů,tak si to můžou dovolit,válčit na cizí útraty.

Zatím bez slepic

Neválčit lidstvo neumí, to je čistá utopie, lidi byli odjakživa lovci predátoři, zabijáci. Tohle v genech zůstane. Lidi jsou prostě takový- jak vidí slabost musí toho hned využít -prostě zvířata....přežije silnější...

Zatím bez slepic

Jeden chytrák vedle druhého. Kdyby ti co válku chtějí a vyvolají, šli v první linii, brzy by se přestalo válčit.

Na světě se především válčí o zdroje. Představte si, že jste Arab/Afričan v nějaké lokalitě, která vás běžně uživí. Je tam voda, je tam co jíst. Najednou nastane pořádné sucho, neúroda. Máte na výběr dvě možnosti: Buď zhynete hladem a žízní, nebo zkusíte zabrat okolní lokalitu, kde je co pít a jíst. Ta je také obsazená, tak je vlastně válečně napadnete. To je důvod většiny válek i v současnosti. A ti lidé, co válku vyvolali zde jdou v první linii. Nemají už co ztratit.

Tady je to samý odborník na všechno.

Zatím bez slepic

a dle Vás vítězně odejdete. Ano píši tu lidé a jako lidé se chovají.
Představit si umím nejen já kde co, ale že bych podle jednoho článku, či komentáře označila jiného člověka ihned a rovnou za hlupáka a toho, kdo Vám tyto stránky doporučil za nesoudného, se mi zdá podivným.
Děláte rychlé soudy a chce se mi napsat "pro hlupáka každý hloupý" , ale nechci být jako Vy.
Pokoj i Vám, snad bez Vás zde přežijeme, ale bude to peklo..............

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Měl bych ještě jedno vysvětlení do diskuze a zvažme, zda je pravděpodobné. Dnešní moderní svět je plný různých jedů a chemikálií dříve neznámých v ovzduší, potravinách, vodě, plný stresu, což se projevuje na zdraví jednotlivých lidí. Každý den do sebe dostáváme chemický koktejl všeho možného. Pak stačí ještě jedna nevinná chemikálie někde v Perském zálivu, aby spustila chemickou reakci s tím, co člověk dosud nashromáždil v těle - a každý jinak. Nebo dojde k takové chemické reakci až po návratu. Takže je klidně možné, že syndromem onemocní i rodina, která v Iráku nikdy nebyla a otec, který v Iráku byl, ale příčina je v prostředí, ve kterém všichni žijí.
Do toho každý člověk reaguje jinak, tím dostaneme nepřebernou sbírku nemocí a nedobereme se jejich příčin.
Při čtení příznaků jsem se vyděsil, mám je všechny. Ale naštěstí můžeme vycházet z výzkumu dlouhověkosti:

Japonci jedí velice málo tuků a trpí méně infarkty, než Britové nebo Američané.
Mexičané jedí hodně tuků a také trpí méně infarkty, než Britové nebo Američané.
Japonci pijí velice málo červeného vína a trpí méně infarkty, než Britové nebo Američané.
Italové pijí nadměrná množství červeného vína, ale také trpí méně infarkty, než Britové nebo Američané.
Němci pijí hodně piva a jedí spoustu klobás a tuků a trpí méně infarkty, než Britové nebo Američané.

ZÁVĚR: Jezte a pijte co chcete. Je jasné, že to, co ve skutečnosti zabíjí, je angličtina.

Zatím bez slepic

Aplauduji!!!

Zatím bez slepic

jsem tak zdechlý..., protože mám na anglinu takového pamatováka...

Zatím bez slepic

Ne, zdechle se jen cítíte, protože Vás nenaplňuje hrdostí LGBT průvod Prague Pride a také Vás nenaplnily Evropské hodnoty posvátným zanícením pro boj za vyšší blaho všech obyvatel světa mimo těch, kteří už v EU jsou a všechno jen platí. Podívejte na Jakuba Jandu, ten se zdechle necítí. Tak se nechte vystavit v nějakém gay pornu a hned se stav zlepší. :-)

Splníme poslední závěry EK.
EU - pevná hráz míru a evropských hodnot.
S EU na věčné časy a nikdy jinak!

A na Letné v Praze postavíme Junckerovi obrovský betonový pomník. Škoda, že odstřelili ten Stalinův. Stačilo by jen předělat hlavu.

Zatím bez slepic

Japonci mají nejvyšší počet rakovin zažívacího traktu na světě. Dokonce je vědecky dokázáno, že když se Japonec přestane stravovat po japonsku - třeba se přestěhuje do USA a žere fastofoodové jídlo - prudce se mu snižuje šance, že onemocní rakovinou trávicího traktu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na včerejší článek na tematiku syndromu z perského zálivu jsem nereagoval,
protože mi to přišlo moc odborné a v tomto ohledu jako laik nemám co dodat.
Nicméně jsem se nad obsahem zamyslel. Něco málo jsem o tom četl a překvapila
mne informace, že tato diagnóza se přenáší na druhé lidí. Reagují proto na dnešní
úvahu s tím, že není na místě zlehčovat a znevažovat tuto problematiku. Od války
v zálivu uplynulo téměř 30 let a jak plyne ze včerejšího příspěvku problém v USA
trvá. Války v zálivu se zúčastnilo 28 zemí. Naše země se podílela symbolickou jednotkou
v počtu asi 120 lidí. Šlo o chemický odřad, který byl složen převážně z vojáků chemické
odbornosti. Tito byli zasazení v rámci vojsk Saudské Arábie u prvosledových jednotek,
kde plnili úkoly chemického průzkumu. Při plnění těchto úkolů, údajně detekovali
stopy nějaké neznámé látky. Na základě toho byl vyhlášen chemický poplach a vojska
použili prostředky protichemické ochrany. Údajně americké jednotky nic podobného
nezachytily a na signál nereagovaly. Později to odborníci USA prověřovali na místě.
Důsledkem bylo to, že odkoupili kompletní výzbroj tohoto odřadu. Chemici se vrátili se slávou a uznáním. Tajilo se jen to, že z mise se nevrátili snad čtyři. Ztráty měli procentuálně největší ze všech členů koalice. Nebyly důsledkem bojové činnosti
Podstatné je to, že o syndromu ze zálivu se píše mnohem později. V této souvislosti si
vzpomínám na několik vystoupení v TV psychologa jednotky npor. Jandy, kdy upozorňoval
na problémy účastníků mise. Již tenkrát hovořil o sebevraždách, psychických problémech.
Pokud bych se o tuto problematiku zajímal jako autor YOKER nebylo by od věci se podívat na
osudy našich prvních poválečných veteránů. Nepochybují o tom, že mají potřebnou zdravotní
péči. Od doby války v Perském zálivu se vztah k veteránům zlepšil. Aspoň o tom čtu.

Zatím bez slepic

Vahy.
Zajímavé.
Proč se to tutlalo,co vlastně zjistili naši chemici,byl vzat vzorek?
Takovou chemickou látku,nevyrobí pastevci koz.
Bylo by dobré zjistit,co to udělalo z místními obyvateli.
Jinde čtu,kolik mají USA chemických laboratoří kolem Ruska,proč,neukazuje už tento případ na USA.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, proč se to tutlalo? Když válčil Saddám s Iránem, dodali tam Američani spoustu VX. Jak by asi vypadlo, kdyby vyplulo na povrch, že spojenecké a americké vojáky tráví americký, nebo britský nervový plyn VX? Naši to detekovali, protože byli zařízeni na detekci i neznámých bojových látek. Nemohli ale zjistit o co přesně šlo, protože VX tehdy zkrátka neznali. Znali vše, co se tehdy vyrábělo v zemích Varšavské smlouvy (ano, včetně novičoku), nikoli to, co vyráběli na západ od nás.

Na místní obyvatele ve válce není nikdy brán zřetel, protože jejich pohled je většinou příliš zkreslený a tudíž irelevantní ;-).

Zatím bez slepic

Pane L.C.
Také zajímavé,
Takže,těch chemických zbraní USA,bude na BV hodně a možná někde vhodně ukryty.
Takže,když spílají,že Assad může použít chemické zbraně,tak dobře vědí jak to narafičit na Assada.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel oni dnes nemusí ani nic nijak rafičit. Média dokáží vyprodukovat informací až až i bez reálného použití chemie. Podívejte se na ty záběry z Anglie. Na jednom obrázku maník v atombordelu jako do prostředí zamořeného vším možným a kousek vedle vysmátý policajt jen v čepici. Dělají to tak blbě, že by jim to nesežral ani kokršpaněl po lobotomii. Jenže je to úplně jedno, protože ta vládnoucí skvadra kreatur, kterým není nic svaté a pro které je půl milionu mrtvých dětí jen číslo, co stálo za to zničit prosperující zemi, si stejně udělá, co chce, protože ví, že jsou zkrátka nedotknutelní.

To nemluvím o faktu, že chemickou zbraň na principu organofosfátů uvaří zručný chemik skoro v kýblu. Vybavení, které je na to potřeba, zase až tak složité není.

O těch chemických zbraních jsem psal již v jiném vláknu, ale pravda je, že po druhé kampani, která byla na existenci iráckých zbraní hromadného ničení postavena, nebylo v Iráku už ani zblo. Saddám a všichni kolem byli rádi, že nějak přežili tu první eskapádu a tak sekali latinu. Až mě překvapilo, že tam tehdy Američani nenarafičili alespoň nějakou výrobnu. Už tehdy jim to bylo zkrátka jedno. Kaddáfí pro jistotu neměl nic a jak dopadl. Kim se zatím drží, ale ten má v arzenálu kdoví co a má i prostředky, kterými by to mohl dopravit i někam, kde by to bolelo. Navíc se ani Rusku a ani Číně nelíbí, že by měli novodobé SSmany rovnou na své zahrádce. V Sýrii už jsou navíc také Rusové a ti se alespoň snaží si ten dvoreček trochu ohlídat, i když je to bohužel stojí nejen zdroje, ale i lidi.

Zatím bez slepic

znamy nevtip
jake mate dukazy ze ma saddam chemicke zbrane ?
no mame nase faktury a dodaci listy potvrzene a zaplacene z jejich strany

Zatím bez slepic

Byl jsem na vojně řadu let před takzvanou Válkou v zálivu.
Sloužil jsem jako chemický instruktor, ČVO 580, funkce 088, abych to upřesnil. Pro detekci BOL (bojových otravných) látek se používal CHP-71. A už tehdá se používaly průkazníkové trubičky:
- žluté proužky BOL zpuchýřující (yperit, lewisit)
- zelené: dusivé BOL (fosgen, difosgen, HCN)
- červené nervově-paralytické BOL (sarin, soman, tabun, látky VX - zdůrazňuji a žádný novičok, nebo novičoky)
Typy trubiček pro jednotlivé jedy uměl každý vojcl, tedy vojenský chemik odříkat zpaměti, jako dětskou básničku.
Pro ČSLA nebyly látky VX neznámé a uměla je detekovat. Naopak neznala žádný novičok.
Ano, chápu, pěkně se o tom fantazíruje. Ale realita je taková, že koalice v Iráku žádné ZHN nenašla. Bylo potřeba zásah spojenců nějak zdůvodnit, tak na to se Češi z Liberce hodili. A odměna za ten "důkaz" určitě nebyla formou odkoupení použitého vybavení. Ostatně, pokud by "spojenci"chtěli znát složení trubiček, naši demokraticky zvolení i nezvolení by dokumentaci ochotně pindosům předali. Stejně jako pasivní radar Tamara. Obdobně, po tehdejším ministerském předsedovi Zemanovi chtěli, aby potvrdil pražské schůzky M.Atty s iráckým velvyslancem. Taky to byla bajka.
http://www.csla.cz/vyzbroj/chemickypruzkum/chp71.htm

Zatím bez slepic

použité ve válce mezi Iránem a Irákem nebyly? A co léta 1980-1988, kdy Saddám válčil s Iránem. Co použití BOL proti Kurdům? Nic? Při vší úctě, chemických zbraní bylo před první kampaní v Iráku jak naděláno (s odpuštěním). Žádné tam nebyly až po tom druhém extempore, kdy tam mával v Pentagonu, Kongresu, či kde ten trotl s tím pytlíkem s práškovým cukrem. To aby se obhájil útok na Irák bez mandátu OSN po 9. září. To již totiž bylo vše dávno odvezeno a zlikvidováno. Až po druhé kampani tam inspektoři nacházeli jen prázdné a zapečetěné sklady.

Informaci, že látky typu VX neuměli naši chemici dostatečně přesně identifikovat mám kupodivu také od chemika, takže frčkami a funkcemi si tu můžete mávat, jak chcete.

Během 80. let dodaly USA a mnohé západoevropské státy Saddámovi vybavení na výzkum a výrobu jak chemických, tak i biologických zbraní. To je fakt. Pokud tvrdíte, že tam žádné nebyly před první kampaní, tak lžete. Otázka je, jestli je to z nevědomosti, nebo jestli jste za to placený.

Zatím bez slepic

Detekci OL typu VX uměli naši vojenští chemici, a měli natovybavení, již v šedesátých letech. Aby ne, když látky tohoto typu byly známé o cca deset let dřív 😁

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dík.
A před CHP-71, se ty samý trubičky prosávaly takovou ruční pumpičkou. Když jsem byl na vojně, tak ta pumpička už byl pravěk, na označení si nevzpomenu. Ale bylo to v chemickým skladu, snad z nostalgie a na památku.

Zatím bez slepic

Chce to studenej hadr na hlavu.
V Liberecké PŠ (poddůstojnické škole pro chemiky) a samozřejmě na útvarech se cvičilo zjišťování nervově-paralytických látek, včetně látek VX desetiletí před Válkami v Iráku, nebo Zálivu (pojmenujte si jak libo).
Vy jste snad nebyl na vojně? Vzpomínáte přece, po tom, co se nasoukáte do atombordelu (VOP, JP, ...) na levou ruku se navlíkaly takový "hodinky", odlamovali se na tom konce detekčních trubiček předtím, než se zasunuli do CHPéčka. Taky v takové malé červené knížečce, co se (snad) jmenovala "Příručka pro chemické průzkumníky", byly BOL nervově-paralytické vyjmenovány v pořadí - sarin, soman, tabun, látky VX. Tolik k neznalosti britských BOL čs. lidovou armádou.
Jo, máte pravdu, Irák použil chlór, yperit, sarin a nevím jaký ještě svinstva ve válce s Iránem, proti Kurdům, proti sunitům,...
Ale nedovolil si je použít proti pindosům a jejím koaličním partnerům. Co mohli, schovali, letadla přeletěli do Iránu.(sic)
Já to chápu, ta verze, že čeští vojáci detekovali jedy, na které ostatní jednotky nepřišly, zní tak romanticky. A povznáší to národní hrdost, že?
Ale pravda je taková, použitím chemických ZHN Irákem se před spuštěním operace Dessert shield strašilo nepřetržitě v médiích. A von ten grázl Husajn nakonec nic. Nechal si vybombardovat zemi, a zmohl se pouze na vystřelení několika obstarožních Scudů směr Izrael. A to výhradně s klasickou, výbušnou hlavicí.
Čechy prokázané irácké BOL je pohádka obdobná tomu, jak nyní, má MI-6 nezvratné důkazy o vině Ruska a Putina osobně v kauze Skřípalových.

Zatím bez slepic

Sarin, VX, stejně jako novičok, patří mezi organofosfáty. Dají se detekovat šmahem naráz, protože jsou jendé chemické skupiny. A mají stejný účinek. Jako inhibitory enzymu aceltylcholesterázy, který rozkládá nervový přenašeč acetylcholin. Tím vznikne paralýza nervového systému a svalů - nejčastěji se pak člověk udusí.

Novičok ovšem působí v tak nízkých množstvích, že běžná chemická detekce organofosfátů ho odhalí až v množství, které stačí na vyvraždění podstatné části lidstva. Tedy je potřeba citlivější detekce.

Zatím bez slepic

Pokud vím, tak detekční trubičky, o kterých mluvíte, umí detekovat přítomnost různých BOL a ano včetně nervově paralytických látek. Můžete mi prosím přesně popsat, jak ty detekční trubičky přesně poznají, že byl detekován Sarin a nikoli třeba Tabun, nebo VX? Jestli to naši chemici uměli následně identifikovat do úrovně určení přesné látky, beru. Já mám informace jiné, ale mohou být zkrátka mylné.

Saddám nemusel nic používat, protože většinu práce za něj udělala U.S.Air Force, když rozstřílela na mraky všechno, co byť jen vzdáleně připomínalo vojenský cíl. A to včetně krytů pro civilisty. Celou dobu se mluví o tom, že byly zachyceny stopové množství neznámé látky. Stopové množství, které nemusí stačit na přesnou identifikaci. Otázka je, co vznikne, když raketa Tomahawk, nebo 2000 liber těžká puma zasáhne sklad s různými BOL a pouštní vítr to pak následně rozfouká do různých směrů? Naši chemici byli, jestli se nemýlím, prvosledoví (na rozdíl od většiny ostatních). Jestli ostatní nedetekovali nic v zázemí desítky, či stovky kilometrů od bojového nasazení nemusí o ničem vypovídat.

Za syndromem války v zálivu nemusí být ani irácké ZHN. Trochu si zakonspiruji z jiné strany. Dle vyprávění některých veteránů tam ti US vojáci dostávali tolik různých vakcín a léčiv, že bych se nedivil, kdyby si z nich Pfizer, Merck, nebo nějaká jiná společnost udělala pokusné králíky.

Nerad Vám budu přidávat munici, ale na vojně jsem nebyl. Za mně totiž povinná vojenská služba právě skončila.

Zatím bez slepic

Detekční trubičky fungují jako chromatograf, podle postupujícího zabarvení a rysek na stupnici lze určit množství té dané skupiny BOL. Takže nerozlišují německý Tabun od britského VX. Ostatně, na odmoření se taky používá(používal) stejný sajrajt (chlornan + fosforečnan).
Pokud je pro Vás důležité vědět, jakým typem organofosfátu jste byl otráven, musíte si vzít plynový chromatograf. Ale to už je úplně jiná pohádka, v polních podmínkách poněkud nepraktická. Ale doba od mých vojenských let pokročila, třeba kouzelníci z Liberce už disponují miniauturní škatulí, která jim v rekordním čase porovná vzorek nasávaného vzduchu s referenčními standardy. Něco, jako se předvádí v "dokumentárním" seriálu CSI New York, LasVegas, Miami. Tam už to maj.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K problematice amerických veteránů existuje jedna pěkná písnička:
https://www.youtube.com/watch?v=o_l4Ab5FRwM
Čtěte i ty titulky, co jsou tam připsány a sledujte ta čísla.

Bavit se o nějakých syndromech je jistě záslužné, ale nejhorším syndromem pro kohokoli je válka sama o sobě. Nejlépe to napsal zemědělec. Ať všichni ti, co tak volají do zbraně, dostanou flintičku a jdou bojovat sami. A všechny války skončí velmi rychle.

Zatím bez slepic

Tak zvaní váleční veteráni, o kterých je zde řeč, sami a dobrovolně zkoušeli strkat hlavu do oprátky, abych byl kapánek exaltovaný.
A brali za to nemalé prachy.
Více méně totéž prováděli i civilové, kteří se tam nechali zatáhnout. I já (ale určitě ne v Zálivu). A vůbec nemuseli nosit kolty, od toho tam byli jiní.
Abych užil příměru, kterého s oblibou užívá můj pubertální synek - je to jejich boj.
Fakt nemám pochopení. Možná i proto, že nejsou civilní veteráni (to jsem ale svině), a že to je úplně všechno o takových těch srandovních papírkách, které rádi dostáváme a neradi vydáváme, a nikdy o ničem jiném.

Namísto toho bych rád zmínil jiné syndromy:
1/ syndrom vyhledávání všeho, co ohrožuje (relativně bezpečný) život. Syndrom ustavičného zkoušení, kam až lze zajít. A ono to pak občas nevyjde, anebo to vyjde, ale něco z nás tam zůstane a něco nám přibyde. A málokdy to je člověku k dobru.
2/ syndrom neumětelství - dotyčný je zcela neschopen si vydělat ony papírky jiným způsobem kvůli svým "speciálně" naladěným vlohám (v kebuli vymecíno, obě ruce levé), načež zjistí, že mu někde někdo dobře platí za řvaní
3/ syndrom totální nenažranosti zmíněných papírků - eště a eště a furt a furt - a furt je málo..., a je to v prdeli...
4/ syndrom chytrosti a svatého zápalu - já jsem nejchytřejší a vím, že tuhle válku stejně vyhrajem, a naše válka je ta nejspravedlivější na světě, co kdy byla.

Sbírka výše popsaných individuí vám radostně nakluše kamkoli, kam si vzpomenete a bude válčit tak dlouho, dokud je nezastřelíte nebo nestrčíte do trojkového lapáku. Vlastně dnes už je čtvrtá nápravná, že jo, ta je ještě lepší.

Zatím bez slepic

Možná máte pravdu. Já to beru podle sebe. Do války bych nešel za žádné prachy a to i kdyby to nakrásně vypadalo, že to vyhrajeme a bude to procházka růžovým sadem. Přitom ke zbraním mám pozitivní vztah. Velmi pozitivní. Jenže se mi nějak příčí střílet do lidí. Notabene do těch, co mi nic neudělali.

Sbírka Vámi popsaných individuí jsou velmi často prodejné děvky, kterým nezáleží na ničem, než na těch potištěných papírcích. Ti budou s jakýmkoli režimem a proti komukoli, když dostanou zaplaceno. Většina ale taková není. Nebo tomu alespoň chci věřit.

Zatím bez slepic

Jenže se mi nějak příčí střílet do lidí. Notabene do těch, co mi nic neudělali.

----
A co všechno vám budou muset udělat, abyste začal? Co všechno budou muset udělat těm okolo vás? Co všechno budou muset udělat lidem v sousedním městě?

Tohle byla skvělá židovská strategie, která je stála pár miliónů lidí. Kvůli posílání lidí vlakem někam pryč přece nebudete na nikoho střílet, přeci byste nebyl takovej kruťas.

Stačí koukat stranou a ono jakoby to nebylo.

Zatím bez slepic

Přemýšlím nad tím, co se mi vlastně snažíte podsunout. Mé rodině nikdo neubližuje, mým kamarádům a známým také ne a že jsou někteří i docela daleko. Dokonce je nikdo ani nikam nelifruje dobytčáky. A když jsem se dnes procházel po dokonce dvou moravských městech, tak žádných pogromů jsem si také nevšimnul. A to si troufnu tvrdit, že oči mám docela v pořádku.
Co všechno by mi musel někdo udělat? No, je toho docela hodně, ale kupodivu to zatím nikdo nedělá ani mě a ani mým blízkým, takže na nikoho střílet nehodlám. A rozhodně to nehodlám dělat jen proto, že mi to nějaký mizera nařídí.

Zatím bez slepic

A ať se tam s nima pošlou i jejich děti. - Jenže většinou to jsou stejně jen bílí koně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já si myslím, že to Vidlák zjednodušil až moc. Pokud to myslel vážně, tak je to smutné.
Na rovinu přiznávám, že se v této problematice neorientuji, ale že bych si dovolil nazvat většinu postižených veteránů simulanty, k tomu mám daleko.
Těžko říct, zda se tam vojáci něčeho nadýchaly, nebo ne. Jisté ale je, že drtivá většina si prošla neskutečným stresem. A to už na lidech následky určitě zanechá a osobně si myslím, že to je spouštěč dalších problémů.
Kdyby po první či druhé světové válce bylo zdravotnictví na úrovni první války v zálivu, tak by se třeba ukázalo, že stejnými problémy trpí plno přeživších, co si prošli nějakým tím peklem.

Zatím bez slepic

"většina si prošla neskutečným stresem"
Probůh, oni tam lezli pro peníze a ideály jež jim byly vtloukány do jejich již tak zpitomnělých a tupých hlav. Byli nalákáni, dostali zaplaceno, posloužili, no a teď nad nimi budeme ronit slzy. Nasrat. Mají co chtěli. Ono totiž, kdyby se nenašel ani jeden uvědomělý pitomec co chce jít do války, války by nikdy nebyly. Generálové a jiný velicí póvl by tak s těmi pupky určitě nešel. Prostě tupý kanonenfutr a konec slz.

Zatím bez slepic

Ten článek opravdu za přečtení stojí, ne, že by tam bylo něco převratného, neznámého ale je to zhuštěný koncentrát. Velice zajímavý je dle mne tam komentář v 9:58 ( k zamyšlení).
Jinak já osobně se domnívám, možná jsem úplně vedle, že i ta migrační krize Evropy je pokračování boje za nespojení Německa a Ruska. Nakonec i ta avízovaná základna USA v Polsku do toho zapadá.
Jak tu psal někdo další co se zdravotních syndromů z války týká, tak prostě a jasně VÁLKA není pro lidské zdraví dobrá, a to ani pro vojáka, a nakonec v důsledku paradoxně ani pro vítěze. Cena je vždy vysoká. Bohužel někde někdo na válkách stále vydělává, a o tom to je- moc a prachy! Tedy Vidláka názor, že jde o peníze v první řadě- no možná by každý ten, co pak fakt opravdové zdravotní i jiné problémy měl a má, všechny ty prachy za válečný výlet oželel. Ale člověk je už takový, dokud nezažije na vlastní kůži nevěří a neuvěří!

Zatím bez slepic

Majka.
Jenom můj názor,co známe obchodních smluv.
Je to spíš přátelství pro obchodování,pokud Němci nakupuji Ruský plyn,ropu,tak je lépe platit výrobky,než měnou.
Proto ten zmatek kvůli VW,buď budou Němci odebírat nabízené USA zboží,pak můžou vyvážet do USA své produkty.
Také je lepší a stabilnější Ruský trh,než USA.

Zatím bez slepic

Majko,
myslím si, že na likvidaci Evropy mají zájem USA, protože považují EUR za hlavního konkurenta USD. Ale zapomínají na ruský rubl a především čínský renminbi.
DAX zapomněl na jednu možnost, že některé státy prostě přestanou přijímat USD jako platidlo. Pak si se svými teoriemi může DAX vytřít. Považuje dominanci USD za neměnnou veličinu a zapomněl vzít v úvahu, co když spojenci Rusko a Čína budou dohromady natolik silní, že je USA vojensky zlikvidovat nemohou. A ekonomicky? Stačí, když řeknou: "Suroviny prodáme jedině za rubly." A: "Zboží prodáme jedině za renminbi." Pak obchodníci z EU mohou nabízet EUR, obchodníci z USA nabídnou USD, ale co ostatní svět? Třeba Afrika přestane nabízet platby v USD a začne nabízet platby v renminbi.
A pak je tu ještě jedna věc, že Čína a země BRISC mohou vrhnout najednou na trh americké dluhopisy, což USD pošle spolehlivě ke dnu.Ale proč by to dělali? Místo toho vidíme, jak Čína postupně obsazuje Afriku a platí jí za to USD dluhopisy, a státy Afriky jimi splácí své dluhy (pokud vůbec splácí). Výrobek z tiskárny peněz FED se vrací ke svému výrobci s nulovým užitkem pro USA.

Celá americká strategie je dlouhodobě nepřipustit, aby někdo jiný měl globální rezervní měnu, protože v tu chvíli by Američané za svůj životní styl nemohli platit natištěnými dolary. Proto likvidace Iráku (Saddám chtěl obchodovat ropu v EUR), proto likvidace Libye (Kaddáfí chtěl zavést zlatý africký dinár), proto likvidace EU muslimskými imigranty, proto sankce na Rusko. Vše jen, aby USD ještě chvíli přežil jako světová rezervní měna. Jakmile USD nebude světovou rezervní měnou, pak stát, který vyrábí 20 % světového HDP (nebo jím obchoduje) a dováží a spotřebovává 40% světového HDP, bude muset snížit kupní sílu obyvatel na polovinu. To se bez nepokojů nestane. Ale pád USD by zabolel všechny, i když méně než USA. Takže nastává postupný tlak na USD, každý rok o něco větší. A jednoho dne se zhroutí, a USA tomu nemohou nijak zabránit.
Rusko i Čína se brání otevřené konfrontaci, ale ukazují, že kdyby byly napadeny, tak se budou silně bránit. Otázkou je, zda USA raději provedou vnitřní změny ve svých řadách (asi ne, když ti největší držitelé USD kont jim šéfují) nebo zaútočí na Rusko a Čínu (asi ne, když by tím zlikvidovali USA). Jsou jako ryba v rybníku, ze kterého utíká voda. Potřebují pořádně velkou válku mimo území USA spojenou s ničením hodnot. Proto tolik falešných trubačů na válečné polnice, aby nás nahnali do války s Ruskem prý za zachování evropských hodnot. Ve skutečnosti za šťastný život několika pracháčů v USA.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zjednodušit svět jen na peníze... Svět se nedá namodelovat převedením na jedinou proměnnou zvenou peníze.

Na světě jsou momentálně 4 velmoci: EU, USA, Rusko a Čína. USA se stará, aby EU byla impotentní, vykastrovaná a neschopná. Mimochodem EU je jediná "velmoc" bez armády, tedy k smíchu.

Dolar je světová rezervní měna. Mezinárodní měnový fond, u kterých je zadlužena většina států bude chtít dolary. Kromě toho všechny státy, včetně té Číny a Ruska mají obrovské množství deviz a dluhopisů v dolarech. Jakmile Čína řekne "budeme brát platby jen v renmimbi", tak v ten okamžik si Čína zlikviduje astronomické peníze v těch dolarových rezervách a dolarových dluhopisech. A věřte, že Čínu by to moc a mco bolelo. To samé Rusko. Proto se musí taktizovat a postupně se těchto dolarových věcí zbavovat, což je běh na dlouhou trať.

Co jste si nevšimli, tady nehraje ani USA, ani Evropa. Tady hrají světové rody, kterým je v zásadě jedno, kde sídlí. Vlastní banky, tedy řídí měny. Vlastní korporace, které už dnes jsou mocnější než většína států. Hlavní spolky, které mají na různých věcech zájem, často nejsou státy ani vlády.

Rusko a Čína je tuhý nepřítel právě proto, že stát si klidně došlápne na korporace či miliardáře. V USA či Evropě je to povětšinou zcela nemožné, tam si korporace či miliardář si došlápne na stát a vládu - a stát je zcela bezmocný.

Zatím bez slepic

Na Slobodném vysielači má přes čtyři roky svou relaci psycholog Peter Marman. Na začátku popsal fungování reklamy (kterou pokládá za základ dnešního marasmu), médií, neziskovek atd. Pak se věnoval z psychologického hlediska rozboru některých činů Ježíše (např. živý chléb, zmrvýchvstání atd.), které popisuje jako spirituální jevy pracující s naším podvědomím (např. lucidní snění). Tyto psychologické praktiky je možné se naučit.
Uvádí argumenty, proč se domnívá, že existuje/í řád/y, které si tyto dovednosti (něco na způsob filmových supermanů, berte jen jako zkratku) v běhu času předávaly a předávají a získaly tím moc. Inicianti řádu řídí globální oligarchii.Ta povoluje cíleně, jednohlasně, dlouhodobě a systematicky všechny spoje držící společnost dlouhá století. S tím souvisí i dnešní migrace. Má teorii, že ten důvod je spirituální (migraci nelze vysvětlit jen z ekonomického hlediska, riskuje tím i oslabení své moci)), což je dle Marmana hlavní historická úloha Evropy (vývoj spirituality, do které přenese plné vědomí) a toho se globální oligarchie (řád) bojí, že Evropané, zvláště ti východní, kdyby znovu uchopili spiritualitu (svoje opravdové evropské hodnoty a kulturní tradici) a rozvinuli ji, tak ztratí nad nimi moc. Evropa by zazářila.
Marman řiká, že Evropa není jen o obchodování a ekonomice, má (na rozdíl od Ameriky) něco navíc, kulturně (Evropané geneticky dané, až na úroveň biologie). Migrace to má jednou provždy vyřesit, aby Evropané nesplnili svoji spirituální úlohu a nerozvinuli se tak, že by získali kulturni dominanci. Člověk, a stejně tak společnost, státy, Evropa, když pozná svůj smysl života, nedá se zastavit.

Zatím bez slepic

Vogone,

zjednodušení je nezbytné, nemá smysl se zabývat všemi motivy, tak stačí popsat ten hlavní. Co se týká hromady dluhopisů, věc je složitější. Ani Čína nechce riskovat otevřenou konfrontaci s USA, tak stále ještě pomáhá USA nákupem jejich dluhopisů, ale okamžitě je mění za něco užitečnějšího a aby na tom Číňané vydělali. Třeba si koupí vliv nebo přístavy v cizí zemi. A přitom se zbaví trochy z té hromady dluhopisů, které ještě vlastní.
Důvodem pro nákup US dluhopisů je, že Čína někam potřebuje umístit svoji výrobu a nechat si za ni zaplatit. Takže Číňané mají svoji strategii promyšlenou na staletí a postupně utahují šrouby a přebírají nadvládu. Podívejte se na veřejné zdroje, Číňané už se zbavili zhruba 80% US dluhopisů, jejichž největšími věřiteli jsou Japonsko a Belgie.
Čína každý rok převezme kousek moci. americký prezident se každý rok musí v Číně více doprošovat, aby si Číňané koupili jeho dluhopisy. Číně by ta strategie nevyšla, kdyby byli Američané odhodlaní je likvidovat, i kdyby si měli zhoršit životní úroveň. Trumpův naivní pokus se cly bude jen znamenat, že čínské zboží do USA poputuje přes prostředníky nebo bude pro spotřebitele dražší, a USA jen vytisknou více peněz na nákup zboží. Čína možná začne cíleně zboží prodávat dalším zemím, které je do USA dovezou, a tak své platby rozloží na více zemí, které samy ponesou riziko US dluhopisů. Např. Čína řekne Filipínám, že přijímá pouze renminbi, ale umožní jim je získat výměnou za přírodní zdroje. Filipíny získané renminbi použijí na nákup čínského zboží a dodají je do USA, odkud dostanou platbu v USD. Výsledkem bude, že Filipíny prodají své přírodní zdroje a budou držet bezcenné dluhopisy USA, které se ale budou v účetní bilanci tvářit jako mimořádná úspora. Což se děje v případě afrických zemí.
Hodně zjednodušuji, ale jinak to nejde. Tady se hraje dětská hra Černý Petr o to, komu nakonec zůstane na krku bezcenná hromada US dluhopisů.
Je ještě jedna cesta, kterou je zlato. Zlato je v podstatě antidolar, čili když jsou roky dobré, lidé investují raději do USD jako konečné hodnoty rezervní globální měny, která jim nese zisk, než do zlata, jehož skladování nese náklady. Jenže v případě vysoké inflace nebo nízkých úroků nebo vysokých rizik ztráty se zlato jeví atraktivní. Takže se dá čekat, že někdo začne opatrně nakupovat fyzické zlato na světovém trhu, ale tak pomalu zvyšuje tlak, aby ceny nestoupaly moc výrazně. Což se děje v případě Číny a Indie (Rusko kupuje spíše svoji produkci zlata). S růstem cen zlata by se zlato stalo příliš atraktivní. Mnohem více se obchoduje papírové zlato. Asi 40 společností po světě. Když ti obchodníci s papírovým zlatem (certifikát, že je zlato uloženo někde v depozitu, třeba Fort Knox) vytvoří ztrátu (prodají zlato, které nemají a jeho cena nevzroste), nabídnou vyrovnání rozdílu cen v USD. Pokud by někdo s dostatečně velkou zásobou zlata tyhle obchodníky nachytal na švestkách a trval místo peněžního vyrovnání na dodání fyzického zlata, trh s papírovým zlatem se zhroutí a zhroutí se tím i trh s USD (protože USD je v podstatě také závazek, že lze za USD vyměnit zlato - jen státy a vlády). Pak by měna podložená dostatečně velkou zásobou zlata byla novou světovou rezervní měnou.
USD je už držen jen vojensky, protože USA už nemají ani suroviny ani výrobky, které by mohli nabídnout. Poslední průmysl v Americe jsou vývoz demokracie, služeb typu neziskových organizací na ochranu lidských práv a vývoz zbraní.
Před úplným krachem dolaru budeme svědky toho, že:
1) USA budou nutit své zbraně všude po světě (už se děje a cíl je jediný, udat americké výrobky a dovézt za ně peníze)
2) USA budou hledat další zdroje příjmů - (děje se, cla a požadavky na navýšení příspěvků do NATO, povinný nákup dluhopisů USA)
3) USA bezostyšně okradou své spojence (ještě se neděje, ale jednou armáda USA obsadí některou malou kverulantskou zemi v NATO stejně jako SSSR obsadil ČSSR v 1968)

Počkejme si na další vývoj, postupuje s neúprosnou logikou už od počátku 90. let 20. století. A za těch 30 let se Čína najednou stala prvořadou velmocí. USA se okno příležitosti zvrátit vývoj na svoji stranu uzavře mezi roky 2020 až 2025. Pak už budou jen přihlížet neodvratnému konci a okrádat spojence.
Čína sama bude řešit problém, kdy jedna generace jednoho dítěte půjde do důchodu a bude žádat své úspory na důchod v bankách, aniž by místo nich přišli noví střadatelé. Ale to je až záležitost roku 2030 a v ten okamžik Číňané možná využijí zbytek US dluhopisů.

Zatím bez slepic

"Co jste si nevšimli, tady nehraje ani USA, ani Evropa........" Víte oni si zde téměř všichni už dávno všimli, ale nepíší to do každého komentáře, takže jste si nejspíše nemohl všimnout Vy. Tedy nic objevného nám sem v té části do posledních dvou vět tímto komentářem opravdu nesdělujete. Zajímavá je dle mne myšlenka na konci , tedy poslední dvě věty.
Ale místo "právě proto", bych já napsala také proto.... Jsou tuhý nepřítel i z mnoha jiných důvodů, ale to vy jistě víte.
Protože zjednodušovat byste fakt neměl ani Vy, když jiné za vytržené zjednodušení káráte.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Tohle podepisuji a chválím.
Jinak řečeno,svoji záchranou,poškozují spojence,ale i sebe.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
z pohledu USA si kupují ještě pár let poklidného života v americkém snu, který jim platí někdo jiný (kdo si kupuje americké dluhopisy). Když jde do tuhého, obyvatelé USA mají přednost před spojenci, o které se mají starat jejich vlády. Jenže naše vlády se spíše starají, co tomu řeknou v Bílém domě a koho tam pozvou nebo nepozvou.

Zatím bez slepic

Trump řekl, že USA a EU jsou konkurenti, to řekl naprostou pravdu, USA a EU si nekonkurují s Ruskem, každý kdo se spojí s Ruskem naroste kvadraticky - kromě USA - platí pro Euroasii.

Vzpomeňme si, jak bylo výhodné nakupovat laciné suroviny a mít odevření obrovský trh.

Bránění přirozenému vývoji - spolupráce EU s Ruskem - je proti našim zájmům.

Pokud by se tak stalo - probíhala přirozeně výhodná spolupráce EU - Rusko, tak tu samozřejmě vnikne nová velmoc rovná USA.

Zatím bez slepic

Je to ještě trochu jinak.

Spojení Evropy s Ruskem by vznikl tak mocný spolek, že z toho se počůrávají strachy jak v USA, tak ve Francii, tak ve Velké Británii.

Největší strach mají ze spojení Německa s Ruskem - čímž by význam Anglie a Francie byl okamžitě ve WC. Proto je také v Německu nejdrsnější kampaň proti Rusku. Mnohem drsnější a mnohem větší vyplachovák než cokoli v České republice.

Evropa sama o sobě by USA a Velké Británii ještě tak moc nevadila. Ale po spojení a silné spolupráci s Ruskem by význam USA klesl téměř na nulu. USA by se stala nepodstatnou zemičkou ve světě s minimálním vlivem.

Zatím bez slepic

Jen doplním, že USA by se staly zemí bez průmyslu. Vojenský průmysl nepočítáme, ten morálně zastará za 15-20 let. USA moc a moc chtějí vyvolat válku EU s Ruskem. Natolik, že by klidně byly schopny nařídit Ukrajině, aby sestřelila malajsijský letoun a obvinily z toho Rusko.
Nakonec je jedno, jaký důvod si najdou, nějakou velkou válku potřebují. Mají protivníky Čínu nebo Rusko. A Rusko se jim momentálně jeví jako snazší cíl s vyšší kořistí. Takže snahy o vyvolání konfliktu nebo svržení Putina budou pokračovat, dokud USA úplně nezkrachují. Což s emůže snadno stát po další ekonomické krizi.

Zatím bez slepic