Týden s dětmi pod stanem

Autor
Štítky

Vážení čtenáři

Dneškem počínaje jsem se svými staršími ratoletmi v divočině pod stanem. Ve chvíli, kdy toto čtete, tak už nemám signál na mobilu a k nejbližšímu nádraží to mám patnáct kilometrů. 

Během nedělního dopoledne budu mít vykopanou latrínu a odpoledne už si budeme užívat nádherné výhledy, horské bystřinky, tůně s čistou vodou a stín... 

Večer pak táboráček (jen malý, skoro všude je už zakázáno dělat oheň), Mléčná dráha na obloze, rudě zářící Mars a hvězdy tak jasné, že z nich bolí oči.

Žádná práce, jen táboření. 

Mám nachystané články na zítřek a pozítří, kdy máme to výročí Mnichova II. Pak se odmlčím až do další neděle. 

Nic nedělám, jen dýchám vzduch, který není vidět. 

 

Váš Vidlák 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Prijemnu dovolenku Vidlakovi.

Ak by kazdy 10-ty cech isiel na dovolenku a'la Vidlak, kazdy druhy cech zbierajuci huby by musel obchadzat latriny dovolenkarov :D :D :D - to by bolo len romantiky v lese....... :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby každý desátý Čech jel na dovolenou a la Vidlák, tak by po tuto dobu nechcal a nesral do pitné vody.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlasím, Fotráku.
Rozdíl bude v tom, že kdyby dnes na rozdíl od Vidláka vyrazili divoce stanovat ti, kterým trempové říkávali mastňáci, bylo by asi v lesích dost bílo a čvachtavo.

Podle počtu dietních chybiček by na jednoho člověka a týden připadlo sedm až jednadvacet hromádek (případně kravinců), krytých bělostným papírem z dovozové bělené celulózy ze zbylých afrických stromů.
To jest u čtyřčlenné rodiny až osmdesát smradlavých čvachtanců v bezprostřední blízkosti stanu.Plus hromada plechovek, petek, několik ohořelých stromů, pařezů o výšce jeden metr a tak dále a tak podobně.
Proto ta latrinka, kterou Vidlák pečlivě při odjezdu zlikviduje, zasype, popřípadě zadrnuje.
Za měsíc nepoznáte, že se v přírodě nacházel - jedinou stopou bude nepatrně bujnější růst okolní čerstvě pohnojené vegetace.

Za mého dětství takhle jezdily na čundr statisíce lidí. přírodu to poškozovalo o několi řádů méně než vyasfaltované kempy, zplanýrované sjezdovky a hotely zapíchnuté do zbytků hynoucí přírody a myšlenkový smog ve formě kydů zelených stran (Které jso dnes sice duhové, ale zelená v LGBT spektru začíná zanikat a nejvýraznějším úspěchem je konečné vítězství při militantní ochraně kůrovce - Stropnického nejmilovanějšího živočicha (po Kalouskovi a životním zámeckém parterovi).

Proto přeju Vidlákovi i jeho dětem hezké zážitky a pokud možno neviditelnost.

Zatím bez slepic

Pane A.H.
Tak proto byly dříve naše lesy hezčí,kvalitnější,když se takto přihnojovali.

Zatím bez slepic

jsou geniální. V tomhle vedru obzvlášť.

Zatím bez slepic

Jak zde zmínil v peří obalený nadehtovaný poštovní opeřenec, jedna rodina zanechá hromádky. Jenže v poslední době jde asi o jediný způsob, jak lze rychle dostat organickou hmotu do půdy. Takže až na ty plechovky plastové lahve a ohořelé stromy by to zase tolik nevadilo. Slunce vysuší, podzimní déšť roznese. A rostly by krásné podpapíráky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

👍👍👍

Zatím bez slepic

A já holubovi přidávám 5 slepic, 3 vajíčka, kilo švestek a meruňkovou buchtu.

Zatím bez slepic

Děkuji, přítelkyně a přátelé, za slova, palce a slepice uznání!
(Už jsem se včera lek, jestli jsem si to u Manecy tím psím vocasem neposral. Bylo to silnější než já...)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

abych si nezahrál na bdělé oko lido eh, čo to táram, liberálně demokratické milice. A Vidlák je zřejmě schován hodně dobře, protože z myslitelných oblastí není od vlaku takhle daleko snad žádná. Ztráta signálu není až tak signifikantní, protože naši operátoři dbají na specifické požadavky ČR zákazníků, mezi něž dozajista patří hlášení "Vítejte v Polsku / Reichu" 15 - 20 km ve vnitrozemí, takže buď tohle pásmo, nebo vojenský prostor nebo nějaká šikovně schovaná díra. Týdenní stanování v NP Šumava by si myslím nelajsl ani Vidlák, takže škrtáme. Na Vysočinu nepasují horské bystřiny, které jsou teď stejně vyschlé. A zbytky lesů vadrují turisti, tam taky ne. Českomoravskorakouské trojmezí sice není moc vysoko, ale zas to není extra daleko od Vidlákova notoricky známého bydliště. Jen o kousek dál by šly Novohradské hory. Nebo o hodně dál kraj Vidlákova mládí, Doupovské hory. Ale všude je tam k nádraží blíž. Jediné místo s tak děsnou vzdáleností k trati je snad středočeský Lukavec, ale těch 650m přece nejsou žádné hory. Že by Vidlák schválně přeháněl? Pak by fungovaly i Orlické hory. Ale ty hvězdy zase... tam se svíti z Polska, to nebude nic moc. Nakonec to podle všeho vychází někam do Beskyd. Je tam (místy) tma na hvězdy, horské bystřiny, les, dá se být kousek mimo CHKO a neprovokovat latrínou ochranáře, nebo se jim uvnitř CHKO šikovně schovat.
No nic, Vidláku, až se vrátíte, tak se dozvíte, že jeden šťoura Vám to moc přeje a taky trochu závidí, protože mít dneska takové místo byť jen na týden pro stan je balzám pro tělo i pro duši.

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brdy ????

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Technická:
Martine, podle mého názoru měříte těch patnáct kilometrů vzdušnou čarou.
No a protože se Vidlák nezmiňuje o tom, že by s sebou vlakem vezl skládací rodinný vrtulník, možná se pohyboval pěšky (pod)horskými stezkami, které se všelijak kroutí a tím kiláky od nádraží naskočí na několikanásobek.

Zatím bez slepic