Velikonoční paralely

Autor
Štítky

Není od věci občas zalistovat v Bibli i v deuterokanonických knihách. To jsou ty, které se neuznávají jako oficiální součást Bible, ale některá vydání je obsahují. Teď zrovna si užívám knihu Makabejskou, která je o tom, jak Židé povstali proti nadvládě diadochů Alexandra Makedonského a kupodivu to bylo úspěšné. Nebudu vás unavovat detaily, ale Judea byla malý stát, potřebovali ochranný deštník a mocenské záruky a tak se stalo, že tenkrát Židé podepsali spojeneckou smlouvu s Římany.

Víte, jak ta smlouva vypadala? Dost podobně jako naše přístupová dohoda s EU. Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Židovský stát se nestal římskou provincií po dlouhém odboji, ale za potlesku. Všichni to tak chtěli. Až později zjistili, že ze smlouvy s ďáblem vystoupit nelze.

Řím do Judeje přinesl svoje právo i svoje pořádky, postavil silnice, vymohl si vojenské základny, nastolil mír a obchodní vztahy… ba i krále Židům ponechal… Tedy, Herodes byl odrodilec asi jako Petr Fiala, ale byl tam od nich, nikoliv z Říma. Nechali mu nějaké peníze, on za to vylepšil chrám, aby se zavděčil, ale nezavděčil se, protože měl římské manýry… o římském místodržiteli se moc nemluvilo, v praxi to vypadalo jak americké velvyslanectví v Praze.

Ovšem… vybíraná cla a daně se platila Římu. Pomocí místních exekutorů, lichvářů a celníků, které nikdo neměl rád, ale také si na ně nikdo netroufl. Na to byly římské struktury příliš mocné. Římané se do místních politických rozbrojů vlastně moc nezapojovali. Ale pokud se do toho pustili, byly jejich sankce hodně citelné.

Jak dneska to bylo… Lid byl postupně stále naštvanější, protože stále více kompetencí přebírala římská Brusel, jejich vlastní vláda se jim smála do očí a chodila chlastat na římské velvyslanectví s pontským Pilátem a chovala se ke svému národu s přezíravou arogancí. Ve společnosti existuje malá skupina radikálních Zélotů, různé utajené spolky Esejců, kteří vidí, jak jde celá společnost do kytek, ale kromě dochovaných blogerských nářků nějak nevědí, co s tím, dále tam existují farizejští lepšolidé, jejichž smysl života je ve vyhledávání a dehonestaci kverulantů a pak jsou tam Saduceové, kteří normálně drží moc díky kombinaci majetku a kolaborace.

Atmosféra příznivá pro čekání na Mesiáše. Také jako dneska. Hledá se někdo, kdo to celé zachrání. Kdo vyžene Římany a nastolí znovu to, o čem dlouho sníme, co sice nikdy neexistovalo, ale v naší lidské paměti to tak prostě zůstalo. Každý si ho představuje trochu jinak. Do toho vystávají proroci, kteří předpovídají hrozné věci. Dokud je nikdo neposlouchá, je jejich svoboda projevu tolerována. Koneckonců, společnost občas musí upustit páru a pokud kážou o křtu v Jordánu, ať si plkají co chtějí.

Alě běda, když začnou dělat politiku a kritizovat ministerstvo vnitra. Běda, když začnou poukazovat na charakterové vady Herodiady Nerudové. To se pak řeší rychlým soudem, vězením a pro jistotu i hlavou na podnose.

Sem tam ti proroci někoho vyhecují, ten vezme do ruky vidle… a vzápětí je pro výstrahu popraven, protože Řím žádné pobuřování nestrpí.

A nakonec se jeden mesiáš najde. Přechází ho velké naděje. Uzdravuje nemocné, mění vodu ve víno, nasytí zástupy, mluví, že to chytá za srdce, má to v hlavě srovnané, doboví novináři ho zkoušeli nachytat na švestkách, ale on se nedal, sice o něm říkají že je dezinformátor, protože chce ve třech dnech zbořit chrám a znovu postavit, ale lidi na něj slyší. Už dávno by se s ním mocní vypořádali, ale nemají jak. Na paragraf to zatím nestačí.

Když přijede do Jeruzaléma, rozprostírají mu na cestu pláště a palmové ratolesti. Bez problémů naplní náměstí lidmi, dokonce i nátlakovou akci udělal pěknou – vyhnal penězoměnce z kostela.

Jenže, pak řekne, že jeho království není z tohoto světa. Že je zapotřebí očistit své srdce a změnit se uvnitř. Další akce nepokračují, žádné povstání nevyhlašuje, žádné valníky s hnojem nevysypává a přitom je všem jasné, že bez násilí to přece nepůjde.

Uběhne týden a ten stejný dav, co mu provolával slávu, volá po jeho ukřižování. Zklamal, hajzl jeden. Soudní proces je sice tak nespravedlivý, že to zarazí i amerického velvyslance…., ale nakonec, co je mu do toho, že? Pobuřoval, ztratil přízeň davu, o jednoho dezinformátorského a kolaborantského šmejda méně…

Tady by mohl být konec. Takhle to přece je, ne? Všechny naděje zklamou, mesiášové zklamou a když náhodou ne, tak si je podá ta obrovská globální hydra, která má své zájmy i oči všude. Dříve či později prostě spadne klec. Některé zavřeme, některé uplatíme, jiné zkorumpujeme. Další spasitel do statistiky. Ne, nebudeme přemýšlet, proč se pořád vynořují. To je pod rozlišovací schopnost elit.

Ale… v neděli je hrob prázdný. I když moc opět triumfovala, něco se nepovedlo. Ani exemplární trest království Nebeské neukončil. Padesát dní sedí apoštolové doma a sbírají odvahu, ale až ji nasbírají, nikdo je nepoznává. Myšlenka zůstala a za každého umučeného stoupence najdou dva nové. Moc Říma ještě dlouho bude neporazitelná, ale dole už vznikají nové struktury. Nejprve malá společenství. Malé hloučky stejně smýšlejících, které jsou postupně stále více koordinované. Jednoho dne se před jejich vlivem a mocí skloní i císař a nechá symbol kříže namalovat na štíty svých vojáků. Jednou Řím padne, ale církev Kristova ten pád přežije a zachrání ze zkázy starověku, co půjde.

To je moje naděje.

Žádná porážka není konečná. Žádná moc tu není navěky a změny v lidských srdcích přežijí i impéria. Triumfující moc dostane prázdný hrob. Ustrašení apoštolové naberou odvahu a už ji nikdy neztratí. Ve světě existují i jiné síly, než ty opřené o peníze a státní funkce. Věřím, že slovo má větší sílu než zbraně i daňová vyhláška. Věřím, že vítězí to, co není z tohoto světa, co se nedá změřit, ale může to naplnit srdce. Věřím, že není všem dnům konec a stojí za to, bojovat, i když se to zdá někdy beznadějné.

V dnešní velikonoční neděli vám přeji vše dobré.

Váš Vidlák

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (411 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

vesele velikonoce

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)

užite si chvíle klidu s rodinou a přáteli a načerpejte síly. Něco mi říká, že to budem potřebovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Sankce uvalené Kolektivním Západem na Ruskou federaci nefungují, což znamená, že ekonomický kolaps nenastal a ruské HDP namísto toho rostlo za minulý rok téměř nejvíce v celé Evropě. Nyní  ale navíc, když se blíží zahájení pařížských olympijských her, Rusko se rozhodlo  po té  co  spolu s Běloruskem se na Olympiádě nemůže zúčastnit, zahájit rovněž protiútok ve sportovní oblasti. Za tímto účelem vydala Ruská federace prohlášení, že vzhledem k výše uvedeným okolnostem a důvodům bude Rusko po OH v Paříži pořádat Světové hry přátelství, kde se k účasti již přihlásilo více než 70 zemí světa. Těsně poté, co Ruská federace toto prohlášení uveřejnila, Mezinárodní olympijský výbor zpanikařil a dokonce začal silně protestovat a dávat najevo svou nespokojenost. Přitom to byl právě Mezinárodní olympijský výbor, který porušil základní ideu olympijské charty, podle níž by sport neměl být ovlivňován politikou.

zdroj:

https://m.sohu.com/a/767880681_121316143?scm=1102.xchannel:1475:110036.0.3.0~10007.11.2501002-2502001.0.0&spm=smwp.content-abroad.fd-d.16.1711750877470kjDzMnr
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenského kondicionál v rozhovoru pro CBS, tedy podmíněné větné stavby, vyděsily celý Washington, tedy ne celý, ale tu část, kterou tvoří pro-váleční bubeníci a jestřábi. Zelenského klinč o tom, že lidské životy Ukrajinců jsou důležitější než navrácení území, totiž zněl až moc mírově. A přitom je to chucpe, protože právě Zelenský je největší řezník na Ukrajině, který ještě donedávna hnal na smrt a do ruského masomlýna stovky tisíc Ukrajinců. Teď se ale situace obrací a Zelenský možná tuší, že mu hrozí ošklivý konec, a to především po zpackaném teroristickém útoku minulý pátek v Moskvě.

Zelenský pojal rozhovor pro CBS jako platformu pro vytvoření alibi, kdo bude nést vinu za ukončení války bez vítězství Ukrajiny

Pouhých 45 zemí ze 195 zemí světa! A tím je to dané. Zelenský tohle řekl v kondicionálu naprosto úmyslně, protože musel vědět, že když na dotaz, který byl položen jasně a explicitně, tedy jestli k vítězství stačí jen dostatek zbraní a munice, odpoví tímto způsobem, že to vyšle do USA a do Kongresu, ale i dovnitř Ukrajiny a k Ukrajincům naprosto jasný signál, že Zelenský už ví, že válku nejde vyhrát (jen zbraněmi) a tudíž ten rozhovor bylo ve skutečnost možné vnímat jako Zelenského absurdní alibistickou platformu, aby v blízké době mohl oznámit konec bojů a války, ale ne vlastní vinou. Ta bude hozena na USA.

https://aeronet.news/zelensky-vubec-poprve-pripustil-porazku-ukrajiny-ve-valce-a-v-rozhovoru-pro-cbs-vedl-divne-reci-o-tom-ze-lide-jsou-dulezitejsi-nez-navraceni-ztracenych-uzemi-navic-se-vyhnul-odpovedi/

Průměrný počet slepic: 4.3 (60 hlasů)

USA je spoluzodpovědná především za rozpoutání té války a její udržování v běhu. A Ukrajina pro nás budiž mementem, jak dopadne země, která sebou nechá orat západními šmejdy, ať už z USA, UK nebo EU. Ale pochybuji, že libtardi jsou takové úvahy schopní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (89 hlasů)

Ruský prezident Vladimir Putin tento týden označil za „naprostý nesmysl“ tvrzení, že Rusko může zaútočit na Česko. Premiér Fiala na to odpověděl, že nevěří, že Rusko nenapadne ČR. Komu věříte? NeČT24/30.3.2024

Anonymous Poll

1% Fialovi

99% Putinovi

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (118 hlasů)

fiala lhaní

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

vypadal jako člověk. Dneska je z něj chodící troska. Jaký člověk je, to se mu odráží ve tváři.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Tyhle ankety v sociálních bublinách nemají žádnou výpovědní hodnotu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (27 hlasů)

by měl útočit ? Většina občanů by ho nejspíš uvítala.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Nevypadá to, že by ses nějak moc bavil o politice s libtardy.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Protože pak by sis nestavěl vzdušné zámky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (14 hlasů)

starám se hlavně o sebe a svoji rodinu. V nejhorším se vystěhuji někam jinam.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Často nás straší, že pokud padne Ukrajina, tak jsme další na řadě. Ale jaká je skutečná pravděpodobnost,že nás potom Putin napadne? Z jeho vlastních slov víme, že cílem "Speciální vojenské operace" má být demilitarizace a denacifikace Ukrajiny. Také v našich médiích zaznělo že se jedná o opotřebovávací válku. Co se tedy skutečně děje? Během prvních dvou měsíců bojů Rusko zabralo pás země nad Krymem, díky kterému nelze úspěšně tento poloostrov znovudobít a zbylé dva roky ho úspěšně drží. Zakopaní na dobytém území ničí každého, kdo se dostane na dostřel. Ničí techniku i živou sílu nepřítele, aniž by někam postupovali. Můžou také ničit vojáky NATO, kteří si troufnou se do války zapojit a to pěkně postupně. Kdyby zaútočili na země NATO, tak by aktivovali všechny armády najednou, což je krajně nevýhodné. Navíc by se bojovalo na území NATO, takže by mohlo snáze dojít k mobilizaci domácího obyvatelstva (za svojí vlast by občané bojovat šli, narozdíl od obrany Ukrajiny). Nemyslím si, že by Putin chtěl dobýt Ukrajinu celou, protože pak by měl hranici s NATO. Lepší pro něj bude, když mezi Ruskem a NATO bude ještě neutrální zbytek Ukrajiny. Z toho důvodu se jim asi ani nechce dobýt Oděsu, jelikož je moc blízko rumunských hranic (NATO).Je zřejmé,  že to co dělají teď (postupné ničení techniky a vojsk) je pro ně ta nejlepší varianta a bylo by pro ně nevýhodné tento stav ukončit. Z toho důvodu si také myslím, že je to Putin kdo nechce uzavřít mír, ať už nám v médiích tvrdí cokoliv. Protože mír by ukončil postupné odzbrojování zemí NATO. Putin tahá za delší konec a ví to. Myslím, že konec bude takový, že NATO prostě přestane na ruské pozice útočit aniž by se uzavřela mírová dohoda a konflikt prostě zamrzne ve stávajících pozicích.......howgh

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Vždy je dobré sledovat názory ze všech stran. Dnes vám nabízím pohled ze strany Ruské Federace od jednoho z nejpovolanějších. Studoval jsem ten článek odpoledne cca 2 hodiny a mohu říct PECKA! (Článek na HS - www.hlavnespravy.sk). Každá část by si zasloužila samostatný komentář, ale k tomu možná jindy. Originál na videu jsem nesehnal, možná se to někomu podaří. (článek je ve slovenštině)

Rozhovor Sergeja Lavrova k aktuálnym témam.

https://www.hlavnespravy.sk/rozhovor-sergeja-lavrova-k-aktualnym-temam-militantne-chutky-macrona-vnima-len-ako-pr/3449442

Článek je hodně dlouhý (více jak 20 kapitol), takže pouze úryvek 1

Lavrov:
Uviedol som veľmi zaujímavú vec. V New Yorku mám veľa priateľov, a keď som sa s nimi rozprával na podujatí Valného zhromaždenia Bezpečnostnej rady, vysvetľovali mi, prečo niekedy musia hlasovať proti svojmu svedomiu v otázkach Ukrajiny a iných dôležitých otázkach. Vysvetlenie bolo nasledovné: americký diplomat bez akejkoľvek citlivosti pristúpi k veľvyslancovi sympatizujúcej krajiny a žiada, aby hlasoval tak, ako mu Spojené štáty prikážu. Rovnaké demarše sa organizujú v hlavných mestách a my, musíme niekedy hlasovať inak, ako si myslíme, že je správne.
Pýtam sa ho: počúvajte, keď vám povedia „musíte urobiť toto“, je tam nejaké vysvetlenie, čo sa stane, ak neposlúchnete? On hovorí: áno, budú sankcie, tresty. Hovorím: dobre, ale ak urobíte, čo žiadajú, čo za to dostanete? Hovorí: my sme sa tiež pýtali túto otázku a bolo nám povedané, že Spojené štáty – vás za to nebudú trestať.

Úryvek 2:
A Politico napísal, že vo všetkých minulých konfliktoch, do ktorých sa USA zapojili, sa ich účasť skončila, keď americký biznis získal z daného regiónu všetko, čo potreboval. A áno, toto bolo povedané v súvislosti so špekuláciami o budúcnosti ukrajinskej ekonomiky, o potravinovom probléme. Každý vie najmä to, že tri najväčšie americké spoločnosti skúpili leví podiel ukrajinskej úrodnej pôdy. V rámci EÚ, keď niektoré krajiny produkujúce potraviny požadujú zákaz dumpingu ukrajinského obilia, musíme si uvedomiť, že toto obilie je americké, a ako môžete zakázať vlastníkovi predávať tovar.

Názvy kapitol:
Západ nás podozrivo aktívne presviedča, že Kyjev v tom nie je zapletený
O teroristickom útoku v Crocus City Hall
O histórii konfliktu
O Ukrajine ako špičke ľadovca
O kontaktoch so Západom v boji proti terorizmu
O spolupráci s Interpolom a OSN
O novom svetovom konflikte
O Macronových nápadoch
O dôveryhodnosti Západu
O manieroch EÚ
Pán prehovoril a vazali poslušne prikývli
O čínskych návrhoch na riešenie konfliktu
O návrhu Turecka na riešenie konfliktu
O postoji Zelenského k rokovaniam
O rokovaniach s USA o strategickej stabilite
O servilnosti Európanov a sankciách - úryvek 1. je z této kapitoly
O vnucovaní západnej pomoci Moldavsku a Arménsku
O scenári Západu  na rozklad Ruska - úryvek 2.
O konflikte na Blízkom východe a Palestínskom štáte
O tom, ako rokovať s vierolomným Západom
Existuje ešte na Západe diplomacia?
O spolupráci s väčšinou sveta a v rámci BRICS
O koloniálnej globalizácii podľa predstáv Západu a novej vízii BRICS
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

🏳️‍🌈Biden vyhlásil velikonoční neděli 31. března „dnem viditelnosti trans lidí“.

Dekret se objevil na webu Bílého domu. V tento den katolíci a protestanti slaví Velikonoce.

Americký prezident vyzval Američany, aby se „připojili ke zlepšení života transsexuálů“. Podle jeho názoru hrají „důležitou roli v životě národa“ tím, že vykonávají službu v armádě a zastávají volené funkce.

➡️Bidenova administrativa také zakázala dětem v soutěži o velikonoční vajíčka v Bílém domě kreslit jakoukoli náboženskou symboliku a také takovou, která může urážet představitele jiných ras nebo pohlaví, uvádí Daily Mail. 

😡👎

Sledujte @neCT24

 

------------------------------------------------------------------------

Bývalý prezident agrární komory Zdeněk Jandejsek podá v nadcházejících dnes trestní oznámení na Alexandra Vondru, premiéra Petra Fialu a ministra zemědělství Výborného. Co se týče Alexandra Vondry, politik na CNN Prima News označil Jandejska za kolaboranta a vytáhl na něj fejkový dopis psaný azbukou. Na premiéra a ministra zemědělství podá Zdeněk Jandejsek trestní oznámení z důvodu dehonestace jeho osoby, kdy například premiér mluvil v souvislosti s organizátory protestní akce, která se konala 19. února v Praze, o „proruských silách“.

Sledujte @neCT24

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Velikonoce pořádá starosta slavnostní ramadánovou večeři s muslimy

RAKOUSKO: Jedno evropské město za druhým o těchto Velikonocích, které se kryjí s ramadánem, odkrývá svoji pravou tvář. V Londýně či některých německých městech je v ulicích vidět již výhradně ramadánová výzdoba a nyní se ukazuje, že po letech Osmané konečně dobyli Vídeň – a to bez jediné kapky krve.

Jejich dobytí je nyní symbolicky předvedeno samotným starostou Ludwigem, který ostatně patří k hlavní „islamizační“ straně. On sám sice nemuslim, nicméně dobře ví, kde jsou jeho voliči.

Dlouhých 341 let od bitvy, která pravděpodobně odvrátila islamizaci celé Evropy, se ukazuje, že tehdejší předkové bojovali za záchranu našeho kontinentu zcela marně. Podle toho, co právě předvedl vídeňský starosta, lze zkonstatovat jediné:

Vídeň je po více než 3 staletích dobyta. Jde o dobytí vskutku symbolické, neboť zároveň si muslimové přebírají i další země na našem kontinentu…

Na Zelený čtvrtek si křesťané připomínali Poslední večeři, kterou Ježíš Kristus vykonal spolu se svými učedníky den před svým ukřižováním. Papež prováděl rituální mytí nohou v Římě.

A co dělal ve čtvrtek starosta Vídně? Vyzval muslimy, aby spolu s ním přišli hodovat na oslavu přerušení ramadánového půstu!

Nacházíme se ve svatém týdnu křesťanstva. Je to týden ukřižování Ježíše Krista a Jeho vzkříšení z mrtvých. Velikonoce jsou nejdůležitějším křesťanským svátkem v roce.

V předvečer svého ukřižování slavil Ježíš Kristus se svými učedníky Poslední večeři. Člověk by si myslel, že i socialista jako vídeňský starosta Michael Ludwig bude projevovat úctu ke křesťanským hodnotám v zemi. Ale zdaleka ne: ve čtvrtek pošlapal křesťanské tradice a víru statisíců lidí ve městě svojí hostinou s muslimy.

Slavnostní ceremoniál se konal s vybranými hosty Islámské náboženské komunity (IGGÖ) v Rytířském sále Rathauskelleru. Na tuto neúctu ke křesťanským tradicím upozornil vídeňský předseda klubu FPÖ Maximilian Krauss. Na internetu zveřejnil také starostovu pozvánku a napsal:

O tom, co si Ludwig a SPÖ myslí o naší křesťanské kultuře, svědčí i to, že na „Zelený čtvrtek,“ jeden z nejdůležitějších katolických dnů, organizuje oslavu ukončení půstu s IGGÖ.

Ale co jiného můžeme čekat od starosty, který řídí islamizaci Vídně tím, že láká imigranty ze Sýrie, Afghánistánu nebo Čečenska a nabízí jim k využití štědrý rakouský sociální systém?

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

https://cz24.news/viden-dobyta-na-velikonoce-porada-starosta-slavnostni-ramadanovou-veceri-s-muslimy/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

se na Vídeň vyprdnu

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Mělo ti stačit už tohle, když jsi chtěl podobné věci popěvovat na adresu hráčů Sparty: Tři rakouští fotbalisté byli kvůli homofobním popěvkům vyřazeni z reprezentace

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

hrát do Líšně, mně by to nevadilo

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Omylem jsem udělal dvojklik a předešlý příspěvek se odeslal i podruhé, tímhle textem ho přepisuji. Dane, tohle jde ale celkem jednoduše ošetřit - jen prosím říct bráchovi.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Antilibtard

Trvalý odkaz

u sebe ? 😁😁😁

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Nejsem ani první ani poslední, komu se to stalo.

P.S.: Třeba hned tady. Fakt skvělé shazovat nahlášení bugu na webu blbými kecy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

😁  

příště už se na Vídeň vyprdnu..

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Dlouho mi trvalo, než jsem pochopil ,  že  Velikonoce jsou svátkem toho zázraku,  kdy  obyčejní lidé si  řekli a dost, toto je  pro nás zlé a  začali  se bránit vírou  v poselství Ježíše.  Je to něco z jiného světa, jak uvádí  Daniel - Vidlák.  Je to v každém z nás a  je jen na nás, zda to  uslyšíme. Výborná paralela. Ať se tehdy stalo cokoliv, bylo to boží dílo.  Zaplacená cena  za ta staletí byla vysoká, ale síla poselství  časem vítězila nejenom v pohádkách.

Věřím tomu, že  vedle toho  sobeckého zlého mají  lidé v sobě i to   lidsky správné.  Jen jak to včas poznat. Není to  snadné.

Přeji nám, aby  se to  všem dařilo. 

Hezké Velikonoce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Tancujete ve svém šenku, libtardů je spousta venku. Jenže pořád jsou, k volbám vždycky jdou. Největší šmejdy zvolí a udělají z vás voly.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Skvěle napsáno, Danieli. Naprosto dokonalá paralela. Díky, Danieli.

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Skvěle napsáno, Danieli. Naprosto dokonalá paralela. Díky, Danieli.

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou tací kteří tu chtějí jen vlastní názory a jsou i tací kteří tu kopírují názory jiných. Já dělám obojí a vůbec se nestydím občas něco zkopírovat. Proč mám dlouho vymýšlet a formulovat vlastní názor, když to někdo už napsal za mne.

Tento odkaz plně vystihuje mé názory, líp bych to nenapsal.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Drzi-se-nevnimaji-Ale-nebudou-tu-vecne-Docent-Pana-o-vlade-a-jejim-zadani-753073

Z odkazu:

Pane docente, minulý týden se ve Sněmovně konala mimořádná schůze s názvem Bezpečnostní hrozby pro Českou republiku. Co k ní říci?

Tuto schůzi nelze vnímat jinak než jako snahu odpoutat pozornost veřejnosti od skutečných problémů naší země, které tato vláda diletantů není schopna řešit a už teď je ona sama bezpečností hrozbou pro tuto zemi.

 

 

Za největší bezpečnostní hrozbu pro Českou republiku označila Sněmovna nynější ruský režim, jenž je podle ní teroristický. Souhlasíte? Nebo co jsou podle vás největší „bezpečnostní hrozby“ pro ČR?

Těžko souhlasit s tvrzením Sněmovny, kterou vládne „stoosmička“ a odhlasuje cokoliv. Není tedy schopna označit skutečnou hrozbu, kterou je NATO a generálové ze zemí, které tradičně nenávidí Rusko.

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Velikonoce

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Tohle je jeden z nejlepších textů, jaký jsem o Vás četl a v poslední době vůbec. Klidné Velikonoce Vám, Vaší rodině, Vašemu okolí a všem čtenářům. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

má naše vlajka 104. výročí 🇨🇿

Slavíme 104 let ode dne, kdy byla schválena jako oficiální vlajka Československa. V době svého vzniku byla jednou z prvních oficiálních vlajek používajících klín na světě. 🇨🇿
Jaroslav Kursa vytvořil návrh s modrým klínem do jedné třetiny délky vlajky.
Ani tato verze však nebyla definitivní, četné protesty vedly k protažení klínu do poloviny délky. V takové podobě byla Československá vlajka 30. března 1920 schválena.
Po zániku federativního Československa původní československou vlajku převzala Česká republika jako jeden z nástupnických států. Tento krok však byl v rozporu s dohodami mezi českou a slovenskou politickou reprezentací, které vyústily ve schválení znění čl. 3 odst. 2 ústavního zákona č. 542/1992 Sb., o zániku ČSFR („Česká republika a Slovenská republika nesmějí po zániku České a Slovenské Federativní Republiky užívat státních symbolů České a Slovenské Federativní republiky.“). Na základě tohoto ustanovení posléze nárokoval slovenský premiér Vladimír Mečiar nespecifikované kompenzace pro Slovensko za užívání československé vlajky Českem.

V čl. 112 odst. 3 ústavního zákona č. 1/1993 Sb. (Ústava ČR) je ovšem stanoveno, že až na výslovné výjimky se z dosavadních ústavních zákonů stávají běžné zákony („Ostatní ústavní zákony platné na území České republiky ke dni účinnosti této Ústavy mají sílu zákona.“'). Státní symboly ČR následně byly upraveny zákonem č. 3/1993 Sb. a na základě kolizních pravidel (principu „lex posterior derogat priori“) se tedy uplatnil zákon č. 3/1993 Sb.
Pro legitimizaci barev byla modrá barva interpretována jako barva jedné z historických zemí Moravy, která pod modrou barvou v historii vystupovala na bojištích.

V tento den před 2 léty, kdy si hodně lidí na své profily a všude možně dávali barvy žlutomodré, já vztyčil stožár a trvale na něm zavlála naše vlajka. Foto je z dnešního rána, kdy ji vítr na oslavu krásně rozvinul :-)


Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

země, právě tak jako dvouocasý lev. Znamená rozpolcenou mysl.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ale vyfoukli nám ji Pšonci, tak se přidal klín

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Dali-dite-homosexualum-za-14-dni-ho-vratili-ze-se-jim-nehodi-Klimes-o-realite-dnesnich-adopci-752229

 

Z odkazu:

Co o registrovaných partnerstvích vypovídají statistiky?

Od poloviny roku 2006 do konce roku 2019 vstoupilo v Česku do registrovaného partnerství celkem 3625 párů. Během ledna až dubna 2020 to bylo dalších 49 párů – 29 mužských a 20 ženských. Ovšem pouze 2710 jich k 1. lednu 2020 stále existovalo, jelikož 915 partnerství se za dobu od roku 2006 do konce roku 2019 rozešlo, resp. bylo zrušeno.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

plný pesimismu. Hmm. Snad Vás zaujme následující. To co nás popostrkuje vpřed jsou technické objevy. Uvedu jeden příklad:  transformátor. V podstatě jednoduché, ale přesto geniální zařízení, které umožnilo  přenos energie na obrovské vzdálenosti téměř beze ztrát! Tím se otevřely dveřě k elektrifikaci Ameriky a dálších kontinentů, zemí. Snad největším vynálezem minulého století byl polovodičový jev a následně tranzistor. Malým množstvím energie je ovládána podstatně větší, jednoduché, že? A co to všechno způsobilo ...Hned za tím je  třeba datová síť se svými protokoly, svou organizací zvaná internet. Nádherný příklad pochopení souvislostí je též kryptoměna. Prý jediný programátor zahýbal světem financí víc než všichni ti Bidenové, Putini, Xi, FED a já nevím kdo ještě.  Nikoliv vládcové a jejich říše, války, zotročování, náboženství jakéhokoliv druhu, ale hluboké pochopení principů Přírody je zdrojem našeho bohatství a svobody. A v tom je víra, která stojí za to.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Vážený pane Dědo Čestmíre,

zdá se tedy, že vymyslet transformátor, tranzistor a internet je daleko snazší než odstranit hlad, bídu, války, sobectví a nenávist mezi lidmi. 

Máte pocit, že je čím se chlubit? 

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Moje babička vyrůstala v rodině, kde se narodilo 12 dětí. 4 zemřely hladem a nemocemi. Chleba se schovával do skříně a jejich matka chodila žebrat. Dnes mají teenageři v 18 svůj vůz o kterém se nám před 50 lety ani nesnilo, úroveň informací převýšila 10 - 100 hodnoty před 30 lety, letenka do Milána stojí 800 Kč (dnešní diskuze), což je jediný pracovní den člověka s minimální mzdou. To, že neumírá a netrpí milióny dětí na primitivní nemoci je dáno objevem antibiotik....atd.atd.Zkuste se zamyslet co je toho pokroku příčina? Socialismus? Kapitalismus? nebo nějaký jiný ismus? A že je ve světě hlad, bída, války .. každý národ si zaslouží vládu jakou má, pravil moudrý člověk..

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Děda Čestmír

Trvalý odkaz

s povahou holubičí, mají vůdce z ptákostrany, která národ ničí.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem jako malérečka, zdobím vejce a tak tečka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

bych napsal paralelu, jak všechno stojí za starou belu. Od Hradu až k podhradí není nic co mně snad nevadí!

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Boží hod co mně asi přijde vhod?  Mazanec, či Mazancová? Po čem to mé lačné tělo volá? Prý, kdo si dá kus mazance, tak se dočká mládence. Tak holt mazanec nebudu mít, abych teplým nemusel být. Mazancovou vůbec nechci, to raději beránka a nebo rovnou ovci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska tě zvou zrádcem, ale již zítra hrdinou. To, že spěch je špatný rádce, není novinou.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)