Věštírna

Autor

Mnozí jistě pamatujete dobu devadesátých let, kdy jsme dychtivě chytali z televizní obrazovky politické debaty v naději, že se poučíme a zachytíme z nich nějaké moudro. Pamatuji si to tak, že obvykle nastoupila dvojice hostů, tehdy typicky třeba Zeman a Klaus, každý pěkně u svého mikrofonu. Po pár zbytečných zdvořilostních otázkách se přešlo k tématu. Nejprve Klaus přednesl v odpovědi několik faktů, které průměrný divák do té doby neznal, poté z nich vyvodil zcela logický závěr a odmlčel se. Divák si řekl, hm, když je to tak, to je přeci jasný, s tím naprosto souhlasím. Pak přišla řada na druhého hosta, ten přednesl několik úplně jiných, opět do té doby běžnému divákovi neznámých faktů, vyvodil z nich naprosto logický, ale diametrálně odlišný závěr a odmlčel se. A divák si zase řekl, hm, když je to tak, tak to je přeci taky pravda, s tím taky souhlasím. Pak zase pár vycpávkových zdvořilostních otázek, načež se přešlo k jinému tématu, ke kterému se v podání hostů diskutérů odehrálo zhruba totéž. Ti dva se zcela míjeli, nikdy se ten druhý nezamyslel nad argumenty prvního a naopak. Nikdy nakonec neudělali dohromady nějaký společný závěr, že jako když se to dá všechno dohromady, tak že asi to bude asi tak a tak. To se už jako přenechalo divákovi k úvaze asi za domácí úkol. A takto to pokračovalo, jeden o voze a druhej o koze, až do úplného znechucení diváka , který po čase sebezáchovně uznal, že podobné pořady jsou ztráta času.

Dnes, před prezidentskou volbou, je to buď Losnu nebo Mažňáka. A tábory jejich příznivců se mezi sebou navzájem tak nenávidí a tak svými názorovými odpůrci pohrdají, že nejen, že se o věci vůbec nediskutuje, ale ani diskuse není možná. Minulé prezidentské volby jsem byl před jejich termínem asi 14 dní nemocný a četl doma především Vlkovu Kosu, Parlamentní listy a Britské listy. Je vcelku jasné, že jako v tom diskusním pořadu z devadesátých let jsem z obdržených informací udělal jednoznačný logický závěr, a volil Mažňáka. Ale už kupříkladu moje tchýně odkázaná na ČR2, ČT a Katolický týdeník mě kvůli tomu k smrti nenáviděla (tedy mě to stálo rodinný rozvrat) a co se dělo v práci, pražské IT firmě, když jsem se o tom někde zmínil v davu volímkarlů, si nedokážete představit. Pět let abych tady chodil kanálama. Zpočátku, tak první dva roky jsem svojí volbu byl ještě schopen nějak racionálně obhajovat, ale Mažňákovy zcela zbytečné hulvátské vulgarity a podivní lidé kolem něj, nehledě na hanebně nedůstojné prohlášení v souvislosti s návštěvou Dalajlámy, byly neobhajitelné. Prostě, Mažňák sice řekněme zabránil nejhoršímu, ale každopádně mě zklamal. A nikdy se nedozvíme, zda to nejhorší, kterému bylo díky němu zabráněno, bylo skutečně reálné.

Teď budu volit Losnu. Nemyslím si o něm, že je to až tak manipulovatelný trouba, jak se na tomto webu všeobecně míní. Když vidím rozhovory s ním, nepůsobí na mě tak. A dalších pět let kanálama už chodit nehodlám. Nestojí to za to, když vám do toho sám Mažňák takhle hází vidle svým chováním. A stejně, názory prezentované v kampani jsou sice krásná věc, ale nic z toho, o co Mažňák chtěl usilovat, vlastně nesplnil, protože i kdyby chtěl, jakože kdo ví jestli, ze své pozice to stejně ani nemohl, to by musel býval být předseda vlády. Kampaň je jen pozlátko. Když se ptali v nějakém rozhovoru Losny, proč okopíroval tuším Horáčkův status na svůj Facebook, velmi lidsky odpověděl něco v tom smyslu, že sociální sítě mu dělá agentura a že detailně ani neví, co mu tam  vlastě plácají a že to přece není vůbec důležité. To mě potěšilo, protože nemajíc Facebook, jsem sledoval jeho Twitterový účet a ta přehlídka naprosto duchaprázdných floskulí mě zarážela, až jsem ho podezříval ze slabomyslnosti. A vysvětlení, že je to jenom takový „kouř“ pro blbečky, aby se nažrali, když to chtějí, beru. Nevěřím, že jiní kandidáti to mají jinak. Představa prezidenta, jak osobně honí lajky na Facebooku, je doopravdy směšná.

A teď mám na vás všechny jednu prosbu. Zkuste dnešní diskusi nevést o tom, jaký je autor článku pitomec. Zahrajme si na věštírnu. Ale nebudeme věštit, kdo vyhraje, o to tady vůbec nejde. Ani nemusíte nutně psát, koho budete volit. Zkuste sem do diskuse každý za sebe popsat tu potenciální budoucnost, které chcete volbou svého kandidáta dosáhnout, nebo které chcete zabránit. Třebaže si myslíte, že když vyhraje Losna, tak že v Teplicích zřídíme největší migrantské Gheto v Evropě a němčinu zavedeme jako úřední jazyk a postavíme radar nejen v Brdech, ale i v Beskydech. Nebo že když vyhraje Mažňák, tak že budeme jánevímco. Prostě zkuste, ale bez přehánění – skutečně reálně, napsat, co očekáváte, že se zvolením vašeho kandidáta pozitivního stane, nebo naopak, čemu negativnímu chcete zabránit tím, že nezvolíte toho opačného. Potom, tak řekněme za dva roky od teď, už bude jasné, zda se vaše pozitivní nebo negativní scénáře naplnily a zda jste se tudíž teď rozhodovali správně nebo špatně, protože jste byli naivky nebo se báli papírových čertů. A pokud nechcete do diskuse, napište si to aspoň pro sebe někam třeba do počítače a za dva roky se na to podívejte.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Nedaly by se ty Kadlasovy tajné značky nějak zvětšit? Třeba aspoň úroveň velikosti písmenek v diskuzi...

Zatím bez slepic

Tak to se k prosbě připojuju. Musela jsem si stránku zvětšit na 140%, abych ty šušně vyluštila.
Navíc, Kadlas text nestrukturuje, takže jsem si musela jet po každém řádku kurzorem, aby se oči v té hromadě slov neztratily.
Ale jinak, dobrý článek, Kadlasi...

Zatím bez slepic

To pomůže taky.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozes**l celé nastavení tohodle předpotopního a polofunkčního křápu. A musel bych k tomu volat zeťáka, aby to znova a opět rozchodil, a on by si zas myslel, že je chytrý, mladý a krásný.

Zatím bez slepic

Okopírovat a přehodit do notepadu. Tam to pak zvětšit.

Já to tak dělám pořád, když nevidím na malý písmenka.

Zatím bez slepic

Tam je na adresním řádku taková malá knížečka a když se na ni klikne tak se článek udělá do formátu pro slepce. O.K.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zdejší čtenáři odhalí, že Kadlas je převlečená ženská.
Víte proč? Protože to na sebe právě dnes naprášil. ...nemajíc facebook... no dyť to říkám! Ženská!

Pro Kadlase a další (je vás tu víc).
Respektuji věk i vzdělání pisatelů, nicméně první ponaučení při psaní zní, že neexperimentuji s jazykovými prostředky, pokud je dokonale neovládám.

... nemaje facebook... napíše chlap
... nemajíc facebook... napíše ženská či nějaké extrémně nadané pachole (žádné takové neznám,ale to neva)
... nemajíce facebook... napíšou oba dohromady a třeba i s tchýní za zády. Je jich víc, než jeden. (už vidím, jak se fackují u klábosnice).

Ledaže by došlo k tomu, že Miloš První, zvaný Veliký, by nás dotáhl tak daleko na východ, že by se pravidla českého pravopisu započala postupně a hlavně nenápadně předělávat na poruštěnou podobu. To by šlo. Kadlas by mohl, "používaje" jediný a jedině správný tvar přechodníků, v klidu psát o záchranné výpravě prvního milionu hnědáků, kteří směřují na svých kánoích do Sevastopolu a nemusel by si lámat hlavu s přechodníky. V ruštině je jen jeden tvar, no neber to.
A teď mám týden na to, aby Kadlas konečně pochopil, co je jeho dobro a hodil to někomu, kdo nás do toho Ruska přitáhne na tuty.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targusi, vy fundamentalisto!
Přechodníky jsem kdysi ovládal, páč mne nebožtík tatínek (dej mu pánbu věčnou slávu, letos by mu bylo sto, naštěstí se dneška nedožil a nemusí se škrábat na štafle, aby se oběsil na lustru),
mlátil při jejich nesprávné aplikaci srolovanejma novinama.

Přestože jsem od té doby výrazně zblbl, dodnes spatřuji cosi neurčitě nepatřičného na větách typu Koukaje z okna, pršelo.

A obdivuji Jiřího Suchého, když vykládal o dívce, která v parku na lavičce VYŇÁ ze záňadří klavír (ano, vyňá - vyňouc -vyňouce...)
Stejně tak přispěl k mé jazykové orientaci M. Horníček, když definitivně objasnil ve svých Hovorech H, zda se správně píše obZervatoř nebo obServatoř (pochopitelně obZervatoř, odvvozeno od slovesa obZírati a nikoli naopak!).

Stejně tak mne vždy potěší hezké, české a výstižné(!) "flustrace"
na rozdíl od tradičního, leč cizáckého "frustrace".
Vám se snad chce u patlamentních žvýků u televize frusat? Mně flusat!

Zatím bez slepic

(předchozí jazykové okénko je ode mne - abych nedělal nikomu jinému ostudu. Kromě přechodníků už zapomínám i podpis.)

Zatím bez slepic

Přítomný čas tohoto slovesa je vynímaje, vynímajíc, vynímajíce
:-)))
Dostanu jedničku?
:-)))

Zatím bez slepic

Targusi,
jste beznadějný tradicionalista - až přímo konServa!
Asi se nazeru. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě zas vždy zatahá za uši diskuZe místo diskuse, ale oni už to začínají posunovat na diZGuZe.

Které už vypadá, že je z anglického DISGUSTED znechucen. Celkem trefní na debaty u Moravce, kde je cílem hry někoho znechutit až k mlčení a tak vyhrát debatu.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pánové, díky za jazykové okénko, já už, zahrnován mluvou snad původně českou, které zhusta problém mám porozumět, jsem vděčný za jakýkoli zaslechnutý přechodník, byť trochu nebo i hodně nakřivo rostlý.
Za bezpečné přechody přechodníků budu i volit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když se objevil prof. Drahoš se svou kandidaturou, byl jsem nadšen. Jeho máma mi utírala zadek v jeslích, jeho táta byl fakt dobrý učitel a ředitel, jeho brácha coby místní kytarová hvězda mne dokonce chvíli učil a já - no jen považte - jsem měl tu čest si s NÍM párkrát zahrát muziku, která mě tehdy hodně oslovovala. Navíc konzervativní názory, které zpočátku pan Drahoš ventiloval, mi konvenovaly. Rodina, češství, silný hlas v Ojropě, blablabla...
JO, TO JE ON! - zajásal jsem.
Leč jak čas šel, názorové spektrum tohoto pána se počalo podivuhodně rozšiřovat, konzervativní názory se počaly nenápadně liberalizovat. Až na odmítnutí sestavení vlády s legálně zvolenými a doposud nezakázanými komouši, (kteří už dávno komouši nejsou, ale to je jiný příběh).
Až jsem sám k sobě pronesl větu (pane zemědělče, přeskočte to): "Ku**a, ty cype blby, dyť tyz je ganc taky samy pražak (skutečně mám v občance místo narození Praha), jaky on je goral. Obi dva ste padesat rokuf v ganc jinši řiti, než ste se narodili. Obi dva už ani kvakat neumite, jak ste se od mamy učili. Dej se spatki hlavu na krk a nohy na zem, ty cype naterovany."
Tím můj entuziasmus počal poněkud vychládat.

A hned na to jsem si vzpomněl na svého pradědu, který zemřel ve Velké válce (té první) v jakémsi polním lazaretu poblíž Varny, a na svého dědu, který s oblibou zpíval: My Prahu nedáme, radši ji zbouráme!" Na to, jak podle svých slov hopkoval po pražských barikádách a úročil znalosti bývalého délesloužícího praporčíka Čs. armády (ne té lidové).
A taky na toho druhého dědu, který to koupil kdesi na Sicílii, coby obyčejný vojenský řidič náklaďáku při náletu spojenců. A pil červené víno a kouřil Vatry a dostával posledních deset let tuzexové bony od německé vlády za vzornou službu pro Velkoněmeckou říši, pro kterou ztratil kus svého těla kdesi v pr..., pardon, ve Středomoří.
A přemýšlel jsem, kdo z těch zájemců o prezidentskou štokrli by mi vadil asi tak nejmíň, až by přišla ta chvíle, že bych musel jít někam daleko dělat stejně hnusné věci, jako mí dědové, strýci a prastrýci...
A přišel jsem na úplné ho..., no víte na co.
Vlastně jsem přišel na to, že bych se měl na mínění a doporučování všech okolo úplně vysr.., no víte co.
Protože jestli budeme muset panáčkovat s kvéry za hromadami kamení a šrotu, nebo kličkovat mezi pumami házenými z nebíčka na naši palici, budou nám ty "dobré"rady a "jedině správné" názory našeho bývalého okolí k úplnému ho..., no víte k čemu.

Zatím bez slepic

Jak normální rodiče maj svinský děti.

Taky jsem měl za učitele rodiče jednoho politika. Ne, že by si hráli na naše kamarády, ale dělali korektně svou práci a látku učili logicky, jasně, přehledně.

Ze syna křiváckej politckej zmetek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, tak upřímně a jednoduše: já se Drahoše bojím.

Bojím se, že tomu pánovi příroda nadělila velkou inteligenci přírodovědnou a o to víc mu ubrala v inteligenci společenské. A bojím se, že to naplno vyhřezne, pokud bude prezidentem. Už teď, pokud se na svých cestách někde na chvíli spontánně bez scénáře "od srdce" rozpovídá, tak je to tragická křeč. Snažit se zapůsobit na "obyčejné lidi" tím, že se chlubím, že na rozdíl od Zemana umím pracovat s lopatou a kosit trávu... to mi způsobuje sevření žaludku.

Pak se bojím, že tento slušný člověk je přesně ten vzdělaný konformista (už několikrát jsem si vzpomněla na stejnojmenný román Alberta Moravii), kterého zde Brusel potřebuje.

Drahoš jako prezident bude druhý Hácha, takový protektorátní prezident, jehož úkolem bude směřovat Česko do pozice 17. spolkové země Německa. Bude tlačit na přijetí Eura, bude jezdit jenom do Bruselu, kde bude jako Sobotka natajno podepisovat protektorátní papíry.

Drahoš bude mít za úkol pomoci dokončit vytlačení Babiše z politiky.

Nechápu, jak na téhle historické křižovatce někdo může volit prezidenta podle formy projevu. Nechápu to.

Mimochodem, podívejte se ze záznamu na dnešní večerní "Týden s prezidentem" na TV Barrandov (ten dnešní záznam tam ale bude až zítra anebo to pak opakují v neděli v 11.55):
https://www.barrandov.tv/tyden-s-prezidentem

A pak se ještě podívejte na Soukupovu úterní Arénu, kde měl pozvaného Foldynu, Okamuru, Klause ml. a Vondráčka:
https://www.barrandov.tv/video/117702-arena-jaromira-soukupa-16-1-2018

Zatím bez slepic

Já také mám z Drahoše strach. Drahoš prodá Česko bez mrknutí oka. Drahoš bude servilní k Bruselu a bude svědomitě splácet dluhy všem českým politickým hochštaplerům, kteří ho tlačí na Hrad. Drahoše nám byl Kalousek dlužen. Drahoš je klidná síla, kterou nepřetlačí žádný skutečný demokrat.

Trochu jsem se podivil autorovi článku, který vyzývá čtenáře k odhadu budoucího vývoje, ale sám k tomu neříká ničeho.

Zatím bez slepic

17 spolková země Müllkippe-Abraum

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vy nejste pitomec, vy jste normálně inteligentní člověk, co se vědomě rozhodl se zbláznit, aby zapadl.

Vlastně je to normální, ale takhle zblízka jsem to ještě nikdy neviděl.

O Freudovi jste slyšel, že. To byl ten chlap, co vymyslel mimo jiné Oidipův komplex. Blábol o tom, že malí chlapečkové chtěj zabít tátu a píchat vlastní mámu.

Víte jaká je historie tohohle blábolu?

Pan Freud pracoval s duševně nemocnými pacienty a časem získal podezření, že spousta z nich byla doma sexuálně zneužívána, často incestně. Bylo to v opresivní Vídni, kde na veřejnosti byla sexualita velice potlačená a o to více se drala na povrch všude kde mohla. Film Doširoka otevřené oči je přesně o téhle době, sice to přenesli do USA devadesátých let, ale nedokázali změnit podstatu.

No a v téhle opresivní Vídni na Freuda s jeho objevem, že spousta vídeňáků zneužívá své potomky působila jak uprdnutí u stolu na návštěvě u císaře. Nikdo se o tom samozřejmě nechtěl ani bavit a Freud byl sám, jaksi mimo normální společnost. Tehdy byla doba salónů. Chápete, nezvali ho lidi, co svý děti doopravdy píchali, nezvali ho bejvalý píchaný děti. Nezvaly ho matky, co podezřívali manžely atd. Pro Freuda to byla cesta pouští.

Navíc byl náboženstvím člověk bažící po "úspěchu, uznání, poctách, pozlátku a obdivu".

Zabralo mu to taky asi tak 5 let a co se nestalo, najednou sám sebe přesvědčil, že to je vlastně naopak a že to děti chtěj prcat svý rodiče. Nebyl tehdy moc inoativní, tak dcerušky podle něj chtěly píchat tatínky a synáčkové maminky. Víc ho nenapadlo. - No i tak to byl nápad. To to padlo Vídeňákům do noty. Jsou děti, co si to chtěj s nima rozdat a oni jen někdy podlehnou. Hned celá Vídeň pookřála a Freud byl najedou miláček všech a jeho věhlas se rozšíril rychle po celém světě. Každej si chtěl poslechnout, jak je chce potomstvo ojet.

Takové detajly, jakože to jsou rodiče, co maj tělo plný hormonů a ne malý děti, tím si nikdo nad víděňským dortíkem nechtěl komplikovat život. No jak to dopadlo? Jeho teorie č.2 je pořád součástí popkultury, když už je psychovědci dali tiše k ledu.

No a protože realita zůstane realitou i když ji popíráme, tak dohnala i Freuda. Jeho láska ke kokainu byla diskrétní, ale hluboká a vytrvalá.

Jeho teorie byly slepá ulička, ale nadělal si prachy, ušlapal cestičku svejm potomkům, co se dost dobře upíchly a kdyby nikdy nebyl, tak by jiní doktoři, méně chtiví peněz a slávy, třeba nějak pomohli všem těm chudákům, které v podstatě zneužil pro svoji slávičku.

......

V šedesátejch letech pak dělali v USA pokusy, kde dali plnou třídu figurantů a jen jeden testovanej, kterej si ovšem myslel, že ostatní jsou tam jako on.

Celá posluchárna pak měla odpovídat na zcela jednoduché otázky jako co je tohle? - Tužka. No a pak přišel pokus, kdy se tázající zeptal na barvu všichni figuranti začali říkat bílé černá a obráceně.

Test byl totiž o tom, kolik lidí bude schopno začít tvrdit evidentní pitomost, aby se přizpůsobili skupině. Byla jich totální většina. - Samozřejmě, že pak vypadali jak ubožáci, ochotní prohlásit jakoukoliv idiocii, jen aby zapadli. Sem tam někdo odolal a i ti pak vyprávěli, že ani jim to nebylo příjemné, ale věřili dost svýmu rozumu a taky jim nikdo nedržel pistoli u hlavy.

------------

Diskutovat s Drahošovými voliči... já bych se s nima i rád bavil, ale oni jsou prostě hloupí a nevzdělaní (byť se jejich sranda-VŠ diplomy). Když se budu bavit s Kalouskem, tak budu vědět, že lže jak může, budu pohrdat jeho charakterem, ale budu obdivovat jeho hbitost a schopnost překrucovat, protože na to je génius.

Ale ty nuly, kterejm musíte v každý větě dělat tři vsuvky, aby vůbec chápali o čem mluvíte (že by souhlasili, to ani nečekáte), teď vidíte logický chyby, které dělají na každém kroku, jsou sebejistý, protože jejich okolí omílá to samý, tak si myslej, že maj pravdu, protože to uměj odpapouškovat. Na větu - tak si najděte protichůdý názory na netu a nějak si to sami roztřiďte sami - vám odpovídají, že nemůžete věřit všemu z netu -jakobyste jim to snad tvrdil.

Po pěti minutách debaty jste buď rozlobenej nebo vyšťavenej a cejtíte se jak asistent v inkluzivní škole, co se musí povzbudivě radovat, že mentál konečně nacpal žlutou kostičku do žlutý čtvercový dírky i když máte chuť mu tou krabicí rozmlátit hlavu, říct ostatním dětem, ať se učej, nebo skončej stejně a rodičům, že to fakt nešlo a ať si zkusej udělat nový dítě a radši při tom nechlastat a vyměnit partnera by byl taky dobrej nápad.

Jaké Zemanovy vulgarismy jste se cítil povinen obhajovat a proč? Jestli nějaká kurva mrdá sjetá a těhotná v muzeu, tak je to kurva a přesně tak se o ní má hovořit.

Jestli se její "umělecká" skupina jmenuje Kundí nepokoje, tak nevím, proč bych nemohl citovat z jejích textu o kundách. Já jsem to každému ochotně vygoogloval a rodičů malých dětí se ptal, jestli k tomuhle hodlají vychovávat své děti a vydávat to za hrdinky a všichni sklapli.

Zemanovi stačila jedna úderná věta, aby zboural léta budovanou stavbu. Jedna věta. Že vám nedošlo proč to udělal je váš nedostatek bystrosti, ne nějaká jeho vada. Mohl jste taky vygooglovat Karlovu štětku Vopěnkovou a zas jim strčit až pod nos fotky jak vylizuje na podiu cizí vagínu. Pak fotky s Karlem a pak fotky Karla s manželkou. - A hned Zeman vypadá jak nudný neviňátko.

--------------

Bohužel, nevím, co říkal o dalajlámovi, ale osobně k tomu šaškovi cejtim jen pohrdání. Ať se dědek vrátí do Tibetu a učí tibeťany si zvykat na číňany, když nám radí, ať si zvykáme na muslimský atentáty. Celej život žije za peníze CIA a spolu s Mandelou a Havlem jim dělal maskota. On proti Číně, Havel proti komunismu a Mandela proti bílejm. Mandela mi je vlastně nejsympatičtější, protože když válka v Iráku, tak protestoval - sice ho odstřihli od médií, takže to bylo k hovnu, ale aspoň jim netleskal.

I Havel se při tom svým válečnickým projevu aspoň styděl a uhejbal pohledem. Dalajlíma vypadá, že si to odmele, jak mu to daj, a stejně v duchu už myslí, jak si dá pak dortíka. Ocas.

--------------------

Jestli pochybujete, jestli byl knížepán hrozba, tak si přečtěte dějiny. S němčourama bojujeme o přežití už tisíc let. Rujána poněmčená, polabští slované poněmčení, Lužice poněmčená, Slezko poněmčeno až do konce války. Baltští slované vyhlazení. O době po Bílé Hoře, R-U, nacismu, rozbití Československa a Jugoslávie ani nemluvě.

A jestli se vám nechce něco číst, tak ani nic nepište, budete to mít ještě míň práce.

-----------------

Jestli si myslíte, že nebudete chodit kanálama, tak vás to stejně nemine. Co si sakra myslíte, že budete dělat, až to tu bude vypadat jako Molenbeeku, St. Denis, Marseille, Strasburgu nebo Malmo? Že jako budete mít pokoj? Nebudete. Francouzi dělaj přesně to co vy a taky ho nemaj.

Pamatujte si, zbabělost přináší jen pohrdání a další útoky.

Jak vás došikanovali k volbě Drahoše, tak vás došikanují k přestoupení na islám. Nakonec se budete snažit zvedat zadek správně k nebi, mlátit vlastní ženu, aby byla správně zahalená, mlátit vlastní děti, aby správně respektovali proroka a budete podřezávat nevěřící, když vám to imám nakáže.

Kapitulujete na své lidství a dva tisíce let evropské civilizace. - Abyste zapadl a byl správně primitivní mezi primitivy zamrzlými v raném středověku. Bravo.

Vedle toho je všechno ostatní vedlejší.

Ale asi ne pro vás. A až se obrátíte na islám tak pak si začnete rozbíjet hlavy s jinými muslimy o správnou verzi islámu - protože ta nenávist, kterou každý muslim cítí vůči svým tyranským rodičům někde musí ven a jak se vybít líp než válčením.

Jo a až bude občanská válka, tak se někam schovejte. Za válek se třílí i za defétismus.

..............

Jo a Drahoš mi svým držením těla připomíná Dubčeka. Taky slušný člověk, taky zvolený jako alternativa k vůdci, jehož se chce nomenklatura a velký bratr zbavit, taky totálně neschopnej hadr - a stálo nás to dvacet let okupace, protože byl příliš idiotskej na to, aby předvídal, co se chystá a nějak přemanipuloval Brežněva a jeho kliku.

Dubčeka bych chtěl za souseda v baráku i na zahradě, ale byla to nula nulácká a za 68 vy zasloužil provaz. Drahoš s Eurosajuzem nepochodí líp jen tentkrát nejde o dvacet let ale o věčnost.

Byl to trouba, jehož zločinem bylo, že se cpal to politiky, když na to neměl a s Drahošem to je to samé. Jen jde dneska o víc.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale logicky, bezchybné !

Zatím bez slepic

Slušný člověk, který se nechává podporovat v kampani Topolánkem a Horáčkem alias Sázkařem. To, co si nakonec o Topolánkovi a Horáčkovi mysleli lidi se projevilo ve volbě. Topol naprosto propadl a Horáčkovi zamrzl úsměv na tváři i když se snaží dělat, že je nad věcí ale je mu to prd platný, ten úsměv není pravý je to úsměv podvedeného hráče. No bodejť by ne, když prohlašoval, že chce vyhrát již v prvním kole, narval do této akce 30miliónů a vše je v hajzlu.

Zatím bez slepic

Slušný člověk, který se nechává podporovat v kampani Topolánkem a Horáčkem alias Sázkařem. To, co si nakonec o Topolánkovi a Horáčkovi mysleli lidi se projevilo ve volbě. Topol naprosto propadl a Horáčkovi zamrzl úsměv na tváři i když se snaží dělat, že je nad věcí ale je mu to prd platný, ten úsměv není pravý je to úsměv podvedeného hráče. No bodejť by ne, když prohlašoval, že chce vyhrát již v prvním kole, narval do této akce 30miliónů a vše je v hajzlu.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten kdo si mysli ze je chytry bohuzel muze byt je postizeny jinym smerem

nedavno jsem si cetl casopis menzy, ale bylo to jako cist casopis imbecilu, porad jen ja,ja,ja jsem lepsi nez ostatni, proste retardace socialni oblasti, ale prevaha mechanicke logiky

jedine co rozdal panbuh vsem stejne (spravedlive) je chytrost
kazdy si mysli ze je dost chytry a vetsinou chytrejsi nez ostatni - na nedostatek chytrosti si nikdo nestezuje na rozdil od nedostaku krasy, penez atd.

Zatím bez slepic

Menza - Osobně jim neříkám chytří, ale přechytralí.

Ona totiž hodnocení inteligence zas není až tak rozpracované a spoustu důležitých věcí nezahrnuje, protože o nich soudruzi američtí vědci neměli ani páru a ani je nenapadlo, na ně vymýšlet testy.

Co je v testech inteligence?

Tady máte nakreslených 5 čtverečků, jakej bude 6, který z těhle 10 slov nepatří do téhle skupiny, doplňte číselnou řadu atd.

To hodnotí jen drobnej výsek. Samozřejmě, že to něco ukazuje, když máte v autě dvanáctiválec, tak karosérie asi nebude z bakelitu, ale to už jen předpokládáte. - No a podezřívám, že menzisti jsou většinou dvanáctiválce s poddimenzovanou převodovkou, dřevěnou karosérií, plastovými kadranovými hřídely, ručníma baterkama místo světlometů, turbodmychadlem vstřikujícím směs místo do motoru do výfuku atd. (Ideální na akademickou dráhu)

Vůbec v těch testech nejsou věci jako jak prokouknout lež a jak si vůbec uvědomit, že máme něco podezřívat, jak se prodrat na pozici alfasamice i když jsem plochá ošklivka, jak to udělat, abych svedl a ojel holku, co právě vešla s přítelem do baru a to tak, aby mě za to oba měli rádi. Jak se udělat sympatickej mezi fanoušky Sparty i Baníku, řezníky i vegetariány atd.

Na tohle přeci testy nejsou a ó jak důležité to je.

Navíc se věc komplikuje tím, že i úplně hloupí lidi, hloupí podle všeobecného mínění, jejich vlastního názoru i vašeho pozorování, zcela samostatně vysloví nějakej přesnej postřeh.

Psychiatři maj historky o zcela výjimečných racionálních výkonech pacientů (překonávajících v ten moment personál), kteří se pak zase vrátí do svého normálního stavu dvouletého děcka a zase se věnují svým loužím a peříčkům.

Kdy umíte například vyjmenovat všechny české presidenty, tak vidíte, jestli tam někdo nějaké zapomněl nebo ne. Když jich umíte jen část, ale víte o tom, tak to vlastně nijak nevadí. V běžným životě to nepotřebujete a dohledat se to dá snadno.

Nejhorší je, když jich znáte jen půlku, ale jste přesvědčen, že je znáte všechny a co víc, jste dokonce naučen nějaké vysvětlení, že je nějaká skupina placená z Ruska, Koree, Islandu, USA či Izraele, která si nějaké presidenty přidává, ale je to všechno lež.

Proto tak věžím na přímou demokracii a referenda, protože blbost jedněch a vyvazuje stejná blbost druhých na druhou stranu a nakonec se to vynuluje a proto všichni Dienstbieři světa jsou proti.

Dá se to bohužel ovlivnit vynaložením masivní propagandy o pár procent a když to je půl napůl, tak těch pár procent může dělat rozdíl.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

pohledu vynikající a výstižný článek, a protože se zde za kvalitní vyjádření udělují slepice, byla by jich v tomto případě celá řada. Drahoše ani za nic, jen když budu chtít spáchat pomalou sebevraždu!!

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podepisuji, až na Dubčeka, nikdy neměl být vrcholným politikem, příliš velké srdce je tvrdosti v rozhodování na překážku.

Zatím bez slepic

Teď jsem Vám nerozuměl, vždyť píšete to samé ohledně Dubčeka jako Čmoud. Dubčeka by chtěl jen za souseda, hodný a nezlobivý. To co napsal Čmoud je vše absolutně pravdivé, Dubček měl informace a musel velice dobře vědět, že Rus bude muset zasáhnout, nebo se jim to sesype na hlavu. Vzpomínám na dny před okupací, neustále se přidávalo na síle reforem a nesmírně se tlačilo na pilu a tak to dopadlo jak to dopadlo a možná, že už to ani nešlo zastavit a kdoví, zda o tom co se stane nebyl nakonec i ten Dubček nějak informován. Taky to byl nakonec on, kdo podepsal pendrekový zákon. Tvrdý a zásadový člověk by se nepodvolil a raději by šel od válu. A, že to šlo nám ukázal pan doktor František Kriegel. Jinak jednou ustoupíte a budete ustupovat neustále.
A když už jsem sem zde, tak jen jednu radu. Vědom si toho, že s blbcem nemá cenu vést diskusi déle než dvě minuty, tak jí radši nevedu. Proto tam kde vím, že je nadměrný výskyt takových jedinců volím ve svém vyjádření jako oni, ale když přijdu k urně volím Zemana. Nebo snad je rozumné a nebo dokonce správné odpověďet na dotaz tchýně, zda někdy alespoň ve flirtu zahnete své manželce, její dceři?
Volím Zemana a ač mi v mnoha věcech nesedí, tak proti Drahošovi je to takový Kriegl proti Dubčekovi. Prosím nebrat zcela za slovo. Takže to co napsal Čmoud už nemá ani cenu dále rozvádět. Je to výstižné a skvěle napsané . Klidně si to dám do obálky a budu to všem těm, kteří se nechali zmanipulovat ukazovat až budou skučet.

Zatím bez slepic

In reply to by Ivo (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl zřejmě (dojem) hodný člověk. Nedokázal řešit konflikty, do kterých ho doba vedla. Natož, aby jim dokázal účinně předejít. Kriegel byl zásadový člověk s pevnou páteří, ale to nic neřešilo.

Ten, kdo byl na výši problému a hasil, byl Svoboda.

Zatím bez slepic

In reply to by Ivo (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, já bych byl třeba s hodnocením lidí v podobných situacích opatrnější. Myslím ve věci osobní statečnosti. Popravdě, mám takovou zásadu, že kdo nebyl vystaven podobným situacím a neobstál, nemá právo odsuzovat. Minimálně projevil dost odvahy k tomu, aby se odmítl vrátit právě bez Kriegla... Opravdu bych nechtěl být v podobných situacích jako Dubček, Beneš... Ale ani ten Hácha, či Eliáš... Vědět, že mohu svým rozhodnutím odsoudit na smrt bezpočet vlastních lidí - a přitom zbytečně... Je asi rozdíl být statečný, když rozhoduji o sobě. A být statečný, když mám odpovědnost za národ (a vím, že na nás naši demokratičtí přátelé na "západě", kam přece od nepaměti patříme, kašlou a nechají vykrvácet, aby nemuseli krvácet sami. Tohle jsou skutečně těžké momenty a bylo by to na dlouhou debatu. Podle mě to Zeman skutečně trochu přepískl. A úplně zbytečně. Je fakt, že opravdový vůdce v krizových momentech asi musí prokazovat přeci jen i jisté prvky psychopata... Ne že bych si přál - či komukoliv jinému - být hrdou obětí za sebevědomí národa. Prostě, s tím siláctvím je třeba nakládat uvážlivěji. Ale zase to nepřehánět. Snad si rozumíme.

Zatím bez slepic

Rozumím a v tom je právě smysl volby pro určitou dobu. To, že dnes víme, že svět je v pohybu a, že doba nadcházející nebude jednoduchá je velice důležité nevolit "slušného člověka". Slušný člověk jinak v překladu tak trochu posera , nestojící si za svým slovem a nosící falešné brýle není pro mě zárukou, že rozhodne dobře. Víte vůdce a alfa samec, který je pro chod rodiny a společnosti nesmírně důležitý se projevuje zcela jinak . Z těch několika jmenovaných politiků to měl zajisté nejtěžší Hácha. Všichni ostatní se situací mohli něco málo udělat. Dubček mohl odejít a nepodepisovat okupační zákony a Beneš mohl volit obranu i bez spojenců. To by mu nakonec nikdo nevyčítal. Bránili se i menší státy a nakonec to přežily. No a právě o to jde. Dnes všichni Drahošové kvičí jak by jsme dopadli bez EU a NATO. To, že NATO bombardovalo Srbsko bez mandátu Rady bezpečnosti je šílené. Jen tak mimochodem pan Drahoš na odpověď co tomu říká, tak jen brebentil v tom smyslu, že válka je hrozná a smrt každého člověka je smutná. Ale to je málo, to je odpověď zbabělce a posery. Správná odpověď by měla znít" Bez souhlasu Rady bezpečnosti je to zločin a lidé kteří se o takové chování zasloužili a jehož následkem byla smrt 2000 občanů Srbska a nesmírné hospodářské škody, kdy byly bombardovány mosty uprostřed měst, vlaky na cestě a dokonce s bombami obsahující ochuzený uran by měli být postaveni před Hágský tribunál a potrestáni . Jasně a stručně. Pak by dostal i můj hlas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Autor má, podle mé zkušenosti, alespoň dvakrát částečnou pravdu:
1. Přiznat hlasitě mimo rodinu "budu volit Zemana" vede k ostrakizaci a odchodu do jisté formy disentu. Aklespoň v mojí "bublině" jistě.
Naštěstí máme ještě pořád tajné volby. Jak dlouho vydrží, to netuším, ale snad mě přežijí.
2. Zeman se opravdu mnohdy chová jako hovado, třeba s tím jeho člunem na rybníku, to jsem fakt nepochopil.
To ale nic nemění na tom, že v porovnání s Drahošem je přece jen volitelný, je důvodem (v současné situaci a za předpokládaného vývoje) jít k volbám. Třeba ten další pětiletý mandát přežije.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak se aspoň v příštích volbách nebude soutěžit kdo je lepší neZeman jako v těchhle volbách...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Perfektní příspěvky Targus,Maneca a Čmoud to nemá chybu.
Už to je alarmující,jak mění Drahoš své postoje,kdo se s ním paktuje,kdo ho obklopuje.
Klidně napíši,Zeman má zdravou hlavu,ale nemocné nohy.Drahoš má nemocnou hlavu,ale zdravé nohy.
Gogot,není to podobné s tím Zemanovým člunem,jako s tím Putinovým rybařením,jen mediální faleš,když víme,jak se o Zemana horlivé média starají.Naprosto stejná situace,jak u předešlých voleb,teď je Drahoš veleben,těmi nejhoršími podrazáky,co nesmíme dopustit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby se prezidentský úřad vykonával nohama, tak si vybíráme z kandidátů jako Rosický a Neumanová a náš nejlepší president by byl Zátopek.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, zrovna ten Rosický by takové nožní prezidentování posledních pár let také moc nedával...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"A dalších pět let kanálama už chodit nehodlám. "

Kadlas sice čeká odpověď ve stlylu "Mažnák zabraní migraci", "Losna nic neovlivní a spojí společnost" a jiné podobné naivní představy.

Co vidím já v budoucnosti a co vidím v článku co Kadlas napsal? Jeslti je Losna lepší než Mažňák, ne u mě o tom článek není. Kdo je sprostější a kdo prý není, není o tom kdo lže či mluví pravdu.
Nejlépe to z Kadlasova článku ukazuje ta věta co jsem vypíchl. Ukazuje porobu, zlomení a článek potřebu morálně odůvodnit, že jsem volil protože tchýně, protože práce. Nechci tím říci, že když vám někdo dá k pistoli k hlavě, že neřeknete cokoliv co si někdo bude přát, v této situaci budou v populaci jenom jednotlivci co "vydrží" viz i mučení ve středověku, ale v době, kdy je institut tajné volby, zavedený právě pro tyto situace a přesto tlak okolí člověka zlomí, aby jednal jinak než by vlastně chtěl to ukazuje co vidím já v budoucnosti, když vyhraje Losna nebo Mažňák.
Losna představuje, porobu, zlomění, že už v mysli sami obhajujeme porobitele; kdežto Mažňák, že nám někdo drží u hlavy pistoli, že musíme říkat veřejně něco jiného.

Pro mě tedy, když vyhraje Losna znamená, že dobrovolně jsme přijali porobu a budeme budovat totalitní společnost, kde nakonec všichni stratíme občanská práva. Ne, že by to za Mažňáka nehrozilo, ale u Losny toto předávají lidí dobrovolně, ala Stokholmský sydrom, vězeňský experiment apod. ukázkové sociální popisy/experimenty...

Článek mě vlastně přesvědčil, že musím jít k volbě a toho Mažňáka v tajném hlasování zvolit, abych pak nemusel chgodit kanálama. Jinak řečeno, kanálama musí chodit ten, kdo volí toho kdo nechce a ne jak píše Kadlas, protože volí koho chce...

Zatím bez slepic

Poslední věta trochu "zmätená". Kanál je pro ty co volí navzdor svému svědomí/názoru, protože okolí je zlomilo. Pro ty co volí podle sebe i když chybují, tak ti můžou chodit hrdě.

Zatím bez slepic

pouze ulítla interpunkce, proto se to stává lehce nesrozumitelným. Jinak dobrý.

Zatím bez slepic

Také mi to přišlo spíš jako příspěvek na téma článku o stádním chování. Považuji za strašné volit někoho, koho volit nechci, jenom abych měl klid od příbuzenstva a lidí. V době, kdy je volba stále ještě tajná. V době, kdy člověka nemá nikdo právo říkat "koho volil". A i kdybych měl nakonec lhát a říkat "Hodil jsem to petrželi", ač jsem upřednostnil květák, je to furt menší zlo než hodit to někomu, komu to házet nechci. To už si teda větší respekt zaslouží upřímní příznivci petržele. Nebo ti, co zeleninu obecně ignorují. Tohle mi u toho článku vážně hlava nebere.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Manželka neuhne, volí opět Horáčka.

Zatím bez slepic

:-D Bravo!!! Jinak celá diskuse je skvělá. Já volím Miloše, přestože mám také pár výhrad.
Ovšem, Vaší paní se hluboce kořím. :-)
(Pokud by jí chyběl volební lístek pana Horáčka - rád poskytnu. Mám ho od minula). :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chtěl jsem něco napsat, ale už to za mne udělal D-FENS: http://dfens-cz.com/volit-sobecky/
Uvědomit si to, pomáhá nenechat se zlomit ...

Zatím bez slepic

Ten odkazovaný článek je jen dost hloupá agitka Svobodných a neoliberálního konceptu. Vzhledem k prezidentským volbám irelevantní.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

No vidíte, a já tam vyčetl, že svobodní mají u autora už utrum. Zvláštní agitka...
Tezi 1 lze aplikovat omezeně, druhou vůbec a třetí platí univerzálně.
Já si z toho mj. vzal, nenechávat se vmanipulovávat do něčích scénářů, ale volit tak , abych já sám s tím byl komfortní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdysi jsem se měl možnost bavit jedním psychologem a ten se mě zeptal, které tři věci jsou pro mě nejcennější. A já mu tam bez přemýšlení vypálil: rodina, přátelé a vlast. A jemu spadla čelist. Chvíli mě pozoroval a když mu došlo, že to myslím vážně, řekl mi: „Víte, já tuhle práci dělám již docela dlouho, ale takto a tímto způsobem mi ještě nikdo neodpověděl“. Přiznám se, že nevím, co jsem mu na to tehdy odpověděl, ale asi jsem řekl něco ve smyslu, že to tak mám zkrátka nastavené. U nás v rodině se o tom nikdy nijak neuvažovalo. Ostatně jeden můj předek byl československý legionář a druhý voják rudé armády. Oba dva si prošli peklem války, každý té své a dost je to poznamenalo, protože o ní nikdy nemluvili. Nemyslím si ale, že by se za podobných okolností zachovali jinak.

Vím, že jsem mírně „off topic“, ale musím to tak napsat, protože to přímo souvisí s tím, co se chci pokusit sdělit. Nemohu říci, že MZ je vlastenec, protože to nevím. Existují indicie, které tomu nasvědčují a fakt je, že navenek takto (přinejmenším částečně) vystupuje a jeho projevy, přece jen dávají jistou váhu našemu postavení na mezinárodní scéně. To postavení je jistě marginální, ale jeho přístup, je stále přístupem, který je znám a který určitým způsobem vyjadřuje mínění nezanedbatelné části obyvatelstva. Málokdo chce buzerační regulace, málokdo chce, aby mu evropská komise koukala až do obýváku a rozhodně drtivá většina nechce, aby jim na zahradě parkovaly tisíce nepřizpůsobivých individuí z kultury, která je té naši na hony vzdálená. Informace z internetu jsou dostatečně dostupné, aby si každý zjistil, jak vypadají některá evropská města, nebo třeba to, že každá druhá švédská žena čelí za život minimálně jednomu pokusu o znásilnění od člověka s migračním pozadím.
Tak nějak zemitě řečeno, Evropa je v prdeli. A já, a rozhodně nejsem sám, kdo to takto cítí, opravu nechci, aby města u nás vypadala jako Marseille, Malmö, Paříž a mnohá další. Nechci zde události z Nice, Berlína, z Kolína nad Rýnem ani z letiště Zaventem. A chci prezidenta, který toto také nechce. A to rozhodně není „vítač“ Drahoš alias „Sobotka 2.0“.
Bohužel se obávám, že to, co jsem napsal je i u nás nevyhnutelné. Naše země pravděpodobně bude zaplavena cizím elementem, budou vznikat vyloučené lokality, šaria hlídky a další podobné radosti a starosti. Miloš Zeman má možná šanci to alespoň o něco oddálit. Ten „ akademický rozumbrada“ tuto naději ani nenabízí. Fakt, že při své volební kampani měl tu neobyčejnou drzost napsat si na volební plakát jakýsi blábol o rodině a vlasti je plivancem to tváře celého tohoto národa a všem, kteří tuto zemi za svou vlast považují, jeho příznivce nevyjímaje.

Soudit, co přinese vítězství Drahoše (bohužel velmi pravděpodobné, až jisté) za dva roky, je mírně řečeno úsměvné, protože než bude přijato krachující euro, než se rozjede jeho podpora různých eurobuzeračních projektů, neziskovek a importu cizích islamistů nějakou dobu potrvá. Stejně tak bude nějakou dobu trvat jejich zabydlení a z toho plynoucí nárůst sebevědomí.
Jde-li o mně, mohu se jen modlit, abych měl dost sil a odvahy zachovat se jako ti, z jejichž rodu jsem vzešel a dokázat se bez bázně a se vší rozhodností postavit zlu, které nás čeká.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky, naprosto vás chápu a je to bohužel důsledek rozdělení společnosti, které se mi velmi nelíbí. Nejsme v tom sami, vím, že např. v USA to vypadá stejně, máte tam vesnice či městečka republikánská či demokratická, kde volit něco jiného znamená totální společenskou dehonestaci. Bylo mi to vyprávěno místními, kteří se přímo bojí volit dle svých preferencí…
Co mne fascinuje je ta agresivita, která absolutně neodpovídá důležitosti prezidentské funkce u nás. Pokud bychom stejně postupovali při parlamentních volbách, tak se tu nejspíše pozabíjíme, ale paradoxně, tam mi to nepřišlo tak vyhrocené.
Za sebe můžu říct, že si nemyslím, že by se svět zbořil, ať vyhraje ten či onen, protože prezident u nás sice může zaujímat stanoviska či postoje, ale to je tak vše. Maximálně může dávat x důrazných varování. Viz Klaus a jeho marný boj s Lisabonskou smlouvou (jak jsem mu fandil!).
Pokud vyhraje Losna, očekávám, že bych se snad mohl dočkat prezidenta, který nebude poučovat celý svět (jak jeho 3 předchůdci), ale v projevech bude skromností tak nějak odpovídat významu naší vlasti - prostě bude “mluvit, když bude tázán”:-) Také doufám, že to trošku uklidní to rozštěpení veřejnosti, snad bude umět lépe spojovat. To špatné - pokud by skutečně nastala pro ČR osudová situace, kde by záleželo na prezidentovi a byla nad jeho schopnosti, že by mohl podlehnout tlakům pro ČR nepříznivým.
Pokud vyhraje Mažňák, tak negativa raději neodhaduji. Vzhledem k tomu, že se změní v neřízenou střelu, je na něco takového moje fantazie příliš malá, o čemž mne několikrát přesvědčil. Pozitiva - sednu si, dám ruce za hlavu a budu se bavit jeho úlety a tím, jak se do sebe dva věrozvěstové dřív či později pustí a jejich obdivovatelé budou zděšeně přemýšlet, ke kterému dubisku se nyní přivinout:-)

Zatím bez slepic

“mluvit, když bude tázán”:-)

Nemějte péči, tázán nebude. Nikdy. Lépe řečeno tázán nebude v případě, že by jeho odpověď měla znít jinak, než chce mainstream. Ředitel 17. spolkové republikyy nemá takové pravomoce.

Zatím bez slepic

Inu, nejlepší prezident je nejspíš ten, který chce být menší a ještě menší, až bude nejmenší na celém světě. Předvedl jste báječný argument lokajské povahy, pavte! "Jsme početně malí, patříme tedy na chvost, chci tedy prezidenta, který se podle toho bude chovat." Podruhé bravo.

Zatím bez slepic

Hezky mne citujete, to jsem sice nikdy neřekl, ale budiž. Opravdu vám závidím ten optimismus, s jakým se domníváte, že prezidenta ČR ve světě někdo zná. Klaus a Zeman jsou ve světě víceméně neznámí (myslím mezi normálními lidmi, co mezi politiky, to nevím), pokud o nich někdo něco ví, tak že jeden ukradl pero a druhý je takový legrační ožrala (a je jedno, zda je to pravda…). Jedině v Rusku věděli o Zemanovi, respektive, věděli, že je na ruské straně (že by hltali jeho projevy, to tedy ne). Jediný Havel byl ve světě opravdu známý a ačkoliv jsem se několikrát pokoušel vysvětlit, proč u nás moc populární není, nikdo to nechápal. Možná bychom měli zvolit Jágra:-) Lepší než ti dva bude určitě:-)

Zatím bez slepic