Vidlácká stéla věrných - doplněno

Autor

Přátelé...

Vidlákovy kydy vyrostly, přibylo jim čtenářů, přibylo jim diskutérů, všimlo si jich víc elfíků a jiných kazisvětů a jak se vyjádřil Alef Nula, bývalo tu čistěji. Prostě se mi na dvorek nakvartýrovalo tolik lidí, že jedny vidle už si s tím neporadí. Zároveň jsem jako správný vesnický vidlák omezený prostorem, píšu zadarmo a i když mám obětavé čtenáře, na nový redakční systém jsem si  bohužel zatím nevydělal. Proto musím veškeré změny zabudovat do současné podoby blogu. To víte, žádná ruská tajná služba se mě nechce ujmout a poslat mi nějaký mrzký milion, aby se ze mě stal profesionální revolucionář se slušným propagandistickým vybavením. 

Když už mluvíme o té diktatuře... když jsme s Masterem promýšleli, jak zdejší diskusi uklidit, abychom se při tom nepopíchali navzájem, přišli jsme na řešení, které vlastně krásně zobrazí, jak si Vidlák představuje svojí autoritativní vládu nad touto zemičkou... Samozřejmě jedině z vůle lidu  a zcela po Čapkovsku... poroučím co chci, ale poroučím, protože vy chcete. Když budu naštvaný, bude to Vidlatura, když budu v pohodě, bude to Vidlacie. 

Takže... 

Tímto uplatňuji svoji dávno vyjevenou, svrchovanou a nikým neomezovanou vůli nad tímto dvorečkem. Hranice nezavírám. Každý má právo přijít i odejít dle libosti. Každý má právo si do diskuse psát co chce a o čem chce. Nikdo tu nemá pravdu. Jen názor.

Chápu, že pro život je potřeba potrava a vím, že když se jí, tak se musí také vyměšovat. Chápu, že život je obojí. Nejen moudrost a velikost ducha, ale také sem tam nějaké lejno. Nejsem žádný spasitel a tak prostě vezměte na vědomí, že sem tam u mě šlápnete do hovna.  Hnůj se u nás kydá, ale výsledkem není chirurgická čistota, jen méně špíny. A jak se jedna uklidí, objeví se zase další. Takhle to bude pořád. 

Jakožto autoritativní majitel svého blogu chci říci, že jsem sice musel psát ze všech nejvíc a musel jsem se nutit, i když se mi nechtělo, ale přes to všechno jsem se do současného postavení Kydů jakožto slušně známého blogu nedostal sám. Už je to skoro pět let, co jsem toto zviřátko přivedl na svět, krmil jsem ho, podestýlal jsem mu, uklízel jsem ho a ono vyrostlo.  Po celou dobu jsem byl obklopen několika lidmi, kteří spolu se mnou z  Kydů udělali to, co z nich je. Nebýt jejich povzbuzování, jejich nadhledu a znalostí v diskusi, Kydy by už dávno nebyly. Každý rok jsem byl kousek od rozhodnutí všeho nechat. Vždycky přišel nějaký mail nebo diskuzní příspěvěk, díky kterému jsem si to rozmyslel. 

Byli se mnou od začátku, povzbuzovali mě, když jsem nemohl, dodávali mi dobrou náladu, nikdy se ode mě neodvrátili, i když pro to leckdy měli důvod, nikdy nedali najevo, že jsem je zklamal, i když jsem to očividně udělal. Nikdy nereptali, že jsem je táhl tou nejnemožnější cestou a zůstali se mnou, i když jsme se občas museli po vlastních stopách vracet. Ale nikdy mi automaticky nepřikyvovali, klidně mi rozkopávali bábovičky, ale nekopali do mě. 

Targus, Maneca, Asfalťák, Admirál, Godot, Gerd, Ládik, Laco a další. 

Přátelé moji nejvěrnější. Ještě stále jsme tuhle republiku neobsadili, ještě stále není zájem o služby nás starých hloupých a ošklivých. Ani Putin mi zatím nechce nabídnout stálý příjem. Proto vám mohu dát jen jediné, co tady na Kydech mámv -  nesebratelný nick. Pokud o to budete stát, napište mi mail a já váš nick vytesám do stély. Budete se moci přihlásit, váš nick vám automaticky naskočí a nikdo jiný už ho už nikdy nebude moci v diskusi použít. Bude váš i když už mezi námi nebudete. Dokud budou existovat Kydy, bude to jméno vaše a jenom vaše. Dokud budou Kydy, bude vaše jméno zapsáno v seznamu zakladatelů.  

Netýká se to jen zde zmíněných jmen. V příštích dnech a týdnech budu v diskusi oslovovat i další věrné diskutéry, kteří Kydy objevili později, přidali se  a zůstali věrně po mém boku, demonstrativně neodcházeli a vydrželi i moje chyby, nedostatky a špatné stránky. Pokud o to budou stát, vytesám jejich jméno na kydy kydův do nového obelisku, který jsme dnes vztyčili.  Za vaši věrnost. Všechny vás postupně oslovím.  Mezi oslovenými rozhodně bude Petr W., pithart, zemědělec, Občan, prpost, Franta, Martin V., Puck, PivoJ, Havran, Mandaladan, Alena Z, Jan z Helvajzu a další. 

Zároveň chci dnes udělat výjimku, která se už nebude opakovat. Hledám dva nebo tři dobrovolníky. Někoho, kdo na Kydy chodí celý den, kdo je tu pečený vařený a třeba ani moc nekomentuje, ale zná všechny zdejší diskutéry. Potřebuju někoho, kdo si se mnou vezme vidle a bude uklízet hnůj. Musíte na to mít čas a musíte být velkorysí, protože jak jsem řekl, výsledkem uklízení není sluneční stát, jen méně špíny. Dám vám oprávnění zjednopísmenovávat zdejší scallopy a jájínky.  Dám vám klíče od svého dvorku. 

Považoval bych za čest, kdyby se vidlí ujali Admirál, Asfalťák a Alef Nula. Ale pokud přátelé nechcete, nemusíte. Každopádně pro příště si budu spoluuklízeče vždy vybírat mezi těmi, kteří budou mít zvěčněné své jméno. 

Jinak zůstane všechno při starém. Každý si může psát do diskuse co chce, kdy chce a jak chce. Každý má právo se vyjádřit a vydám cokoliv, co má úvod stať i závěr. Nikdo se nemusí registrovat, pokud nebude chtít. 

Postupně budu oslovovat i další. Ty co přišli nedávno,  i ty co teprve přijdou. Ty, kteří při diskutování projeví vtip, pohotovost, velkorysost, nadhled, odvahu i trpělivost, těm budu nabízet zvěčnění jejich jména na kydařské stéle. Víc nemám.  

 Kdo přijde, je vítán

 Pokud nebude provokovat a rozesírat, patří k nám bez ohledu na své názory.  

Za věrnost či mimořádný skutek bude mít diskutér jméno vytesané na kydařském vítězném oblouku. Platné dokud budou Kydy existovat. 

Kdo bude mít zvěčněné jméno a zůstane dál věrný tomuto našemu hloučku, ten dostane i klíče od mého dvorku a přidělené vidle. Už to dál nemohu dělat sám.  Když jsem s Kydy začínal, netušil jsem, že jednou tu bude na dvorku tolik lidí.

 

Podepsán Vidlák -  diktátor z nouze našeho světa, apoštol apokalypsy a zvěstovatel nového režimu zvaného Vidlacie (nebo Vidlatura - podle nálady) 

 

Doplněno v 13.00: 

Registrace už probíhají. Může se proto stát, že napíšete komentář, zadáte nick a ono vás to nepustí dál, protože už je zaregistrovaný. Tož se podívejte do mailu, kde byste ode mě měli mít informaci, jak se přihlásit a jaké máte heslo. 

Prosím vás všechny o trpělivost a shovívavost. Nikomu registraci neodmítnu, ale může se stát, že pro přemíru dalších úkolů prostě zapomenu. Není to moje neochota, není to tím, že bych vás registrovat nechtěl, ale normální přepracovanost. Až teď mi došlo, co jsem si na sebe v této první chvíli upletl za bič. Vy co jste mi už napsali a nedostanete ode mě mail nejpozději zítra, prosím drze mi napište znovu. 

Vidlák

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (150 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To zabolelo :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

VIDLACI

Opakuji ,že fujerem se může stát každý kdo přijde s dobrým nápadem a fujerů může být vice nebo taky ne to
pomůžze nám všem.
Domnivám se,že by i ti kteři nebyli jmenováni mohli vytáhnout z kupy sena to stéblo a kupa sena se začne kiklat až se začneme všichni chechtat.
Správné je,aby fungovala i řidici skupina a ti čerti se dopracovali do polohy obrovské čočky na ktero zasviti sluničko a slepičky začnou snášet hezká zlatá vajička.
Po 32 letech zla to nebude snadné,ale aspon se můžeme pobavit ,když už na chleba nebude.Válečnici armády widláků,začiná ns byt dost,ale stále mlo!
Já dala do placu postult č.4 bod PNZ to je požadovat po našich tzv "ZÁwSTUPCICH" rozděleni veřejnoprávni televize a našich koncesionáských poplatkú, tak aby jsme měli z jejich lupu 51% jako obcané voličii a ne že ne ANO.!
Tady se jedná o naše penize a když to nebude chtit ta slabá SPD tak ji neposilime a ta okamůra se bude dále mrcasit jako táborový řečcnik v tom parlamentu zla,který mu nasadi za to nos klauna!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (23 hlasů)

Musim se tady s týmem AA chechtat,je to repete r 89,kdy "cinklisti" nastoupili cestu svého vylupováni a kdo by jim řekl ,,co je čeka za 32 let tak ten holenkové by byl už tehdy synem smrti!
No já se domnivám,že ty slepice zase skočily na špek a virtuálně cinkaji,tentokrát nepřijdou o biliony rozflákaných továren zavezených do šrotu,ale o svůj soukromý majetek a ne ,e ne ANO!!!
NO NI?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Na www.stripkyzesveta.cz tento vzkaz.

Na webu "vidlákovy kydy" je jaksi "nula" ,která si řiká ANNA husita z KSH a hrozně vást tam pomlouvá,prý jste posledni pochroumanaaa kachna a marxista v republice nic neumite jenom pry se chvastat ,jak bylo kdysi,ale nedokážete vůbec nic navrhnout jako nápravu ,aby se kolo dějin začalo konečné točit.
Je to prý sama voda a ani neumite pořadně kydat hnuj jako ona.
Nemohl by jste tam to hnizdo vyčistit a daàt jim tam po marxisticku kapky.Jinak zas budou volit buržzoasii a budeme dostávat na dekel ,jako u nedávných voleb.

Kdo to udělá může tu pak dát odkaz na tu simultánku,zda se to povedlo.Tak co miglanci,rozuměli jste vzkazu?

Průměrný počet slepic: 1.5 (20 hlasů)

Má napsat ,aby se tu objevil mezi nmi pan ADMIN da mailu ,že ANO? Tak to se načekáte pan Vidlák klekne brzo na kolena nikdo mu pomoci nechce a na co se budete vlatně registrovat co?

Jak tedy má on pokračovat dál,sám co?To je boži naděleni ,jojky jojky! Plukovniku Tartusi nechcete aspon vy převzit budouci nyni virtuálni ministerstvo války ,no ja vám pomohu nebot se hlsim jako vaše komisařka obrany nebo taky ne,kdyby jste totiž měl ten neodolatelný knir a tolerantni manželku,tak by jste možná nelitoval.
No pokročilo to a stejně tento vzkaz nedostanete tak se nebojte plukovniku Trampusi,no ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Má napsat ,aby se tu mezi námi objevil výlučně pan ADMIN do tamniho emailu ,že ANO? Tak to se načekáte pan Vidlák klekne brzo na kolena nikdo mu pomoci nechce a na co se budete vlastně registrovat co?

Jak tedy má on pokračovat dál,sám co?To je boži naděleni ,jojky jojky! Plukovniku Tartusi nechcete aspoñ vy převzit budouci nyni virtuálni ministerstvo války ,no ja vám pomohu ,nebot se hlásim jako vaše komisařka obrany nebo taky ne,kdyby jste totiž měl ten neodolatelný knir a tolerantni manželku,tak by jste možná nelitoval.
No pokročilo to a stejně tento vzkaz nedostanete tak se nebojte, plukovniku Trampusi,no ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ano, tohle jsem přesně čekal, že se mi stane... zapomenu někoho jmenovat... Za trest si dnes nedám odpoledne viržinko. Neplačte, sami jste si to zavinili. 

A vy mi hulvathe také napište mail. Abych vám pak mohl poslat registrační heslo. 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

ale nemusí to být vidět. Ne všechna témata mě zajímají a často se stává, že už nemohu přidat nic, co ještě někdo neřekl i za mě. Nicméně mám Vidláka na liště oblíbených položek. Prostě a jasně. Vidláka, Láďu Větvičku a Petra Kubače si přečtu skoro vždycky. Teda pokud nejsem zrovna v hokně a něco mi neuteče. Vlka fakt nemusím. Ostatní blogy jdou mimo mě. Vidlák je tu s námi denně. Na to se můžu spolehnout a dělá to dobře. A různí rozesírači a dobroserové mi jdou na nerv asi stejně, jako všem tady. Takže tahle aktivita je určitě na místě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Margone, ale pokud chcete, napište mi mail a Váš nick vám také zaregistruju. Pokud nechcete, nemusíte, můžeme to třeba udělat až tehdy, když se objeví druhý Margon a začne se to plést. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Můj meil přece máte. Ale OK. Pošlu znovu. Vím, že toho máte asi hodně.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

... můžete dát odkaz na toho P. Kubače, resp. na jeho psaní?
Díky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Petr Kubáč (vesmíroznalec, elektronik, lékař a hodně chytrý a inteligentní člověk) už svůj blog před lety zrušil. Jestli píše někam jinam, nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Asi ho zblokovali a nemá už chuť se s nima dál potýkat. Nicméně tady dávám odkaz ne jeho poslední články. I ty stojí za to si přečíst.
https://web.archive.org/web/20200516222415/http://petr-kubac.blog.cz/

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

je zálohován na více místech. Já například diletantsky napíšu
petr kubáč blog záloga
a asi za pět vteřin se vyjeví závěrečný článek blogu(zbytek už s nalistujete)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skomirajici web blog,cz byl zrusen majiteli a Kubac nemel naladu se nekam presouvat.

Zatím bez slepic

Ano, poslední dostupný příspěvek je z 28.4,2020

Zatím bez slepic

Havrane co Vy? Také patříte na Stélu. Napište mi na mail, zaregistruji Vás. 

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidláka tam také někdy přetiskujou. Bývá tam dobré počtení.
https://www.pokec24.cz/

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Pokud bych byl donucen k "imigraci", tak pokec24.cz je něco, jako pro Nigerijce Velká Británie:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeho komentáře teď bývají na Neviditelném psovi.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Hulvath: A mne si nejmenoval. To zabolelo :)
***
Pane Hulvathe, sdílím vaše jisté rozčarování, ale myslím si, že jde o něco hlubšího:-) Vysvětlím, politicko-historicky: nedávno jsem viděl fotografii Fidela Castra a Alfreda Pinocheta, jak stojí bok po boku. Při návštěvě Chile, doprovázel jistou dobu pan Pinochet pana Castra na jeho oficiální návštěvě. V té době již byl pan Pinochet, generálem. Chci říci, že výslovné nejmenování vaší osoby naznačuje, že se vedle jednoho diktátora může objevit také druhý, jiný diktátor, který může svůj dvorek a hnojník řídit podobně diktátorsky...tím nechci říci, že jste Fidel Castro.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Stezejni dilo svetove dokumentaristiky, film Michaila Romma Obycejny fasismus. https://www.csfd.cz/film/209389-obycejny-fasismus/prehled/ Reziser prinutil filmove zabery nacistu aby svedcili proti jim samotnym... V genialnim dabingu Miroslava Hornicka. Je tam jedna scenka, jak Ada pozval na prehlidce do sveho kabrioletu velitele SA Röhma. A ten udelal hrubou chybu : Pozvani prijal. Hajlovali davum spolu a Vudci se to tak hrube nelibilo, ze Rise ma ne jednoho, ale (alespon na chvili) dva vudce, ze chudak buzerant Ernst byl zahy na desce :)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Čistě pro přesnost před věčností, nehledejte v tom atak - nebyl to Augusto Pinochet?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Stando co vy? Stojíte o registraci? Pokud ano, ozvěte se mi na mail. 

 

 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

No, předpokládám, že kontakt na mě máte, tak pokud mi ty přístupové údaje pošlete, o hlavu vám je nepřerazím ;) Původně jsem chtěl počkat, až jestli se nějaký falešný já objeví. Ale pravdou je, že si umím představit situace, kdy je podobná pojistka lepší... Alespoň trošičku...(Věřím, že master pořeší i takové ty finty jako využití mezer, kdy systém vnímá "mezeranick" jako nový nick, ale čtenář vidí jen ten původní bez mezery, různých velikostí písmen a tak.)

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám čas sotva číst, leckdy pak zpětně, tak raději nediskutuji. Něco na způsob loginu je velmi dobrý nápad (žel také nezbytný) a najít si čističe (delegovat jinak nezvládnutelnou práci) je přímo na medaili, tak Vám přeju, aby se to nezvrtlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

ideologičtí čističi správně vybraní ideologickým vrchním čističem zaručí čistění ve prospěch hlavního ideologa, profesora z vysoké školy StB, vynálezce PR akcí a propagátora dotačních pavěd, bývalého premiéra.
Bude smrad, ale pro někoho teploučko, jako posledních 8, co to dím, 32 let.

Průměrný počet slepic: 1.9 (35 hlasů)

Tento blog je velmi cenný mimo jiné díky tomu, že se tu žádné ideologie otevřeně ani skrytě nepropagují. Jinými slovy, neprovozuje se tu cenzura ve prospěch multikulti-, gender-, kysličníkovouhlíkových ideologií založených na nesmyslných dogmatech. Tento typ ideologické cenzury se naopak vyskytuje v mainstreamu měrou více než vrchovatou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

sprosté a tak špinavé prase po dvorku ještě neběhalo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Socialne zabezpecen na dvorku muzea voskovych figur, to bych nechapal jako zradu, ale zivotni terno!

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Stridot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stát v tomtéž kumbále, kde stojí třeba Elton John, George Michael, Ricky Martin, Allen Ginsberg, nebo Kevin Spacey, to musí být čest a díky stálé teplotě i pohodička..

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Co je tou pricinou zrazovani a prodejnosti ? Prospech ? Uspech ? Cokoliv? Cili to bude v nas ve vsech, nebo ne ? Jak se tedy spolecnost bude vyvijet dal ? K dalsi atomizaci vztahu ? Asi jak u koho. Nebo si to za deset let rekneme. Jak uvidime mlade lidi v krojich delat opicky turistum z vychodni asie a skakat z mostu do vody jak to delavali v Mostaru nez jim ten most spadl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by MAlbi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až vám poteče do bot, jak budete rád, že ty opičky budete dělat osobně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Vrabčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepripada mi ze bych tvrdil opak.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by MAlbi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ted ho dali znova do richtiku.Byla jsem tam hned po válce a koupila si tam průpisku ze dvou patron a cidim ji sidolem,je to pak. hezky se svitici měď.
Kolegové mě podezřivaji,e jsem střelec a já ,ale bojuji za mir !.
Takže tak!

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Jen me napadlo to napsat formou soucasneho newspeaku. To je dobre, clovek ma jezdit na vylety, naprosto schvaluju. Lamu si hlavu nad tim, co nas bude zivit jako narod. Timmermans a jeho zvolani ted se tu budou tezit data, no nejsme v Holandsku, kde si postavi vetrniky a vodou z more ochladi datacentrum. Leda by ho navezli do tech sachet. Takze li nam dle meho mineni EU hazi bobky na hlavu, vlada bobky (jezismarija to je zatim sama dotace, vyjimka, prispevek) co od nich slysim, tak nam zbyde visnovlkodlacka klasika a to jsou remesla a tradice. Jak to vydite vy ostatni ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a i kyby to byla mosaz pak mi bude jedno jestli se rozhodnete postacit českou ponorku se jménem GANG 5 a to by mé vice bavilo než cidit
ty dvě patrony na sobě ,které se pak sviti jak psi kulky.

Radši buďte kandidát na ministra obrany a pomozte mi budit ty knedliky co by chtěli,aby je nesvlikali do naha,aby ti trottli s radosti tvořili největši pláž nahatých ve Středni Evropě!
NO NI?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Tak teoreticky mohou být mosazné a v té mosazi tu měď máme... ;)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Most dostal desítky dělostřeleckých granátů. Když zadáte předmět, wiki má heslo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

byl popsán rozpad Jugoslávie, jsem četl někdy v letech 87 nebo 88.
Čuměl jsem na to, jak puk a označoval jsem anglického autora za úplného a kompletního blázna.
Do rozvalu SFRJ tehdy scházely pouhé desítky měsíců.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Se tve jmeno ocitne na tabuli cti.
A kdo bude kydat denne 25 hodin a vice, ma pravo na fotografii pred bojovou zastavou s vyobrazenymi zkrizenymi vidlemi.

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

Tak stribrna slepice s dubovymi ratolestmi.. ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Doporučuji slavnostně ozdobený kurník a expozice v okamžiku zakokrhání kohouta.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

... před ROZVINUTOU bojovou zástavou...

Máte černý puntík na nástěnce. Tady bude kázeň, jako řemen!!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

ale vždy to bylo před rozvinutou zástavou a nastoupenou jednotkou. Alespoň u nás.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Jak kde. U nás VU1054 jsme se fotili před spojařským OT64 s rozvinutou bojovou zástavou držíc ji v ruce.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)