Vidlácké symposium 17. dubna 2021, první díl

Autor

Myslím, že na dnešek se to hodí. První článek o našem symposiu v době, kdy v USA budou inaugurovat Bidena.  Stejně nemůžeme nic dělat, jen čekat, zda se bude něco dít. Dneska tedy budeme diskutovat o nás ... a po očku nakukovat do Washingtonu. 

Dnes tedy dávám první článek ohledně našeho vidláckého symposia na mém skutečném a nikoliv virtuálním dvorku. A začnu tím nejdůležitějším. Symposium se uskuteční v sobotu 17. dubna. Pro mě je to hraniční termín. Po tomto víkendu mi začnou polní práce (v menší míře možná i dříve), je to hraniční doba kdy ještě bude možné porazit prase na grilování a za čtrnáct dní poté se začne měnit střecha na mém baráku. O týden dřív jsou zase velikonoce. 

Založil jsem štítek s názvem Vidlácké symposium a pod tímto štítkem budou jen a výhradně organizační články o symposiu. Na začátku každého takového článku vás vybídnu, abyste si nejprve přečetli všechny předchozí články, než budete vznášet nějaký dotaz. 

Prosím všechny, prozatím nedávejte najevo své odhodlání přijet. Ověřte si s rodinami, jestli to vůbec bude možné. Zvažte, že by mohla platit ještě nějaká koronavirová opatření a z toho plynoucí omezení. Pokud bychom se s Masterem úplně spletli s promořením a v dubnu bude probíhat nějaká další vlna s plnými nemocnicemi, symposium odložíme ad acta. 

Prosím třikrát si položte otázku, zda to s příjezdem myslíte vážně. Zpravidla tyto akce probíhají tak, že sto lidí dá najevo své odhodlání, padesát to začne vážně řešit a nakonec na místě sedí pět lidí, protože ostatní si vzpomněli, že mají něco jiného a prostě to nejde. Opravdu proto zvažte, zda je pro vás příjezd reálný. Nebydlím uprostřed republiky. Pro ty, kdo nevědí, kde je Vidlákov, tak je zhruba uprostřed na spojnici mezi Znojmem a Brnem. 

Z mé strany platí nabídka ubytování pro cca 10 - 13  účastníků s různou mírou komfortu. Ve Vidlákově existují dvě ubytovny po patnácti lidech a jeden nabušený hotel pro případné kydaře co jsou opravdu za vodou.

Vlastní a oficiální symposium by započalo v sobotu v 8.00 ráno očekáváním příjezdu. Příjezdy během dopoledne dle situace a možností. Od časného odpoledne by pak došlo na postupné okrajování prasátka, které by se protáhlo až do večera. Do toho by se konverzovalo, diskutovalo, volně hovořilo a především s překvapením zjišťovalo, kdo je kdo. 

Byl bych rád, kdyby každý přivezl ochutnat nějakou svojí domácí specialitu. Ať už by to bylo cokoliv. Jednu tuhou a jednu tekutou. Není nutné to připravovat osobně, prostě kdo má k vaření vztah, ten by něco uvařil, jiný by přivezl frgál nebo borovičku, další zase zeleninový salát z kopřiv nebo nějaké pivo z místního pivovaru, bábovku, koláč, puding... cokoliv.  Prostě ať kromě toho prasete jíme i něco jiného. 

Můj příspěvek bude stokilové prase na grilu plus přílohy. Váš příspěvek bude z vaší domácí kuchyně. Na soudek s pípou a případné další potřeby se složíme. Tvrdý alkohol budeme nalévat navzájem, každý z toho, co případně doveze. Pokud nevznese někdo lepší nápad, vypočítám nízký poplatek, ze kterého si zaplatíme pitný režim, ubrousky, tácky a toaleťák . 

Odjezd v podvečer, večer nebo druhý den ráno. Podle situace a možností.  Můj dům bude otevřený do půlnoci a všem ubytovaným u mě zajistím ráno snídani. 

Naše symposium by mělo mít i nějaký další smysl, kromě osobního setkání a seznámení.  Během odpoledne bychom měli oficiální program a byl bych rád, kdyby každý, kdo přijede, měl připravenou krátkou řeč, ve které by se představil a řekl, co ho mezi nás přivedlo. Na minutu, maximálně dvě.  Zároveň doufám, že někteří z nás přijdou i s dalším příspěvkem na téma budoucnosti, našich šancí v této budoucnosti a třeba se najde i někdo, kdo řekne něco chytrého, co by nám doopravdy mohlo pomoci. 

Každý kdo bude chtít vystoupit kromě svého představení se s nějakým závažnějším sdělením, bude mi ho muset dopředu poslat jako článek. Jednak všechny příspěvky pak následně vyjdou i na Kydech a zároveň bych nechtěl zabít naše setkání dlouhými řečmi které by bylo nutné nábožně poslouchat.  Přijmu jakýkoliv dobrý nápad, jak by se toto dalo vhodně organizovat, abychom se rozjeli domů obohacení a ne otrávení. Jako že suchar Vidlák nechal padesát lidí čtyři hodiny kecat o blbostech, případně že Vidlák říkal něco tak moudrého, že si všichni měli sednout na prdel a oni místo toho tlachali o dětech a o tom, jak je pod  Klínovcem krásně.  

Nechci všechno dělat sám, protože mě spoustu věcí nenapadne, lecos  neumím a neznám a tak bych byl rád, kdyby se mezi vámi čtenáři našlo pár lidí, kteří by byli ochotní stát se spolu se mnou organizačním výborem. V této chvíli to obnáší dát veřejně k dispozici nějaký mailový kontakt na sebe. A měli by to být stálí diskutéři, kteří jsou s námi dlouhodobě, mají svou kontinuitu a tím pádem jsou důvěryhodní. Rovnou  teď některé vyzvu, ale nejsou jediní:  

Osobně znám Targuse, Manecu,  Havrana 57 a Veverku. 

Z Vidlákova je Matka, Ekonomický migrant a Povidlák.

Od začátku je tu s námi Godot i Asfaltový Holub. Na oba mám osobní maily s jejich skutečnými jmény. 

Občan tu s námi není od začátku, ale mám na něj také osobní mail, přičemž měl dobré důvody mi ho nedávat. Věřil mi, já věřím jemu. 

Omlouvám se všem dalším, ti výše zmínění nejsou jediní. Nechci do toho nikoho nutit, když tak budu kontakty zprostředkovávat i sám. 

 Původně jsem totiž chtěl po Masterovi nějaký systém ve kterém bychom si na sebe mohli navzájem vyměnit kontakty, adresy a telefony, že by to nějak bezpečně fungovalo samo. Ale čím více o tom přemýšlím, tím méně se mi to líbí. Nikdy nebudu moci ověřit bezpečně identitu každému. Asi bude lepší, aby se jednotlivci v diskusi domluvili, kdo z organizačního výboru je důvěryhodný a tak mu dají k dispozici svoje maily, aby je navzájem zkontaktoval.  

Takže, pokud by byl někdo ochotný zprostředkovávat kontakty a třeba si kvůli tomu založit jiný mail bez svého civilního jména, ozvěte se mi. Řekněme, že bychom tyto maily vyvěsili někdy od půlky února, přičemž od té doby bychom postupně zkontaktovali všechny, co by se navzájem brali auty. Master ve stejnou dobu udělá jednoduchou tabulku jako boční lištu, kam budu zapisovat všechny přihlášené a mazat všechny odhlášené, abychom všichni věděli, kdo plánuje přijet. Samozřejmě podle nicku a okresu, abyste měli vodítko pro vzájemné domluvy. 

 

Váš Vidlák 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já jsem ti k dispozici a kdyby tě napadlo, jak můžu pomoct, tak se jako obvykle můžeme domluvit emailem (mám i tvůj mobil..).

Nedávno jsem náhodou narazila na Masterův fejzbůk, takže teď už vím, jak vypadá i on. Uvažuje o tom, že by na sympozium přijel také? Asi by tam byl jako chodící encyklopedie, co se týká breberky.

Mám tu na Kydech pár svých oblíbenců a bylo by to bezva je na sympoziu potkat, ale vyjmenovávat je nebudu, pak bych se asi červenala, kdyby tam dojeli :).

Nicméně, dnes je historický den, od kdy se svět může začít znatelně měnit a proto mi snad nebudeš mít za zlé, pokud níže přidám něco k inauguraci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Podívejte se na čerstvé komentované zpravodajství Martina Dzuriše (Živé vysílání ohledně posledních událostí v USA a překlad prezidenta Trumpa projevu na rozloučenou)... stojí to opravdu za to.

Volby 2020 USA Poslední události 19.1.2021
https://www.youtube.com/watch?v=im97JcsujDA

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Dosadila Pepka Čína?
To by byla divočina!
Ve vajthauzu panda
Pepek bambus nandá
Kamila vymete klec.
Sitting jede na pokec.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Přesto je v US asi pořád dost lidí, kteří nechtějí nechat volby být. To by asi byl fičák, kdyby se jim s důkazy nakonec podařilo prorazit.

https://www.youtube.com/watch?v=5JeFgwbI46k

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Maneco, považuji tento den za předěl. Ať už se něco stane nebo nestane. Před 20. si ještě mohli hrát na formální demokracii. Po 20. už jsou veřejně přiznanou oligarchií nedbající ani o zdání demokratickou zástěrku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3254608-pruvodce-bidenovou-inaugurac…

navíc na EN jen opravdu vteřinové šoty v pozadí běžné informace o koroně. Je to zajímaé, jak se tmu všichni vyhýbají jak čert křížu... no uvidíme

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Oba ukazují směr větru/ů, ale na korouhvičce se nepozná bezvětří.
To plášť v této situaci pevně visí.
A stejně nervózně teď visí většina těch správných.
Jako běžci na startu, chtěli by zakleknout do startovních bloků, ale sakra, pořád se s jistotou neví, na kterou stranu se bude běžet.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ozdob jako na bále
jen lidé tu chybí
stíny mají korále
hýbou se jak živí.

Kolem plno zeleně
bez květin, jen khaki
otcové tam na stěně
mají smutné zraky.

Tluče prostý občan
tluče na vrata
ten tu ale má ban
je slyšet ratata.

Mráz vychází z kapitolu
zombie cinká klíči
srká při tom coca colu
starý král je v peachi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

další dvě slepice navíc, extra propečené.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

To není určitě poslední sloka, to je refrén!

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak napsal ten fiktivní televizní seriálový básník: "Cítím se rozerván."
Na jednu stranu je to hezká představa, takové setkání. Pro mě, který ten elektronický věk spíše nesnáší, jakýsi návrat do předelektronické reality. Reálný osobní kontakt....
Na stranu druhou se bojím několika rizik (třeba)
- Deziluze. Ono je hezké, když klepeme do klávesnice s větší či menší mírou rozmyslu. Při osobním kontaktu se může ukázat, že třeba Targus (pardon) je doopravdy takový hulvát, do jakého se stylizuje na Kydech. Nebo že Godot, není ani zdaleka takový suverén, jak by se rád jevil. Atd. Všichni se trochu stylizujeme do své (zatím anonymní) role.
- Deziluze. Jak se (správně) Vidlák obává, přihlášených hned 500, týden před akcí 50, nakonec pět. Známe, jak to chodí.
- Deziluze. Že třeba to prase nebude tak dobré, jak se očekává..... :-D

Moje osobní stanovisko:
- Jsem rozhodnut se zúčastnit
- Ubytuji se v hotelu (zařídím si to sám, netřeba Vidláka obtěžovat blbostmi). Přijel bych si v klidu odpoledne před sympoziem, abych byl ráno na místě. Odjezd následující den po sympoziu.
- Předpokládám, že se ode mne bude očekávat pivo z Plzně. Mám v plánu dovézt takové, jaké se v běžném obchodě nekoupí.
- Fernet? No jistě, co jiného.
- Oproti původním záměrů trochu problém s dopravou. Ne s mojí, ale z okolí blízkému našemu statutárnímu městysi. Dohodl jsem se totiž s kamarádem z vojny, že bych za ním zajel do Ostravy, když už budu po letech na Moravě. Neviděli jsme se 43 let. Takže se mnou může jen těžko jet nějaký druhý (třetí, čtvrtý) kydač.
- Organizační výbor? Pokud se nenajde nikdo lepší, zapojím se. Ale nijak se do toho nehrnu, přiznávám. Práce....

A koukám, že je tu dnes nějaké podezřelé ticho, resp. bylo, než jsem začal tohle psát.

P.S.: Aby bylo jasno - dost se na toho 17.dubna těším!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

No, pokud se to povede, to bude jízda,....
Bude dobrý, stanovit pravidla, co a jak.
Svůj e-mail posílám.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kéž tam nebudeme sedět v rouškách... Jako místní občan a kamoš, ač ve věku Vidlákova otce, počítám s tím, že se zapojím do příprav
a budu v potřebné míře a směru k dispozici.
Jinak - poslední dobou mlčím, protože vy ostatní všecko napíšete
za mně. A taky proto, že si nejsem v ničem jistý. Zkrátka "vím, že nic nevím," ale to už vím jistě.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Lavička Pepka Bideta
vedle lavičky Vaška
metařka vajgly zametá
sákne rozbitá flaška.

Poseděli tu demokrati
zavzpomínali na modly
snad je pánbíček nezatratí
někoho by i zabodli.

Na notory a křiváky
povzpomínali s láskou
na potvory a všiváky;
Andělu zovali kráskou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Kydaře už velmi láká
symposium u Vidláka :)

Všechno to tam prokydáme,
k tomu šnaps a gábl dáme.

Pak si řeknem: někdy zase,
dobré bylo jeho prase!

Bylo pěkně veselo,
domů se nám nechtělo :(

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, máte můj obdiv za to, že jste ochoten si takhle přidělávat práci.
Pokud přijedeme (pro ostatní: mám od Vidláka povoleno vzít veverčáka, neb je to daleko, veřejnou dopravou složité, a sama řídit celou trasu si netroufám), zařídíme si hotel. Jen se mi to celé jeví vzhledem ke koronáči spíš nereálné.
Je-li třeba, mohu s organizací pomoci - Vidláku, můj veverčí e-mail je k dispozici. Předem ale hlásím, že víc než maily neumím; věci jako FB, WhatsApp a jim podobné jsou mi cizí. Nemám ani chytrý mobil, neb ho nepotřebuju.
Času mám zatím dost, protože kvůli covidu jsem přišla o živnost a prozatím i o práci na dohodu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, se mnou samozřejmě můžeš počítat. Můj druhý email a jeho obsluha je plně k dispozici. Stejně tak předpokládám pomoc s porážkou, grilováním a případnou přípravou dvorku.
A kdyby byl velký přetlak na ubytování, dvě gaučová místa by se u nás také našla...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zapsáno v kalendáři, tak zastavit to může už jen ta breberka.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, nejdříve jsem si to zapsal do kalendáře a pak to teprve dočetl. A trochu jsem posmutněl, protože jsme zjistil, že to TO, na co jsem úplně ze všeho nejvíce těšil, asi proběhne den předtím... A to je TA zabíjačka! Takže pokud by to jen trochu šlo, hlásil bych se ne do organizačního týmu, ale do realizačního týmu přípravy prasátka. Jak to vidíte?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Potvrzuji účast.
Pokud mohu využít možnost přespat u Vidláka, budu rád.
Bude-li potřeba mohu přijet v pátek a pomoci s přípravou.
Mohu při cestě někoho vzít autem.
Breberce zmar.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se hlásím o dopravu. Trefpunkt někde mezi Prahou a Plzní. Šlo by?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

vezmu Vás.
Předpokládám, že Vidlák má Váš mail.
Vidláku, dej prosím Admirálovi na mě mail, ať se můžeme domluvit.
Děkuji.
U PC budu až večer.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji. Zatím je docela čas. V dnešní v podstatě převratové době... Podrobněji se domluvíme cca 14dnů předem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zatím času dost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tuto snahu pana Vidláka oceňuji a osobní setkání,napoví více o každém přispěvateli.
Jak už jsem psal,momentálně to neslibuji,co bude za tři měsíce,nikdo neví.
Tak jak dodává Maneca,také bude záležet,co budeme sklízet od USA,když nezaseli spravedlnost a jako velký stát,ovlivňují dění ve světě.
Také se už bude rýsovat období jara,co se bude,sít,sázet,dost mne to napovídá,že bude mokré jaro.
Ještě ten Kalousek,raději odejde dřív,než po volbách,jako zpráskaný pes.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tipoval bych, že to odstoupení je předehra k prezidentské kandidatuře. Ne že by si mohl myslet, že bude zvolen, ale mohl by to Babišovi a Klausovi pořádně opepřit v diskusích...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako Íčko blahé paměti. A toho vykroužkovali jeho vlastní. Lidovci i ODSáci by si ho tutově vychutnali, takže zvolil únikovou cestičku. Prezidentské variantě příliš nevěřím, i když touha vyrovnat se polistopadové "velké trojce" je jistě velká. Na druhou stranu, na jistou soudnost v těchto kruzích těžko spoléhat, když to vážně zkusili i s poserplínou.
Spíš teď bude čas, mimo světla lamp, na abych tak řekl "zajištění možných, a to i nepravděpodobných rizik osobní újmy" po skončení imunity. To nějaký ten týden zabere a blbec to není, aby takové věci řešil telefonem jako Berbr. No a pak už jen zaslouženě užívat vydělané miliardy z nuzného platu prostého zastupitele lidu, případně vážit cestu na Kavčí hory pro sdílení nějakého moudra naprosto nezávislého odborníka na všechno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Pane Martin V.
Protože USA posvětili falšování voleb,tak Kalousek má šanci.
Vidím to trochu jinak,Babiš už nebude premiérem a příští vláda navrhne zrušení přímé volby prezidenta a tam může pak kandidovat i Klaus.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Já místo sebe - co by s takovým starým ubručeným medvědem - posílám tohle čtení, sice možná chvílemi až příliš odborné a s rizikem že bude ne zrovna dobře interpretované (zlozvyk vytrhávání ze souvislosí) :
https://www.uspesna-lecba.cz/ockovani-vakcinami-hpv/porovnani-americke-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

platí to nejen pro právníky ale i pro lékaře. Nic není "stopro" v medicíně.
Ale jestli jste mezi 65 a 80, tak z hlediska počtu pravděpodobnosti a vědecky získaných dat za minulý rok
neváhejte: dejte se očkovat (ale jako u jakéhokoliv očkování: musíte být zdráv v době očkování, a nesmíte být třeba v procesu léčby rakoviny
a pod, tedy mít kontraindikaci na jakékoliv očkování). Já se taky dám, až na mě (76) dojde řada.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak já asi jediný jsem článek četl pečlivě, už proto, že mě zajímal a proto prohlašuji :

Prozatím nedávám najevo své odhodlání přijet.

Ne že bych nechtěl, chtěl, navíc to mám kousek, slabých 350. Ale jak píše Vidlák, duben je daleko, svět se pořád otáčí a kdo ví, co bude v dubnu. Budu tedy zpovzdálí vše sledovat a v pravý čas zakročím (kde já jsem to už slyšel?).

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vy říkáte Velikonoce celému oktávu? Já jenom, že Boží hod velikonoční letos připadá na 4. dubna, ne na 11., jak by se z vašeho textu mohlo zdát.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

o covidu proběhl u paní Kociánové s nějakým Jaroslavem Turánkem, vědcem z oboru. Má to tři části a rozhodně se nebudete nudit.

Audiozáznamy:
https://www.kupredudominulosti.cz/turanek-jaroslav-1d-ne-vsichni-reaguj…

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Termín jsem si v kalendáři opravil, jestli mě mezitím Kovidlák19 nesklátí, přijedu.
Těším se.
SaturniN

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Šimpanzium :-) :-) :-)

To že se tam jako sejdou člověku blízké typy?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

je moc strojené označení (vědecké přednášky a tak). Ale na šimpanzium už se moc těším.
:-)

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

vědecké přednášky? A nebude sborník?
Sborník by měl být určitě vydán, když ne v tištěné, tedy alespoň v nějaké e-formě, aby i ti, kdo se nemohou zúčastnit, z toho něco měli a mohli slintat při pohledu na výrobky z prasete.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

já nepřijedu, už špatně chodím,
už necestuji, jen na chalupu,
na sborník (na internetu) se těším.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

vědecké přednášky ve sborníku, tak to je jiná káva. Podmínkou účasti pak bude předem Vidlákovi zaslaná přednáška na základě jím zadaného tématu? To vůbec není od věci. Pak je označení sympozium na místě.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

to je tak, když člověk rychleji píše než myslí

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Sympsium je akce, na které se účastníci sejdou, aby spolujedli psa.
Takže kromě šimpanzia by další alternativní název pro Vidlákem pořádanou akci mohl být - symprasium.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

:-))))

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ale pak je někdy realita jiná.
Jak jsem psal, kdysi jsem měl skupinu na jednom bittorent trackeru, perfektně jsme si sedli a naplánovali sraz. Ten se konal kousek od Třeboně a organizoval ho jeden z nás. Dělal tam baštýře.
Nachystal sto chlebíčků, narazil se sud, bylo připravené selátko na grilovačku na druhý den, dva pekáče pečených ryb a nakonec jsme tam přijeli 3. Jo, večer přijel ještě jeden s partnerkou, ale ukázalo se, že jsou to vegetariáni, takže ráno, hladoví, všude tři prdele žrádla, jeli do Třeboně pro květák.
Tomuto scénáři by se asi vidlák chtěl vyhnout, což se mu celkem nedivím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Je někdo ze zde přítomných, případně i nepřítomných, ale potenciálních účastníků symposia vegetariánem?

Zatím bez slepic