Vidlákovy kvéry II

Autor
Štítky

Včerejší diskuse pod článkem byla zajímavá a tak se u tématu ještě chvíli zdržme. Stejně se nic pořádného neděje. Včera už byly nějaké demonstrace a směrem k víkendu to bude stále zajímavější, ale teď si ještě může chvíli vyprávět o pistolkách.  Já přidám tři krátké příběhy na téma zbraně, které jsem kdysi vyslechl. 

Ten první je od mého ukrajinského dědečka. To je ten, co se narodil v Rakousku Uhersku, mládí prožil v Polsku, rodinu založil v Sovětském svazu, první dítě počal v generálním govermentu, krátce pobyl na svobodné banderovské ukrajině, pak znovu s Sovětském svazu a nakonec skončil na Ukrajině. A ze svého baráčku v Lucku nikdy nevytáhl paty. Ten kdysi vyprávěl, že první, co udělali Poáci, když získali po první světové Halič, že všem zabavili zbraně. Povolení se vydávalo zřídka. Když pak přišli Sověti po paktu Ribetnrop - Molotov, první co udělali, že všem zabavili zbraně. Nejdůležitější archivy byly seznamy zbraňových povolenek. Když pak přišli Němci, všichni odevzdali zbraně bo jinak se rovnou věšelo. Když si oblast převzali Banderovci, prošacovali všechny chalupy kvůli zbraním a zabili každého, kdo nějakou měl. Pak přišli Sověti a opět zabavovali zbraně. 

Zkrátka zbraně se zabavují vždycky jako první. Jakmile jde do tuhého, stát se stává nepřátelským vůči svým občanům, je jen otázkou času, kdy se najde moudrá hlava ve vládě a vydá nařízení o konfiskaci zbraní. Pokud má člověk zbraň legálně, prakticky se nedostane k tomu, aby ji skutečně použil pro svoji obranu. V době míru a klidu je to zbytečné, protože se nic enděje, člověk není na mrtvoly připraven a podělá se, když uslyší výstřel. Pokud začne být zle, dřív než se budete potřebovat bránit, už nebudete mít čím. Vaše fotka, číslo zbraně a spousta průkazek je v policejním archivu a protiobčanská moc se postará, abyste nemohli dělat potíže. 

Kupodivu, povídal dědeček, při každém dalším zabavování se vždycky něco našlo. I později by se našlo. Ne ty legální zbraně, ale ty nelegální, zakopané ve sklepě, zazděné ve stodole. To také byly jediné zbraně, které lidi vytáhli na tu krátkou chvíli mezi jednotlivými okupacemi, kdy se jedna moc hroutila a druhá to ještě nezajistila. Zdivočelá země trvá jen pár neděl. Pak už zase někdo vládne a zbraně mezi lidem ho ohrožují. Osobně se vsadím, že ve Vidlákově leží někde po půdách dost kulovnic o kterých neví ani policie ani starosta. 

Druhý příběh mi vyprávěl jeden známý - pražský Žid. Má půlku rodiny v Izraeli, často tam jezdí a patří do IDL, což jsou židovští extrémisté. Kdysi si psal docela zajímavý blog. Tenhle chlapík se ke svým postojům dopracoval z důvodu zajímavé rodinné historie. Jeho dědeček byl za první republiky účetním v bance a za války ho Gestapo dlouho přehlíželo. Přišel na řadu až ve chvíli, kdy už věděl, co ho čeká. A tak se k němu museli gestapáci při zatýkání prostřílet. Chlap věděl o co jde a ač nevoják a neozbrojen, zabarikádoval se v bytě a několika agentům způsobil trvalé následky, než ho dostali. A navíc - on válku kupodivu přežil. Vnuk z toho vyvodil, že Jehova dává svou přízeň statečným a snažil se takový sám být. Říkával mi, že kdyby ti chlapi v Lidicích věděli, co se druhý den po obklíčení obce stane, tak by vytáhli vidle, kosy, kanystry z benzínem, vydráždili by krávy i koně, vyhrabali by nějaké schované zbraně a bojovali by jako sparťané v Thermopylách. Stejně tak by bojovali židé, kdyby věděli, co se s nimi v Osvětimi stane. 

Podle mě má pravdu. Pokud máte čas se připravit na to, co přijde, budete bojovat čímkoliv. Pokud budete mít čas se odhodlat a budete bojovat o život svůj a své rodiny, uděláte si zbraň i z dětského kočárku. A pokud budete odhodlaní, zřejmě si opatříte i něco lepšího než nůž. Zbraní je totiž všude dost. Nedostatek zbraní hrozí málokdy, spíš hrozí nedostatek odhodlaných mužů. 

Třetí příběh mi vyprávěl onen kamarád voják, co byl na misi v Kosovu. Při paintbalu se vždycky ušklíbal, pokud někdo čekal v dolíku na útok. Vždycky v přestávkách hřímal, že se vyhrává převahou palby a nebo převahou pohybu. Převaha palby je v situaci dvou relativně malých rovnocenných skupin řešitelná právě tak, že je někde nějaký blbec zalezlý v dolíku a čeká až bude obklíčen a ostřelován ze všech stran, ale pokud zůstanou všichni pohromadě, nikdy palebná převaha nenastane. A pak záleží na tom, kdo se dokáže rychleji a koordinovaněji přemísťovat. Říkával mi: Jediná obrana je útok.  Pokud budeš čekat doma, až se dav pokusí vyrazit dveře, tak ti nepomůže ani kulomet. Oni mají čas. Nemusejí příjít, počkají až usneš, přijdou jindy a tak. Bránit se musíš útokem, musíš jim vyjít v ústrety, útočit, když tě nečekají a kde tě nečekají.  

Takže pokud zbraň, tak ta tajná, nelegální schovaná někde za obložením na půdě o které nikdo neví a která tam bude čekat na tu chvíli, kdy bude mít člověk čas se odhodlat a bude důvod se bránit. A pak se musí bránit se vší rozhodností, nečekat v koutě jeskyně, až přijdou, ale sám vést útok.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Milý Vidláku, znovu jen zopakuji - Noe stavěl Archu před povodní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, bez aktivity a momentu překvapení se šance na úspěch mnohonásobně snižují.
Problém zůstane v naší motivovanosti, potažmo v reakci státní moci. Pokud státní aparát zaujme negativní stanovisko k naší činnosti, je potřeba přijmout jako jistou věc, že v případě zjištění naší "nevhodné" činnosti nás nečeká vůbec nic dobrého. A to je skutečnost, která celkem spolehlivě ochromí většinu lidí už před samotným pomyšlením na svou obranu.
Ruku na srdce - kolik z nás by dnes bylo schopno si obléci plátěné kalhoty, prošívák, a jít na týden do lesa? Bez toho, že nám hrozí cokoli, kromě rýmy (venku je mínus jeden a sněží).
Já si radši pootočím kolečkem termostatu a dám ještě jedno kafe, u klábosnice se bojuje tak hezky...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud máte čas se připravit na to, co přijde, budete bojovat čímkoliv.

-

Jenže problém je v tom, že většina lidí to ví a vědět to nechce.

Kolik němců zkoušelo udělat atentát na Hitlera ještě před válkou? Hrstka. Kolik na Merkelovou? Žádnej. Kolik čechů na Havla? Žádnej. Přitom co to je za svini mohlo každýmu dojít už pár dnů po "revoluci".

Jenže lidi chtěj věřit na pohádky. Vlk věří na revoluci dodnes a že by se mohl nechat zmanipulovat, to si vůbec nechce připustit. Z čehož jsem vyvodil, že to dobře tuší, protože kdyby mu to bylo doopravdy jedno, tak by si to alespoň nechal vysvětlit.

Přitom musel před tou revolucí už být dospělý a vidět, že nikde žádný revoluční choutky nejsou, tak kde se nějaká revoluce může vzít. Pak najednou stojí na náměstí a cinká klíčema a nic mu nepřijde divný?

Do Čech musely přijet ruský tanky, aby se lidi probudili z víry v socialismus, přitom čekat to mohli už 20 let. Jenže když vám zavřou šéfa, tak si to radši nějak okecáte. Když vám vyházej pár spolužáků, tak se přesvědčíte, že si to zasloužili za nesplehlivost svých rodičů, jak trošku rozpačitě říká paní učitelka, když máte dát do družstva svou kozu, kdežto soused 10 krav, tak vám družstvo přijde jako skvělej nápad a že souseda pak odstěhujou. No lidi se stěhujou.

Jakýsi kapitán Ševčenko škodolibě říkával svým komunistickým spoluvězňům v Gulagu, že tam je strašně rád, protože kde jinde na světě by viděl tolik zavřenejch komunistů. - Já už se taky těším, jak se budu dívat, jak se budou lidi durdit, jak už nemůžou vepřový a jak musej do mešity a že se po nich chce, aby ten islám do vlastních dětí vtloukli a že musej dát svou šestietou dceru/vnučku za manželku kajídovi, protože chce být jako prorok.

Kasandra se taky jistě trochu usmívala, když hořela Trója, protože ji samu zabili, když je dopředu varovala.

Většina lidí se radši nechá zabít, než by myslela dopředu.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

jasných pět slepic.
Ano, většina lidí se chová tak, jako kdysi moje dcera, když jí bylo asi pět let. Vždy, když jí někdo starší něco vytýkal, teatrálně si zacpala uši a neustále dokola opakovala: "Já to nechci slyšet, já to nechci slyšet!" Postupně pak svůj výstup vylepšovala třeba tím, že se snažila uprchnout do sousední místnosti, nebo schovat hlavu pod peřinu.
Vtip je v tom, že jsou dospělí a peřina zabírá jen prvních pět minut...

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přitom co to je za svini mohlo každýmu dojít už pár dnů po "revoluci".
...
sorry ale sudca Lynch nie je dobry radca ani spravodlivy sudca
Tiez verim na Neznu revoluciu a vysvetleni o udajnom zmanipulovani som pocul kopec .... v podstate od sameho zaciatku

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všechny tři příběhy jsou poučné a nemohu jinak, než je vztáhnout na sebe.
Ten první útočí na moji loajálnost vůči státu, možná trochu naivní. Tlak z Evropské říše na odzbrojení obyvatelstva je zřejmý a pokud se český stát v tomto směru podvolí, nezbude nic jiného, než přistoupit na ilegální řešení.
Druhý příběh vlastně navazuje na první, ale jeho účinek na mne je slabý, za což může můj důchodový věk. Den za dnem se snižuje šance/riziko, že se něčeho takového dožiji na vlastní kůži, a pokud ano, tak nejspíš ve stavu demence.
Příběh třetí je o taktice boje ve skupině. Jako od útlého mládí individualistovi je mi to cizí, čímž nedávám sebe za příklad ani netvrdím, že je to tak správně. Ale prostě nemám kolektivy rád, nikdy z nich pro mne nevzešlo nic dobrého. Raději "osamělý střelec" (s notnou dávkou nadsázky), i když i to má své meze. Jediný kolektiv, s nímž sítím sounáležitost (spíše z nouze a kromě rodiny) je český národ. Možná pro někoho trochu legrační, chápu.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám to nastavené podobně jako Vy i se stejnými zkušenostmi v kolektivu. Jsem samotář a uvažuji vždy v této rovině. Od kohokoli v jakékoli skupině, bych stejně čekal jen podraz.

Co se zabavování zbraní týká, tak v současné době je v České republice v legálním držení něco k devíti stům tisícům zbraní. O tom, kolik z nich v případě nějakých represí spadne do ilegality, lze jen spekulovat. Málo jich podle mě ale nebude. Jen já jich mám devět a desátou na cestě. Představa, že bych odevzdával byť jen jediný zásobník je zcela směšná. Nehodlám odevzdat ani zápalku, ani jedinou prázdnou nábojnici.

Zatím bez slepic

Tohle je zrovna případ naprosté naivity. Ve chvíli kdy by došlo na zabavování legálně držených zbraní, se s vámi nikdo mazat nebude. Pokud budete mít silné řeči, jakože "moje zbraně dostanete jen přes mou mrtvolu", tak vám odpoví, že to se dá jistě zařídit. Pokud následně neodevzdáte vše, co mají v evidenci do poslední patrony, ve stanoveném termínu, automaticky vás zařadí do kategorie potenciální terorista a za pár dnů vám klepe na dveře URNA. A ti klepou opravdu důrazně.

Zatím bez slepic

Hmm, tvůj dětský příběh, ala americký film, kdy se někdo zabarikáduje doma a bude obléhanej jako ta sekta v texasu a při útoku se zničí polovina města je úsměvná :D

Jenom od stolu mě napadá 7 možností jak vlastníci zbraní můžou přejít do ilegalite bez těchto amerických gest.

P.S. Ono stačí číst staré knížky, jsou v nich příběhy jak to dělali lidé před námi. Občas když člověk nečte Žerikapotrata, ale knížky pamětníků tak se dozví zajímavé věci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velice dobře napsané.
To také neuznávám,kolektivní rozhodování a ještě u toho hlasovat.
Jsou situace,kde opravdu záleží na rychlém jednání,kdy někdo i s toho kolektivu vystartuje sám,nečeká na rozhodnutí kolektivu.
Pak záleží na správném rozhodnutí a tak se tvoří osobnosti a nemusí jít jen o krizovou situaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím,že by bylo v hodné přetisknout dnešního Vlka i s doplněním.
Posunuji ručičku atomových hodin,za vteřinu dvanáct.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když mi bylo 17, tak jednomu z mých nejlepších kamarádů kráva zasedlá učitelka nedala šanci na puštění k matuře z matiky a pořád mu tak nějak cpala, že u ní maturu neudělá ať táhne na učňák. Jedno pondělí odpoledne šli jeho rodiče venčit psa a když přišli, našli ho s prostřelenou hlavou otcovou devítkou z trezoru. Za dva dny ho v krajský nemocnici už mohli akorát odpojit od přístrojů.
Hodně nahovno.
Máte Vidláku kupu dětí a asi se bohužel také budete potýkat se všemožnými debilitami ze vzdělávacího systému. Samozřejmě Vám přeji aby nic z toho neskončilo takto tragicky.

Zatím bez slepic

Kdyby si klučina neprostřelil hlavu, skočil by pod vlak, anebo by si hodil mašli, případně by skočil s traverzou na krku do zatopeného lomu. Možností je nepřeberně, pokud se člověk rozhodne.
Každopádně to nezvládl ani kluk, ani úča. Což je chyba vcelku katastrofální, pokud toho nehrnul ten klučina před sebou daleko více. Jako že asi jo, kvůli matyce se střílí málokdo, zvlášť když není povinná, pokud vím. Ta počtářská piksla byla asi jen poslední kapkou.
Zde bych zmínil svou výchovnou strategii. Vtloukal jsem dětem do hlavy, že když přijde velký problém, je tu ten starý protivný blbec - to jako já, který pomůže, anebo aspoň zkusí poradit, jak z toho ven.
Druhá věc pak je tu naočkovanou důvěru dětí nezradit, nejdříve pomoci a pak eventuálně uvažovat, jak dítě potrestat, aby pochopilo, že ten trest není jeho odsudek, nýbrž upozornění, že za chyby se platí. Mně se osvědčilo předem a často deklamovat nastavená pravidla a mantinely, které platí v telecím věku, tedy od patnácti nahoru. A případně pochválit potomka, že přišel podat hlášení ještě před vygradováním problému. Prozatím mám s tímto přístupem docela vysoké procento úspěšnosti.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

S dětmi jsem se v tom trochu minul, z objektivních důvodů. Ale vnuci vědí, že "ať se stane cokoliv, ať spáchají cokoliv, u mě mají dveře otevřené kdykoliv". Nerad bych se mýlil, ale zatím to vypadá, že to nebudou potřebovat (a klepu třikrát na dřevo).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Malý doplněk od zapomětlivého. Kód k otevření trezoru znám jen já a manželka (a ta si ho nepamatuje).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste zvolil jako kód věk nebo váhu manželky, a proto si jej nepamatuje? :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žertujete o provaze v domě oběšencově :-).

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam možná nešlo o to že by musel tehdá maturovat přímo z matiky, ale že ho z ní pořád nechala propadat a kvůli tomu nemohl k matuře -> a to zdaleka tak blbej v tý matice nebyl, byli tam i větší antitalenti a ty projít nechala. Je to ale přes 20 let stará událost a já už si to přesně nevybavuju, a skutečně nikdo kdo jsme ho znali dodnes nevíme proč to doopravdy udělal, dopis nenechal.

Pro nás před přelomem tisíciletí byla matura strašnej stres a představa o tom, že když jí neuděláme tak budem mít kvůli absenci posranýho lejstra zkaženej společností nám lajnovanej život-bez-výběru byla hodně silná, takže to asi bylo silné přispění.
Zastřelil se v pondělí po nějakejch opravkách, který asi nedal, nevím, já si pamatuju že jsem mu měl v pátek pomáhat s výkladem nějakých těch rovnic, ale překvapilo mě, že mi prostě říkal, že na to kašle, že to nedá a neučil se to. Takže rozhodnutej byl už určitě a asi i delší dobu.

My když byli mladí, tak jsme se neměli na koho obrátit, kámošství pro nás bylo v podstatě nejvíc, protože od všech těch přechytřelých dospěláků přicházeli akorát jejich zkušenosti který měli z komoušů -> musíš to dát, jinak budeš v prdeli jako my!

Zatím bez slepic

Proč to udělal?

Asi takhle. Představte si stoličku, co má několik nožek. Se všema je až příliš stabilní, ale když budete odebírat jednu po druhé, až tam nakonec nebude žádná, tak samozřejmě spadne.

Vy prostě musíte v životě něco mít. Když se vám všechno vezme, tak prostě žít nemůžete.

Kdo kdy viděl cikáně, aby se zabilo, protože nemá maturitu. Přežijou to všechny. Co kamarádovi chybělo doopravdy nebyla maturita, ale možnost jak žít teda bez maturity.

Moje kámoška řekla natvrdo svýmu synovi na jeho blbý známky, že bude radši, když bude dobrej řemeslník než špatnej vysokoškolák. Kluk zalapal po dechu, protože se ho trošku dotklo, že s tím počítá jako s reálnou možností ale končila tak hra, "já se nebudu učit, to je tvoje starost mě k tomu donutit" ale zároveň z něj spado břímě povinnosti uspět

Tehle váš kamarád neměl z domu možnost neuspět. Sice počítám, že v pozadí byla dobrá snaha kluka upíchnout a teda tlačit do učení a to říkáním, jak je maturita důležitá, protože to je to, co si oni časem uvědomili, ale jsou i důležitější věci v životě než je maturita. To si taky mohli uvědomit. I oni slyšeli o sebevraždách kvůli škole.

Jestli klukovi nešla matika, tak to přeci věděli dávno, zaplatit mu nějaký doučování, to snad mohli, nebo mu dát čas na to si to nad těma knížkama odsedět a u toho, co nejde, to jsou hodiny tejdně a na to rodiče musí taky obětovat svoje zábavy, protože dítě by mělo sedět před váma a čumět do toho před váma.

A to znamená obětovat fotbal, zahradu, výlety, kafíčko s kamarádkou a další zábavy, který rodiče maj.

Jednou byla komedie s mladičkou Jodie Foster. S matkou si tam prohodily těla, takže matka najednou viděla, jaký starosti má její dcera doopravdy - matka uměla sice psát na psacím stroji, ale ne na elektrickým, ten ve skutečnosti neuměla ani zapnout. Ve skutečnosti ani neměla podezření, že by se mohl nějak zapínat. Mlátila do toho a on nějak nepsal. - Během filmu si pak uvědomovala, že to je tak s kdečím a že to je záhul. Dcera si to uvědomila zas o životě svý matky.

Spousta lidí to bere tak, že když to zvládli oni, tak to jejich děti zvládnou taky a problém vlastně není problém a netřeba se s tím zabejvat.

Když po někom něco vyžadujete a zároveň mu nedáte šanci to splnit, tak ho dostáváte do pěknejch sraček.

Zatím bez slepic

Jj, pravdu máš...

Klasický příklad z myší zahnanou do rohu, nemá kam utýct a pak jedná sebevražedně. Je dobré video:
https://www.facebook.com/zpravy3/videos/1835698260060889/?hc_ref=ARSwN9…

Ač nesouhlasím s některýma "logikama", jako že vyčítá, že neumí čekat a pak kritizuje, že někdo počká na odvysílaní scelýho seriálu..., ale jako obecná myšlenka co se děje dnes je to dobré.
Smutné je, že nikdo neřekne, že předchozí generace zase měla jiné problémy a tak popisuje problémy nové generace znovu "po špičkách", tedy zase podporuje jejich největší slabost, citlivost...

Zatím bez slepic

Hned udivující pro mě bylo to, že on to publikum v klidu nechává řehnit se a halekat, oproti vynucované vážnosti jak v český škole nebo zasedáních když jde o nějaký vážnější téma -> pro mě při shlédnutí až malý kulturní šok. Je vidět že je s tím řehněním a blbnutím počítáno, takže dokáže natahovat úvod až se mládež vytlemí a přitom ale stále neztrácí nit tématu a dostává se k tomu zásadnímu.
Nedostatek sebevědomí - to nás má asi většina, nahradit ho komoušskou tvrdostí, demokratickou přetvářkou nebo firemní bezskrupulentností mi nepřijde to pravý ořechový, ale úspěch v hierarchii to očividně přináší, byť už očividně ne tak dlouhodobý jak před pár desetiletími nebo stoletími.
Jenže, teď to hlavní politrucké -> ten maník tam vypíchl pocity viny a sebeobviňování, a během pár minut se mu myslím briskně podařilo přeprogramovat podvědomí posluchačů ze stavu "můžu si za nějaký svůj problém" do stavu "nepodílím se dostatečně na tom, aby se chudáčci v korporacích měli líp"! Hodně použitím těch zkurvených manipulativních kolektivizačních "my".
Z určitého úhlu pohledu plkal jak komoušský řečník když šla nějaká část systému do prdele a žvanící komouš říkal "my musíme" ale bylo tím myšleno "já říkám a vy musíte udělat"!
Kdyby toho amíka zatkla nějaká tajná policie a trochu ho zmáčkla za to kolektivní "my" ve stylu "A co kokrétně děláš proti tomu korporačnímu TY OSOBNĚ?!", tak by podlě mně rychle vyblekotal, že on o tom přeci z teplého místečka mluví a sype mu to spokojenej příjem a na ostatních je přeci aby konali.
Nakonec to končí tak, že tam všichni čumí jak debilové v nových pocitech viny o kterých ani neví a myslí si, že když budou nějak zlepšovat korporatizmus (nenásilně, např. i omezením vlastních mobilů), tak jim to za dlouhou dobu přinese uspokojení, takže z nadějnýho a poutavýho monologu "rady toho úspěšnějšího" jsou neúspěšní hledající vlastně ještě víc zatlačeni do toho být nadále neúspěšnými [konspiračně by se dalo připsat: což ksindlíkovi zaručuje další příjem dolárků -- ale on si toho co vlastně udělal očividně není vědom].
Nedivil bych se, kdyby mu na živobytí zdatně přispívali i nějaký korporátníci, pro který je to taky přitažlivý a taky o spoustě věcí neví.

Zatím bez slepic

Otevřelo mi to starou ránu a když nad tím tak zpětně přemýšlím, tak se mi vybavuje, že on snad i nějaký doučování měl a jeho rodiče rozhodně nebyli žádní drsani nebo štváči a rozhodně by ho za přechod na učiliště netrestali, byť asi dobře míněnej tlak "ještě zaber" tam asi byl. Taky to byla vlastně pistole otčíma a s pravým otcem se normálně vídal a měli dobrý vztahy. V roce 98 byla sebevražda mladého kluka "kvůli škole" v podstatě exotická událost a fakt se dodneška NEVÍ, proč to vlastně udělal, před lety na sraze spolužáků jsme se o tom bavili, ale výsledek je skutečně NEVÍM, byť o těch problémech s účou se prostě ví.
Nevyjádřil jsem to v prvotním komentáři rozhodně nijak přesně, byla to taková hodně spontánní psaná akce a až po pár komentářích se mi zase některé věci vybavují a hodnotím je s odstupem času i možnostmi z jiných názorů už jinak.
Ono statisticky u hodně sebevrahů je to ale tak, že naprosto nic nenapovídá že jsou na tom vnitřně tak v hajzlu a najednou si vemou život.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K akci "Skripal" doplňuju ještě dva další články:

Jeden je z kanadského alternativního zdroje, kde se k tomu vyjadřuje bývalý britský ambasador v Uzbekistánu:
Skripal, Novichok, Russia, Israel, Syria, MI6 and Salisbury
https://www.globalresearch.ca/skripal-novichok-russia-israel-syria-mi6-…

A pak některé úvahy z tohoto kanadského článku v podstatě opakuje i Tereza Spencerová ve svém dnešním článku na PL:
Válka s Ruskem kdykoliv. A to víte, pro koho on vlastně pracoval? Tereza Spencerová doplňuje převratná fakta k otrávenému agentu Skripalovi
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Valka-s-Ruskem-kdyko…

Zatím bez slepic

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/clanky/jan-campbell-styl-v-albionu

Přidám svoji spekulaci - Putin zveřejnil seznam vylepšení výzbroje. Někteří si mohou myslet, že se zavírá okno, kdy je reálně s jakous-takous šancí napadnout a zničit Rusko. Později by to bylo již zcela sebevražedné. Čas hraje pro Rusko a Čínu. A tak konají směrem ke konfrontaci.

Zatím bez slepic

Informace o nových převratných zbraních se zveřejňuje až ve chvíli, kdy už jich pár máte rozmístěných v neidentifikovaných krytech a připravených k použití. určitě nevyráběli jen jednu zbraň, ale několik prototypů najednou a nějaká nultá nebo první série už je určitě také hotová. Jinak by šlo jen o propagandistický trik zaměřený na vlastní obyvatelstvo, ale proč by k tomu mělo dojít zrovna nyní?
Každá, i sebelepší zbraň nakonec zastará. Některé mají omezenou životnost, jiné jsou postupně překonány dalším vývojem. Pak postačí počkat na další příležitost, která časem určitě přijde. Nehledě na fakt, že Čína by těžko přihlížela útoku na Rusko, protože by byla další na řadě. A hodně brzy.

Zatím bez slepic

Historicky, když něco šlo na veřejnost z technologií v rusku, potažmo SSSR, tak už v testovacích verzích zkoušeli další generacu a začali dělat jna tom jak to seriove vyrabet...

Zatím bez slepic

citace z clanku

---

Podivná je taky volba chemické látky, kterou měli být Skripal s dcerou otráveni. Tzv. Novičok je jakási binární záležitost, kterou v SSSR vyvíjeli už někdy v 70. letech minulého století, a proto Londýn ukázal prstem na Rusko. Nicméně, ruský whistleblower Vil Mirzajanov, který jako první informoval svět o její existenci, chemický vzorec popsal ve své knize, která vyšla v roce 2009 a dá se dodnes na Amazonu koupit za necelých třicet USD. Je to látka natolik nezvyklá, že ani není na seznamu zakázaných bojových látek Organizace pro kontrolu chemických zbraní (OPCW), což z ní vlastně jako by činilo látku povolenou, dodal by cynik. Za sovětských časů se Novičok mimo jiné vyráběl v Nukusu v Uzbekistánu a tento provoz po rozpadu SSSR „dekontaminovaly“ Spojené státy, což v praxi znamená, že si zcela jistě zajistily i příslušné vzorky. V roce 1995 byl Novičok použit jako zbraň v obchodním konfliktu mezi dvěma ruskými bankéři, což značí, že přinejmenším tehdy byl k mání na černém trhu a měly ho v rukou zločinecké kartely. Jednou prý Novička použili i čečenští džihádisté, když si chtěli vyřídit účty s džihádistickými rivaly v Sýrii. To všechno se dozvíte z otevřených zdrojů, třeba z Wikipedie. A co víc, když už Británie látku identifikovala, musí znát její složení, a tím pádem si ji umí i vyrobit. Znají ji i v USA, zná ji i ruský organizovaný zločin nebo čečenský džihád. A bůh/alláh ví, kdo ještě. Přesto premiérka Mayová prohlásila, že „neexistuje alternativa k závěru, že za pokus o vraždu je zodpovědný ruský stát“. Surrealismus v reálném životě.

Ale koneckonců, proč i ne? Sice netuším, proč by Skripala třeba „jen“ nepřejeli nebo nezvolili nějaký méně okatý způsob, když by jim už nějak vadil, ale proti gustu žádný dišputát. Třeba chtějí v Kremlu Západ prostě zastrašit a srazit ho do kolen, vysvětlili by mi „rusobijci“. Všechno je možné. A kdyby nebylo třeba operace Gladio, lží kolem iráckých zbraní hromadného ničení, podivné smrti Davida Kellyho a dalších věcí, tak bych třeba i uvěřila, že za všechno zlé na tomto „našem světě“ mohou jen Rusové. Pobavilo mě ale, když se lídr labouristů Jeremy Corbyn v parlamentu premiérky Mayové ptal, jestli tedy má po ruce nějaké důkazy, které by s pokusem o vraždu opravdu spojovaly Rusko, odpovědí mu bylo jen hlasité bučení z jejího „kotle“… A kardinální se stává otázka: Cui bono?

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na aktuálních konfliktech někdo píše:

...Pro pořádek uvádím že mám doktorát z organické syntézy, 30 let se v této oblasti profesionálně pohybuji a v šuplíku je vojenská knížka na mé jméno s hodností poručíka ve výslužbě chemického vojska (1 rok velitel čety chemické ochrany, který si musel s reálným sarinem a yperitem hrát na středním chemickém cvičišti Zadní Mostek).

V diskuzi, ve článku samotném a médiích je dost věcí které bych rád alespoň trochu uvedl na pravou míru:
1. Novičok je jeden z mnoha inhibitorů cholinesterázy na bázi organofosfátů (nebo organofosfonátů popřípadě jejich fluoranalogů), v principu opravdu velmi jednoduchých sloučenin dostupných několikakrokovou syntézou ze zcela běžných laboratorních/průmyslových chemikálií... Každý středně erudovaný syntetik vám podobnou látku "uvaří" v malé laboratoři během pár dnů a vše potřebné legálně koupí.

2. Přesná struktura není oficiálně publikována (pouze se odhaduje), ale při možnostech dnešní běžné komerční analytické instrumentace (NMR, HR GC-MS, GC-FTIR, FTIR) je zjištění její struktury otázkou hodin pokud máte k dispozici množství v řádu mikrogramů... Návrh syntézy látky podobné složitosti a struktur pak dávám studentům jako zkouškovou otázku v předmětu organická syntéza. Jsou totiž opravdu jednoduché a vlastní syntéza též. Sám bych se z mikrovzorku látky dostal bez problémů ke struktuře během několika hodin s přístroji které mám v laboratořích k dispozici.

3. Vzhledem k tomu, že byla továrna na výrobu látky v Uzbekistánu informačně "vytěžena" Amíky jíž před více než 20 lety a spousty lidí tam pracujících se rozprchlo po světě - strukturu pravděpodobně zná již poměrně dost lidí. Takže pokud ji opravdu někdo chce vyrobit a použít tak to klidně udělá. Proto se říká chemickým zbraním atomovka chudého muže... Prostě argumentovat tím (Terezka Mayů), že Novičok umí vyrobit a mohou ho mít jen Rusáci je chucpe - protože to by znamenalo, že Britové neznají strukturu - a pokud jí neznají tak nemohou tvrdit že jde o Novičok :).

Kdo to udělal opravdu nevím a raději nespekuluji protože skoro všechny možnosti smrdí, ale ptám se cui bono? Osobně si nemyslím si že by Rusáci byli zase až tak moc velcí idioti a nevidím pro důvod zabití. Oběť byla dávno vytěžena a po odsouzení v Rusku vyměněna, prostě divné... Ale kdo ví...

http://www.armadninoviny.cz/profesionalni-pokus-o-vrazdu-sergeje-skripa…

Zatím bez slepic

Číst mezi řádky, a předtím se podívat na film, myslím "vrtěti psem" ;), je zybtečné spekulovat nad chemickým vzorcem a proč by to rus dělal. Lepší je sledovat co se děje potom a co říkají a kam tlačí situaci. Viz prohlášení o vyhlášení války, ale pak uklidnění a "jenom vyhoštění" 24 diplomatů, které v tichosti se souhlasem Mayové nahradí jiných 24 diplomatů...

Je to jako z Ondráčkem a Burešem, všichni se bijou v prsa, že díky "ulici" ho dostali z předsednictva GIBS, ale nějak zapomínají, že Bureš s tím nesouhlasil už předtím a tlačil na KSČM a pak ho i sejmul, tedy spíše než tlak ulice, využití blbosti ulice Burešem, aby ukázal KSČM její místo...

Číst mezi řádky a dívat se co následuje a bylo i předtím, nůžu-novičok je jenom nástroj, který neříká proč, natož když setřeš otisky kdo...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a uz to jede

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/466261-fico-konci-dnes-poda-de…

kdy zautoci nekdo na rusko ?
(mel jsem skaredy sen o falesne vlajce v polsku a pote pouziti britskych jadernych zbrani pri utoku na rusko)
at se ten sen nikdy nesplni at vladne mir tomuto svetu - celosvetovy mit navzdy fraze z komunistickych demonstraci, nic bych si dnes nepral vic

Zatím bez slepic

O Ficovi a způsobu jeho politické likvidace prostřednictvím "italské stopy" dnes
http://www.literarky.cz/politika/svet/25909-pripad-jana-kuciaka-ako-to-…

Osobně si myslím, že nejen statečný novinář, ale i případní slovenskoitalští mafiáni byli jen předpřipravenými načasovanými figurkami.
Jako v těchto dnech stovky hochů a děvčat, kteří to myslí upřímně.

V Británii, na Slovensku či v Praze.

Dneska je výročí vpádu nacistických vojsk do zbytkového Česko(slovenska).
Pardon...preventivní ochrany našeho území před krvežíznivým Sovětskem, ke kterému se na úpěnlivou prosbu českého prezidenta odhodlal předchůdce Tante Merkel - Onkel Adolf.
Štěkne někdo?
Neštěkne. Být Makrelou, tak se urazím, že neslavíme.
Snad za rok, či za tři.
Děkovná mše ve Svatováclavské mešitě za Al Chitlera dřív nebo později přijde.

******************
A vy tady o, s odpuštěním, blbejch pistolkách a cepech, nestydové.
http://www.literarky.cz/politika/svet/25909-pripad-jana-kuciaka-ako-to-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

přemýšlel jsem o tom už kolikrát. Proháněl jsem si hlavou, co by bylo, kdybych měl bránit rodinu, k tomu jsem absolutně odhodlaný a zapomněl bych na empatii s útočníky. Zbraň, náboje, snažit se nedostat do kouta. Vždycky mi to vycházelo, že by to asi dopadlo špatně. Větší šanci bych měl se sousedy. Žádné pistolky. SA 58.

Pravdu má Vidlákův kamarád Kososvan. Vybrat si místo čas střetu by bylo k nezaplacení.

To jsou ale jen takové úvahy. Ubývají síly a přískokem v před by docela bolelo. A mladí? Už neví, co to ta SA 58 je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://budejovice.idnes.cz/boletice-vystrel-zraneni-vojak-vrtulnik-fp4…

Pamětníci, vysloužilci a flintaři, vzpomínáte někdo jak často se tohle stává? Fakt náhodný výstřel? Nebo to je typická armádní výmluva když někdo něco nějak asi parádně posral?

Zatím bez slepic

Něco jako náhodný výstřel prakticky neexistuje. Výjimky se asi nějaké najdou. Tuším bylo něco kolem jednoho modelu kanónu Oerlikon, který dokázal samovolně vystřelit, ale to byla chyba v konstrukci jako taková. Můžeme polemizovat třeba o únavě materiálu, kdy zbraň je dlouhodobě nabita, odjištěna a připravena ke střelbě, ale o náhodě nemůže být řeč nikdy.

Ke každé zbrani vždy a za všech okolností přistupujeme a chováme se k ní tak, jako kdyby byla nabitá. Výjimky neexistují. I když tu zbraň budu mít v ruce, právě jsem z ní vyjmul zásobník a přesvědčil se, že v komoře opravdu není náboj. I tak k ní vždy budu přistupovat, jako kdyby byla nabitá. Stejně tak je důležité držet ty své tlusté a nešikovné prstíky od spouště, dokud nemám zaměřený cíl a opravdu, ale opravdu nechci vystřelit.

K maníkovi z Boletic bych napsal, že zbraň kontrolujeme zásadně nenabitou. V tomto konkrétním případě bych dospěl k názoru, že nejdříve došlo vlivem zkušeností ke ztrátě respektu, protože ten, jsme-li mistry, již nepotřebujeme („ironie“). To je nejčastější příčina všech průserů nejen u zbraní, ale u všech nebezpečných hraček. Třeba i u kladiva při zatloukání hřebíků.

Zatím bez slepic

Měl jsem tušení o ármy mlžení :-).
On je to starej ruskej stroj a jak mají teď rusové ty nový zbraně, tak mě taky zásadně konspiračně napadlo, jestli už třeba na dálku neumí přeprogramovat zápalnou směs v patronách nebo přímo mechanický součástky!!! :-)

Zatím bez slepic

Z toho, co jsem viděl na vojně, jako kočí pro maníky jezdící zažehlovat mimořádky, VŽDY byla chyba na straně lidského faktoru. Ať už nedbalost, anebo úmysl.
V tomto punktu pak strkat palec do laufu kanónu z nesprávné strany mi přijde poněkud šílené. A tak bych se rovněž přiklonil k přeprogramování na dálku, ovšem nikoli nábojů či úderníků, nýbrž hlav našich udatných bijců, kterým tam ten lump Putin implantoval modifikaci proslulé hry Ruská ruleta. Voják bez prstu - ideální stav. Žrát to chce a střílet to nemůže. Tomu říkám pravá ruská rafinovanost.

Zatím bez slepic

To jsou ta poslední slova v životě, třeba:
Zprava dobrý
Neboj, není nabitá
atd.

Zatím bez slepic

Kurva - určitě jedno z nejčastějších posledních slov

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky všem, kteří si vzpomněli.

Včera bylo (sice ne kulaté) výročí bitvy o Czajankovy kasárna v Místku a dnes je výročí okupace Velkoněmeckou říší. Na to bychom měli pamatovat. Kupodivu téměř nikde ani muk. Hlavně že studenti halekají proti Zemanovi.
Bezmála 360 tisíc mrtvých Čechoslováků se stává čím dál tím více nepohodlnými a halekat za ně asi není zrovna politicky korektní.

Tak poděkuji alespoň já. Díky vám kluci. Vám, kteří jste to nevzdali ani v zákopech, ani na širém moři, či modré obloze. Díky vám dámy a pánové, kteří jste stáli, když všichni ostatní klečeli v těch temných letech, které přišly. Vzpomínám na vás dnes a budu vzpomínat dokud budu živ.

Zatím bez slepic

bylo připomenuto včera v regionálním zpravodajství ČT (Ostrava):
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10122978233-udalosti-v-regionech-ost… od cca 16:20. Nevím, zda jsem odkaz vložila správně.
Ač mám kupu výhrad k ČT i ostravskému studiu naší/vaší, tak tady bych pochvalně kývla hlavinkou. Akorát netuším, jak velký dosah má regionální zpravodajství u diváků, kolem nás není nikdo, kdo na to kouká. Já to přepla náhodou a trefila se na tu reportáž, pravda, nikoliv od začátku. Možná se "velká" ČT dneska pochlapí a mekne, ačkoli lze čekat, že až po velmi, velmi, velmi podrobné a obsáhlé reportáži o stávkujících študácích. Jestli jim teda zbyde vysílací čas :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Součástí mojí profese je každé ráno prolistovat pět hlavních deníků, zda tam není něco pro moje klienty zajímavé. A tak vězte, že v nich dnes na téma 15.3.1939 ani ťuk!
Včera jsem se chvíli díval na film "Protektor", jako exrozhlasáka mě zajímal protektorátní rozhlas, kde se to částečně odehrává. Použili tam několik autentických zvukových záznamů. Na jednom z nich jakýsi protektorátní potentát pronáší (cituji, neb jsem si to hned zapsal):
"Nemáme již vlastního státu, ale jsme součástí mocné říše, v níž se můžeme dále vyvíjet".
Někdy paralely pokulhávají, někdy sedí až obdivuhodně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... studenti v ulicích, co mi to jen připomíná? Aha, ´89. I tehdy hráli roli užitečných blbců, i když to pak vydávali za hrdinství. I tehdy to bylo proti vrchnosti. I tehdy to bylo společně s komedianty v divadlech. I tehdy to bylo připravené, pečlivě, žádná spontánnost. I tehdy do toho vráželi prachy ze Západu. Jedni pak cinkali klíčema, ti vychcanější rychle převlíkali kabáty a zakládali "občanská fóra". S těmihle xindly se republika potýká dodnes - stali se z nich ti největší komunistobijci a největší zastánci demokracie.
..........
To jsem dopsala dnes do deníku. Ráda bych se mýlila v úsudku, fakt jo.
A k těm kvérům. Já vím, že je to téma pro ženskou docela mimo, taky zde diskutují téměř výhradně pánové :-). Chtěla bych jen podotknout "ženskýma očima", že jsem ráda, že ještě existují chlapi, kteří jsou ochotni bránit svoji rodinu, i se zbraní v ruce. Bylo by fajn, kdyby to bylo i za vlast, jako kdysi, ale vlast, republika je dnes sprosté slovo. A bránit "stát", to ani náhodou - protože dnešní "stát" chápou ti mí chlapi doma jako hlavní škodiče. Dlužno dodat, že syn i zeťák mají zbrojní pasy, teď čerstvě prodlouženy "ještě na delší dobu". Zbraně u nás doma chováme v "úctě" a v trezoru, k čemuž jsou vedeny i vnuci a vnučky, "výcvikem" střelby do terče jsem prošla jak já, tak i dcera, teď nedávno nově i vnučky (vnuci jsou ještě malí, ale též je to čeká, špunty). Je jasné, že střílet na živou bytost je o něčem úplně jiném a nikdo z nás neví, jak by se v mezních situacích zachoval a zda by trefil. To nikdo neví, dokud v takové situaci nebude. I když asi na dceřiny kámošky působíme jako exoti, bo ve sklepě máme "válečné" zásoby potravin, vody a dalších praktických věcí, včetně tablet na desinfekci vody a sušené proteinové stravy, co prý vydrží až deset let, přece jen tajně doufám, že na tyto věci nikdy nedojde, stejně jako na nutnost bránit se střelbou. Ale jinak jsme zcela normální :-)))). Tohle ovšem si můžeme dovolit, protože žijeme na vesnici, v ne příliš zastavené oblasti s kolem máme normální sousedy, a ne zbohatlíky, co si nechávají stavět paneláky naležato v "satelitních" městečkách, kde nesmí kdákat slepice a zpívat ptáci, aby nerušili velkopodnikatele při odpočinku. Uznávám, že ve městě by to šlo praktikovat asi těžko - snad jen ty zásoby by šly částečně skladovat.
Co se zbraní týká, pak mi připadá, že s těmi předpisy, které jsou hodně přísné, je v případě nečekaného napadení téměř nemožné zbraň použít rychle - tj. v době, kdy do baráku vleze nezvaný host. Zbraně jsou v trezoru, ten náš je "zbraňový" s číselným zámkem, a i když číslo znám, v nervozitě nevím, jestli bych si ho vzpomněla a dokázala rychle otevřít. Držitelům zbrojáků vtloukají do hlav, kdy smí a nesmí zbraň použít, průser ale je, že útočník, má-li zbraň, tak málokdy legální, v drtivé většině je "bez výcviku", na předpisy zvysoka kašle, zato obvykle netrpí nějakými útlocitnými ohledy a je odhodlán ji použít. A vraždy či teroristické činy nejsou páchány legálně drženými zbraněmi, a ti, co to páchají nemají obvykle zbrojní pas. Výjimky asi existují, ale velmi vzácně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mistr Kučera vás - nevzdělané a ubrečené hlupáky - poučí, že 15. březen 1939 bylo to největší dobro, které mohlo rodiče takových nevděčných parchantů, jako jste vy, potkat.
Škoda, že nevím, kde to hovado bydlí, už mě fakt sere.

http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=31276

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

To byl ten Kučera celkem dobrý likvidátor:
- Založil Prostor, ten šel brzy do kytek
- Pracoval v Práci, ta šla nejdřív ke Stehlíkovi a pak do kytek
- Pracoval ve Večerní Praze - kde je jí konec
- Pracoval v Lidové demokracii - už jen vzpomínka na minulé století
- Pracuje pro Českou televizi..... no tak to snad dokáže taky

P.S.: Není tam Svobodné slovo, to chcíplo celkem samo. Nabízelo se mému chlebodárci, v polovině 90.let, rozmluvil jsem mu to - taky hezká historka. Pak jednali s Junkem, ani už nevzpomínám, jak to dopadlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejsem specialista na módu a hezká holka je podle mě hezká i ve starým pytli, když je v TV módní přehlídka, tak víc koukám na holky než na šaty a sotva který šaty si zapamatuji. Ale sem tam mě něco zaujme.

Zde je to pár Diana Kratochvílová a Adam Mišík. Ze všeho nejvíc mi připomínají Tetu Miluši ze Saturnina, jak se vždycky vyšňořila a zmalovala a když se na ní někdo udiveně déle díval, tak se tetelila, že ji muži fixírují.

Tak tady to je zvláště Mišík, který určitě projel celou Evropu, aby sehnal to jediné, co se dá koupit v mužském oddělení a má to na cedulce kabát, ale hlavně to připomíná ženské šaty.

K tomu se mu alespoň na téhle fotce povedl ten zvláštní pohled pravidelných uživatelů heroinu, ale to je jistě jen jedna fotka.

Jeho přítelkyně vypadá ještě ženštěji než on, komentátorka učůrává z odvahy jejího výstřihu a vzhledem k tomu, co výstřih odhaluje mi není jasné, jestli to je ironická pochvala nebo to je standartní vyjádření, k velkému výstřihu.

Já tam vidím mladou holku kolem dvacítky s tím, čemu její nevzdělané, ale z práva hezčí výbavy, arogantní vrstevnice říkají mezi sebou "visáky." Je to úplně v pořádku u ženský, která má za sebou několikero kojení, ale na společenské události v takovémhle výstřihu, nota bene u někoho, kdo je jakoby modelka...

Nedovedu si představit, že by ji kdy pozvali do Victoria Secret. Leda by tam pochodovala dvakrát, vždy před a po, ve stylu "podívejte se, co všechno se dá zachránit s našima podprsenkama." - Nicméně vedle Mišíka je vrchol vkusu.

https://revue.idnes.cz/cesky-lev-modni-policie-zuzana-kronerova-anna-ge…

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud následující komentář ocení pouze Asfaltový Holub, tak se ostatním spoludiskutujícím omlouvám.

Víte co si nikdo ve velkostádu nemůže dovolit? Nemůže si dovolit být negativní.
A víte kdo dohlíží na velkostádo? Nápověda zní že ufouni to nejsou, ani jacísi fyzičtí ani jacísi víc konspirativní energetičtí. Jakákoliv entita blbější než my se sem přes vesmír nedostane; a jakákoliv chytřejší zajisté není tak blbá, aby se sem cpala, leda že by se chtěla silně vykovat v oboru hodně nadlimitní seberetardace.

Na velkostádo dohlíží umělá inteligence. To co dnes dělají mentalisti, tedy odezírání různých mikrotiků ze xichtu a krku a řeči těla má během pár let dokonale zmáklý umělá inteligence pro jakoukoliv kameru, takže hudbou budoucnosti je, že když se projdete kolem nějaký posraný webkamery a ta z vás ihned vyhodnotí negativistu, tak do vás asi rovnou nějaký dron nastřílí žářnou dávku pilulí, abyste opět urychleně získali ten přeexponovaný úsměv amíckého firemního kripla a nemuseli se ani obtěžovat dojít si pro ony bombónky neplánovanou zacházkou.

Pánbůh má fenomenální smysl pro humor a včerejší zmínka Asfaltového Holuba o vlastní pěstitelské činnosti je mikrotečka proti tomu, jaký extra-echt-blbečky si tady očividně dokonale už nyní předpěstovává umělá inteligence.

"Odevzdán keplu" znamená používání pouze slovní zásoby pro vnější civilizovaný svět -> za dřívějšího 'ďáblova advokáta' Asfaltový Holube.

Čmoude fakt super, lepší než všechny kvéry a všechno s nima dohromady :-).

A pane domácí, maestro zabijaček > myslím že v porovnání s tím, co nás za pár let s keply čeká, už nemusíte schánět ani ten teleskopický obušek, beztak je docela těžkej a nahovno se s ním šermuje, optimální je prostě něco na styl trochu slabší a drobet kratší násady od krumpáče a pokud budete chtít bejt zákeřnej, tak se s tím dá i nečekaně bodnout a nikoliv přetáhnout, nebo taky fakt nečekaně hodit do xichtu a pak řádně kopnout.

Zatím bez slepic

In reply to by Johnny Mássel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Másle,
máte i nemáte pravdu!
Protože se s minimálně jedním mimozemšťanem znám, nesouhlasím, že se sem nedostali, pochopitelně! Existuje dokonce několik možností, které jsou v dosahu i NAŠICH dnešních technických a znalostních možností.

Motivaci poznávacích exkurzí inteligentních civilizací na Zemi byla zcela prostá:
Podobá se očkování kravskými neštovicemi jako prevence proti zhoubným neštovicím pravým.

Mimozemské civilizace se u druhu, který se sám pojmenoval homo sapiens snažili získat očkování proti zhoubné a sebedestruktivní blbosti, aby se sami v budoucnosti nevyhubili.
Bohužel jsme překotným exponenciálním vývojem své stupidity coby lidstvo překonali i ty nejčernější scénáře.
Podle mého hrozí, že se v zájmu zachování Vesmíru pokusí preventivně planetu Zemi od našeho druhu pečlivě vydezinfikovat.

Bohužel se obávám, že to odserou i nevinné tasemnice, sloni a veverky.
Lidská pseudointeligence je natolik virulentní a vpodstatě jednoduchá, že nelze vyloučit, že ji převezmou do svého noofondu i ty tasemnice.

Zatím bez slepic