Vítězný únor

Autor

Včera jsme měli další velmi významné výročí. Mnohonásobně významnější než ruské tanky v roce 1968, mnohonásobně významnější než Palach, Zajíc i Charta. Teď nehodnotím, nějaká negativa či pozitiva. Vítězný únor řadím ve významu v našich dějinách někam k vzniku republiky 1918 či Mnichovu 1938. 

25.2.1948 tehdejší KSČ hladce převzala moc. Tečka, není co dodat.

Jakýkoliv odpor byl zcela bezvýznamný, neznamenal ani to nejmenší ohrožení stranických funcionářů, organizovaný odboj v podstatě neexistoval ať si apologeti třetího odboje říkají co chtějí. Největší ohrožení pro Gottwalda nepřišlo ani na jedinou minutu od "demokratických politiků". Gottwald a ostatní se nikdy ani na chvíli nebáli Horákové, Kalandry a všech těch dalších odsouzených a popravených. Špičky KSČ se bály Stalina a NKVD. Nikoho jiného. 

Jakékoliv pokusy o odpor byly spíše tragikomické. Viz bratři Mašínové, kteří dokázali sice zprovodit ze světa toho posledního pěšáčka, který poslouchal rozkazy, ale nikdy žádnou akcí neohrozili ani vůdce, ani jejich okresní poskoky a už vůbec neohrozili hospodářskou základnu země. 

Proč to šlo komunistům tak hladce? Protože to dělali masově. Měli svoje lidi v každé fabrice, na každém úřadě u každé policejní i vojenské jednotky. Měli širokou podporu, protože oni přijeli na těch sovětských tancích. Měli od Stalina uznanou republiku v době, kdy Britové ještě nevěděli, jestli anulují mnichovskou dohodu. Měli největší disciplínu a to na frontě i v německých koncentrácích. Ve své době dělali tu nejlepší propagandu které ta dnešní vojtěchofilipovská nesahá ani po paty. Za svými cíly šli tvrdě, organizovaně a jejich šéfové viděli tolik mrtvých, že je nějaká ta další oběť nedokázala rozhodit. (Lidí je jak sraček, Kefalín) 

Dovolil bych si na zákldě tohoto mementa odvodit pár obecně platnějších zákonitostí. 

1. Když vznikne někde chaos, bordel, nejistota a nejednotnost, vyhraje zpravidla ta skupina, která je nejlépe zorganizovaná, umí si zajistit srdce (nebo peněženky) lidí a je schopna mobilizovat masy. Takhle funguje (fungoval) Islámský stát, Muslimské bratrstvo, Tálibán i další hnutí. 

2. Když někde vznikne chaos, bordel, nejistota a bezvládí, tak lidi dají přednost pořádku před svobodou, protože svobody se nenažereš a všechny kecy o vyšších hodnotách skončí nejpozději ve chvíli, kdy je člověka dělí od hladu tři jídla a zpravidla už je o jedno jídlo pozadu. Takhle to bylo za Hitlera, Lenina, Stalina i Gottwalda a kdekoliv jinde, kde je nebezpečno a vláda se někde dohaduje o kompetencích, zatímco lidi mají strach. 

3. Vždycky je to o mobilizaci mas. Erdogan přestál vojenský puč, protože na jeho výzvu vyšly miliony lidí do ulic a i ta velká silná, dobře vyzbrojená a lidskými právy si nelámající turecká armáda se i se svými tanky a obrňáky prostě utopila v neozbrojeném, ale obrovském davu. Vyhraje vždycky a všude ten, kdo tohle dokáže. Alespoň dočasně. V iráku také bezprostředně po americkém vítězství dav s chutí boří Shaddámovy sochy. Ale pak nastal bod 2... vláda hádajícící se o blbostech a přibližující se přízrak hladu. 

4. V každé vzpouře či občanské válce jde vlastně jen o jedno jediné, tak dlouho týrat veřejnost, aby se z hladu, nejistoty a poprav prostě přidala k nějaké straně a nechala se zmobilizovat. Ta strana, která je na to připravená a umí je podchytit, ta pak zvítězí. 

5. Od začátku do konce v tom nehraje demokracie žádnou roli. Ta potřebuje naopak právě tu stabilitu, bezpečí a hlad někde na bezvýznamných okrajích. Pak mohou přijít lidská práva, slabé vlády pod kontrololu veřejnosti a podobně. Ale s masovou migrací, válkami na prahu všude kolem, zhoršující se bezpečností a elitách které vůbec neví, která bije, tam se prostě nějaký Gottwald či Hitler vždycky najde. Dokonce jich pak je hned hodně naráz. Kdyby jeden nevyhrál, hladce ho nahradí jiný. 

6. Čím více se mluví o demokracii a čím méně k ní patří plná lednička a bezpečné čisté ulice, tím spíš to vypadá na další Vítězný únor než na Masarykovské ideály humanitní. A čím déle se na takový únor bude čekat, tím drsnější skvadra to pak vezme do ruky. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Když už Vidlák vzpomenul toho Kefalína. 😟 Propagandě se v Česku daří , když toto je schopný napsat celkem vzdělaný člověk, pracovník IT https://twitter.com/OndraVotava/status/1100141463453741061?s=19
Někdy si říkám, že je to tady hodně posrané, až k nevyčistění.

Zatím bez slepic

Ten se vyjadruje jako pražáák, nééé? :D
Jooo, zapoměl napsat, že dnes je barevná a plochá televize, to za komančů v obchodech nebylo ;)

Zatím bez slepic

Ještě zapomněl přepočítat blahobyt na množství rohlíků. Sice váží míň, mají menší množství tuku, ale zato si jich můžeme koupit víc. No neber to.
A argumentovat stovkami kilometrů nových dálnic to chce taky dost silný žaludek. Nebo vymletou palici.
To jsem si tak před lety frčel po R4 a najednou čumím jak tele na nový vrata. Ona to není R4, ale D4. Chvíli jsem měl pocit, že mi hrabe. Jó kapitalizmus zavelel, rychlostní silnice se narovnala a ejhle, máme desítky nových kolometrů dálnic.

Zatím bez slepic

Snad jste se neřítil do středočeského Palerma? A s kapříky? Ivánku, kamaráde, to mi ho teda vyndej. :-)

Zatím bez slepic

úplně lehce sejmout na jakékoli položce, kterými se ohání. Jestli je z Prahy, tak úplně klíďo vodou z vodovodu, která teče z přehrady.
Btw. velmi rád se oháním větou, že dosažené vzdělání bohužel není zárukou dostatečné inteligence, potažmo všeobecného rozhledu.
Fachidiot z Ajťákova je toho důkazem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"......….tam se prostě nějaký Gottwald či Hitler vždycky najde".
Až si s tím sám sobě připadám dost otravný, ale prostě je to tak (cituji k tomu V.I. Lenina):
"Jedinec nevytvoří revoluční situaci, ale revoluční situace si najde svého jedince".
Učit se, učit se, učit se....

Zatím bez slepic

Jooo - my co jsme se při Svaté trojici potažmu VUMLU neflákali a dokonce něco z klasiků přečetli víme svý.
Pro kolemjdoucí mladší - myslím to naprosto vážně a ten citát Uljanova sedí jako zadeček do nočníčku, pak ale jde jen o to jaký je to jedinec a jestli zase nevede do okliky či dokonce slepé uličky - ono se to časem srovná (viz onen dneska zatracovaný dialektický materialismus) - ale zbytečně to bolí.
Učit se, učit se, učit se....

Zatím bez slepic

Velke hovno.

Revolucni situace si najde sveho jedince, kdyz je kde brat a nenajde, kdyz neni.

Jugoska si nasla Tita, ktery rekl fuck off i Stalinovi a pobil mu statisice jeho lidi bez mrknuti oka. U nas v podobne situaci na vazkach, se nasli jen Gottvaldi, Zapotocti, Novotni, Dubcekove a Husaci. Ani Jugoska nevygenerovala druhyho Tita, kdyz ho potrebovala pro sve preziti. Nackove nenasli druhyho Heydricha a pozdni Rim potreboval dalsiho Augusta, Cezara, Sulu, Vespasiany otce a syna a vsechny ostatni - meli k mani uz jen Romula Augusta, prezdivaneho Momyllus Augustulus.

Francouzi meli Karla Martela a arabove je nedobyli. Spanele ho nemeli a dobyti byli. Jinak byly jejich situace stejne. Tolik k soudruhu Leninovi. To ucit se tam mel napsat jeste poctvrte.

Zatím bez slepic

1) Nezaměňovat revoluci s restaurací.
2) Rozpory uvnitř společnosti musí dosáhnou stupně revoluční situace.

Zatím bez slepic

ad 2) Ale nemusej. Rozpory za Stalina na hladovejici Ukrajine byly takove, jako za cara nepoznali a zadna revoluce (zde kontra revoluce) nebyla, vudce se neobjevil.
ad 1) Tak se toho drzte.

Zatím bez slepic

Že zrovna vytahujete hladomor na Ukrajině za Stalina; v tý polský části Ukrajiny byl totiž ještě větší jak v tý ruský; navíc v těch letech byl i v přilehlém Rumunsku, ba i v těch bohatých USA (v některých státech !!)... Jóóó to za toho cara, to se ti mužici měli že ...

Zatím bez slepic

In reply to by Neználek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Boze Neznalku. Debata byla o revolucni situaci. Tak si vyberte jinej hladomor, kdyz se vam tenhle nelibi a pak zacnete zkoumat, jestli se objevil nejaky vudce nebo ne a jak casto.

Zatím bez slepic

Jooo? A ke prosím ve větě je napsáno, že vůdce přežil? A Španělsko myslíš že padlo nebo může být pohled přežilo a pak rekonkvista osvobodila? Ja bych hadal, nikdy nedavaj prirovnani vytrzenim z kontextu k jedne urcite situaci, pravidla jsou obecna a vzdy maji vyjimky, ale ot neznamena, ze pravidla neplati jak pises...

Zatím bez slepic

"Jedinec nevytvoří revoluční situaci, ale revoluční situace si najde svého jedince". - Kdyz nebyl, tak ani neprezil. Kdy byl a je to dost douho, tak taky umrel. -

A Španělsko myslíš že padlo nebo může být pohled přežilo a pak rekonkvista osvobodila? - Co mi vlastne chcete dokazat? Ze Spanelsko nenaslo sveho "revolucniho" vudce, bylo staleti okupovano a je to uplne to same jako kdyz Martek odrazil araby u Poitiers?

Jen tech vyjimek nesmi bejt mraky aby to vypadalo, ze si historie hazi korunou. Nebo si chcete povidat o vsech tech revolucnich situacich, ktere nedopadly? Parizska komuna, revoluce 1915 nebo treba Leninovy nejpne projevy pred 17 listopadem, kdy mel delniky uz pod oknem, cekali na pokyn a stacilo ho dat.... ale Lenin ho nebyl schopen vydat?

Jo, tohle pravidlo vypada spis jako libivej,a le prazdnej slogan nez pravidlo. - Ale vite co, mluvime o ty samy historii, tak si ji natudujte sam a udelejte si nazor sam. Jestli echcete, tak ja vas stejne nepresvedcim.

Zatím bez slepic

"Kdyz nebyl, tak ani neprezil. Kdy byl a je to dost douho, tak taky umrel. - " Hmm, a jak se vypořádáte s tím, že historii píše vítěz a chytrý vítěz nechce "mrtvé mučedníky=toho člověka co udělal revoluce" a tedy vymaže jeho existenci? Neexistoval pak, protože VY o něm nevíte nebo pouze vítěz dobře odvedl svou práci :D

Já nic nedokazuju, ja pouze tvrdím, že pohled na španělsko v jednom časovém intervalu nemusí nutně znamenat pohled na španělsko ve větším časovým intervalu, jinak řečeno fakt myslíte, že náhled na izolovaném ději něco dokazuje ota bene, že to nebyla revoluce, ale dobyvačná válka ;) Ale neříkám, že jsem geniální tak se mohu mýlit...

Ale vůbec nejde o to jak dopadli, dopadnou vždy stejně "jedna strana vyhraje", ostatní je jenom tlachání filosofů, kteří na pro jednu stranu ospravedlnují existenci a pro druhou nebezpečí... A vyvozovat s jedné události "vydání projevů" něco? To jako fakt?

To pravidlo sedi, je to vlastně jiná verze pravidal "štestí přeje připraveným". Protože každá doba, situace atd. dává možnost rozvoje jedincům, kteří když mají znalosti/schopnosti a jsou v pravým místě v pravý čas něco dokážou a jedinec co má ty samé vlastnosti a znalosti na špatném místě ve špatnéím čase mají holou prdel...
Ty ALE spíše myslíš, že si přečteš nějaký návod a podle toho pak vše idetifikuješ nebo lépe, přečteš návod na zbohatnutí alal ford, Jobs apod. a pak se budeš mít skvěle :D Hochu, nahodilost je sviňa, ta určuje, kdo vyhraje sportku, ale i v té sportce musíš koupit tiket se správným číslem ve právný čas..., tedy mít znalosti, schopnosti v tom čase a místě kdy je to pořeba ne hodinu před nebo po...

Studovat nahodilost? Teorii chaosu? Na to nemám hlavu :D

Zatím bez slepic

Jelikoz Spanelsko bylo muslimy dobyto, tak si zcela evidentne revolucni situace nenasla sveho jedince (na rozdil od Spanelska). Jinak by muslimove nezvitezili.

Jenze revolucni situace je vzdycky jen ten interval. Proto je to situace. Lenin byl revolucni vudce v pravej cas na pravem miste, z pohledu revoluce a demokracie prohrala.... i kdyz tam je dneska zase. Mluvime o jednom useku.

Ha, dobyvacna valka to byla z pohledu Spanele versus muslimove, alez pohledu vnitrospanelskeho to byla revolucni situace, protoze bylo potreba branit Spanelsko a lide u moci na to zjevne nemeli a bylo potreba vudce. - Stejne jako soucasti ruske revoluce byli i zahranicni intervence, ale protoze revolucni vudcove byli schopnejsi, tak je vykopali z Ruska a tim padem se nam to zda ako okrajova zalezitost.

S tematem to nijak nesouvisi.

S tim projevem jste to nepochopil. Jestli je jedna vyjimka, tak pravidlo neplati vzdy a tak to stoji za hlubsi zkoumani. Revolucni situace to byla a Lenin s ni nic neudelal. (Udelal to pozdeji, zafixlovane, ale ne v ten moment o kterym ja mluvim)

Ne, neni to stejna verze "stesti preje pripravenym". Jestesi to prostudujte.

Nevim, co to je za nesmysly a tim navodem. Ja vedu debatu o tomhle: "Jedinec nevytvoří revoluční situaci, ale revoluční situace si najde svého jedince".

Nasledujici (dole) se odehrava ve vasi hlave. Me to pripada uplne nesouvisejici.
" Ty ALE spíše myslíš, že si přečteš nějaký návod a podle toho pak vše idetifikuješ nebo lépe, přečteš návod na zbohatnutí alal ford, Jobs apod. a pak se budeš mít skvěle :D Hochu, nahodilost je sviňa, ta určuje, kdo vyhraje sportku, ale i v té sportce musíš koupit tiket se správným číslem ve právný čas..., tedy mít znalosti, schopnosti v tom čase a místě kdy je to pořeba ne hodinu před nebo po...

Studovat nahodilost? Teorii chaosu? Na to nemám hlavu :D"

Zatím bez slepic

(na rozdil od Spanelska) - "na rozdil od Francie" tam melo bejt

Zatím bez slepic

Hádají se Marx, Engels a Lenin, zda je lepší manželka nebo milenka.
Zásadně manželka, říká Marx. Aby mohl člověk dělat revoluci, potřebuje mít
jisté zázemí.
Manželství je buržoazní přežitek. Jedině nejistota s milenkou udrží revolučního ducha v pohotovosti, tvrdí Engels. Co ty o tom soudíš, Lenine?
No, nejlepší je mít manželku i milenku. Manželka si myslí, že jsi u milenky, milenka si myslí, že jsi u manželky a ty můžeš být v knihovně a učit se, učit se, učit se.

Zatím bez slepic

Ach jo. Vtip z mého raného mládí. Kdepak ty časy jsou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to jen další překrucování dějinných událostí,co mají v plánu i čučkaři měnit dějepis.
Vůbec se neberou v úvahu výsledky druhé světové války.
Někde už zaznělo,že by se Rusko mělo omluvit za porážku Německa,za utrpení jejich vojáků.
Jsem trochu pamětník poválečného budovatelského nadšení,vlastně pořádné dřiny,aby se napravily chyby Masarykovi republiky,válečních ztrát,utrpení lidí.Právě na tom všem zbohatlo po sametové několik jedinců.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v jednote je sila - platilo za komunistov. Plati aj dnes.
A len dovetok - turecka armada sa neutopila v dave. Chybalo jasne vedenie. A odhodlanie. Vacsinou sa jedna o palacove puce. Vycistis komnatu a usadnes na tron. Ak mas vsak cistit ulicu, to je prace ako na kostole a do toho sa nikomu nechce :D. Ani turkom :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

chlap s koulemi, který by neváhal dát rozkaz nastartovat tanky a vyjet proti mase protestujících tak, jak to udělali Číňani v r. 89 na náměstí Nebeského klidu.
Jistě - musel by vsadit svůj život, což není pro většinu lidí zrovna málo.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dotaz - kdo je Čapůtová?

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dotaz - kdo je Čapůtová?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se po schůzi s Doníkem obrátí Bureš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

za pět slepic. Přesné definice podmínek nutných ke spuštění takového děje, logicky správná zdůvodnění a vysvětlení událostí z této doby.
Žádná věta, která by budila rozpaky, pochybnosti, nesouhlas.

Zatím bez slepic

...

Zatím bez slepic

Facebookem ke svetovemu miru. Konecne je k necemu dobrej.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák provedl pěkné stručné shrnutí podmínek revoluční situace (slovy klasiků jsou nutny objektivní a subjektivní činitelé). Když tak sleduji současnou situaci doma i po světě, napadá mne, zda někdo nechce oprášit a upravit heslo V.I. Lenina, které prý razil před vypuknutím 1. svět. války: "Přeměnit současnou imperialistickou válku ve válku občanskou."
Jinak k zvládání větších spontánních nepokojů je EU asi připravena. Existuje Eurogendfor (European Gendarmerie Force), založený v 2004 (někde se uvádí 2006, Francie, Itálie, Portugalsko, Nizozemí, Španělsko, později Polsko, Rumunsko a Litva). Motto Evropské četnické síly zní: "Lex paciferat." (Zákon přinese mír.). Sestaven byl oficiálně k "posílení mezinárodních kapacit pro řešení krizí prostřednictvím vytvoření společné nadstavby. Touto nadstavbou se rozumí mnohonárodnostní policejní síla s vojenským statusem." https://vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/vystavba-ozbrojenych-sil/e…
V 2012 byl EK představen návrh na "opatření pro implementaci ze strany doložky solidarity Unie". Tzv. klauzuli solidarity by mohly členské státy použít, pokud by určitá krize ochromila schopnost jejich reakcí, jmenovitě se jedná o provozní, politické a finanční nástroje a struktury. K. solidarity přijali zástupci člen. států EU v Radě v 2014. Odtud asi také pramení heslo "solidarita".
Při hledání informace o Eurogendforu jsem si četla na stránkách MZV v přehledu účasti ČR v mezinárod. organ. Byla tam zmínka o podání žádosti k Tichomořské alianci (TA). V červnu 2016 jsme se stali pozorovatelským státem TA, což je "uskupení států usilujících o ekonomickou integraci, volný pohyb zboží, služeb, pracovní síly". Členskými státy jsou Mexiko, Peru, Chile a Kolumbie, žadateli o členství Kostarika, Panama, Ekvádor. Aliance vznikla v 2011 podepsáním tzv. Limské deklarace (integrace států latinskoamerického kontinentu, vzniká tedy něco na způsob EU). Jedná se o 8. největší ekonomiku světa s trhem zatím více než 220 milionů lidí. Pozorovatelskými státy je 55 zemí (USA, Austrálie, Izrael, Švýcarsko, některé země EU, ČR je prvni z tzv. nových EU států). Hlavní perspektivní obory pro české společnosti jsou oblasti život. prostředí, energetika, důlní průmysl, rozvoj infrastruktury a potravinářský průmysl. http://cesta.lat/wp-content/uploads/2018/12/Za%CC%81kladni%CC%81-inform…
Tohle by mohl být důvod přístupu ČR k současné situaci ve Venezuele.

Zatím bez slepic

spadnes do katedorie Sartre :D :D :D... obcas to proste nechaj tak... sak to mozno pochopime aj bez dovetkov...ci?? :D :D :D

Zatím bez slepic

To je fakt, jsem si tak trochu zasartrovala :-)

Zatím bez slepic

skuska sartrovania dopadla na vybornu :D Tuto metu si zdolala :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

polez Iljič. Podmínkou změn je hlad, bída (a polské vši). Když člověk něco aktivně mění, tak jde za “lepším”. Myšleno relativně. Když zaostává nepřiměřeně za okolím. Ať svou leností, nebo útiskem. Další hnací silou je strach, nejlepší je strach o existenci - t.j. o život nebo žvanec. Nějaký psychopat, který prahne po moci, se už najde. Bureš nemá dobré výchozí podmínky, v kolonii je lid zatím tlustý a nikdy se neměl lépe. Hrozí jen podřezání krků nebo útok dělohami.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

po mně, když ve druhé třídě sou-čka chtěla rým, zplodil jsem:
"Únor bílý sílí pole!"
Sou-učka říká, že to tak nějak není ono, jestli by se to nedalo nějak zlepšit.
A vtom mne napadl překrásný rým:
"Únor bílý sílí pole.
Peacho, vole.!"
Od první třídy se učím anglicky, takže peach, anglicky "broskev", se řekne podobně jako v Ostravě Baník, ale tam ve Šloňsku je tvrdé "y" ☺

Zatím bez slepic

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

namlouvají pouze Pražáci, protože se v pravopise nikdy netrefí.
Vždycky měkké a vždycky krátké.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak i píše Ládik,hlad a bída jsou hnacím motorem změn,kdo si pamatuje na hlad a bídu po druhé světové válce.
Pořád se sameťáci ohánějí,jací byly neřádi komunisté,jenže tyhle mafiánští kapitalisté nejsou lepší.
Takže,komunisté zklamali,kapitalisté také a co by mělo přijít nějakou změnou,feudalismus,to nikdo neřekne,proto se ke změnám nikdo nehrne.
Když už toho Lenina vzpomínáte,tak co tam tenkrát bylo,pod řežbou Bělogvardějců s Rudoarmejci,válka sever proti jihu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I když se věřící vydá k sepsání tohoto textu, k němuž nelze co dodat, je to okamžik jenž signalizuje jedné: stojíme na kraji propasti. Rozhodujeme se jediném, zdali se i přes materiální zabezpečení vzepřeme, nebo se i pro podivné materiální zabezpečení necháme do té propasti posunout. Zatím vítězí posouvání se k hraně propasti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na Českém rozhlase Plus dnes v pravidelném pořadu "Pro a proti" o Venezuele debatovali Charanzová (ANO) a Kohlíček (KSČM). Stojí to opravdu za poslechnutí.

https://plus.rozhlas.cz/ve-venezuele-je-humanitarni-katastrofa-blokovan…

Oba jsou to kandidáti do Evropského parlamentu, i když Charanzová kandidátku ANO vede a Kohlíček je někde na konci kandidátky KSČM.

(Já jsem tu už před pár týdny psala, že za stávajícího stavu známých kandidátek bych v současnosti volila komunisty (Konečnou, Kohlíčka, Maštálka... a k mému potěšení se tam někde na konci objevil i Zdeněk Ondráček) a to se zatím nezměnilo - uvidí se, s čím přijde Okamura.)

Pokud ovšem zde ještě někdo uvažuje, že by do EP volil ANO, pak by si ten pořad měl poslechnout určitě.

Já vím, že jsme už nějakou dobu vařené žáby, navykli nás na liberální pravdoláskařské samozřejmosti a tak si v tom pokrokovém ptydepe už ani neuvědomujeme, že některé výroky jsou vlastně strašné...
Charanzová: "... podle mezinárodního práva má každá země povinnost souhlasit s distribucí jídla a léků..."
...ufff. Zvláštní hra s pojmy právo x povinnost.
Charanzová: "... ve Venezuele máme tisíce politických vězňů...
....eeh? Kdo to je "(my) máme?" ... Tady jsem si vzpomněla na svého kamaráda, který studoval jazyky a když slyšel výrok "obilí NÁM zlátlo", tak říkával "zase ten živnostenský dativ..".

Zatím bez slepic

Chceli někdo naštvat voliče ANO a zlikvidovat Andreje Babiše, stačí k tomu dvě osoby: Dita Charanzová a Věra Jourová. Obě dvě ženy mají svými názory schopnost Andreji Babičovi prohrát volby. Divím se, že se jich ještě nezbavil a staví je do čela kandidátek. Volby do europarlamentu ANO projede (můj soukromý odhad). Dita Charanzová ty volby prohrát dokáže! Voličský kmen ANO je jiný a Dita Charanzová se názory hodí ke Kalouskovi a ne k voličům ANO.

Zatím bez slepic

Také tipuji, že eurovolby AB nepotěší. Víc než Charanzovou asi potřebuje jejího Bočka, který se ve strukturách EU pohybuje už skoro dvacet let.
https://www.coe.int/en/web/special-representative-secretary-general-mig…

Zatím bez slepic

Já to vysílání chvilku zachytil v autě. Nu což, diskutující mají právo na své opačné názory, to je O.K. Ale děsivě ostudný byl výkon moderátorky, která naprosto jasně stála na jedné straně sporu. Takže zase jen potvrzení, že sledovat tzv. veřejnoprávní média je ztráta času, jsou cinknutá. Tvrdím to jako kdysi dávno nadšený redaktor rozhlasové stanice Československo.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

starý a hloupý a škaredý pán, protože nevíte, že paní moderátorka může stát pouze na JEDINĚ SPRÁVNÉ straně sporu.
Proto jste byl taky z "rádyja" odejit jako naprosto nevhodný kus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No asi myslela Dita my EU demokrati, víme komu sloužíme a kdo je NÁŠ, kdekoliv je....
JO a všechny země přece mají povinnost souhlasit s demokratizací, a kdo ne, tak...to už taky známe.

Co mne spíš zajímá je, zda se nám narodí nový Masaryk, zase toho 7.3 , nebo nějaká obnova slibu, a co prodá a koupí AB v USA. Možná hledá podporu a zastánce pro svůj byznys, možná další i společné kšefty, když jede jednat s obchodníkem v rouše prezidenta.
A na koho hodí asi případně ten horký brambor premiérské funkce v době ekonomického cyklu, co se hrne jak povodeň, ale zatím tichounce.....
AB už, jak tak maká, všechny důležité lidi zná, kontakty má a nastal čas to i řádně zobchodovat.
Byznys si může ohlídat nejlépe zase osobně a přiznaně rovnou. Prostě střet zájmů už u něj nebude a bude....
Nebylo by pro něj výhodnější být nyní jen předseda hnutí, který vše za ANO rozhoduje, než figura na - přes EU- "odstřel".

Ale když si vzpomenu na to jeho NIKDY, pamatujte si nikdy neodstupim..., ještě bude veselo.

Uvidíme zda Brexit bude odložen na dobu až po Eurovolbách, zda ten EU vyjednávač nahradí Junckera...

Jsem napnutá jak kšandy, jak to všechno dopadne.

Zatím bez slepic

Dita Charnazová se ve vztahu k EU chová jako Vasil Bilak ve vztahu k SSSR. Stačí už jen zvací dopis na obranu ohrožené demokracie a dojem bude dokonalý. Skoro bych řekl, že se Vasja reinkarnoval.

Zatím bez slepic

"A na koho hodí asi případně ten horký brambor premiérské funkce v době ekonomického cyklu, co se hrne jak povodeň, ale zatím tichounce....."

Hrne se, hrne se. Co se bavím z pohledu velké nástrojárny s dodavatelema...

Zatím bez slepic