Vize moderního světa

Autor
Štítky

Krátký fotbalový úvodník: 

Pokud budou čeští fotbalisté při mezinárodních utkáních faulováni a budou si potřeboval ulevit, doporučuji jim držet se češtiny. Té nikdo nerozumí. V zápase Slávie ve Skotsku se Kúdela vyjádřil o svém protihráči, že je fucking guy. A chudák černoch slyšel, že je fucking monkey. Svým způsobem to zní dost podobně... I když Scallop říkal opak, tak Kúdela bude potrestán, protože to by nešlo aby nějací šajse čechen měli pravdu. 

Takže až si Kúdela bude potřebovat ulevit příště, ať si odpustí řeči o fucking monkey, ale ať mu pošeptá normálně počesku: ty zasraná opice, černá hubo, cigáne blbej, nebo nějak podobně. Bude mít klid. Nebude muset vysvětlovat, proč není rasista, nebude muset dělat rozsáhlé pokání a nebude mu hrozit konec kariéry.

 

A teď už Funes a jeho text: 

Úplně náhodou jsem narazil na podcast nějakého mladíka jménem Tadeáš Žďárský, který představoval svou vizi o nerůstové společnosti. VAROVÁNÍ: jen pro silné žaludky!

Ač nikdy předem nelámu nad nikým hůl, po krátkém představení tohoto pána (totiž student Masarykovy Univerzity, obor Enviromentalistika - ekologická ekonomie) mi v hlavě začalo blikat červené světýlko, které mi říká – bacha na něj. A musím říct, že se tentokrát moje intuice nemýlila. Nechci tohoto študáka škatulkovat ani nálepkovat, ale mám totiž problém nejen s tím, co říká, ale hlavně s ním.

Pána samozřejmě neznám, ale jsem vysloveně alergický na tyto univerzitní adolescenty, kteří si ještě nevydělali na slanou vodu, nebo jsou placeni státem, nebo neplatí nájem/hypotéku (protože používají mamahotel), nemají děti, zato mají potřebu poučovat lidi, co každodenně zažívají krutou realitu života. Neberu jim jejich názor, jen ctím zásadu, že pokud neplatíš, tak nepřepínej. Ale nechci článek věnovat osobě s iniciály T.Ž.,  jako se spíš zamyslet nad touto úvahou z ekonomického a celospolečenského hlediska. Nemohu totiž tvrdit, že bych absolutně se vším nesouhlasil. I já vidím rozkol mezi rostoucí spotřebou za cenu devastace životního prostředí a taky pro mě nepřijatelného přístupu, kdy se kapitalizují zisky a socializují ztráty. Na rozdíl od něj ale nevěřím cestám a prostředkům, jak této nerůstové společnosti dosáhnout.  Očekával jsem, že rozhovor bude plný ekonomických analýz a čísel, zamyšlením nad externalitami a jejich „ocenění“ a ono nic. Místo toho se diskuze stočila k nepodmíněnému příjmu.

Pokusím se vypíchnout několik perel – ačkoliv by to vydalo za 3 články

Růst, vyjádřený HDP, je špatný: ano, HDP je opravdu parametr k ničemu. Víte, co vznikne, když vykopete jámu a znovu zakopete? Nominálně HDP, ale reálně hovno. Růst lze opravdu měřit různě a nejen penězi, znám několik lidí, kteří nepatří k nejbohatším, ale jejich morální kvalita je vyšší, než kdejakého zbohatlíka. Obdobně znám neuvěřitelně manuálně zdatné lidi, kteří umí prakticky všechno. Toto jsou lidi se skutečným růstem, který byl ovšem vykoupen tvrdou prací (ať již fyzickou, nebo duševní). Víte, já si myslím, že když člověk přestane „dělat“, začne tak nějak přirozeně degenerovat, protože jen práce, aktivita a stavění se stresovým situacím někam posouvá a nabízí zkušenosti. Když budete jen odpočívat, stane se z vás chcípák – což souvisí s druhým tématem:

Rozevírají se nůžky: toto už je tak omletý argument všech lidí, kteří si dělají zálusk na něčí majetek a hodlají parazitovat. Takže co navrhujete pane Ždárský? Sebrat jim to? Že se sebere majetek schopných (zloději si to většinou ošetří) a rozdělí se lůze, tak zchudnou všichni, protože to, že je někdo chudý (ve smyslu majetku) není náhoda. Pavel Kohout kdysi prohlásil, že chudoba není problém vaší peněženky, ale vaší hlavy. Taky definoval socialismus jako systém, kde se každý snaží žít na náklady toho druhého. Zamýšlí se pan študent nad tím, proč se spousta mladých raději těmi nejbohatšími nechá zaměstnat, než aby se stali jedinečnými a šli samostatně svou cestou? Komu sebereme poté, až se prožere i zabavený majetek?

40% lidí nepovažuje svou práci za smysluplnou: ano, tady bych souhlasil. Když vidím, že stát zaměstnává 480 tis. státních zaměstnanců (ano, jsou tam hasiči, učitelé, armáda atd.), chce se mi brečet. Ale ono se to netýká jen státního sektoru. Když vidím, kolik se například jen v zemědělství pohybuje různých prodejců, přeprodejců, dealerů, prostředníků, poradců se státními dotacemi. Já bych například s 100% jistotou do těch zbytečných existencí zařadil i pana Ždárského, protože mě opravdu nenapadá, co bych si od něj jako službu mohl koupit. Souhrnně takovéto lidi nazývám darmožrouty.

Bolest zad spojená se stresem – jsem si vědom, že spousta věcí v lidském organismu jsou spojené nádoby, ovšem spojit stres s bolestí zad opravdu ne. Tipoval bych to na důsledek chatrné fyzické kondice v důsledku apatie ke sportu a fyzické práci, což bývají průvodní znaky totální lenosti tolik typické pro studenty humanitních oborů.

Všichni půjdou na rekvalifikační kurzy a budou budovat solární energetiku, ekologické zemědělství a pečovatelství. Super, první dva bez podpory státu ekonomicky nerentabilní, třetí bude placeno přímo státem. Nechodí pan Ždárský s paní Maláčovou?

Záruka na 15 let – tady už jsem lapal po dechu. Dokáže mi někdo spočítat, kolik bude stát třeba takové auto, nebo myčka kvůli totálnímu naddimenzování dílů? Nebo budeme používat necky – ty budou na celý život? Technika nebyla nikdy doménou environmentalistů.

Děti mají prostor ke hraní – mám 2 děti, žiji na vesnici a i taková pr.el, jako naše vesnice má dětské hřiště. Už si toho všímám delší dobu, hřiště jsou dnes skoro všude…ale jaksi tam nejsou ty děti – ty sedí na lavičkách a mačkají své ajfouny a ajpady.

Školství – jde to tuhého - prý bude demokratické. A já si myslel, že politika do škol nepatří. Děti už ve svých školních letech budou podílet na tom, co se bude učit. Je dítě v 15 letech schopno a zralé dělat životní rozhodnutí? Určitě ne. Ale pár takových jsem znal, co si to o sobě myslely. Pár z nich žije tzv. alternativní život v Praze (což je taková obezlička ke slovu bezdomovectví), jiní našli zálibu v drogách, další takoví mají dnes 20 leté děti a obrážejí diskotéky. Byli to lidé s nezdravým egem, bez pokory, které semlela realita světa. Šli do boje absolutně bez zbraně, znalostí taktiky a bez vědomí toho, kdo proti nim stojí. Celé toto svinstvo v podstatě odnaučuje děti respektovat autority tím, že je staví na stejnou úroveň. Ne sorry, zkušenosti se nedají koupit ani naučit ve škole. A taky všechno má svůj čas.

Řešením není ani komunismus ani zelený kapitalismus – tady si absolutně nejsem jist, co vlastně autor chce říci. V době, kdy se zelené zdroje netržně dotují (neboli se všichni skládají na byznys pár jedincům), nebo ty neeko penalizují, asi o kapitalismu mluvit nelze. Jelikož je v této nahrávce několikrát zmíněn nepodmíněný příjem, tipoval bych to na … komunismus, ale ten je přeci fuj! V té souvislosti se tedy chci zeptat, kdo ten cirkus bude platit? Kdo bude reálně vytvářet nějaké hodnoty. S naším prezidentem v moc věcech nejsem srozuměn, ale jeden bonmot sem hodím: z toho, že si lidi budou mezi sebou prodávat limonádu, ještě žádná společnost nezbohatla  - Maláčové navzdory!! Takže budeme tisknout? Co na to inflace? Nebo sebereme majetek jiným a ten přerozdělíme – to přece není echt demokratické. 

A teď konec srandy. Máte z toho poslechu pocit, že tomu ten pán věří? Já ano. Jsem moc mlád na to, abych hodnotil „kvalitu“ společnosti z dob před sametovým představením, ale můžou mi starší čtenáři Kydů napsat, jak opravdu vypadala společnost v dobách totality? Po stránce morální, péče o majetek atd.? Nebude to obdoba? 

Závěrem bych řekl, že takovou utopistickou sračku už jsem dlouho neslyšel a jen mě to utvrdilo v tom, že volební právo by měli mít opravdu jen lidé, kteří už alespoň pár let pracují + důchodci. A študáci, ať se věnují študiu a přípravě na budoucí zaměstnání. Doba je bohužel tak milosrdná, že i ten největší sráč má pocit obrovské důležitosti a právo rozhodovat o jiných.

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (113 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

tom, aby mi nějaká věc vydržela funkční 15 let. První automatická pračka nám jela něco málo přes 20 let.
Na rozdíl od těch pozdějších, pro které nemám slušnější výraz, než "mrdka" a "kurvítko".
Totéž platí o nových autech.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

ale tihle mladí právě jen kecaj. Plnou hubu "ideologie", pak ale vytáhnou argument "morálního zastarání". Nemůžou používat to, co je z módy, není trendy, a není připojitelný k internetu.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Koukam, ze jsem se prave dozvedel, ze jsem rikal opak nez ... vi pan vidlak vubec, co jsem psal? A zajima ho to vubec? Nebo proste potreboval o scallopovi vyblit nejakou lez, aby mohl vykazat aktivitu?

Lhal rano, lhal v poledne, lhal vecer - a udelal si na svoje lhani blog opevneny informacni zdi. Ale byl to moc hodny clovek, pestoval brambory, choval prasatka, mel plno deti ... a diky tomu se z jeho lzi stala Gobbelsovska pravda.

Po minulym blogem si muze kazdy dohledat, ze jsem nepsal NIC o tom, jestli a kdo bude ci nebude potrestan. Vi to nepochybne i pan vidlak. On vi totiz uuuuplne vsechno, protoze pestuje i cesnek. Takze vi - na rozdil od scallopa - naprosto presne, co si tam septali do ouska. Scallop jim k tomu nesvitil a nechova cunata (i kdyz urodu cesneku mel loni peknou), takze nevi, co tam zaznelo.

PS Studenti by nemeli volit, kdezto duchodci verici na praskovani covidu nebo zeny u plotny verici na Gatese cipujiciho nebohe cechy by volit meli? Holt pro nekoho je te dnesni demokraice prilis.

Průměrný počet slepic: 1.4 (47 hlasů)

Ale nečetl jsem to.

Ale ty vibrace z toho cejtím.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Pokud byste někdy vycítil nějaké vibrace u scallopa, jsou původem z některého z těchto zařízení shorturl.at/erszY , jimiž jej jeho zaměstnavatel odměňuje za dobře vykonanou práci.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

koukám,že máš noční,tak jsi nějaký vyvředěný :-). Co se proboha rozčiluješ, praskne ti žilka, a co my nebožáci tady bez tebe ... ber to tak, že jestli taky pěstuješ česnek, a měl jsi dobrou úrodu, tak máš taky pravdu jako pan Vidlák, i když tedy on naznačuje opak, protože zná tvoje debilní názory, jak podotýká pod tvým brekotem Čmoud ... a s tím volebním právem - oni ti důchodci totiž zažili Černobyl, o kterém taky ti vládnoucí tvrdili, že se nic neděje, i když je fakt, že chemtrejls jsou už docela extrém, ani těm maminám od plotny, pokud čtou i něco jinýho než Seznam se nedivím, on Bill už má taky za sebou propagaci očkování, jehož výsledky byly, řekněme, problematické ... a na druhou stranu, ať si každý věří čemu chce ... ale co se těch študáků týče, ti nemají ani ty zkušenosti důchodců a, jak já je znám, ani načteno, tedy v převážné většině ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lhani mi proste vadi.

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

Proč sem lezeš, když se tady pořád lže? Zajdi si na Ricin, kde Šojdrová s Hrebenárem kážou pravdu a nic než pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Mate-li nejaky problem se Sojdrovou, stezujte si na lamparne.

Vase subkultura holt ma svoje kouzlo - sdilena iluze reality je malokde tak zretelna jako tady.

Průměrný počet slepic: 1.4 (16 hlasů)

Chtěl jsem tě ušetřit zbytečného utrpení, ale je to tvoje volba.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Jeste jste zapomnel dodat: myslim to uprimne :-))

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

to je přece implicitní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Ocitujte tedy nejakou mou lez. Slovem ocitujte myslim to, ze skutecne v nejakem mem prispevku budete schopen najit tvrzeni, ktere je overitelne lzive.

Průměrný počet slepic: 1.2 (13 hlasů)

moc práce a vy to stejně přejdete mlčením, škeblo. Nač s tím ztrácet čas.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

mi prostě vadí.
Tak už nic nepiš.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nereagujte na něj, zaprvé pod tím nickem není jen jeden elf, za druhé každá Vaše reakce je elfovi zaplacena.
Mám takový dojem, že některé reakce na jednonoha si píše mlž sám.
To jen potvrzuje elfí morálku, nestydí se, kvůli pár drobnejm, obelhávat i svého chlebodárce.
Hele Kartous, kontroluješ si pracovní výkazy svejch nádeníků?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

1. Je pro vás BBC důvèryhodný zdroj?
2. Platil B. Gates výzkum vývoje mikročipů, který by se implantoval ženám pod kůži a sloužil jako antikoncepce? Byly cílovou skupinou tohoto projektu chude ženy v Africe?
3. Spolupracuje Petr Nutil, odborník na boj proti dezinformacím a spoluzakladatel neziskovky Manipulátoři, se spolkem (think thank) Moje Evropa, který založil Tomáš Prouza?
Pzn. T. Prouza:
bývalý - náměstek MF, státní tajemník pro evrop. záležitosti,, koordinátor digitální agendy ČR, pracovník Světové banky, bývalý člen ČSSD, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR
současný - víceprezident Hospodářské komory
4. Vstoupil P. Nutil do politiky za stranu STAN?
5. Manipulátoři.cz na své stránce uvádějí, že spolek Moje Evropa není spojen s žádnou politickou stranou, hnutím, vládou, koalicií nebo opozicí.
Je to pravda nebo lež?

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

1. Mnohem duveryhodnejsi nez vidlak.
2. Muzete blize popsat princip antikocepce, ktery mate na mysli? Bez teto znalosti nelze odpovedet.
3. Nemam seznam vsech lidi se kterymi spolupracuje Prouze ani sezam vsech lidi, kteri vrti vidlakem. Take nevim, co oznacujete slovem "spolupracuje" - zahrnuje to napr. i jednani Babise se Sorosem?
4. Siiiim, je neznam pana Nutila ani jeho babicku.
5. Delate dobre, ze Manipulatory peclive ctete. Zkuste se zeptat pana Nutila, kdyz mate nutnost nutit scallopovi Nutila.

A ted bych mel dotazu na Vas:
1. Cítíte se, pane Fito, úplně zdravým?
2. A nemíváte někdy občas nějaké záchvaty?
3. Jest rádium těžší než olovo?
4. Věříte v konec světa?
5. Kolik je 12 897 krát 13 863?

Průměrný počet slepic: 1.5 (21 hlas)

Podívejte, jak se hlavonoze podařilo zaplevelit celou jednu stránku, a za to je placený!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Volby dle daňového základu, taktéž podle hesla "Neplatíš, nepřepínej". Někdo 0 hlasů, jiný 1 hlas a další klidně 100 hlasů.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Volby dle daňového základu, taktéž podle hesla "Neplatíš, nepřepínej". Někdo 0 hlasů, jiný 1 hlas a další klidně 100 hlasů.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pan Vidlák je křesťan a ten by nikdy nelhal.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Dobrej pokus, ale na argumentaci "pan vidlak chova prasatku a pestuje brambory, ten by nelhal" neprebijete :-)

Ze pan vidlak napsal lez je prokazatelne z mych prispevku pod predchozim blogem.

Průměrný počet slepic: 1.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

o volebním systému, který by zohledňoval, kolik přímých daní jednotlivec odvedl do společné kádě. Aby nevládli jen oligarochové, počet hlasů by byl založen na desítkovému logaritmu zaplacených daní. Zjednosdušeně, do 1000 1 hlas, 1000-10000 2 hlasy, 10000-100000 3hlasy atd... Psotě proto, aby primárně nerozhodovali příjemci o dárcích.

I u těch studentů by to smysl mělo ....

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

Carlos

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Protože jestli by v této zemi někdo šupitopresto přišel o volební právo, pak jsou to právě oni. Jsouť chronickými neplatiči daní.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Myslíte, že je v pořádku, aby z peněz, které stát vybere na daních (protože žádné jiné prachy stát nemá) se subvencovaly "neziskovky", které organizují pašování islamistů do Evropy a sypání peněz do Nilu? Myslíte, že je v pořádku, když se za peníze lidí kupuje předražený nepotřebný americký šrot? Myslíte, že je v pořádku, když za těžké prachy bojuje torzo naší armády někde v Aghánistánu za Prahu? Myslíte, že je v pořádku, když se postaví za pár mega polní nemocnice a pak se zase zbourá, aniž by v ní ležel jediný pacient, přičemž stabilní nemocnice někdy nemají kam rozvážet pacienty s covidem? Co dělá ta armáda úředníků, nabraná na správu slavného EET, když je teď EET zrušeno? Tohle všechno jsou zbytné výdaje a ty já platit nehodlám, resp. platím je jen tak málo, jak to jde, abych se nedostal do kriminálu.

A shledávám to zcela morálním a v pořádku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Čekají nás velmi zlé a těžké časy.
To proto, že Babišova vláda rozkradla republiku na několik budoucích generací.

Průměrný počet slepic: 2 (35 hlasů)

zadlužila. To je horší, než rozkradla, ukradla i to, co nemáme.

Průměrný počet slepic: 2.3 (28 hlasů)

A přitom to ty předchozí vlády dělaly tak dobře.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

teda v devadesátkách

Průměrný počet slepic: 2.6 (32 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste ale šprýmař, upřímně jste mne rozesmál

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

že bylo ještě z čeho brát...............

? :-)))

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Kradení ?
Toť otázka, zda je pak výraz " dobře" adekvátní.
Já bych raději užil výrazu " zkušeně" (profesionálně ?).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Zatím to zadlužení není strašné. Psala to i paní docentka Švihlíková. Inflace a zadlužení nejsou strašné, strašná je deflační spirála. Zatím to dělá vláda velmi dobře, udržuje ekonomiku v chodu, a to je velmi důležité.
Všimněme si, že zatímco vláda se zadlužuje, tak úspory rodin rostou. Pokud budou po skončení opatření, a to je perspektiva pár měsíců, lidé ochotni utrácet, ekonomika se obnoví velmi rychle a velmi dobře. Zatím se veřejný dluh pohybuje kolem 45 % HDP. A je nic, rozvinuté země mají mnohem větší dluh a nehroutí se.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Tak aby nerostly, když je všechno zalígrované a rodiny to nemají kde utratit a křupky a cola k televizi finančně tolik nebolí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

už i ekonom Sedláček píše,že peníze ztrácejí na významu,neb v době pandemie klesá naše potřeba hromadit věci.Na centrumu zas píší,že ženy na homeoffisu si odvykly nosit podprsenku

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

i po lokdaunu

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Nenosí - ??? to pak budou utrácet za silikony a zvedání z vytahaný kůže :) :) :) (kdysi jsem na tohle téma absolvoval nádhernou přednášku - dvouhodinový výklad že je nutné spát na zádech - komu to dělá problém tak límec co se dává psům aby si nedošáhli na bebíčko a jak je škodlivé chodit bez podprsenky. Auditoriem - takřka ženským to bylo docela hezky komentované - ale až ex post - nikdo nechtěl riskovat neudělení zápisu do indexu :) )

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jenom se mi to zdá, že gravitační síla s postupujícím věkem roste? Bez rozdílu u těch dvou původních pohlaví?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Mít prsa na břichu není nic hezkého.

Zatím bez slepic

Sekera 45% z HDP neseká? A dá se na 45% doběhnout do autobusu? Nebo přehrada děravá na 45% neteče? Může bejt blboň vzhůru na 45%

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Sasine Sasine, holt už nejsme v tý zadrátovaný izolačce, teď jedeme jinačí brázdou.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

na tom špatného,že nějaký borec uveřejní vizi,kde by chtěl být za 10 let. Zřejmě se mu nechce moc dělat,když sní o práci na půl úvazku a volných středách.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedna poučka : polovina mladých má nasazeny růžové brýle a svoji budoucnost vidí růžově a druhá polovina nemá peníze na drogy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

jenom učil. Je komplet debilizovaný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

už delší dobu kritizuji,že dřív se ekologie vyučovala na prirodovedeckych fakultách a byla to interdisciplína k biologii,kde jim nezamlčeli druhou větu termodynamickou,dnes se to vyučuje na humanitních a sociálních fakultách, v obskurnich oborech jako ekologická ekonomie,což je dle mého oxymorón. Taková ekologická ekonomie se pak neobejde bez nalití 2 bilionů( možná jen miliard,řekl to prý Biden a v Americe je miliarda bilion a mnohdy se to špatně překládá,těžko říci kolik) ,ale další rozpor pak je,že bez ekonomického růstu na to nebude. Takže z ekologie jako interdisciplinarni vědy se stává ideologie a strašení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

připravují zrušení úplně plané a nefunkční teorie zcela nevhodného a naprosto zbytečného Isaaca Newtona.
Tím se otevírá pole pro ještě modernější, ještě chytřejší a ještě krásnější soudruhy, kteří nám zruší ty vaše termodynamické pitomosti.
A zavládne klid a mír a hojnost, a příroda bude zachráněna, a tak všelijak podobně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)