Vzácný okamžik

Autor
Štítky

Tekutý Prd mě už dvakrát inspiroval k novému článku. Tož děkuji i tentokrát a hned se do toho pustím. Dneska si popovídáme o vzácném okamžiku, který už sto let nenastal a kdo ví, kdy na něj zase dojde. Nebudu chodit kolem horké kaše, řeknu to rovnou... Najednou ze dne na den není s kým kolaborovat. 

Posledních sto let naší samostatné země jsme totiž vždycky za všech okolností museli být někomu vděční. Masaryk nedostal svobodné Československo za naši legionářskou krev i když si to sám takhle okecával. Dostal ji z vůle velmocí a tato vůle otevřela účet, který neměl žádný strop. Dělalo se podle Francie. Ministrem obrany byl nejprve francouzský maršál. Každý vejžblebt našich štábů se posuzoval v Paříži a všechny naše Malé Dohody velkomyslně schvaloval náš přítel největší, Francie Sladká a Hrdný Albion, které jsme slovy Františka Halase tak milovali. Účet u Francie byl tak vysoký, že jsme v Mnichově museli zaplatit územím a v březnu 39 pak i celou republikou. Němci si tu pak bačovali velmi přímočaře, ale také zde měli dostatek svých přívrženců, kteří se rádi a rychle učili Německy. 

Gottwald pak zase musel být vděčný Stalinovi. Komunisti kolem Svobody pak zase Chruščovovi a Biĺakové zase Brežněvovi. Havel musel být vděčný kamarádu Bushovi a krvavé Madle a tak dále a tak dále. Každý protektor tady měl svojí rozsáhlou kliku špiclů i dobrovolných práskačů. Každá velmoc tu měla v politice i v médiích své lidi, které si vyškolila ve svých institucích. Lidi, kteří kolaborovali nikoliv s odporem a strachem, ale s kolaborovali s radostí. 

Podívejte se třeba na práskače Piráty. Ti jsou na svojí práci hrdí, s chutí donášeli na Andreje a těšili se, až bude odejít, že zasednou z vůle velmoci na jeho místo. 

Víte, já jsem demokrat. Pro mě za mě si každý může brát vzor kde chce. Mně nevadí, že někdo obdivuje USA a jejich světové působení. Kdo chce, může si klidně lézt soudruhům v Bruseli do zadnice do libovolné hloubky. Nevadí mi, že někdo zpívá ódy na Evropské hodnoty a už vůbec mi nevadí, že tyto hodnoty uvádí do praxe bývalý pornoherec. Kdysi tu zase milovali SSSR a také to mysleli zcela upřímně a vážně. 

Mně vadila mnohem víc ta krytá záda. Že většina keců o USA, Bruseli i Německu byla vyfutrována zahraničními penězi a všichni ti hlasatelé za to nenesli žádnou odovědnost. Většinou ani tu politickou. V celé Evropě se to dělalo stejně. Kdo kolaboroval s bratrstvem, jedno jaký idiot to byl, ten pak dostal korýtko v ojroparlamentu za těžké love. Bez ohledu na to, jak ve své propagandě uspěl či neuspěl. Stačilo, že patřil k těm správným hochům. 

Špidla, Telička, Jourová, Leyenová, Juncker.... mám pokračovat? 

Všichni tihle si vůbec nemuseli dělat hlavu, že by mohli špatně dopadnout. I když se svými kecy a činy projevovali jako idioti, stejně za to dostali dost peněz. To platí i pro Jandu, Šafra, Kartouze, Šimona Pánka i Mináře. (Panebože, zase jsem použil klíčová slova, Scallop tu bude co nevidět). Tihle nikdy nedostávali peníze od drobných dárců i když si n to vždycky hráli. Jejich náklad platil vždycky nějaký ten protektor přes nějakou spřátelenou organizaci, nejlépe ne jednu, ale mnoho. Jejich činnost nikdy neplatili češi ze svého  a rozhodnutí českého občana je neplatit se na jejich finanční situaci nikdy neodrazilo. 

Když se podívám na Jakuba Jandu, Kartouze, ale i Scallopa - oni opravdu věří tomu co hlásají. Ale jejich kecy i práce by se nikdy z českých zdrojů nezaplatila. Kdyby Šafr nedostával peníze od Bakaly, nikdy se svými filipikami proti Andrejovi neuživil. To platí i pro ty ostatní. Kolaborace totiž vždycky musí být placená zvenčí. 

Díky Koroňáku nastává vzácná chvíle. Všechny velmoci kolem dokola budou mít svých starostí dost. Všechny budou mít rozvrácené ekonomiky, všechny budou mít naštvané obyvatelstvo, všechny budou mít recesi a brutální nedostatek peněz. A žádná nebude mít obvyklé velmocenské nástroje. Největší armádu v okolí má Polsko... a to se bojí hlavně Rusů.

Merkelová nemůže zavolat do Volkswagenu, aby někde začal mluvit o uzavření továren. Macron nemůže mluvit o omezení nákupů z Česka, protože tohle všechno se už stalo. Silou si teď nemají co vynutit a peníze budou potřebovat na jiné věci než na šíření demokratických myšlenek. Nota bene, když si teď v zápase o tenkou skývu vzpomenou spíš na ty silové nástroje. 

Opět pravím... ať si tu kolaboruje kdo chce s kým chce. Ať si tu šíří jakékoliv myšlenky o skvělém Západě, americké demokracii a úžasném Německu. Ať tu klidně mluví o čínském a ruském nebezpečí. Ale bude to muset dělat zdarma nebo se ucházet o podporu značně zchudlé české veřejnosti.  Tak jako Vlk dělá Kosu, jako já dělám Kydy. Vlk má plné právo nenávidět Zemana s Babišem klidně až na půdu. Dává do toho svůj čas a svoje peníze. Já si také mohu povídat co chci o kom chci... mě to neživí a dělám to proto, že mě to baví.  

Ať si herci nadávají na koho chtějí, ať si přemlouvají bábu, ať se těší na vychcípání důchodců, ať bojují za veřejnoprávní média proti zlému oligarchovi. Ale mám pro ně vzkaz... odteď je to práce ve jménu idealismu. Teď už to peníze neponese. I Norsko teď bude potřebovat svoje Norské fondy pro sebe. 

Poprvé po sto letech bude muset být kolaborace dobrovolná a neplacená. Případně bude placená bídně ze skromných prostředků českého občana. A pokud to kolaborant přežene, nemá kam utéct. Nemůže se prostě z odpovědnosti vyvléknout, zmizet a vynořit se někde v USA na nějaké univerzitě a tam přednášet bláboly. Navíc když tam teď každý uvidí, jak to jejich zdravotnictví doopravdy funguje. 

Nikdo nemá krytá záda. Není žádná krásná bohatá a bezpečná zemička, kam byste se mohli uchýlit na zasloužený důchod po mnoha letech práce proti své vlasti. Tedy odejít můžete... ale nic si sebou nevezmete. Do auta ani letadla se toho moc nevejde. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (160 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nu, pět minut po půlnoci, a jednoslepičný dozorce už je tu, už Vidláka "ocenil". Nejspíš se mu to téma nelíbí :-) .
Na vysvětlenou: Vidlák dostal za text přiděleno po jedné slepici od dvou hlasů.
Ne že by na tom záleželo, alespoň mně nikoliv.

Kéž byste měl, Vidláku, pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, kde to žiješ?
Naopak, teprve nyní se vytáhnou stavidla!
Protože do lidí se musí začít hustit, dokud jsou zblblí.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

V kolaboračních laboratořích teď probíhá horečné zbrojení. Jakmile budou ukončeny nouzové režimy, opět do toho začnou šorošové a bakalové bušit. Teď stejně nemají čas - prodávají všechna neperspektivní aktiva na burzách a připravují se na okamžik, až bude nejhůř, aby nakoupili za půlku nebo za míň. Po dlouhých 111 letech půstu mají znovu okno příležitosti, jak přerozdělit majetek.

Jiná věc je, že jejich šedé mediální myši mají jiné starosti a mnohé z těchto myší z donucení prozřou, zleniví, zapomenou, přešaltujou na jinou kolej. Některé snad, díky tomu, že mají time out, i pochopí, kde udělaly chybu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Absolvoval jsem cca 15 masochistických minut OVM a musím konstatovat, že jsou ostražití, bdělí a akční.
Pak jsem to musel přepnout, neboť ač zocelen lecčíms, tohle už prostě nedávám.

Souhlasím však s tím, že teď je to jen takový silnější bujón, aby nevyšli ze cviku, a že uvolňování nouzových opatření pro ně bude přílivem nové munice pro bubnovou palbu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

já na OVM nemám žaludek už hoodně dlouho. A obdivuji každého, kdo jej zvládá. Už by se s tím ale mělo něco udělat, protože už je to neúnosné

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

s historii nakládáte dost neortodoxně . Ministr Obrany byl Klofáč. Štefánik, toho asi pokládáte za francouzského maršála, byl krátce ministr vojenství. Komunisti kolem svobody- vděčni Chruščovovi- no tak to je úplná blbost, Chruščov končil v 64.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale náčelník generálního štábu byl Francouz.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

ministr obrany - civilista je pouze mluvicí hlava. Něco jako naši slavní, všemu rozumějící a do všeho se seroucí herci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale genštáb, počínaje náčelníkem, a takřka veškeré nejvyšší důstojnictvo čs. armády byli až do r. 1925 Francouzi. Pak se začal jejich počet postupně snižovat, což trvalo do r. 1930.
Francouzský vojenský protektorát nad čs. armádou však trval až do r. 1938.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

vojenská specialita je ústup a bílá fangle, proto naše tehdejší armáda odevzdala (musela odevzdat) své pozice na hranicích Němcům bez boje. Takže francouzská stopa...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Klofáč byl ministrem fakticky, ne formálně. O tom, že zaútočíme na Maďary nebo Poáky, nebo že budeme mobolizovat proti Karlovi, nerozhodoval Hlavní štáb, ale mluvící hlavy, tedy vláda nebo parlament, případně president.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

i na dluh a za sliby.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

A už mě chytil spambot - nejde mi vložit příspěvek :) Na nashle, byl jsem tu s vámi rád...

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

půlnoc mi to chcípá a kope kolem sebe.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

taky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

..."vidle" máte a co k nim? Já ještě pořád 7čky s antivirem a nic,,,, Po instalaci Emisoftu bratru za 600,- mě od nich přišla zpráva, že 10ky jsou spyware :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

sedmu a když pravidelně mažu sračky, které uvíznou z aktualizací programů, celkem to jde. Jinak aktualizace sedmičky jsem měl vypnuté od samého počátku, protože to zasíralo paměť a užitek byl nulový.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Nainstalujte Linuxy a máte pokoj.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by kohik (neověřeno)

Trvalý odkaz

kardinální problémy.
Jelikož jsem pouhý klofač písmenek a vlastní noťas si neumím postavit, protože má málo šroubů, matic a nedá se svařovat, musím použít to, co mi nabízí prodejní síť.
Za tím účelem bych musel
1/ odinstalovat W
2/ nainstalovat L
A napadá mne za třetí
3/ musel bych s kdejakou 3,14-vinou běhat za někým, kdo tomu rozumí, páč jak jsem uvedl, jsem šroubkař a točvolant a z programovací problematiky se zmůžu akorát na zaříkadlo "beranyberanyduc".

Stran naší mladé, chytré a krásné generace pak musím smutně konstatovat, že přestože měli na ZŠ i SŠ hodiny počítačů, umějí ještě větší hovno, než já, protože se drží zcela striktně toho, co mají nalito v hlavě a neodvažují se jakkoli experimentovat v mimo rámec daný tím, co jim utkvělo v hlavách.

Pozn. teď nemám na mysli jen své potomky, nýbrž i jejich rovesníky, neboli gorolsky rovješňokami.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Tak pokud byste měl někoho, kdo vám to nastaví "jako wokna", tak pro běžného člověka ten Linux řešení být může. On už se také dost vyvinul. Každopádně lepší je, když k němu jako nováček sedá někdo nezatížený woknama. Empiricky vyzkoušeno na mém strýci, dej mu Pánbu dobrého spočinutí.

Každopádně odinstalace woken není vždycky nutná, mám na pracovním ntb dualboot. Instalaci už u některých edic zvládne také každý (tady teda hraje roli i kombinace hw - nemusíte si vůbec všimnout a vše pojede jak má, nebo můžete narazit na problém, že vám nejede co by jet mělo a pak už to člověka se zkušenostma chce. Ale pokud vám umí bootovat počítač z USB (nebo i z DVD), existuje ještě třetí cesta - totiž že máte ty svoje linuxy na flashce. Je to hodně elegantní a vtipné řešení.

Nicméně, máte-li peška nebo si člověk začne vymýšlet co chce, aby to ještě umělo, je dosažitelnost někoho, kdo tomu rozumí, zásadní.

Pokud jde o ty potomky - opět empiricky - zase záleží na kuse. Většinou ale mají problémy se změnou prostředí většinou spíš starší lidé.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

jak to seskládat/ moduly/ aby to fungovalo. Bohužel ale nevědí "proč to tak funguj" neznají ty základy. Já jsem se chtěla předčasem dozvědět něco o Androidu, takže jsem si na technice zaplatila kurz. Hmm , vyhozené peníze. \Jediné co jsem se dozvěděla, jak "úžasně" a rychle funguje gůgl", jak rychle jede dotaz do ameriky a jako obratem mi odpoví. Což podle mého je blbost, Myslím že na každém kontinentě mají nějakou buňku, která to v té které řeči vybavuje. . Bohužel ale to pro mne zásadní, proč to tak funguje - nee, a zřejmě to nevěděl ani přednášející, protože jsem svými doplňujícími otázkami záhy platila za potížistku a stejně jsem se to nedozvěděla. A přitom dle mého je to to nejdůležitější, znám-li základ - jiné a další možnosti lehce odvodím. Momentálně pátrám v tiskovinách, co mi udělají wokna, když odinstaluji chromého gůgla. Protože se mi zdá, i když jsem to nikde zatím nenašla, že jsou přímo navázána či závislá fungováním právě na gůglu. No uvidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Už to jde, tak to vložím z jiné session: Někdo to tady fakt má v popisu práce. Ty dvě jednoslepice se objevují pod každým novým článkem bez ohledu na obsah tak rychle, že to nikdo nemůže ani stačit přečíst. I já jsem je za svůj veskrze pozitivně laděný článek, který nebyl "nic proti ničemu" dostal asi po vteřině. :) To snad dělá nějakej bot?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

In reply to by Kaldas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jednoduché interně se můžeme domluvit že jedna slepice je nejvyšší hodnocení...jako známky ve škole

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale Vy si opravdu myslíte to, co jste napsal? Vždyť v této zemi vždycky někdo s někým kolaboroval, už 1.500 let dozadu. Vždycky!
Nebo umíte uvést příklad, kdy tomu tak nebylo?
Dokud budou peníze na světě a budou velké a malé ryby, nic se nezmění.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Často tomu bylo v dějinách i naopak. Byly doby, kdy Český stát byl velmocí a měli jsme své kolaboranty v okolních zemích. Vždy byly nějaké země, slabší než my.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Dnes se to třeba nazývá Východní partnerství, což je projekt Eu, který byl přijat v 2008 na návrh Sikorského, jehož manželka, historička a novinářka Anne Applebaumová, je ikonou všech "opravdických českých demokratů". Dobrodiní Eu prostřednictvím různých Pánků si užívá Bělorusko, Ukrajina, Moldávie, Gruzie, Arménie, Ázerbajdžán.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těch období, kdy Česko bylo středobodem tehdejšího světa, bylo velmi málo. Snad jen část vlády P. Otakara II. a Karla IV., ale i tam se našly skupinky společnosti, které kolaborovaly s nepřítelem. Vždy někdo kolaboroval. Až bych řekl, že je to přirozené.

Ještě by bylo dobré, kdyby Vidlák napsal definici slova KOLABORACE.
Já bych jeho význam charakterizoval jako "vědomou spolupráci s nepřítelem českých zájmů".
Samozřejmě je ještě třeba definovat český zájem. Na definici si netroufám, i když intuitivně tuším, co by jím mělo být.

Umí někdo tuto definici sestavit a případně opravit moji definici KOLABORACE?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Český zájem - definice.

Seznam sečtených potřeb všech synů a dcer našich předků.

Né cizejch a né kukaččích u nás vysezenejch. A protože ho dodnes nemáme, nevíme jaký je ten český zájem.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Mocnější páka na kolaboranty než prahy, může být kolikrát ješitnost a plácání po zádech. "Pane Kartouzi, vy jste TAK CHYTREJ a máte SRDCE NA PRAVÉM MÍSTĚ a oni vás NEDOKÁŽÍ OCENIT...

Když teď vidím, jak na plné obrátky rozesíračsky jede třeba Seznam (FÓRUM 24 je přeci jen taková ta intelektuálština, ale seznam je mainstream a výchozí brána pro velkou masu lidí na netu), chce se mi do něčeho strašně silně praštit. Nejde o Babiše a jeho partu. Jde prostě o to nekonečné rozvrtávání vztahů mezi lidma, jedné skupiny proti druhé, oni snad fakt věří "čím hůř, tím líp".

Zároveň mě svým způsobem fascinuje, jak vratký se ten náš ekonomický systém vyšperkovaný "k maximální efektivitě" ukazuje. Jak okamžitě padají všechny ty poučky o tom, jak vyrábět budou děti v Bangladéši maskované za dospělce, aby naše citlivost neutrpěla - a my se budeme živit vzájemným česáním hlav nebo se proměníme v jeden velký dodavatelský komplex pro automobilky...

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

Nebo také pro řadu dnešních starších kolaborantů mohla být největší motivace jejich předlistopadová minulost.
My starší už podruhé máme možnost vidět, jak ze dne na den padají všechny mantry. Dnes ta o tom, jak žijeme v nejlepší možné době; nejlepší stát je žádný stát; každý je svého štěstí strůjce, musí si pomoci sám; každý zodpovědný hospodář si vytváří rezervy (umělci zřejmě neabsolvovali kurzy finanční gramotnosti); společnost vlastně neexistuje, je soubor jedinců); hranice nic neznamená, ať žije otevřená společnst, otevřená ekonomika atd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Princip volného obchodu nám nyní názorně ukazuje celý svět...
I co je dovoleno "bohovi, není pro vola", to furt trvá!
Kdyby alespoň ti komisaři a komise..... drželi nyní hubu.
Základ EU "volný trh" porušil kde kdo, možná že Německo FIRST.
Za sebe se domnívám, že nejvíc volná je dolním občanům napříč EU už celá ta KOMISE a tuto volnost bychom měli dotáhnout a klepnout tak "přes prsty" nejen ale i tu komisi...

"DUCH solidarity" nám názorně předvedlo Německo a nyní už také USA předvádí i tu solidaritu euroatlantickou a krade se nedostatkové zboží, samozřejmě dle zákona, protože velcí FIRST, a malé chtějí "klepat přes prsty", šmejdi pokrytečtí.....

Vysvětlení bych poslala, udělali jsme pouze TO, CO NĚMECKO "soudruzi" a příště začněte nejdříve od největších a u sebe....
**********************************

"Česká vláda to udělala již počátkem března, když ZAKÁZALA vývoz nebo reexport respirátorů a dezinfekce, protože měla - jak se teď ukazuje - oprávněné obavy z toho, že budou u nás vykoupeny a vyvezeny.
Jak v neděli upozornil server Seznam zprávy, dostala teď za to od Evropské komise přes prsty.
Na ministerstvo zdravotnictví dorazil podle serveru předminulý týden dopis, v němž žádá vysvětlení tohoto kroku, který je v rozporu s principem volného obchodu uvnitř Evropské unie. Česku by v případě neuspokojivé reakce teoreticky hrozily sankce, včetně omezení evropských dotací. Ministerstvo zdravotnictví zatím českou odpověď na dopis neodeslalo."
zdroj:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/svet-se-pere-o-respiratory-ces…

"Výrobce zdravotnických potřeb Hartmann-Rico z Veverské Bítýšky na Brněnsku už nemá k dispozici žádné ústenky, tedy běžné roušky. Zatím neví, kdy je bude mít. Mateřská firma Paul Hartmann AG je vyrábí v Německu a obvykle je dodává do českých poboček. Německá vláda ale 4. března ZAKÁZALA kvůli nákaze koronavirem vývoz těchto a dalších zdravotnických pomůcek za hranice."
Zdroj:
https://zezdravotnictvi.cz/zpravy/zakaz-vyvozu-rousek-z-nemecka-ovlivni…

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

To bychom toho od EK chtěli příliš aby si toto zjistila. Jediná možná odpověď na vytýkací dopis je ta od bílého tesáka. A mimochodem kdo je tady v Česku další "český výrobce" tohoto materiálu od kterého by vláda mohla objednat dostatečné množství tohoto materiálu bych se zeptala v ČT09.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

papírny Štětí, ovšem je otázkou že pro koho

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

György Soros má peněz na rozvrácení celé Ojropy. A nějaká krizička ho o prachy neobere, právě naopak. To za prvé.
Za druhé bych chtěl vidět takového českého politika, který by mu na jeho dětičky typu Jandy, Pánka a spol. dokázal zakleknout a vydusit z nich OPAKOVANĚ několik let po sobě všecky prachy, protože jinak se neblahých důsledků jejich činnosti nezbavíme.
Prostě nevěřím, že by měl někdo tak velké koule a udělal to.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Jiřka Sereš je pouhý skladník a distributor, naskladňování bude bohužel pokračovat a příští skladník už je jistě konkursem vybrán.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

A teď se teprve budou kandidáti na vrchního skladníka snažit, aby se jím stali oni! Soros z toho docela dobře žije.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

kde se nacházíme.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/utocnik-s-nozem-na-jihovychode-fra…
Opět osamělý hypersenzitivní inženýr a doktor v jednom, který pouze řešil své psychické problémy...

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

A vy se mu divíte? Čekal tady barák, plný měšec a hafo blondýn, které se mu budou vrhat kolem krku (i jinam) a ono nic. To jednoho nasere!
Ještě, že má toho Alláha, ten jim to vysvětlí, parchantům lakomejm.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Ten útočník je Ú-D-A-J-N-Ý, několikrát si to zopakujte, abyste pochopil. Chápete? ÚDAJNĚ!!!
Ta svině černá přivandrovalá (prokazatelně!!!) dva lidi zabije, několik zraní - a oni (Novinky, Seznam) napíčou - údajný útočník.
Ten, kdo to napsal, byl opravdu úd. Údajně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Afghu. No bodejť, já mít takovou škváru z kolonií, jako mají oni, posílal bych tam soudruhy bojovníky a rovněž soudruhy legionáře, jak na běžícím pásu.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/z-mise-v-mali-se-stal-francouzsky-…

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odpověď za ČR zní Veolia.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

znárodnění některých podniků si nejen umím představit, ale v určitých případech bych mu i nadšeně tleskal.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Výborně řečeno.
Jen škoda, že se současnou vládou je to zatím jen utopie...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

nic netrvá věčně.... bohudík

Zatím bez slepic

kdyby to nebyla tragedie, byla by to docela sranda. A ještě si poochvalují, jak jsou dochvilní a pilní ve výuce jak proti nám postupovat. Pozavírala bych je co by vlastizrádce všechny včetně generálského velení.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)