Kdyby na tu válku přece jen došlo...

Autor
Štítky

Jak jsem psal předevčírem, válka se odkládá. Možná poletí nějaký tomahawk, ale těžko se ještě může stát něco, co by změnilo situaci tam dole na zemi. Ale odkopalo se hodně lidí. Pár Trumpvých tweetů a hned víme, kdo je tu válečný štváč. Ale kdyby náhodou na tu válku ještě došlo, mám tu pár poznámek: 

Pokud dojde na jaderné zbraně, nemusíme dělat nic. Všechno se stane samo a nikdo na světě se na to nedokáže připravit ani adekvátně reagovat. Jaké to bude s radioaktivním spadem, jak bude možné, či nemožné žít, to se teprve ukáže. Já v takovém případě půjdu domů, obejmu ženu a děti a budeme bojovat o život, jako to bude možné. 

Pokud na jaderné zbraně nedojde, ale rozjede se z toho nějaká velká konvenční válka a naše zemička do ní bude také zatažená, pak musíme dělat následující: 

Každý, kdo vyzývá ke klidu a neharaší zbraněmi je přítel. Bez ohledu na to, co si myslí o Zemanovi či Drahošovi. Bez ohledu na to, zda volil Kalouska nebo Babiše. Uvědomte si to. Přítel je každý, kdo nechce válku. Tečka. Všechno ostatní je podružné. Nepřítel je každý, kdo má z té války radost, kdo se těší na facky Rusku nebo facky Americe. Každý, kdo se bude chtít k této válce přidat, je nepřítel i kdyby to byl Zeman, Babiš, Drahoš, Okamura nebo Jan Keller. 

V případě války neplatí žádné politické šachy nebo politické nutnosti. V případě války se umírá a když mohou elity posílat vojáky na smrt, můžeme po našich představitelích chtít stejnou míru obětavosti. Prezident nebo ministr obrany se musí vydat do stejného nebezpečí jako poslední vojín a čelit stejné hrůze. Nějaké kecy o tom, že přece jsme museli být solidární s evropskými hodnotami a museli jsme poslat kluky na smrt, protože jinak by u nás papaláši přišli o moc, takové řeči jsou vlastizrada, velezrada i hyperzrada. Takoví budou už napořád mými nepřáteli a nebudu mít žádné výčitky, kdyby je nějaký průstřel hrudníku poněkud přibrzdil  v tempu. 

Za druhé nejspíš budu časem odveden a zcela určitě budu najednou muset dělat něco pro válečné úsilí. Budou zapotřebí tisíce a desetitisíce úředníčků, co budou tu válku organizovat. Pokud budu patřit mezi ně, udělám všechno proto, abych ty válečné štváče dostal do první linie. Jakub Janda musí k výsadkářům či k jiným kanonefutrům. Všichni ti Marianovičové, Gabalové, Langšádlové a další, ti prostě musejí za svoje ojrohodnoty položit životy, jedno jakým způsobem, aby jednou konečně této zemi opravdu prospěli. Pokud tihle šmejdi válku přežijí, tak jsme něco udělali špatně. Válka bude vítězná jedině tehdy, když na konci bude z těchhle škůdců země jen jméno vysekané v mramorové desce na Olšanech. 

Z naší země už teď moc nezbylo. Jsme kolonie Německa, ze všech stran si do nás kopou, říšských protektorů máme celou řadu, nemáme samostatnou politiku, nemáme samostatnou vládu, nemáme samostatný průmysl. Naše armáda je směšná, největší palebnou silou disponují myslivci, nemáme zásoby, nemáme krizovou infrastrukturu, nemáme děti a tedy ani budoucnost. Paradoxně, ale už nemáme moc co ztratit a to bývá výhoda. Zůstala nám schopnost čtení mezi řádky a mladí nadšení podporovatelé západních hodnot se vyselektují sami někde v zákopech. 

Ode dneška je mi každý válečný štváč podezřelý, je mi nebezpečný a udělám všechno proto, aby měl své snažení co nejtěžší. Ale pevně doufám, že se takoví zesměšní ještě dřív než na tu válku dojde. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

kdyz je valka nekde jinde jsme lhostejni, ted nas to velice zajima, preji mir vsem

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

navrhuji založit ochotnický soubor a natočit na Trubku dramatizaci knížky Na západní frontě klid. A hrané scény proložit barevnými hýbacími obrázky z jatek. Anebo z Vidlákova dvora, jak tam pán domu morduje Němce. Tedy pašíky - Němce, aspoň ze začátku. A nastříhat to tak, aby to vypadalo, že čuníci jsou lidi. Za tím účelem bude nutno čuníkům pořídit slušivé battle dressy, nebo aspoň jejich vybrané části.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako většina zde přítomných či mých vrstevníků jsem válku (naštěstí) nezažil a tudíž ji znám jen akademicky.
Podle toho, co jsem o ní slyšel a četl, změní každého, kdo s ní přijde do styku.
Na základě tohoto axiomu lze těžko odhadovat, jak by se kdo choval.
U sebe předpokládám větší sklony k selektované bezohlednosti vůči těm, které výše popisuje Vidlák.
Prostředky k její realizaci se vždycky najdou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako většina zde přítomných či mých vrstevníků jsem válku (naštěstí) nezažil a tudíž ji znám jen akademicky.
Podle toho, co jsem o ní slyšel a četl, změní každého, kdo s ní přijde do styku.
Na základě tohoto axiomu lze těžko odhadovat, jak by se kdo choval.
U sebe předpokládám větší sklony k selektované bezohlednosti vůči těm, které výše popisuje Vidlák.
Prostředky k její realizaci se vždycky najdou.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě dnes se budím, a to rambajs v Jugině pro mě skončil před 18 lety. A byl jsem skoro celou dobu "hluboko v týlu".
Čas místo aby rány hojil, je spíše ještě rozdírá. Už vím, proč byli můj děda a manželčin fotr (fronťáci) takové chlastpumpy až do své smrti v požehnaném věku.

Zatím bez slepic

Mám odtud zážitek, který mi stačil navždy. Velmi nerozvážně jsme si vyjeli s mojí Labutí do "jugošky" na dovolenou hned po válce v roce 1993, tehdy do Vinodolského, což je dost na severu Chorvatska. A protože "to celkem šlo", tak jsme rok na to vyrazili dál na jih, do Primoštenu. Na tři týdny. Však už bylo po válce! A to jsme teprve čuměli, protože jsme projížděli místy, kde se bojovalo. A na jednom místě přejezd přes pontonový most (původní byl v troskách). Pomaloučku, inu ponton. Tak jsem vytáhl foťák a zvěčnil pár ozbrojenců v pseudouniformách, kteří ho hlídali. Rozběhli se k nám, cvakání závěru jejich kalašnikovů (nebo co to měli za jugošskou verzi téhož), zamířených dovnitř naší červené Felicie. Neholení, nalití.....
To byl jen slabý závan války kolem nás, a stačil. A všichni lidé v tom Primoštenu (turistů pramálo) byli prostě nějak divní a neochotní a.... další nepříjemné zážitky. Prostě jsme si řekli, že do "jugošky" na dovolenou už nikdy a to dodržujeme. Mrzí mě na tom jen to, že Pimoštenský babič bylo excelentní víno a k nám se nedováží, pokud vím. Opakuji - BABIČ, ne Babiš!

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, čím to je, ale od věků se ruku v ruce s pravidelnou armádou (nebo jejím pokusem) objeví tito týpci. Povětšině to je lidský odpad, doplněný psychopaty, kteří nejsou schopni ani tak malé resocializace, aby mohli vstoupit do politiky či jiných zločineckých struktur, které vyžadují ke svému fungování alespoň zdání řádu.
Ať to byla Bosna, Kosmet, Čečna, nebo naposledy Ukradina, všude to je furt stejné.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

První: byli jsme v Chorvatsku v 90, pobřeží bylo ještě v relativním klidu, a dorazil autobus, plný Hanáků. Tihle bezstarostní, bodří lidi vytáhli všechny demižóny, co jich ssebou měli a ožrali se jako čuni - kdesi v horách je na cestě lapila parta samopalníků a držela pod hlavněma asi 2 hodiny....stačilo. Po návratu domů jsem posílala fotky jednomu cukráři, co jsme tam s ním popíjeli a kamarádili se - vrátily se, adresát nenalezen....
A dlouho po válce jsme jeli přes hory, zkracovali jsme si tudy cestu....jeli jsme přes tiché, vylidněné, rozstřílené vesnice.
Mmch, moje dítě dokonce zdrávo prošlo minové pole v Bosně - jeli tam vodu a z té strany prostě nikoho nenapadlo dát upozornění, že tam je.
A to nemluvím o těch tisících uprchlíků, jen ve třídě dcery byly dvě.
Mně tyhle zážitky naprosto stačí.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po rozdělení Jugoslavie mám rád Slovinsko, Srbsko, Černou Horu a Makedonii. Chorvaty ne. Něco si o nich přečtěte a možná zjistíte proč.

Zatím bez slepic

Od roku 1995 jižní pobřeží Kréty, Paleochora. Měnit už to nebudu, neb bezkonkurenční. Tedy - podle mého vkusu. Ale je to věc osobního názoru a požadavků a přání a představ a zvyků a tak. Do "jugošky už nikdy" - jak psáno výše.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce 1993, Zadar. Jen to nebyla červená Felda, ale bílý Favorit. V noci se v horách střílelo, prý si místní vyřizovali účty. Na zpáteční cestě po asfaltu s vytlačenými tankovými pásy jsem potkal baterii houfnic tažených tatrami se špatně zamazanými znaky Volksarmee na dveřích. Přes Karlovac do Maďarska jsme na sebe mezi kulometnými hnízdy blikali s protijedoucím OT 64 ČS armády. On bíle natřený my bíle natření.
Chorvaty moc nemusím, jejich moře ano. V té době si ještě mysleli, že porostou do nebe a nějací Češi nebudou moc dobří pro jejich zbohatnutí. Vstoupili do EU a patří mezi její chudobu.

Zatím bez slepic

Já ji na vlastní kůži taky nezažila, narodila jsem se ale krátce po ní. Takže vím, že těžce poznamenala každého, kdo ji prožil, bez ohledu na to, jak byl, či nebyl aktivní. To vím proto, že polovina rodiny byla velmi aktivní a polovina zase vůbec.
Ale stín té války byl natolik temný a hustý, že dopadl i na příští generaci...........doslova. Když v 68 v noci přilítly ruský bombardéry, okamžitě jsem ten zvuk poznala. Bylo mi patnáct, v životě jsem to neslyšela, nikdo mi o tom nevyprávěl - a věděla jsem.
Takže já s vámi Vidláku absolutně souhlasím; mně je hnusnej každej válečnej štváč, odjakživa - ale teď je zapotřebí to říkat nahlas a často a zrovna tak, jak jste to zdůraznil - budiž to v nejbližší době jediným kritériem.
NEZAJÍMÁ mě nějaký idiotský "morální výprask", pokud to má rozpoutat apokalypsu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... i kdybych to vaše pozoroval a hodnotil ze stejné roviny, jako vy – viz: ....“ Paradoxně, ale už nemáme moc co ztratit a to bývá výhoda....“, i tak s tím nemohu kategoricky souhlasit. I když slůvko „paradoxně“ by vás mohlo jaksi ... přesto je nad tím vůbec nejlepší mávnout rukou. Koneckonců slyšíme to kolem sebe v současné době 24 hodin denně. Jede to neustále na té omílané nejhloupější „svalnaté“ vlně těch, co se domnívají, že jakože ...“ vyselektují sami někde v zákopech ... a že děj se bude ubírat podle jimi kdysi slýchaného scénáře z 80 let minulého století, a který bude v režii „nějakých“ záložáků povolaných do armády“

NE „nevyselektují“, vidláku, protože nic po TOM už zkrátka nemůže bát ... a šmytec ... a tečka ... vlastně ... ne tečka, protože všechno TO NEJCENĚJŠÍ ztratíme a to ani náhodou nemůže být pro nás, potažmo nikoho, žádná výhoda, jak tady píšete!!!

Naštěstí na obou stranách je hafo moudrých a chytrých lidí (prostě v to věřím!!!), co mají všech pět pohromadě a ani náhodou se nenechají vyprovokovat. Má to ale jednu slabinu, netlačí se do záře reflektorů, takže se může zdát (a taky že se nám skutečně zdá!), že celý svět se zbláznil. Buďme rozvážní a zdrženliví ať nenabíháme na vidle těm, co zprivatizovali kolem nás téměř všechno, aniž by zásadním způsobem přiložili ruku k dílu a jsou z toho nyní „jen“ zmatení, zaskočení a rozdivočení (koneckonců jako všichni, co získali něco zadarmo a nemohou to najednou unést)!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak tohle podepisuji všema deseti, jestli to teda jde.

Zatím bez slepic

Ach jo...

Zatím bez slepic

IT.
Takhle uvažuji

IT.
Podobně uvažuji také,že k otravě nedošlo,jen sehráli divadlo.
Kdyby byly otráveni Novičokem,tak nemají šanci přežít.
Mám jen obavu,že se oddálil útok,až poklesne ostražitost.
Takhle potupit Americké jestřáby,aby změnili názor,záměr,někdo to odnese a většinou ten slabší.

Zatím bez slepic

Ten konec je zřejmě pravdivý, z více zdrojů potvrzeno zajetí nebo zabití "specialistů", někdo to vyzradit musel, že bylo chyceni dřív, než se stačili zdekovat. Proto je Macron tak aktivní. Pan Štefec je vojenský odborník, ví daleko víc než my, konstrukce může být pravdivá celá. Mne jenom fascinuje, že zjevně Skripalovi nemohli být otráveni novičíkem, ale nejen Porton Down, ale i pověřená holandská laboratoř potvrzuje novíček "vysoké čistoty, kterou mohla dosáhnout jen státní laboratoř". Je také krajně podezřelé, že zase vyšetřuje holandská laboratoř, jako že Holanďani vyšetřovali i sestřelený letoun nad Ukrajinou. Jsou tam extra specialisti. Jeden kouká jako blázen. Assad i Rusové stále vyzývají na provedení kontroly v Ghútě, dnes čtu s údivem, že NATO vyzývá Assada a Rusy, aby umožnili kontrolu v Ghútě. Čím víc rozporných informací a výzev, tím víc lidi zmateni a kašlou na to.
K vlastnímu textu pana Vidláka - ano, pokud by nás smetla jaderná bomba, nemáme co řešit. Ale my prakticky všichni neprožili na vlastní kůži válku "klasickou" a vůbec si neumíme tu hrůzu představit. Proto spousta lidí tak blbě kecá /mnoho za tučné peníze/ a mnozí z blbosti. Vzpomínám, jak babička mívala zásoby mouky a cukru a v tehdejší době, hodně samozásobitelské, šlo ještě leccos sehnat u sedláků, což dneska, když si vozíme potraviny přes Evropu sem a tam a tohle by naprosto kleklo, by byla katastrofa. Ráda bych viděla tyhle hrdiny už jenom v situaci, kdy by si nemohli sehnat to základní, nemluvě o dodávkách elektřiny, vody, tepla atd. Jsem zvědavá na vyjádření naší milé vlády.

Zatím bez slepic

že ony vzorky neodebrali přímo, ale laboratoř si je vyzvedla už odebrané, takže tak.
Pořád mám pocit, že na celé akci nebyl důležitý novičok, ale akt vyhoštěni ruských diplomatu a ztížení akceschopnosti ruského diplomatického sboru ve vybraných "solidárních" státech (USA - 60 diplomatů !)

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za 2. světové války jezdili Pražáci do okolních vesnic přemlouvat místní sedláky, aby jim prodali nějaké jídlo. V případě války nejaderné přejdeme na samozásobitelský systém záhumenků a la Vidlák. V případě války jaderné se nestačíme ani podivit.

Zatím bez slepic

Rozhodne zajimavy pohled na situaci. Trochu bych se ovsem podival na to, v jakych podminkach a jak Skripal zil. Mel jiste nejakou rentu od sluzby, mozna si ulil penize, neco z penez, ktere mu drive platili za informace. Neco bylo jiste zmrazeno, stahnuto.
Takze, pokud by byl takovy sef, dle rozboru Štefce, byl by v baliku. Uplne jina uroven.
Pokud si nechal odmenu slibit, byl to blb. Pak ovsem neni jasne, kterak se dostal do GRU.
Cesta penez.
Cui bono.
Vzdy a ve vsem.
Je to jen muj nazor. Rozporoval bych jeste nekolik veci, ale tohle me zaujalo asi nejvice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neměli bychom být v klidu ani v případě, že by proběhla konvenční válka mezi USA a Ruskem. Zatím probíhá hybridní válka (a už hodně dlouho). Na salámovou metodu USA a pokus vyštvat je ze Sevastopolu odpověděli Rusové obsazením Krymu. Obsadili jej, a ne, že ne. Zdání legálnosti tomu dodal případ Kosova, protože buď se Kosovo i Krym osamostatnili v souladu s konvencemi nebo je oboje nelegální. Účast ČR v celém tom divadle je obzvláště trapná. Pořvávání majdanistů z Kyjeva o návratu Krymu je jen utichajícím hlasem. Krym už je a zůstane navždy ruský. Rusové se jej nevzdají stejně jako Kaliningradu (založeného Přemyslem Otakarem II.). Mezitím nám probíhá hybridní válka na Ukrajině, kdy v zastoupení bojují Rusové z Donbasu a Ukrajinci z Kyjeva a Lvova. Zástupné důvody o demokracii, národním určení, celistvosti Ukrajiny - to vše jsou jen kecy pro publikum. Hlavními důvody jsou na straně USA dostat základny co nejblíže k Moskvě pro konečný útok na Rusko. Na straně Ruska je to nedopustit vstup Ukrajiny do NATO. Výsledkem bude zničená Ukrajina, která se nakonec zcela rozpadne. Vše začal ten, kdo najal snipery, aby v Kyjevě stříleli do obou stran, demonstrujících i policistů.
Mezitím v Sýrii konvenční válka několika jednotek spolu s hybridní válkou. Jenže konvenční válka hrozí přerůst ve válku větší. Jakmile se rozhoří konvenční válka, jsou jen dva možné výsledky:
1. Konvenční válka skončí patem a hromadami mrtvých cizinců a několika vlastních lidí - v takovém případě nemá žádná válka smysl.
2. Jakmile USA nebo Rusko začne v konvenční válce drtivě prohrávat, válka přeroste v jadernou válku s nasazením atomových a neutronových zbraní = konec civilizace = válka nemá smysl.
V současném konfliktu poměřování si ega se USA chová jako místní chuligán, který dělá binec na ulici a pořvává, jaký je největší borec na světě. Protože mu nikdo neoponuje, získává dojem, že je vyvoleným a všem chce přinést mír, demokracii a lidská práva.
Mezitím ale ztrácí vždy kousek respektu. Nikdo neudělal tolik pro likvidaci hegemonie USD ve finančním světě jako rodina Clintonů (Bill začal a Hillary jej trumfla), G.W. Bush, B.H. Obama a nyní D.J. Trump. Celý svět si všímá, že:
- USA nedokázali vyhrát konflikt v Iráku, Afgánistánu, Ukrajině, Sýrii
- Britové a Francouzi nedokázali vyhrát v Libyi
- EU porazí i pár člunů s muslimy z Afriky
- operací pod falešnou vlajkou je v Sýrii (a dříve na Ukrajině) už tolik, že po dosud nenalezených iráckých ZHN a přímých lžích USA v OSN nové verzi "důkazů" o vině může věřit jen naprostý bezmozek
- USA každým dnem ztrácí důvěryhodnost a s nimi ji ztrácí i USD

Jaký bude další vývoj? Vystřelí USA rakety a Rusové jim je sestřelí? Nebo Rusové potopí i lodě USA, která rakety vystřelí? Nebo USA nebo Rusové nebo oba neudělají nic a vše skončí u siláckých řečí?
Ve všech případech se ale můžeme těšit na zostření režimu sankcí vůči Rusku. Vyhovuje to USA, vyhovuje to Číně, dokonce i ruskému domácímu průmyslu. podívejme se, jak sankce nakoply Rusům zemědělství! Dokonce se tam stalo dobrým tónem místo dovážených potravin konzumovat jen ty domácí. Brambory, mléko, cibule, zelí, vajíčka - to vše si Rusové vypěstují doma a Rusy nevyhladovíme. Jediný, komu sankce nevyhovují a koho poškozují, je EU. Poškození EU vyhovuje USA, Číně, neziskovkám dovážejícím asijské muslimy a afričany, trošku Rusům.
Jakoukoliv válku USA - Rusko odnese Evropa coby bojiště, dodavatel kanonefutteru a zničený hospodářský konkurent.
Kromě situace na syrském bojišti čekejme co nejdříve schůzku BRISC, na které se asi dohodnou na zničení USD. Klidně se může stát, že Rusko a Čína vzhledem k budoucím sankcím a trvale puštěným rotačkám najednou řeknou, že USD a EUR jsou silně riziková platidla a nadála přijímají jen konvertibilní yuan (renminbi) nebo ruský rubl nebo platební jednotky zemí BRISC. Pro USD a EUR najednou nebude v hospodářském systému místo a jejich hodnota začne silně klesat.
Hra na puštěné rotačky nám hezky skončí a jedním tahem dojde k likvidaci všech, kdo si ulejvali nakradené peníze do daňových rájů (zkorumpovaní politici i ruští miliardáři), odepsání státních dluhů zemím v Africe, Latinské Americe i Asii propadem hodnoty USD a EUR, likvidace vlád USA a EU propadem jejich hospodářství, likvidaci všech penzijních systémů.
To vše by vyvolalo hospodářskou krizi, kterou si nikdo soudný přát nemůže. Jenže v případě války jdou ohledy stranou. Skutečnou ránu USA utrpí na poli hospodářském - a nemohou s tím vůbec nic udělat kromě nezačínat válku. Jenže politikům v USA se stalo totéž, co mnoha jiným politikům - uvěřili vlastní propagandě. Návrat jejich myšlení do reality bude hodně bolet všechny kolem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Perfektní.
To je právě ono,dluhy a všech států,to drží mnohé státy na straně USA.
Pak to napovídá,že USA si žili nad poměry,ale z dluhů všech států a to nechtějí změnit.
Někdo tvrdí,jak přestal být dolar krytý zlatem,rotačky jedou na plný plyn.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
USD krytý zlatem neustál ropnou krizi. Pak se dohodly USA se Saúdy, že Saúdi budou prodávat ropu jen za USD. Tím se USD stal konečným platidlem, který nemělo smysl měnit za jinou měnu, leda zlato. A tak USA nabídly vazalským státům dobrovolně povinné uložení zlatých rezerv v USA. Tím jsou hezky pod kontrolou a také v případě, že by cena zlata byla příliš vysoká, dojde k jejímu umělému snížení prodejem zlata na volném trhu. Protože ale zlato dochází, je zapotřebí občas přepadnout nějaký stát plný zlatých rezerv a ropy a vybrakovat jim jejich nastřádané zlaté a jiné rezervy. Až do začátku 1. světové války byl 1 USD definován jako 1/20 troyské unce zlata. Brettonwoodský systém fungoval od 1945 do 1971, kdy USD byl 1/35 unce zlata. Zlato ovšem mohly měnit pouze vlády, soukromníci ne. To tehdy znamenalo, že FED byl povinen směnit danému státu dolary za fyzické zlato. Po 1971 začala cena zlata prudce růst.
Modle likvidace USD může být následující. Státy BRISC budou několik dní po sobě nakupovat zlato a vyvolají růst jeho ceny. USA se svými vazaly naopak začne zlato prodávat, aby udržely jeho cenu nízkou. V jeden dohodnutý obchodní den státy BRISC nebudou zlato nakupovat, ale prodávat. Mohou třeba dopoledne prodávat a hnát cenu dolů a odpoledne kupovat a hnát cenu nahoru. Na konci dne nachytají určitě několik obchodníků a centrálních bank s povinností dodat zlato. Pak nepřistoupí na návrh finančního vyrovnání rozdílů cen nebo papírové zlato (certifikáty o držení zlata), ale budou trvat na fyzickém dodání zlata, které už ve Fort Knoxu dávno není. Má tam být asi 4 582 tun. Naposledy někdo nezávislý viděl jeho část (asi 6%) v roce 1974. Což bude konec, šach mat.
Tedy on v roce 2017 (srpen) navštívil Fort Knox ministr financí USA Mnuchin a tvrdil, že všechno zlato ve Fort Knoxu je. Ale USA v OSN také přesvědčivě tvrdily, že Saddám Husajn má chemické zbraně, a dodnes je nikdo nenašel.
Podle některých zpráv jsou tam tantalové cihly pokovené zlatem. To se nedá ověřit jinak než navrtáním několika náhodně vybraných cihel. Ale jisté je, že papírového zlata je asi 100X více než zlata fyzického. Takže jakmile někdo skoupí jen 2% trhu papírového zlata (v roce 2016 se papírově obchodovalo 179 tisíc tun zlata. Ve skutečnosti bylo v rámci burzy Comex dodáno pouze 222 tun skutečného zlata.) To je denně nějakých 813 tun zlata- Pokud někdo bude chtít tímto způsobem porazit trh papírového zlata, potřebuje mít zásoby na 5 dní obchodování, tedy 4100 tun zlata a ještě jednou tolik. Celých 8200 tun zlata. To zatím země BRISC mají jen dohromady a ještě stěží.
Ale stačí jen říkat. Chcete zboží z Číny? Zaplaťte konvertibilním yuanem, je to světová rezervní měna. Kupte si ji. USD a EUR si nechte. Nebo prodejte zlato. A je konec.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák, naprosto souhlasím s Vaším článkem ohledně zmetků, kteří vyzývají k uštědření políčku Sýrii , Iránu a RF. Ne ale obráceně. Jestli někdo říká, že je potřeba vraždění se bránit, pak to není můj nepřítel ale naopak si takového člověka velice vážím. Víte pane Vidlák, že agrese je i když vidím násilí a nezabráním mu. Natož tichá podpora.Všiměte si, že RF stále opakuje, že v případě napadení jejich vojáků a to zdůrazňuji, začne s likvidací odpalovacích zařízení,(což mě osobně spíše vadí, podle mě by měla říkat, že bude Sýrii bránit do roztrhání těla, ale možná to říká, ale někde jinde) RF stále nepřijala válečnou rétoriku. Tu si nechává pro generály na druhé straně ve formě určitého zadržování díky nějaké komunikaci, ale my občané to musíme cítit jinak, my musíme naopak křičet, že vrah musí být ztrestán a agresi tak zabránit, ne tak jako činí druhá strana . Ne já nechci být pacifista a odhazovat zbraně a nechat se podříznout nebo zplynovat jako ty milióny v koncentračních táborech. Vím, že se těžko někdy určuje kde je pravda a právě proto si nikdo nemůže dovolovat útočit jen na základě falešných obvinění, dělat ze sebe žalobce , soudce a kata zároveň. Věřím, že to tak bylo myšleno i Vámi, ale v době ve které žijeme je nutno věci oddělovat a nemíchat vše do jednoho pytle. A jestli někdo napíše, že je potřeba , aby USA za svoji případnou a ničím nepodloženou agresi byly řádně umravněny tak v tom tedy nevidím nic co by mě dávalo oprávnění k tomu, abych takové lidi nazýval svými nepřáteli. Nebo snad mají křičet Ameriko, až to zase rozmydlíš a povraždíš pár desítek či stovek Syřanů, tak tě to bude mrzet, protože jsi zase udělala chybu? Legrační co, Ne na to US svině neslyší, ty slyší jen na tu pověstnou hrubou záplatu .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zachovejte paniku, neztrácejte beznaději!
Mareček B. konečně tváří v tvář válečným běsům řeší nejakutnější globální problém Česka!
Podejte mi pero, Marečku, ať se podepíšu!

13.04.2018 10:01

Matador Poslanecké sněmovny a předseda ústavně-právního výboru Marek Benda (ODS) přišel s netradičním nápadem. Rozhodl se ve Sněmovně založit spolek srdcařů pro Tibet. Informuje o tom deník Právo.
(Viz PL)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, já si tedy myslím, že se války není třeba bát. Přeci jen, jakkoliv už se na válku jako takovou zapomnělo, je spousta válečných filmů a nepřímých zkušeností. Také se domnívám, že většina lidí to zas tak vážně nevidí. Soudím i ze své aktuální návštěvy v Rusku, konkrétně v Čeljabinsku, kde to místní rozhodně nevidí jako nějaké bezprostřední nebezpečí. Nevím, možná je to tím, že je toto město tak daleko, takže se mohou cítit bezpečně, ale představa nějakého atomového konfliktu je evidentně šokovala - to přeci nemůže nikdo myslet vážně.
Já sám válku zažil, ale byla to jen válka Irák-Irán a bylo mi 7 let. Pamatuji si na bombardování, schovávání se, odjezd z nebezpečné zóny, pozdější evakuaci občanů ČSSR do Sýrie - ve svém věku jsem to pochopitelně bral jako úžasné dobrodružství. Také si pamatuji na šok místních, kteří nechápali mé rodiče, že po první informaci o válce vyplenili místní supermarket. Proč si dělat zásoby? Je třeba říct, že v tomto konkrétním měli pravdu a Irák i za nejtužších bojů měl lepší zásobování, než tehdejší ČSSR… Samozřejmě, tato zkušenost je zcela jiná, než by případně byla nějaká válka budoucí, osobně si myslím, že si to vůbec neumíme představit. Stejně jako si tehdejší Iráčané nedokázali představit k čemu všemu tam jednou dojde…
Tvrzení, že nemáme už co ztratit, mi přijde úsměvné. Přeci jen, troufám si tvrdit, že si žijeme asi nejlépe v historii (ne možná všichni, ale vcelku to tak platí), takže máme hodně co ztratit. Stačí si zajet třeba do Indie, vidět tamní bídu a člověk je ihned vděčen osudu za místo narození...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemají čím ani jak co rozpoutat. Začínají stahovat prdel a co se děje, když se stahuje prdel? Zástupy řiťolezců nemají kam lézt a začnou se nasraní na "domovníka" hromadit domovníkovi "před bránou". A se staženou řití se nedá vysrat, takže se hromadí hovna a křeče břicha. A křeče nakonec donutí tak jako tak se zesrat, nebo ještě navíc sežrat projímadlo a beztak se zesrat. Takže ti nalezlí na teplých místečkách získaných řiťolezstvím budou vehementně vysráni na ty čekající na to, že by zase lezli.
A jak známo už od školky, s posírajícími se ani posranými nechce nikdo nic mít; né kvůli exkrementaci, ale protože mají posrané charaktery neboli zmrdské povahy; a čím víc u toho řvou, tím to mají horší.

Zatím bez slepic

Johnny Mássel.
Ono to bude trochu jinak,Američané by rádi válčili,ale kdyby to za ně dělal někdo jiný.
Vzpomeneme na Irák,po všech těch lžích,se jejich válečného tažení zúčastnilo dost států.
Teď na Sýrii slyšíme,snad jen Francie a Anglie a to USA nestačí,tak si myslím,že budou přemlouvat nátlakem více států.

Zatím bez slepic

Určitě máte pravdu v tom, že chtějí, aby za ně všelijaké věci dělali jiní. Ale nemyslím si, že chtějí aby za ně jiní válčili a vyhráli jim válku.
Namyšlenci totiž touží po obdivu a uctívání a je jim jedno, jestli je uctívá někdo z mlsných leštičklikových pohnutek nebo někdo ze strachu aby mu neublížili. Jsou jak rozmazlený panovačný fakan ve školce, který už ale po trestu na hanbě nebo nějaké té izolaci pochopil, že když zůstane sám, tak je mu to naprosto k hovnu - a v samotě je to pro něj strašný s přechodem do šílený.

Těžce civilizovaný životní styl se vyjadřuje absolutní vnitřní prázdnotou a né nadarmo musí amíčtí sluníčkáři sežrat denně mnoho cukru (před několika lety tam byl průměr tuším 32 kostek na osobu a den) a mnoho antidepresiv, aby jim z toho pocitu prázdnoty a depresí totálně nejeblo.
A se vším tím se snaží být uctíváni a obdivováni až zbožšťováni, ale žádný obdiv ani pochlebování jim jejich vnitřní problémy neléčí a neodstraňuje. Jen je to na chvíli nabudí a pak to vyšumí a jelikož podruhý už to tolik nenabuzuje a potřetí vůbec, tak si žádají čím dál větší intenzitu.

Nahnat svý obdivovače do války proti neobdivovačům znamená okamžitý přejití do módu "míň uctívačů" a to jak těch už loajálních tak těch který by bylo potřeba pro ještě větší uctívání.

Pro ně je terno přesvědčit své odpůrce aby je obdivovali a klaněli se jim (z odevzdanců to dávno není ono) a když se nechtějí nalákat na pamlsek a uctívat dobrovolně, tak klidně ať se jim nařízeně klaní ze strachu co prý by jim mohli hrozného udělat; ale rozpoutat válku a v ní se všech zbavit je pro ně naprostá prohra -> a navíc nemají jak, pro ně rozpoutat válku je jako rozeběhnout se sprintem ve snaze překonat olympijského šampióna a napálit to v plný rychlosti do betonový zdi.

A nejvtipnější na tom je to, že vůbec neví o tom, že se takto chovají :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"...Takhle se to dělá. Když někdo sedí na hroudě, kterou chcete, uděláte si z něj nepřítele. Pak už máte oprávnění se jí zmocnit..."
"...Víš, jako my, MY, se jim snažili nabídnout léky, vzdělání, a to...silnice. Ale ne, ne. Ne, mají radši hlínu. A to by mi tak nevadilo, až na to, že jsou to... ta zatracená vesnice stojí na nejbohatším ložisku unoptania v okruhu, řekl bych tak 200 kiláků. No teda, to ale bude prachů...! (Haha)."
"...Tak jo, tak jo. Zabíjet domorodce, to působí blbě. Ale jednu věc akcionáři nesnáší ještě víc než špatnou reputaci, a sice špatný kvartální výkazy. Já pravidla nevymyslel. Ale vy vymyslete nějaký lákadlo, aby se pohnuli. Jinak to totiž bude muset jít po zlým..."
"...Oni se svého světa nevzdají, za nic ho nevymění. Za co taky? Za pivo? Oni nic z toho, co máme, nechtějí..."
"...No a protože nemůže dojít k dohodě, všechno se tím krásně zjednodušuje... Provedu to ovšem s minimálníma ztrátama pro domorodce. Nejdříve je odtamtud vyženu slzákem. To bude humánní. Víceméně."
"...Chčijou nám na hlavu a ani se nesnaží to vydávat za déšť..."
---------
Je to pár citací z Avatara. Jeden z mála amerických filmů, kde hrdinný USA-man nevítězí, ale projel to na celé čáře. Popsáno naprosto polopaticky, jak funguje americká politika v reálu. Je jedno, jestli jde o původní americké obyvatelstvo (Indiáni), "domorodce" v Sýrii/Africe/Jižní Americe nebo v nějaké sci-fi destinaci Pandoře. Princip je všude stejný. Nevím, kolik amerických diváků tenhle film vidělo "neamerickýma očima", tipuju, že moc asi ne. Spíš za tím viděli jen ty efekty. Mimochodem, všimli jste si, že "domorodci" na Pandoře byli "Navi"? Je to náhoda nebo záměr, že dostali takové jméno? (Jav=náš "zjavný" svět, Prav = svět bohů, Nav = říše mrtvých, podsvětí / jsou to světy Slovanů). Kdybych byla nějaký konspirátor, tož bych za tím viděla těžkou symboliku (Slované dostávají na frak kvůlivá surovinám, ale dokážou se zvednout z říše mrtvých a dát agresorům na prdel a vyhnat je).
Všimli jste si, že v každém americkém filmu (a je jedno, jestli je válečný, romantický nebo jen přiblblý sitcom) se objeví americká vlajka? Někdy jen jako kulisa vlaječky na zdi, jindy jako "hlavní záběr". Filmů, kde není, by jeden spočítal na prstech jedné ruky. Takhle to dělají - rvou do obyvatelstva dobrodiní americké nacionality horem dolem. Janda a spol pro to mají oči plné obdivu. Ovšem totéž v jiné zemi, nedejbože v Rusku, je fuj. Takže koukáme na americký filmy, a necháváme si do hlav instalovat jeden z amerických symbolů - jejich vlajku.
Nedávno byl u nás na návštěvě jeden "zarytý sluníčkář", Amerika náš vzor. Došla řeč na filmy (filmový fanda), a tož jsem mu předhodila pár těch frází nahoře a zeptala se, jestli ví, kde jsem k nim přišla. Tipoval nějaký "alternativní web", kterého on tedy není žádný příznivec. Řekla jsem, to jsou filmový hlášky. Tipoval tedy americký film (super!!!), bohužel s prohozenými stranami - jako že Američani jsou tam za ty hrdiny, co pomáhaj chudákům domorodcům, co je chce nějaký fuj (nejspíš Rus) zničit. Když se dozvěděl název filmu, dost znejistěl. Celkem ho to rozhodilo - nebo rozladilo? Těžko říct. Předevčírem tenhle týpek dorazil za zeťákem, měli cosi domluveno, a zrovna se u nás probírala "syrská krize", dokoukala jsem právě Něbenzju v RB OSN. Došlo na vzájemnou diskuzi, kdy po několika málo dotazech tu propagandu vzdal. Ve finále nechápal, že někdo (Američani) jsou schopni vyhladit lidstvo kvůlivá nějakému pochybnému "chemickému útoku", u kterého ani není jisté, jestli se vůbec stal.
Nedělám žádné závěry z toho, že tenhle jeden týpek prohlédnul, třeba díky Avatarovi :-). Ani náhodou. Dávám to tu jen jako ilustraci toho, že i takový zapálený a nekritický obdivovatel Západu a jeho kultury je schopen změnit svůj pohled. Neříkám strany, furt obdivuje západní "hodnoty" (i když je neumí ani pojmenovat), ale alespoň začal přemýšlet a ne jen nekriticky kývat na kdejakou blbost, která z "elit" vypadne.
Už se mi několikrát "osvědčilo", že jsem se ptala, nikoliv "předkládala" svoji verzi. PROČ si myslí to, co říká. To je skvělý nástroj, jen vzpomeňte, jak nás vytáčely naše děti, které se taky takhle furt vyptávaly, ale zároveň nás nutily si uspořádat myšlenky a ne jen automaticky odpovídat "proto" nebo "protože jsem to řekla", což dítkám málokdy stačilo. Jakmile se ptáte "proč", velice brzy totiž dochází k tomu, že druhá strana nedokáže argumentovat, protože propaganda nedává prostor na logické přemýšlení. Za poslední dva, tři roky, jsem kolem sebe zaznamenala několik podobných lidí, dříve "zapálených svazáků", kteří začínají místo propagandistických hesel pokládat otázky. Někteří jsou poměrně aktivní "na sociálních sítích" a dnes dávají k dobru, jak jsou označování za "prokremelské" troly. Ještě nedávno by všechny názorově nepohodlné oponenty za proruské troly označovali sami. Řekla bych, že čím víc propagandisté tlačí na pilu, tím víc to dře. Pár zubů dřevem ještě projde, ale jde to fakt ztuha. A těch zubů, co dřevem ne a ne projít, je už poměrně dost, i když z hlavního mediálního proudu to tak nevypadá. Asi dojde na velké divení, když ta pila zadrhne úplně.

Zatím bez slepic

No to Váš sluníčkář byl nějak povolný. Já jsem takhle přišla definitivně o kamarádku od gymplu - tedy přes padesát let přátelství, která nechce nic slyšet, nic zodpovídat, nic číst, je přesvědčená o svojí pravdě a já jsem najednou proruský agent. S dalšími, které nechci ztratit, se už o tom raději nebavím a dokonce ani s jedním synem, který vše odbyde hláškou - všichni na obou stranách jsou sv... a on se bude starat jen aby jeho rodina v rámci možností přežívala a nechce nic slyšet. Druhý syn mne naopak vyvedl z pomateného eurohujerství.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi slabší kousek to byl :-). Nebo možná nebyl tak zapálený sluníčkář, jen to přehrával, aby jako ostatní neřekli. Nevím. My žijeme na vesnici, a tady to je tak trochu víc "na hubu", žádný štráfy. Možná je více zvyklý na přetvářku, bo je z velkoměsta. Vlastně z velkého města... Každopádně snažil se, ze začátku, to jo. Ale argumentačně na to moje "proč" moc neměl :-). Ale též se mu mohlo zdát blbý hádat se s bábou, co by mohla být jeho matka :-))))).
Vaše kamarádka-bejvalka asi tuší, že je něco jinak, když nechce nic slyšet, číst a podobně, jen si to nechce přiznat. Je jak alkoholik ve fázi "já vím, že to škodí, ale JÁ to zvládnu". To ostatní jsou ti blbí a za všechno můžou. Léčba je stejná - sama musí chtít, jinak to nemá cenu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen poznámka na okraj k pornoherci Jandovi. Vzhledem k tomu, že je členem AZ ČR, tak jeho přímé nasazení někde v zóně konfliktu nepředpokládám, spíše bude vést nějaké „Einsatzkommando“, které bude mít v různých „vidlákovech“ na starosti potlačování protistátních živlů. Pravděpodobně jakýmikoli prostředky.

Zatím bez slepic

Ti režimu nejoddanější byli vždy v SS oddílech.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale já bych ty chlapy z SS (bez ohledu na to, jakých zločinů proti lidskosti se dopouštěli) přirovnáváním k Jandovi, nebo třeba takovému Marhoulovi přece jen neurážel ;-). Myslím, že Janda und Marhoul Einsatzgruppen by byli nejoddanější tak do prvního pořádného konfliktu.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rikam jo, ac to je hovorove vyjadreni. Nechtelo se mi napsat ano. ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono to Vidláku nebude tak jednoduché, pokud by začala větší válka konvenční, dělat si jen tak co uznáte za vhodné. Bude to myslím hodně podobné chování Vašich pašíků, co vyvlečeni z chlívku tuší, že nastaly jejich poslední minutky. Utéct není kam.
Občas si přehrávám na YouTube německý film Pád 3. Říše. Je 30. duben 1945, vnitřní Berlín obklíčen, ale mašinérie jede jakoby se nechumelilo, hrdiny ještě Hitler vyznamenává, zrádcové a dezertéři jsou věšeni. Nikdy jsem ten fanatismus nepochopil. Podobně to má jistě zařízen i tento režim, co chce válčit s Rusem. Takže, bacha na ně!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ač nejsem lékař dovoluji si stanovit diagnózu toho tam za vodou.Vzhledem k silně promiskuitnímu způsobu života si někde pořídil tu francouzskou nemoc.Po úspěšném zaléčení novotvaru na ohanbí-fáze první,se nyní hlásí fáze druhá-odchází mu mozek a to neodvratně (mnoho světových velikánů by o tom mohlo povídat kdyby to ustáli).Že se to stupňuje svědčí i to, kolika státům stačil za jeden jediný rok ve funkci vyhrožovat.Namátkou:Venezuela,Irán,Sev.Korea,Sýrie a teď už to vzal šmahem-Sýrie,Rusko a Irán dohromady.Píše,podepisuje a zveřejňuje už takové nesmysly,za které by se styděl žáček druhé obecné jako např. tu story o krásných a chytrých raketách.Putinovi už stačí jenom sedět,točit mlýnek a čekat až jeho vlastní naloží pacienta do košatinky a odvezou jej do patřičného ústavu,kde stráví zbytek života v klecovém lůžku,při občasném pokousání černého ošetřovatele.

Zatím bez slepic

Diagnózy na dálku stanovují různí odborníci a nadšenci i Zemanovi, ale touto skutečností se Vás nechci dotknout či Vás dokonce urazit.
"Náš Doník", jak o současném U.S prezidentovi obvykle mluví "nejlepší z jeho tchýní" rozhodně není idiot. Bohužel, slíbil vysušit washingtonskou bažinu, ale jak to vypadá, přecenil se a to silně. Jeho lidé v úřadě byli pod různýma záminkami odstraněni a co ho teď obklopuje vidíte sami. Tweet o krásných chytrých a nových raketách nebyl určený rusákům ale primárně U.S. lampasákům a magorům z exekutivy co dospěli k neodolatelnému nutkání zvítězit na Ruskem v jaderné válce. A tak jim připomenul, jaké škody zapůsobily raketky Assadovi zhruba před rokem. Trump je reálně prakticky bezmocný, například v pátek oznámí odchod vojsk ze Sýrie a v pondělí nato vyhlašují jeho formálně podřízení zničující bombardování krvavého psa Assada.
On ten Doník je taková "smějící se bestie", jak říkávali kdysi v nedávné minulosti o češích naši současní němečtí přátelé a spojenci. A myslím, že jako bezmocný prezident "nejmocnější země na světě" má úspěch. Je sice za šaška, jak to tak vypadá, žíly mu to netrhá. A mě taky ne, spíš si myslím, že by se jeho konání mělo ocenit. Když si vzpomenete na největšího nepřítele svobody a demokracie na světě, tak místo toho, aby na Severní Koreu metal chytré a krásné raketky, chystá se na setkání s Kimem III. A se Sýrií je to vypadá, podle tweetů prý takhle: „Nikdy jsem neřekl, kdy k útoku na Sýrii dojde. Může to být velmi brzo, nebo taky ne!”
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/469017-trumpuv-pripadny-uder-…
Doník, předpokládám, nechce být tím pošukem, který způsobí konec civilizace, tak jak ji známe. A k ústupu jistě pomohly i celkem nevinné a nenucené prohlášení rozličných ruských diplomatů.

Zatím bez slepic

Spletl jsem se a to hodně. Lze z toho odvodit jedno pravidlo, pokud D. Trump vyhrožuje útokem, je na chvíli klid a k žádné agresi nedojde. Pokud Doník nasadí smířlivější tón, začnou lítat raketky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No jo, možná máte recht. Stejnou chorobou trpěl i Valdštejn a v závěrečné fázi života se choval podobně.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

No možná byste mohl Jaroslave,jako velký znalec Švejka,doplnit jaké to přicházely rozkazy ze štábu brigády.Děkuji předem!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Největší palebnou silou v republice jsou prý myslivci.
No, kdyby u nás nebyl zhruba každý pátý součástí této "mohutné palebné síly", tak bych se nad tím snad i trochu zamyslel, ale z reality vím, že v tom případě už na případnou obranu nemusím schánět ani klacek.

Loňský jaro si k sousedům přišla liška pro celkem pravidelnou jarní daň z chovu kura domácího. Její návštěvu nepřežili tři slípky, a to zrovna ty, který tam má s nima domluvený pražská chalupářka a který nejvoprsklejší se chodili suverénně jako jediný předvádět nejdál od vesnice. Jeden myslivec jim půjčil sklopec, krásnej železnej z jeklů a pětek drátů, váha asi 50 kg a při troše síly by se do něj narvali dva 30kg pašíci. Mladá liška se tam za dva dny chytla a myslivec jí přišel brokovnicí odstřelit. Z hlavně se ozvalo pouze uprdnutí a následovaly jeho slova "kurva, zvlhly mi patrony". Nějakym slabym roxorem pak broky chvíli vytloukal z hlavně a dal druhou patronu. Rána a úspěch z 10 metrů, liška kaput. Skončilo to jeho slovy "sklopec si odpoledne odvezu, další už nechytejte, víc patron nemám".

Nebo loňský zimní hon. Měl začít v 9. V 9:15 volali poslednímu kde je a ten byl na tom, že se domluvili na 10. Tak počkali než dorazí a vyrazili. Asi po kilometru přišli k lesu. Tam se asi 20 minut hádali, kudy teda tim lesem půjdou. Nedohodli se, ani dva nebyli shodnýho názoru. Nakonec alespoň vyrazili jednim směrem. Tahle hádka a další zdržení ale nasrala naháněče a ty se jim teda na prolejzání houštinek vysrali, takže šli jen po cestě a kecali mezi sebou. Jeden házel ňáky dělbuchy na kraje houštinky, ale když to zezačátku nefachalo, tak to moc nepraktikoval.
No a někde po pár kilometrech vyběhlo odrostlý srnče. První nevystřelil, páč si pár dní předtím koupil novej dalekohled na flintu ale zapomněl ho namontovat a nevzal si brejle, takže neviděl ani mušku. Druhej nestihl. Třetí chtěl zmáčknout spoušť a jenom zaklel, že zapoměl odjistit pojistku. Kolem čtvrýtho to proběhlo a ten pouze řekl "nó, já prostě nevystřelil". Pátek minul. Šestej jí neviděl. Snad sedmej nebo osmej to srnčí skolil, tak ho za odměnu vyfásl, páč víc než dva lidi by se z toho stejně nenažrali.

Česká ármy by měla především školit v chirurgii, páč kdyby měli vyfasovat kvéry velkohuby typu eurohodnoty, tak to budou ustřelený vlastní končetiny, hlavy, břicha apod., obdobný jak Jasánek v Černých baronech s krumpáčem.

Zatím bez slepic

ale z racionálního hlediska bych eurohovnoty nepodceňoval. Ostatně nepřítele bychom neměli nikdy podceňovat. Počítám, že v aktivních zálohách dostali nalejvárnu slušnou. Navíc na střílení lidí do zad, což mi k Jandovi sedí asi nejvíce, moc šikovnosti netřeba.

Zatím bez slepic

Určitě máte pravdu v tom nepřítele nepodceňovat, ale myslím si, že je třeba jej ani nepřeceňovat.

Zatím bez slepic

Skutečně nevím, zda-li bych ve střelbě do zad nepohodlných zmrdů ve vnucovaně "vlastních" řadách nebyl mnohem rychlejší než zmrdi :-) #!!*{^]

Zatím bez slepic

In reply to by Johnny Mássel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když se zamyslím nad různými obskurními spolky hovnot, tak žádné vlastní ani nevidím. Ono je to ve své podstatě poměrně jednoduché. Stačí jednou vidět místo, kde takoví udělají pořádek a každý z nás bude vědět přesně, co dělat.

Zatím bez slepic