Dvojí kvalita pracích prášků

Autor
Štítky

Nedávno se EK konečně zabývala dvojí kvalitou potravin, kdy stejný výrobek určený pro západoevropský, např. německý, trh je výrazně kvalitnější než jeho stejná verze určená pro podřadné země, např. ČR. Do toho výrobci melou něco o specifických lokálních chutích a zvycích a podobné nesmysly. Skutečnost je taková, že horší kvalita se v ČR prodává výrazně dráže, takže nadnárodní výrobci dosahují na potravinách a výrobcích v ČR významných zisků, ze kterých dotují trhy pro ně méně ziskové, třeba ten německý trh. Českého zaměstnance s mizivým platem jistě potěší, že sice musí pracovat tvrději za nižší plat než jeho německý kolega ve stejné firmě, zato si však český zaměstnanec může koupit dražší a méně kvalitní zboží než jeho německý kolega. Není divu, že se takové chování českým obyvatelům nelíbí, ale nějak nemají na výběr nebo nemohou zaplatit z ubohého platu (v
  porovnání se shodnou pozicí v Německu určitě) ty kvalitnější levnější výrobky. Díru na trhu rozeznali někteří obchodníci a cíleně dováží zboží z Německa s kvalitou určenou pro německý trh.
Jenže co u takových pracích prášků? Testy už dávno ukázaly, že prací prášky určené pro německý trh perou o 20% lépe než prací prášky určené pro český trh. Nevěříte? Zkusme si znovu přečíst rok staré výsledky testů http://www.metro.cz/prasek-z-nemecka-pere-lepe-potvrdila-to-ceska-univerzita-pk9-/region.aspx?c=A170711_184921_metro-region_jsk
Co je toho příčinou? Neexistuje zboží, kde by měla být kvalita na evropské úrovni více shodná, než je prací prášek. Vyrobí se na stejné lince, zabalí do stejných obalů, maximálně jinak potištěných. Špína by měla být stejná, kvalita praček i vody na praní přibližně také. Proč to tedy výrobci kromě zisku dělají? Vždyť ani ten zisk nemůže být tak výrazný, aby se výrobcům vyplatilo nastavit jinak linku pro český a jinak pro německý trh. A především hlídat, aby se jim nekvalitní výrobek určený pro český trh zatoulal na trh německý. Přesto se tak děje.
Dosud jsem přišel na jediné řešení, protože zvýšený zisk nevyváží škody na dobrém jménu značky z provalené dvojí kvality. Pračky určené pro český trh perou stejně kvalitně jako pračky pro trh německý (konečně všechny je vyrábí ve stejné továrně v severní Itálii). Výrobci pracích prášků si museli udělat tajný výzkum, jehož výsledky raději nezveřejnili. Z výzkumu zřejmě vyplynulo, že západoevropské hospodyňky jsou šmudly a flundry nemyté, a zápaodevropští muži jsou nemytá prasata, která zápach špinavého prádla překrývá hromadou voňavek (zkuste se někdy projet v jendom výtahu s partou navoněných Francouzů nebo Italů!). Dokonce zjistili i jaký je přesný rozdíl a díky tomu pro západoevropský trh dávkují do pracích prášků o 20% více aktivních látek, aby tu špínu vůbec vyprali.
Konečně začínají dávat smysl reklamy o zažrané špíně tak často vysílané v 90. letech. Česká soda dávno vystihla podstatu regionálních rozdílů https://www.youtube.com/watch?v=fUh3Jt6J1Es
Takže jestli uvidíme německého, francouzského, italského, belgického, holandského, lucemburského nebo jiného západoevropského politika řečnit cosi o nesolidárních Češích (Moravani a Slezani jsou mimo jejich rozlišovací schopnost), zkusme si představit, jaké problémy mu dá udržet se trochu v čistotě před TV kamerami, protože jsou špindírové a v politice se umazali. A proto musí prací prášek v Německu obsahovat o 20% aktivních látek více než v ČR, i když na vyprání špinavé německé minulosti to pořád ještě nestačí. Ale i čeští politici se ve vrcholné politice umazali. Proto by si zasloužili prací prášek s německým podílem aktivních látek, a možná ještě více, aby špínu, kterou mají politici na svědomí, dokázal vyprat. Nebo si musí vzít příklad z Miroslava Kalouska, který veškerou špínu čistí co nejvyšší koncentrací lihu. Pro dobro občanů ČR Miroslavu Kalouskovi doporučuji, aby překo
 nal rekord jistého Plzeňáka, kterému na záchytce naměřili 5,4 promile alkoholu v krvi. 
https://zpravy.aktualne.cz/regiony/plzensky/na-plzensku-byl-nalezen-mrtvy-muz-predeslou-noc-stravil-na-z/r~9669e6ca7c8811e8adc50cc47ab5f122/
Bude-li
 se nad nás obyvatel tzv. západní Evropy povyšovat kvůli postoji k migrantům, vzpomeňme si, že ej o 20% větší špindíra než průměrný obyvatel ČR!

 

 

Náhled videa na YouTube Česká soda - protože je špína zažraná

Česká soda - protože je špína zažraná

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Gerde,
konečně zas rozbor, stoprocentně hodný Vašeho analytického myšlení!!!
Článek nemá chybu, dávám nejméně pět pštrosic, slepice jsou nedostatečné!

Zatím bez slepic

Děkuji za pštrosice! Pošlu je Vidlákovi vyžírat obilné silo. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Z výzkumu zřejmě vyplynulo, že západoevropské hospodyňky jsou šmudly a flundry nemyté, a zápaodevropští muži jsou nemytá prasata, která zápach špinavého prádla překrývá hromadou voňavek (zkuste se někdy projet v jendom výtahu s partou navoněných Francouzů nebo Italů!)."

Pred nedavnom a po dlhom case som musel pouzit prazske metro. Po dlhom case to znamena, ze kazda zmena je zistena velmi rychle (efekt pomaly varenej zaby) a udrie Vas do nosa ako pecka od boxera. A moj nos to udrelo doslova. Tak vysmradene metro zmesou odpornych vysokokoncenrtovanych drahych vonaviek som este nezazil a po dvoch zastavkach som z neho vypadol mierne nanovicokovany a v celku rad.
A vlastne to zacalo uz na zastavke autobusu v nasom blizkom SkoroVidlakove. Jeden z panov bol tak dokonale nacakany, ze okolo neho ani muchy nelietali. Vtedy som si povedal - dalsi mierne prihriaty - ale on to bol zrejme iba Francuz alebo Ital z Prahy:)

PS. Gerd mate pravdu. Bratislavcanie to uz zistili velmi davno a vcelku dost znacny pocet z nich nakupuje v Hainburgu. Je to lacnejsie a lepsie.

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodně obyvatel severních Čech jezdí na nákupy do Drážďan a ti ze západních Čech směr Cham, Řezno, Norimberk, jižní Čechy zase směr Pasov nebo Linec. Ředitelé českých hypermarketů by přilákali daleko více zákazníků, kdyby začali prodávat lepší kvalitu srovnatelnou s německou za německé ceny. Je jen otázkou, který ředitel to pochopí první a uzme zákazníky zbytku konkurence.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslim, ze to hned tak nepochopi, protoze sedej na zapade. Korporace se dost podobaj strane za sociku. Co pozna zamestnanec za par dni, to hierarchie nepochopi a nepochopi.

Nejspis zacnou chapat az kdyz budou masivne ztracet klienty. Takze nejspis az tu bude prvni cinska sit supermarketu protoze kde by bakalove, kollerove a spol sehnali penize a schopnosti na otvirani supermarketu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Nejsou to jen potraviny,ale jak píšete i prací prášky,co málokdo ví.
Také slyším mezi motoristy i kvalita osob.aut je rozdílná.
Ještě mě napadá,že to nejsou jen výrobky z Německa horší kvality,ale třeba i zbraně z USA.
Přitom je po naších výrobcích do zahraničí,vyžadována nejlepší kvalita.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano a kdyz se podivame na slozeni obyvatelstva, tak vidime, ze v zapadni Evrope jsou velke neevropske mensiny. Kdyz si to anglicanka rozdava z jamajcanem, francouzka s arabem a nemka s turkem, to se pak musi pradlo poradne a rychle vyprat a vyvarit, aby parohac doma na nic neprisel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A celkove uz zapadni korporace dosahli toho, ceho komunisti dosahnout nemohli. Clovek se zase rad vraci k domacim vyrobkum, kvuli vyssi kvalite. Za socialismu bylo skoro automaticke, ze co bylo ze zapadu, to bylo lepsi. Protoze tech par veci, co se dovezlo do Tuzexu a Esa se nevyplatilo delat v horsim. Dneska se to vyplati, horsi to je a tak znackou kvality zacina byt vyrobeno v CR. Jine nez ceske ci slovenske maslo bych uz do huby nevzal a vyrobeno v EU znamena sracka nejvetsi, kterou nikdo nechce podepsat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Již zde někdo zmínil, že kupuje žrádlo pro kočku v Německu. Trošku mne to zarazilo, leč naše kočka postupně přestala žrát veškerý v Česku prodávaný granule, totéž se opakovalo s konzervami a jakš takš se spokojila s kapsičkami.
Při jedné z cest do Rakouska jsem ji koupil místní krmi. Ta mrcha žere od tohoto okamžiku všecko.
Je to jak za komančů, ze západu je všechno lepší.

Koupil jsem něco i pro nás lidi a kupodivu, je to lepší a levnější. Ač nerad, začnu nakupovat v Rakousku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zcela ignoruje základní poučku, že HALÍŘE DĚLAJÍ TALÍŘE.
A samozřejmě, že se VYPLATÍ tu výrobní linku, resp. její mísicí část přenastavit. Při dnešní technické úrovni to zabere obsluze řádově desítky sekund.
Btw. nejlepší prací prášek měla má žena od člověka, kterému jsem pravidelně vozil draselnou sůl z dolu u bosenské Tuzly. Celé jeho "kouzlo" spočívalo v zavěšení big-bagu na trojnožku a postupném odsypávání dovezeného materiálu do primitivního, po domácku udělaného mísiče, v němž se přidávaly "ingredience" (sprostá voňavka v granulích z Čajny) do výsledného "produktu", který se pak na doma udělané balicí lince sáčkoval do úhledných pytlíků. Vše obsluhovali a paletovali 2 (slovy dva) lidé.
Ziskovost byla v desítkách procent.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zrovna včera jsem slyšel na Radiožurnálu o nějaké vědecké studii, která má prokazovat, že exploze autoimunitních onemocnění, cukrovky a podobných civilizačních radostí je zapříčiněno přílišnou čistotou, zejména pak u kojenců a malých dětí, jejichž imunitní systém se vyvíjí nesprávně.
Já osobně jsem se přestal před nějakou dobou mýt klasickým způsobem (vana nebo sprcha a mydliny) a potlačil jsem alergie na takovou míru, že neberu žádné léky a nemusím se mazat žádnými mastmi.
Jo, smrdím a jsem špinavej, ale seru na to.

Zatím bez slepic

Taky si hlídám ochrannou vrstvu. Jenom když moje převleče postele, pak se vymydlím. Průser není ani tak v těch slabingrech pracích prášcích, ale v máchání. Naše chytrá pračka po máchání vypouští deku pěny, když se k tomu nachomejtnu, dám jí to dvakrát zopakovat (máchání), jenže osoba řve cosi o plýtvání. Tak si to svoje před pověšením ještě opakovaně vymáchám ve škopku, dvakrát tolik vody, ale je klid.

Zatím bez slepic

pračce, anebo v prášcích, nýbrž v lakomosti drahé polovičky. To mi "něco" připomíná...
:-)))
Ony jsou asi všecky stejné...

Souhlas. Na obranu našich manželek je nutno v tomto případě dodat, že jestliže jde po závěrečném máchání z pračky pěna, asi je "menší" problém v přednastavení toho krámu.
Jenže to by zas bylo prádlo málo voňavé a pračka by měla málo plusů za "Á"-čkem. A protivný fotrák, co hýří vodou, by nechodil do lékárny a neutrácel své penízky za léky a mastičky na citlivou kůži.
A jsme doma, že?

Zatím bez slepic