Komunální volby

Autor
Štítky

Jednou jsem se letos už komunálním volbám věnoval, a protože se čas téměř naplnil, upřesním informace podle skutečného stavu.

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/vidlakovska-komunalni-politika

Musím říci, že jsem se prakticky vůbec nespletl. Letos kandiduje za Vidlákov sedm uskupení, jsou to pořád ta stejná, ale změnili si názvy.  Seřadil jsem je podle vylosovaných čísel:

1.  ČSSD

2. Pro Vás - Vidlákov a Přidružená vesnička k Vidlákovu

3. Pro Vidlákov - sdružení nezávislých kandidátů

4. Živý Vidlákov

5. Zelený Vidlákov

6. Krásný Vidlákov

7. Soukromníci a nezávislí

ČSSD měla minule tři zastupitele, Zelený Vidlákov, který se jmenoval jinak, měl čtyři zastupitele, další čtyři zastupitele měl starosta, který nekandiduje a nekandidují ani jeho lidi. Poslední čtyři zastupitelé byli z různých menších bloků, většina jich kandiduje znovu, jen se jmenují zase jinak. 

Splnil se předpoklad, že starosta už nebude kandidovat a oproti zavedeným zvyklostem i preferencím se hraje o jeho čtyři zastupitele. Voliči svojí přízeň přesměrují někomu jinému. Bude zajímavé sledovat komu.  Favoritem (alespoň hubou) je nové hnutí Živý Vidlákov, kteří mají dokonce i stránku na fejsbůku a několik velkých vyvěšených plakátů. Podařilo se jim dokonce na místních hodech obléknout známého jedlíka Kamila Hamerského do svého trička. Je pravda, že celé kampani dávají nejvíc. Mají nehezčí materiály, kupodivu jsou i přehledné a musí se jim přiznat, že propaganda jim jde. 

Všichni ostatní jen slabě příštipkaří a spíše se spoléhají na zlaté pravidlo malých měst - lidi volí toho, koho znají. Čím více lidí mě zná, tím více hlasů dostanu. Jsem sám zvědvý, jak se tyto principy projeví. 

V předvolebních materiálech se už objevily sliby na všechna ta trestní oznámení, která bude nutné podat. Na čelním místě figuruje místní koupaliště, které bylo v letošním horkém létě dokonce v provozním zisku, protože tam byla hlava na hlavě a nikde v okolí se tak pěkně koupat nedalo. Ti, kteří nejvíce bojují za trestní oznámení, ti zároveň ještě před volbami schválili devět milionů na zlepšení čističky vody právě pro toto koupaliště. 

Další hrozby jsou pořád sejné - starosta se obohatil, starosta sehnal málo dotací, v okolí jich ostatní sehnali víc, vodovod je ve špatném stavu, kanalizace je ve špatném stavu, apod, apod. Nic se samozřejmě nenajde, policie všechno odloží, ale neuplyne ani měsíc po volbách a všichni budou patřičně naštvaní a rozhádaní. 

Prakticky na každé kandidátce bych našel člověka, kterému bych to i já sám hodil a také bych na každé kandidátce našel někoho, koho bych nevolil nikdy za žádnou cenu.  Všechny programy jsou stejné, všichni se stejně ohánějí mravností a morálkou, ovšem po volbách už půjde o vzájemná jednání, zákulisní hry a lukrativní posty starosty a místostarosty. 

Čistě selským rozumem bych řekl, že pokud ČSSD uspěje podobně nebo trochu lépe než posledně a stejně tak uspěje i Zelený Vidlákov, udělají spolu koalici i když se nijak zvlášť nemilují - toto období byl Zelený Vidlákov v opozici. Udělají to jednoduše proto, že jsou to jediná uskupení, která už se spolu potkávají dlouhá léta a tak nějak na sebe zbudou. Pokud by jim chyběl jeden hlas do majority, najde se nějaký odpadlík odjinud. 

Staří pardi jsou také jediní, kteří nepíší přímo do předvolebních materiálů, s kým se nehodlají bavit. Vědí, že nakonec se nějak musejí dohodnout všichni a budou mít budoucí jednání snazší, než když si už dopředu spálí mosty. 

Tož tak... za tři týdny to nastane a bez ohledu na výsledek je jasné, že budeme mít po dvaceti letech nového starostu. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Držím palce ať uspějete a budete moci referovat o dění ve Vidlákově i z pohledu zastupitele. Snad kydy čtou i ve Vidlákově a místo slepic tentokrát naloží i kroužky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prý se tomu jedlíkovi přezdívá 'vidličák'. No dorostl pouze k té vidličce, k vidlím si již vztah nenašel. Třeba se řídí heslem: kde jedí jez, kde pijí pij a kde pracují, odejdi abys nepřekážel...

Zatím bez slepic

Chvilka moderní poezie?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jaký mají místní členové ČSSD vliv na směřování strany? Samozřejmě v místní politice je dost upozaděno, z jaké stáje je kvalitní kandidát, nicméně pokud by strana na celostátní úrovni prosazovala politiku jdoucí proti mým názorům, nevolil bych ho.

Přikládám odkaz na Kellera: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smutne-a-ubohe-divadlo-… Zejména pasáž o tom, co se připravuje na půdě OSN a kdo nás na tom jednání má zastupovat, je alarmující.

Zatím bez slepic

Admirále.
Už na komunální úrovni,by téma migranti mělo být projeveno,prodiskutováno.
Pokud budou komunální politici čekat co přijde z Prahy,můžou být pak překvapeni.
Šojdrová KDU-ČSLse už projevila,povolíš jednou,povolíš i podruhé.
Podobně Hamáček,Poche,podtrhly nohy mnohým komunálním politikům z ČSSD.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku (nejen),
Dneska se zase urodilo.
Jan Keller publikoval dvy články, tenhle

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tito-lide-jsou-cerni-pa…

...tedy tenhle je hodně o Vás a Vašich dětech.
Jednak o těch, kteří mají a nemají děti,
druhak o těch, kteří se snaží pracovat v zemědělství.
A o tom, proč v rámci EU navždy budeme otroci.
A o mnohém jiném.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I tohle se v mnohém týká následujících voleb.
Zatímco takzvaná socialistická frakce v Evropském parlamentu hrdinně bojuje PROTI zájmům svých zemí a proti pokušení sociálně demokraticky smýšlejících voličů (třeba Vidláka a mne) volit jako v minulosti zombizovanou sociální demokracii,
Jan Keller (a jeden jediný další člen "naší" frakce v Evropském parlamentu hlasuje tak, jak by nejspíš hlasoval vidlák nebo nedejpánbu já, kdyby nás pánbu či mladická nerozvážnost potrestal členstvím v Evropském parlamentu.

No, přečtěte si to.
Babiš se svou narychlo sehnanou partou je na tom podobně jako byla ČSSD před pár desetiletími: Museli brát každého, aby naplnili stavy.
Takže se možná dočkáme dne, kdy bude Babiš vyloučen z Ano....a přemístěn do nápravně-výchovného zařízení, kde uklouzne na dlaždičkách.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smutne-a-ubohe-divadlo-…

Zatím bez slepic

Admirále,
nebudu se omlouvat, že jsem Váš odkaz zdubloval.

Každá reklama se má podle odborníků zopakovat nejmíň třikrát, jinak to nemá cenu.
Třeba to ještě někdo zopakuje (třeba se sem pak nevejde robot Viagra či biorobot JAHA)

Zatím bez slepic

Udělám to já - nenechám to na JAHA nebo nedej Bože na robotovi: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smutne-a-ubohe-divadlo-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chude-cesko/r~e8ce002ca06411e890620cc…

Dost zajímavé čtení, už i proto, že je to na Aktuálně, tedy na mainstreamovém médiu. Spousta velmi konkrétních informací včetně jmen a čísel (srovnání s Německem např). Je to krásná ukázka toho, jak legální soukromé podnikání (úvěrové společnosti a exekutoři) je založené na systematickém protispolečenském jednání přivádějícím lidi do neštěstí, kdy náklady na jejich zisk později vlastně platí celá společnost prostřednictvím sociální péče o ty jejich podnikáním zruinované lidi, zatímco společnostem nezodpovědně poskytující úvěry se nic nestane. Zajímavé je taky to, jak článek automaticky předpokládá, že komunisté a SPD jsou „antisystémové strany“, které volí jen lidi v exekuci. Systémové strany jsou tedy podle autora asi ty, kterým se tenhle business líbí. No, třeba je to jen povinná úlitba režimu, aby ten článek tam vůbec mohl vyjít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dá se někde najít, kdo jsou v Praze spolehliví koně Poche? Prý je na Praze 9 nějaká odbojná buňka, minule snad dosáhla v rámci Prahy nejlepšího výsledku, ale pak byla kvůli Poche zadušena. Nechci z vaničky spolu s chrchly slizu vylít i zbytky organické hmoty, na druhou stranu sliz už nepodpořím a v případě pochybnosti tentokrát jednoznačně platí princip předběžné opatrnosti. Pokud ČSSD nepochopila voličskou zpětnou vazbu ve sněmovních volbách ani tak málo, že Poche nedokáže aspoň upozadit, je potřeba ji zopakovat, nejlépe pak zesílit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že kandidáti přesně jako Vidlák, budou-li zvoleni a voleni, zlepší nakonec volební výsledky ČSSD celkem a tím umožní bafuňářům oddálit "politickou smrt" , která by měla celorepublikově být drtivá a neodvratná. A tito lidé jim to oddálení vlastně vědomě či nevědomě umožňují......Prostě volitelní lidé, kteří dělají stranám "fíkový list" jsou na miskách vah a i díky jejich volbě může být v konečném důsledku politika nejvyšších bafuňářů dál dokonce v rozporu s voliči a nakonec možná i s názory Vidláka samotného. Pokud se nepletu jde do voleb za ČSSD, nezávislý- závislý pro tento pohled asi jedno jest, nebo se pletu? Já vím stranickost v obci není to nejpodstatnější, ale o to se fakt nechci přít, myslím jen na ty součty hlasů celkem pro strany.

Zatím bez slepic

Pokud by hlavní směr v ČSSD vypadal vyjádřeno slovy tohoto komunálního politika, tak mají moji plnou podporu:https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Brusel-na-nas-prichysta…
Ale zatím Bohu žel. Zabetonováno.

Zatím bez slepic

je zřejmě syn herečky Regíny Rázlové, prostě stále dokola, napříč časem některé rodiny..to je v ČSSD ta "nová krev" stejně jako "Lanďákův syn? Prostě hezká slova, ale ne dle slov, ale činů je třeba posuzovat. Navíc je před volbami a jak jsem již psala o každý hlas se tu hraje a právě tito a jejich slova mohou ty hlasy přitáhnout.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle ovoce poznáš jej.
Rázl mluví, co je myslím hodně blízko mým představám o levic, kterou bych mohl volit. Ti, co vládnou ČSSD, jdou ale přesně opačným směrem. Tudíž, i kdyby u nás byli na komunální kandidátce samí svatí, dostane to ode mne třeba nejčernější čert. To pro ČSSD rád udělám, oni musí padnout úplně na hubu, aby se něco změnilo a oni začali být opět levicovou stranou.

Jak už jsem psal, minulé vedení soc.dem. udělalo vše pro to, aby po výprasku v parlamentních volbách nemohlo dojít k žádné změně. To byla jejich hlavní starost. A docela se jim to povedlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

women viagra <a href=" https://viagracnd.com/# ">viagra/dapoxetine with overnight shipping ViagraCND100Mg</a> - buy viagra without a perscription
https://viagracnd.com/# is viagra from canada safe?
buy viagraa online with paypal ViagraCND100Mg <a href=https://viagracnd.com/#>viagra half life</a> 100 mg viagra online

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://buystromectolon.com/ - ivermectin 3mg tab

Zatím bez slepic