Senátní volby

Autor
Štítky

Dal jsem si načas, trochu jsem doufal, že se v mezičase ukáže, kdo bude předsedou senátu, usadí se povolební situace, nezávislí kandidáti se k někomu přidají a celá situace se zpřehlední. Nějaké zprávy sice máme (článek byl napsán ve středu), ale úplně jasno ještě není. A tak přidám jen pár osobních poznámek: 

1. Vůbec mi nevadí, že se neúspěšní prezidentští kandidáti dostali do senátu. Jednak tam nadělají málo škody a navíc je to mnohem přirozenější cesta na prezidentské křeslo. Budeme mít pány Hilšera, Fišera a Drahoše na očích téměř denně, Česká televize jim dá jistě hodně prostoru a až se bude příště volit prezident, bude každá babka vědět o všech třech první poslední. Troufám si tvrdit, že příští prezident nebude ani jeden z nich. Na to budou už příliš opotřebovaní, okoukaní a zkorumpovaní mocí. 

2. Hilšer by se podlě mě mohl z fleku přidat k Babišovi. Zatímco Andrej nechtěl nechat ležet dotace, co se mu nabízely na Čapí hnízdo, Hilšer přece nenechá ležet  900 táců ročně jako příspěvek státu na senátora. A tak si založil svoje vlastní soukromé hnutí. Za ty prachy... no neber to. Možná na sebe budou před kamerami štěkat, ale já uvidím pravou a levou ruku ďábla. 

3. Senát (i když v něm měla největší klub ČSSD) byl protivládní. Vymezoval se proti Babišovi už dávno a bude se vymezovat dál. Jen to bude ústy jiných stran a hnutí a ne koaličních partnerů. V praxi by Babiš neměl poznat rozdíl. Musí už dávno vidět, že celý český politický svět jen čeká, až si stáhne kalhoty a pak ho rafne za prdel. 

4. Vlk z Kosy musí mít celkem radost - Moc Andreje Babiše oslabila, moc prezidenta oslabila, převaha hnutí ANO a jejich velkých peněz je tatam. Já bych řekl, že to je běžný stav - volič u nás vždycky vyvažoval a ať byly nálady ve společnosti jakékoliv, ať se ústava měnila či ohýbala, ať se voliči nadávalo do Koblih, fašistů nebo komoušů, v průměru si český volič vždycky posichroval, aby mu žádná strana nepřerostla přes hlavu. Možná nemáme ústavu brzd a protivah jako v USA, ale máme voliče, který to zatím pokaždé udržel pod kontrolou. 

5. Přichází čas se poučit. Poprvé jsem viděl volby (senátní i komunální) které vlastně všichni prohráli. Přes velkohubá prohlášení, žádná strana nezažívá nějaký velký boom. Nikdo si nemůže dělat naději na třetinu, čtvrtinu a možná už ani pětinu hlasů. Je hrozně hezké mluvit o tom, jak je ODS zpět, či jak se Piráti etablovali, ale realita je někde 10 + a přízeň voliče zůstává vrtkavá. 

6. Nemohu si pomoci, v průměru nevidím žádné zmanipulované voliče, kteří kývnou na cokoliv. Vidím voliče, kteří dávají šanci těm novým a s chutí podrážejí nohy těm starým. Vidím voliče, kteří jsou ochotni vyslechnout nějaký slib. Ale také vidím, že nesplnění nejprve napomínají  a vzápětí trestají. Nevidím žádného hegemona, která má voliče omotaného kolem prstu. Ale zato zřetelně sleduji, jak si volič sice dá předvolební gulášek, ale volí si jak chce bez ohledu na Českou televizi i velké peníze. 

Naplňuje mě to optimismem. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Prosím vás, kde moc Andreje Babiše oslabila? Když už dávno stačil infiltrovat GIBS, policii, soudy, finančák, média a řadu dalších institucí? Ještě před pár lety se třásl, a snažil se skrze slovenské soudy vyřídit, že nebyl estébák. Dnes už si v pohodě likviduje koho chce skrze řadu institucí (zajišťováky, finanční kontroly, ...) a jeho spřátelených věrných.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě tedy volby nenaplnily optimismem. Jasně ukázaly, že občan a volič už dávno nedrží veslo a nemůže nic reálně ovlivnit. Nic jiného.

Češi sklízejí setbu toho, že považují politiku za špinavou věc. Proto tam, až na malé výjimky (v senátu třeba Chalánková) nikdo morální ani dobrý nechce. Národ by ho považoval okamžitě za špínu. Proto je víceméně na výběr mezi kariéristy, oligarchy a prospěcháři. Tak jak si to Češi zařídili - nikdo dobrý v politice není.

Kromě toho je jasně vidět posun od osobností po sametové k úřednickým a impotentním typům. Za nějakých 10 let budeme smutně škytat po lidech typu Zemana, Klause či i toho Paroubka, kteří nebyli rozbředlou soobností týmového a slušného typu (Drahoš), která je zadobře s každým. Stačí se podívat na rozdíl mezi politikou slušného impotentního Chamberlaina a sprostého Churchilla - jaký to má efekt. V politice je jasný posun od osobností a lídrů k impotentním slušným byrokratům úředníčkům. Stačí první problém k řešení a je jasné, jak ta druhá skupina bude schopná a co vyvede. Mimochodem ten problém máme za humny - imigranty, multikulturisty, neomarxisty. Je jasné, jak to vyřeší Drahoš, Hilšer a další.

Zatím bez slepic

Mr. Trump, já si nemyslím, že "slušný do politiky nechce" ale "vyvolení" ho tam nepustí - ať v rámci stran, nebo systémem dehonestace v médiích. A takto ovlivnění voliči /často nemyslící, často ovlivnění zjevem - "vždyť ten Hilšer je takový fešák"/ takové osobnosti nezvolí. Ale samozřejmě jsou i takoví, kteří se bojí té morální špíny a nejdou do toho

Zatím bez slepic

Vidím to podobně. I z osobní zkušenosti nahlédnutí pod pokličku.

Zatím bez slepic

Dobře, já jen napíši naplno, co jste napsal mezi řádky: Volič je naprostý kretén, který nevolí vlastní vůli, ale tím co si přečte v médiích.

To zcela určitě platí u Pražáků, velké části Brňanů a třeba Hradečáků. Zcela určitě to platí u humanitně vzdělaných "intelektuálů". Platí to u většiny žen bez ohledu na lokalitu.

Nicméně se vracím k tomu, co jsem napsal. Lidé prošvihli možnost dosadit do vlády politiky, kteří by za ně kopali. Do roku cca 2010 to šlo jakž takž. Pak už se politici naučili zakopávat ve svých pozicích. Jenže - volič byl takový idiot, že v té době, kdy bylo otevřeno okno voliče pro lepší vládu - řešil ptákoviny typu "aby to nevyhráli komunisti", "

Zatím bez slepic

..., "aby to nevyhráli socani", "aby to nevyhrál Paroubek". Do roku 2010 mohli voliči mohutně ovlivnit volby, a také ovlivnili! Skutečně ve vládě to nevyhrávají komunisté ani Paroubek. Nic více voliči nepožadovali a nic více také voliči tudíž nedostali.

Dnes už volby nezmění nic. Mocenské struktury jsou v ČR i Evropě zabetonované až do příští revoluce/války.

Optimismu vidláka se velice podivuji.

Zatím bez slepic

Když po roce 2010 začaly volit ročníky, které se narodily až po listopadu 1989 a ve větší míře ročníky, které komunismus znají jen z vyprávění a jsou výsledkem českého školství po 1989. Tedy většinově magoři s vymytými hlavami, pro které je kníža s fialovým čírem strašně cool a ten ošklivý Zeman fuj.
V politice možná začnou krátkodobě převažovat slušní úředníci, ale zapomínají, jak dopadl Bohuslav Sobotka, což byl slušný úředník a nevýrazný politik par excellence. Když mluvil, vypustil sice spoustu slov, ale na konci nikdo nevěděl více než na začátku. Volič časem takové typy pošle do historie a zvolí si raději jiné lidi. možná sprosté, ale kterým bude rozumět. Fungovalo to Topolánkovi, Paroubkovi, Zemanovi, Okamurovi, Babišovi, Kalouskovi a nefungovalo Špidlovi, Sobotkovi, Fialovi, Schwarzenbergovi, Drahošovi, Fischerovi, Hilšerovi. Ti, kterým to nefungovalo, mohli zabodovat jen u skalních voličů, se kterými nehne nic. Někteří jsou dodnes přesvědčeni, že Bohuslav Sobotka byl skvělý politik nebo Miroslav Kalousek skvělý ministr financí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Daleko větší tragédie je, že ty ročníky co znaly komunismus předtím volily "cokoli hlavně pravici". A stylem ptáka kukačky politici pochopili, že mohou dělat cokoli, jen to musí prohlašovat za "pravicové".

Právě ty ročníky, co znaly komunismus velice dobře, to zpackaly. Nechaly se zmást jen líbivými hesly. Stačil je řídit jako loutky nápisy "levice", "pravice", "komunistické", "socialistické", "kapitalistické". Právě to zatmění mysli způsobené naivitou, že stačí dělat vše do opaku proti tomu, jak to dělali komunisté - a neochvějně následovat Západ ve všech jeho radách - vedlo k tomu co tu máme dnes.

Takže volby a režim splnil přání voličů: Nevládnou nám tu komunisté (ve smyslu KSČM, nikoli ve smyslu bývalí papaláši a estébáci), nemáme ve vládě Paroubka. Nic jiného při volbách Češi nechtěli - a tak dostali pouze to co chtěli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláka čtu rád, protože se na věci dívá optimisticky. Katastrofických scénářů a pesimistických pohledů je jinak mediální prostor plný a naplňuje mne smutkem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také nejsem nadšen volbou do senátu,tihle tři narcisové úplně rozvrátí senát.
Budou si vyrábět svoje image,ke škodě senátu a politické kultuře senátu.
Senát je na zrušení,občané ho neberou na vědomí,ignorují,co potvrzují neúčastí při volbě do senátu,takže se tito politici volí sami s rodinými příslušníky.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
ti 3 narcisové se ještě poperou mezi sebou, protože mají stejnou voličskou základnu. Navenek a zpočátku půjdou proti Zemanovi, ale jakmile se budou blížit prezidentské volby, rozhádají se. Musí, jen jeden z nich může konkurovat Zemanovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dle mého názoru je senát úplně zbytečná instituce, které nemůže uškodit naprosto nic.

Zatím bez slepic

Senát mě jednu pozitivní vlastnost. Osoby do něho voliči volí přímo, nemusí tam partajničit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volební účast v obvodu Ostrava-město ve druhém kole senátních voleb je 9,23 % což je historický rekord 2. kola ...
Jestli to není ignorace voleb a současně vizitka naší "demokracie", tak už asi nic ! Lidé na senát zvysoka ...

Zatím bez slepic

Ve druhém kole je to ale pochopitelné, pokud Vám tam zbyl "mor nebo kurděje" - to nelze volit

Zatím bez slepic

Fiala se bude prsit a blábolit o stoupající ODS klidně i v případě, že to odložený haraburdí co se do senátu dere bude volit pouze příbuzenstvo.

Zatím bez slepic

bude 1 hlas. Každý kandidát jej dá sám sobě a budou mezi sebou losovat. Ale tak daleko to nedojde, někteří kandidáti mají větší rodinu než jiní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsou u nás vlivnější instituce než Senát, třeba Česká televize .

Dneska zkopíruju Besta celého, ušetřím vám čas, není to dlouhé.
(Jenom mi už léta není úplně jasné, jak technicky vypadala koordinace mezi Kalouskem a Sobotkou - a nyní Sobotkovými nástupci.
Ale ono je to nejspíš jedno, místodržící Poche se určitě ani v budoucnosti neztratí.)
--------

ČT a ČSSD
18. 10. 2018 - EB

Bohuslav Sobotka už dávno není českým premiérem a předsedou ČSSD, zpravodajství České televize si ale vazby na Sobotkovu éru stále zachovává. Nejvýraznější je to u zástupce šéfredaktora Františka Lutonského, jehož manželka Jana Lutonská je partnerkou v PR agentuře Bison & Rose. Agentura zastupuje Zdeňka Bakalu, který si pod Sobotkovým dozorem koupil OKD, za což do něj prezident Miloš Zeman pravidelně kope. Bývalý partner v Bison & Rose Miloš Růžička zároveň jako soukromník radil ministrovi vnitra v Sobotkově vládě Milanu Chovancovi. Dlouhá léta agentura zastupovala také generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, čímž vznikl trojúhelník Sobotka-Dvořák-Bakala propojený skrze Bison & Rose. Lutonský a jeho žena tvoří jen část celkového obrázku, jejich střet zájmů ale pomáhá vysvětlit, proč Česká televize předstírá, že trpký bratrovražedný boj uvnitř ČSSD zuří především mezi Janem Hamáčkem a zemanovskou frakcí. Ve skutečnosti jde hlavně o to, že se lidé ze Sobotkovy éry, včetně některých v ČT, snaží oddálit svůj politický či profesionální konec.

Zatím bez slepic

Ti lidé nezachraňují ČSSD, ale svůj vliv, moc a penězovody. To lze reálně zachránit řadou jiných cest než jen záchranou ČSSD.

Vidlák píše zvláštní divné věci, jako že vliv Babiše se umenšil. Asi žiji na Marsu, protože pozoruji totální opak. Stejně tak by mohl napsat hloupost, že vliv ČSSD se umenšil. Obě mafiánské frakce už obsadili obrovskou spoustu vlivných a rozhodujících postů mimo vládu - a klíčové pozice si udrží ať voliči volí jak chtějí.

Hlavní co se děje - v politice, státě i jinde - je boj několika mafiánských dravců mezi sebou. Jedním z nich jsou bývalí dravci z ČSSD, řekněme Bakalova/Kalouskova frakce. Babiš představuje svou frakci. A pak máme několik dalších.

Babiš stojí a padá na tom, že ostatní mafiánské skupiny ho nepřímo vyzývají, aby si vzájemně rozparcelovali skupiny. To Babiš neslyší. Má ovšem jednu nevýhodu - je jeden Babiš, na kterém to stojí a padá. A jak rád říkal Stalin: Není člověk, není problém. To se může Babišovi velice snadno stát. Je to pro něho skutečné nebezpečí, mnohem větší než od nějakých voličů. Myslím, že má ochranku jako řemen, pokud není vůl.

Už od prezidentských voleb, stejně jako těchto senátních a komunálních voleb - řvou v médiích o tom, jaká ostuda ČR je Zeman a Babiš hlavně Bakalova/Kalouskova frakce. Neb jsou to mafiánští konkurenti. Jednou dokonce poslali po vzoru HitlerJugend do demonstrací i 12leté děti "vyjdiven": "Ahoj, já jsem viki, je mi 12, a chodím do ZŠ svaté Voršily..."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V Brně byl ve druhém kole zvolen cca 8.800 hlasy rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek.

Jsem přesvědčená, že mezi těmi 8.800 voliči by se našlo opravdu jen málo těch, kteří ho volili upřímně pro jeho kvality.

Převážná část voličů tohoto pána byli nahnaní studenti univerzity a brněnští liberálně demokratičtí umělci, kteří vytahují českou vlajku z vagíny a dále stoupenci mrtvého Žít Brno a Zelených. (Ok, jedna starší paní, moje známá, ho v dobrácké naivitě volila proto, protože je to přece pan učitel na vysoké škole).

Tento pán proslul mimo jíné tím, že před prezidentskými volbami zakázal Miloši Zemanovi, který chtěl mít na univerzitě projev, vstup na akademickou půdu s tím, že školství a akademická půda musí být jasně oddělené od politiky.

No vida. A teď, po čase, se tomuto pánovi podařila exemplárním způsobem demonstrovat podle mě základní vlastnost těchto moderních liberálních demokratů - brutální pokrytectví. Najednou souběh vysoké školské funce a vysoké politické funkce, tedy funkcí rektora univerzity a senátora je v poho.

Dále jsem přesvědčená, že spolu s Bekem bylo i pár dalších senátorů zvoleno pouze do funkce antizeman a antibabiš, tedy pro vybudování bojové jednotky proti Hradu a vládě. Těmto pánům nejde o správu státu pro své voliče.

Zatím bez slepic

A není skvělé, že právě tito profesionální bojovníci proti čemukoliv budou sedět v Senátu? Jen ať mluví v přímém přenosu v české televizi o svých ambicích na další vlajky v klíně. Senát je v podstatě neškodný, ale je jako televizní kamera - přidává kila a přidává na debilitě. Pokud je vláda schopná a má podporu, senát ji nikdy nezastaví. Senát může zastavit jedině vládu neschopnou.
Jen se Hilšer stal senátorem, už vykecal, jak to je s tím jeho hnutím - a udělal to sám a zadarmo. Nemusel ho honit žádný investigativní novinář. Nikdo o něm nemusel dělat reportáže, jak žere děti, prodává hnusné párky a krade. Nikdo nemusel vytahovat jakési obskurní svědky. Hilšer se odkopal sám. A tohle bude trvat šest let! Budeme mít všechno z první ruky.

Všechny ty jejich ambice, mindráky, touhy po moci a vlivu, křečkování, lakomství a přihrávání do kapes uvidíme v přímém přenosu.
Taky jsem si myslel, že je senát zbytečná instituce. Ale není. Je naprosto dokonalý. Hodně keců, pár pravomocí... ideální jeviště. Co volební kampaň načančá, to senát spolehlivě vysvlékne do naha. Kydy budou mít materiálu a materiálu.
Já bych navrhl jedinou reformu senátu - menší plat, ale za to víc senátorů. Sto dvacet by bylo ideálních - strany mají ještě hodně ambiciózních namachrovaných a nenažraných funkcionářů a nic je lépe neukáže ČT při reportážích ze senátu.

Zatím bez slepic

Pane Vidlák.
Promrhaných šest let,senátora nejde odvolat,pokud neumře,nebo těžce neonemocní,bude otravovat senát dost dlouho.
Já bych zase navrhoval,čestnou funkci senátora,všichni jsou dobře placeni na dosavadních postech,pak by to byl zodpovědný senát.
Každý by si rozmyslel,kecat nesmysly,kdyby se projevil jako tlachal..

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čestná funkce senátora by znamenala, že senátorům budou nepokrytě platit mzdu lobisté, korporace a neziskovy. A to je věc, které - věřte mi - se nechcete dožít ani v nejhorším snu.

Zatím bez slepic

A voni, pane Trump věří, že včil je to snad jinak?
Že ubozí senátoři jsou odkázáni pouze na svůj ubohý plat?
Já jim tu jejich víru závidím.

Zatím bez slepic

Nevěří. Ale přeci jen je rozdíl dělat něco potajmu, a nebo to rovnou uzákonit či podpořit asi jako oheň benzínem.

Ale znovu, každý národ má takovou vládu (i senátory), které si zaslouží.

Zatím bez slepic

Donald Trump.
Senát partajničí už od začátku,proč se s tím strany oháněji,kolik mají senátorů.
Jak myslíte,že je to teď,že se snad lobisté vyhýbají senátu?jste snad tak naivní?
Čestná funkce,něco jako rada starších,ale o tom mám pochyby,když vidím co tam sedí,ani nemůžu ukázat,tenhle to je charakter.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do senátu se volí volič přímo na rozdíl od voleb komunálních a jiných. To jsem myslel tím (ne)partajničením.

Partajničí se všude, a to od doby mamutů. Protože lidi sledují své zájmy, a často se vlčí skupiny prostě spolčí, aby se jim lépe sledovaly své zájmy. Platí to v politice, korporacích, městech, rodinách, všude. To je tak nevyhnutná součást lidstva, že změnit se to nemá smysl. Na druhé straně je všude tolik pravdy. lásky, tolerance, humanismus, liberalismu, atd. že lidé podléhají ve velkém iluzi, že svět je sluníčkový, ve které, vítězí slušnost a naivita. Mám dokonce podezření, že to šíří ti dravci, co tu chtějí vše uloupit do spárů.

Je úplně jedno, kam půjdete - jestli makat k pásu nebo na střední či vyšší místo kdekoli v soukromé či státní firmě, nebo do politiky nebo jinam - všude se bude partajničit. Všude budou podrazy, spolky, pomluvy. V tomto má náboženství pravdu - ráj je mimo zemi a až po smrti.

Zatím bez slepic

O to víc mrzí, že voliči v okrsku č, 59 dali přednost Bekovi před panem Jaromírem Ostrým.

Zatím bez slepic

Kdysi voliči dokonce zvolili Žít Brno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Optimista je prý pouze špatně informovaný pesimista.
Za peníze všech, které by nakrmili spoustu hladových, se u nás naparují a budou naparovat podivné zbytečné existence, které se jsou schopny zvolit i samy. A zatím v pozadí těch hrátek pro naše voliče se udávají a chystají věci šílené. Tito všichni v senátu , ale i v parlamentu - namnoze loutky, či další naivní a také špatně informovaní, tomu dají legitimitu za ČR, a bude vymalováno! Je to pro mne zvláštní pocit, že právě z církve se ozve hlas odvážného, co si tu úmluvu z Istambulu přečetl celou, a dokonce tomu jako dobře vzdělán i porozuměl. Je to tak šílené, že bude mnoho nevěřících Tomášů. A co dělají naši zástupci lidu, žvaní, žvaní, perou se mezi sebou i o místa u koryt, a nakonec podepisují. Nedivím se, že ti inteligentnější, či lépe informovaní, chlastají první ligu...
Ne já nejsem naplněna optimismem jako Vidlák, protože s takovými zástupci naší země prohrajeme nakonec tragicky všichni!
https://www.youtube.com/watch?v=vBiyz38PSdQ

Zatím bez slepic

(m byl překlep)

Zatím bez slepic

Já zase doporučuju Větvičku!
To by byl správný ministr zahraničí!!!

Má výborné jazykové znalosti, ovládá ostravštinu slovem i písmem, zcestoval celý svět a domnívám se, že by pod jeho vedením mohla Ostrava anektovat Prágl a osvobodit český, moravský a lašský lid lid z pražského jha!

https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=683855

Zatím bez slepic

Odsun Pražáků zpět do Říše, kterou podporují, tedy do Bruselu - by mebyl špatný čin.

Nicméně vědci už dokonale propočítali taktickou variantu reformace Prahy. Dokonce nasimulovali i všechny následky a vedlejšíá efekty. Určitě by se práce seriózní vědy neměla promrhat:

https://vtm.zive.cz/clanky/nechali-jsme-dopadnout-asteroid-ryugu-na-pra…

Zatím bez slepic

Stačí sebrat Praze ministerstva. Kdyby ministerští úředníci ministerstva dopravy museli denně dojíždět po D1 nebo vlakem, situace by se brzy dramaticky zlepšila.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď jste Gerde trefil hřebíček na hlavičku! Ministerstva a řídící úřady by měly být rozesety po celé České republice. Státu by to velice prospělo, stejně jako rozvoji všech lokalit. Nehledě o tom, jak by se ozdravil náhled Pražáků na svět a realitu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Senát se z hlediska extempóre i vyžírání financí ukazuje jako fraška neschopných. Tuším, že na pořádné prokydání má solidně naběhnuto česká ármy hrdobců. Udělali údernou kuličku z hovna a vyvalili jí. V nové kauze '5+1 troska' jistě nebude nouze o překvapení a šoky z toho, co všechno lze z držky vypouštět a za co všechno lze požadovat být nadále placen a přeplácen :-)!

Zatím bez slepic

Politici si udělali z Czech Army politické téma. A tak musí pro politické body zařvat ještě hodně mladých kluků. Protože i ten původní atentát v sprnu 2018, kdy umřeli tři čeští vojáci je zvláštní. 6 vojáků se pustilo s jediným vozidlem bez krycího vozidla do nepřátelského území. Vystoupili z vozidla, které je pancéřováno tak, že by přežilo bez škod i výbuch bomby pod koly. A vyšli vstříc atentátníkovi, aniž by ho zastavili či detekovali v nějaké vzdálenosti. Načež on to odpálil. Českým vojákům chyběl jen transparent "Máme holé ruce". Americký voják se psem samozřejmě poslal Čechy jako předvoj, proto byl jen zraněný. I psa díky Čechům snad ušetřil, to ale nevím jistě. Do nebezpečí je posílají jen podlidi. Tam něco hodně smrdí, a skutečná verze bude jiná než oficiální.

Nicméně Afghánci jednoho dnes udělají ve spirále roztočené pomsty útok třeba v Práglu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ad 6) Lidé hledají anděly, ne reálné lidi. Dokud člověka neznají, s radostí voliči dávají hlasy. Ale pak zjistí, že je to člověk z masa a kostí - iluze padají. Volí pad při příštích volbách někoho jiného, koho ještě neznají, a koho si mohou iluzorně dát na oltář jako anděla. A tak se to mění rok co rok.

Lidé zjistí, že volili člověka, který třeba jednou za rok řekne "hovno" - a tím je pro ně nevolitelný. Nebo se zjistí, že ho Česká televize označila na nácka, což by se andělovi nestalo = je nevolitelný.

Češi hledají ve volbách iluze naprosto dokonale andělsky čistého člověka, který dokonce ani nechodí na WC jak je čistý. Namísto toho, aby hledali někoho, kdo se bude bít za jejich zájmy.

Tak to zatím bylo rok co rok bez výjimky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak se chcete poučit, když karty a mocenské síly už jsou rozdány? Co volič ještě ve skutečnosti zmůže? Na změny jsou určitá časová okna, a když se promrhají, je třeba čekat na další vhodnou příležitost.

Že demokracie není schopna udělat změnu, jsem s definitivní platností zjistil po první schůzi společenství vlastníků a od té doby každý rok. Pokaždé odcházím plný zoufalství, a mám chuť kousat, rdousit a trhat. Ale to je asi tak jediné, co reálně mohu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Česká televize se velice vynasnaží, aby té trojici paňáců neuškodila na reputaci. Tudíž bude o nich vysílat hlavně pozitivní zprávy, jinak vše zamlčí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

10 miliónů obyvatel. Přibližně stejně, jako Londýn.

Dá se namítnout, nejsme město, jsme stát. Jenže jsme stát, jehož suverenita je iluzorní, zákony dělá Brusel, hranice hlídá Frontex někde u Lybie. Na správu takového státu není potřeba ansábl, který máme.
Brečíme, že nemáme lidi do práce a musíme je navozit z jiných zemích, ale na druhé straně strašně plýtváme lidským potenciálem jinde. Ve státní správě jich je zbytečná jistě polovina. Jen to chce jinou organizaci, není třeba zbytečnější organizace, než je senát ! Prý pojista demokracie ! Jaká pojistka, když se dá všechno koupit, i svědomí a hrdost !

Zatím bez slepic

Senát je jen pohřebiště vysloužilých politiků stejně jako europarlament nebo administrativa EK v Bruselu. Taková odměna za věrné služby. Jenže kromě Jiřího Pospíšila v čele umírající TOP09 se ještě nestalo, aby ze Senátu nebo europarlamentu přišel schopný politik, kteýr bys e prosadil doma. A vlastně ani ten Pospíšil ne, i jeho TOP09 umírá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyby přišel schopný politik, tak by ho čeští voliči nezvolili. Mohli by, protože do senátu se volí přímo osoby, tak by ho Češi nezvolili.

Každý národ má vládu (i senát), jakou si zaslouží.

Zatím bez slepic