Kde to vázne?

Autor
Štítky

Všimněte si... ve Venezuele mají takové středověké dvojpapežství - tedy dvojprezdientství, kdy jeden posílá druhého do horoucích pekel, přijíždí a nepřijíždí tam humanitární pomoc, velmoci se angažují a neangažují, je to tak typický americký zadní dvorek, ozývají se velkohubá gesta tu od Trumpa, tu od jeho kamarádů, tu od jeho domácích nepřátel, ale nějak se nic neděje... Žádná americká intervence, žádná námořní pěchota, žádná nová brigáda mučedníků od Orinoka v americkém žoldu... nic. Dokonce to snad trochu utichá. 

Stejně tak se toho nakecalo o Sýrii, jak Asad musí jít, jak se tam bojuje za záchranu liberální demokracie proti brutálnímu tyranovi, pak se zvedla vlna nesouhlasu s Trumpem, který chce svoje vojáky stáhnout (a ponechat Kurdy Turecku napospas), ale v reálu se kromě rétoriky nic nezměnilo. Jedná se hlavně v Moskvě za Putinovy přítomnosti a vojáci se opravdu mají stále stahovat. 

Stejně tak se ponechává napospas vláda v Afghanistánu, jedná se s Tálibánem a všichni tady víme, že až zmizí americká vojenská technika, americké letectvo a americká pěchota, tak Tálibánci Kábul zaberou a současnou vládu nejspíš velmi neortodoxně zprovodí ze světa. Ale... stejně to pokračuje i kdybychom tam v Hindukúši stokrát bojovali za Prahu. 

Co se týče Íránu, také se mele pantem o nutnosti jeho zatlačení a přípravě na válku. Ale hlavní rétorika jde od izraelského premiéra, který je podobně jako Babiš vyšetřován a obviněn z mnoha a mnoha korupčních skandálů. (Jen jsem si nevšiml, že by byl pro naše pisálky ohrožením izraelské demokracie). Z Ameriky sice zanívá dunivý hlas o strašlivých ajatolázích z Teheránu, ale ve skutečnosti se neděje nic. Žádné stahování lodí do Perského zálivu, žádné shromažďování sil někde v Iráku. Právě naopak... z Iráku se také odchází a celý irácký jih je už dávno takový další Írán, bo jsou tam všude šiíté. 

Možná jsem jen nemístný optimista, ale nezačíná to celé dělat dojem, že Trump chce ty války ukončit, aby se mohl soustředit na tu hlavní a to obchodní válku s Čínou? Americký vojenský rozpočet je sice rekordní, ale nějak to má všechno zůstat doma, na války venku je peněz dost málo. Že by to po dlouhé době mohl být prezident, který má sice velmi neortodoxní diplomatické metody, ale vcelku funkční a skoro to chvílemi vypadá, že ten Donald ví co chce. Samozřejmě nechce naše blaho, ale to jejich americké, ale fakt mám stále větší dojem, že tam mají prezidenta, který chce zkonsolidovat síly a nespustit žádný nový konflikt  žeroucí vojáky a hlavně stále slabší dolary. 

Přiznávám se, že Trumpově rétorice moc nerozumím. I když se přikláním k tezi Terezy Spencerové, že Trum vždycky vyrobí krizi, aby ji pak halasně a s velkou slávou vyřešil, stejně nedokážu vidět, co je za tím. Ale málo platné, vojáci se stahují domů. Možná pomalu, možná ve vlnách, možná se občas dokonce vracejí, ale pozvolna jdou domů.  Jako kdyby si Trump jako první prezident po mnoha letech uvědomoval, že nemůže dělat všechno a tak se soustředí především na to, aby se mu průmysl a výroba vrátily domů hned za těmi vojáky. Možná to nedělá úplně dobře, možná mu to v mnoha případech nevyjde, ale asi jsem se o víkendu dobře vyspal a tak mám pozitivní náladu. 

Ta Venezuela mi to ukáže. Pokud tam Amíci nevpadnou, začnu mít dojem, že svět možná neznatelně, ale přes všechny problémy začíná směřovat na tu správnou stranu. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

náš slovenský Babiš.
Vždy vytvoří nějaký problém, udělá kolem toho rotyku a pak přijde a sám vše vyřeší.
Neboli dělá si reklamu u svých fans. Vidíte? Jsem chlapák a navíc jsem chytrý, mladý a krásný.
Připadá mi to, jako když jsme se hádali s kluky v mateřské školce:
"Heč, můj táta přepere tygra!"
"A můj slona!"
"A můj medvěda!"
"Tygr je silnější!"
"A medvěd je větší, heč!"
"A slon je největší!"
A pak přišla úča, dala nám pohlavek a marš přednášet pitomou básničku o pilné včeličce.
A pak se pan zemedelec diví, že kurvuju, kudy chodím - totiž píšu.
Vždyť z toho mám trauma dodnes! Byl narušen můj vývoj osobnosti!

Zpět k USA.
Mám neodbytný dojem, že soudruzi ze Sputniku a podobných plátků se nám snaží vsugerovat, že Strejda Sam jaksi pomalu ztrácí náskok ve zbrojní technice. Přinejmenším v radiovém boji. A že jsou z toho docela zděšeni. A nevědí, co dřív. Jestli řešit svůj skomírající průmysl, anebo spustit naplno rotačky a táhnout do války - jedno proti komu - na Rusa, Araba, černocha, žluťáka (dosaď dle potřeby) i za cenu vysokého risku opětovné prohry.

Zatím bez slepic

Já dnes zkusím pokus, jestli ten spamfiltr - který z Vidlákových kydů dělá všechny nevýhody velkých (strojové mazání komentářů bez inteligence) i malých (příliš malá komunita a informací) diskusních webů zároveň - něco propustí. Je to ale poslední komentář, nechci být mazán a smazán.

Donald Trump je zhruba v podobné situaci jako Vladimír Putin. Jedna věc je, co by si přál, druhá věc je obrovský protitlak.

Je vcelku jasné, že laik/vidlák vidí jen natřásání per, ale to je nepodstatné pozorování. Natřásání per je nezbytný rituál, když se poměřují dvě strany - podívejte se prosím na souboj jelenů, psů, lvů, kohokoli. Ono je totiž levnější a teče méně krve, když strany mezi sebou bojují rituálně a vyhrožují si, než když rovnou válčí, bombardují a žhaví jaderný arzenál. V celé živočišné i lidské říši soubor dvou či více samců vypadá stejně - jde o to, kdo má větší koule a kdo se nechá odradit. Teprve až pak přijde k boji. Příroda tak šetří životy.

Nicméně globalisté ovládli mnohé mocenské struktury - politické, finanční, vojenské, hospodářské i jiné. Ty mají nějakou svou představu, jak si přilepšit (a na úkor všech států i lidí), a jejich představa není slučitelná ani s Putinou ani s Trumpovou představou. Jinak řečeno, každý krok i sebemenší zrníčko úspěchu v jejich plánech je i Trumpa i Putina vybojován neuvěřitelným úsilím, snahou a strategií. Je to až únavné, a běžný člověk by z toho padl. Nepřátelé jsou velice velice mocní.

Posuzujete Donalda Trumpa z hlediska toho, jak byste si to představovali z pozice běžného člověka/vidláka. Jenomže Donald Trump je v situaci, kdy mu jdou milióny lidí a mnoho mocných po krku - a 99,9 % strategie a energie padne na to, jak to přežít a nepadnout. A teprve zbylých 0,1 % sil a energie je na realizaci plánů, které chce jako prezident zrealizovat.

Velice často tady čtu posuzování různých strategií Donalda Trumpa při bitvách s těmi, kdo ho chce sejmout - jako přemýšlení "co tím myslí? to je součást jeho plánu?" Ne, není. Donald Trump se musí vyhábat "kulkám" a "dělovým koulím" a pokud zbude chvíli čas, realizovat co chce. Není to přímá cesta, je to klikatá cesta asi jako opilec co jde domů klátíc se ze strany na stranu. Ale jinak to nejde.

Naivita prostých lidí neuvažuje obrovské síly, tlaky a nepřátelství, kterému tito lidé čelí. A jakoukoli akci považují za jasný plán a strategii. Nerozlišujíce přitom, co je bitva s nepřáteli, a co je záměr.

Zatím bez slepic

Napsal Donald Trump dne Út, 19. 02. 2019, 02:01: "Donald Trump je zhruba v podobné situaci jako Vladimír Putin. Jedna věc je, co by si přál, druhá věc je obrovský protitlak."
Jenže není v podobné situaci jako Putin. Putin s tím nezačal. Stejně jako začali v Kosovu, Libyi, Iráku, podruhé v Afganistanu, v Koreji, na Kubě, v Sýrii. Podobná situace je jen u toho kdo začal. Končí to stejně jak začal CCCP poprvé v Afganistanu - taky skončil.

Zatím bez slepic

Ale CCCP v Afghanistanu nezacal. To nevite, ze USA sverhli CCCP celkem pratelsky rezim a nastolili tam svuj, CCCP nepratelsky, aby tam CCCP donutili vtrhnout.

Zatím bez slepic

A já myslel, že si ho svrhli samotní Afhghánci, "učitelé", a USA jim přes CIA jen pomáhaly, což kromě asi 2 špiček ani ti samotní afghánci nevěděli, odkud se berou ty kecky Puma ap. ....

Zatím bez slepic

Putin je v horší i lepší situaci

Horší, že je mnohem slabší
Lepší, že nemá tolik mocenského zařizování a údržby

Putin začal jenom s Krymem, já vím.

Zatím bez slepic

Vite ze sileni demokrati chteli uzakonit potrat po celou dobu tehotestvi. Takze by klidne rozrezali mimino tejden pred porodem. S temahle on bojuje.

Zatím bez slepic

Donalde spamfiltr nikdy nereagoval na Vás, ale na Sartra. A vy jste měl příspěvky ve vlákně pod ním. Když se smazal původní Sartrův příspěvek, bohužel to smazalo i celé jeho vlákno - i s Vámi.
Sartre se teď celkem srovnal a pokud se zase neutrhne z řetězu, nic se nestane.

Zatím bez slepic

Nic se nestane, i když se ze řetězu utrhne. Ani Maduro kvůli tomu nešlehně mandátem .-))

Ale jsem rád, že jste si všiml, a snad už je zde pouze jeden dva "duševní exempláře", kteří si myslejí, že jsem nějaký elf, troll nebo robot nebo já nevím co.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ony se hlavně ty události dějí v horizontu řady let, ne-li desetiletí. Pokud se je snažíte rozluštit z hlediska 14 denních událostí - pak naprosto samozřejmě nedávají smysl. Budete marně žhavit mozkové závity, protože tyto akce jsou dlouhodobější strategií než pár týdnů, které si většina lidí pamatuje jako časový horizont.

Těžko přijdete na to "co za tím je", pokud budete sledovat pár týdnů či měsíců, co je to novinovou senzací. Protože vidíte jen jedinou bitvu či dokonce podbitvu celé strategie. A z toho vykoumáte akorát kulové.

Lidé jsou zásobeni drby. Novináři mají co psát. Měsíc dva to bude v hledáčku lidí. A pak je zase (lidi i novináře) upoutá nějaká jiná kauza. Jak chcete z tohoto krátkého časového úseku, a případně reakce pár politiků (Trumpa, kohokoli) v tom krátkém časovém rámci vyzkoumat o co jde? Přičemž tyto informace jsou jen 0,00001 % toho, co se tam děje a 0,0001 % času jak dlouho už se něco děje.

Venezuela je věc, do které Západ zasahuje už celá desetiletí. Ba co jen do Venezuely! Do minimálně celé jižní Ameriky! Ale zpráv pro Čecha je minimum odtud. Protože kdejaký jouda umí aspoň lámaně anglicky, ale španělština je pro novináře, anglosaský i český svět, stejně jako pro běžného Čecha dokonalá informační bariéra. Také si troufám říci, že reálie USA či GB zná průměrný Čech miliónkrát lépe než reálie jakéhokoli státu v jižní Americe.

Velice pochybuji, že vykoumáte cokoli pravdivého. Už v roce 2012 USA pomocí Saudské Arábie, která vrhla na trh obrovské zásoby ropy, čím srazila její cenu na zlomeček - se snažilo USA zničit ekonomicky Rusko a Venezuelu zároveň. Oba státy jsou na ceně ropy a jejím exportu životně závislí. Pak si pamatuji i události z 20. století.

Tedy pokud nebudete zkoumat časový horizont alespoň desetiletí, spíše však několik desetiletí dozadu, na nic pravdivého a seriózního u Vanezuely a současné její situace nepřijdete.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- tak to dnes trochu analyticky rozoberiem

Trump je skutocne prvy prezident, ktory nemoze vsetko. Hlavne doma.
Ten rozpad moci prezidentskeho uradu je neuveritelny. A vsetci ti pisalkovia, demokrati, sudcovia co davaju Trumpovi vyzrat jeho urad v podstate pachaju sebevrazdu USA. Ukazali cestu ako to robit.
Ziadny dalsi prezident USA uz nebude mat tie pravomoci a autoritu ako mali prezidenti pred Trumpom...

Trump nie je ziadny genius, ale vie, ze 1000x nic zabije aj slona. Takze vyrabaju kauzy proti Cine, sankcie proti Rusku, a pokial sa da, rypu aj do ich spojencov. Nie je to sice to 1000x, ale aspon 5x a trochu to konkurencii prirobi vrasky na cele...

Co sa tyka Bibiho Netenjahua - quod licet Iovi, non licet bovi :D - fakt by som to neporovnaval s Babisom. Babis nedrzi americky kongres za gule :D

A Venezuela?? Podla mojho nazoru - tak ako amici vymysleli system farebnych revolucii a dokonca to vydali knizne - tak Rusi (mozno aj Cinania) prisli na sposob, ako sa tomu branit. V Sirii si to vyskusali. Venezuela je zopakovanie pokusu. Pre obe strany. dnes pisali, ze do Venezuely dorazili ruske lieky.
Bude to zaujimave este. A najviac sa tesim, ako sa bude obhajovat, ze Guaido bol uznany za prezidenta, ked ani voleny nebol :D :D :D

Zatím bez slepic

Trump je skutocne prvy prezident, ktory nemoze vsetko. - To snad ne.

Co Nixon, na kteryho udelali kabalu, aby ho vyhnali z uradu.
Co Kennedy kteryho zastrelili.
Co Eisenhower, ktery varoval pred vojensko prumyslovym komplexem a mic proti nemu neudelal.
Co Obama, co zacal jako kritik systemu a skoncil jako jeho loutka.
Co Woodrow Wilson, co nechal do Ruska zavest komunismus a vnutil tu politiku i Britanii

----

Trump ma ke geniovi docela blizko. Hloupe vypada na fake news z medii vcetne CT.

Zatím bez slepic

Já teda netuším, kdo v USA vymyslel systém "barevných revolucí", ani proč má někdo potřebu ten přirozený vznik občanských nepokojů v diktátorských režimech takhle nazývat, případně tu skutečnost, že se pak i každý kolem postaví na jednu ze tří možných stanovisek k tomu, ale že Rusko a Čína "vymyslely" (nic těžkého, zvládl by to "vymyslet" i každý z nás), jak se tomu bránit, tedy jak někam poslat armádu (ale musí to být v dosahu 500 km, jinak na to nemají) a násilím to tam zrekvírovat, to snad moc práce na vymýšlení ani nebylo a dokonce si myslím, že to uvedení ani nevymisleli jako první :-)))) Co je na tom třeba vymýšlet, proboha? .-))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trump pohrozil venezuelské armádě, že pokračující podporou Madurova režimu „ztratí všechno“… Maduro v podobně bojovném duchu obvinil Ameriku, že chce Venezuelu „zotročit“ a „nacisticky útočí“ na venezuelský socialismus… pět armádních odstřelovačů, kteří se veřejně přidali k opozici, bylo zatčeno… ruský Lukoil v důsledku amerických sankcí ukončil ropné swapové obchody ve Venezuele… britský miliardář Richard Branson hodlá v kolumbijské Cucutě, kde se (zatím?) zbytečně hromadí americká „humanitární pomoc Venezuele“, uspořádat koncert, který prý do 60 dnů nasbírá na „pomoc Venezuele“ 100 milionů dolarů… Venezuela reaguje dvěma truckoncerty, které se mají konat na mostě Simona Bolívara spojujícím Venezuelu s Cucutou… není jasné, jestli taky mají něco nasbírat… souboj reprobeden… fascinující…

→ americké sankce proti Manuelu Cevedovi, venezuelskému ministru ropného průmyslu a aktuálně šéfovi konference ropného kartelu OPEC, nebude mít na chod organizace žádný vliv, ujišťuje OPEC…

→ nikaragujský opozičník, který vedl loňské farmářské protesty proti vládě Manuela Ortegy, dostal 216 let vězení… při potlačování tehdejších protestů zahynulo nejméně 320 lidí…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vázne to na penězích.
Pokud nakoupí Rusko a Čína dostatek USA dluhopisů,tak si Rusko a Čína zaplatí útok na Venezuelu.
Pak je nutno sdělit,že si premiéři V4 chodí pro instrukce do Izraele.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

bylo v Polsce před válkou. Po ní 300 000. A teď v liberalismu 3000. Někde se stala chybka. To na nerozborné přátelství nevypadá.

Zatím bez slepic

3000 a vy tomu verite. U nas jich ma bejt 5000 ha ha ha.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane zemědělče.
Že si soudruzi z Visegrádu jeli udělat piknik do pouště, nechť nám vykládá Janda z Pornohodnot. Nemuseli si jet zrovna pro přímé rozlkazy, ale asi těžko jeli do Izdraele sbírat hříbky - praváky. Ani leváky.

Zatím bez slepic

Hříbky ne, jidášovo ucho.

Zatím bez slepic

Malchusove?? :D

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nabízejí USA nějaké takové dluhopisy ke koupení???? Kdy je nová emise a jakých amerických dluhopisů?
Protože to opravdu nefunguje tak, že Čína chce koupit americké dluhopisy a USA je pro ni vydají.

Samozřejmě že pokud je USA vydají, Čína si do nich jako do nejdůvěryhodnějších na planetě (stejně jako zatím stále i USD) ty své peníze uloží. Kdo by to neudělal. Natož kvůli nějaký opičce Madurovi

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jsou ty, které prošly filtrem nájemných novinářů. Důležitá je výhra Picburku nebo Los Enželís Debils. Ve Venezuele zpravodaje nemáme. Politolog pehe čeká třeba 3-4 dny, než dostane noty. Důležitější pro mě je voda na pozemku a absence afroněmců v ČR.

Zatím bez slepic

absence afroněmců v ČR - ta uz je minulosti - oni to zlegalizujou, vyplacej tomu davky a bezte zit do CR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K věci je i toto:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-Americane-a-Rusko-N…
Nevím, jak si někdo soudný v Americe může stěžovat na ovlivňování voleb aniž by přiznal, že mají certifikovanou továrnu na organizování převratů.
Souhlasím výše s Donaldem - moc ve světě drží prozatím pevně globální oligarchie, má své lidi nasázené všude na vlivných pozicích. Trump i Putin musí věnovat většinu energie k boji s tímto stohlavým drakem. Výjimkou je díky jejich systému Čína.

U nás je to v malém to samé. Pravdaaláska je dobře zakopaná na vlivných pozicích a bylo by třeba je odtamtud vykopat. Kdo na to ale má?
Asi nej

Zatím bez slepic

Já pro změnu netuším, jak může někdo soudný po přečtení :

"Hradní mluvčí Jiří Ovčáček poskytl rozhovor ruské státní agentuře Sputnik. Vymezil se v něm proti neziskovým organizacím, které údajně učí občany vyvolávat nepokoje a svrhnout nežádoucí vlády a prezidenty. Ruská agentura poukázala na to, že americká nezisková organizace RAND Corporation považuje za nebezpečného i českého prezidenta Zemana, protože se netají svými proruskými názory a jako prezident má na společnost vliv."

pokračovat dál ve čtení :-))))))))))))))))))))))))

Takže vy samozřejmě můžete, už to máte očividně za sebou.

Zatím bez slepic

Žádné převraty, barevné revoluce, ale pouze pomoc značena MZV ČR pojmem transformační spolupráce, což je politika "podpory lidských práv a demokracie, která využívá specifické zkušenosti ČR s procesem společenské transformace, budování demokracie, jakož i nenásilným odporem proti totalitnímu režimu, který zahájení demokratizace předcházel". Podotýkám, že slovo transformace (z lat. trans-formatio) znamená přetvoření neboli postupná přeměna a přetváření.
Program trans.spol. byl u nás zahájen v 2005 a s MZV se na něj podílejí mnohé neziskovky, např. Nesehnutí, Organizace pro pomoc uprchlíkům, Demas (t.j. 11 neziskovek, mezi nimi i CELLI, američtí právníci, co školí, Forum 200, Amnesty I., Transparency I., Agora), Prague Security Studies Institut, AMO, Člvtísni, Charita ČR, Arcidiecézní charita Praha, Nadace VIA, Europeum, Centrum pro studium demokracie a kultury (to kdysi založil a vede Petr Fiala a pracuje zde i O. Krutílek, eurokandidát ODS), Adra.
V 2006 vydal Člvtísni za podpory MZV sborník s názvem "Transformace, Česká zkušenost a na stránkách MZV ČR se uvádí, že jde o jakousi "transformační kuchařku" pro lidi na celém světě, kteří usilují o demokratickou přeměnu svých režimů.
Prioritními zeměmi pro Program trans.spol. jsou Arménie, Barma/Myanmar, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Gruzie, Moldavsko, Kosovo, Kuba, Srbsko, Ukrajina. Dále se ČR zaměřuje na Egypt, Líbyi, Tunis, Irák, Kazachstán. Také má program Podpora nezávislých médií v zemích Východního partnerství i jinde skrze ruskojazyčného zpravodajství, který podle MZV nabízí alternativu k informacím ovlivňovaných Moskvou.
https://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/lidska_prava/transformacni_…

Zatím bez slepic

Čím ušlechtilejší názvy neziskovek a institucí, tím větší lumpárna a totalita se za ním skrývá.

Zatím bez slepic

Taktak, dnes je zrovna o takové podpoře článek na Nové republice, dobromilná neziskovka nabízející svou pomoc v Jerevanu, https://praguecivilsociety.org/
Podpora lidských práv a demokracie je asi také velice nákladná činnost, Člvtísni v 2017 na ni dostal 2 053 milionů Kč.

Zatím bez slepic

Presne

je to jako kdyby meli nalepku

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pořád musí uvažovat, jak daleko může zajít, aby ho opozice nezlikvidovala. Rozdíl je ve významu těchto osobností, pád Zemana by světovou politickou neovlivnil.
Jisté je, že Trump zahájil jinou zahraniční politiku, než kterou by dělala Clintonová. Především už nechce dělat světového četníka, nechce, aby USA nenáviděl celý svět. Kromě několika zemí, které budou podporovat USA za každých okolností - Izrael, Kanada, Austrálie, Británie.

Jde o zajímavý pokus, jak zachovat postavení USA, jako světové mocnosti bez toho, aby si tuto prestiž udržoval stát válkami a puči všude ve světě, kde se k tomu naskytne příležitost. A to znamená, že nadvládu musí podpořit především hospodářským výkonem. Trump na to jde správně, jde o to, jestli už není pozdě.

Zatím bez slepic

A teď se jen nějak popasovat s faktem, zda by USA byly jakoukoli velmocí, nebýt její i vojenské historie :-))) Čili zda by Trump měl vůbec co "zachraňovat" (vašimi slovy, mými rozhodně ne) :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Posedlost některých USA už je skutečně diagnozou a i když nechci radit, něco bych s tím dělal. Já sice chápu zklamání všech antiami, když USA neudělají něco, co od nich antiami ve svém zcela mylném přesvědčení očekávají, ale to by mělo být indicií spíš pro dotyčné, než ty druhé. A dotyční už si to zřejmě ani nejsou schopni uvědomit.

Srovnávat Venezuelu a Syrii je také kouzelné. Někdo vyjádřil svůj názor (Asad musí jít (já dodávám, on ještě půjde) a někde na druhým konci světa si to někdo okamžitě přeloží striktně podle svého přesvědčení. Stejně tak si někdo usmyslí, že se tam bojuje za záchranu liberální demokracie, i když se tam bojuje jen proti diktátorovi. Nicméně následně už je plný internet tvrzení, že se tam bojuje za liberální demokracii. Někteří jsou také v jednu chvíli vykřikovat, že když někdo někam vleze, musí vědět i co bude, až odejde. A když to ten někdo dělá, najednou "se moc mluví a nic se neděje!. Připomíná mi to dítě, kteréchce také všechno a hned přesně tak, jak si umínilo.

Ano. My už dneska dokonce přesně víme, rozhodně někteří, jak přesně to dopadne v Afghanistánu, až USA odejdou (ty žvásty ironizující důvodnost angažmá tam třeba i ze strany ČR lze začít brát vážně až poté, co jejich autoři nezpochybnitelně doloží, že bez toho angažmá by skutečně už Taliban nebyl až v Praze, do té doby je to jen blábolení).

Kdyby byl v současnosti čas na odstraňování korupce jako ohrožení demokracie, jelo by to komplet ve všech zemích, ne jen v Izraeli (a ani Čína by nebyla nejdál). Teď jsou důležitější prioritní problémy než korupce. Notabene když tu lze ovlivit v každých volbách.

Záležitost s Iránem je v tuhle chvíli spíš záležitost sankcí. Není to tak dávno, co teprve USA odstoupily od smlouvy s Iránem a následně asi i EU. Fakt někdy " a já tohle a tohle a přesně to chci teď hned a jo a jo a chci a chci a chci.
Přitom tomu na té úrovni, o které se bavíme, nikdo tady nerozumíme ani z 5 %. Ale klidně bychom mohli zrušit rádio, jak jsou něteří chytří.

Já si myslím, že Trump dělá jen to, co slíbil - Amerika First - tedy něco na způsob předválečného amerického izolacionismu. Ekonomicky na to USA mají. Ale obávám se, že mu to neprojde. A to není zdaleka jen o ukončení válek po planetě, které je jen stojí peníze a nic jim nepřinášejí. To je mnohem víc o úpravách ekonomických parametrů globálního světa. Tímhle způsobem by se dala planeta ovládnout mnohem snáz (ekonomicky). I Čína i Rusko porazit na hlavu. Ale dneska už to je díky těm 7,3 mld rozdáno úplně jinak. Jsem moc zvědav, jak ta globalizace skončí. Jestli se dožiju.

Jj, Terez Spencer mívá neotřelé teorie .-)))) Trump především NECHCE dělat všechno a volby vyhrál s Amerikou na prvním místě. Proto obchodní války s Čínu, EU, sankce kdekoho, proto odchod USA z vleklých konfliktů, které financují a zajišťují primárně USA, proto požadavek 2 % HDP na zbrojení členů NATO atd atp. Už to, podobně jako už kdysi s OSN, nemíní táhnout a dělat vše sami, zatímco 28-190 "prďolů" se jen veze a zneužije všeho, co může.

Proč by USA vpadávaly do Venezuely, pokud nakonec budou demokratické volby? Nebo to Maduro zabalí sám? To jsou zase ty zkratky - když někdo něco naznačí, ještě to neznamená, že to udělá. Primárně to má vždy donucovací záměr. Navíc teď na Venezuelu nasadili nějaké sankce, určitě pár měsíců až let počkají (v nejhorším scénáři) než tam vletí.

btw. kdo z nás tady je schopný zodpovědně říct (a převzal by případně komplet zodpovědnost za své rozhdonutí) co/kdo je tam pro ně lepší?

Zatím bez slepic

Jenom rychle: Odporujete si. USA buď "barevne" revoluce nevytvari, a pak nemá důvod vyhlašovat ekonomické sankce na podporu jedné strany sporu uvnitř nějaké zeme. Anebo je vytváří, a nástrojem jsou právě ty sankce, které mají lidem uvnitř té země vyprázdnit žaludky dost na to, aby měli náladu se mezi sebou poprat. Nic mezi tím není.

A ano. Pokud někam vletím, měl bych mít představu, co tam budu dělat a jak odtamtud odejdu. Pokud ji nemám, tak tam nemám lítat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dávám vořechovi den, maximálně dva.
Je fajn vědět, že s těmi výkaly nemusí nikdo ztrácet odborný čas ani si osobně umazat ruce. Masterův obranný algoritmus si poradí sám.
Tak rychle na lov perel, aspoň těch největších...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, navrhuji nastavit spam filtr na dva vstupy z jedné IP a deset řádek textu. Jinak ty diskuse tady budou k nečtení.

Zatím bez slepic

Zdá se, že se Maduro dobře díval na ty producírující se panáčky a panenky na Ukrajině...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je možné, že Trump "šaškuje" schválně, protože mu moc jiného nezbývá a často se tím vyhodí oponent z konceptu. Vidlák by nám jistě připoměl příběh Davida, který takto šaškoval před jakýmsi králem a prošlo mu to.
Co se týká Iránu, USA mu vyhrožují, ale v nedávné minulosti mu dost a poměrně často pomohly. Dodávkou zbraní a náhradních dílů k letadlům za války s Irákem - Irángate, likvidací jeho nepřátel: Sadama v Iráku a talibánu v Afghanistánu - to se moc neví, ale talibán popravil Iránské diplomaty a s Iránem nějak moc nevycházel.
Přijde mi, že Trumpovo štengrování proti Iránu je spíše namířeno proti vlastním "bojovníkům", kdy jako by říkal: "Tak jsem vám to připravil, tak vzhůru do boje, nebo se snad bojíte?" (Jasně, že se bojí :-)

Zatím bez slepic

On byl teda dotěžen už dávno, ale teď je potřeba jeho únos, totiž záchranu naposlední chvíli a velkoryse poskytnutou ochranu, už nějak ukončit.
Ale jinak za to samozřejmě může Putin, osprchoval woodoo panenku v novičkou a Skřípalovi se "přitížilo". Vypadá to, že nejblíž realitě bude neteř Viktorie.

Zatím bez slepic

NÚKIB našel novičok
19. 02. 2019 - EB

Když Velká Británie minulý rok oznámila, že jedna z nejprohnanějších špionských organizací na světě zfušovala pokus o vraždu ruského zrádce pomocí extrémně nebezpečného jedu, čeští politici a zpravodajci se za Brity postavili a neptali se na nepříjemné otázky ohledně nesrovnalostí v jejich příběhu. Velká Británie je náš spojenec, říkali, a Rusko není. Tím to hasne. S Huawei to teď má zcela jiný průběh. Podle týdeníku Respekt český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost prozkoumal zařízení vyrobená firmou Huawei a našel věci, které tam být neměly. To je podobná situace, jako když v parku najdete zapečetěnou lahvičku novičoku. Britský protějšek NÚKIBu, National Cyber Security Center, ale údajně zjistil, že firma Huawei nakonec tak toxická není. Podle Britů je možné bezpečnostní rizika minimalizovat. Samozřejmě jde spíše o výpad proti Donaldu Trumpovi než řediteli NÚKIBu Dušanu Navrátilovi. I přesto lze situaci vnímat tak, že když Češi potřebovali trochu přátelské podpory, jejich nevděčný spojenec začal klást nepříjemné otázky ohledně nesrovnalostí v příběhu NÚKIB

Zatím bez slepic

že někteří spojenci jsou určeni k "plnění spojeneckých závazků", případně k "vysílání jasných signálů", zatímco úlohou jiných spojenců je házet ty první při každé příležitosti přes palubu, případně ještě tak "vyzývat k diplomatickému řešení."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sociálnědemokratický europoslanec Jan Keller navrhuje Petříčkovo odvolání a jeho nahrazení novým ministrem, který bude hájit politiku vlády.

„Pokud je to pravda, pak si myslím, že by naší zemi slušel jiný ministr zahraničních věcí. Akce paní Šojdrové nabírá už kafkovských rozměrů. Syrští sirotci nejsou sirotci, ale nedoprovázené osoby, které jsou z Maroka, Afghánistánu, Pákistánu a bůhví odkud. Tady už vůbec nejde o Sýrii, ale o koordinovaný útok na premiéra naší země. Docela by mě zajímalo, kdo dává k podobným útokům pokyny,“ zamýšlí se.

Zatím bez slepic

Vtom případě je nejjednodušší řešení: Paní Šojdrovou poslat se svými sirotečky - nesirotečky, Syřany - nesyřany hezky bez okolků do prdele. A i s Petříčkem.

Doufám, že na to bude mít Babiš koule.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevolit Šojdrovou !
To by se jí líbilo, zdrhnout do Brusele ! A kdo se pak o přivezené sirotky bude starat, aby se jim neubližovalo ? Z Bruselu je to daleko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Great info. I love all the posts, I really enjoyed, I would like more information about this, because it is very nice., Thanks for sharing.
http://strikeforceheroes3.games

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I'm happy about everything you bring it very interesting and helpful, thanks
http://www.happywheelsy8.com

Zatím bez slepic