Beranidlo

Autor
Štítky

Přemíláme to twdy na Kydech už dlouho. V posledních letech v nás tak nějak všeobecně a kolektivně stále sílí pocit, že jednou budeme využiti v nějaké mocenské hře mezi USA a Ruskem.  Že se staneme jakýmsi předsunutým beranidlem, kdy životy našimi i životy všech migračních vln z Afriky jednoho dne budeme šturmovat na Moskvu. 

Není to jen můj osobní výplod. Ani to není jen doménou naší Kydačské komunity. Podobné zvěsti stále častěji slýchám nejen v hospodě, ale světe div se, začínají se dostávat i na pracovní porady top manažerů naší firmy. Dokonce mám pocit, že inženýrští vysokoškoláci v mém okolí se začínají podobné možnosti děsit častěji a mohutněji než jejich dělnické kádry. 

Pokud to samozřejmě probereme více do hloubky, ukáže se, že se lišíme v tom, jak to bude vypadat, kdy to nastane, co bude cílem, co bude prostředkem a co bude pak. Ale jeden společný bod tam je... stále větší dojem, že jsme jen droboučké kameny ve hře velmocí, které budou proti své vůli použity. Dokonce i mojí dcerce považoval učitel dějepisu za důležité vysvětlit, že se za První světové zpívalo: "Červený šátečku kolem se toč, my jdeme na Rusa, nevíme proč." A přidal patřičné srovnání s dnešní dobou. Ještě jsem s panem učitelem neměl tu čest, ale je prý ze staré školy a zdá se, že mu ani Plaga ani ostatní nestačilli vymýt mozek. A tak mám naději, že se to nepodařilo ani u dalších učitelů. 

Já vám chci dneska přidat další neurčitý dojem... a to ten, že nebudeme ani tak beranidlem proti Rusku, ale spíš proti západní Evropě. 

Proč si to myslím? Inu přivedl mě na to náš Andy, když se vrátil z USA, zajel do Polska a tam řečnil o důležitosti NATO. Celá V4 se tam shodla, že NATO je důležité, důležitější a nejdůležitější na světě a nějaké evropské pokusy o společnou armádu jsou nepovedený nesmysl ze kterého nic nebude. Inu alespoň vidíte, o čem se diskutovalo s Doníkem v bílé chýši. 

V roce 1990 se USA zorientovali nejrychleji a i když jsou až za Atlantikem, podařilo se jim celou tu východní Evropu dostat na svojí stranu. Nejprve dobrovolně (zkusili jste si v roce 1995 říct, že američani jsou idioti a váleční štváči?) pak školením všech státních kádrů a teď už i nepokrytým vyhrožováním. Je vlastně jedno, koho volíte, protože všichni už v USA byli a dostalo se jim patřičného vzdělání. A to co tam náhodou nebyli, ti tam pojedou co nevidět. 

Celý bývalý východní blok je větší kamarád s USA než s Německem.  Poláci touží po své americké základně a amerických raketách, Rumuni a Bulhaři, to je totéž, o Ukrajině netřeba mluvit... tam jsou sice všichni náckové, ale američtí náckové a tak se to smí. A kdy jsme u nás naposledy měli ministra zahraničí, který USA nepodkuřoval, až z něj americké lejno kapalo. Platilo to pro Petřička, Pocheho, Zaorálka  a všechny ostatní, kam paměť sahá.  Zeman také pustily bombardéry NATO do našeho vzdušného prostoru... v tomto ohledu zatím nezazněl nikdy žádný jiný než americký postoj. 

Havel se také přidal k dopisu, kterým vyzval Bushe mladšího (a blbějšího) k útoku na Irák a bez výjimky to podepsali hoši z východu... Zkrátka USA u nás platí mnohem víc než Německo. 

Začínám pochybovat, že Trump chce něco dělat s Ruskem. Ale stále více vidím, jak se snaží kromě Číny působit i na Německo a vůbec starou dobrou Evropu. Těm se to samozřejmě moc nelíbí, ale to víte, v Unii je kupa zemí, které více poslouchají příkazy z Washingtonu než z Berlína. Co se asi stane, až opravdu nastanou ta cla na německá auta? Ani bych se nedivil, kdyby pak Babiš vylezl před kamery a řekl, jak je to od našich bratrů USáků dobrý a spravedlivý nápad. 

A Poláci mají nevyřízené účty nejen na východ od hranic, ale i na západ... Nikdy nebudou mít dost silnou armádu na boj s Ruskem. Ale na strašení Německa by to v dnešní době docela dobře stačilo. Když dostanou svojí základnu na ochranu před Putinem... klidně by mohli harašit zbraněmi v blízkosti Zhořelce... 

Zkrátka mám stále větší dojem, že problémy nebudou na východní hranici, ale na té západní.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

No, jestli spíš nejsme tím kusem železa mezi kladivem a kovadlinou...

Zatím bez slepic

Walmart Propecia Price <a href="http://vskamagran.com ">venta kamagra en linea</a> Acheter Cialis 10mg En France

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, zdá se mi, že válka typu: dobýt území, vybit muže, ulovit ženy a přisvojit si děti, je nenávratně pryč. Není na světě síla jenž by byla schopna obsadit Ruské území a nastolit tam vlastní "vývoj" dějin. Stejně tak s Čínou. Byla by jen možnost rovnoměrně vyhladit atomovkami prostor Ruska, ale k čemu by to vítězi bylo. Tudíž vyfasovat mundůr a kvéry a jít na Rusa, nebo Němce, je naprosto mimo. Nakonec silná USA nám to předvedla v Afganistánu a Sýrii. Dokonce na takový typ války již USA nemá ani ekonomicky.

Ale, rozložit politický systém území, zkorumpovat místní politiky a ekonomicky toto území následně kolonizovat, se USA dařilo skoro padesát roků velmi úspěšně, včetně drobnosti, jako je dnes již skomírající petrodolar.
Z mého pohledu má USA vnitřní problémy, osvědčené levárny začínají drhnout, dluhy začínají podvazovat možnosti osvědčených praktik. Máme mimořádnou příležitost vidět jak ustupoval ze své slávy Řím. To, že se s tím sveze i Evropa je podružné, když jsme takoví podlézáci a přizdisráči, dobře nám tak. Hlavně ty dvě procenta HDP na to zbrojení, a hlavně zbraně musí být kompatibilní pro celé NATO, tudíž jen z USA.

V tento okamžik přichází Babiš. Zatím prokazoval naprostou bezcharakternost a to se pro hození vidlí do ekonomiky státu převelice hodí. Jdeme vstříc osvědčeným praktikám. Rozložit, znejistit, nalhat, zkorumpovat. Babiš je k tomu přímo ideální parťák. Dobře nám tak.

Zatím bez slepic

No, zdá se mi, že válka typu: dobýt území, vybit muže, ulovit ženy a přisvojit si děti, je nenávratně pryč. - A ty miliony muslimu a cernochu sem prisli jako delat co ?

Zatím bez slepic

"A ty miliony muslimu "

Ač se z pohledu alarmistů a vítačů jeví jako problém, ve skutečnosti o nic nejde.
Itálie přijala zákon o sebeobraně. Kdo ohrožuje, nese odpovědnost za to, že bude zlikvidován. Určitě bude dost svědků, jak islamisti v odhodlání rabovat a znásilňovat došli spravedlivé cesty, se zkratkou k nejvyššímu.
Jednak je to prvopočátek a uvolněný kamínek v hrázi odzbrojování a jednak nevidím problém Itálii kompenzovat střelivo a odměnu za kus.

Zatím bez slepic

Jo, jenze to je Italie. Ja videl jak dopadl ten chudak, co zastrelil cigose najizdejiciho do lidi.

Zatím bez slepic

Tak zcela jistě sem nepřišli ani náhodou se záměrem jít bojovat proti RF. Kdyby se jim chtělo bojovat proti RF mohli to zkusit už v Sýrii. Ta možnost zde byla. Ne?

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proc s RFm kdyz tu jsme my? Nebo u nas uz nejsou zensky?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo napsal Zákl ř jedna?
To musela být bedna!
Žádný hlupák jako Jung
či introvert jako Tung.
To musel být vůdce lidu
ten by uměl potřít bídu
máslem nebo kaviárem
udělal by zimu jarem.
Ta jeho červená knížka
to je pořádná výška!
Skočil výš než skáče žába
kam se hrabe skokan Bába
to byl skokan století,
škoda, že už neletí.
Teďka letí barva modrá
to prý je též barva dobrá;
ale autor modré knížky
nebyl ctitel bratra Žižky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

by nemělo cenu kupovat ani to bílé prostěradlo. Kdo by pohřbíval? A proč?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už tady jdnou zaznělo, že kdyby se spojilo Německo s Ruskem, tak vytvoří kolos, který by ekonomicky ovládl území minimálně od Portugalska po Vladivostok, ale spíše víc. Putin si to již léta uvědomuje, Merkelová nemůže být tak blbá aby to nevěděla také, ale zřejmě nic dělat nemůže. Bude zajímavé, jestli se Německo (ostatní tj. Francie nebo VB nato nemají) někdy pochlapí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Německo už ovládlo půlku EU,Polsko se staví na paty vzdoruje tomu,proto nadbíhá USA.
USA to sleduje z nelibostí,protože Německo je dost silně zaháčkované v Rusko,snad přes tisíc firem,výstavbou plynovodů,by Německo ovládlo i plynový trh v Evropě,takže by časem,buď pilně spolupracovalo s Ruskem,nebo přímo ovládlo Ruské hospodářství.Takže Trump hledá dalšího spojence proti Německu,jenže,Německo to má u nás ovládnuté úplně,takže můžeme jen tratit.Pak další slib Babiše navýšit armádní rozpočet,jen nám uškodí a USA to moc nepomůže 1-2 mld.dolarů je pro USA,jak pro slona malina.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tohle jsem měl na mysli... abychom pak neskončili jako beranidlo, které bude bušit ve jménu jedněch do druhých zcela mimo naše vlastní zájmy a to ještě za stavu občanské války proněmecké a proamerické kliky...

Zatím bez slepic

som zvedavy, akeze to su vase vlastne zaujmy :D ??
Ste sice 2x tak velki ako my, ale stale mimo rozlisovaciu schopnost velkych hracov :D

Zatím bez slepic

Stene jako ty vase. Prezit.

Zatím bez slepic

naše zájmy jsou v ideálním případě Česko-Moravská federace s nezávislostí jako Švýcarsko, nebo Rakousko a take ozbrojené obyvatelstvo

Zatím bez slepic

Konfederace ala Šýcarsko? Pak by jsi ju musel mít celou V4 + alespon neco k jadranu(chorvati asi ne...) a černému moři(asi bulhaři???) a ziskas neco co by pmohlo přežít, ČR+Sr je na dnešní dobu malej stát...

Zatím bez slepic

to je češtinářský masakr, to vaše -"by jsi"- , dejte si na to, prosím, pozor, neboť to vás naprosto diskvalifikuje, na to se totiž ani nedá koukat!

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ucte se jit po podstate a ne forme. Tohle zas diskvalifikuje vas.

Zatím bez slepic

To je sice hezká představa, ale na její realizaci tu máme dost málo Švýcarů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlasím s Věštcem, nemyslím si, že by klasická válka hrozila a neznám nikoho, kdo by se jí bál. Dějiny jasně ukázaly, že táhnout na Moskvu není nejlepší nápad, vlastně jediní to jakž takž zvládli Poláci, a proto je také Rusové těžce nenávidí. Věřím tomu, že pokud USA proti Rusku budou něco podnikat, tak je to podpora regionálního pnutí, protože to Rusko ohrožuje mnohem více, než přímá konfrontace. Při té se Rusové semknou, neboť matka vlast je ohrožena, ale nenápadná infiltrace, podpora separatismu vedoucí možná až k rozpadu Ruska, to je mnohem pravděpodobnější. Kromě toho, myšlenka vybít Rusy je nesmyslná, kdo by tam chtěl za tamních podmínek žít a pracovat? To jsem si celou dobu opakoval na Sibiři při -34C - Co tady ten Hitler chtěl?
Myšlenka spojení Německa s Ruskem není nová, toto pragmatické spojení je věky ověřené, po staletí fungovalo ke spokojenosti obou a myslím, že pro nás není zrovna výhodné, ale co s tím naděláme. Německo si s ruskou surovinovou podporou v klidu ovládne Evropu a Rusové dostanou kvalitní německé výrobky. Pro obě strany win-win situace a my budeme držet hubu.
Podpora východní Evropy je v tomto kontextu od USA jasná volba, jenže já si myslím, že i pro nás je vcelku výhodná. Jak Masaryk tak Beneš snili o tom, že budeme mostem mezi Východem a Západem, protože si uvědomovali, že samostatnou politiku nikdy mít nebudeme. Nemyslím si, že bychom mohli být mostem, ale bylo by dobré mít u nás politiky, kteří budou schopni spolupracovat s tím i oním, prostě to takticky hrát na obě strany, jako to dělal ve svém čase Tito. Není to možná zásadová politika, ale nesmírně výhodná. Bohužel, takovou personu jsem zatím u nás neviděl, ačkoliv jsem chvíli měl pocit, že Babiš by tím mohl být. Jak ho nemám rád, v tomto bych mu fandil.

Zatím bez slepic

Souhlasím s Věštcem, nemyslím si, že by klasická válka hrozila a neznám nikoho, kdo by se jí bál. - Jak je videt tak znate Vidlaka.

Dějiny jasně ukázaly, že táhnout na Moskvu není nejlepší nápad - to neznamena, ze se nemusi objevit dalsi kdo si mysli, ze tentokrat to on zvladne.

Věřím tomu, že pokud USA proti Rusku budou něco podnikat, tak je to podpora regionálního pnutí, protože to Rusko ohrožuje mnohem více, než přímá konfrontace. - No tkto snad delaji uz od konce valky. Kdo treba pomahal po valce banderovcum?

Kromě toho, myšlenka vybít Rusy je nesmyslná - myslite jako Hitler, ale hned taky vymyslel reseni, vybije jen vetsinu rusu, ti budou otrocit v mrazech a nemci sami budou ve vyhratych domech.

----
Znite jak dite, co si ze strachu zpiva.

Zatím bez slepic