Realita dvojího metru

Autor
Štítky

Donald Trump podepsal dekret (zákon, prohlášení nebo něco podobného) o tom, že Golanské výšiny patří Izraeli. Ve zdůvodnění se pravilo něco v tom smyslu, že Izrael Golany stejně drží a to už hodně dlouho a tak se ta realita jen papírově potvrdí.

Izrael skutečně Golany nikdy neopustí, protože jde o strategické území asi tak stejně důležité jako je pro Rusko Krym. Krym je pro Moskvu letadlovou lodí v Černém moři a kdo ovládá Krym, ten ovládá Černé moře. Golany jsou bránou a jedinou přírodní překážkou na cestě do Galileje, teče tamtudy Jordán jako jediný smysluplný zdroj vody, z Golan je vidět až do Damašku a nebo na druhou stranu až do Tel Avivu. Izrael se jich nikdy nevzdá. Neudělal to v době, kdy Sýrie byla silným a dobře vyzbrojeným sousedem a neudělá to ani teď, když se Sýrie zvolna stává Rusko, Íránsko - Čínským protektorátem. 

To je mimochodem také asi ten skutečný důvod, proč Trump k takovému kroku přistoupil. Sýrie je pro američany ztracená. Nějaké kecy o amerických základnách na kurdském území na tom nic nezmění, protože tam američani nevládnou, ale jsou spíš obklíčení i svými kurdskými spojenci. Jejich přítomnost je dána pouze cenou, kterou mají pro Kurdy či Turky.  Kdyby se Kurdové rozmysleli jinak, třeba proto, že Amíci raději podporují Turecko než Kurdistán, tak žádné základny nebudou. Nemluvě o tom, že na normální základnu musí vést dálnice z nějakého přístavu, musí tam být pořádné letiště, elektrárna a podobné vymoženosti a to tam opravdu nehrozí. 

Naopak v Sýrii se roztahují Rusové, Íránci a čínské peníze. Moskva svými radary nakukuje do Izraele, Moskva má přístup do syrských přístavů a Írán zase kontroluje většinu silnic na východě země. Izrael je americký spojenec, Sýrie je ztracená, ergo kladívko, Izrael si nechá Golany nejen pro sebe, ale i pro USA, protože to je jediná opravdová a spolehlivá základna na blízkém východě. 

Tomuhle všemu rozumím. Ale nerozumím tomu, proč tam v Bílém domě prostě jen nedrželi hubu? Proč prostě Trump nevzal Netanjahua na večeři a neřekl mu, že jsou potichu dohodnutí? Proč americká židovská lobby šla do něčeho takového? 

Svým způsobem je to totiž další Mnichov. Americký prezident rozdává území, které není jeho, nikdy jeho nebylo a žádná Amerika nemá co kecat do nějakých Golan a rozhodovat komu patří a za jakých okolností. Tohle si musejí vyřídit mezi sebou Izrael a Sýrie ať už se dohodnou nebo nedohodnou. Ale co je Trumpovi do toho? Nerozdává Floridu nebo Texas, ale území které ani neobsadil, ani nevyválčil, ani nekoupil. 

Teď úplně pomíjím to, co jsme si už dávno mohli přečíst v mainstreamu... že to muslimy řádně naštve, zřejmě to úplně zničí sbližování Izraele s arabskými zeměmi, Amerika je znovu v očích celého středního východu arcisatanem. Že znovu vylezou z děr teroristé, kterým tohle bude stačit na odpálení se někde v davu. 

Kolik ale je na světě i jiných zemí s nevyřešenými územními spory? Kolik státníků teď někde sedí a přemýšlí, zda i u nich Trump nebude rozhodovat o tom, jaké území jim patří a jaké ne? A to nemusí jít vůbec o nějaké nepřátele Ameriky. Ale kamarádit se s někým, kdo o vás rozhodne jedním škrtem pera? Kdo si ráno vzpomene, zařídí se podle bohatých našeptávačů a podunajská nížina rázem může patřit Maďarům. 

Proč asi po Druhé světové byli v kurzu Sověti a ne Západ? Kvůli Mnichovu... lidi si to pamatovali. Jak se rozhodovalo škrtem pera o cizím území. Jen stehdy ještě nebyla zkušenost, že Sovětský svaz má také svoje dvojí metry  a dnešní Putinovo Rusko je má taky. 

Rusko samozřejmě Golany neuznává za součást Izraele, ale Putin podle mě poslední týden nadskakuje blahem a říká si, že mít za nepřátele takové idioty, to si snad ani nezaslouží. Do mezinárodní politiky se nám opět dostávají ty silové věci... Když bude mít Krym dost dlouho a bude mít jednou co nabídnout, tak mu to také uznají. Stačí počkat a do té doby zbrojit. Přesně jak to dělá Izrael. 

Sledují to ti strůjci naší bezpečnosti ve strukturách NATO a garancích USA? Co náš senátor a skoroprezident Fischer? Nepochybuji, že to nějak obhájí a okecá.  Ale realita naší budoucnosti spíš vypadá opět v nějakém škrtu pera někde v cizině. Chápou tam někde v Černínském paláci, že nějaké smlouvy jsou jen cár papíru, které se prostě vynucují nebo vypovídají podle silové situace? Že vstup do NATO vůbec nid neřeší a vstup do EU také ne? 

Nakonec má pravdu Izrael... Zbrojit, atomovky, rakety a každý muž (i žena) s vojenským výcvikem.  Kamarády si držet jen pokud z nich něco kape, případně pokud to jde, tak vrtěti psem a nespoléhat se na žádnou cizí pomoc. Prostě si držet svoje přes všechny rezoluce a všechny kecy všech okolo. Izrael nakonec to americké uznání Golan vůbec nepotřeboval. To chtěl jen Netanjahu, aby měl volební trumf. A ještě se mu to stejně vrátí jako bumerang ve chvíli, kdy to bude nejmíň čekat. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

roli světového policajta s vidí, kdo mu to žere.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady bych hádal, že Vidlák prostě nevidí něco co se ukáže třeba za půl roku a snaží se to pochopit selským rozumem, člověka co nedělá špinavé obchody jako velké státy...

Vidláku, dvojí metr je "minimálně" od Kosova, Golany jenom ukazují i pro "fanatiky" v Čr, že to tak je a ne jinak (on byl i za mnichova, ale to už se zapomnělo...).

Zatím bez slepic

Tak jsem četl Spencerovou a ta říká, sděluje, že Golany=ropa, tedy se ukazuje dříve jak za jeden rok, proč se objevil další dvojí metr, místo vojenských teorií je zde stará klasika, peníze...

Zatím bez slepic

Tady se nevidí mnohem víc.
Když pominu, že si Jaromír Novotný - viz dále - spletl rok 1975 s rokem 1978, tak takhle to dnes vypadá nejen v Evropě, jak říká on, ale na celém světě -
"Jaromír Novotný: Teď začnu trochu zeširoka. V roce 1989 se začal hroutit mezinárodní evropský řád, podle nějž se jednalo. Sjednocením Německa a rozpadem Sovětského svazu padla Jaltská dohoda. Rozpadem Jugoslávie a rozdělením Československa padly zbytky Versailleských dohod, podle kterých byla uspořádána Evropa. Jediný řád, který platil, byl Helsinský protokol z roku 1978, který obsahuje deset bodů, a jeden z nich říká, že právo na samostatnost při dělení státu má jen entita, která byla federální republikou. Na základě toho se rozdělil Sovětský svaz. Svazové republiky se staly samostatnými a nikdo neprotestoval, šlo to dokonce i bez války.
Jugoslávie se rozpadla sice válečně, ale pořád podle Helsinského protokolu, Slovinsko bylo federální republika, stejně tak Chorvatsko, Bosna, Hercegovina, Makedonie, Srbsko, Černá hora. Ale Kosovo bylo autonomní oblastí. A protože Západ uznal nezávislost Kosova, tak se zhroutil i Helsinský akt. Takže v Evropě neplatí žádná pravidla." https://www.kupredudominulosti.cz/novotny-jaromir-4d-putin-zastavil-roz…
A já znovu dodávám - nejen v Evropě, na celém světě dnes neplatí z hlediska mezinárodního práva prakticky žádná pravidla. Jen pravidlo síly, jen právo silnějšího. Ostatní jsou jen řečičky bez vážnějšího významu.

A že Donald Trump vyhlásil Golany za izraelské území?
No, to je přesně podle tohoto pravidla, byť reálně se nic nemění, jak je v některém dalším komentu poznamenáno. Včera jsem víceméně v žertu zmínil, že je to třeba Trumpův první stupínek k oficiálnímu uznání Krymu za ruské území. Fantasmagorie? Žert? Třeba ano, třeba ne. V globální politice (síly) není loserům dáno se vyznat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Golany,to je jen další místo vojenských rozmíšek.
Ten výcvik a tolik mužů a žen ve zbroji,si může dovolit jen Izrael,který je podporován ze všech států od svých soukmnenovců.
Co už nejde přejít mlčením i USA jsou řízené Izraelem.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ako od statov, kde ti sukmenovci drzia opraty.
A vsetci sa z dani v danych statov skladaju na podporu Izraela :D
Sukromnych penazi je tam malo (myslim na priamu podporu statu Izrael) - ak vobec nejake su...
A hlavne teda tecu z USA. A ak padne dolar - hm - bude veselo aj na blizkom vychode.

A neviem ci niekto pozera ruske spravy - ale ukazovali tu ofenzivu v Gaze... maju to izraelci premyslene. V akcii su muzi i zeny. Tam - priamo na bojovom poli - ziska vacsina z nich ten spravny svetonazor....

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

a proč usa podporují saudskou arabii, když jsou řízeny izraelem?

Zatím bez slepic

:D

Zatím bez slepic

A vy si myslite, ze Izrael neridi Saudskou Arabii ? - Ulice se nenavidi, ale vladci ne.

Zatím bez slepic

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/jed-ktery-vypil-exgeneral…

https://en.wikipedia.org/wiki/Hassan_Bubacar_Jallow

He was the son of Abubacar Jallow (d. 1997), a local imam.[

Doopravdy se vam zda, ze elity zapadu neni jedna ruka s muslimy

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Docela podstatné v případě Golan je to, co o tom řekl Komoníček (dával jsem sem odkaz).
Pro mne osobně žádné překvapení, velké a silné státy dělají směrem k těm slabším velké prasárny, občas se to snaží zakrýt fíkovým listem nějakých lidských práv, demokracie, Čembrlejnové vozí z konferencí domů mír...
Trump to teďka udělal bez té omáčky, pro hodně lidí tím demaskoval tu bandu manipulátorů a propagandistů. To není tak špatné.
Nic nového se pod sluncem nestalo. Svět funguje furt stejně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Postoj ministra Brabce k "boji proti změnám klimatu":
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vaclav-klaus-starsi-presvedcil-cechy-…
Schází mi k tomu tématu sdělení, kdo to všechno zaplatí? Mě osobně z toho vychází, že to zaplatí ti nejchudší, co používají co nejlevnější auto, aby se dostali na noční do montovny.

Zatím bez slepic

nevyhlašují boj za energetickou a potravinovou soběstačnost. Tím by motivovali a stmelovali národ, to by se asi nelíbilo protektorům, kterým by se hůř panovalo.

Zatím bez slepic

Richard Brabec vymyslel pěkný volební trumf na Babišovy voliče. Hodně z nich se musí dostat do montoven v průmyslových zónách. Díky Brabci se tam nedostanou. Představa Brabce, že si půjdou koupit nové auto je silně naivní. Ti lidé už do montoven dojíždět nebudou a budou doma na podpoře nebo dělat tam, kam dojdou pěšky nebo veřejnou dopravou.
Zaměstnavatelé buď zajistí svoz zaměstnanců do práce nebo nebudou mít zaměstnance.
A samozřejmě Brabcův nápad odnesou ti nejchudší.
Jak jen to ti lidé kolem Babiše dělají, aby mu odehnali všechny voliče? Ťok, Charanzová, Faltýnek, Brabec. Pokud je Babišovým cílem prohrát volby, pak se mu jej daří plnit. Hádám, že další parlamentní volby budou pro ANO a Andreje Babiše katastrofou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůbec nelituji žádného vlastníka auta, který ze svého dýzlu vymontuje filtr pevných částic, když přijde o možnost jezdit. Normální člověk takový prasácký zásah do auta neudělá. On, ten normální člověk, ani nekoupí dýzl na dojíždění do práce vzdálené pár kilometrů, protože dýzl na krátké jízdy prostě není dělaný.

Zatím bez slepic

hovadinu jsi vymyslel úplně sám, anebo ti někdo napovídal zpoza zeleného stromu?

Filtr pevných částic má ten účinek, že pevné částice vylétají sice v poněkud menším množství, avšak v daleko menší velikosti, a tudíž lépe pronikají do plic, ba dokonce do krevního oběhu, zatímco před filtrovací érou nám to zůstalo na nosní sliznici, v horším případě v průduškách, odkud jsme to úplně lehce vysmrkali a vykašlali.
To je jedna věc.
Druhá věc je, že tzv. pevné částice z laufů dieselů jsou povětšině sazemi, kteréžto coby odrůda čistého uhlíku lidskému organizmu až tak nevadí. Vzpomenu jen havíře, kteří se nažrali uhelného prachu, až hanba, a nic extra závažného se jim nestalo. Na rozdíl od zaprášení plic z hlušiny - pískovce, z něhož je známá silikóza.

Ad na co je dělaný diesel - pokud není na krátké trasy, tak proč ho furt tvrdohlavě montují do všech dodávek, které pak páchají rozvozy? Anebo do autobusů? Byla by nějaká technická odpověď?

Zatím bez slepic

Aldo,
vůbec nejde o diesely, na krátké trasy je lidé nemají. Jde obecně o stará auta a diesely mají být jen tím, co má donutit lidi, aby si nakoupili nová auta. Nekoupí je, nemají na ně. Je to stejné jako nápady STK loni, aby donutili lidi nakoupit nová auta. Lidé provozují starší auta z ekonomických důvodů, a kdo chce šetřit na delších trasách, přestavuje je na LPG. Veškeré nápady na zrušení starších aut skončí tím, že lidé buď budou jezdit starými auty nezákonně nebo skončí na podpoře.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brabec měl kdysi mezi "odpadáři" přezdívku Hloupý Ríša. Přehled jeho kariéry než se chytil u Babiše:
1990 - za OF v Zastupitelstvu Kladna
1991 - vstup do ODS
1994 - stal se zastupitelem za ODS
1997 - vystoupil z ODS
1998 - kandidoval jako nestraník za US-DEU v komunálních volbách, neuspěl
2000 - jako už člen US-DEU zvolen zastupitelem Středočeského kraje
2002 - člen US-DEU v komunálkách neuspěl
2004 - člen US-DEU do Zastupitelstva Středočeského kraje neuspěl
Pak už pracoval pro Babiše. Na českého místopředsedu vlády přesně sedí, co napsal výše Lex, "Ostatní jsou jen řečičky bez vážnějšího významu".

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brabec mluví o tom, že by si lidi do rodiny neměli pořizovat 3 auta, jenže ono je to tak, že si je ty lidi si většinou nepořizují z plezíru, v podstatě jsou k tomu panujícím systémem nuceni. Potřebují dojíždět do práce, nakoupit, doktoru atd., atd. Zvlášť na vesnicích zmizely krámy, hospody, bez auta to prostě dnes už nejde.

Oni si to snad doopravdy představují tak, že se stará auta dají do šrotu a místo nich se koupí nové elektromobily. Že z toho bude "velkej kšeft" a že k tomu lidi nějakým způsobem donutí. Jenže to se pletou. Ve Francii bylo to zrovna to, co spustilo protesty.

Zatím bez slepic

na vesnici nezmizeli obchody, ale jako prvni zmizeli autobusy a vlaky zajistujici dopravu mezi zamestnanim, mensim mestem, nebo vetsi obci

- protoze doprava nebyla, muselo se poridit nekolik aut do kazde rodiny
- protoze uz kazdy ma auto, tak cestou z prace nakupuje ve vetsim, jinak by nic nekupoval, tahat autobusem velke nakupy se nikomu nechce a Sel by do mistni jednoty
- protoze uz ma nakoupeno a dovezeno nemusi nic kupovat - turiste to nezachrani - mistni obchod zanikne

kolik lidi muze chodit do mistni hospody ? jen duchodci, protoze pracujici musi byt rano strizlivy aby mohl jet autem do prace - proto vecer nepije - hospoda se neuzivi

za vsechno muze usetreni na mistni doprave, ktere ale rozvrati celou ekonomiku I komunitu

kazdy potom muze bydlet dal od centra obce, nemusi nikam chodit, vznika suburbia, ktera ma extremni naklady na velkou infrastrukturu,
- protoze je rozdil mit 10 kilometru vodovodniho potrubi, nebo 100km, kdyz mate penize na opravu jen 300metru potrubi rocne = cele potrubi muzete na 100km opravit za 333 let, coz je nesmysl (male 10km potrubi lze opravit za 33 let)

Zatím bez slepic

Tak prý to bude vodík co udělá planetu čistou:
https://www.kurzy.cz/zpravy/488024-nastal-cas-vodika/
Jen taková otázečka: kde ten vodík budou brát, v přírodě se volný nevyskytuje, když, tak velmi krátce, než se prudce sloučí s kyslíkem potvora. Dá se vyrábět rozkladem vody. Ale to chce energii. Spousty energie.

Zatím bez slepic

Vodík chtějí vyrábět přebytky z větrných elektráren. Ale strašně špatně se vodík skladuje, uniká. V každém případě dává vodík větší smysl než auto na baterii. Takže EU podpoří auta na baterii.

Zatím bez slepic

sa vravelo, ze tazba ropy sa vyplati ak je vytaznost cca 2:1
Cize pri standardnom vrte mame na 7 vedier ropy jedno vedro spotreby na ziskanie tych 7 vedier.
Ropne piesky v kanadskej Alberte maju vytaznost prave 2:1.
Som zvedavy, ako je to s vytaznostou inych alternativnych paliv. Kolko vedier vodika musime spotrebovat aby sme ziskali 1 vedro vodika?? :D
Pri elektromobiloch som sa vyjadril, ze je to slepa vetva. Docasna atrakcia... Tak ako pristavanie a opatovne pouzivanie primarneho modulu v Muskovych raketach. Prakticka vyzuzitelnost nula cela nic.

Zatím bez slepic

Petr Kubáč má samozřejmě pravdu ohledně vodíku, ale zapomněl, že je v plánu vyrábět vodík prostřednictvím elektřiny z přebytků. Tedy bude-li foukat vítr, přebytek elektřiny se uloží do vodíku vyrobeného elektrolýzou. Další možností je vyrábět vodík vysokoteplotním rozkladem vody nebo zplyňováním biomasy (ale ne Katky Jaujau).
https://www.hytep.cz/cs/vodik/informace-o-vodiku/vyroba-vodiku/664-vyro…
Větší množství vodíku asi budou vyráběna v jaderných reaktorech IV generace, menší množství elektrolýzou vody z přebytků elektřiny z větrných elektráren.
Co se týká praktických problémů aut, nádrž na vodík bude asi muset být 2x větší než na benzín nebo LPG (71 molů H v litru kapalného vodíku vs. 114 molů H v litru kapalného paliva dnes - benzínu, nebo 112 u LPG). Potíž bude nádrž a její teplota, protože vodík se skladuje kapalný při -250 °C, jinak bude prudce expandovat. A také se zapomíná, že jednoatomární vodík je snadno prostupný velkou většinou materiálů a také velmi rád reaguje s čímkoliv v okolí.
Baterky jsou a budou ještě dlouho extratěžké. Takže elektromobily dojedou velmi malou vzdálenost s ohledem na to množství baterií, které povezou. U vodíku bude problémem nádrž auta. I tak ale vodík dává větší smysl než baterie.
Ještě dlouho nám nic nenahradí ropu. Proto si můžeme říct, že EU podpoří elektromobily na bázi baterií, protože EK spolehlivě vybírá ze všech špatných řešení vždy to nejhorší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nebo to Trump podepsal ted, protoze to prestava bejt pravda.

Jestli USA neshodili Assada a neudrzeli svuj IS, tak neni jiste, jak moc jsou schopni podporovat Izrael. Ten uz nemusi mit Golany jiste jen diky sve vojenske moci a tak je najednou lepsi si to nechat zlegalizovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli je nekde petice za pojmenovani prazskeho letiste po Danu Nakonecnem, tak bych ji rad podepsal.

Byl to sice taky vul, ale nikoho nebombardoval.

Zatím bez slepic

mas pat sliepok... hlavne za to zdovodnenie :D

Zatím bez slepic

:-) :-) :-) :-)
Anonyme, udělal jste mi hezčí den. S vaším svolením (i bez něj) to budu šířit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak bylo výše Assem uvedeno, na Golanech je ropa.
A Netaniahu má před volbami, které není jisté že vyhraje.
Uznání Golan za izraelské území se bere jako Netaniahův úspěch a ve volbách mu to pomůže.
Dále protože USA uznaly Golany za izraelské, budou jejich případné napadení brát jako napadení samotného Izraele a přijdou mu na pomoc.
Asi by přisly i bez toho, ale takto to pro ně bude politicky jednoduší.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jene.
A v tom případě i náš stát.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vnímám to podobně. Na druhou stranu má Sýrie teď dost jiných starostí, než řešit Golany, které nedokázala získat zpátky 50 let. Každopádně se ukazuje, že v reálné politice platí - udržíte-li určité území dostatečně dlouho, stane se dříve či později vaším... dokud je zase neuzme a neudrží někdo jiný.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tis na to kápl, když se nepovedla US základna na Krymu bude na Golanech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych ho posunul o 10 let dopředu, ať se překlene tahle nejistá doba, a nechal bych si vyplatit ušlý důchod za 7 let.

Zatím bez slepic

trochu nahoru, aby častěji pršelo a zvítězili jsme v boji se suchem.

Zatím bez slepic

Já bych šel demonstrovat za posílení okluzních front. Máme na ně své lidské právo!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten jeho dekret je jen plácnutí do vody. Neslyšel jsem, že by některý stát světa uznal totéž. OSN vojáci jsou stále kde byli, izraelští je check pointech nenahradili.
USák už v poslední době může jen vyhlašovat sankce a cla. Ale všeho do času.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak psal Vidlák, Trump jen shodil fíkový list lidských práv, demokracie, svobody. Všechno to jsou jen snůšky keců pro blbečky. USA se stávají stejně směšnou zemí jako SSSR v 80. letech, EU s celou EK jsou v pozici ÚV KSSS, Juncker, Merkelová, Macron a celá pražská kavárna jsou jen za nadšené svazáky nebo bezcharakterní kariéristy. A senátor Pavel Fischer se stává Miloušem Jakešem, kdy Fischerovy úvahy směle konkurují slavnému projevu z Červeného Hrádku.
To vše evokuje, že pád režimu je blízko, jenže na území ČR se ty režimy hroutí ze dne na den - viz Rakousko - Uhersko 28.10.1918, 2. republika 15.3.1939, 25. Únor 1948, 21.8.1968, 17.11.1989. Jeden den občané usnou v jednom režimu a druhý den se vzbudí do režimu úplně nového. Vše se odehrává ze dne na den.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

28.10.1918
15.3.1939
25.2.1948
21.8.1968
17.11.1989
chybaju mesiace - 1,4,5,6,7,9,12 :D Teraaaz to priiideee??? :D :D :D Numerologia - to je moje :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Další datum 19.7.2019? :-)

Zatím bez slepic

cez prazdniny vela vody nezvykne sa namutit... ale beriem ako tip... Vidlak nech zaregistruje.
Ak sa dozijeme, vyhlasime vitaza. :D

Zatím bez slepic

Bude to Zeman nebo Petříček?

Zatím bez slepic

se připojit, bo neví, co se z toho vyvrbí a jetli by ho to nakonec nestálo sesli. Pud sebezáchovy.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte sice pravdu v hodnocení současné situace, ale ní v co by se měl současný kapitalismus, který nemá žádnou konkurenci, rozpadnout. Spíše nás čeká další postupná fašizace společnosti pod vlajkou liberální demokracie. Všechny negativní tendence budou dále ukrajovat zbytky svobody, až se začnou hroutit výrobní vztahy, které jsou dnes příliš globalizované, provázané a složité a jakákoli větší revoluce by způsobila technologický krach společnosti, prostě by skoro nic nefungovalo. Spíše nás čeká analogie s postupným pádem Římské říše a několik století středověku, kdy se znovu budou budovat společenské "technologické" vazby. Limitující je současná technologická provázanost a neochota si připustit, že i kapitalismus má svá omezení a limity.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ten útok na kadeřnici
vyřešila moje lobby,
zprostili mě obžaloby.
Nikdo neví, jak to bylo
kolik peněz v kase bylo
co se za ně dalo koupit,
vyplatí se zajít loupit.
V ruce těžké poleno
proražené temeno
baba chroptí v tratolišti
policajt na pískovišti
plácá svoji bábovku
ten jede na férovku.

Zatím bez slepic

Ta potrefená dáma
se asi šastla sama;
přinesla poleno z buku
zezadu napřáhla ruku
dala si čtyři údery
mezi uši na kučery.
Potom zahrála koma
nacvičila to doma;
přivolala si fízly
ti do případu řízli
a po šesti letech
leží bába v květech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já si myslím že jsme svědky pomalu vznikajícího nového uspořádání států/světa...
Uznají se Golany, uzná se Krym, Venezuela zůstane ve sféře Usa výměnou za Libii???

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Boeing 737 Max nouzově přistál v Orlandu v úterý, poté, co zažil "problémy související s motorem" podle prohlášení Federální letecké správy.

"Posádka společnosti Southwest Airlines Flight 8701, letadla Boeing 737 MAX, vyhlásila nouzovou situaci poté, co letadlo zažilo nahlášený problém s motorem.

Letoun se vrátil a bezpečně přistál v Orlandu.

Žádní cestující nebyli na palubě letadla, které bylo přepravováno do Victorville v Kalifornii, kde mělo být uskladněno . FAA vyšetřuje "

Southwest říká, že tato záležitost nesouvisí s příčinou uzemnění flotily 737 MAX.

Akcie Boeingu v reakci na zprávu sklouzly ...
*****
Viz dnešní ranní kávička Spencerové.
****
Ke všemu to vypadá, že Číňani Boeing už nechtějí a budou nakupovat od evropské konkurence..
Přitom je jasné, že zdaleka ne každý Boeing tohoto typu spadne - naopak je stále ještě víc těch, které doletěly!
A navíc má Čína stejně problémy s přelidněním, takže o co jim jde?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co ale vím, že Trump hodil do propagandistického soukolí pěkný vidle.
Kolečka se nějak "zakuckaly" a hlásné trouby nyní mají pauzu, než se vymyslí něco jiného.
Ale při reálném pohledu na věc, ten krok Trumpa byl očekávaný a zákonitý, žádné překvapení, byla to jen otázka času a načasování.
Svět to spolkne a pojede se dál.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Vídeň - Rakouská policie zadržela ve Vídni Iráčana, kterého podezřívá ze dvou teroristických útoků na vysokorychlostní vlaky v Německu. Informovala o tom agentura APA. Podle německého generálního státního zastupitelství muž zjevně sympatizoval s teroristickou organizací Islámský stát (IS). Rakouská prokuratura uvedla, že ve vlacích nikdo nepřišel o život jen díky technické chybě.

Dvaačtyřicetiletý Iráčan, kterého policisté zadrželi již v pondělí, je podezřelý, že spolu s několika dalšími osobami loni v říjnu natáhl ocelové lano mezi sloupy trakčního vedení nad kolejemi u bavorského městečka Allersberg, po kterých jezdí vysokorychlostní vlaky na trase z Mnichova do Norimberku. Na koleje byly navíc připevněny dřevěné klíny, které měly přispět k vykolejení soupravy. Lano poškodilo čelní sklo rychlovlaku, bylo ale příliš slabé a přetrhlo se. Vlak tak zůstal na kolejích a vznikla jen hmotná škoda.

V druhém případě z loňského prosince odhalili drážní zaměstnanci poškození trakčního vedení u kolejí mezi berlínskými nádražími Karlshorst a Wuhlheide. Přetržené bylo kotevní lano, poškozen byl i jeden z kabelů. Policie tehdy hovořila o "nebezpečném zásahu do provozu železnice".
Rakouská média spojují se zadrženým Iráčanem také třetí incident na železnici z letošního února, kdy někdo na koleje mezi Dortmundem a Münsterem na západě Německa položil betonové bloky a pneumatiku. Vlak tehdy ale překážky prorazil.

Zadržený Iráčan čelí obvinění z pokusu o vraždu s teroristickým motivem, těžkého poškození věci s teroristickým motivem a členství v teroristické organizaci. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až doživotí. Muž se podle prokuratury k činům, které mu jsou kladeny za vinu, již přiznal, odmítá ale, že byl jeho motiv teroristický.

Iráčan, který bydlel ve vídeňské čtvrti Simmering, byl podle Kurieru patnáct let v irácké armádě, v Rakousku má přiznaný status uprchlíka, studoval na vídeňské technické univerzitě a má pět dětí.
Pracoval údajně ve firmě, která se starala o bezpečnost v obchodních domech a na fotbalových stadionech.
V minulých dnech vyzýval podle listu k pomstě za teroristický útok na mešity v novozélandském městě Christchurch, při kterých 28letý Autralan zabil 50 lidí.

List Kurier rovněž uvedl, že zadržení Iráčana souvisí s páteční policejní razií v okolí Frankfurtu nad Mohanem, při které bylo zadrženo 11 lidí podezřelých z terorismu. Německé státní zastupitelství tehdy uvedlo, že skupina mužů ve věku 20 až 42 let je podezřelá z plánování teroristického útoku, který chtěli spáchat pomocí automobilu a střelných zbraní a zabít při něm co nejvíce "nevěřících"
********************************************
Takže ze čtyř pokusů o hromadnou vraždu několika málo desítek, (maximálně několika málo stovek) lidí mu zatím nevyšel ani ten čtvrtý.
Díky technickým chybám vysokoškoláka, studujícího na rakouské technické univerzitě.

Být obhájcem tohoto mladého, plodného a plně integrovaného technického inteligenta, postavím obhajobu na zjevně nízké společenské nebezpečnosti jeho činů: Úroveň vysokoškolského technického vzdělání v Rakousku je zřejmě natolik nízká, že teroristy jen pate a mate, takže snižuje úspěšnost teroristických útoků k žádoucí nule.

Naštěstí již zplodil pět potomků. Protože se na ně budou spolužáci nejspíš dívat krz prsty, je nejvyšší čas, aby jako "sociální dětští sirotci" byli preventivně přijati do našeho šoidrovského imigračního programu: Vždyť stráví-li pár desítek let na našich školách, mohou se stát nejen perspektivními teroristy, ale případně i bojovníky za Prahu tu či onde, podle momentálních potřeb aktuálního Fütce atlantické demokracie!

Brácha zatím může alternativně bojovat za Trvalou svobodu svého otce-mučedníka v Praze a okolí.

Zatím bez slepic