Kavárenská demokracie

Autor
Štítky

Včera proběhla na Václaváku dlouho dopředu ohlašovaná demonstrace odpůrců EU, kterou svolala SPD - tedy náš polojaponec Okamura, který se rozhodl, že bude zdejší obyvatelstvo učit vlastenectví. Akce to byla velkolepá, přijelo na ní docela dost zahraničních odpůrců EU, až to vypadalo, že každá země nějakého má. 

Byli tu Wilders, Le Pennová, Atkinsonová, na dálku zdravil italský premiér ve videohovoru, vystoupili Okamura, Radim Fiala i Ivan David jakožto lídr ojrokandidátky. Mohl bych vyjmenovat další řadu hostů i řečníků, ale vezmu to hopem - tato akce představovala pro SPD zřejmě hlavní materiál pro předvolební kampaň.  Z jmen už přidám jen kapelu Ortel. 

Akce byla mediálně celkem slušně pokrytá a navíc měla ještě dramatický rozměr, protože na dolním konci václaváku si dali sraz naopak příznivci EU. Uprostřed si díky tomu dali sraz osgtří hoši v kevlarovém brnění, aby udrželi veřejný pořádek. 

Není vůbec nutné vám akci nějak přibližovat. Každý si může najít mraky videí, může si poslechnout záznamy projevů, může si o celé věci udělat svůj vlastní názor a já rovnou vyzývám pravidelné autory Kydů, aby přispěli svými články, bo do ojrovoleb není daleko a myslím, že všichni přivítáme vaše postřehy a postoje. Nebude se nám rozhodovat lehko. 

Za Vidláka chci přidat jeden postřeh: 

Po celý den jsem sledoval titulky všech možných článků věnujícících se tématu a v podstatě hned od začátku jsme si mohli přečíst, jak byla demonstrace vyhrocená, jak museli zasahovat těžkooděnci a podobně. Zvláště pak se vyznamenaly zprávy na Seznamu, kdy to vypadalo, jak nám náckové ničí demokracii, jak se sešla nejhorší lůza a nejnebezpečnější svoloč, aby se pak tak nějak mimochodem ukázalo, že problémy dělají ti správní a hodní. 

Zdá se, že náckové, odpůrci EU, staří, hloupí a oškliví (že Targusi) se umějí sejít, umějí si pozvat hosty ze zahraničí, umějí si to zorganizovat, vejít se do vykázaného prostoru a pak se v klidu rozejít domů. Nikdo neměl potřebu poučovat příznivce EU, nikdo jim nepotřeboval kazit den. Nikdo neměl potřebu je poučovat.

Demokrati, mladí, moderní a dynamičtí jinoši vybavení těmi nejsprávnějšími názory a tím nejlepším smýšlením ovšem takovými ohledy netrpěli a jejich hlavní náplní se stalo rušení, pískání a pokusy o potyčky s odpůrci. Stali se důstojnými nástupci svých kolegů z prezidentské volby, kdy Zemanovci nedělali nikomu problémy, nikde nenarušovali Drahošovi kampaň a vůbec projevovali smysl pro demokracii. Kavárníci naopak skandovali, trenýrkovali, pískali a vůbec dělali bugr, aby se Zeman nedostal ke slovu. 

A celý národ na to kouká prostřednictvím médií i internetu. 

Zlomyslně bych řekl, že těm dnešním eurohujerům vlastně ani nic jiného nezbývá. O hříších Evropské unie se dá dneska řečnit už celé hodiny a celé dny. Ale zkuste mluvit pár hodin o pozitivech. Po deseti minutách, kdy připomenete volný pohyb osob a sedmdesát let míru se proslov zvolna zvrhne ve sžíravou ironii. Má-li kdokoliv ze čtenářů pocit, že kecám, má možnost mi poslat libovolně dlouhý článek o pozitivech EU a já ho s chutí vydám. 

A tak holt naší budoucnosti národa nezbývá nic jiného než pokračovat v antiprogramu, protože nic jiného se tam najít nedá. A dělat Okamurovi zadarmo reklamu. Aby mohl ještě půl roku mluvit o tom, jak demokratičtí ti kovaní demokrati vlastně jsou. A samozřejmě - dneska se mohou pominout, aby nás poučovali o fake news a o skvělé ojromámě. Ale den po volbách už po nás neštěkne pes. 

 

PS. Večer už se objevil i JEDEN JEDINÝ hajlující muž. Samozřejmě po něm všechna zpravodajství drapla. Když už na toho Okamuru nic jiného nenašli. Policie už zná jeho identitu a bude postupovat podle zákona. 

Vsadím se, že se nikde na jeho identitu nedoptáte, ani se nic řešit nebude, protože jde o provokatéra a tito jsou hájeni. V budoucnu budou zapotřebí, až bude v zájmu demokracie nezbytné rozhánět poklidná protestní shromáždění. 

Víte, já se nikdy netajil, že Okamuru považuju za tlučhubu, jehož zvolení nám tak jako tak nic nepřinese. Ale když vidím podobné záběry a poslouchám nezávislé komentáře našich strážců evropských hodnot, tak je mi ten japončík stále sympatičtější a nemusí pro to vůbec nic dělat. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

SPD uz je uplne o nicem, v jadru veci... Okamura voli autodestrukci strany a nejspíše i jeji vytunelovani skrze "demokraticke" stanovy... Budu volit Volného za Jednotne na kandidatce "Samkove" - 6/40. Pro me je to momentalne jedina opravdova a nebojacna opozice...

Zatím bez slepic

Je vidět kdo ty stanovy sepsal. Jako v té pohádce o slepici, která snášela zlaté vejce. Zrušit nejlepší organizaci a doufat že ji nahradí směsicí zkrachovanců, které někdy i právem vyhodili současné strany vládnoucí i opoziční, tak na to je třeba VŠ, řekněte jakou Tomio Okamura má?

Zatím bez slepic

In reply to by Karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Okamůrova strana?
Stejně jako v minulém volebním období se v ní objevili "krtci".
Nedbat na to a do EP volit Davida (velmi dobře vybrali, zvlášť pro levicově naladěné).

Jinak Okamůra celkem nic moc, ale když není kol dokola nic k volení kromě...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes jsem zavítal po delší době na Kosu. Vlk tam sepsul Zemana za takovou banalitu kdy blahopřál Zelenskému a spatřoval v tom podlézání Kyjevu.Já si to teda tak nevykládal, ale co naplat. Vlk měl potřebu zase Zemana rozcupovat.Vtip je v tom, že včera Zeman u Soukupa odsoudil Kyjev za násilí na Donbasu a nezájem o ukončení války. Kdyby Vlk nebyl hlupák a stále neryl do Zemana a tentokrát opravdu zbytečně, mohl si ušetřit to kouzlo nechtěného, které jej dostalo již za několik hodin. Upřímně se bavím. Co myslíte, omluví se Vlk a odpustí Zemanovi? Já si s tím moc jistý nejsem, ale bylo by to pěkný.

Zatím bez slepic

a to byl pořad předtáčen ve středu
:-))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem se po době kratší než dlouhé dostal na hnojiště k Vidlákovi a hle, koho nevidím kydat, než Sartre..... Nijak nezklamal, ostatně, starého psa novým kouskům nenaučíš. Převést debatu o zhodnocení zahájení kampaně SPD k euro volbám k Zemanovi... Nu co dodat. Ta čistá, až psychotická nenávist vůči prezidentovi této země, je hlasitým svědkem jeho hlubokého vědomí. Ale já ho nijak nelituji, protože úkol bourat přijal sám. Tohle více či méně hlasité užírání sebe sama ho dříve nebo později přivede do jiných zdravotních problémů. Eto vaše dělo, tovaryšč Sartre. Bude li se někdo ptát, proč to takhle prvoplánově dělá, je na to snadná odpověď. On nás, v jádru svobodné lidi, prostě nenávidí. O to větší je drzostí, že se schovává za jméno člověka, který celou svoji práci postavil na zkoumání otázek svobody. Tedy ještě jednou, ať to zazní. Nenávidí nás. Nás, kteří mají jiné názory, nás, kteří vyhrají nebo pomohou vyhrát volby jedincům nebo názorům se kterými nesouhlasí. Nenávidí náš způsob života, protože jim znemožňuje realizovat jejich plány jiných "šťastných zítřků". Nu a o té nenávisti jen a pouze svědčí také jeho "omluvy" řvoucích europavijánů, jak je včera kdosi kdesi nazval. Doporučil bych Sartre, aby si nastudoval zákon, důvodovou zprávu k zákonu a dostupné judikáty. Z této nudné profesní četby by zjistil, že celá ta "protiakce" neměla být správně povolena, radnice měla stanovit jasný rozestup, aby jeden nemohl rušit druhého. Policie dle našich zákonů zasáhla pozdě, měla konat daleko dřív a zabránit, aby byla jedna demonstrace rušena druhou (pokud ta druhá byla vůbec povolena - kdo ji mimochodem pořádal?). Bylo by zajímavé, co by tento mudrlant řekl, kdyby Okamurovci rušili tu druhou skupinu. Víte pane, toto oddělení skupin a nepřekřikování a zajištění nepřekřikování, které se Vám tak líbí (no protože nás nenávidíte), je zákonem zakázáno, neboť takto se rozbila země, kdysi velmi úctyhodná a veliká. Že nejdříve komunisté rozbíjeli podobným způsobem shromáždění jakési nacionálně dělnické strany, pak tato shromáždění začali fyzicky napadat a pak použili zbraně (Rosa by Vám mohla vyprávět). No a pak Ti druzí to začali dělat těm prvním, pak je zakázali a nakonec to končilo vlaky do plynových komor. Tedy ergo kladívko, včera jsme byli svědky nezákonného rušení povoleného shromáždění se vším všudy. Moudrosti vznášené nezletilou studentkou se mi nemusí líbit a zásadně s ní třeba i nesouhlasím (příklad), ale pak se shromáždění, kde bude kázat buď vyhnu, nebo ji nezatleskám nebo si tam stoupnu s plakátem, který ji označí za hloupou, ale nebudu křičet, pískat a dupat. Je to její právo, aby svůj názor bez rušení řekla, a já si musím své názory, kde budu říkat, že je pošahaná, říkat na mnou organizovaném shromáždění. Tečka. Tím, že schvalujete rušení demonstrace nebo rušení omlouváte, dokazujete, že jste buď hloupý, nebo navedený nebo nás nenávidíte. Vyberte si sám. Bez úcty, IK

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hoďte na něj síť. Vždyť diskutuje sám se sebou.

Zatím bez slepic

Zase nechám sběr perel až na večer. Jestli zase přetáhne strunu a zmizí i s perlami, nevadí - každý (jeho) pracovní den jich sem naklade spoustu...

Zatím bez slepic

Ne Godote, to se hluboce mýlíte - on nediskutuje sám se sebou. Včera, když jsem mu to taky napsal, tak jsem jím byl poučen, že se pouze DOPLŇUJE ... :-D ;-)
(Dnes už je to smazáno = zaúřadoval buď zdejší domácí pán Vidlák a nebo spíše nějaký bot, naprogramovaný páně Masterem. Každopádně díky.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tvořím si s vé vlastní na základě informací ze zdrojů, kterým je vůbec možno tak nějak obecně věřit. Což je ČT rozhodně násobně víckrát důvěruhodnější než Aeronet.

No tak si verte CT, proto zde ale asi mate problem s duveryhodnosti. - Jen pro upresneni. Pravda neni to, co hlasi zdroj min spatny nez jiny. Vzdycky najdete jeste horsi zdroj.

--------------

Ano, 12tiletý místopředseda a předseda AKADEMIE VĚD je hlupák. To prohlásí nějaký anonym ani se neptám na vzdělání

- He he. Vite, co znamena hlupak? To je pri bezne definici clovek, co vymysli a rika hlouposti. (Vazne, ne v zertu, ne v ironii, ne prereknuti, ne drobne neznalosti atd).

Takze jo, staci si overit,ze jeho nazory jsou hloupe a muze to rict i anonym bez vzdelani. Na to staci.... poznat jestli to co pan predseda a mistopredseda Akademie Ved hlouposti opravdu rika nebo ne.

I dite to muze rict. Zrovna jako v te pohadce Cisarove nove saty. To je pouceni z te pohadky.

Vy si pletete tituly a funkce se schopnosti nerikat hlouposti. To je zakladni neznalost. Jste nevyzrala osobnost, ktera si sve nazory nedela. Nevite podle jakych principu a na zaklade ceho. My to tu vidime.

-----------

Antifa nejsou kavárníci. ta existovala dávno předtím, než ten název vznikl - proč asi - co myslíte?

- No se znalosti veci ktere vam unikaji to bude nejspis tim, ze veci mohou existovat i pred pojmenovanim. Vite ze treba slunce existovalo davno pred tim, nez ho nekdo nejak pojmenoval? Tak je to se vsim.

Taky existuji pojmy, co nemaji v realite ekvivalent. Treba vodnik nebo ruzovy slon. To jsou veci, ze jo.

------------------

Kavarna a slunicka jedno jsou.

------------

Okamuru a SPD nemusím a volit nehodlám. Protože mám na výběr dost jiných a ne krajně pravicových stran. - tohle zni jak ty spamovy reklamy na nebankovni pujcky. "Ja uz setrit nemusim, u smejd-kreditu mi ochotne pujcili a uz mam televizi."

-Plácáte nesmysly, s tou reklamoou. Kdyby byl Okamura jediná pravicová strana, asi bych ho volil.

-- No to si klidne volte koho chcete. - Ale ja jsem psal o tom, jak zni vase arguemtnace, ze mate dost jinych pravicovych stran. Je pitoma jak ty reklamy, kde se nekdo snazi vzbudit zajem o jejich pujcky. - Lidi si volej Okamuru protoze rika co jiny ne, jedno jestli je pravice nebo levice.

My chapeme, ze jste proti Okamurovi.

-----------------------

Kdyz jste proti imigraci, tak co vam teda vadi na Okamurovi a proc nam furt dokazujete, jak je spatnej?

-------

Navíc "kavárna" bylo označení jen pro intelektuály-antizemanovce. - No tak se nam to rozrostlo. Vyznam slov se meni s casem. My jsme se to ucili ve skole. Bavila vas skola?

vy už, jak největší hlupák, tím označujete komplet všechny, kdo nedrhnou váš flašinet - vsichni ostatni tady to chapou. Asi budou taky hlupaci jen vy to povestne letadlo.

----------------------

jsme silně i proti Zemanovi, ale z jednoznačných a opakovaně i zde psaných důvodů : soudem uznaný lhář, arogantní mstivý a sebestředný sprosťák, který velmi zásadně rozdělil národ, opakovaně se pohybujne za hranicemi ducha ústavy, verbálně už se dostal i za ty hranice, má pocit, že tu máme rpezidentský systém, ač sám mektal o tom, že zahraniční politika prezidenta nemůže být jiná než vlády, permanentně jinou vede a dělá celé zemi ostudu po celém světě.

- No a tenhle styl argumentace z vas prave dela kavarnu. Co jineho jste si myslel, ze uslysite.

----------------------

já jsem v postoji k muslimské imigraci dlouhodobě názorama mnohdy až za hranicí trestnosti - tak je nekdy napiste - at k te hranici trestnosti. - Rad si je prectu. (Ortel poslouchate?)

---------------

To je ten problém. Drahoš mluvil rozumějc a nezkoušejte oponovat, zeman před 1 kolem NEMLUVIL VŮBEC. - Zeman mluvi od devadesatejch let, tak jeho nazory stejne kazdej znal. Aha.

No tak tady vypiste ty Drahosovy rozumne nazory. Rad si je prectu. -

komu stačí, aby prezident "tvrdě" prohlásil, že nechce imigranty - Jo, kdyz protikandidat podepise nejakou vitaci petici, tak to viditelne stacilo nadpolovicni vetsine volicu. Na to jste mohl prijit sam.

šúrování oprdí putina a číny - prave tyhle veci vas delaj neduveryhodnyho. Kdyz chcete nekoho kritizovat za sprostotu, tak tohle nemuzete psat. Zeman rekl jednou "Kunda sem, kunda tam" ta skupina se jmenuje v anglictine kundi nepokoje. Jestli vas neurazi jmeno skupiny, tak co vas urazi, kdyz to nekdo cituje.

Tady na 2m20s mate dovadeni tehle nositelek ceny Vaclava havla v jakemsi muzeu. Muzete si vygooglovat nekde plnou verzi. Jo, nazvuje je vecne ale sproste "kurvy". - tak a muzete umrit pohorsenim z me sprostoty.

Jak to mate s pornopolitickou od piratu? Jak to mate s masturbaci Jakuba Jandy, jak to mate s prostituci skupiny Femen, jak to mate s prostitutkou od Piratu, jak to mate s tahanim vlajky z vaginy na jevisti vy zavily nepriteli sprostoty.

---------------

Tohle jste zvolili jako rozumější, ano???? - Ja myslim, ze ano. Ale demokracie je o tom, koho voli vetsina.

----------------

Kdo je v kavarne proti proti vitacum, povidejte....

----

Jsem důkazem, že lidé nejen mohou, ale MAJÍ jiný názor než Okamura sami za sebe. - Nejste dukazem niceho. Verite CT protoze je pro vas lepsi nez Aeronet. CT je hlasna trouba kavarny.

--------------------

Mateřídouška a Sluníčko. V lepčím případě i ABC. - Mam vam psat odpoved nebo si ji dovedete prestavit.

----------------

Já si myslím, že LePen mohla na ČT mluvit normálně. - No jasne, ze mohla. Co by nemohla. Mozna by tam vedle stal nejakej ten aktivista s pistalkou, ze. Jaka je vase teorie, ze tam nesla a sla radsi k Soukupovi?

------------

Okamury, protože ten, chudák paranoidní, má právě ten pocit, který tu popisujete, protože mu na jiných mediích kladou i otázky, které mu nejsou pohodlné a nebo na ně ani nezná odpověď. - Ne, to neni jeho pocit, sam jsem to na CT videl.

---------

Ad propaganda - nějak mi uniká, co tím myslíte? - Zkuste wikipedii. Propaganda je organizovana.

--------------

A migranti tu budou nebo nebudou díky úplně jiným lidem, ne Zemanovi. - Ano, je to jen clovek. Takze ma vahu jen jedineho cloveka x vahu jeho funkce. Prinesl sve polinko proti kdyz Drahos pro a pak to hloupe a bezcharakterne popiral. Skvela vizitka zoufalstvi kavarny, co nesehnala nikoho lepsiho.

---------

Kavárna sem nikoho netlačí. Za 1. vlastně ani neexistuje - je to abstrakni koncept popisu skupiny, ktera existuje.

za 2. uvedené dělají sluníčka, ne kavárna. - a to je to same.

https://www.vyzvavedcu.cz/
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C4%9Bdci_proti_strachu_a_lhostejnosti

Zatím bez slepic

9, Píši samostatně, kdyby to chtěl někdo smazat, aby mohl jen to
Od 2015 souhlasím s myšlenkou, že bylo nejlepší proti imigrační vlně použít střelbu. Já k tomu envyzývám, jen souhlasím s tím, že to by imivlnu skyečeně vyřešilo. Mementem mi je použití automatických kulometných hnízd na Tureckém pobřeží, která tamější migrační cestu prakticky zcela zlikvidovala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1, Správně jste poznamenal ZDE máte problém s důvěryhodností. Tady je to totiž odkojeno .ru a Aeronetem ap. Což jsou ale PROKÁZANĚ lživé servery. Nicméně já si neskromně myslím, že NĚKTEŘÍ Z VÁS, ti rozumější, mi možná nevěří slovo od slova, ale uznat, že mám pravdu, dokáží. Dokonce, což mne potěšilo nejvíc, i Gerd, kterého jsem den nebo dva před tím uznáním (10. ekonomika) zrovna nešetřil kolem daňových přiznání ... To je normální, že spolu nemusíme souhlasit, ale stačí, zcela v duchu demokracie, že myšlenka může být napsána - i když je posléze selektivně smazána .-)))

2, To, že jeho názory připadají hloupé vám, je vlastně povinnost těch názorů. Nějak si nedovedu představit, že byste VY mohl poznat hloupé a chytré názory OBJEKTIVNĚ. Vy na hloupé a chytré dělíte podle klasické šablony já si myslím jiné / to si také myslím. To je slabota. Ano, prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. mult., který má tituly z víc písmen, než jméno a příjmení, je hlupák. Zatímco vy se ZŠ a učňákem jste žirafa.

3, Tady nejde jen o to, že nějaké označení něčemu je dáno "až někdy". Tady jde primárně o to, z jakého popudu a v souvislosti s čím je to označení použito. V našem případě tou nálepkou označil uvedené intelektuály - své odpurce, Zeman. Přímo on a přímo uvedené. Žádná sluníčka ap. To pak už rozšířili lidé jako vy, na všechny, kdo mají jiný názor. A maličkost : když jsme psal, že Antifa existovala dávno předtím, nešlo mi o ty lidi, ale O TO OZNAČENÍ ANTIFA. Tedy že to uvedneé UŽ OZNAČENÍ MĚLO. Zatímco Zemanovi odpůrci ještě ne. Ale uznávám, že to bylo na vás moc hloupé, takže jste to nemohl pobrat napoprvé.

4, Pro normální lidi nejsou

5, Nechápu, co je na ní pitomého. Já jsem kovaný pravičák, konzerva. kdyby existovala jen SPD a žádná jiná pravicová strana, měl bych snad volit komunisty? Nebo koho? A vy jste zase NIC NEPOCHOPIL. Já sice souhlasím s Okamurovo protiimigrační tenzí, ale PRO MNE TO JE JAKO PROGRAM MÉHO POLITICKÉHO ZÁSTUPCE STRAŠNĚ MÁLO. ODS, kterou volím a budu zas, sice neřve o imigrantech den co den někde se slzama a v očích a freneticky přeskakujícím hlasem, ale proti ilegální muslimské imigraci je také (ostatně, pokud vím, tak snad všechny parlamentní strany - neplést s pčípadnou vstřícností přijmout 5 LEGÁLNÍCH imigrantů). Jejich program je založen na mnoha dalších hodně důležitých věcech řízení státu, a ne jen na imigrantech a šmírování smluv.

6, Zřejmě neumíte číst. Já proti Okamurovi napsal jediné, že je to populistický břéskal. Takový Babiš je ještě o level větší populistický békal. A pak jsme napsal, že ho nebudu volit. Přestože se tu často zastávám kalouska, také jsem ještě nevolil a nechystám se volit TOP09. Vy v tom chápání významů vět a konsekvencí máte obstojný mishmash a osobní problém

7, Rozrostlo se to pouze vám. nesoudným nekritickým vykusovačům hemoroidů Zemanovi, Putinovi ap. Možná Okamurovi. NESOUDNÝM A NEKRITICKÝM. Vy jste si to JEN PRO SEBE rozrostli. To píši celou dobu.
Jste si jistý, že to všichni tady chápou stejně jako vy? Máte pověření jako jejich mluvčí? Ne že by to tak nemohlo být, tohle je HODNĚ JEDNOSTRANNEJ A JEDNOSMĚRNEJ portál (nic proti tomu, svoboda slova a vyznání), rozhodně v některých tématech, přesto ale bych už i já dokázal vyjmenovat některé nicky, které jsou schopny alespoň soudného uvažování.

8, Já nemusel myslet. Já si byl jistý, že od vás, neschopného objektivního hodnocení, nic jiného číst nemohu. Já vám vyjmenoval DOKÁZANÁ FAKTA (jako lháře ho uznal dokonce soud, dodnes se neomlulvil (další jeho lži viz demagog.cz), že je arogantní a sebestředný uznal sám po svém druhém zvolení, kdy "slíbil", že se bude snažit být méně arogantní a být prezidentem všech. Takže jediné "nedokázaníé", co ale na jeho chování k ČSSD, Sobotkovi a dalším může těžko někdo s mozkem přehlédnout, je ta mstivost. Která je realitou, stejně jako jeho sprostota, doložena dostatečně. Sprostoru nepopřete, pokud byste chtěl rozporovat jeho mstivost a zákeřnost, asi byste byl za pacienta. Takže já vám předložím PROKÁZANÁ A DOLOŽITELNÁ FAKTA, a tím jsem se zařadil mezi kavárníky. Vy prostě nejste normální, je mi líto.

9, Tohle vám napíšu samostatně. Vysvětlím apk i proč.

10, Já tomu rozumím. Zemanovo názory každej znal už 30 let. O to srandovnější je, že je během posledních 20 let obstojně měnil. Třeba šaškuje proti EU, přitom kdysi pro ni horoval, i pro Euro. Šaškuje proti imigraci, přitom kdysi byl pro. Šaskoval kolem vlády po pádu Nečase. Ačkoli na to neměl z žádného titulu právo, dožadoval se od němcové 101, když ty podpisy přinesla, požadoval je ověřené notářem. Už tehdy vyhlásil, že nebude spěchat s pověřením někoho sestavováním nové vlády, poté, co nainstaloval svou úřednickou s Rusnokem, myslím. Jeho veletoče kolem vlády babiše : u problémů Nečasovo vlády se mohl ukvičet, on i Babiš, že pro politika neplatí presumpce neviny, ale naopak viny,a že má při sebemenším podezření skončit až do vyšetření. A ejhle, u Babiše ani jednomu nevadí ani TRESTNÍ STÍHÁNÍ a podezření na spáchání 2 dost zásadních trestných činů : eurodotační podvod, organizování únosu. Jeho permanentní střet zájmů už ani nekomentuju. A zase, nejprve že babiš při skládání 2 vlády musí mít 101, pak nemusí, pak musí a nakonec nemusí - z té doby je jeho (Zemanovo) výrok, že "jen blbec nemění své názory". Tak ho změnil 4x za 14 dní. Abych to vrátil - tohle měnění jeho názorů se všechno odehrálo ještě před jeho znovuzvolením. Tedy už před volbou jste věděl, že JEHO NÁZORŮM Z PŘED 20 LETY NEŮŽETE ÚPLNĚ VĚŘIT. Ale VÁM to nevadilo, to chápu.
Ano, Drahoš byl handycapován tím, že do té doby nebyl v politice. je zajímavé, kolik lidí volících dinosaura Zemana se před parlamentkama otřáslaa hnusem, že by měli volit politické dinosaury ODS, ČSSD ap. A největšího KSČM taky mohli volit. LŽETE SAMI SOBĚ. Což by nevadilo, kdybyste tam toho hradního exota nedosadili všem.
Nebudeme mluvit o Drahošových ROZUMNÝCH názorech, protože to VY neuznáte. Ale jen pro srovnání
https://www.euro.cz/prezidentske-volby-2018/volba-prezidenta-2018-draho…
Drahoš žádnou VÍTACÍ petici nepodepsal. Vy jste se ani nenamáhal si přečíst, o co v té petici vědců šlo, že ne?
Nadpoloviční většina vznikla jiným mechanismem : sám Zeman kdysi v 1993 (mimochodem, další "nezměněný" názor), když ještě odmítal referendum jako styl politické volby, tak argumentoval slovy psychiatra Höschla, že (cituji volně, klidně dohldám přesné znění) "polovina národa má IQ pod 90 a 1/3 národa jsou přímo debilové". No nakonec právě tenhle elektorát + pár (1,36 %) vyděšených z imigrantů, kteří si dodnes myslí, že jim od nich Zeman pomůže, ho zvolil.
Ale máte pravdu, že tohle je demokracie. Bohužel. Proto už pár let tvrdím, že demokracie už ztratila funčnost a musí být nahrazena, minimálně omezenou formou demokracie, kde by volili třeba jen ti, co platí přímé daně. Protože jen ti mají skutečnou zásluhu, že stát existuje a funguje "nějak", jak umožní ekonomika.
Kdyby šlo jen o kunda sem, kunda tam, snad bych tleskal. Mnohem horší je jeho vulgarita a "střelba" do novinář§ ap. Víte, kdy se projevil jako největší blbec? Když pálil terenýrky. Když začal : omlouvám se vám, že jsme z vás ZASE UDĚLAL BLBCE. Když je předtím přes svojí ovečku všechn ysezval a tajil jim, co se chystá prohlásit. Může tohle udělat normální člověk? Neprasečího charakteru? A v ČR to předvádí prezident.
Heleďte, mne Pussy Riot až tak nezajímají, jak vím, jak šukali někde v kostele, i jak si cpali do vagíny mražené kuře někde v obchodě mezi chlaďáky, ale to je punková kapela, od které se to tak nějak očekává, i když s tím nesouhlasím (neposlouchám je a nic od nich neznám, jestli jsem to někdy slyšel, tak nevím, že to je od nich), ale PREZIDENT? Prezident to dělat nemůže. Zeman ano. To není prezident. To je klitoris.
S těmi uvedenými to mám tak, že je buď neznám, nebo jen z doslechu, nebo je mi to jedno, nebo se mi to nelíbí, ale - a to je hlavní - ani jeden z těch vyjemnovaných NENÍ PREZIDENTEM I MÉ ZEMĚ. Vy asi nevnímáte ten "drobný" rozdíl, viďte?

11, Už jsme vám psal - já žádnou kavárnu neznám. Nikdy jsme od nikoho, kdo o ní mluví, nečetl soupis členů. Vždy je to jen ratlíkovský štěk, že ten a ten co něco prohlásil je kavárna. jako vy teď se mnou. Přitom já do kavárny opravdu nepatřím, už jen proto, že kafe nepiju a do kaváren nechodím. Předpokládám, že víte, že se jim "kavárna" začalo říkat údajně i právě proto, že se scházeli v kavárně.

12, Jsme důkazem uvedeného. ČT a ostatní veřejnoprávní media jsou totiž pod kontrolou a dohledem a nemohou si dovolit lhát na plnou hubu jako Aeronet a růzené ty sputnik.ru, srspol.sk atd atp. Čili zjednodušeně : jsou nejdůvěryhodnější. T neznamená, že se tam nikdy nespletou, možná i zalžou, ale pravděpodobnost uvedeného je nízká, zatímco Aeoronet a spol. na tom lhaní a manipulaci mají své zpravodajství přímo vystavěné. Ale dost lidí ty lži rádo čte a poslouchá. No tak máte zobání, no ....

13, Jitěže si ji dovedu představit, ajko jsme si dovedl představit všechny dosud zodpovězené.

14, K tomu jsme se vyjádřil pak o kousek níž. Ona i ti ostatní byli v ČR v rámci PŘEDOVLEBNÍ EUROKAMPANĚ SPD. Uznávám, že v tomto případě ji do ČT asi nikdo nezval. Myslím, že ČT ani nemůže dělat kampaň SPD, aniž by to vyvážila kampaněmi ostatních politických stran. TV Barrandov je za prvé soukromá TV a za druhé je to prostě kamaráčoft. Tomio jinam nechodí, protože tam se ho ptají i na něco, na co nechce nebo neumí odpovědět. To se mu u Jarka nestane. Jinak ty vaše spekulace, to už je čiré zoufalství.

15, Já to také viděl, že mu kladli otázky a on na ně nechtěl odpovídat.

16, Už přesně nevím, na co se ptáte s tou propagandou. tady to forum je také organizované, nebo myslíte, že není? Demočka SPD v neděli byla také organizovaná. Vše je to svým způsobem propaganda, je mi líto. AA to vím i bez wikipedie.

17, Drahoš ale nebyl pro. To vám pouze nalhal Zeman. A vyjste si to neověřil :-))) na druhou starnu vám Milouš zatajil, že před pár lety byl pro on. Ale to je už jedno. Fakta jsou taková, že hodně lidí ho volilo právě proto, že v nich vyvolal pocit, že "on to jako prezident zařídí". nezařídí vůbec nic. snad už to všichni víte.

18, Abstraktní koncept popisu skupiny, která existuje : tak prosím jména členů té skupiny, děkuji.

19, Ne, kavárna a sluníčka NENÍ to samé. Ne pro normální lidi, kteří znají genezi obou těch pojmů.

20, Výborně. Okopírujete mi z té výzvy vědců, kde je tam cokoli vátačského, co by sem tahalo nebo zvalo imigarnty?

Zatím bez slepic

může mít tituly.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to bude někdo číst...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kéž bych to uměl takto napsat. Máte mé díky. Ze mně vypadlo pouze následující:

Ke kavárenské demokracii jsem se zde již vyjadřoval. Velmi silně mi připomíná jisté hnědokošíláče, kteří zpočátku také JEN hodně řvali. Později začali rozbíjet výlohy a nakonec to skončilo zabíjením lidí v měřítku, které nemělo do té doby obdoby. Jak daleko je cesta od řvaní, k rozbíjení výloh, či dokonce k zabíjení v průmyslovém měřítku, nechám bez odpovědi. Ostatně soudím, že se jí dočká ještě většina z nás. Konečně jsme to zažili v posledním století a čtvrt již třikráte. Prvním architektem byl kupodivu Brit jménem Horatio Kitchener, kterého bychom mohli považovat za jednoho z prvních tvůrců koncentračních táborů nechvalně moderního typu. Tento pán bohužel upadl v zapomnění, což je velká škoda. Byl však úspěšně okopírován dalšími, z nichž z těch nejznámějších bychom mohli jmenovat třeba notoricky známé Adolfa Hitlera, Josefa Stalina, Mao Ce-tunga, nebo Pol Pota.

Snahou ukřičet odpůrce v diskusi to vše pouze začíná.

K volbám koho volit se přiznám, že jsem nenalezl člověka. Jak děsivé je to dědictví třiceti let takzvané demokracie.

Zatím bez slepic

nasral, páč jste si dovolil vypustit nejzasloužilejšího pšonka světa. Soudruha - pardon - maršála Pilsudzkého.

Zatím bez slepic

žádný úmysl. Ději pšonků mě vcelku minuly, byť vím, jaká zvěrstva dělali za první a po první válce s ruskými zajatci. Ono je ostatně i zajímavé, co se dělo na polích, kam například vyváželi popel z Osvětimi, ale o tom třeba někdy jindy.

Pro dnešek to balím. Mějte se pěkně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

parapetem.

Zatím bez slepic

sklípkani z Moravy co? Prý že pozvou na víno...
Vidijou chudáka Ferinu, tak vyrvou parapet, aby mu mohli obříznout hřbet. Hajzli jedni!
Eště že ho neobřezali někde nížeji.
A možná že chtěli a zjistili, že už není co. Kdo ví, jestli Ferina nebude časem chválit minarety. Obřezaný už je...

Zatím bez slepic

okamžitě obvinit z násilí vůči skupině a jednotlivci a za rasově motivovaný čin.

Myslím, že ten troglodyt minarety chválí již nyní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sám Bůh chtěl, aby se psyché toho, kdo nás tak hluboce nenávidí projevilo. A proto na jeho výlev jediné: "Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské". A já dodávám, komu čest tomu čest, pastýřovi troubu.... Ta slabost, která zde vyvřela, a ze které vane ta čistá a zlá nenávist k nám, svobodným, ne liberálně svobodným, ale přesvědčením a duchem svobodným, ta slabost je snad k politování, i když ne k odpuštění. Protože jak jste pane L.C. správně napsal, na konci této nesnášenlivé slabosti je smrt, jak jste správně připomněl. My svobodní totiž víme, že nic není věčného (ani láska k jedné slečně, abych to zlehčil), a každá situace má svůj začátek, trvání a neodvratný konec a o politicích to platí dvojnásob.... A Vy Sartre, jste projevil neschopnost klidné a rozumné diskuse, protože jste neodpověděl na argumenty podpořené právem u nás platným, že diskusi nelze překřičet, o to více najatou aparaturou.
Naštěstí tihle přátelé temné strany síly, kteří tak hystericky (a bez logiky) křičí i psaným slovem, nepochopili, že právě tímhle si píší svůj konec a nevědomky staví proti svým názorům hráze lidského vědomí, byť to mnohdy může trvat dlouho, až předlouho, ale pravda, jak víme, vítězí. Ta naše, klidná, trpělivá, ale hlavně ta, která v sobě nese kus lidské vidlácké lásky. Sice mnohdy jen na chvíli, ale to za tu chvíli stojí, protože se pak o ní léta vyprávějí legendy. O křičících europavijánech ne, stejně jako o těch, kteří na svých křídlech nesli jen a jen nenávist k nám ostatním.
Tak tedy na dobrou noc oproti sartrovské nenávisti posílám slova básníka z nejmilejších, a tím i posílám svůj komentář k té trachtaci na Václavském náměstí.
" Ať svítí světla milovaných chalup, ne jako bóje v dálce,
ale betlemsky radostně a vytrvale. Všechny cesty vedou
do Kunštátu, do Zboňku a do Rozseče. Hranečníky za-
razilo dětství. Toho skřípání kol na cestách křižujících
se v mém srdci ! Ať si jen země letí do prázdna, ať si
jen letí, jen když zbude jistota jednoho místa, místa
posledního, místa jen pro hrob. Chci ho mít tam, jen
tam u nás. Kdyby mi jen oči pro pláč zbyly, já se tam
vrátím, já se tam i po slepu vrátím". František Halas

Dobrou noc pane L.C.

Zatím bez slepic

se zbláznil. Sartre a klidná diskuze...
:-)))
Sartřík začne klidně a rozumně diskutovat, až sestrojíte spalovací motor jedoucí na minerálku.

Zatím bez slepic

Děkuji Vám, pane Kante, za slova, jichž si vážím neméně. Přiznám se, že nechápu tu nenávist a zlobu právě od těch, co nazývají se pravými demokraty. Pokud bych prohrál sám, nesl bych svou prohru tiše a s pokorou a třeba bych se zamyslel, co všechno jsem udělal špatně, abych třeba příště mohl zvítězit.

Snad nechápou, či nechtějí pochopit, že za své prohry si mohou jen oni sami, protože pro mnoho lidí se z volby pro někoho, stala nakonec jen volba proti někomu.

A sám za sebe mohu říci, že se někdy bojím, protože nejsem ani klidný a ani trpělivý, byť bych se někdy klidným a trpělivým mohl zdát. Jenže tam někde pod tím příkrovem klidné a odevzdané mlčenlivosti, doutná něco, co se nechce nechat ukřičet. Bylo by třeba mnohem více než jen křik, aby se to probudilo. Mnohem a mnohem více. A já se denně modlím, aby to mnohem, mnohem více nikdy nepřišlo, protože potom bych mohl napsat jen “Bůh buď milostiv jejich duším, protože já žádné slitování mít nebudu“.

A tak, snad jsem Vás nezklamal příliš, mohu napsat jen pár řádků, které se Františkovi Halasovi nikdy nepřiblíží, ale které by třeba mohly zaznít:

Zdáme se býti slabými, my co jen rány snášíme,
ústrky a nenávist, zlobu a šelem skřek.
Však slabými nejsme a býti nesmíme,
vždyť mezi námi nikdo, kdo své země by se zřek.

A vše jen vše, co v nás jen tiše dřímá,
jednou se probudí a vzpomeneme na ten zpěv
a nepřátelé naši uslyší, jak hřímá
synů a dcer vlasti naší, nezměrný to hněv.

Myslí si, že porazí nás snadno,
Vždyť přec jen tak tiše a mlčky vše snášíme,
Však jednou poznají, že není radno,
podcenit oheň, co ve svých srdcích nosíme.

Nás nenávist a zloba nikdy nezraní,
byť tak tiše na svých ramenou je neseme,
K nám donese se plné děsu volání
Až jednou k boji vstaneme.

Dobrou noc pane Kante.

P.S. jak vidím, pan Sartre Vás posílá na léčení, tak se tam nejspíše poznáme osobně, protože po následujících řádcích tam nejspíše pošle i mně. Inu což. Já jsem z pohledu mnoha lidí tak jako tak nebyl normální.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zásadní rozdíl mezi výkonem ekonomiky a její vyspělostí.
Toto je zásadní sdělení pro všechny šašky z Tramtárie, kteří si myslí, že umí něco víc, než poznávat písmenka.

Zatím bez slepic