Ojrovolby

Autor
Štítky

Dnešní téma jsem nevymyslel já, ale upozornil na něj už před měsícem můj oblíbený bloger Petr Kubáč. Dnes totiž začíná projednávání žaloby na Českou republiku od Evropské komise ohledně neplnění uprchlických kvót. Petr Kubáč se ve svém příspěvku dohadoval, kolikpak nám o tom naši novináři, kteří jsou vzorem ctnosti a boje za pravdu, asi řeknou. 

Troufám si tvrdit, že Česká televize bude mít výpadek. Jak na sviňu budou všichni novináři zaměstnáni na kauzách jinde - například u Okamury či Velkého Andyho, kde jim neunikne ani slovíčko, ani gesto, ani poškrábání v nose. 

Stejně tak se zřejmě nic nedozvíme na Ihnedu, Idnesu, Britských listech, Respektu a dalších periodikách, které samy sebe pasují na ochránce demokracie. 

Tož budeme se muset spolehnout na Admirála, který nám třeba nějaké ty střípky najde. Pokud vím, Maneca umí dobře anglicky, tak nám třeba také dá nějaký přepis ze zahraničí. 

Pokud nám to nebude stačit, budeme muset na Parlamentní listy, Novou Republiku a další servery, protože nikdo jiný než fake news weby nám informaci nedodá. Nestranná a objektivní média totiž dobře vědí, že die Propagande není ani tak to, co se řekne, ale především, co se neřekne.

Dnešním dnem tímto zahajuji téma ojrovoleb, kterému bych se chtěl věnovat....  až do ojrovoleb. Pokud máte potřebu adorovat některého kandidáta, případně jiného kandidáta zavrhnout, rád vám pustím jakýkoliv článek, který bude na toto téma a bude mít úvod, stať a závěr. To samé platí i pokud jste přesvědčeni, že ojrovolby nemají smysl a je lepší nevolit, případně vše anarchisticky bořit. A dám vám prostor i pro obdiv k EU, sedmdesáti rokům míru, schengenskému prostoru bez pasů a víz, skoro volnému trhu, skoro sociálnímu státu i ke skoro Velkému bratru.  

Dovolím si na závěr dnešního úvodníčku být vidlácky optimistický... koneckonců proto sem chodíte a čtete to ne?

EU se v posledních letech nekamarádí s Trumpem. Štěkají na sebe, dělají si naschvály, přemýšlejí o obchodní válce, mají rozdílné zájmy. K moci se na Západě dostali tu a tam i noví lidi, kteří mají o fungování Evropy i jiné představy. Po mnoha a mnoha letech nejsou loutkovodiči našich politiků a školitelé naších novinářů na jedné vlně. Další jsou zase nadmíru nervózní, že z toho chlastají nebo propadají depresím. Bojovníci proti dezinformacím zase naprosto spolehlivě zařizují, že si ty dezinformace čtou i lidi, kteří by si k nim sami cestu nenašli. 

Samozřejmě že vrána vráně oči nevyklove, ale  po dlouhých předlouhých letech bychom se v tom poštěkávání mohli dozvědět i něco opravdu zajímavého, co opravdu, ale opravdu není pro naše uši. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zajímavě pojatý optimistický závěr :-)

Zatím bez slepic

Je pravda, že svět se radikalizuje. A to platí jak pro "velký svět" viz i zmiňované vzájemné vyhrožování si leckoho s leckým, množící se fyzické attaky ap. (kdybych chtěl střelit do hejna, napíšu : a začalo to Rusko ukradením Krymu .-)))), tak i ten menší, třeba internetový diskusní koutek.
Zakončím to své krátké exposé k tématu optimisticky ve vašem duchu, Vidláku : válka bude. :-)

Zatím bez slepic

Jj, i ty nejdivnější konspirační teorie se stávají realitou. např. tyhle všechny :

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_konspira%C4%8Dn%C3%ADch_teori%C3%AD

A jsem docela zaskočem smyslem pro nadsázku a schopností identifikovat konotace některých zde, ale asi to bude spíš omezeními jejich vnitřního přesvědčení .-)))
Nicméně že se svět, a to v celém vertikálním průřezu, radikalizuje, to je prostě fakt, související opět primárně s přemnožením lidstva. Čili ať si kdo chce co chce myslí, válka prostě bude. Je otázkou kdy, ale bude. Zákonitě. Ne proto, že o tom píše, natož že by si ji snad dokonce přál, nějakej Sartre nebo USA. Na druhou stranu, pokud už má být, ať je na druhý straně planety. Kdo nereflektujte přirozené zákonitosti a dělá všechno proto, aby poslal do kelu sám sebe (a sranda je, když v otázce imigrantů si to uvědomuje a horuje proti, ale v otázce obecného přemnožení, což je přeci ta hlavní příčina i té imigrace, to chápat nechce jen proto, že "někoho rád má a jiného ne", asi dost často díky reminescencím na své mládí), tak si jiné ani nezaslouží.

Zatím bez slepic

No, není to přímo odpověď na Sarteho...
V seznamu konsiračních teorií je taky ta o Chemtrails.
Dlouho jsem jí měl za blbost, ale pak mě to nějak přimělo studovat (dokonce i vlastní fotky oblohy za totáče) celou věc.
A světe div se, dneska to už není k.t.
https://aeronet.cz/news/video-a-pravda-je-venku-reditel-cia-na-konferen…

Zatím bez slepic

Já myslím, že bude i nadále :

1. "Chemtrail (z anglického chemical trail) má být – podle s tímto fenoménem spjatých konspiračních teorií – stopa podobná běžné kondenzační stopě (v anglických textech zkráceně nazývané contrail), která ale má obsahovat zdraví nebezpečné chemikálie." Prostě chemtrails v konspiračních teoriích je chemie rozstřikovaná do atmosfery za účelem ovlivnění nejen počasí, ale - a to hlavně - i lidí.
Podle zastánců konspiračních teorií mají být chemtrails záměrně vypouštěné chemikálie nebo viry, bakterie a plísně. Chemtrails mají mít oproti kondenzačním pásům jiný vzhled, strukturu a především složení. Důvodů pro vypouštění těchto látek je zastánci chemtrails uváděno více, od boje s globálním oteplováním pomocí tzv. globálního stmívání až po pokus o snížení lidské populace a ovládání lidí.[2"

2. Uvedené v linku není a nikdy nebylo tajené, od první chvíle se o tom zkoumání této možnosti ví, i že se jedná o studium možnosti rozprašovat ve vyšších atmosferách prášek stříbra a ještě něčeho, který by většinu tepelné energie odrážel zpět do Vesmíru, nicméně je to teprve ve fázi teoretických studií právě se zaměřením na to, co to může způsobit i třeba v budoucnosti na Zemi

Čili je to něco jako "nebe a dudy". To už bychom za chemtrails mohli označit i pokusy "zaprašování" oblačnosti s cílem vyvolání deště nebo čínské každoroční rozhánění mraků.

Zatím bez slepic

Mimochodem se o tom ví (o možnosti tohoto rozprašování s cílem snížit teplotu atmosfery) už jen proto, že tento konkrétní nápad byl patentován už v 1991. Takže chemtrails ve své pravé podobě jako chemické látky, ba až jedy, vypouštěné do kondenzačních stop letadel, jsou prostě nadále konspirační teorie. Notabene když konspirátoři většinou "nacházejí" i důkazy působení chemtrails.

Zatím bez slepic

No a vlastně i jakékoli práškování polí a to bude dokonce názvu chemtrails odpovídat úplně. Ale to dělali už i komunisti a já se obávám, že tohle tím označením konspirátoři na mysli nemají. Ale jinak je to konspirační klasika - vezme se 10 % pravdivých faktů a kolem se postaví 90 % konspirace - takže od práškování polí (fakt) až k práškování lidí (fakt?)

Zatím bez slepic

Na chemtrails prý pomáhá mytí hlavy v octě a čepička z alobalu. A nezvedat hlavu k obloze.

Zatím bez slepic

Proč ze sebe děláš hlupáka? Nevíš nic a hraješ si na chytrého.

Zatím bez slepic

To jsem někde zaslechl. Proto to "prý" .-)
Člověk musí být opatrný ! Dneska nevíte dne ani minuty.

Zatím bez slepic

"(...) ale i ten nejdříve musí někdo něčím vyprovokovat, mnohdy už i tím, že JE. (...)"

Je to asi 5 let zpět, ale možná to platí i dnes a platilo každý rok : tehdy z průzkumu mezi lidmi na planetě vyplynulo, že největším nebezpečím pro světový mír je Izrael a USA.
A to přesně z výše uvedeného důvodu .....

Zatím bez slepic

Tak pravice to přiznává odjakživa, že jde jen o moc a prachy (politikům) a proto chce co nejštíhlejší stát jen s naprosto nezbytnými pravomocemi, volným trhem a bez dotací, subvencí a centrálního plánování ....
proč je asi volím ....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"…. Válka bude, víc vám neřeknu."
Bretschneider vstal a řekl slavnostně: "Víc nemusíte povídat, pojďte se mnou na chodbu, tam vám něco povím."

Myslím, že současní bretšnajdři mají na nastávající dva týdny plnou pohotovost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidem míru držím pěsti, to je zájem nejvyšší!
Godote, oni ti dnešní Bretschneideři teď nemají jistotu, že budou hlásit správně a správné straně a zda neskončí nakonec s nějakými těmi "potvorami", co je nakonec sežerou.
O posledním soudu tak nějak nemluvě..

Zatím bez slepic

Lidí typu nebožtíka Bretschneidra, státního detektiva starého Rakouska, potlouká se i dnes velice mnoho v republice. Neobyčejně se zajímají o to, co kdo mluví.
(Z doslovu k prvnímu dílu "V zázemí")

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skvělá reakce na " krátké exspoze" našeho všeználka . Lze očekávat, že po poradě
a konstruktivní diskusi s pánem okresním hejtmanem ještě před válkou nám to
vysvětlí sáhodlouhým "exspoze" abychom viděli věci z jedině správného pohledu.
Osudy dobrého vojáka Švejka je nadčasová a geniální literatura.
Naprostý souhlas s Májkou. Je to života běh. Události se daly do pohybu a jakoby
se procesy ve světě zrychlovaly. Alespoň já mám ten pocit. Nikdo neví jak to všechno
skončí a jak skončí váleční štváči.
Přišel jsem pozdě večer a přečetl si diskusi k článku " Zase i za Prahu ?". Diskuse se mi
líbila. Zejména Targus to vidí reálně. Byly vzpomenuty různé aspekty, ale jeden
důležitý tam chyběl. Je to Čína. Ta má nadstandardní vztahy s Iránem. Odebírá
tři čtvrtiny produkce ropy Iránu. Sankce na Irán nemají větší dopad díky vztahům
a obchodu s Čínou. Harašení zbraněmi v této oblasti světa je proto velmi, velmi
nebezpečné. Zbývá jen věřit a doufat ve zdravý rozum.

Zatím bez slepic

Pokud by USA a naše pro(ti)chemická jednotka napadly Irán, tak by to byla pravděpodobně zástupná války USA versus Rusko a Čína, a v té by USA moc šancí neměly. Už takhle takhle v souvislosti s Iránem nemohou mít velké cíle, snad jen odbyt zbraní, oslabení Iránu (krátkodobé?), čachrování s ropou... a nic moc víc.

Zatím bez slepic

Josefe, nepleťte to.
Naše obranná aliance NATO, se vždy přece jen a pouze brání i odvetným útokem, ale i ten nejdříve musí někdo něčím
vyprovokovat, mnohdy už i tím, že JE.
Ale hlavně, že nedělá to, co my USA chceme aby dělal a to Irán ne a nedělá.....
Navíc nyní chce Iránu přistřihnout křídla kde kdo.
Jako vždy je tam více zájmů, než jen četníka USA.
A to by jsem možná koukali, jak velký je to čachrování s trubkama a prodejem ropy za dolárky cíl.
Kupujících je vždy dost a dost a kde se kasíruje a maximalizuje a zúčtovává zisk je hodně důležité přeci.

A zadržení i krátkodobé může mít dalekosáhlé následky, jako to máchnutí křídla motýla.
Když zadržíte dech pod vodou, můžete i přežít......

PS: Tak nám vymění dalšího ministra,
Onderka bude asi nejvhodnější, kultuře a modernímu umění či architektuře rozumí, to prokázal už černým šulinem na Svoboďáku v Brně.
Tak kulturní frontu by to mohlo uklidnit.
A hlavně koryt ubývá a žádné příště už taky nemusí být.

Zatím bez slepic

Umělecká kavárna así teď slaví, jejich pravda a láska zvítězila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

do Íránu nepůjde. Nemá prachy, masovou podporu, bojového ducha a někdo musí zajišťovat týl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a hned je hodil do peca. Já je hodím do urny. Třeba to jsou poslední ojrovolby.

Zatím bez slepic

Lepšolidé mají šanci.
Lidé zase k volbám nepůjdou. Na otázku : "Pujdeš volit ?" jsem dostal dostal odpověď :
"Si se zbláznil, dědku ?"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Parkoviště vlajka šipky
v amplionu hrají skřipky
asi ódu na radost
iluzí jsem zcela prost.
Vrata chodba tělocvičný sál
myslivci tu měli bál
sem se vždycky vraceli
předtím venku zvraceli.
Řada stolů u stěny
deset lidí štěstěny
ulovila voliče
ať jdou všichni do čiče.
Chtějí po mě doklady
že jsem tady z osady.
Do urny dám dvacet osum
ať je konec rudým nosům.

Zatím bez slepic

ale letos to vidím stejně - už stačilo. Maně vzpomínám na jeden porevoluční song, kde se mj. pravilo: "Žrali kradli chlastali - odcházejí s brekem." Pominu-li zřejmou básnickou nadsázku, je evidentní, že současní zahnízdění v eulamentu i v nevolených zatuchlých strukturách by nic lepšího nepotřebovali.
(Trochu chladné analýzy: nesmiřitelní nepřátelé, soupeři a hlavní favoriti v rámci ČR, tj. ANO a Piráti, se ve finále sejdou v nejhujerštější frakci ALDE, aby hlasovali pěkně pospolu, jak z brusele pokynou. Další nesmiřitelný soupeř, ČSSD, bude sice v jiné frakci, ale hlasovat bude úplně stejně. Za KDU by se dalo (možná!) věřit Zdechovskému vzhledem k jeho činnosti za poslední dva tři roky a tomu, že se do něj trefujou lháři a pomlouvači z ... však víte odkud, ale s ním by tam z jedničky nutně šel kovaný eurohujer Svoboda, kterému by právě výměna hodně prospěla. (A to ho ještě na BL peskujou, že jako jo, protiruský je celkem dost, ale jako katolík si drze dovoluje mít křesťanské názory na rodinu.) No a ODS - tito hrdí národovci možná nebudou hlasovat vyloženě protinárodně, ale budou se ve frakci hrbit před politiky typu Farage nebo Salvini, kteří jsou sice schopní vypráskat stávající zatuchlinu, ale nás svorně považují za plebs a při nejbližší vhodné příležitosti to dokážou i činy. Komunisti jsou nemastní neslaní, ztrácejí drajv. Nic jiného kromě dvacetosmičky nezbývá. Slovy Járy Cimrmana: Nekvičte, sami si za to můžete.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozhovor s Dukou:
https://hlidacipes.org/ve-jmenu-liberalni-demokracie-tu-mensina-utlacuj…
U tohoto pána si mmj. vážím jeho vícekrát prokázaného odhodlání a ochoty jít se svými názory proti proudu. Vážím si toho bez ohledu na to, že s ním některé jeho názory nesdílím a v některých případech stojím na opačné straně.

Zatím bez slepic

co je s Bohem jedna ruka,
že ten páter Halík
je prý pěkný balík.
Kopyto má v konci nohy
na čele mu pučí rohy
kolem šíří síry smrad
Kalousek prý ho má rád.

Zatím bez slepic

To je v prdeli Ládiku ... kam na ty básničky chodíš? :-D :-D

Zatím bez slepic

Proc se i ty nejdivnejsi konspiracni teorie nakonec vzdy ukazou jako pravda.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

označí majnstrým.

Zatím bez slepic

na naší moravsko - polsko - slovenské obloze bezpočtukrát...
Asi by bylo moudré se tázat soudruhů v parlamentu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak stačí se podívat na filmy, mizí "komedie" a nastupijí syrově a naturálně udělané řezby typu hra o truny, jako by se mělo měnit nastavení v hlavách lidí, které začalo hledáním nepřítele a jenom se čeká, kdy to vybuchne :(
Zatím to osobně vidím, že nepřítel bude buď rus nebo islám, čeká se pouze kdo to nevydrží z nervama, ale na válku se čeka :(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tři vlastenci z Horní Dolní
tlačí do ní ešus v kleku
mají novou hypotéku.
Ve Kbelích už chrčí Cassa
modelem jí stála Vassa,
vymetají kobylince
vjíždí do ní Pandur z Lince.
Směr - Isfahán!
Ježíšek byl osahán
svatá Maria Matko Boží
jen ať na mě nejsou s noži
mandle už mám dávno venku
radši zapnu rozhalenku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v prdeli jsou radovánky.
V noci befehl přišel z Říše
že se musí vyjet tiše.
Nalodí se v Hamburku
číslo dejte na šňůrku
nehořlavou kolem krku,
neztraťte ho při úprku.
Pepo, kam jsi ten tank dal?
Ty jsi na údržbu sral!
Třikrát ročně měls ho natřít
s kým se zítra budem bratřit?
teďka je z něj kupa šrotu
jdu si stěžovat na rotu!
Kurva pane veliteli
my jsme tu rez z tanku dřeli
ocelovým kartáčem
teďka nad ním popláčem.
Nepojedem do Hamburku
neuvidím žádnou burku
zůstaneme doma,
odeženem Roma.

Zatím bez slepic

len by som zmenil slovosled z
jdu si stěžovat na rotu!
na
stěžovat si jdu na rotu!

je to takto lepsie v rytmicky ;)

Zatím bez slepic

:D - takeho nikda nebolo a ani nebude :D

Zatím bez slepic

I když by to asi bez okolní diskuze asi tak nevyznělo. Klobouk dolů, nebo jak je zde zvykem, deset slepic a kurník k tomu!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud půjdu volit,tak ani jednu stranu,která měla dosud poslance v EU parlamentu.
To platí i pro ANO,Piráti vůbec,to bych si dal raději ruku do svěráku.
Občané by si to měli uvědomit,že neúčastí,se tito poslanci zvolí sami.
Jestli přijdou do Bruselu jiní poslanci,stejně se nic nezmění,když hlavní slovo má Německo a Francie.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já mám ve volbách do EP jasno. SPD (David) nebo Komunisti.

Zatím bez slepic

Stejně jako Admirál, jenom prosím, na osmém místě SPD je pan generál Blaško, kroužkujte

Zatím bez slepic

Já to asi dám Davidovi a možná zakroužkuju Blaška. Nad komunisty jsem také dumal, ale rozhovor s Andrejem Bónou mě přesvědčil, že fakt teda ne. Je DVOJKOU kandidátky! https://xtv.cz/archiv/eu-nemuze-byt-silna-a-suverenni-nevyhovuje-to-ani…

Faktem je, že vliv našich 21 kousků rozesetých do frakcí s povinným množstvím kolaborantů je tak slabých, že nemá v EU šanci cokoliv fakticky změnit. A to ani ve spojení s ostatními potenciálními spojenci. Ale doufám, že když se EU neprobudila po Brexitu, tak jí SNAD probudí alespoň takovýhle výsledek. Dát Tomiovi hlas v domácích volbách bych ale asi nedokázal (Zde to navíc dám spíš Davidovi).

Když už mám někoho krmit, tak ať je to aspoň někdo, kdo má můj respekt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes jsem ráno cestou do práce poslouchal Radižurnál a tam o projednávání žaloby na ČR (Maďarsko, Polsko) mluvilo. Velmi stručně.

Zatím bez slepic

že je pořád proti vniku
že se brání penetraci
že je proti reformaci.
Odmítá právo šaría
odmítá černá embrya
lpí na starých tradicích
na pochodech trávicích;
žaluji vepřo knedlo zelo
co to do nich vjelo
že nechtějí kozí,
jsou to neznabozi.

Zatím bez slepic

To je jen další příklad pokrytectví (při použití moderního slovníku ultra extrémního pokrytectví).

Citace z článku:
"Plán předpokládal přesun až 160 000 lidí s nárokem na mezinárodní ochranu, ovšem státy si z Řecka a Itálie rozebraly jen o něco více než 32 000 osob, oznámila v prosinci Evropská komise."

Odsouhlasené kvóty naplnilo jen pár států, většina to nedodržela, ale soudit budou jen ty tři nepohodlné černé ovce.

Zatím bez slepic

No mnohem víc pozornosti by bylo vhodné věnovat tomu, že za EK nás "žaluje soudružka" z ČR, nyní ve službách KOMISE.
https://csesp.cz/clenove/zuzana-maluskova/

To fakt nejde vymyslet!

Piráti udávají, demonstranti na náměstích netuší, že státní zastupitelství NENÍ součástí justice a tak bojují na ulicích za jednoho taky Zemana.
"Soudružka" z práv v Plzni nás za Komisi žaluje, v KOMISI dřepí i Věrka z ANO....

A do křesel nejdražších zvedačů rukou (Europarlamentu) je takový nával pro prachy, za prachy, na prachy, ale těch vzletných slov, toho boje, slibů, předsevzetí a žvanění o rozbíjení nereformovatelné EU zevnitř....

Je to podobné a průhledné jako ta obhajoba zvyšování daní ochranou občana před pokušením a neřestí.
Zase jednou ze Švejka: "Čeho nabyl občan pilný, to mu erár sebere..."

A všude je to jen LEŽ, LEŽ, LEŽ.
Souhlasím s MANECOU ať jsou už komplet do řiti.

PRAVDA by byla mnohem lepší "soudruzi" zleva zprava, O PRACHY a moc a moc nad prachama a lidma jde!

Kde ale je ten, co to veřejně už sakra alespoň přizná?

Zatím bez slepic

MAJKA.
Lépe řečeno,korupce posvěcena z nejvyšších míst v Bruselu.
Pak jsou to dotace,také korupce,přímo řízená.
Proto jak jsem napsal,nevolit ani jednoho,který tam už seděl,ale když to chci změnit,tak volit změnu.

Zatím bez slepic