Nomen omen trochu jinak

Autor
Štítky

Je roztomilé, když se to povede a když se ředitel botanické zahrady jmenoval Větvička a sexuolog Šuk. Leč přiznejme si, že to je spíše výjimečné a dílem náhody. Jméno nám do života obvykle někdo přidělí, aniž bychom to mohli ovlivnit. Dílem formou dědictví, dílem třeba pod vlivem nějakého jurodivého nápadu (mám jednu známou Něhoslavu, letos jí bude osmdesát, ta musela mít rodiče úplné magory, zdá se mi).

Jinak je to s přezdívkami, které nám přidělí naše okolí, ty už mívají těsnější vztah s některými našimi vlastnostmi či projevy. A ještě jinak je to s označením, které si dáme sami, které si vybereme určitě z celé škály možností, které je možná více naším přáním než realitou. Ostatně takový Vidlák tady je toho typickým příkladem – možná by úplným vidlákem rád byl, ale je zřejmé, že jím tak úplně není, což tu dokazuje téměř dnes a denně.

Jako většině voličů mi už přistály do poštovní schránky volební lístky pro blížící se eurovolby. Já jsem volič poctivý a seznamy kandidátů čtu vždy velmi pečlivě. Většinou v nich hledám lidi, které osobně znám a podle nich si otaxuji i příslušný politický subjekt, za který kandidují. Vzhledem k přibývajícím letům je takových osob stále méně, neb vrstevníci už na aktivní účast v politice většinou kašlou, ti starší spíše vymřeli, a mladí už mě míjejí.

U eurovoleb je to trochu složitější, je to výběr z celé ČR, a tak znám osobně jen dva ze všech stovek kandidátů. Tak jsem na to šel jinak.

Na volebním lístku /seznamu kandidátů je vždy u každého z nich uvedeno nejdříve jméno a příjmení i s akademickými tituly, věk, tvrzení, že dotyčný je občanem ČR, a pak trochu něco jako internetový nick – označení, za co se dotyčný považuje nejvíce. Někdy to bývá povolání/ profese, někdy dosavadní funkce, někdy něco úplně jiného. Předpokládám, že to je něco, co dotyčný považuje pro sebe za nejvíce charakteristické, něco, čím chce voliče upoutat. Tak jsem vzal všech těch čtyřicet seznamů a studoval. Zde máte výsledek mého bádání (některé seznamy byly z tohoto pohledu pro mne nezajímavé, ty jsem přeskočil):

5. ODS
Mezi prvními deseti kandidáty se dva označují za „poslance Evropského parlamentu“, jedna za „poslankyni parlamentu ČR“, dále „analytik legislativy EU“, „poradce pro frakci Evropských konzervativců a reformistů v Evropském parlamentu“ a jeden „analytik legislativy EU a běžec“.
Posuďte sami, zda se od nich dají očekávat nějaké změny pro nás pozitivní. Já si to nemyslím, nejspíš by mě ten jeden doběhl.

6. ANO, vytrolíme europarlament
To je maso! Mezi kandidáty (je jich jen devět) najdeme „youtuberku Serjošku“, „kryptobarona“, „kouzelníka“ a „ekologa, imitátora Václava Havla“
Jako fór báječné.

10. Dělnická strana sociální spravedlnosti – Za národní suverenitu!
Na druhé pozici„olympijský vítěz“ – no, škoda, že nekandiduje i Jarda Jágr.

8. Romská demokratická strana
Internetem už to proběhlo, ale za zmínku to stejně stojí. Čtyři kandidáti se označují jako „předseda RDS“, „romský nezávislý aktivista“, „místopředseda RDS“, „tajemník ÚV RDS“.
Víc jich tam není. Komentář zbytečný, leda snad „Dycky Most!“

12. Rozumní a Národní demokracie – Stop migraci – Nechceme Euro
Tady jsem našel kandidáta s nejvíce akademickými tituly, celkem jsem jich napočítal pět! A pak jako sedmého v řadě člověka se stejným příjmením, jako mám já a navíc se označuje za „instruktora střelby“. Skoro pro mě, známého militaristu, ideální kandidát!

13. Pravý blok
Lídr kandidátky se označuje za „pětinásobného politického vězně“. Dále zde najdeme čtyři „angažované občany“ a jednoho „koordinátora“.

16. Vědci pro českou republiku
Kandiduje jich dvacet a mají dohromady čtyřiapadesát (54) akademických titulů. Tolik moudrosti pohromadě! (Ing.Lenka Schreiberová jim kazí průměr, při výzkumu bezpečnosti práce se profesura získává asi obtížně). Třeba nám všichni společně nějakým dopisem zase vysvětlí, jak je ta muslimská imigrace výtečná, jak už se jednou stalo.

21. Moravské zemské hnutí
Ti to posrali (a nebyli jediní, viz dále)! Mezi osmadvaceti jmény jsem našel jen jedno jediné, které voní Moravou – Bohumil Šuhaj! Kurnik, to nemohli sáhnout i po nějakých dalších podobných, aby ta moravská nátura byla více vidět?

23. Tvůj kandidát
Ten ví, co chce. Je to kandidátka s jediným kandidátem, Danielem Konečným. A označuje se za „dotačního poradce“! Ten do europarlamentu patří, tam je jeho místo. Sebevědomý sólista s jasným cílem!

24. Hlas
Narychlo založená strana/hnutí. Mezi prvními deseti kandidáty jsou „místopředseda Evropského parlamentu“, „předseda výboru a delegace Evropského parlamentu“, „poradkyně poslance Evropského parlamentu“ a „zaměstnanec zahraničního výboru Evropského parlamentu“.
Nu, těm se v tom europarlamentu fakt líbí a asi vědí proč. A neradi by o to přišli.

26. STAN a TOP 09
Ti na to jdou také zostra. První tři „europoslanci“, které podporuje na místě čtvrtém „zástupce ČR ve Výboru regionů EU“. Obrázek doplňuje PhDr. Kateřina Bursíková Jacques, která se označuje za „ředitelku byznysového a vzdělávacího centra“. Kdyby si napsala „jau jau“ nebo „biomasa“, bylo by to srozumitelnější.

27. Česká pirátská strana
Pod černou vlajkou kandidují „bojovník za otevřený software“ (hned na prvním místě), „ukulelistka“ (na místě druhém) a dále také „školitelka vzdělávacích kurzů pro učitele v rozvojových zemích“, „invenční výzkumník“, „členka výzkumného centra Peace Research Centr Prague“ (co to asi je?), „aktivistka proti korupci“. Na místě neposledním „auditor Evropské komise“.
No neberte to…?!

30. ANO 2011
Do první šestice se protlačily dvě dosavadní „poslankyně Evropského parlamentu“, jedna poslankyně domácí a „hlavní poradce delegace ANO v Evropském parlamentu“. Trochu níže je doplňují „expertka EU“ a „válečný veterán“.
Pánubohu poručeno, může to být válka o vůdce, možná se tam zapotí.

31. Agrární demokratická strana
(To bude trochu delší)
Zakladatelem strany je ing. Pavel Šrámek, MBA, jeden z těch dvou, které znám osobně. Je lídrem této kandidátky, samozřejmě. Ten si předcházející domácí období zadal s ANO, u nás v městysi je dovedl v roce 2014 k vítězství, ale pak jako slon v porcelánu skončil místo v křesle primátora v opozici. Pak se rozhádal s Babišem, samozřejmě že kvůli prachům (šlo o jakousi novou technologii pro bioplynku). V posledních parlamentních volbách si za ANO sám platil kampaň, ale neuspěl. Takže nová politická strana je dalším vývojovým krokem. Ačkoliv to nevím jistě, vzhledem k věku (54 let), bude druhý na kandidátce Bc. Petr Šrámek (24) nejspíš pan syn. Neb starý se označuje za „farmáře a podnikatele“, mladý za „farmáře a studenta“. Tento politický subjekt vůbec nějak sází na mládí – z dvanácti kandidátů je šest „studentů“.

34. Demokratická strana zelených – Za práva zvířat
To jsou ti druzí, kteří to úplně posrali. Mezi osmadvaceti kandidáty najdeme jen Zajíčkovou a Jeřábkovou. Jinak žádný dobytek! Kde je Slavík nebo Kalous? Kde Bejček nebo Skopeček. Co Ryba? Jelen, Zajíc, Bažant? A vůbec – kde je celá rodina Kočků?
Ne, takhle si boj za práva zvířat nepředstavuju!

35. Bezpečnost, odpovědnost a solidarita
Ty jsem vybral jen proto, že na desátém postu kandiduje druhý člověk, kterého znám osobně – Jan Kůrka, „olympionik – důchodce“. Jana mám rád, je to můj kdysi hodně dávno v hloubi minulého století týmový střelecký kolega. Jeho naivita nezná mezí. Na prvním místě kandidátky je ovšem Jaroslav Bašta. Ten naivní fakt není.

36. Strana soukromníků ČR a Nezávislí s podporou ODA
To je doslova palba!
Na prvním místě nějaký Pepa Valihrach, ale čtěte se mnou dál: trojnásobný Vinař roku, vítěz Farmy roku 2018, champion Chardonnay of the World, hodnotitel vín na světových soutěžích. To je náš člověk!
Doplňuje ho „správce vojenského skanzenu“, „perníkář roku 1998“, a „místopředseda Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva“.
Skoro bych měl chuť jim to hodit.

Vidlákova poznámka - Pepu Valihracha znám osobně zase já. Tedy především jeho víno. Fakt ho dělají dobře, začali těsně po plyšáku a vypracovali se. Ale umějí se bavit jen o víně a vinohradech, práci kolem toho a vinařských soutěžích.  Starý Pepa Valihrach už předal živnost mladším a zřejmě se nudí.  Ale švec se má držet svého kopyta. 

38. Konzervativní alternativa
Lídrovi této sešlosti je 80 let. Při vší úctě ke stáří, tomu říkám optimismus, že se voleb dožije.

39. KDU – ČSL
Jako jiné zavedené partaje – na prvních třech místech dosavadní „poslanci Evropského parlamentu“, z nichž dva vyhlášení vítači. Doplňuje „člen kabinetu evropské komisařky“ a „politolog a poradce europoslankyně“. Podle zásady – Trochu nového, ale hodně, hodně starého.

Tož tolik pro (snad) pobavení. Na nevyslovenou otázku „Koho tedy volit“ odpovím sám za sebe.

U nás na radnici bych je nechtěl, ani v naší vládě. Že jsou v poslanecké sněmovně, jsem rád. A do Bruselu je poslat chci. Okamurovce! Hlavně proto, že lídrem je Ivan David, a tak vůbec. Trochu s pocitem studu v duši, jako když jsem dal posledně hlas M. Zemanovi. Protože ostatní možnosti jsou prostě ještě horší, jako tenkrát.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tyto máme volit?
Šachy hadra, jak se u nás říká.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

hýbou onačejší věci na prvním místě, než ojrovolby, ale nakonec to u nich asi skončí. Vedení místní radnice (ODS) má v Radě většinu a tak se rozhodlo, že konečně provede sen všech Odeesáků a zprivatizuje místní městskou nemocnici, postavenou nově kolem plyšáku. Udělalo to osvědčenou salámovou metodou, nejdříve z nemocnice v majetku města udělalo akciovou společnost a po neúspěšném pokusu nemocnici propachtovat soukromníkovi (zastavil ÚHOS) letos, že jako prodá 100% akcií, ale budovy a pozemky si ponechá (na jak dlouho?). Tím si proti sobě ODS na radnici poštvala většinu města a okolí, neb nemocnice je spádová pro cca 70.000 duší. I ustavil se výbor z občanů, který zveřejnil petici proti prodeji. Starosta, novopečený senátor, byl tak drzý, že obeslal na hlavičkovém papíře města starosty obcí okresu se žádostí, aby zamezili podepisování petice. Marně, petici dosud podepsalo 9.000 duší. A tak petiční výbor právě organizuje podpisovou akci za vyhlášení referenda, musí sesbírat 4.000 podpisů občanů městyse a následně zamezí alespoň nejhorším krokům modroptactva na radnici po dobu 90 dní. Na náměstí mezitím proběhly dvě demonstrace. Jedna proti modroptactvu a za nemocnici, za účasti asi 2.000 lidí, druhá, toto pondělí organizovaná Milionem chvilek nenávisti proti Babišovi, na ni dorazilo asi 100 místních nenávistníků.
Aby toho nebylo málo, zítra dorazí na míting ODS Petr Fiala s Promopro Vondrou, který se už zase otřepal a kandiduje do ojroparlamentu.
A ještě jedna zajímavost, místní komunardi mají na nástěnce pořád výzvu k účasti na mítink v Terezíně, místo aby z dlažby zvedli příležitost popasovat se s ODS. No prostě malé město, malé problémy.
Já budu volit v ojrovolbách poprvé Babiše, ničemové po něm jedou a tak se musí podpořit. Naposledy jej napadl jeden lhář ZDE http://blog.aktualne.cz/blogy/martin-novotny.php?itemid=34042 , tož nezbývalo, než mu to napsat do diskuse.

Zatím bez slepic

Pane Laco G.
Na PL.je natištěna účtenka z parlamentní restaurace,tam se DPH neúčtuje,že je to jen bič na plebs.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi jste se špatně díval je tam napsáno cena včetně VAT (Value Added Tax, neboli daň z přidané hodnoty).

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Laco G.
Takže stačí na účtenku napsat včetně DPH.
Proč ale mám na účtence cenu + DPH z každé položky zvlášť.
Tohle budu praktikovat,ať si MF vybere DPH od dodavatele.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

každá položka může mít jinou sazbu DPH.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Laco G.
Už jsem si to ověřil u kiosků,bufetů,restauračních zařízení,to jde takto dělat,pokud je plátcem DPH.
Takže se omlouvám,že jsem Vás obtěžoval.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

na to se známe moc dlouho. Rád napíšu info, pokud ji vím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

už před volbami, aby bylo jasno, kdo to "vyhraje". Volby ještě nebyly a vrchnost si dělila koryta. K čemu ty volby jsou dobré? Proč se někdo někam volí, když se ví dopředu výsledek? Pro formu? Nebo je to forma lidové či televizní zábavy?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volby jsou bohužel nastavené tak, že ke zvolení stačí lístek od příbuzných. Byla jsem v referendu proti vstupu do EU, nejsem fanda žádné strany a nevěřím, že může český euposlanec něco změnit, přesto k volbám jdu a hodím to Davidovi. Někdo za nás v EP sedět bude a raději přispěju do kapsy Davidovi, než křivákům jako je Štětina, Telička nebo Pospíšil sosajícím z eráru už dvacet či třicet let. David totiž patří k té skutečné části občanské společnosti (parta lidí kolem L. Procházkové),která má ráda svoji vlast, ve svém volném čase a bezplatně se angažuje ve veřejném prostoru. Osobně souhlasím s Davidovými názory, je mi sympatické jeho vyjadřování i suchý humor.
Jinak dobrý matroš je jednička Pirátů Kolaja. V předvolebním debatě na DVTV, kde byl i David, se vyjádřil, že "ve střední Evropě nám tady vládnou oligarchové, např. Orbán je diktátor... aktivace čl. 7 považuji za správnou, protože nemůžeme si nechat rozvracet demokracii v Evropě."

Zatím bez slepic

i hra o "eurojackpot" pro rodinný rozpočet 21 duší z ČR a na ně navázaný "obslužný" personál.

Co se voleb v květnu týká, tak mne osobně mrzí, že se na tuto akci spotřebuje hned cca půl miliardy korun, které by se jistě daly utratit smysluplněji, včetně toho příspěvku 30 Kč.
O dalších nákladech na chod EU byrokracii by se dalo také dlouze debatovat.

Strany, co dosáhne na 1 % platných hlasů, obdrží ze státní kasy 30 Kč za každý hlas.

A tak i neúčast může znamenat úsporu státního rozpočtu v řádu až desítek milionů, či naopak účast může přispět z peněz všech kde jaké straně či hnutí jednoho muže, co dosáhne na 1 % platných hlasů.

Proto je také boj i o každý hlas, více hlasů vícekrát možných 30 Kč.

O prachy I PRO strany a hnutí tam jde také, a nejen Okamura s tím počítá!

Proto se také strany a málo členná hnutí do Eurovoleb od 2004 množí, jako houby po dešti.

Toto tak stojí za zamyšlení a chvilku času:
https://www.penize.cz/statni-rozpocet/286264-podojte-stat-prihlaste-se-…

Zatím bez slepic

Dobrý den Fito a Majko

volby jsou nastavené tak, že musí volit co nejvíc lidí, aby něčeho dosáhli. Už se nám to povedlo několikrát. Rozhoduje jen účast - když bude málo voličů, pak stačí jen hlasy příbuzných, protože ti volit půjdou. Příkladně - 10 příbuzných ze 100 zúčastněných je 10%, ale z tisíce voličů už je to jen jedno procento. Proto volit kohokoliv kromě těch, co určitě nechcete - ale hlavně volit!

Já sama ještě nevím komu to hodím, ale bezpečně vím, komu určitě ne. Byla bych si jistější, kdyby se volily osobnosti bez ohledu na strany, kroužkování je nejisté, navíc mi někdy vadí, že strana kandidáta by měla z vítězství mého kandidáta prospěch. Nemáme to lehké :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych řekl, že Něhoslava je docela fádní jméno, vždyť jich je v republice 14 a za posledních 70 let přibyly tři ;-).

https://www.kdejsme.cz/jmeno/N%C4%9Bhoslava/hustota/

Zatím bez slepic

No, vydržel jsem to unilé předčítání obecných frází do poloviny. Odhaduji, že druhá půlka nebude prodchnuta jasnozřivými myšlenkami.
Již jsem to jednou psal, tudy cesta nevede. Ale jo, podpořit Okamurův kasamač, to se mu vždy hodí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na volby do Evropského parlamentu lze pohlížet jako na Hru o trůny, kde Cersei Lannister říká: "Když hraješ hru o trůny, tak buď vyhraješ, nebo zemřeš." V našem případě je smrt jen politická a znamená odstavení od koryta.

Zatím bez slepic

Telička je mimořádně hbitý cizopasník. Velmi rychle si nachází hostitele, který mu umožní obsadit obročí v EU, odkud může pak v klidu hájit zájmy EU věrchnušky v české kotlince.

Zatím bez slepic

Bývala kdysi v Dikobrazu rubrika "Život tropí hlouposti /a my to fotografujeme".
Dnes je to spíše "Internet tropí hlouposti / a my na ně narazíme".
Mrknul jsem dnes na Větvičkův blog https://www.ladikvetvicka.cz/ a otevřela mi tam současně reklama s odkazem na stránky tohohle zmrda Teličky. To mě:
a) pobavilo
b) přivedlo k úvahám, kolik lidí se tím na něj ještě více nasere

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Slíbil jsem doplnění rozboru kandidátek, ale nestíhám. Takže jenom konstatování, že JUDr. Klára Samková mně zklamala. Doufal jsem, že do toho půjde společně s Tomiem. Vůbec nevím, co jí v tom bránilo. Jenom jsem zaznamenal, že mlela cosi o tom, že Tomio kupčí z hlasy nebo něco v tom smyslu. Hlasy pro to její seskupení (Alternativa pro ČR 2017) a nebude jich málo, jenom odčerpají hlasy SPD, ale potřebných 5% pro Alternativu to stejně nebude. Na příspěvek od státu ale podle mého odhadu dosáhnou.
Ještě se musím zastavit u jiné zástupkyně něžného pohlaví a tou je slečna Kateřina Konečná. Tak ta je
si tak sebejistá až arogantní, že bych ji nevolil vůbec nikam a poslal ji dělat něco pořádného, aby pochopila, co je to život řadového občana. Nebo další kandidát KSČM - Arťom Korjagin, součást
"Hlukové olympiády" na Václaváku při demonstraci SPD 25.4. To si snad KSČM dělá prdel?
MUDr. David má za sebou i řadu jiných prohlášení, která mně přesvědčila o jeho kvalitách. To poslední jmenované jsem ale nezachytil. Takže nakonec zase trochu humoru, výrok nějakého dítěte (školní perlička): "Nevolník je člověk, který nechodí volit." Zdar a sílu a volte srdíčkem!

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak jsem psal včera, on i ten Andrej Bóna je pozoruhodný...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V úterý jsem poslouchal v Radiožurnále kandidáty do europarlamentu. Moderuje to J.Pokorný. Zapotil se u D.Ratha, který argumentoval přesvědčivě a Pokorný, coby správný svazák, se ho snažil umlčet. Moc se mu to nedařilo a jen se odkopal.Rath je prostě jedinečný - nedá se odstavit a stále používá svou výmluvnost podpořenou logickými argumenty. Ale bohužel, měl už dávno sedět, ale díky naší justici, je stále ve hře. To by byl člověk, který by v parlamentu, trochu zvedl zatuchlou atmosféru. Jinak dávám hlas Davidovi, jinou volbu nemám, protože v tomto stavu není EU schopna provést nějakou reformu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je si vědom, že když nehodí do urny 28, má utrum. Ještě přemluvím jednoho.

Zatím bez slepic

Ano, správně, to je ta Masarykova "drobná práce politická". Já včera přesvědčil mladšího synka (nechtěl volit vůbec, kvůli mě tam zajde a vhodí Davida a toho generála Blaška v.v.). Dnes jsem přesvědčil (obloudil) svoji stařičkou maminku, té to nachystám i s kroužkováním. Na dalších budu ještě pracovat.
Všichni s chutí do toho.
Bude-li každý z nás z křemene,
je celý národ z kvádrů!
:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bude-li každý z nás z křemene...
to napsal básník ve druhém století př. n. L. (tj. před naším Ládikem!!!)

Dneska by Neruda napsal

Až umlátí je křemenem
parlament bude z kádrů!

Zatím bez slepic

Pro mne jsou nejsrandovnější ty EU 2019 kádry z Brexitové Anglie, a že jich bude pěkná suma.
Mrkněte se na počet poslanců, aby si člověk tak nějak lépe uvědomil tu naší "sílu".
Já vím frakce....ale i tak:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_parlament

Podstatné tedy bude pro věci budoucí spíše (můj názor), KDO vyhraje v zemích s mnohem vyšším počtem EU duší.

Problémy v EU parlamentu eurohujerům už tak dost jistí ti EU poslanci Anglie, a tam prý má velké šance zase Farage, bojovník za Brexit....

Do toho boj, komu budeme platit v EU za plyn a ropu,
do toho boj s klimatickou a duševní nouzí,
do toho dobroseři a nátlakové NGO celého světa,
do toho střídání ministrů u nás rychlostí svatých na orloji,
do toho boj USA s kde kým, kdo neposlouchá,
do toho čas a populační exploze nových západních evropanů.

Rozhodně budoucnost nebude nudná.

Tak hlavně bych prosila Vás, nás všechny nejitřit vášně, a zejména nenutit druhé volit a ještě volit jaky VY.

Já jsem pro to, aby si to každý svobodně volil či i NEVOLIL prostě po svém a bez invektiv a přesvědčování, či dokonce obviňování, že to právě ON něco způsobil....

EU se našimi 21 kusy "kádrů" ani nespasí ani nezničí, takže KLID prosím.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám to podobně.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proto jsem sem nenapsal k tématu ani písmeno, neboť vyznávám tezi, že ať si volí kdo chce co chce, já mu radit nebudu.

Ale jednu noticku si přeci jen neodpustím : nesouhlasím s tím, obecněji řečeno, že našich 21 poslanců nic nespasí ani nezničí. Ono tedy nejde dokonce ani o 21 poslanců, protože různí stojí na různé politické platformě, nejedou v šiku. Nicméně stejně jako v národním parlamentu - i jeden jediný hlas může o něčem nějak rozhodnout. A jaký "názor" půjde většinově z ČR, o tom rozhodneme my.

Zatím bez slepic

Odpovídal jsem na MAJKU, nevím, proč to hupslo o úroveň hlouběji ....

Zatím bez slepic

budou mít z kvádra hadru!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím přiznat jednu chybu v mém dnešním humoristickém dílku. Týká se kandidátky:
31. Agrární demokratická strana
Dnes jsem se dozvěděl, že zakladatelem této strany není "starší" Šrámek, lídr kandidátky (jak tvrdím výše), ale naopak jeho syn (na kandidátce dvojka) a otec se rozhodl syna podpořit, neb je veřejnosti přece jen známější. Proto asi také na jejich kandidátce tolik studentů.
Na celém mém komentáři to nic až tak podstatného nemění, nicméně v zájmu spravedlnosti jsem pocítil potřebu, když už jsem se to dozvěděl, uvést to na pravou míru.

A ještě jeden odkaz k jednomu možnému aspirantovi na "kroužek" z kandidátky SPD:
http://dfens-cz.com/elektrina-na-pridel/

Zatím bez slepic

také doporučuji, syn zná pana Vašíčka osobně a je to prý velmi slušný člověk

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kůrovec si zapracoval, hlasovací lístky 12,1 dkg. Bez obálky. Kdo se s tím má číst? Papírová ryba /Ctenolepisma longicaudata/ žere, aniž napřed přečte, co žere. Já musím přečíst. Práce pro Popelku, hromada popela, sem tam zrnko máku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takový program podpořím a doufám, že zvolení zástupci (věřím nejméně ve dva) zůstanou konzistentní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak to já je dlabu.
Protože s velkou slávou volit nějakou figurku co má méně pravomocí než ponocný je pod moji důstojnost.
To fakt radši půjdu volit toho ponocného až na to dojde. Volby ponocného dávají jasně větší smysl.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

přemluvit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

hlasují do EP, když si odhlasovali odchod z EU? Je to noumální?

Zatím bez slepic

No aby, vždyť je to agent Ruska a Číny. Toho hlupáka už naštěstí nikdo soudný nebere vážně.

Zatím bez slepic