Ojrovolby - pohled na celou EU

Autor
Štítky

Ze všech stran slyšíme, jak jsou tyto volby do Evropského parlamentu důležité, že se v nich rozhodne, kterým směrem se bude EU dál ubírat.

Tak jo. Začala jsem se v tom trochu vrtat, abych zjistila, co konkrétního by se vlastně mohlo změnit oproti dnešnímu stavu.

Docela pravidelně sleduju články na serveru POLITICO a také twitter EuropeElects, který plynule monitoruje předvolební průzkumy ke všem volbám ve všech 28 zemích EU. Když to nějaký čas sledujete, tak si už zapamatujete, jak si stojí strany v různých zemích.

Na serveru POLITICO se nedávno objevila interaktivní grafická hračka, kde se postupným klikáním můžete dostat k velkému množství zajímavých informací. Co je ale nejdůležitější, tato hračka zobrazuje neustále updatovanou projekci složení nového Evropského parlamentu na základě průběžně simulovaných výsledků voleb do EP v 28 zemích: https://www.politico.eu/2019-european-elections/

Nahoře se můžete proklikat přes vlaječky do jednotlivých zemí, níže je vizualizována projekce složení celého nastávajícího Evropského parlamentu.

POLITICO je hlásná trouba institucí EU a tak mě z počátku zajímalo pouze to, jak skvěle je to tam všechno uděláno. Až po té, co jsem si zobrazila pravděpodobné výsledky voleb v ČR, jsem si uvědomila, že jsou to podle mě zatraceně dobré odhady, na které se ty naše agentury jako CVVM, STEM, Kantar, atd. zatím nedostaly:

czech republic in the eu election

https://www.politico.eu/2019-european-elections/czech-republic/

Možná, že ta procenta budou někde trochu jinak, ale ten počet mandátů bude asi sedět. Jen se mi zdá, že SPD šlape na paty ODS a může mít také 3 mandáty, na úkor třeba KDU-ČSL.

Pak jsem se začala proklikávat všemi státy, srovnávala jsem si skutečnost v minulých volbách v roce 2014 se současnou projekcí podle preferencí v jednotlivých státech a došla jsem k závěru, že tato projekce výsledku voleb do EP je hodně dobře udělaná a je věrohodná. A tak jsem vám to tu chtěla nabídnout.

Takže, co se může po volbách do EP příští týden změnit?

projection of the next eu parliament

Polovina mandátů v EP je 751/2 = 375.

V současném parlamentu mají frakce EPP (evropští lidovci) a S&D (socialisté a sociální demokraté) nadpoloviční většinu:

EPP + S&D = (216 + 186) = 402

V budoucím parlamentu tyto dvě frakce nadpoloviční většinu ztratí:

EPP + S&D = (170 + 146) = 316

-----

Třetí nejsilnější frakcí v EP se stane ALDE (liberální demokracie) = 104 mandátů.

V této frakci je naše ANO, ale také nově En Marche Emana Macrona. Je to frakce, která nejvíc prosazuje „více Evropy“. To jsem zvědavá, jak to bude Babiš vysvětlovat, až jeho holky budou v parlamentu hlasovat s Macronem.

-----

Nová Salviniho frakce ex-ENF (národní strany) by měla mít 72 mandátů, ale pozor! Salvini hodlá vytvořit koalici s (Hnutí 5 hvězd + BREXIT), kteří by měli mít 45 mandátů.

To by dohromady dalo 72 + 45 = 117 !!!

Tato koalice by tak přeskočila ALDE a stala se třetí nejsilnější frakcí v EP.

Navíc, do EP se dostane pár nových stran (např. u nás Piráti a SPD), kteří jsou zatím nezařazení (růžové kolečko) a celkem mají získat 49 mandátů. Jak jsem to procházela, tak k Salvinimu by se tak mohlo přidat ještě asi 20 dalších mandátů (od nás 2 SPD) a tak by celkový počet Salviniho frakce mohl být až 137 mandátů, což už dobře dotahuje druhou frakci v pořadí, tj. socialisty S&D. Také Orbán (EPP) uvažuje o tom, že by přešel se svým Fidesz (14 mandátů) do Salviniho frakce.

-----

Důležitým momentem pro budoucnost EU bude zvolení předsedy Evropské komise.

Každá frakce si už před časem zvolila svého „špicnkandidáta“ na nového junckera. Bývá pravidlem, že největší šanci má kandidát vítězné frakce, což by byl kandidát EPP Manfred Weber. Není to ale vůbec jisté, protože část této frakce si myslí, že by byl lepší Michel Barnier, který je nyní pověřený jednat za EU o Brexitu s UK. Navíc, například Orbán se už nechal slyšet, že pro Webera rozhodně hlasovat nebude. Hlasovací poměry v EP se značně změní.

Určitě jste zaznamenali nějaké debaty špicnkandidátů . Já jsem na to moc nervy neměla, ale z toho, co jsem viděla a slyšela, jediný Jan Zahradil (frakce ECR) měl alespoň trochu normální názory, ale byl zoufale osamělý. Ostatní kandidáti jsou zasloužilí eurobolševici, je to jedno, kdo z nich bude nakonec předsedou EK, bude to hrůza v každém případě.

Uvidíme, jak se bude tvářit nový juncker až mu budou vítězné strany Itálie (Salviniho Lega) a Francie (RN Marine Le Pen) nabízet své komisaře.

Netuším, jestli si Salvini v případě vytvoření silné frakce bude moct postavit svého kandidáta na předsedu EK.

-----

Každopádně to vypadá, že to po volbách do EP může nabrat zajímavé obrátky.

Mimochodem, Jourová byla vybrána do skupiny 14 žen, které jsou navrženy na novou prezidentku EU na místo Donalda Tuska. A má zatím nejvyšší pravděpodobnost na zvolení, například vyšší jako Anděla Merkel.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

klobásu.
Ten bordel na kolečkách (vojenská zkratka BONAKO) bude pokračovat furt dál.

Je jen otázkou, jak rychle se podaří eurošíbrům na nové ksichty něco vyhrabat, anebo zjistit jejich cenu. No, Ojropa potřebuje být ještě probarvenější a ještě zaminaretovanější (helou, Asfalťáku, mám nové slovíčko!!), než se snad možná někdo probere.
Skoro závidím tomu Delonovi. Má důchod - určo ne špatný - a brzy umře. Co víc si přát...

Zatím bez slepic

No, eurošíbři už začali na nové ksichty něco vyhrabávat. A makají jak ohaři, Putin je čučkař se svým ovlivňováním voleb.

Eurošíbrům už zadky cvakají drát dvojku, a tak v těchto dnech vytáhli 2 roky staré kompro na místopředsedu vlády a šéfa rakouských Svobodných (=Salviniho frakce v EP) Heinze-Christiana Stracheho, který z obou funkcí odstoupil. Šéf vlády Sebastian Kurz vypověděl Svobodným koaliční smlouvu a tak padla vláda v Rakousku. Nové volby budou v září.
Eurošíbři samozřejmě doufají, že tím poškodí rakouské Svobodné před volbami do EP.

Já jsem si skoro jistá, že to tím nekončí, že ti paznehti budou celý týden až do voleb vytahovat nějaké sračky, třeba na Salviniho a jeho stranu nebo Le Pen nebo Orbána nebo Okamuru nebo Kotlebu... však to sledujte.
Evropské "Bílé helmy" pojedou tento týden na tři směny.

Zatím bez slepic

je vidět, že deep state se neštítí ničeho a zcela zjevně a bezostyšně manipuluje - jednak to
byl německý globalistický tisk - Spiegel, Suddeusche Zeitung - co po skoro dvou letech vytáhl video, jednak "Ruska" byla občanska Lotyšska a teď proběhla zpráva, že rakouská prokuratura odložila oznámení na Stracheho jako nedostatečně důvodné - Němci neposkytli celé video, jen vybrané části. Já myslím, že by to mohlo Svobodné posílit - pokud tedy mají Rakušáci ještě zbytky zdravého rozumu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně úplně stačilo, když se zas jednou Stará Jahoda dorvala k mačkátku na telku a pustila Anďocha na TV Barrandov.
Beze studu tvrdil, že nemůže zavést korporátní daň bankám, páč by nám nedaly žádné hypošky a úvěry. V době, kdy se mi - s prominutím - samy serou do schránky nabídky bank z okolních států s tím, že ani nemusím nikam jezdit a zařídí mi účet přes net. Král všech lhářů a zlodějů, páč moje oma říkala, že kdo lže, ten taky krade.

Zatím bez slepic

No kdyby nas vytrestat chtely, tak by nam ty hypoteky a uvery klidne zatrhly.

Co se vam na tom nezda?

Lidi, co jsou schopny rozpoutat valky, revoluce a vrazdit i kralovske rodiny (taky sponzorovat havly, bangy, piraty a clovek v tistni atd), jen aby si nahrabaly jeste o trochu vic, jsou ochotni i odmitnout uvery, kdyz neposlouchate. Me to jako nehorazna lez zas az tak moc neprijde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavé ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě doplním pár zajímavostí vyčtených z té webové stránky:

- zeměmi s nejvyšším počtem mandátů v EP jsou:
Německo 96, Francie 74, Itálie 73, UK 73, Španělsko 54, Polsko 51

- země se stejným počtem mandátu jako ČR, tj. 21, jsou:
Belgie, Řecko, Maďarsko, Portugalsko. Například Švédsko nebo Rakousko mají v EP méně mandátů než ČR

- největší nárůst euroskeptických mandátů se v těchto volbách očekává u:
Itálie, Slovenska, Bulharska

- nadpoloviční většina euroskeptických mandátů se po těchto volbách očekává u:
Maďarsko 76%, Itálie 66%, ČR 62%

------------
A ještě odkaz na jeden článek Kláry Samkové, která si myslí, že Evropský parlament je bezmocný eunuch (jejda... a máme tu další slůvko pro AH, ale asi by se to mělo správně psát "EU nuch").:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klara-Samkova-Odpor-obcan…

Zatím bez slepic

se nedivím, tam už je fakt skoro černo, ale můžou si za to sami.
Slováci - nevím, že by Kotleba a houfy cigošů na šaleném východě - ci boha? Asi...
Bulhaři jsou jasní. Turecko s doslova miliony nastartovaných hnědáků na čáře a ekonomicky největší ubožáci v Ojropě. Skoro bych řekl, že si teď sami sobě kopou do prdele, kam to vlezli.

Zatím bez slepic

sa pise spolu - ciboha :D
Bulhari si nabehli na vidle so South Stream. Krajsi priklad eurointegracie a solidarity v EU snad ani vymysliet nejde :D Tam staci mat na listku kratky slogan - Ako nas EU ojebala na roky dopredu ........

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

více se blížící originálnímu znění této kletby.

Zatím bez slepic

.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A že ten nepopulární Macron- LREM je v odhadech ve Francii druhý jen o fousek za prvním, to budou asi ti voliči afrického a ...... původu nebo co.
Ono i o to, kdo a jak bude volit vrchního komisárka se vedou spory.
Hlavy pomazané, evropští současní lídři zemí EU -Evropská rada- si už prý jednomyslně odhlasovala, že nebudou akceptovat automaticky špica kandidáty, vzešlé z europarlamentu.
Chtějí si vybrat sami (asi Barniera). ten už nyní nejlépe ví, jak na ty, co chtějí exit a taky je to Francouz, tam už je zřejmě jednota v rozmanitosti i nejvíc napřed ............
A možná bude vše úplně jinak.

Tak za týden uvidíme, zda "Tvrdě a nekompromisně" vyhraje AB, piráti splní 20 % a jak "Statečně" dopadne Šojdrová......

Zajímavé bude zejména to číslo volební účasti, kolik lidí a kterých uvěří, že na jejich hlasu stojí a padá budoucnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ALDE jednala v ČR a hledala "novou" stranu, protože ANO dostalo padáka. Hledali stranu co by měla +-3poslance, tedy oslovila piráíty, kteří je poslali... Takže ANO nebdue nic vysvětlovat, protože je tam nechtějí sami ALDAci ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nemůžu chrápat, tak si otevřu poštu - a hup na mě volební kalkulačka.
A ať čumím, jak čumím, Okamura a jeho SPD neexistuje, není. Asi vysublimoval...
O důvod víc, abych se už konečně vážně zamyslel, jestli mu to nehodit, i když to prý je hochštapler a zloděj.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament/volebni-kalkula…

Zatím bez slepic

Ne že bych si myslel, že potřebujete moje rady, ale přesto.
Zkuste si seřadit svoje osobní priority a potom postupujte u jednotlivých stran vylučovacím způsobem. Uvidíte, kdo vám zbyde.
Volební lístek SPD sice brát do ruky jen s ochrannou hygienickou rukavicí, ale co se dá dělat, mně osobně už nikdo jiný pro europarlament nezbyl. Tento týden budu opakovat do omrzení:
- v našem statutárním městysi bych je na radnici nechtěl
- do parlamentu jsem je nevolil, ale jsem rád, že tam jsou
- do europarlamentu je pošlu, tam je potřebují jako prase drbání

Zatím bez slepic

vypít a sníst něco dobrého.
A Anďoch mi chce zdražit můj Brufen - totiž kvit - totiž gořalku.
Kam bych přišel, kdybych takového podporoval.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebyl prozatím čas, fčil zas nemám aparát. Musel bych cosyk fajneho postaviť. Asi bych to zrobil na gaz a dvojitu nadobu, aby se to hřalo vodu.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Kdyby jenom gořalku.
Pořád Anďoch tvrdí,jak šlape ekonomika,jak se daří státnímu rozpočtu,ale asi to bude jinak a ta jeho kvočna co sedí na penězích,chystá úplně něco jiného.Osobně nevidím důvod ke zdražování čehokoliv.Jinak uvažuji podobně,jak píše Godot,hodit to SPD,ale trochu to jinak prokroužkovat.
Na nějakou změnu v EU parlamentu nečekám,pokud se něco nezmění u poslanců Německa a Francie.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

hodně podobně.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jde za Babišem, kromě svinstev ničících zdraví, jako jsou chlast a kouření?

Zatím bez slepic

když se zadá do vyhledávače zdražení cigaret a alkoholu, naskočí vám zprávy s daty o zdražování těchle "jedů" každý rok. Všechny vlády bez ohledu vpravo vlevo, "dbaly na zdraví občanů". Jen se to nenafukovalo, příp. za Kalouska se to vytratilo, protože ten zdražoval zásadně fšechno. To mi připomnělo říkanku:

Dítě: máme blbou vládu, zdražila nám čokoládu
Kalousek: ty jsi ale blbé děcko, zdražili jsme přece fšecko

Zatím bez slepic

Tak mně to nenaskočilo.
Krom toho tak velké zvýšení, jaké chystá Babišovo vláda (praticky +10 %), to tu snad bylo jen jednou kdysi dávno
A poslední : on je opravdu DOST VELKÝ, ba zásadní, rozdíl, jestli zdražujete za recese -4,8 %, tedy pokles příjmů z ekonomiky do SR cca 50 mld, nebo za konjunktury +2,9 % (tedy samovolného zvýšení příjmů SR z ekonomiky bez jakýchkoli zásluh vlády ve výši cca 65 mld, nemyslíte?

A proč ještě nezrušili to navýšení 1 % HDP, co zvedl jako jediné férově všem Kalousek kdysi kvůli krizi a sám to chtěl zrušit nejpozději v 2015? Máme ho dosud ....

Zatím bez slepic

Pane Laco G.
Snad nechcete naznačit,že Babiš o ničem neví,nerozhoduje.
Fandit Babišovi jenom proto že je Slovák,to není přesvědčivé.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

kromě kořalky a kuřiva tato vláda premiéra Babiše zdražila (jen víc a houšť v tomto případě).
Nebuďte legrační a nepište sem, že brambory a cibuli. To už by Babiš byl mocnější než Štrougal.

Zatím bez slepic

Je to děs a bída. Do EU jsem volil jedinkrát v životě a to proti vstupu. Pamatuji si, když jsem tehdy vešel do jedné volební místnosti, která byla v budově jedné základní školy v Praze na Břevnově a na celou místnost jsem v podstatě zařval: „Jdu hlasovat proti vstupu“.

Kromě různých postranních pohledů, kterých jsem se naučil si všímat, zaznamenal jsem i pohledů odsuzující, které mě vyhodnotily jako někoho, kdo jen tak mezi svačinou a obědem posílá do plynu neviňátka. Bylo mi to fuk, ještě jsem se na ně mile usmál.

Tentokrát půjdu volit podruhé. A opět nebudu volit pro někoho, ale proti někomu.

Zatím bez slepic

Tak jsem si to udelal a mel jsem nejbliz k ODS - Ha ha ha ha ha.

To protoze tam chybela otazka mela by se cela EU zrusit, poslanic zavrit na dozivoti krome euroskeptiku a laskyplne postrilet vsichni komisari.

Zatím bez slepic

Bacha s tím střílením! To si můžete myslet, ale ne veřejně psát....
Mám doma v trezoru takový menší arzenál, ale psát, že to mám k podobným účelům a na imigranty, to bych si nikdy nedovolil, i kdyby to snad, nedopusť pánbů, byla pravda.
"JANDA NASLOUCHÁ"

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja zadnej arzenal nemam. Kdyz budou chcit, tak si neco vymyslej a podstrcej, at budu drzet hubu nebo ne, delaj to tak vzdycky, v NZ se predvedli s jejich posranym fakem naplno.

Vlastne, co? Presne tohle tu bylo za komancu. Davat si pozor na hubu, aby nahodou StB nezaslechla a nenastoupila. Cukr nikde zadnej, jen bic.

Jando ty buziku estebacka, jdi se vysrat.

Zatím bez slepic

To máte pravdu. NZ a vše, co se tam nyní děje, je nejen z hlediska držení zbraní, ale i z hlediska vlastnického práva totální průser. Jak si může někdo v demokratickém státě vůbec dovolit někomu něco zabavovat, co hůře pod hrozbou zbraní. Se zákonadbalými občany zachází jako s nesvéprávným a práv zbaveným dobytkem.

Zatím bez slepic

Ta novozelanska slapka pripravuje odporny veci. Uz kdyz jsem videl ten jeji mladej vygumovanej ksich, po tom jejich biloprilbackym predstaveni, tak bylo jasny, ze to je jejich Caputova/Clintonova/Obama.

Cim jsem starsi, tim vic me prekvapujou roztomile ksichtiky tech nejvetsich psychopatu.

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

...a třeba jsou ty prázdné zbrojnice jen způsob, jak vrátit lidem jejich zbraně. Tentokrát už bez registrace...

Zatím bez slepic

Přiznám se, že zrovna v tomto nevěřím na dobré konce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

28. června 1996 bylo toto zahraničně-politické směřování Ukrajiny završeno přijetím ústavy, v jejíž preambuli je přímo uvedeno, že se řídí (guided by) zákonem o vyhlášení nezávislosti Ukrajiny (The Act of Declaration of the Independence of Ukraine) ze 24. srpna 1991, který byl potvrzen 1. prosince 1991 obyvatelstvem v referendu. Tak se dostala deklarace neutrality do ukrajinské ústavy.

23. ledna 2005. V té době zřejmě začal (Juščenko) – v rozporu s ústavou – jednat o vstupu do NATO. Odpovídala by tomu protiakce Moskvy, které dal v únoru 2008 Juščenko záruku, že Ukrajina nebude chtít na svém území základny NATO. „Pokud se ruská strana obává vojenských základen, pak je Ukrajina nikdy nezřídí. Jsme připraveni to zakotvit i ústavně,“ prohlásil ukrajinský prezident.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/02/18/media-nejen-o-ukrajinske…

Čímž se omlouvám za nepřesné tvrzení o deklaraci neutrality Ukradiny. Ta byla definována již v r. 91 a v ústavě v r. 96 byla jen znovu potvrzena.
Originální dokumenty je možno dohledat, ale asi bych je nehledal strejdou gůglem s ohledem na to, co včera vyváděl s angličtinou.

Zatím bez slepic

Takže znova : :-)))
1, Prosím si pasáž z Budapešťského memoranda, kde Ukrajina slíbila Rusku cokoli jiného než svoji bezjadernost .-))

2, Do Ústavy se na základě slibu Rusku dostala maximálně ta deklarace BEZJADERNOSTI, žádná jiná. Pokud si nějaká suverenní země zvolí neutralitu, je to proto, že sama chce a ne proto, že to někomu jednomu slíbila. Pokud tvrdíte, že ano, doložte textem UA Ústavy a vyznačením příslušné pasáže a na základě jakého slibu.
Něco k té vaší neutralitě :
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/ukrajina-planuje-n…
a
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vstup-do-eu-a-nato-se-ukrajine-vzd…
Srovnejte si datumy s vpádem Rusa na Ukrajinu, prosím.
Tu vaši neutralitu, kterou nikomu neslíbila, rozhodně ne oficiálně, jak vidno, plánovala a ještě dodržovala Ukrajina i v 2010 a následně nemínila to měnit. Změnila to naopak až po roce 2014, po vpádu Ruska. Což je naprosto logické.
(Shrnutí : o členství v NATO (jako i EU) Ukrajina zkoušela jednat DÁVNO PŘED 2008 (rok podle vás jakéhosi nikde nezaznamenaného slibu Juščenka Rusku. Že by proto ho otrávili? Vstup do NATO v podstatě NEHROZIL, NATO o Ukrajinu tehdy vůbec nestálo. A jak to vypadalo s přístupovými rozhovoty k EU snad si ještě pamatujeme všichni. PŘESTO ještě v 2010 (tedy 2 roky po údajném slibu) Ukrajina sama za sebe odmítala jít jak na západ, tak na východ. A do 2014 kromě jednání s EU žádná jednání s NATO ani nevedla. Tudíž vaše argumentace opět padá.)

3, Proč vydáváte nějaký jakýkoli slib Juščenka (doložte, že ten slib dal) za slib Ukrajiny??? Tak jako tak, doložte, že byl slib proveden oficiálně a že byl porušen a že neobsahoval podmínky pro Rusko, které Rusko porušilo.

4, Vysvětlete, proč o rezolucí o zakotvení neutrality Ukrajiny žádal Putin OSN až po anexi Krymu.

5, Znovu vám opakuji, že ten anglický text, který jsme vám včera poskytl, byl originál, který podepisovali 2 signatáři Budapešťského memorand. Klidně si ho nechte přeložit překladatelem nebo tlumočníkem s licencí, jestli vám v tomto případě nestačí jakýkoli internetový překladač :-))

Takže jaký slib Rusku Ukrajina porušila PŘEDTÍM, než Rus porušil svůj slib z Budapešťského memoranda? Ale DOLOŽIT, prosím. Nevymýšlet za pomocí jakéhosi blogu.

Zatím bez slepic

Schválně jsme se na tu Kosu podíval .-)) No a jako vždy, tak jen pár poznámek :

Hlavním trumfem těch, co jdou po Rusku jsou Budapešťské protokoly. Které Ukrajině, výměnou za vzdání se atomových zbraní, zaručovaly územní celistvost. Tyto protokoly podepsaly Spojené státy, Velká Britanie a Rusko. A Rusko podle nich tyto dohody a svůj jasný závazek z Protokolů vyplývající flagrantně porušilo. Až do přehledu Jana Schneidera mi také bylo proti tomuto tvrzení docela zatěžko cokoli namítat, s výjimkou faktu, který ještě nedávno byl v české Wikipedii – dnes už tam bohužel není . Tím faktem bylo konstatování, že Budapeštské protokoly NEBYLY nikdy ratifikovány.
**********************
Každý trochu znalý člověk ví, co je memorandum, a že se neratifikuje, i kdyby se ratifikovalo, je PRÁVNĚ NEVYMAHTALENÉ. Je to prostě PRÁVĚ A JEN ten SLIB, o kterém jsme mluvili

A vedle toho platí, že Ukrajina nemá, jako asi jediný evropský stát / možná s Kosovem/ mezinárodně u OSN uznané a zaregistrované hranice. Takže podle, dejme tomu, puristicko formálního přístupu k právu, vlastně Rusko jaksi neporušilo Krymem nic.
**********************
Zase neskutečně hloupá argumentace. Hranice jsou VŽDY dány dohodou dvou hraničících zemí a jejich akceptací, nikoli tím, jestli je někde v nějaké knize v NY nebo jinde zakreslena nějaká příslušná čára. A právě i v tom memorandu je jasně Ruskem slíbeno akceptovat UA v jejích tehdy aktuálních hranicích, tedy s Krymem. Což Putin potrvzoval ještě i v 2012 v rozhovoru pro ARD, že s UA nemá žádné nevyřešené územní spory.

Jan Schneider do Krymu vnesl úplně novou kvalitu!!!! O vlastně říká – ano, Budapešťské protokoly o územní celistvosti a nedotknutelnosti byly podepsány a byly závazné. Ale jen do chvíle, dokud Ukrajina, která Budapešťské protokoly podepsala jako neutrální země, která měla neutralitu a bezblokový status zakotvené v ústavě, sama tento svůj závazek, který jí onu územní celistvost garantoval, neporušila. Tím, že se neutrality vzdala. To zcela negovalo platnost závazku územní celistvosti!
**************************
Další hrubý nesmysl : BM se na Ústavu UA a neutralitu NIJAK NEODVOLÁVALO. každý normální člověk musí vědět, že suverenní země si se svou Ústavou může dělat v podstatě co chce, a jestli chce tomuhle při nějaké říležitosti zabránit, MUSÍ TO BÝT SOUČÁSTÍ PŘÍSLUŠNÉ DOHODY. Podobnou šílenou logikou by bylo možné tvrdit, že Ukrajinská Ústava se NESMÍ ZMĚNIT VŮBEC V NIČEM, ANI V PÍSMENKU, jinak to Rus může považovat za porušení "slibu" (Ústava země není NIKDY žádný slib komukoli. Krom toho Ukrajina se až do 2014 NEUTRALITY NEVZDALA.

Jistě bude dost těch, kteří této argumentaci nebudou chtít rozumět. Takže jim to ještě zjednoduším . Je to stejné, jako vy když podepíšete třeba úvěrovou smlouvu. Úvěr je vám bankou poskytnut za nějakým účelem, na nějakou dobu, za nějakého splátkového kalendáře a se stanovenou úrokovou sazbou. Tohle je ta část, kdy kdy je Ukrajině zaručena územní celistvost a nedotknutelnost!
****************************
V BM nikdo nic uvedeného právě nepodepsal. Tam není o neutralitě UA ani zmínka.

A pak je ještě formální část smlouvy – kde je vaše jméno, adresa, datum narození, rodné číslo, korespondenční adresa atd. Když se tohle změní a vy to správným způsobem neohlásíte druhé straně a ta to nevezme na vědomí a tím souhlasí, jste propadající. Tohle už je o tom závazku neutrality v ústavě a její výpovědi. Nejen to. Ve smlouvě je většinově i tzv. univerzální klauzule, něco ve smyslu – jestliže se zásadně změní postavení dlužníka, má banka právo úvěr zesplatnit! Banka poskytuje úvěr dlužníkovi, který je schopen ho splatit. Když tu schopnost ztratí, banka má právo chtít úpeníze okamžitě zpět. V Budapešťských protokolech asi nic takového nebude, ne černé na bílem. De facto ano. Prostě Budapešť podepisovala neutrální a bloků prostá Ukrajina. Ta ,co ztratila Krym, už nebyla ani jedno ani druhé. Prostě se stala dlužníkem, který ztratil schopnost splácet.
*****************
To srovnávání je neskutečná pitomost, to zírám. Pokud už chce Vlk příměrovat k úvěru (což je samo o sobě známka jeho určité duševní nedostatečnosti), pak by MUSEL konstatovat zhruba toto : v BM se Ukrajina zavázala zaplatit za celistvost svého území zbavením se svých jaderných zbraní. A TO BEZE ZBYTKU SPLNILA. Ty Vlkovo naprosto účelově vymyšlené "přesahy", co všechno ještě UA údajně musela splnit jsou TAKOVÁ SNŮŠKA BLBOSTÍ, že to jsem snad ještě nečetl. Možná to platí spíš o tom pánovi, od kterého to přebírá, ale on to přebírá vyloženě nadšeně, takže se veze na stejném trakaři.

Vynikající je pak i červeně vyznačená poznámka v timingu vývoje UA :
23. prosince 2014 se Ukrajina „vzdala neutrality“. Chceme do NATO, deklaroval parlament, aniž by změnil ústavu.

Jen pro jistotu :
*27. února 2014 se na Krymu mimo existující ruské vojenské základny objevili neoznačení vojáci s moderními zbraněmi a vybavením ruského původu, odpovídajícím výstroji jednotek typu Specnaz
*v Charkově, druhém největším ukrajinském městě, se 1. března 2014 v odpoledních hodinách shromáždilo okolo 7–10 tisíc lidí, kteří vztyčili na budově radnice ruskou vlajku.
*Nedlouho poté nově ustavená krymská vláda vyhlásila referendum o rozšíření autonomie republiky Krym. Z původního 25. května[23] byl ale termín později přesunut na 30. března
*Krymský parlament dne 17. března vyhlásil nezávislý svrchovaný stát s názvem Republika Krym, který okamžitě požádal o vstup do Ruské federace jako její nový subjekt.

Čili to všechno hlavní kolem UA se odehrálo cca 8 měsíců PŘED deklarací zrušení ukrajinské neutrality, tedy snaha Ukrajiny skončit s neutralitou přišla AŽ POTÉ, CO RUSKO NAPROSTO FLAGRANTNĚ PORUŠILO BM a MP, jako naprosto logická a pochopitelná reakce na uvedené. NE NAOPAK.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

citaci původního textu jistého Jana Schneidera.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

žumpa.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tuší někdo, jak s tím cirkusem zamává Velká Británie? Co bude před jejich odchodem a co bude po jejich odchodu? To uspořádání po těchto volbách bude jen dočasné. Až jejich poslanci po brexitu odejdou, bude asi všechno jinak.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale, jako záminka, aby se nemusely projednávat zásadní záležitosti, dobré !
Odchod Anglie může dobře posloužit jako zástupný problém, který se dá skvěle protahovat. Uvidíme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevesely, truchlivy
jsou evropské kraje
kde Abdulek na písku
s bombičkou si hraje.
Dospělí už pojedli
zavírají víčka
zatím malý Ahmedek
podřezává strýčka.
Lidí je tu jako sraček
každý tlustý na tři prsty
na obloze žádný mráček
v obchodech jsou kozí wursty.
Alibabiš turban ušil
já to věděl, já to tušil
Agrofert má farmu oslí
od Salmána už jdou posli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mávají bryti za kanálem
Boris je tam málem králem
Victory pluje k Trafalgaru
Donald Tusk si táhne káru
s okurkama na tržnici
veni vidi je to v rici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/bleskovy-uder-proti-islamistum-kdekoli-start…

Právě nyní urgentně potřebujeme speciální výsadkový pluk, schopný zasahovat kdekoli, a dokonce i v ČR. No považte.
Otázkou je, jestli opravdu proti islamistům, kteří tu jaksi nejsou a v dohledené době v řádu jednotek let nebudou, anebo proti těm, kteří by chtěli bránit své domovy proti potenciálním připrchlíkům, že ano...

Zatím bez slepic

Jasné vyjádření ! Přesto nemusíme myslet hned na to nejhorší. Na domácí revoltu.
Tato akce minulý týden naznačuje, že vojáci mohou být potřební :
"Na hranicích s Německem česká policie ve čtvrtek zahájila cvičení, při kterém vyzkouší dočasné znovuzavedení hraničních kontrol. Cvičení potrvá do pátku a zapojí se do něj asi 1200 lidí. Jde o české i německé policisty, vojáky, celníky, hasiče, příslušníky vězeňské služby a zdravotníky."

Zatím bez slepic

Videl jsem francouzsko nemeckou brigadu. Tak pulka vypadala normalni, dale nejaci cernosi, arabove, belosi s plnovousem a sem tam zenska. Vubec jsem si nedovedl predstavit, ze by zrovna tihle bojovali za nas.

A kdo videl Eurovizi, Svedsko reprezentoval cernoch, Italii a Francii arabove. Z toho jeden asi transexual.

https://www.google.cz/search?source=hp&ei=om3iXM29KpKJk74Pl-aEiAU&q=eur…

Sedesatileta Madonna tam vypada na 27 a vysirala zidy s palestinskou vlajkou. Na nekoho, kdo leta platil kabalisticky kurzy a byl upozornen, ze to je nepoliticka soutez docela vykon. Je cim dal vetsi magorka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Máme dva hlasovaní lístky se stejným názvem.

ANO (vytrolíme europarlament) - číslo 6
ANO (2011) - číslo 30

Co si o tom myslet ? Sázka na ty, co rychleji jednají, než myslí ?
Při malé účasti, každý hlas dobrý, i ten soupeřův ztracený, že ?

Zatím bez slepic

Jo jo, tohle se stalo, kdyz volili Kennedyho za senatora. U soupere se ve volbach objevil jeste typek se stejnym jmenem.

Zatím bez slepic