Šílená sluníčkářka

Autor
Štítky

Zapnul jsem si Zoom a byl tam Hausbot Petra Horkého.

Už jsem ten pořad několikrát zaregistroval. Byli tam dva naši slavní, profesionální šiřitelé defétismu. Jeden, co získal cenu Nadace Havlových a chodí na akce US ambasády. Druhý, co je členem Aspen Institutu a jezdil na konference NATO.

Další tam byla Coustauova dcera či vnučka, samolibá, sebestředná pinda zamilovaná do vlastních bezobsažných keců. Nějaký specialista na potápění se žraloky (nic užitečného, ale kdo si hraje nezlobí a tak byl daleko nejsympatičtější) a nějaký unuděnec z korporátu, co se dal na dumání o štěstí. Samí zbyteční lidé, bez nichž by se svět obešel.

Tahle ženština ovšem, to je esence sama sluníčkářství. Sluníčkářství na steroidech. Sluníčkářství na mocniny mocnin. Nějaká Scilla Elworthy, původem z Irska, vystudovaná na superdrahých školách. 
                    
Na pohled vypadá jak ty stařeny z modelingu. Sem tam nějakou potřebují, maj dlouhý bílý vlasy, jsou štíhlý a vzpřímený a i když je vidět jejich věk, tak vypadaj tak staře-mladě. Na týhle je vidět, že bejvala hezká, jako ty hippies nány, co milujou důležitě vykládat svá povrchní moudra betasamcům, co by je rádi ojeli a nevěděj jak a tak s roztržitým úsměvem přikyvujou, než je to napadne.

Taky měla nos nahoru, jak Angelina Jolie referující o své práci pro OSN, ale navíc mě dětinskou mimiku. Jakoby ji byly 4 roky. Čelíčko se jí hned krabatí údivem, hned se mračí, no k sežrání.

Osobností připomíná baronku von Botzenheim, co přinesla Švejkovi do vojenskýho špitálu žrádlo. No neukazovala vizitku s nápisem vdova po generálovi, ale sem tam zmínila jméno kamarádů, aby lidi věděli, jak je důležitá. Peter Gabriel za média, Desmond Tutu a Mandela za antibělošský maňásky multikultury, Richard Branson za pop-korporát (to jsou ty firmy Virgin), foto s dalajlámou a podobně. Je členkou nějaký skupiny Elders, starší (jako rada starších, chápete, jako ti moudřejší, ale to už musíte bejt docela chytrej, abyste ten náznak pochopili, chytrej aspoň jako ona.) a učí lidi, že i na míru se dá vydělat a dá se spolupracovat. (Kdo by to byl řekl. Druhej největší objev historie, hned po utírání frndy po čůrání)

Strašně rád bych seděl někde v koutě, když přišla na návštěvu někam do uprchlického tábora v Gaze nebo na předměstí Johanesbugu a hlavně, když pak zase odešla. Ti tam z ní museli bejt unešení jak Švejk. Ta když zahovořila, tak se na chvíli židi s palestincema či běloši s černochama museli na sebe koukat, jakože "tahle je fakt mimo, že kluci?"

Když jsem se chtěl podívat odkud vylezla a najel na její webovky, tak jsem tam sice neviděl, čím se její rodiče živili, že ji mohli zaplatit její Trinity college, ale hned v prvním odstavci mě udeřilo do očí, že dva její bratři zemřeli na demenci (neuvedeno v jakém věku) a v druhém, že ona sama měla ve třiceti meningitidu a když se probrala z bezvědomí, tak ji doktor oznámil, že přišla o 1/3 mozkových buněk. Má tam napsáno, že po této informaci začala brečet a doktor ji chlácholil, že je hezká a má hodnýho manžela. Jeho necitlivost se jí strašně dotkla.

No jak vidět, na globální dobročinnost, mírotvorectví a styky s globálníma celebritama vystačíte i s 2/3 mozkových buněk jako nic. Člověk vzpomene na postiženou Gerdu a hned má dojem, že vážné poškození mozku je nejlepší cesta k postavení globálního Spasitele.

Její povídání bylo na úrovni Sri Chinmoye přes světový mír. Přiznám se, že i když to mám nahraný, nejsem schopen to pořádně poslouchat celý. Když začne o jižní Africe, tak si vzpomenu, že to bejvala kdysi normální, civilizovaná země (funkční, protože řízená bělochy), teď už odtud utekly milióny bělochů před černošským řáděním, ožebračení běloši tam bydlej v karavanových táborech a farmáři, co zůstávají, jsou v rámci běžné kriminality fyzicky likvidováni a černošská policie a úřady samozřejmě nic nevyšetří.

Do TV se to prosákne jen vyjímečně. - Před pár lety běžel britskej seriál o spiritualitě, náboženstvích a rituálech. Uváděl to padesátiletej, anglikánskej duchovní. Jezdil po celým světě, mluvil o místních náboženstvích. U jihoafrickejch farmářů měli nějakou apokalyptickou víru o konci světa. (A na pohled vypadali ti lidi úplně normální. Normální rodina v evropsky vypdajícím obyváku) Blíž to brit radši nevysvětlil, ze strachu z politické korektnosti a jestli, tak to vystřihli. Tehdy mně to překvapilo, apokalyptická víra na začátku třetího tisíciletí.... ??? - s tím, co vím dnes, mně to už nepřekvapuje vůbec, protože pro ně to tam je konec světa (a k nám se už taky blíží). 

Horký se jí na to vůbec nezeptal. Působil spíš jak způsobný vlezdoprdelník Marek Eben na té své plovárně, jak nahrává pozvanejm, aby se mohli vytahovat před kamerou. Jako hošík, co se snaží zalíbit tetičce. Na rozdíl od Ebena, co působí jak podlejzavej desetiletej, Horký působí tak na podlejzavejch šestnáct.

Moje známá byla v JAR kvůli práci. Okolo baráku firmy ozbrojená ochranka, okolo hotelu ozbrojená ochranka, vozili je taxíkama s ochrankou. Dvacet let multikulturního pokroku v praxi. Kvůli Horkýmu upejpavosti nadhodit téma nevím, co si o tomto výsledku své činnosti paní Scilly myslí.

Zato u Horkého vysvětlovala, jak se některým lidem líbí, když se jde do války, mašírují (předváděla) a ostatní lidé je zdraví, ale ve válečné zóně to je něco jiného. To, říkala, že nechcete znovu vidět. - Nevěřil jsem, že to myslí vážně. To začnete dumat, za jaký debily lidi má. - Do té doby jsem měl za evidenci, že války nejsou proto, abyste to mašírování dotáhli do konce. 
 Horký vůbec nenadhodil, že ČSLA mašírovala 40 let a neválčilo se nikdy. Dnes se mašírování moc nedá, zato jako stát válčíme na druhé straně světa, s lidma, po kterejch nám je hovno, a vnucujou se nám veteráni z koloniálních válek.  
 Černoušci z JAR se pochodováním moc netrápěj, prostě jdou rovnou zabíjet. Armáda/policie, která by bělochy chránila nikde. (Kde je Scilly se svejma žvástama, když se v JAR zabíjej běloši?)

Když palestinci zdraví pochodující vojáky z Hamásu, tak protože je bráněj, ze stejného důvodu maj k vlastní armádě respekt Izraelci. Válka tam není, protože se mašírovalo, ale protože tam jsou dvě populace/kultury na jedno území a každá ho chce pro sebe. Jelikož tam je válka, proto tam jsou armády a proto se musí mašírovat. Ne obráceně.

Kdyby šlo jen o to pochodování, tak si vystačíme s majoretkama. Na ty se kouká líp než na vojáky.

Takhle tam pindali asi 30 minut. Horký jí kladl otázky jako "Jsme jako lidstvo dostatečně moudří, abychom to (rozuměj, že máme spolupracovat) rozeznali v globálním měřítku?" - Samozřejmě on i ona moudří jsou, to samo sebou, proto hned pochopila otázku. 
 (Na vlastní integineci se tihle dva mohou spolehnout, jako na smrt, ale ten zbytek lidstva, ti, co se nenarodili do přepychu ani nepracují v médiích, tam je na místě si klást otázku. Třeba vlastně nejsou tak moudří, potřebovali by nějaké vedení těmi moudrými, a třeba by se jim ani nemělo dovolit volit, protože volí nemoudře, jako v USA a ČR.)

Ale paní moudrá, nezisková spasitelka, přestože vidí nedostatek inteligence v Bílém domě (to s poškozeným mozkem poznáte inteligenci ostatních s naprostou jasnozřivostí.) je optimistka a radši pracuje na tomto (tj. učit lidi spolupráci) než by byla například generální ředitelkou nějaké velké korporace, což by se (říká paní) snadno mohlo stát (a vítězný úsměv).

Ani jsem nezapochyboval, že by tu korporaci, podle svého názoru, vedla prostě geniálně. Protože, co to je vést korporaci, že?

Že by v korporaci mohla dělat něco míň než generální ředitelku, to ji samozřejmě ani nenapadlo.

Vsadím, se, že v okruhu jejích známejch má každej nějakou tu velkou korporaci.


Co dodat?


Paní je ve vší evidenci blbá jak tágo a všem důležitejm se to hodí.

Ona v podstatě jaksi lže za ně (sama tomu jistě věří) a i když se to na první pohled nezdá, všichni z její party na tom jedním či druhým způsobem vydělávají.

První na ráně média. Mají o čem psát a komu dělat reklamu. Kšeft je kšeft. I když to je nudnej pořad, kterej nezapadá do toho, co je na zoomu, někdo to tam chce a Horký má alespoň kšeft. Fakt by mně zajímalo, kdo to vymyslel a proč to muselo běžet zrovna na naší TV. (To, že chce Prima spolupracovat se CNN ukazuje nějaké vazby)

Další, kdo na tom vydělává jsou dárci. Bába s její nadací funguje v podstatě jako lavička Václava Havla. Takovej odpustek pro svině. Ukradnete někde 300 mega, tak zatáhnete lavičku za 50 klacků a všichni jste spokojení. Vy jste si na jeden mínus vyrobil jedno plus (a když se nekouká na poměr v ceně, tak je to jedna jedna), výrobce lavičky má měsíční výdělek tak za den práce, havlérka má další pomníček pro jejich modlu, TV má o čem žvanit (no a ti okradení se stejně nemohou bránit.

 Stejně tak bába má svou nadaci. Šéfové z korporátu jí občas něco šoupnou, pak si to daj na nějakej seznam dobrých skutků, kterej jim slouží k tomu, aby ucpali hubu těm, co by chtěli říkat, že jsou nelidové. Branson, co hrabe, kde může od letecký společnosti Virgin po Virgin colu je příklad jak vyšitej. Někdy se přijdou nažrat na její předražený dobročinný večeře (a tam domlouvaj kšefty se sobě podobnejma), kam vyvedou manželku, co studovala na stejný škole. 
 Samozřejmě Mandela, Tutu i Dalajlama jsou spokojený, pro ně to je PR zdarma, propaganda zdarma, posiluje to jejich moc doma a u kumpánů. Přes ni se s nimi spojej majitelé těžebních korporací a za příspěvek do kasy dostanou lacino nějakou tu koncesičku na nějaký to jejich místní lithium a ona další dárek pro svou neziskovku. (a Dalajlama si třeba udělá z Tibetu jednoho krásného svobodnou zemi, kde budou prima raketový základny pro US přátele)
 Řadoví černoušci a palestinci tam měli alespoň nějaký rozptýlení, jak trestanci na kázání feldkuráta Katze.

 No a bába je spokojená, protože může dělat důležitou a hrát si na to, jak spasila svět a ukázala cestu (jako ten Kristus, víte kterej?) a že by mohla vést i korporaci, kdyby jen chtěla.

 Kdo na to doplatil, jsou bílí jihoafričani, ale ti nemají, co kecat, no a pak nějací ti černoušci, co teď sice můžou zabíjet celkem beztrestně bělošký farmáře, ale protože policie a justice už nefunguje, jak bejvávalo, tak se i oni můžou snadněji stát obětí.

 Problém je, jak dlouho se takovejhle systém může udržet. Rakousko-Uhersko baronku von Botzenheim nepřežilo o moc. 

--------------

 Ještě pod čarou. Teď v létě to opakujou a dávali další díly. Další postava byl jakýsi slavný coach slavných. Neopomněli zdůraznit, že coachoval Steva Jobse (už v době, kdy tento zápolil s rakovinou.) Jobs padl na jeho knihu napsanou v devadesátkách a zavolal si ho.
 Usoudil jsem z toho, že Jobs to měl v hlavě asi ještě daleko zpřeházěnější než se zdálo. Jedna známá známý, co je psycholožka hlásala, že čím vyšší postavení, tím víc to má v hlavě zpřeházený a Jobs vypadal najednou jako perfektní příklad. Nedovedu si představit, co veleúspěšnýmu chlapovi, může nabídnout nějakej coach, což je v podstatě psycholog bez diplomu a většinou bez znalostí. 
 
 Většina coachů nabízeli ze všeho nejvíc výmluvu, že na sobě pracuje a nějak řešíte své problémy, aniž byste cokoliv doopravdy řešili. Sami taky vypadají dost ztraceně a tak radí ostatním, aby si dodali konsistence, asi jako se lidi dávají na dobročinnost, místo aby si řešili svoje problémy (že, Princezno Diano). Madonna kdysi v dokumentu o sobě vysvětlovala, že mateřky pečuje o své tanečníky (tak kolem 20) protože by sama potřebovala, aby se o ni mateřsky pečovalo.

  Nejsympatičtější coachka, co jsem kdy viděl, byla nějaká 16-18 letá pindička, pitomoučký zvířátko na hraní s krásným ksichtíkem, taky z ní nic extra nepadalo, ale byla mladičká a tak ji to omlouvalo.

 Ale jinak někoho cauchovat.... když jsem viděl přednášku jágrova trenéra, co jako nabízí firmám, tak měli radši koupit každýmu pivo nebo melouna.

 Když na to koukáte, tak to jsou všechno takový sluníčkářský ikony. Bytosti podobné cool tetování, sestřihu fousů, poslední cool appce a hit kabelce z Itálie.

 Další tam byla stoletá tatérka z nějakýho ostrova někde v jihovýchodní Asii. Tak dělá normální tetování, je jí asi sto a co jako dál?

 Takže ve výsledku už čekám, že každej, kdo tam přijde bude to samý.

   
   
Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

SOUHLAS.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

goodrx viagra <a href=" https://viagracnd.online# ">viagra discount coupons</a> - buy cheap purchase uk viagra
http://viagracnd.com/# top sale viagracialis
how to get viagra toronto <a href=https://viagracnd.com/#>malaysia online viagra buying CialisCND20Mg</a> viagra calgary

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

stromectol online canada <a href=" http://ivermectinon.online# ">stromectol tablets</a> - stromectol 3 mg price

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin oral solution <a href=" http://ivermectinon.online# ">stromectol for sale</a> - stromectol 6 mg tablet

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic ivermectin cream <a href=" http://stromectolgnr.com/# ">ivermectin uk</a> - ivermectin online

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

best place to buy viagra online <a href=" http://viagragtr.online# ">viagra pills</a> - viagra from india

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

back pain from cialis <a href=" http://cialisgtr.com/# ">cialis discounts</a> - order generic cialis by phone

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

free cialis in canada <a href=" http://cialisgtr.com/# ">where to buy cialis soft tabs</a> - cialis soft tabs online

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

mail order prednisone <a href=" http://prednisoneizi.online/# ">prednisone</a> - over the counter prednisone cream

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy zithromax online with mastercard <a href=" http://zithromaxizi.online# ">zithromax generic</a> - zithromax 500 mg lowest price online

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy viagra online canada <a href=" https://viagramgz.com/# ">how much is viagra</a> - where can i buy viagra over the counter

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin where to buy <a href=" http://ivermectincovi.online# ">buy ivermectin online</a> - ivermectin 4 tablets price

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 50 mg <a href=" http://ivermectincovi.online# ">ivermectin</a> - stromectol ivermectin tablets

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se chová předvídatelně. Informace v nich je třeba brát z pohledu, komu to slouží.
Nejlepší je osobní zkušenost. Byl jsem v JARu v 97 na měsíc, bez cestovky, na víza, ubytování v Sun City. Zkušenost mám. Příbuzný, který tam měl rodiče, utekl před svou smrtí do ČR a říkal, že ho ani v nejdivočejším snu nenapadlo, že skončí v komunistické zemi. Za jeho nevyčerpaný důchod postavil jeho syn domek a má děti, které mají z JARu jenom fotky.

Zatím bez slepic

Ještě za bílé vlády, ale už se chystalo její předání do černých rukou. Oběd v budově jejich národní banky (South African Reserve Bank) s guvernérem Stahlsem a jeho kolegy z nejvyššího vedení. Oni na závěr mj. řeči o tenisu. Můj tehdejší velmi neomalený boss jim poradil, aby trénovali hlavně běh. Oni jako že proč zrovna běh?
"Abyste stihli utéct, až vás ti černí poženou..."
Čuměli jako puci. Ani Zdenko Pírkovi se to nelíbilo, prof. Kropáček (tehdy ještě jen Dr.) zachoval dekorum (je to moudrý člověk). Já se málem udusil soustem ze stejku (antilopa kudu), jak jsem tlumil smích (marně).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

v Linga Longa. Podélně rozříznutý barel, rošt z tahokovu.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

moudrý muž. ale lidsky, ekonomicky a manažersky to bylo horší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na jih Afriky přišli bílí osadníci dříve, než černoši (Zulu). Byli tam jen hnědí Sanové a Křováci, kteří s černochy nemají nic společného; dnes jsou vesměs v Kalahari. Černoši přišli od Mosambiku později. Dnešní stav - bílí utekli před vražděním, z Rhodesie trochu dřív. Proč se černoši dovážejí do EU? A k tomu invaze muslimů. Proč denně hoří kostely? Proč “veřejnoprávní” média lžou?

Zatím bez slepic

Viz. také https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Isandlwany
nebo hezké video na nedělní odpoledne o britské pýše https://www.youtube.com/watch?v=T5NOWCvNY-E .

Zatím bez slepic

se vám nelíbí na Ládikově pokecu.
Jestli Angláni přišli na nějaké území dříve nebo později, je z dnešního hlediska docela jedno. Jedna prohraná bitva je pouhou epizodou, která by na současném stavu nezměnila vůec nic, ani kdyby dopadla jinak.

Zatím bez slepic

Ve videu viz. výše, cca kolem 40. minuty, když se ptá velitel předsunuté hlídky Zulu krále britské hlídky, proč britský expediční sbor překročil hraniční řeku, odpovídá britský důstojník: "Z příkazu královny Victorie, vládkyně Afriky."
Tak takhle to bylo s bílými v Africe. Takhle idiotsky namyšleně se chovali Britové nejen v Africe.

Zatím bez slepic

Měla velký dopad jak na Afričany, tak na Brity. Ti první si uvědomili, že pokud budou postupovat odhodlaně, mohou Brity porazit, ti druzí minimálně provedli reformu armády a přestali Afričany podcenovat.

Zatím bez slepic

celkem podrobně a dlouho a bavil jsem se s domorodci. Koupil jsem si tam i knížky s historií... nemůžu na výše uvedeném textu nic měnit. Holanďani tam byli před černochy.

Zatím bez slepic

Ano, je to tak, byli.
Angláni, to už je jiná historka.

Zatím bez slepic

u JA v 1488 a Vasco da Gama 1497, pak Portugalci pluli kolem každoročně... v té době se střetávali s Khoikhoi, původními pastevci z doby kamenné. Kolem 1500 začaly putovat na jih negroidní kmeny, mladší doba železná. Na Stolovou horu vystoupil Portugalec Cabral v 1503. S černochy se běloši potkali až v 1552 až u řeky Mzimvibu, to je dost severně.
Sanové a Khoikhoi nejsou černoši. Ti přišli třeba až do Kapska dlouho po běloších.
Viz Historie JA, 1997, Nakladatelství Lidové noviny (to je jen 1 příklad).

Zatím bez slepic

pěkné, ale platí, co jsem napsal výše. Kdo byl kde první, má dnes nulovou relevanci.
Že jsou Angláni namyšlení, je známá věc. Nepustilo je to dodnes. Furt stejně blbí. Něco jako pražáci, kteří dělí svět na Prahu a venkov.

Zatím bez slepic

v americe klajm, ten byl majitel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Scilla Elworthy žila v JAR dlouhou dobu s manželem. Vyplatí se přečíst si o ní https://cs.wikipedia.org/wiki/Scilla_Elworthy a její myšlenky. Budeme zírat. :-)
V JAR měli za dob apartheidu takový vtip, jaký je rozdíl mezi turistou a rasistou. Odpověď byla týden pobytu.
Jak se podařila integrace devatenáctiletého Nigerijce v Bavorsku je vidět zde https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/video-besneni-nigerijskeho-migran… . Kdyby odkaz zmizel, protože někde jej už urychleně stáhli, vzal poleno a rozmlátil osmi autům čelní a zadní sklo. Víc jich na parkovišti nebylo a zřejmě všechna patřila úředníkům přijímacího centra pro migranty v bavorském Dönauworthu.

O Palestincích v Gaze nejvíce vypovídá jejich výtvor, strašlivá zbraň džihádu z doby před zhruba třemi roky. Palestinci jej postavili na počest bojovníků, kteří zahynuli, když se na ně zřítil tunel, co kopali do Izraele.
https://tn.nova.cz/clanek/palestinci-ukazali-novy-tank-ted-jsou-vsem-pr…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, senátor Chaloupek, ten večerníčkový medvědář (můj dlouholetý známý), natáčel opakovaně přírodovědné snímky v Africe. Jednou s sebou vzal i svého asi třináctiletého syna. Se smíchem mi tenkrát (už je to řada let) sdělil, že ten chlapec s ním odjížděl jako dítě a vrátil se jako dospělý rasista.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

je možné jimi opovrhovat, případně je trestat je poněkud pochybný. Jiné je to ovšem, pokud lidé jiné rasy překročí hraniční řeku a začnou se rozpínat na Vašem území.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud vím, Václav Chaloupek byl v Africe někdy v 90. letech. Dnes je situace k bělochům výrazně nepříznivější.

Když ty jiné zvyky a prostředí kolem vychovávají lidi s jinými očekáváními. Od konce kolonialismu jsou to už roky, když vezmeme Indii, tak už 70 let. Evropané už nikomu za kolonialismus nic nedluží nehledě na fakt, že většina evropských národů žádné kolonie nikdy neměla. A některé, jako Švédsko nebo Dánsko, je měly jen krátce před staletími.
Jeden Čech mně vyprávěl o návštěvě v Gambii. Byl si tam prohlédnout i portugalskou pevnost, kde byl jediný bílý a všechno ostatní místní. Při výkladu o otroctví na něj všichni koukali jako na vraha. Marně jim říkal, že je z ČR. V Africe to nerozlišují, Evropan se pro ně rovná otrokář. Tak rychle ukončil prohlídku, než by jej lynčovali.
Jiní zase udělali zkušenost, že se na bělochy dívají jako na kasičku dobrou k vybrání. V těch státech zase nemohou pochopit, proč jim bohatí Evropané prostě nedají třeba elektrárnu, a mají to za povinnost Evropy se s nimi podělit. Tak se někteří vydali do Evropy vzít si svůj oprávněný nárok na bohatství. Oni přijetí do Evropy neberou jako možnost, za kterou by měli být vděční. Považují poskytované dávky jako jejich oprávněný nárok za dluh, který vůči nim má Evropa z dob kolonialismu. V tom je utvrzují neziskové organizace, což jsou většinou potomci středověkých flagelantů.
A protože podmínky v EU jsou drsné i pro zdejší obyvatele, mnozí z imigrantů pak neuspějí, a hledají útěchu u teroristů. Je to jako s kořením v kuchyni. Masivní imigrace Evropu nakonec zničí, mírná by jí prospěla.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Afriky popisujete úplně stejně, jak jsem jej zažil u naší "domácí" minority v 90. letech.

Zatím bez slepic

Domnělý nárok mají nejen lidé z Afriky, ale stejně tak to vnímají i v Asii ve smyslu: "Vy jste proti nám bohatí, tak máte povinnost se s námi podělit!" A nikoho už nezajímá, že dotyční Slované byli zdrojem otroků pro západní Evropu dávno před dovozem otroků z Afriky do Ameriky a nikdy kolonie neměli.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pozor panstvo!
Vnější design vehiklu mohou stávající konstruktéři a výrobci etablovaných tanků jen závidět!
Tohle nekreslil jen tak nějaký blbec!

Zatím bez slepic

(r.1997, krátce po nástupu mandelinky na trůn) mezi černochy, místní linka, směr Rustenburg. Stáli jsme, byl plný. A nejel. Za chvíli se venku objevil žandár se sapíkem a pokynul nám, ať vystoupíme (2ks). Tak jsme poslechli ... přijížděl jiný autobus, pro nás. A jeli jsme sami. Rasismus naruby. Dnes by to bylo asi jinak - do JARu nadivoko by letěl jen sebevrah.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebyl to Donauwörth? Jen že ten trochu znám...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Drobné poznámky:
1) Naprostá většina civilizací minulosti byla vytvořena jinými než "bílými muži".

2) Je pravda, že bílý muž dodnes nad jiné vyniká schopností tyto civilizace rozvrátit a zlikvidovat. Pochopitelně v tom nejede sám, ale pokud mě dějepis neklame, je v tom naprostá jednička.

3) Bez ohledu na rasu se v celém lidstvu vyskytuje malé procento úspěšných inteligentních psychopatů
a několikanásobně vyšší procento psychopatů neúspěšných.Ti úspěšní jsou zcela drogově závislí na pocitu moci, nadvládě nad ostatním.
Ti neúspěšní se zčásti uplatňují jako klienti vězeňského průmyslu, veslaři na galérách, nájemní vrazi pracující pro ty úspěšné.
Případně i pro ty nejúspěšnější ve vládních funkcích, jako vojáci cizineckých legií, expedičních armád, šířících "demokracii" na druhém konci světa či pomáhajících demokracii potlačovat těm vražedným diktátorům, kteří úspěšným poslušně odevzdávají většinu národního produktu svých národů.
4) Zatím nejúspěšnějším proudžektem bílého muže byl hitlerovský nacismus. Nacismus, pro který byl předchůdce božské Tante v kancléřském křesledemokraticky zvolen svým Volkem do čela předchůdce 4. Říše národa německého, dodnes přezdívaného "(celo) Evropská Unie."
Bohužel došlo k drobnému neporozumění dvou větví bílých psychopatických mužů v čele tehdejší elity židovskokřesťanské Evropy o tom jestli má nakonec vládnout světu" geneticky čistá" německá rasa pod vedením geneticky čistých postprotestantských německých psychopatů nebo kosmopolitnější psychopaté v čele globálních bank, kteří bohužel měli sice starší rodokmen a byli rasově ještě čistší/homogenější, leč jejich bělošská větev se oddělila od německé směsky tisíce let př.n. H. (itlerem)

Zatím bez slepic

Většinu civilizací nezaložil "bílý muž", ale jeho civilizace se ukázala být v historii nejvyspělejší. A to, až došlo ke stále větší svobodě myšlení a následně rozvoji vědy, umění, vzdělanosti pro nižší vrstvy a průmyslu. A to jsi pominul bílé ženy, které tu civilizací založily společně s muži.

Většinu civilizací nezničil "bílý muž", většina civilizací se zničila sama mezi sebou ještě před jeho příchodem. Je to o lidské podstatě, ne o "bílém muži". Navíc, jedna civilizace se tu naši snažila zničit víc jak 1000 let a až do technické revoluce jsme byli v těžké defenzivě a bojovali jsme o holý život.

Fašismus je pouze částečně okopírovaný islám, který efektivně zničil antickou civilizaci a další civilizace v Evropě, Asii i Africe. Nevratně. Kde se jednou prosadil, původní tradice, myšlenky, umění, vzdělanost jsou vykořeněny totálně a nic jiného tam už nemůže nikdy vzniknout. Čím větší islamizace, tím větší chudoba, když se expanze vyčerpá a nedá se brát jinověrcům doma nebo v cizích zemích. Mimochodem, islám v totální likvidaci jinověrců a jejich civilizací, nic nepřekonalo...

Evropská expanze po průmyslové revoluci byla naprosto o něčem jiném, motivována vselidskou touhou zbohatnout na úrovni státu i jednotlivce. I touhou vládnout. Jako to dělaly indické, státy, čínské, řecké, Persie, před nimi Parthové, před nimi Médové, africké státy včetně Egypta, Mongolové, v Americe Aztékové, Inkové, Mayové. I Židé zabrali zem Filištínům.
A bojovalo se i na úrovni kmenů, vždy a všude. Krvavě a genocidně. V jihovýchodní Asii, Americe, Sibiři, Austrálii, Novém Zélandu. Evropská civilizace naopak v těchto teritoriích po ovládnutí bránila mezi domorodci nejhorším excesům...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naše budoucnost.

Kromě daní v přechodné době, kdy ještě budou existovat peníze a ne jen virtuální paralelní měny, se připravme na bodový systém a Kontrolní hlášení uhlíkové stopy.
Pak přijdou dobrovolně povinné závazky KOMPENZACE (odpustků) uhlíkové stopy a kontroly jejich splnění, dosažení a překročení.
U jídla se již nebudou počítat zastaralé povolené kalorie, ale Uhlíkové stopy …..domácnosti i každého jednotlivce. Software jistě nějací zelení vyvinou….a lid si za své koupí.

No a pak přibudou zase nějaké ty uliční výbory a komise, a kontrola plnění závazků...na lid musí být přísnost a narovnávat, narovnávat, narovnávat...

Státy zatím mají na kontroly Klimatických závazků na 5 let, občan bude potřebovat nejspíše kontrolu rok co rok a pak měsíc, den a nakonec ve zrychleném řízení ANO, nastoupí online EE(T)CO2.

Následně obdrží občan třeba certifikovaný „zelený kredit“, nejdůležitější doklad nové doby.

Neplniči "dobrovolných" závazků ekologické stopy budou odsouzení k DOBRU a asi tedy (budu optimista) zatím jen k sázení stromů a ke stravě s nízkou emisní stopou, ALE pod dohledem.

Nějaká převýchovná neziskovka na REFORESTACI se už najde.

Nakonec to budou moci dělat i korporace a instituce jako svoje kompenzační (odpustkové) "Ofsetové programy" - projekty, jak píše mladý muž v prvním odkazu.

A Greténi se budou moci vrátit do škol a tam nově začít učit správnému zelenému chování ty předchozí nesprávně myslící a konající generace.........

Zde tedy máte příkladnou ukázku naší správně pokrokové a uvědomělé mládeže, co ještě má nějaké ty chyby, ale ví o nich a pracuje na sobě!

https://dvazelenaci.cz/uhlikova-stopa/
Slow travel a DOBRO došli!

PS: Však soudruzi v Číně už to zkoušejí, ale po svém, „sociální kredit“ soudruha.........

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/bodovani-cinanu-cina-bodovy-syst…

Zatím bez slepic

zelené plky o dopravě a mám dost. Normální trága vymytých mamlasů, kteří sdělují světu své dojmy a nikoli fakta. A vědí hovno, samozřejmě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nasa Scilla sa dobre vydala za juhoafrickeho podnikatela.
A v ramci politickej korektnosti si nasla vyhodny job. Je vo svojej bubline nenahraditelnosti a
rozdavania stastia a svetoveho mieru.
Bublina splasne. Za 200 rokov po nej nezostane ani pamiatka. Skoda minat energiu na take kundy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rostou někde u vás houby???

Přiznejte to a když tak uveďte i souřadnice.

Zatím bez slepic

Šumava - nerostou, dnes jsem se vrátil.
Brdy - nevím, půjdu se v týdnu podívat, ale od Hořovic (mezi Prahou a Plzní) směrem k Berounce rostou. Čerstvá a hodnověrná informace od vícero houbařů z hospody.

Zatím bez slepic

Houby rostou!
Ládik přiznal, že už taky jednu houbu našel.
Já mám místo, kde se letos poprvé urodily pýchavky.
Souřadnice: U mně na zahradě poblíž rybízů po pravé straně.
Pokud budete chodit do lesa alespoň tak pravidelně zalévat jako já na zahradu, porostou tam houby taky!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Docela povedený komentář ze Zvědavce:
http://zvedavec.org/komentare/2019/08/7992-zamysleni-nad-demonstraci-na…
Důvody pro demonstrace můžou být různé. Jednodušší lepšolidé to mají s těmi odůvodněními jednodušší. Stačí zapojit ty 2/3 mozku a jde se.

Zatím bez slepic

Komentář ze Zvědavce byl skvělý.

Zatím bez slepic