Mniši a ti podobní

Autor

Viděli jste ten film z devadesátých let "Poslední pokušení Krista"?

Kristus tam šel do kláštera. Nějak se řeklo, že to bude klášter, ale když tam přišel, tak to byl hodně podivnej klášter. Ze všeho nejvíc to vypadalo, že se někdo snažil v poušti postavit z kamenů igloo. Jen takový polokoule seskladaný z kamení, s otvorem u země jako s vchodem.

Každá představovala jednu celu, tak to doopravdy dohromady už klášter byl.

Podle všeho první kláštery vznikly v pouštích Egypta tím, že tam někteří lidé odcházeli za samotou a odloučením, dnes bychom asi řekli meditovat, a ty naše evropské kláštery jsou jen snaha uměle vyrobit tak odloučené místo, jaké byly v pouštích. 

V jednom dokumentu o mořeplavci, co se po mořích plavíval sám, dotyčný vysvětloval, co mu to vlastně dělá, bejt měsíce sám. Obstaral loď a pak, když neměl co na práci a na co myslet, tak se mu vybavovaly různé situace a on si je v klidu promejšlel ze všech stran, tříbil si názory a pak se mu stalo, že se vrátil a některý lidi třeba už ani nechtěl vidět. 

To je to, co v té poušti lidé původně hledali, to odloučení, ten čas, kdy nic akutně nemusíte a můžete si srovnávat věci v hlavě.  
 Moře v tomhle fungovalo stejně jako poušť. Normální pro člověka totiž je žít ve skupině, pořád vás něco zaměstnává, pořád vás něco a někdo ruší, něco chce, pořád něco děláte, vy něco chcete, musíte se někomu přizpůsobovat a tak nemáte ani čas se nad něčím pořádně v klidu zamyslet. Odchodem do odloučení se toho všeho zbavíte, můžete pustit z hlavy okolí a věnovat se tomu nevyřešenému.
 
 V jednom filmu s Eastwoodem byla scéna, jak byl v Alkatrazu potrestán pobytem na samotce beze světla. Když otevřeli, ležel na zemi, zkroucenej jak po výprasku. - Dneska si pobyt ve tmě můžete koupit jako součást osobního rozvoje. Nejste jenom o samotě, jste i v totální tmě. Nerozptyluje vás ani okolí. Kupujou si to i mladý holky. 
 
 Lidi hledající cosi (v podstatě vyrovnanost) jezdí na druhý konec světa, aby tam pak někde na Cejlonu či v indických horách vstávali za svítání, mlčky se procházeli mezi vřískajícíma opicema a dumali sami o sobě. Někdy tam jen dojdou poznání, že jíst jen rýži pro ně fakt není a smetánky jsou ta nejlepší věc na světě. Jindy tam zůstanou několik let. 
 
 Taky je plno povolání, kde jste dlouhé hodiny sám a v podstatě nemáte, co dělat. Když bylo Rakousko ještě normální zemí a mělo pohraniční stráž, tak měli u vojáků vyšší sebevražendnost než mezi zbytkem populace. Každej osamnění neunese, každej si nedokáže rozebrat, co se mu vybaví a dojde z minulosti (a v normálním životě nemá každej u sebe nabitej samopal, kterým se dá momentální deprese okamžitě definitivně materializovat).

 Každej si jistě líp než já vzpomene na povolání, kde je čas na dumání si sám o sobě. 
 
 Samozřejmě i věk působí stejně. I když nejste v žádném ústraní ani o samotě, přeci jen máte volné chvilky sem a tam a ono se to léty nastřádá. (U někoho. Někdo projde celým životem jak pes vrčící nad kostí či vepř mlaskající u koryta) Když byla první přímá volba prezidenta, tak byl Zeman představován jako "důchodce z Vysočiny" a mohli jste ho vidět, jak jde domů s nákupem. V tašce měl chleba, mlíko a takovéhle obyčejné věci. 
 Ti rádoby nóbl se tetelili, jak Zemana tak šikovně vykreslili jako póvl-nic, o kterýho nikdo nestojí. Zapoměli nebo ani nikdy nepochopili, kolik lidí tak žije, kolik lidí nestojí o to si hrát na nóbl a že jim tím Zemana vykreslili sympaticky.

 K dovršení všeho Zeman žil sice stažen z politiky, ale nikoliv jak vyhnanec od schůzek, recepcí, plácání po ramenou a funkcí, ale jako šachista se záznamama vyhranejch a prohranejch partií, který si pak léta rozebíral, zatímco knížepán pospával v parlamentu po náročném jídle, pití, obdělávání Vopěnkové a maskotování Kalouskovi. 
 Proto nám teď Zeman předvádí ty mistrovské politické tahy, které ostatní ani nechápou a ani netuší, že by mohli existovat, i když je mají přímo pod nosem.,

 Důchodcování na Vysočině přidalo Zemanovi to obrovské kvantum protříbených informací, zahlédnutelných jen občas. Třeba jako ten kousek, kdy knížepán ze všeho, co mu tým vymyslel a vycvičil ho na to jak opici, zapomněl jednu věc, podřekl se a prohrál volby. Kdežto na absenci podobného žbleptu u Zemana bylo jasné, že mluvil sám za sebe, všechno měl dávno promyšlené, srovnané a tak se neměl jak podříci. 
 (Opice dál seděla u pultíku a předváděla nacvičené kousky a ani nevěděla, že už rozbourala tu iluzi, kterou měla hrát, totiž, že je člověkem a dělá lidské věci/že je Čech a tak nás bude representovat v našem zájmu.)

 Samozřejmě, že Zeman není jediný důchodce, co si zpětně něco promyslel. Všude po světě a pořád dokola napříč historií se děje to, že o osudu primitivních kmenů rozhoduje rada STARŠÍCH, kdežto antický Řím měl SENÁT, SENATUS od senex/staří což je zase jen shromáždění starších. I naše země má senát a USA-náš-vzor mají senát.  
 
 Také u prvních českých knížat se nedědil titul po genetické linii, ale připadal nejstaršímu členovi rodu. I starosti se jmenují starosti, protože přináleží starým, stejně tak máme starání se a starosty. (Mladí měli zase své povinnosti, jako plodit děti a bojovat na hranicích, byť někdy reprezentované jen hospodou v sousední vesnici). I ve filmu "Je třeba zabít Sekala" komplotovali staří dědci, jak Sekala zabít a vymysleli to, aspoň pro sebe, dost šikovně.

 (Ovšem věk je jen druhotný, to by to jinak brilantně pálilo i knížepánovi, Drahošovi, Velíškovi, Olmerové, Honzákovi, Kohoutovi a dalším pablbům, co se nám snaží vysvětlit, že hovno to je pochoutka a voní krásně po borůvkách.)

 Někdy vypadne moudro i z dítěte. Ne, že se náhodou trefí, ale skutečně se toho dobere. To pak oceníte o to víc. - "Jsou věci, které neuspěcháš" říkala jedna deseti, dvanáctiletá holka o svým hubnutí v ozdravovně. Kam se na ni hrabou všechny ty redaktorky a milé čtenářky zaručených diet, nákupčí zaručených přípravků i zmenšování žaludků. Tohle jí nikdo neřekl. Na to přišla sama. 
 Za touhle větičkou je určitě skryta spousta a spousta přemýšlení, zklamání a nejspíš i hořkých poznání o vlastních rodičích. - Řehole, jako každá jiná, byť nejste sám uprostřed pouště ani sám uprostře oceánu, ale sám uprostřed cizích dětí a personálu ozdravovny.

 Jsou však i jiné metody, jak se dobrat nějakého poznání, ale o tom zase třeba jindy.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

při vytrvalastním běhu. Nastává to asi po hodině, v kopcovitém terénu dříve. Samozřejmě potmě. Všechny vjemy se smrsknou do dýchání, nic jiného neexistuje. Mozek je okysličený a v euforii, vše je jednoduché a jasné, objevují se nové myšlenky a mizí veškerý mozkový balast. Rušivý pocit se objeví po 2 hodinách - žízeň. Pak už ruší ve 20minutových intervalech a pohoda mezi první a druhou hodinou mizí. Dělal jsem to tak 4 roky ob den, teď mám půl roku pauzu a už zase začínám, chybí mi to.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

... ale o tom zase třeba jindy ...
Těším se.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

co?

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

no přece na jindy :-) Na pokračování :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmoud.
Jen potvrzujete,že stáří a zkušenosti mají navrch.
Když se dokáže propojit zkušenost s mladickými nápady,může to jen prospět všem.
Každý to máme nastavené jinak,jak píše Ládik,jemu stačí hodina běhu,aby si srovnal myšlenky,někdo se raději vypraví na horskou tůru a někomu stačí okopat lán brambor.
Zeman na meditaci měl 10 let času,co dokázal využít,občas ho povzbuzoval,třídil myšlenky kdekterý politik.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neplatí to vždy, stáří není zárukou dobrých nápadů. Starý blbec pořád zůstává blbcem.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Přesně tak.
Snad by byl vhodný příklad Soros,od mládí blbec a na staří ještě větší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mistrovsky fejeton. Muzu zdilet?
Richard

Zatím bez slepic

In reply to by Richard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Berte to jakože to je ve veřejné doméně.

Sdílet to můžete celé nebo jen kousek, se kterým se ztotožňujete.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Člověk ve zralém věku má tu výhodu oproti lidem mladým a velmi mladým, že kromě nadšených začátků různých bombastických kampaní, zná i jejich mnohdy velmi hořké konce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Slovo starosti nemá se slovem starost ,a už vůbec se slovem starosta nic společného.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Slovo "stáří" nemá se slovem "starosti" a už vůbec ne se slovem "starosta" nic společného

Zatím bez slepic

Základem je slovo starý, tzn., že funkci představeného obce, případně náčelníka, vykonávali senioři.

Senior = ‘stařešina; starší ze dvou osob téhož jména; sportovec starší věkové třídy’, Z lat. senior, což je 2. stupeň od senex (gen. senis) ‘starý’
---
Starosta, stč. starosta ‘stařec, představený, náčelník’.
Od :starý, stejně jako :stařešina.

Jinak dříve starosta města = purkmistr, starosta většího města = přimátor.

stařešina - stařešina ‘(rodový) náčelník; senior’. Přejato ze s./ch. starèšina tv., tam z praslovanštiny *starějьšina od *starějьši, což je druhý stupeň přídavného jméno *starъ (srov. rada starších = senát původně ‘rada starších’, od senex ‘starý; stařec’"

J. Rejzek: Etymologický slovník
---
Staročeské
1. "starati se" znamenalo stárnout, novočesky se-starati = stárnouti.

2. Podst. jméno starost , od starati se ve významu "starati někoho o něco = neúnavně, žádati, prositi obtěžovati, dnes zůstalo sloveso obstarati něco.

Pokud jde o původ pojmenování starosta a další uvedená slova nemají nic společného se slovesem starati - viz 2.
Zde je třeba vyjít z německého stören = rušiti, vyrušovatí = působit, aby měl někdo starost.
Zvratné starati se = být v úzkostech, být znepokojen. - z toho je odvozený současný význam - starati se o někoho, o co - pečovat, mít obavy apod.

Doplnila jsem z Machkova Etymologického slovníku. Třeba se někdy může vysvětlení někomu hodit.
--
Takže starosta,jako každý jiný, může mít starosti, byť dnes již ve této funkci nebývá jen senior, ale i mladší jedinec.

Mezi podst. jmény starost a starosta (stařešina), i když to tak vypadá, není bezprostřední souvislost z uvedených významů

Tož , tak.

Zatím bez slepic

Slovo "starosta " je složeno ze slov star- a -rost, (viz např rostbíf). Tedy hvězda a (vy)pečený.
Starosta je tedy v překladu "vypečená hvězda".

Zatím bez slepic

pivo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmoude, nejdřív musím pochválit Váš opravdu skvělý článek. A teď proč jsem v předmětu napsal Pavlík Morozov. Občas přeci jen zavítám na Kosu a dnes se tak stalo opět po nějaké době a tam mě zaujal článek od Vlka.. Dědova mísa aneb Pavlíci Morozovové dnes.
Tento zmiňovaný článek totiž naprosto podporuje to co jste napsal, jen jednu chybu má, Vlk opět zaútočil na Zemana , Babiše a Okamuru a tím se stal pro mě tento příspěvek nepoužitelným, komu jej posílat, když právě většina lidí, kteří jsou na straně dobra a normálního rozumu jsou právě voliči některého z těchto pánů. Koho je Vlk vlastně volič? Snad ne Pocheho? Ale nic, doporučuji všem přečíst si Vlkův článek o Pavlíkovi, je to tragické a já se s tím setkávám také a stále častěji, jo a může mi někdo tady poslat nějaký příšerný řetězový mail o Zemanovi či některém již zmiňovaných pánů, Nevím totiž o čem to Vlk píše. Tak ještě jednou pane Čmoude, dík.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

→ kromě Amazonu nebo Applu všem rozhovorům po síti naslouchá i Facebook, na rozdíl od ostatních si ale soukromé hovory také nechává nejen překládat, ale i přepisovat… pro další použití?... kvůli názorům publikovaným na Facebooku německé úřady prošetřují nejméně 250 lidí, vesměs nějak spjatých s AfD…

Zatím bez slepic

Chápu, že mladí jsou jiní, co nechápu, že z Prahy jsou jiní i moji vrstevníci. Nelze s nimi ani hovořit o bombardování Bělehradu letadly NATO. Podle mě jasný zločin. No nic, jsem rád, že jsem stár, snad jen kdyby nebolelo celé tělo.

Zatím bez slepic

On je tentokrát skvělý i následující Vlkův článek:
Europarlament,ekofanatici, von der Leyenová, čeští a slovenští producenti oceli a zdravý rozum

Dokonce v něm zcela vynechal mstivého starce, anošéfa, kluzkého Vojtu... a tak je z toho rázem kvalitní článek.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli si dobře vzpomínám, za války bylo nařízení „vykuchat“ rozhlasové přijímače, aby se nemohly poslouchat nevhodné zprávy. Čas oponou trhnul, mažou se emaily a blokují nevhodné programy seniorům. Do krajnosti Pavlíka Morozova nebude snad nutné zacházet, na podzim se připravuje předložení návrhu zákon o eutanázii. S největší pravděpodobností schválen tak hned nebude, ale kdo počká, ten se dočká.
Zatím jako nouzové řešení postačí označovat programy nevhodné pro seniory stejně, jako programy pro děti. Podle věku. Tučně vytištěnými kříži, aby se nevymlouvali, že se přehlédli, některé sledovat pouze s juniory, kteří nevhodnou interpretaci uvedou na pravou míru, nebo pořad včas vypnou.
Kdyby to nebylo tak vážné, bylo by to k smíchu.

Zatím bez slepic

Co dodat, vzhledem k tomu, že jsem již svými bývalými kamarády prolustrován a neprošel jsem, tak to skutečně je jak píšete a bolí to. Vždyť jme se znali bezmála padesát let a mnohé jsme spolu pěkného prožili
Kdyby to nebylo tak vážné, bylo by to k smíchu.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Učte se větu: "S tím bude potřeba se vyrovnat." Asi bude ještě potřeba.

Zatím bez slepic

Berte diskuzi o eutanazii jako první stupeň dle metody Overtonových oken. Cílem je, aby téma přestalo být tabu. Až vychovají dostatečně zblblou generaci lidí, důchodové pojištění bude realizováno odchodem do chrámu a tam odtud se už odcházet nebude. Hodina Býka popisuje, jak to bude vypadat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není pravda, že mniši jsou celou dobu svého mnišského života sami. Přinejmenším se denně pravidelně sházejí na bohoslužbách a mívají porady týkající se chodu kláštera. Jistě nemohou vykecávat o hloupostech, ale to neškodí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Šestnáctiletá školačka, která ve snaze co nejméně škodit životnímu prostředí odmítá cestovat letadlem, popluje na závodní plachetnici Malizia. Kromě německého kapitána Borise Herrmanna s ní dva týdny na palubě stráví její otec Sven, dokumentarista Nathan Grossman a Pierre Casiraghi, vnuk zesnulého monackého knížete Rainiera III. a někdejší hollywoodské herečky a pozdější monacké kněžny Grace Kellyové. Začátek jejich cesty může zkomplikovat počasí, předpověď mořeplavcům zatím příliš nepřeje, má podle ní foukat silný vítr. Thunbergová i její otec se o možných úskalích dlouhé plavby radili jak s lékaři, tak s mentálními kouči." (ECHO24) ... ty kouče snad vychoval Honzák.

Zatím bez slepic

Místo záchodu kbelík, žádná postel. Mladičkou Gretu čekají na moři pekelné dva týdny
Dnes 15:23 • Aktualizováno 16:13Novinky
Facebook
Twitter
Ve středu v 16 hodin vyplula z anglického Plymouthu na speciální jachtě 16letá ochránkyně klimatu Greta Thunbergová. Chce se tímto ekologicky nejčistším způsobem dostat do New Yorku na klimatickou konferenci. Čeká ji 5500 kilometrů, které musí zdolat přes oceán v nesmírně tvrdých podmínkách. Cesta by měla trvat zhruba dva týdny, otázkou ovšem je, zda jí plavbu nezkomplikuje počasí, píše server deníku Heute.
To je úžasné co to nemocné děvče dokáže udělat, aby nás všechny spasilo. Jen, aby se z toho neposrala, takovej kbelík na jachtě se snadno převrhne a na neštěstí je zaděláno.

Zatím bez slepic

Tak doufám, že nechaly na břehu i GPS, vysílačky a další zařízení mající mimořádnou uhlíkovou stopu ať už během výroby (baterie), tak provozu (družice vynášené na oběžnou dráhu)...

Zatím bez slepic

Když ony ty jachty mají většinou pro případ potřeby nainstalované také motory. Jestlipak si cestou vypomůžou? Dozvíme se to? Na plachty by to za 14 dní nestihli.

Zatím bez slepic

Když ony ty jachty mají většinou pro případ potřeby nainstalované také motory. Jestlipak si cestou vypomůžou? Dozvíme se to? Na plachty by to za 14 dní nestihli.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

za zdvojení.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Motor mají, ale zapečeťený s tím, že kdyby se něco hodně zlého stalo, tak jej použijí. Já se z toho snad zblázním

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proto nám teď Zeman předvádí ty mistrovské politické tahy, které ostatní ani nechápou a ani netuší, že by mohli existovat, i když je mají přímo pod nosem.,

Tak takovéhle vlezdoprdelství nepředvádí ani Soukup.
Můžete někdo uvést nějaké ty mistrovské tahy. Já zatím vím jenom o vyhozených penězích za nesmyslné studie Dunaj-Labe, za přivedení Číňanů ketří likvidují české podniky viz. Škoda TS a za přivedení podvodníku Nejedlého a Mlynáře na hrad.

Zatím bez slepic

Ti Číňané mě tedy zaujali. Jak tisíc i více let čekali, až přijde Zeman a přivede je do Čech, zatímco už léta mají půl Afriky a v rukách USA ekonomiku.

Zatím bez slepic

Mají půl Afriky a USA . Máme jim tedy pomáhat aby měli také nás. Ještě ty miliardy co Zeman vyjednal se dost smrskly. Nevíte náhodou co teď dělá jeho čínský poradce?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zřejmě mu bylo odebráno povolení žít.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak vidíte, sám píšete, že peníze slíbené od Číňanů se smrskly a dost. To znamená, že Zeman neudělal nic, co by Vás mohlo rozhodit. no a ten projekt o kterém píšete, že je nesmyslný zřejmě vymyslel jen Zeman, Baťa Vám nic neříká. Zeman je oproti těm blbečkům kterým nejspíše fandíte někdo, Vy jste proti němu nula. Člověče, buď jste Vlkův klon, nebo se sem nasunul další troll bez vlastního rozumu.Co kdyby jste nám napsal kolik miliard ročně od nás odchází převážně do Německa a kdo za to může. pokud vím, tak to Zeman kritizuje
Nejsem fanda Zemana, ale zatím nakonec měl vždy v jednání s jakoukoliv stranou navrch, proto nemá smysl psát o jeho mistrovských tazích. Spíše by mě zajímalo kde jste Vy spatřil něco co mu nevyšlo v naší politice po jeho návratu z Vysočiny. Rád se poučím, mohl bych kandidovat poté na prezidenta a zkusit jej překonat, dvakrát to zřejmě dokáže každý.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejvíce miliard odchzází jako dividendy z bank. Většinu jich prodala zemanova vláda. Předtím do nich spoustu peněz napumpovala aby je očistila. Ještě před tím Zeman prohlašoval, že do bank nedá ani korunu.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://search.seznam.cz/?q=kter%C3%A1+vl%C3%A1da+prod%C3%A1vala+banky&…

Až si odkaz přečtete, tak zjistíte, že Zeman kritizoval právě to napumpování peněz do bank, neb byl přesvědčen, že se tím prodejní cena nezvýší. Také Zeman byl proti kupónové privatizaci. Co je ale hlavní chyba , je co se s prašulemi takto získanými udělalo .

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napumpovala do bank vláda peníze? Napumpovala
Byl Zeman předsedou vlády. Byl.
O čem se tedy bavíme?

Zatím bez slepic

Mě to opravdu nebaví se s Vámi bavit, ale co naplat. Víte i předseda vlády má jen jeden hlas ve vládě které předsedá. To je demokracie. Jasně, rozumím, že nechápete ale s tím se nedá bohužel nic dělat. Nicméně to je to co mě vadí. Dejte se dohromady.

Zatím bez slepic

- Peníze na studii kanálu Dunaj - Labe mi nepřipadají až zas tak ulně nesmyslné. Ze strategického pohledu mi ta stavba nepřipadá nesmyslná.
- Číňané likvidují? Jednou to bude tak, podruhé jinak. Ze strategického pohledu je nutné prioritně snížit závislost na Německu. Kdo tak činí, dobře činí.
- Podvodníci? Psali v Respektu? Nebo blábolili v ČT?

Zatím bez slepic

No jo, pane Admirále, vy ale máte zcela zřejmý konflikt zájmů! Kdo ví, zda nechcete velet tomu říčnímu loďstvu mezi Černým a Severním mořem a navíc i Baltem?
Aha??!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1. my jsme jen ti hodni pedofilove co nic nechteji, jen upozornit ze je nam vyhrozovano (zakaz vyhrozovani i pedofilum)
2. chceme jen uznat ze nejsme nemocni
3. chceme jen registrovane partnerstvi se souhlasem rodicu (od 12 let)
4. chceme manzelstvi
5. chceme netrestnost - mame na to pravo
6. atd.

Sbírka menšin na pochodu Prague Pride byla skutečně různorodá. Podporu vyjádřili i satanisté, dále se podle fotek zúčastnili i asexuálové. A podle vyjádření se zúčastnili i pedofilové z Československé pedofilní komunity. Aby šířili osvětu. Ovšem pod ochranou policie. Někdo jim totiž vzkázal: „Jestli se zase objevíte na Prague Pride, tak vám rozmrdám hlavu o obrubník.“ A dodal, že kdo mu dá do ruky letáček, toho „polechtá nožem v žaludku“.

I letošního průvodu Prague Pride se účastnili pedofilové, přesněji řečeno, šiřitelé osvěty z Československé pedofilní komunity. „Po roční pauze se Československá pedofilní komunita rozhodla, že nastal čas vrátit se společně se snahou o osvětu na průvod Prague Pride – tentokrát již po šesté!“ pochlubili se na svých stránkách.

Pedofilové z komunity tvrdí, že účastí chtěli poukázat na to, že jsou také sexuální menšinou, jejíž zástupci se údajně potýkají s podobnými problémy jako LGBT komunita. Osvěta podle webu probíhala formou těchto letáčků.

Dodala, že osvěta má zřejmě smysl, protože v roce 2014 byli účastníci na průvodu předvedeni k podání vysvětlení, protože policie měla za to, že pedofilie je zneužívání dětí. „Letos je situace jiná, policie je zjevně již obeznámena o tom, co je pedofilie a kdo je pedofil, neboť letos nás nebudou zatýkat, ale naopak nás budou chránit před těmi, kdo by nám chtěli ublížit,“ říká.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pedofilove-z-Prague-Pride…
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-co-ma-jako-pedofil-dela…

Zatím bez slepic

Tak jako nám OSN chystá,
že máme-li rádi maso, pro dobro planety je třeba to postupně, pro dolní miliardy first (daní a jinou nedostupností) změnit, bylo by pro dobro všech i dětí žádoucí, aby se různí "filové" také uskromnili a třeba se uchýlili od dětí ( jak jinak než "dobrovolně"), do odlehlých samot klášterů a tam si třídili myšlenky a nechali si zajít chuť.
Už jen čekám, kdy v tom blázinci přijde hájení práva a chránění i zlodějů a vrahů...........ačkoliv ono se to vlastně už také děje tím selektivním zlehčováním a obhajováním frustrací "prchlíků" určitého druhu......

Protože to, co se nyní ve světě už děje a ještě "pokrokově" chystá, lze opravdu shrnou pro naivní (Grétky včetně) do věty.
"Mysleli jste to dobře, ale dopadne to jako vždy"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takže místo toho, aby se úchylná a nebezpečná svoloč izolovala, tak si zakládá spolky, slejzá se v komunitách a majoritní společnost jim ještě bude platit happeningy a policajty, kteří je budou hlídat, aby jim náhodou někdo nešlápnul na kuří oko.

Do toho budou zblblí fracci zakazovat rodičům a prarodičům internet a zamezovat jim v přístupu ke známým se škodlivými názory, či je časem přímo udávat.

No to je teda fakt bomba. Nechtěli byste raději zase psát o pečení chleba? Člověk se něčemu přiučí a rozhodně se u toho nenasere. Tedy alespoň do okamžiku, když mu nevykyne správně těsto a to je taková celkem zdravá a neškodná nasranost na rozdíl tady od toho bezmocného a zuřivého zoufalství, které mě bere po přečtení podobných článků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V tomhle kontextu si připomeňte jaká se strhla odezva na opravdu nesmělý pokus o změnu toku prašulí do neziskovek ze státního rozpočtu.
Na základě téhle odezvy jsem nabyl přesvědčení, že neexistuje neziskovka, která by se nestarala o stařečky, dětičky a nemocné.!
Ooo, my se máme!!!!!!!!!!

Zatím bez slepic

Na ty jsem zapomněl. To je další kousek do skládačky té totální mizérie, která nás obklopuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jiří Ovčáček
3 min ·

Prohlášení prezidenta republiky

Prezident republiky Miloš Zeman konstatoval, že pan Michal Šmarda se nikdy nezabýval problematikou české kultury.

Z tohoto důvodu není odborně kompetentní pro výkon funkce ministra kultury České republiky.

Proto prezident republiky požádal předsedu ČSSD Jana Hamáčka, aby mu prostřednictvím předsedy vlády navrhl jiného kandidáta, splňujícího alespoň elementární odborné předpoklady.

Jiří Ovčáček
ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky

-----

(dyť jsem to tady psala, že jěštěr neustoupí...)

Zatím bez slepic