Co může hořet, to hoří

Autor

Větu z nadpisu jsem občas slýchával od své babičky, když se nachomýtla k nějaké naší klukovině během které jsme něco rozbili, převrhli, zničili a tak vůbec.  Zkrátka a dobře věděla, že kluci jsou kluci a když je na kraji stolu sklenice, tak je jen otázka času, kdy ji někdo shodí. Já bych si dovolil aplikovat toto přísloví na události posledních týdnů. 

Nejprve jsme se dozvěděli, jak nám požáry hoří Amazonie a Sibiř. Pak se ukázalo, že stejně dobře hoří i pralesy v Africe, ba dokonce i v Asii, pak se ukázalo, že letošní požáry se nijak nevymykají obvyklému průměru. Zkrátka hoří každý rok, jen každý rok se z toho nedělá velkolepé téma pro noviny. 

Já bych k tomu chtěl říci, že jim tam alespoň má co hořet. Když někde hoří les, tak tam alespoň les je. Obzvlášť na té Sibiři je vlastně docela pozitivní, když tam mají tako ohromné plochy tajgy, že se s tím požárem nedá nic dělat, nedá se k němu dostat, nedá se uhasit, maximálně jen chránit obydlená místa a čekat, až to uhasí nějaký déšť. 

Ostatně ona se ta tajga po kvalitním hnojení popelem zase poměrně rychle obnoví a to tak moc, že se tam za pár let zase nikdo nedostane, až tam znovu uhodí blesk nebo někdo odhodí nedopalek.  

Zkrátka a dobře, Putin má zase štěstí, má tolik lesů vod a strání, že jim to nikdy nedojde. Je jich na to jen sto padesát milionů a jejich lesnatá území jsou takřka nekonečná. Tak moc, že vypálená rozloha Belgie je vlastně jen drobná lokální nepříjemnost. 

Podobné to mají v těch tropech... Farmáři sice vypalují, ale za nimi to zase zarůstá. Pole jsou jen na pár let, pak voda vyplaví živiny z požáru a pole aby se stěhovalo na nové spáleniště. Původní políčka velmi rychle zarostou tropickou džunglí, párkrát je zaplaví Amazonka nebo nějaký její lokální přítok o velikosti Dunaje a příroda se vými opicemi, papoušky, lenochody a Anakondami je zpět. 

U nás tolik požárů nemáme. Vlastně slyšíme o lesních požárech jen tehdy, když hoří na nepřístupných místech. Máme hasiče a policii, preventivní programy, miliony papírování a tak na požáry zase až tak moc nedojde. Stejné to je v celé západní Evropě. Ovšem ve velkých německých a francouzských městech mají zase jiné problémy... Jaksi se jim tam množí místa, kam není radno zajíždět ani s policejním ani hasičským vozem. 

Tu a tam někoho strčí na koleje pod vlak, tu a tam někoho ubodají...  a všimněte si, jejich vláda do okecává zhruba stejnými slovy jako Putin okecává své požáry  na Sibiři...  O nic nejde, jde o lokální čin osamělého poblouzněnce, na společnost to nebude mít žádný vliv, nic se neděje, vše je v pořádku, policie má vše pod kontrolou. 

A mají to asi tak stejně pod kontrolou jako Rusové svou ohnivou tajgu. 

Samozřejmě když Putinovi hoří lesy, tak je to na palcové titulky, jak se nám ohřívá planeta, jak je zle, jak je třeba zvýšit uhlíkové daně, jak je třeba dělat emisní povolenky, plout do Ňú Jorku na bezemisní jachtě, stávkovat za klima a je nezbytné ihned, okamžitě a střelhbitě zasáhnout vší státní mocí a silou, je možné lidem měnit životy, zakazovat jim maso, létání, dovolené, vše se smí. 

Ale zkuste stávkovat proti zhoršené bezpečnostní situaci způsobené masovou a nekontrolovanou migrací. Budou z vás fašisté, leckdo vás s chutí udá, dostanete policejním pendrekem a samozřejmě bodat a odpalovat bomby se bude dál. 

Vidlácky bych řekl, že Putin je na tom líp. Tajga uhasne a na tom místě dlouhá léta znovu neshoří. Lesů mají dost a i když nemají dost hasičů, celkem nic se neděje. Francouzi mají sice míň požárů, ale to co je čeká, to žádní hasiči ani policie nevyřeší.

A abych nezapomněl... u nás je tak klidno, bezpečno a dobře, že je čas  bojovat proti soše maršála Koněva. Navrhoval bych proti pomníku nasadit celou naší armádu... bronzový Koněv je asi tak to jediné, co by ještě mohla (možná) zvládnout. Ale co bych se rozčiloval... co si pražáci zvolili, to mají. Fakt jim celu to squadru přeju. Od Koláře mladšího, přes Hřiba, až po Pavla Novotného. V souvislosti s tím bych měl jeden vzkaz... jestli si myslíte, že tito pánové představují to nejhorší na naší politické scéně, tak počkejte pár let a nějaké ty další volby. Zjistíte, že jsou ještě velmi slušní proti tomu co přijde po nich. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zjistíte, že jsou ještě velmi slušní proti tomu co přijde po nich.
K tomu nelze nic rozumného dodat. Je proto lepší jít spát a ještě dnes se probudit :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Většinu informací o okolním světě nejsme schopni sbírat jinak, než prostřednictvím médií. Jinudy to moc nejde, protože nejlepší je sice vlastní osobní pozorování, ale nemůžete být najednou na Sibiři i v Amazonii, natož v Africe. Snad tak ještě na Šumavě, o jejím stavu nás tak úplně oblbnout nejde.
Prostě média - jinudy to nejde.
V médiích stále častěji není nejdůležitější to, o čem se píše/vysílá, ale to, co se zamlčuje.
Tak třeba naše milovaná klimatická Gréta. Oslavná tiráda, že doplula do NY a dál nic. Jen PL popsaly její demonstraci, na kterou přišlo 100 místních školáků. Slovy: sto.
Jsem opravdu zvědav, co o takovém úspěchu sdělí dnes média hlavního proudu a jak to celé bude pokračovat. Myslím mediálně, protože faktického smyslu to nemá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dělám chytrého (nejen zde na Kydech) a ještě raději plodím a šířím moudra, parafrázuji zde jednu větu, chcete-li myšlenku, kterou jsem četl v Malém princi. S tím budu teď otravovat úplně furt, protože jsem zas po stu letech zkusil poznávat písmenka ve vázané knížce.
Tak tedy:
Ty nejdůležitější věci nejsou vidět.
To platí o Sibérii, o Frantících, o Skopčácích a jejich Vidlákem nezmíněných volbách, stejně jako o nablblé poloauťácké Grétě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale komentář je povinný. Tedy znovu. Souhlas. Bez komentáře...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na počátku bylo slovo.
Tedy psané, které určilo ty velké farmáře a mezinárodní smlouvy.
Jsou tím to Slovem myšleni velcí farmáři, jako je třeba VW a Smlouva o dovozu brazilského hovězího do EU.
Zbytek příběhu je jen následný balast.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ked uz zacina byt trochu vysumeta tema migracie - a zacina vyschinat a komlikovat sa zdroj na tuto kratochvilu... tak sa nasla ekologicka tema - lesne poziare.
Problem je, ze sice hystericky ukazali na neschopnost Ruska. Len Putin im ukazal naspat fakaca. Tak po par tyzdnoch zistili ze im hori aj Amazonia. A tam Putina nemaju a ten debo Barsalino ci ako sa vola :D im na to skocil aj s navijakom. A hned mu zacali utahovat skrutky vo zveraku, kde predtym osobne a dobrovolne dal svoje gule. Teda - gulky :D
Vo vysledku to bude stat Braziliu kopec penazi.
A v Afrike nie je koho podojit. Toz tak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

„V říjnu se možnými opatřeními vůči řidičům seniorům bude zabývat Rada vlády pro bezpečnost silničního provozu. Mezi návrhy, které pro ni připravujeme, je také možnost omezit řidičům vysokého věku rozsah silnic, po nichž by mohli jezdit, ...
...V řidičském oprávnění by tedy měli uvedeno, že mohou jezdit například jen ve svém kraji nebo na konkrétně stanovené silnici. Na jiné komunikace by nesměli. " (novinky)

Přitom ministerský odbor pro starobu, který vedla maláčová, zvažuje zavést hranici staroby (seňority) na 60 let.
Seru na ně, naučím se jednu cestu do lídlu a budu po ní jezdit i poslepu.

Zatím bez slepic

predsa kazdy senior nad 60 dostane svojho asistenta- vodica, tak ako kazde inklusiovane dieta dostane svojho asistenta v skole.
Vyriesi sa tym nezamestnanost a zvysi kvalifikovanost obyvatelstva,
Asistent - vodic, bude musiet mat Mgr. titul z genderovych studii (pac stari ludia su roznych pohlavi ) alebo z andragogiky - ale tam aj s nejakou tou docenturou :D, ze to fakt moze robit.
Inzinieri to budu moct robit - ale len pod dozorom - nakolko budu vediet vymenit pneumatiku, ale inac na to nebudu sposobili :D :D :D
Je to proste skvely napad, len to treba dotiahnut do konca.....:D

Zatím bez slepic

Ládik!!!
To je kvůli řidičům hromadné dopravy osob.,aby neřídil autobus 80letý řidič,protože brzy bude prodloužen věk odchodu do důchodu.Ještě mě napadlo i takto lze snížit počet aut na silnicích.
Ony ty požáry,jako by měli souvislost s Grétou,propaganda řízena přímo bankami.

Zatím bez slepic

Už několik let čtu oslavné články na téma, že auta se budou řídit sama prostřednictvím UI. V takovém případě je věk přepravovaného člověka nepodstatný. A pokud se samořiditelnému autu stane to, co se děje Tesle, kdy pošle lidi ze silnice na smrt, státu ušetří na důchodech. Celá ta snaha ministerstva je zbytečná.

Zatím bez slepic

Samoridici auta nikdy jezdit rozumne nebudou, pokud nebudou mit limit 20-30 km po meste, kde budou zdrzovat okolni provoz tak ze je uplne zakazou.

mozna v nejakem kampusu (100 hektaru jako MS) ale I tam je levnejsi 180kg afroamerican na campus bus

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale znal jsem jednoho pána, který moc rád jezdil do hospody autem, aby se pak ve značně podroušeném stavu vracel domů. Ten stav byl většinou natolik příšerný, že v podstatě neviděl ani pořádně na cestu. Dospěl tedy k vlastní metodě, kdy počítáním při cestě zpět míjel přesně dané checkpointy, u kterých měl provézt určitý manévr.

V praxi to vypadalo tak, že od odjezdu z hospody musel napočítat do pětatřiceti, aby věděl, že musí zabočit vlevo, napočítání do dalších pěti mu trvalo přejetí mostu, na který odbočil, poté musel odbočit vpravo a počítat do dalších dvaceti, než dorazil k sobě domů, pak již stačilo jen odbočit vlevo a byl doma v zahradě.

Vycházelo mu to poměrně dlouhou dobu, až jednou se přepočítal (pravděpodobně tentokrát byl v o něco větším, či menším stupni opilosti, než na kterou byl při své pilotáži zvyklý) a odbočil o něco dříve. Skončil zapíchnutý do kalandru, kde jej posléze vyzvedla hlídka PČR a dál si to jistě domyslíte.

K jeho obhajobě je důležité podotknout, že během jeho unikátního a podivuhodného cestování nikdy nikoho neohrozil a krom poslední události ani nezpůsobil žádnou nehodu.

Pokud se bavíme o hranici staroby, zajímalo by mě, jak budu jezdit do práce, když budu moci za volant jen do šedesáti. Další je, zda-li budou chtít naši milovaní vládní představitelé toto zásadní omezení práv aplikovat i na jiné oblasti rádoby-svobodného života občanů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tak nám osvobodili Bureše paní Millerová... počítám, že je zaděláno na třaskavý listopad....lepší výsledek si "kavárna" nemohla přát.

Zatím bez slepic

In reply to by Clairvaux (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bureš je čistý jako lilie, jako slovo boží, tak ten se dneska opije a kavárna se složí.

Zatím bez slepic

In reply to by Clairvaux (neověřeno)

Trvalý odkaz

Clairvaux.
Dalo se to čekat,podobných dotací jsou stovky,tak to musí zamést pod koberec.
Podle toho jak mluvil včera na Primě,jak se máme skvěle,měl by si spíš pořídit farnost a utěšovat babičky.
Máme se skvěle,ale proč je inflace 3 %,zdražování potravin i dvojciferným číslem.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemědělče, netěší mne, že brambory oficiálně prý stojí 22 Kč (i když u nás je lez koupit i za polovinu), jenže za to nemůže Babiš. Vzpamatujte se! Navíc navyšuje nám důchodcům důchody o + 7% ročně, když inflace má být + 2,5. Sobotka mi jednou meziročně přidal + 40 Kč, ničema.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zvlastni ze nereknou, ze takhle hori porad a od prehistorie, protoze pozary jsou soucasti prirozeneho cyklu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zadne velke vzpominky. (Snad az na zakryti Koneva, ale nejsem si jist, je-li to soucast oficialni vzpominkove akce.)

Cetl jsem si clanek na novinkach. Meli tam jeden clanek o incidentu v Gliwicich. Ze tam byl esesak Alfred Naujocks. Zvlastni bylo, ze jsem v celem clanku nenasel zminku o daleko slavnejsim panu, co se taky podilel na priprave. Jmenoval se Oskar a je o nem krasny dojemny film se seznamem. Prohlizel jsem si wikipedii a neni tam o tom ani zminka. Hledal jsem clanek, kde jsem o tom cetl a uz nenasel.

Pak jsem nasel clanek kde se o tom jeste pise. Izraelsky v anglictine.

After officially joining the Nazi party in 1939, Schindler was called upon to prepare a false-flag attack related to the Gleiwitz tower. The borderlands were fueled with anti-Polish propaganda, and Schindler would help light one of many matches.
.
.
.
In Keneally’s book, the entirety of Schindler’s three-year spy career was reduced to a few paragraphs. According to Abwehr records, however, Schindler ran surveillance of key transportation routes and smuggled fighters and weapons across the border into Poland. At his peak, two-dozen field operatives reported to him with intelligence.
.
.
.
Necessities for the Gleiwitz operation were stored in Schindler’s apartment, according to his estranged wife Emilie’s post-war testimony. Emilie Schindler served as Schindler’s office manager and accountant during those months, and her testimony is the basis for what historians know of the couple’s work preparing for Gleiwitz.

Snad vam to google prelozi.

https://www.novinky.cz/historie/clanek/pred-80-lety-rozpoutal-hitler-dr…

https://www.timesofisrael.com/80-years-ago-how-a-very-different-schindl…

Timto pietni vpominka na vsechny padle.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

k dnešním 65. narozeninám přeji Vám a Vašim blízkým především zdraví a pohodu v rodině. Nám, aby jste dlouho vydržel v křesle premiéra a dál pracoval pro dobro této země. Jste o parník nejlepší předseda vlády za posledních 30 let. Asi nejste pomstychtivý, ale ty prasklé žlučníky Vašich odpůrců dnes po zprávě státního zástupce, z těch máme radost velkou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To:

To: npodatel@praha6.cz
Subject: Hnusné chování starosty Prahy 6

Nevážený starosto Koláři,

Vaše chování ve věci sochy maršála Koněva je hnusné a ubohé. Nebýt Rudé armády a také maršála Koněva, nenarodil byste se, protože Vaši rodiče by byli zlikvidováni německou genocidou nejen českého národa.

Pamatujte, že karma není zdarma a že Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

E-mail s tímto textem jsem zaslal v sobotu na podatelnu radnice Prahy 6, e-mail starosty je zřejmě zablokován.

Zatím bez slepic

take jsem nad tim premyslel kdo by se nenarodil, ale prave dnesni bojovnici (zradci, kolaboranti) by se asi narodili, protoze jejich rodice a prarodice by kolaborovali s viteznou moci

ovsem je mozne ze likvidace by opravdu byla totalni takze jekykoliv slovansky puvod by znamenal smrt

nenarodil by se ten kdo se rozciluje, protoze jeho rodice meli spravedlnost v krvi a naucili ho teto spravedlnosti a poctivosti

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neni jiste. V plynu koncili i kolaboranti.

Zatím bez slepic

potrefena husa ohnuta pred cizi moci kejha - kdo to rika toho se to tyka

starosta Ondřej Kolář se rozohnil na Facebooku. Co se tedy stalo? Starosta zvolený za TOP 09 napsal na svém profilu následující text:

„Uplynulý týden byl zvláštní. A ukázal v plné kráse spoustu nepříjemných věcí, nad kterými nesmíme zavírat oči. Ukázal nám, že v téhle zemi žije hodně extrémistů. Ukázal, že v Parlamentu sedí lidé, kteří ohýbají hřbet před cizím státem a na jeho povel neváhají rozeštvávat proti sobě občany téhle země. Ukázal, že když máte na něco jiný názor než současná hradní suita, jste okamžitě fašista a protistátní živel. Ukázal, že bolševická propaganda je zde i po třiceti letech po pádu komunistického režimu stále živá a zvesela ji přejímají všichni ostatní extremisté. Ukázal ale také, že i v nejvyšších patrech politiky jsou lidé, kteří vědí, že hájí v první řadě zájmy České republiky a jejích občanů. Sice jsem to už udělal, ale přeci jen ještě jednou touto cestou děkuji Tomáši Petříčkovi a Janu Hamáčkovi.
Zítra odpoledne se u Koněvovy sochy má konat demonstrace. Bude to demonstrace extremistů, kteří jsou z různých koutů politického spektra, lhostejno, zda zleva nebo zprava. Všechny je spojuje nekritická, až zaslepená láska k Rusku. Tito lidé chtějí konfrontaci, chtějí konflikt, chtějí vyvolávat a mezi lidmi živit nenávist. Stačí se podívat na jejich slovník, na jejich vystupování, na jejich chování. Prosím vás, nechoďte jim tam oponovat. Jen jim tím uděláte reklamu. Zítra je první školní den a děti budou plné zážitků a dojmů. Buďte raději s nimi. To má smysl. Ne nějaký otlemený Foldyna.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Konev-Vybuchne-bomba-Gene…

Zatím bez slepic

Nejake kodovaci slovo, aby se poznali mezi sebou?

Skoro nezazniva a pak ho pouzila Pagodova na Letne. Ted tenhle nacek.

Zatím bez slepic

K posouzení stačí poslední věta. Ta o Foldynovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikdo nesvolal shromáždění u sochy Koněva,uctít památku obětem druhé světové války.
Proto ani Pražáci nepochopili akci Koláře,že vlastně chtěl svolat Pražáky k soše.

Zatím bez slepic